Written by AbangNara | July 26th, 2013

Ini adalah satu teknik pemasaran terbaru yang pernah Abang Nara. Unik sangat-sangat. Bijak juga Zain Saidin ini. Untuk melariskan penjualan biskutnya, Zain menawarkan tempat duduk ke majlis perkahwinannya dengan Rozita Che Wan yang bakal berlangsung Disember ini. Menarik bukan?

zain che ta

Untuk makluman, di bulan Ramadhan ini, Zain Saidin menjual 22 jenis biskut raya. 5 pembeli biskutnya yang paling banyak akan diberi peluang untuk hadir ke rumah terbuka Aidilfitrinya. Sementara 3 daripada 5 pembeli terbanyak, akan dapat menghadiri majlis perkahwinannya kelak.

Daripada lima peminat bertuah itu, saya akan memilih tiga daripada mereka berdasarkan siapakah yang membeli biskut paling banyak untuk hadir ke majlis resepsi persandingan saya dengan Cik Ta (Rozita) nanti

zain

Kalau anda peminat Zain atau Rozita Che Wan, inilah peluang anda untuk bertentang mata dengan kedua-dua pelakon popular ini di hari bahagia mereka kelak. Namun kenalah keluarkan modal sikit. Peluang ini turut terbuka kepada mereka yang berada di luar bandar kerana penghantaran secara pos turut dilakukan.

P.S: Honda EX-5 110 Dream dilancarkan

81 responses to Beli Biskut Paling Banyak, Layak Hadir Ke Majlis Kahwin Zain Saidin & Che Ta

  1. pengkritik tetap says:

    maigoddd…x de maknanya nak p wedding dorg. nak pelaku barang, smpi perah duit orang?

    0

    0
    • yatie says:

      entah…nk jemput kawen biar la ikhlas…br dpt doa org dgn ikhlas… apa la… x bli biskut ko , x dpt pegi kawen ko… aku x rugi pon ..hahaha

      0

      0
    • kak jemah says:

      hadap sgt mak nak g kenduri si tua kerepot seksi ni ngn bdak x akil baligh ni… byk bnda lain berpakdah lagi leh wat kot…..

      0

      0
      • Ohsonija says:

        Nara, sesungguhnya aku amatlah lemah dalam maths. Siap kena pakai kalkulator. tensi betul…

        Biskut zain lemau macam Cikta. Tak sapa pun hadap nak gi majlis kawen kau dan tengok bulu mata palsu kau tu. Aku teringat Ziana Zain kawen dulu, semua orang dia jemput makan kat rumah mak ayah dia. Bahagia sampai sekarang.

        Dan dan dan kenapa aneh sangat baju Cikta bahagian dada tu. Macam bertanduk. Langgar belon pun boleh pecah der.

        0

        0
    • wannabe says:

      jual biskut buat modal kahwin ke? haha

      0

      0
    • hehe says:

      Saya nak tengak sapa yang kena..dan brapa banyak dia beli..

      0

      0
    • 1 X 1 = 2 Haha komen tetap keluar says:

      Terima kasih daun keladi. Tak di jemput sebab tak beli biskut tak apa,ku doakan kau bahagia. :)

      0

      0
    • Kambing Hitam says:

      Ada ke yg terdesak nak g majlis kahwin bodoh kau ni?
      Stupid betul…puih…

      0

      0
    • pembaca gosip tegar says:

      alahaiiii x ingin nya aku nk beli biskut hg byk2 semata2 nk p kenduri ampa… adoilah. ada jgk org perasan mcmni.. maaf lah aku nk cakap…pmpuan tua kawen ngn laki muda..biasalah..tpi pasepa aku langsung xnmpk depa ni sesuai? che ta nampak tua gila!rita & aidil, linda jasmine & que, dato shiela majid & acis, sherril merlis & ash…xdak la nampak pelik..mai tang che ta n zain ni..aiyoyoooo.. mungkin sbb cara che ta yg keterlaluan bergaya mengalahkan org muda kot! 1 lg che ta x terasa ka pasai shasha saidin komen ritu? kalau aku! terasa smpai tulang hitam… bye semua!

      0

      0
    • Apam Tembam says:

      Baiklah…Cik Tah & Zain, bagi saya LAPAN-TART ye!
      Mmmm…. SEBUT BETUL BETUL LAPANTART!!! MUAAAHHHH!!!!

