Written by serenity | February 18th, 2016

Bakal bernikah dengan seorang lelaki yang muda 10 tahun darinya, Yatt Hamzah, 36, pernah menafikan punca perceraian dengan bekas suami, Abdul Mutalib ialah orang ketiga yang menjalinkan hubungan dengannya. 

Bagaimanapun, bekas suaminya, Abdul Mutalib Abdul Shukor, 36, tampil kepada Berita Harian Online menyatakan sebaliknya:

Mengenai bakal suami Yatt yang didakwa sebagai ‘orang ketiga’ dalam khabar angin perceraian kami, saya sama sekali tidak menafikannya.

Bagaimanapun, saya sudah lama memaafkan mereka. Saya mendoakan yang baik-baik untuk mereka.

Saya rasa berdosa mengiyakan secara langsung dengan menidakkan kebenaran yang nyata. Saya seperti bersubahat menipu masyarakat. Cukuplah komen saya mengenai hal ini.

Abdul Mutalib menambah yang dia tidak terkejut dengan berita perkahwinan Yatt dengan Mohammad Zulfadhli yang merupakan seorang jurugambar.

Seperti yang dijangka, saya tidak terperanjat dan terima berita itu dengan hati terbuka. Saya berdoa segala-gala dirancang berjalan lancar dan jodoh baharu Yatt kekal.

Saya juga berharap Yatt hormat, jujur dan taat kepada suami baharunya dan tidak mengabaikan tanggungjawab kepada anak kami, Suci Hanania Malikka.

Pasangan ini bernikah pada tahun 2009 dan bercerai tahun lepas.

Yatt dijangka bernikah dengan Mohammad Zulfadhli pada jam 8 pagi di sebuah masjid di Shah Alam pada 27 Februari ini. Dia juga khabarnya tidak akan melangsungkan majlis persandingan, hanya menganjurkan jamuan makan sempena hari jadi Suci Hanania yang genap enam tahun pada hari sama.

Assalammualaikum selamat pagi semua..apa Khabar..harap2 semuanya sihat sejahtera..󾰀󾁅󾁍󾁆󾀿󾀼󾁁󾁀󾀽Homemade Kuah Kacang @ Kuah…

Posted by Nachos Cheese Powder on Monday, 15 February 2016

122 responses to Bekas Suami Tidak Nafi Bakal Suami Yatt Hamzah Ialah ‘Orang Ketiga’

    • Anonymous says:

      execuse me.. nk tnya Lana Nodin tu dah bersalin ke belum? ada sapa2 tau?

      • Anonymous says:

        Tudung labuh kemain tp menduakan suami…. xx pyh berlakon baik lah

        • Anonymous says:

          bencinye haku dgn isteri curang neh..
          masih ade laki boleh maen mata dgn jantan laen, hingga sebelum2 neh org tuduh laki dia bmasalah. bdakwah utk org tp hati sendiri tak terjaga.

        • Anonymous says:

          Jangan salahkan tudung, bertudung labuh memang disuruh syariat islam… Salahkan sikap pemakainya… Xkira freehair atau tudung labuh, hati kena diperbetulkan lagi. Kita smua pun kena beringat , muhasabah hati masing2. Kisah dia kita jadikan pngjaran supaya x terjadi kepada kita atau anak cucu kita akan datang.

        • Luna says:

          Ala laki dia tu pon same…punye la ramai pompuan yg muke biase2x aje tp baik tanak plak buat bini. Kebulur sgt nak bini muke chantek…so rasain…kawen la wanita kerana rupenyer…lenlaki wahai ex yatt (dn laki2x lain yg sama waktu dgnnya), pilih la wanita krn agamanye yerrr…

      • Anonymous says:

        alah menyampahlah si lanang tu…dah beranaklah tu agaknya.kalau nak tahu tgklah ig dia..si makcik suara garau…org kwn mat sallleh dia pun
        .berangan kawn mat salleh..menyampah..
        pasal si yatt hamzah ni..aku pelik.manusia jenis bertudung lingkup mingkup begini..pulak nak menduakan suami.. so hypocrite.

