Written by Bella | January 22nd, 2016

Bila tersebar berita Nazim Othman dan Bella Dally sudah bertunang, ramai juga peminat yang terkejut. Buat mereka,  benda baik untuk apa hendak sorok bukan? Apatah lagi, selepas mengetahui pasangan tersebut sah bertunang pada bulan November tahun lepas.

Walaubagaimanapun, Bella memberitahu mereka tidak mempunyai sebarang niat untuk menyembunyikan pertunangan mereka.

Saya bukan sengaja hendak merahsiakannya, apatah lagi ia hanyalah majlis bertunang. Insya-Allah bagi majlis pernikahan nanti, berita gembira itu akan dikongsi bersama. Sebenarnya, tarikh nikah pun belum ditetapkan lagi dan ia masih dalam perbincangan.

Tambah beliau lagi, jika segala persiapan dan perancangan perkahwinan mereka berjalan dengan lancar seperti yang diharapkan, Bella dan Nazim akan bernikah pada tahun ini juga.

Bella dan Nazim mula berkenalan dan bercinta sekitar tiga tahun lalu, tetapi hubungan mereka pernah terputus pada tahun 2014 sebelum kembali terjalin beberapa bulan kemudian. Buat Bella, Nazim merupakan seorang yang memahami dan mereka cukup selesa bersama.

Sumber Berita: BH ONLINE

48 responses to Bella Dally Nafi Sengaja Rahsiakan Pertunangan Dengan Nazim Othman

  1. fatinainan says:

    tahniah diucapkan…saya sebagai perminat sentiasa mendoakan korang bahagia n kekal ….

    0

    0
    • Hujan renyai2 buat syok tidur.. says:

      Oklah tu…klau dihebahkan Pula risau ada gangguan2 yg tk elokkn..apapun semoga pertunangan kalian berdua akn sampai hingga ke jinjang pelamin dan sampai juga ke fasa seterusnya ya…Amin..:)

      0

      0
    • Pop says:

      Tahniah…Tahniah…Tahniah…

      0

      0
    • luahan Hati Nazim says:

      Senyumlah….senyumlah…….ah hai…cek Bella Dally…Hati mu sudah berjaya ku curi dan miliki…jadilah tunangaku hingga…kita bersatu diatas pelamin nanti…sayang abg sungguh mencuitkn hati…hati abg cair kerana renunganmu memikat kalbu..jgnlh nnti sayang abg kuat pulak cemburu.. Nnti hubungan yg terjalin menjadi abu lagi berdebu..

      0

      0
    • Akak kecewa!!!! says:

      Nazim dah tunaaaang…terlepaslah akak dik..akak betul2 minat kat you nazim… Nazim…Nazim…Nazim….sedihnya akak dik…oh tolonglah….oh Nazimku sayang… Jgn tinggalkan daku sayang…aduh kecewa betul akak dik….Nazim……….!!!!!!!

      0

      0
      • weiiii akak yg kecewa says:

        Aiii…ada orang yg kecewa rupanya.. Tak sangkanya…kau dah kenapa Kak yg kecewa oiii…laki kau dh tinggalkn kau ke kak yg kecewa oiii…Atau kau pun nk meRasa Orang muda jugak ya…ada Hati konon kau kak..Cari jelah Jantan lain…berlambak kat luar sana tu..usaha tanda kerjaya ok!slmt maju jaya…

        0

        0
        • mangkuk bet says:

          Oh kau kat sini ya AKak ku yang kecewa..tulah orang dah cakap abg Nazim dh ada yg punya dh nk kahwin nanti..tak nk percaya..Kan dh kecewa menonggeng…ah rasaknlh kekecewaan tu saorang2 ya..

          0

          0
        • Nasihat yg Baik..Terima je.. says:

          Gambar bertiga nak cari pasal tu…pasalnya tak elok bila bergambar bertiga tak cukup angka korumnya No genap…ok!!!itu cuma nasihat orang tua2 dahulu kala..kalau nk ikut dn percaya ikutlah percaya jelah..klau tk nk terpulang..biasalah dialaf baru ni Dah banyak sangat tak ada pantang larangnyakn…semua pakai redah je…hentam sajalah…ya tak!!????Fikir2kanlah lebih baik……..