      0

      0
  2. jual biskut raya jugak says:

    alah..perasaan je si zain ni..nk cri duit byk2 nk tmpung kos hntaran lngan kenduri la tu..jemput biar ikhlas,baik la ko buat ptndingan slogan ke untuk customer kau,makin myampah pulak aku dgn kau ni..kesian che ta yg cun

    0

    0
  3. nescafe says:

    wah.. bkn main siap buat contest.. good business strategy.. ;)

    0

    0
  4. tup tup tak jadi kawen.. menangis peminat yg pulun beli biskut dengan depa ni. aduhai.. teringat pula den dengan cikgu shida yang pernah jugak buat camni untuk lariskan produk dia jual. sapa nak still dalam friendlist dia kena support produk dia jual masa tu kalau tak dia remove. Kalau hargai peminat tak payah kot nak buat startegi nak untung lebih camtu.

    0

    0
  5. kobeshmunger says:

    jual pakse… adoyaiiiii

    0

    0
  6. apa daa says:

    nk kwin ker… nk mnjual????????? kompius aku….. nk kwin biar ikhlas…. ade ke nk meniaga bagai…

    0

    0
  7. jajajaja says:

    asal rasa mcm nak sebut “padan muka kalau xjadi kawen ” atau “ntah2 pasni cerai”…
    sakit jiwa giler…

    zain + rozita = bimbo

    0

    0
  8. loveydovey says:

    takpa laa zain. terima kasih laa. taknak pon.

    0

    0
  9. uwekkk…muntah aku.Hei…apa ko ingat fan kt malaysia bodoh & bangang cam ko ker???saper yg hadap sgt nk g kenduri ko tue.dear all malaysian fan…pls boycot retis cmni.hei…saper hadap nk g kenduri retis xcukup akal dan menopos cam ko tue..blah laarrr.nyampah aku dgn strategic bangang cam ko tu.moga2 ko dpt lah doa yg “terbaik” drp org yg nk beli kueh xseberapa ko tu.

    0

    0
  10. Anonymous says:

    che ta tgn tua laa….

    0

    0
  11. lisya says:

    WHAT? HAHAHAHA ni sumpah kelakar. ko bajet kitorang semua nak sangat pergi wedding kau? dream on.

    0

    0
  12. kakikuku says:

    hahha

    0

    0
  13. kakikuku says:

    ntah pape

    0

    0
  14. dona says:

    lerr…camni pun ada gak ke?ambil kesempatan kot

    0

    0
  15. TakSabarNakKahwin says:

    Hooommmaaaiiiigoooodddsss… Pekejadahhh ko pak zain oiiiii… iiiissshhhisshhhiiisssshhhhhhh…. takkk patut, tak patuuuttt… lantak kollllaaahhh (peninkakton)

    0

    0
  16. huhuhu says:

    Kepala hotak kau la Zain celup!!
    Patut ke buat cara mcm ni?? BELI KUIH PALING BANYAK DAPAT PEGI MAJLIS PERKAHWINAN “CHETA & ZAIN”…kau igt ni lucky draw ker?!
    Mcm peel kim kardashian plk…sape tawar harga paling tinggi dpt snap photo baby??Ehh btl ke?
    Cer tgk kate midleton tu xde pun buat gitu… Org mcm gini namanye MATA DUITAN dahla MATA keranjang. Eeeee aku rs skt ht plk baca cter ni.. Cara dia yg x betul…
    Kalau nak melariskan jualan biskut raya pn, gunalah cara yg elok dan baik. Kalau aku x kebulur nk beli biskut dia. Lg menyampah!

    Igt org kemaruk sgt nkgi wedding dia. Dan dgr cter dorg ni byk dpt tawaran tajaan utk wedding yg masih dlm perancangan tu. Sesungguhnya ALLAH penentu segalanya.
    Haishhh xphm la aku dgn penaja ni. Apepun aku RESPEK sgt dgn Liyana Jasmay sbb kahwin tanpa tajaan dan megunakan belanja sendiri. Nama pn artis takkan la x mampu..nk kahwin tu ikutla kemampuan poket memasing, x pyh nk bt wedding of year pstu kehulu kehilir cari penaja mcm SchawaL…hohoho..