      • Anonymous says:

        Dh beranak bln dec thn lps…umah dia dpn umah adik sy di sering ukay ulu klang…

        • Really??? says:

          PERHATIAN BUAT SEMUA STESYEN TV dan RADIO (IKIM).

          TOLONG SELIDIK PENCERAMAH AGAMA YANG ANDA JEMPUT UNTUK PROGRAM TV DAN RADIO ANDA. Contoh terbaik artis-artis yang baru berhijrah. Diaorang ni tak layak berceramah tentang agama sebab latarbelakang mereka bukan dibidang akedemik islam.

          Contohnya si Yatt ni… bertudung labuh, pakai glove, pakai socks bagai… mekap tebal gincu semerah merahnya….setakat hafal 4-5 ayat quran (google le tu) lepas tu berceramah ala-ala ustazah…tapi kisah peribadi tidak mencerminkan muslim atau muslimah mithali yang baik. Ingat ye…sebelum ni mereka mereka ni hanya artis je…setakat pakai cakap… tak semestinya mereka tu ustaz atau ustazah…

          Sudahlah dulu kita dah terkena dengan anak chef wan yang mengaku dia chef berpengalaman…. tapi hempeh..tipu resume. Ada pulak taukey makeup Que Puteh yang mengaku ada phd (doktor)… tapi sebenarnya phd beli & palsu dari University Charles Molnar Hungary (sila google nama -nama universiti palsu ni ye…) Tu belum lagi title datuk & datin yang jenis beli…. ala ahli ahli politik pun ada yang beli degree & phd…

          So kalau nak pilih orang tu berceramah check lah dulu latar belakang mereka ni… jangan pakai tangkap muat je….kita ni “MALAYSIA BOLEH”…. tipu satu Malaysia pun boleh….

          HENTIKAN LAH BERI PELUANG BUAT PENIPU PENIPU NI….

      • minah jambu pet lovers says:

        belom lagi lah ! minah jambu tengok perot dia kecik lagi huh !

      • mak lana says:

        dah bersalin, baby girl. skrg dkt new zealand

    • gigi emas says:

      Banyak yg gatal2 ni tergolong dari kuam muslimah yg pakai tudung kan…..kenapa agaknye berlaku begini? Islam jenis apakah yg diorang belajar?

      • pleaselah says:

        jgan salahkan islam,islam agama yang suci..y kotorkan adalah individu itu sendiri ..hrap maklum

        • Gg susu says:

          Harap maaf..tp sy rsa gg emas bukn nk salahkan islam..tp mksd dia lebih kpda perli or mkn dlm..klau btul btul ikut ajran islan xkn jdi mcn tu..

      • Anonymous says:

        Jgn peduli GigiEmas. Dia ni kafir laknatullah agaknya.

      • Anonymous says:

        berapa banyak org bertudung skrg? org bertudung dh jd majoriti setelah masyarakat belajar tentang wajibnya mnutup aurat.

        out of 10 yg berhijab ni mestilah ada a few yg niatnya sekadar tutup aurat fizikal. namun perangai masih nk maintain mcm ‘normal’ people. so… prngidiannya xde, islamic ke kalo setakat tutup aurat tp gelak mxm puaka? atau bercakap mcm yg saya baru utarakan td. tak, kan?

        so bila mnutup aurat jaga lebih sikit peribadi, otherwise org2 yg agak jahil akan mnyangka, tudung itu punca kebirahan pula. tudung x salah. yg salah pemakainya.

      • Pak Hang says:

        Kwn2 aku yg x pakai tudung yg dok keja rampas laki orang. Jangan nk bodoh sangat kecik sangat mentaliti nk ckp mcm tu.
        Yaa aku pakai tudung and cakap hang bodoh. Jangan ingat orang tak pakai tudung saja reti cakap perkataan bodoh.