          0

          0
        • mili says:

          buat akak 6.47pm kat atas ni; ko da kenapa? g la tgur stiap gmbr kt FB IG tu. 3 xble. dua xble. sorg xble. bengong

          0

          0
      • mangkuk betul! says:

        Oii apahal nk kecewa sangat pasal lelaki ni…mcm dah tk ada laki Lain lagi ke ah!!!

        0

        0
        • mangkuk betul! says:

          Oi Akak ku yg kecewa kau dh habis ke Blm meratapi kesedihan kau tu ah..ah mak dh panggil kau tu suruh basuh pingganlh Kak oiii..cepatlah sikit!!!B-)

          0

          0
        • Labi says:

          Apa2 jelah labu…asalkan kau bahagia hendaknya……

          0

          0
      • Anonymous says:

        gelinyaaaaa,,,,, kau pergi private mesej dah lah hoi .

        0

        0
    • Anonymous says:

      Tahniah… pelihara tingkah laku ikut islam dalam waktu pertunangan… dugaan nya banyak.

      0

      0
  2. miss kepah says:

    BERTUNANG MEMANG TAK PATUT HEBOH PON. TAK MCM SESETENGAH ISLAM SKRG TUNANG DAH MCM MAJLIS KAHWIN.
    NIKAH YANG PATUT HEBOH
    SORRY TAK SEMPAT TURN OFF CAPS LOCK HIHI

    0

    0
    • shery says:

      Mestilah ada sebab2 yg tertentu klau dia rahsia Tu..walau apapun syukur alhamdulillah di selamat semuanyakn.. Tahniah dn semoga selamat menuju ke alam perkahwinan pula..

      0

      0
    • lilo says:

      kan. Ada pulak orang kata tunang patut heboh jd fitnah lah ape lah. sy pun pening sb dr kecik dh ajar tunang kena senyap, nikah baru heboh. Kalau ada orang tetbe nk masuk minang, senang je , just bgtau dah jd tunangan org padi dia, tak jadi masalah kn.

      sapa2 yang berselisih pendapat tuh, tolong jgn gaduh ngn saya sebab kita berbeza pendapat, takda sapa salah atau betul. Lainlah kalau berbincang mengenai aqidah.

      0

      0
  3. enot says:

    rahsia sebab kalau dah putus nanti tak le malu sangat……..

    0

    0
  4. Pokok bunga ku sentiasa segar je says:

    Ah yalah betul kata kau tu kan…apapun slmt mmenempuh alam pertunangan dgn tenang ya..apa yg tak puas hati antara kamu berdua nanti buat2lah berbincang ya dik..jgn mudah melenting atau jgn ikut hati yg tk elok nnti semasa Alam pertunangan ni ok…ok Slmt maju jaya dn tahniah Juga..

    0

    0
  5. ikan bawal says:

    Oklah tu..tahniah….

    0

    0
  6. kutu says:

    betul la tu.
    orang kate pertunangan jgn heboh-heboh.
    nikah nanti baru la canang-canangkan.
    netizen ni semua tak kena..

    0

    0
  7. Lim Yu Geen says:

    Tahniah dah bertunang dengan abang perasan kpop ni

    0

    0
    • Mak jun says:

      Yang pastinya ambil gambar bertiga tak elok ok…berwaspadalah dalam melakukan sesuatu hal..tak kira apapun..

      0

      0
  8. Lambong says:

    Gambar bertiga sebelah Nazim tu siapa?

    0

    0
  9. Selipar jepun says:

    Kawan dialah tu…

    0

    0
  10. Selipar jepun says:

    Mestilah kawan dia…:-!

    0

    0
  11. bunga says:

    Taniah..semoga kekal ke alam perkhwinan amin.