    Dan aku punye la pelik tgk gelagat dorg ni dlm rancangan jom berbuka hrtu..boleh plk masak2 mcm la korg tu laki bini…haishhh mcm x sedar diri plk. Tolongla jd org yg tahu jaga batas pergaulan, adat budaya, cheta ni wpn cantik meletop skli pn, tetap umo dh 40++ ada anak bujang 2 org lg… pakaian glamer mengalahkn anak dara umo 20, over sgtla,sume benda nk tonjol,.. aku plk yg rs malu. Bukan x bole nk melaram sakan tp BERINGAT…berpada2…

    Dan hrtu terbaca statement Sasha Saidin psl kes cerai dan dia kata nk kawen lg kalau ada jodoh tp bukan dgn lelaki muda mcm adik dia…hahahaha. AKu trs teringat pd Cheta yg nk kawen gn zain. paham2 jela.

    to cheta & zain…korg br planning. jgn kecoh sgt bagai nk rak. Kalau nk berniaga buat cara nk berniaga biar ikhlas…jgn memain mcm ni. ishhh sakit plk ht aku dgn cara dia buat ni rasa nkgi report kt ssm jer! patut ambil tindakan ni sbb dorg amik kesempatan. Bayangkn klu sume artis buat mcm ni, mmg gila! Dan kalau betul la kan korg nk kawen biarlah paham maksud perkahwinan tu jgn buat jual beli plk…belum ape2 lg dh mcm2 hal.. apesal ko x jual je seat utk wedding tu…xpn tulis kt pintu RM100 per person. Setiap seat dijual RM100. Seat vip RM300. Seat makan beradap skli dgn pengantin RM500.
    kan senang! Menyampah!!!!!!!

    0

    0
    • Hohoho says:

      Aku lagi MENYAMPAH ngan karangan ko yang berjela2 ni..1 dislike dari aku..hmmph

      0

      0
      • huhuhu says:

        Karangan aku bjela2 pn tp aku ckp yg betul..sbb tindakan bangang dia yg mcm ko tu. Ada paham HOHOHO.

        Nama pn ruangan komen..aku komen jela apepun wpn aku bt esei.hahahahha
        wekkk!

        0

        0
  17. am says:

    tak ikhlas langsung

    0

    0
  18. azwan ali says:

    ADOYAIII SI TUAA NIEE .. XDE MASE AQ NK PERABISS DUIT TOK KAU.. AQ DPT APE? KAU DPT &*^(*&&*(**^% HAHAHAHA

    0

    0
  19. kak ton says:

    puihhhhhh

    0

    0
  20. tora dtg lagi says:

    Nanti msti ade jg org beli bnyak biskut dia tehegeh2 nk pg knduri pak zin n c ta ni…xbole blah.panggil org g knduri biar ikhlas

    0

    0
  21. ahkak puaka says:

    JWPN AKU UTK SOKLAN MATEMATIK NARA HARINI = 6.

    SO SILA KUARKN KOMEN AKU.

    ALAHAI TERDESAK SGT NK KAWIN SMPIKN SRH FANS BELI BISKUT RAYA KO BEBYK.. KO IGT KO PUTERA WILLIAM NGN KATE KE APE?? KO KAWIN MASUK PAPER/MAJALAH BAGAI, SO KITORG BELI PAPER/MAJALAH JELAH.. PUII~

    0

    0
  22. Rob says:

    TeTEKkk che ta memang mengancam !!!!

    0

    0
  23. Anonymous says:

    semua boikot takyah beli biskut dgn zain…

    0

    0
  24. hei....apedahhhh!!!! says:

    same strategy with Jozan… nk bergambar kena beli tshirt harga 30 hengget!!! aku dah terkena dan xnak terkena lagi… kemain beratur pnjng siap ada 3 tapisan.. tapisan kedua gagal coz x beli tshirt then siap kena sound ngn P.A dia… the best part Johan siap jerit “NEXT”!!!! sedih… xpe la zain, simpan je biskut tu jadi biskut kering then bekukan balik tuk dijual bila che ta mengandung tuk fans nk tgk anak pulak… tp, sori ekk… confirm kawen ke??? opsss!!!!

    0

    0
  25. refelsia says:

    macamlah dengan rozita ni….aku setuju pendapat korang.. sape dia ank raja ke…bini william kawin anak raja pun tak over….sapepun tidak dikecualikan tengok perhkawinan grand dia….sampai lah dapat baby….free tak ada dikenakan bayaran….aku rasa buat apa biat=rlah ikhlas acHE TA oi…

    0

    0
  26. komen jer says:

    ishhh paling tak tahan ayat “layak” tu.

    0

    0
  27. guli pecah says:

    tau tau mcm mna nk ckp dgn cik ta ni…apa perasaan dia tgok zain tu yg jauh lebih muda dri dia..harap tak jadi mcm demi moore & ashton kutcher, putus tgah jln. anywhere all the best & slmt berpuasa to all muslim friends out there.