        • LL says:

          Cemana orang tak ngata org pakai tudung. Ni ha orang comment atas ni tetiba pi mengata kawan2 dia yg tk pakai tudung pi gatai ngn laki org. Perlu ke libatkan depa yg tk tau pon hang pi mengata depa kt sini? Tak pasal2 hang dh tunjuk belang hang. Pakai tak pakai tudung;semuanya balik2 kt mentaliti masing2. Pokok pangkal semuanya tengok kt hati dan peribadi masing2. Bukan tgk kt tudung ke rambut depa.

    • miss lollipop says:

      yatt, menduakan suami, tak cium bau syurga yatt, tak kira la lepas menduakan ko bercerai sekali pun,pastu ko kawin lain, dan ko taat pada suami kedua…
      tapi selagi ko pernah buat dosa ‘menduakan suami’, selagi itulah ko akan dihukum..

      jangan kata masuk, bau syurga dari jauh pun kau takkan hidu..sia-sia je ko kata melekat 8jam dekat tikar sembahyang takleh bangun..

      • Anonymous says:

        Hhhh x kan bertaubat x boleh apa mazhab ko pakai..apa dosa sekali pun allah sifat pengampun ko tu yg x terampun kot bwk.ajaran sesat

        • Anonymous says:

          Allah memang ampun tp dengan bekas suami pun kena minta ampun. Dosa sesama manusia kena manusia tu juga kena ampunkan. Kalau tidak tak lepas nak masuk syurga. Tp baca statement bekas suami dah ampunkan kedua2nya. Baguslah. Mulianya hati dia.

        • Anonymous says:

          Allah mmg ampunkan..setiap dosa Allah akan hisab..masuk neraka dulu bau syurga, bukan bertaubat tu terus masuk syurga

        • Anak Pak Musa says:

          Jah.. kan suami dia kata dah lama maafkan dia dan doakan yang terbaik..
          ko sape jah nak jatuh hukum dekat seseorg???
          mazhab mane ko pakai??

      • Anonymous says:

        tak usah risau you reap what you sow.

    • Anonymous says:

      nak tanya.. tadi saya promote kain kat cikgu saya.. pastu saya cakap.. kalau cikgu pakai ni mesti meletop cikgu.. … emm.. agaknya cikgu saya terasa ke ?? saya tak tahu .. sy rase sedih.. ni kurang ajar ke ???.sebab cikgu saya berisi .. emmm… ape yg patut sy buat ..?? ni kurang ajar ke ??

      • jenny says:

        You are an idiot.

      • cikgu gemuk says:

        takpe …mmg kecik hati cikgu masa awak ckp mcm tu, tapi cikgu dah maafkan awak.

      • cikgu kurus says:

        Sebagai hukuman…kau dikehendaki mencium letupan kentut cikgu gemuk…masa tu kamu boleh menilai LETUPAN cikgu tu beracun atau ala-ala manja….

        Sekarang anak murid ku… lepas ni… kau gi jual jamu goyang che ta…. semoga rakyat malaysia mencapai matlamat mahathir 2020..rakyat malaysia akan jadi 60 juta penduduk…. dengan penangan jamu che ta…dan juga 1.5 juta import rakyat Bangladesh ke Malaysia.

        Maju lah BANGLA-SIA !!!

    • RakyatMarhaen says:

      Takpayahla nak tuduh laju sgt..cube korang pikir..dulu dia balik dari syria dia ambil iktibar dari bini2 org syahid kat sana..sbb sygkan laki..dia ambil kputusan rujuk semula.kalau mmg dia duakan suami dia..baek dia takpayah susah2 rujuk balik..baik mawen jer trus ngn lelaki tu..tapi mgkin laki dia tak dpt selamatkan rumahtgga..then tuduh org lain plak jadi org ketiga..jgn judge org dari kenyataan satu org jer..kalau mmg laki dia habis2an nak selamatkan rumahtgga..takpayahla nak bercerai dulu mula2..adeii

  1. Tak_Warak says:

    LOL yatt. Kantoi sudeyhh.