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Bagus Bella n Nazim ni. Contoh yg baik buat artis lain. Low profile. Tunang mmg tak perlu dihebohkan. Yang penting berkat dan sampai ke kahwin nanti. Congrats to you both! May the journey to your Big Day be smooth-sailing and blessed by Allah.

    0

    0
    • Pengkomen BN says:

      Bukan main lagi korg semua eh. Bila sam dgn syatilla sorok2 mcm ni semua tuduh dorg penipu. Ni takde plak korg meroyan kata Nazim dgn Bella tipu korg. Mende ntahhhhh korg ni. By the way tahniah Nazim and Bella. You guys are so sweet together

      0

      0
      • Mimi says:

        Eh tak sama situasi tau.
        Bella-Nazim, tak pernah ditanya dan tak pernah menafi.
        Syatilla tu sebelum sidang media tu siapa cakap tak tau pape, malah tengah shooting segala bagai, cakap taktau kenapa masih dikaitkan. Tup tup terus nak nikah, lepastu kad jemputan pun dah edar. APAKAH ITU KALAU BUKAN SATU PENIPUAN? Kalau tak nak hebohkan dia boleh je cakap no komen. Tak perlu komen untuk tutup cerita.

        0

        0
        • Pengkomen BN says:

          Ye mmg situasi tak sama. Aku admit la apa yang kau cakap tu betol. Tp yang aku pelik kenapa org terlalu condemn tila tipu mcm lah tila tipu duit rakyat plak. Kita bukan tahu niat dia menipu tu kenapa. Contoh la kau jd tila. Kau couple dgn pakwe kau dah lama. Sayang bagai nak rak. Tp satu je pakwe kau mintak jangan heboh pasal relationship maybe sbb nak jaga reputasi ke sbb nak jaga nama family ke. Pastu kau sebagai perempuan takkan tetiba bila media tanya “u akan kahwin dgn sam ke” pastu kau terus nak kata YUP tanpa segan silu padahal sam tak cakap apa2 kat media pun. And lagi satu, kalau kau jawab kat org “no comment” pun org boleh agak yang kau mmg ada kaitan dgn pakwe kau tu so sama je kalau jawab no cmmnt dgn ngaku. Baik dia kata tak tahu terus. And pasal buat press conference tu maybe tila mmg betol2 tak tahu. Mana la tahu kan sam nak buat surprise kat tila ke apa ke. Think positive jela. Bagi aku tak salah pun dorg nak tipu. Tu hak peribadi dorg. Dorg jadi artis bukan utk jual cite peribadi kat org. The point is aku cuma pelik je tgk entry pasal tila dgn sam berduyun2 org condemn kata tila penipu. Itu jewwwwwww

          0

          0
  13. Anonymous says:

    bagus la…lgpun bertunang elok dirahsiakan…yg penting nak nikah wajib beritahu…tahniah bella n nazim…

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Bagus nazim n bella… couple yg low profile.. semoga segala perancangan berjalan lancar… dan semoga bahagia hingga ke syurga..

    0

    0
  15. Anonymous says:

    I nak kentut .. kentut itu nikmat Allah.. ok selmat ye uols..

    0

    0
  16. Subhi Talha says:

    Nazim Othman straight meh?

    I don’t think lah.

    Maybe marry a girl to transition from “ehem” to straight? If so, good for him.

    Sabor je lah Bella.

    0

    0
  17. hhDD says:

    Alhamdulillah tahniah ye..moga diberkati..mmg elok pun rahsiakan pertunangan..ok je, lg pun lepas wartawan tanya baru crite kan..takdelah nak heboh sane sini.lgpun dl nazim pnh cakap diorang bercinta..so dia tak de la tipu or berdolak dalik..lain la yg 2 org kongsi mamanager yg same tu..wartawan dok tanya tergedik2 cakap tak..dalam ig penuh pix satu sama lain..tu beria tunjuk sgt pehal? Tak suke betol penipu..lgpun rapat lepas masing2 dok kecewakan org lain..elok sgt la tu..ntah pape je.. btw ak suke cara nazim n bella

    0

    0