    0

    0
  28. minah singet says:

    Allah….nak kenduri pon kena beli biskut ke….xpayah la..dalam islam xsuruh pn….

    0

    0
  29. malaysianpeople says:

    bang nara,,hang letak la gambar elok2 cket bulan puasa ni,,cariklerr angle len,,klo xletak gambar yg second tu je, #commonsense pls~

    0

    0
    • BUNKFACE NO.1 says:

      dah memang Cik Ta tu kopek besar…kau nak suruh dia posing angle mcm mana lagi ?? gambar yg lain lagi hazab

      0

      0
  30. Oni says:

    Biar lh dia nk bt mcm mana pn untk melaris kn perniagaan dia. Lgi satu dia pn tk paksa kita nk beli ke atau tknk beli ke.Jadi tk payah lh nk mengata lebih2 di buln puasa ni .Sia2 je puasa tpi mengata orng. Jodoh, rezeki ajal dn maut semua nya sudh di tentu kn olh Allah. Jadi siapa kita untk mempertikai kn nya. Doa kn yg terbaik aje lh sekurang kurang nya kita pn dapt pahala juga.

    0

    0
  31. maya meira leyana says:

    ape2 jela zain oii..kawen knduri,baju,plamin,mekap,potoshoot,brg2 sume di taja..tamaknye ko zainn..nk topap duit yg nk kne kua sdri utk di jdkn free gif utk tetamu ke..artu ckp free gif je kn xde pnaja lg…ni nt klau ciktah pegnan maunye wat pc utk annount bpe3 bln wif jual meja 1 table 1000 utk pemenat nk tau ciktah pegnan bpe bln..huiii x koserrlah..

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Buat amal byk2 pun baru layak dpilih utk masuk syurga zain… Tu lg penting…

    0

    0
  33. Beautiful narong says:

    Dua2 x minat..mcm2 hal ye artis skrg,,kebyknnye semua bermasalah di bulan mulia ni…abg nara, xde cete artis buat sedekah kt anak yatim ke,,buat majlis berbuka puasa ke..kt bestt

    0

    0
  34. tacacila says:

    kapel ni buat lawak, ada ke fan yg beriya2 order sbb nak gi majlis dorang? so kalo biskut tak laku jadi door gifts la gamaknya. gasakkkk tetamu dpt biskut raya yg dah dekat/habis tarikh luput. amekawwwwww

    0

    0
  35. Zain Sardin says:

    Kepada peminat yg beli banyak nanti kami jemput datang bole tolong bawakan baju2 Cik Ta yer, baik korang beli cecepat kang abis den tak dapek nak nolong, korang kene ingat Cik Ta tak suka makan sbb jaga badan so jgn memandai bawak satu balang kasi hadiah kat kitorang pulokkzzssss

    0

    0
  36. caiberry says:

    dah beranak 2, umur 40, tetek tajam semacam . ada sesuatu ke

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Allah!ade jgk mnsia camnih..hahahaa…..xkebuluq aih nk p wddg korang….
    hadoiii mlu kt org aih wt lagu ni…xdk lg org buat..nk invite bia la ikhlas..len la korg cakap
    >>sesapa yg dtg wddg kami nanti,kami bg bskut byk2…
    lahaiiiii kn dh d sponser xkn la xcukup oiiiiiii…..

    0

    0
  38. miss dombol says:

    dari beli biskut ko cik ta bek aku beli biskut marie,leh tahan sampai tahun depan celup teh pun sodap..

    0

    0
  39. Mak jemah pemalu says:

    Rasulullah berpesan pada kita setiap perkahwinan haruslah disertai dengan kenduri.dan bagi yang tidak mampu cukuplah dengan seekor kambing dan war warkan pada orang ramai..biarlah permulaan itu dimulakan dengan doa orang ramai dan bukannya cercian serta makian.oleh itu, setiap tindak tanduk kita juga, dapat menarik doa orng atau cercian org..suka dgn perkahwinn Hattan dan isterinya..

    0

    0
  40. nokia cap bulu kaki says:

    siyes,aku malu tgk cikta pakai baju tu..terjojol..coverla sikit dgn tudung..atau janganla ketat sgt..bila org jeling2 cakap org pervert….seumur hidup aku, jangan harap aku akan pakai mcm ni..nnti semua org akan tenung tetek aku..jatuh maruah aku..

    0

    0
  41. Cik Ta ke Cheetah (Cougar)?! says:

    Aku hairan kalau ada orang cakpa Rozita Che Wan ni cantik. Cantik ke?! Umur dah lanjut tapi pakaian macam baru semalam keluar period. Aku tak paham lah… Di mata aku, dah lah dah tua, kereput, londeh tetek, londeh bontot, yg tut.. tak usah cakaplah, ntah2 kereta u-turn 18 kali tak rasa apa!