  2. suci la sangat.. says:

    amiks!! ko ingat ex laki ko tu tunggul x de mulut???? da la ko curang dgn dia..pastu bodo la bg statement tapape..now, rasa kan!

  3. Allahualam says:

    Cara menjawab dengan kenyataan tidak mahu rasa berdosa itu, seakan-akan kena tetapi seperti diolah untuk tidak menunjukkan perasaan tersirat secara ketara. Lebih baik tidak diulas atau no komen sebagai tanda sama-sama redha, menerima seikhlasnya qada dan qadar.

    • kanggaroomerah says:

      Biar padan dengan muka yatt tu. At least his ex speaks the truth. And truth does hurt.

      • Allahualam says:

        Truth hurts indeed. Iman dan sabar tu sentiasa di duga. Jangan hati tu tersimpan niat membuka aib. Allah tu Maha Adil. Tak baik awak cakap padan muka. Kemelut rumahtangga bukan utk makluman umum.

        • Laki orang. says:

          Yatt tu public figure..kalau suami dia tak cakap pon lama2 orang akan tahu juga. Dah masuk nara ex kata gitu..semua maki yatt..pree2 bau bangkai mulut korang. Laki patot lagi kental laa… kalau pompuan aku tak heran la nak petik crita kat public.

      • minah jambu pet lovers says:

        memang padan la muka si yatt tu huh ! laki dia cakap tu betol..kalau laki dia berdiam n no komen aje jadi orang2 sekeliling akan salah kan laki si yatt ni aje.n yatt boleh menang dlm ini perkara konon yatt tk salah atas perbuatan dia almaklom lah bertudung la kannnn jadi boleh berdaya kan orang huh ! dashat betol prangai bini bertudung ni huh !

    • Anonymous says:

      ….daripada membiarkan Yatt terus menipu….. baik dia ckp..
      rasanya la..

    • Anonymous says:

      ….daripada membiarkan Yatt terus menipu….. baik dia ckp..

    • Anonymous says:

      bercakapla yg benar walaupun pahit ok. ni bakal laki yatt yg sama2 g syria ea. org len g syria bt amal. ni sibuk ngn bini org

    • Aida says:

      u ingat dia batu atau kayu? suka hati permainkan perasaan dia, lepas tu harap dia redha dan senang2 lupakan and buat macam takde apa-apa berlaku? .. betul, redha, redha juga .. tapi sakit dipermainkan belum habis lagi wooo .. bila bekas suami sebut, dikatakan membuka aib .. sedangkan yatt sendiri yang mengaibkan diri .. kenapa sebelum curang dengan suami tak pikir pasal aib? marah betul aku dgn manusia yg kononnya muslimah tetapi berperangai mcm ni .. depan umum baik, tapi dalam rumah, tuhan sajalah yang tahu .. kalau si yat ni tak tau nak jaga aib dia, jangan harap orang lain nak jaga aib dia .. sendiri mau ingat la!

      • Aku sebatang kara says:

        Exactly, betina can Yatt ni, ko nengok dia cakap masa interview apa ntah mid valley punya eh Bazaar ngan Saida, nampak sangat Garik, Saida janda juga tapi sopan aje.

        Aku rasa kawin nanti atas bawah menganga.. Laki cabut gak nanti…

        • man says:

          saida cerai dengan suami die pon sebab ade laki lain weh…sejak die masuk AF tu laki die kate die dah berubah sikap…harap maklum.

          sumber : orang yg dekat dengan CT

    • menyampah says:

      please lah perempuan gatal . Tak payah nak ckp pasal agama. Menyampah tgk kau dari dulu ..mcm bagus tapi perempuan murahan sebenarnya

  4. WTF says:

    kesian exhusband die..sabar larh..InsyaAllah ade jodoh yg lagi baik menanti..

    • minah jambu pet lovers says:

      kalau laki si yatt ni ada jodoh ngan pompan lain pon tolong jangan cari n kawin ngan pompan yg bertudung ok !!