    Sex aside, dua2 ekor tak sedar diri! Memanglah bole ckp ikut sunnah nabi konon, sebab kahwin tua… Tapi sama ke cougar ni dgn Saiyiditina Khadijah??? Bukan jauh panggang dari api lagi.. takde perumpaan yang selayaknya diberi.

    Kahwin lah, tiada siapa larang, kang bermaksiat plak, tapi kalau dah terkepit, tersendat, menyendat.. bercintan cintun plak dgn mamat celup ni, tak bermaksiat ke??? Mustahil…. Takdenyer zaman skang org2 bercinta menjaga batasan… Asal tak ngandung sudah!!!

    Ppppppoooooooorrrrraaaaaaahhhhh!!!

    0

    0
  42. kamisahketak says:

    org kalau nak jemput kawen, kalau nak bg makan, bgila elok sikit, takpayah suruh org beli. demand jugak ek kau ni?

    0

    0
  43. mak jemah hot says:

    kau ingat kami hadap sgt nk tgok kau kawin? x hingin la mngadap sardin ngn bulu mata kwin! Hakkk Tuiihh !

    0

    0
  44. kiki lala says:

    beli majalah dengan tengok tv je senang…

    0

    0
  45. yang says:

    selamat berpuasa semuanya

    0

    0
  46. Sheldon says:

    Hi! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where
    I could find a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty finding
    one? Thanks a lot!

    0

    0
  47. hantu raya says:

    Che Ta tue brapa la blh tahan dengan Zain Saidin tue… Umor da 42 dah.. Sedar2 lah..

    0

    0
  48. Anonymous says:

    NEKtaaaaaaaaa!

    0

    0
  49. hamba allah says:

    pe la komen mcm xckop sifat ni..rugi je pose.memamng cik ta sexy n santek sgt.bia la dia .xlqme dpt hidayah ntah ntah lgik baik dr org yg bercakap buruk pasal dia.igt la jgn ckap buruk pasal org nescaya ahli kuarga atau org terdekat atau anak anda nt akan jdi lebeh terok dr yg anda kutuk ka.tuhan tu maha kaya n adil.. nasihat ikot akal yg baik..jgn berhasad dengki ..pikiran kotor..hati yg busuk.. buat jahat sesame manusia bile xsempat bermaafan dgn org yg di burukan itu..anda tau jwpan nye kan.nls ckap byk..yg penting contoh yg xbek jgn di ikot.doa kan jika xsuke org tu.bukan menjatuh kan.:)

    0

    0
  50. hantu says:

    kalau beli palang banyak…dapat tenguk saya tut…..cek ta…confirm ramai yang beli…

    0

    0
  51. anon says:

    masyaAllah..mcm ni pun ada? bagi free umrah or sedekah rumah anak yatim/org tua2/etc pun 20juta kali lebih bagus..wedding artist yg mcm ni akan beserta unsur maksiat..buat apa nak turut serta?

    0

    0
  52. fifi faraj says:

    Tak baik mengata dlm bulan posa ni,biar mereka terjun dgn labu2nya.

    0

    0
  53. fifi faraj says:

    tak tahu nak berkata2 terkejut, kalau Putera William kawin ank beli apaer che sanggup.

    0

    0
  54. Mummy says:

    Drpd aku bazir duit beli kuih ko utk wedding korg..baik aku sedekah kt ank yatim jer..hmm…perkahwinan di buat mcm tu…ingt kahwin main2 ker…dua2 otak letak kt lutut…

    0

    0
  55. zaza says:

    eeee…perkahwinan macam ni pon ada? mengarut.
    zaman serba moden sekarang, sampai perkahwinan yg indah pon digadaikan dengan nilai kapitalis yang mengotorkan…
    dimana perginya keikhlasan anda wahai che ta?
    baik2 org nak doakan, kejian yg dapat..hurmm..salahkan atas kebodohan dr sendiri k..

    0

    0
  56. zass says:

    diorang baru je nikah tadi derr

    0

    0
  57. […] Beli Biskut Paling Banyak, Layak Hadir Ke Majlis Kahwin Zain Saidin & Che Ta (79) […]

    0

    0
  58. […] Beli Biskut Paling Banyak, Layak Hadir Ke Majlis Kahwin Zain Saidin & Che Ta (80) […]

    0

    0