      • Anonymous says:

        makcik, bercakap tu jgn main tabur je ye. motif nk generalize sume org bertudung mcm perempuan ini ? so jika ada crime dibuat oleh free hair, nak ada ckp bnde yg sama? simpan sikit ke’bijak’an tu, dear.

  5. Nek Ta says:

    Sedihnya weh. Sampai hati si yatt tu

  6. Anonymous says:

    Tuduh labuh tpi gatal.. Nampak jantan dh merenyam atas bawah.. Memalukan..

  7. Anonymous says:

    aku dah agak dah….

  8. kamal says:

    si yat ni dh pakai tudung pun mulut bole thn jgak bcakap mcm bagus je
    baru ni aku jmpa dia kat MOOD pwtc dia jual tudung keluaran dia
    dia ckp tudung dia bagus sebab x payah iron
    pastu dia klua fatwa dia ckp pakai tudung yg kena iron ni HARAM sebab membazir letrik utk iron tudung (nada dia sebut haram tu “HARROM”)
    terkedu aku dgn fatwa dia

  9. Brave Heart says:

    Itu lah…Haryati Hamzah ni,kan…pernah jadi Compere SPM TV1, RTM sekejap…ingat lagi time tu live dia canang wish birthday family dia, kalau saya tidak silap…kenapa dia ingat, RTM tu tempat mau wish2 sesuka hati untuk family dia…kesian lah dia ni, tengok APA KATA MALAYSIA Astro…bukan main sesucinya dia, rupanya…haram jadah. Taubat itu, taubat ini…tapi takkan soal rumahtangga/suami isteri pun boleh cerai-berai…mesti main kayu 3, kesian suami & anak dia ….

  10. tipah tertipu says:

    Amekaw,trend skrg isteri curang,suami cari pucuk muda,,,dunia akhir zaman,bertabahlah

  11. Rahimah rahon jonid says:

    Beautifulnara blog ko ni mmg hebat nara .
    Aku ni mmg selalu travel luar negara dari ke Istanbul , Japan , greece, hong kong korea.. Jgk China.
    Blog ko la jgk yg aku sibuk ngadap kalau nk hilangkan stress bila memalam buta tu..
    Tetapi bebaru aku perasan Blog ko ni da banyak jadi mcm KEPALA BUTUH !!!
    Sebabnya baru nk tekan da ada plak Link iklan ko yg belambk lambak!!!
    Kita paham akhirnya ko mmg la perlukan iklan utk sara idup ko tapi jgn lupa kalau pembaca makin kurang terima la Risiko nya .. Good bye BN

    • . says:

      Pasai iklan pun nak maki BN.kan banyak appsyg boleh sekat iklan.carilah satu yg top.semua org guna.sebesar hama iklan pun takde.apalah susah sngt.

    • Anonymous says:

      kau ni jelas maknam sgt eh. gi melancong pun nk singgah Butifulnara. aku gi london, german, australia ke apa x ingat lgsung abg nara kau. aku dok melepak sini nk baca komen je. ada yg lawak dan ada yg jahil.

  12. sukati aku jer says:

    DULU MASA BARU2 KAWEN, DIA ADA KATA SUAMI DIA TAK KACAK. AGAKNYA DIA JUMPA YG KACAK DH KOT TU CURANG TU. SIANNYA EX SUAMI DIA. SEMOGA YATT INSAF.

  13. anonymous says:

    Dah agak dah citer yatt nih.. lain kali jgn nak menipu.. dunia retiss kot kuat menipu.. dia pun yg minta cerai mula2 suami dia minta kaunseling balik semula jao.. tuo tup cerai lagi. pakai je tudubg labuh tu camouflage je..
    Apa2 laki muda ni jgn nk menggatal sampai lupakan tanggungjwb kat anak tuh.. bonda tu binda ni bagai.. hmmm

  14. anonymous says:

    Dia ni yg istri ke2 ke,ke aku yg salah org?

  15. Anonymous says:

    Dengar ceramah di IKIM yg sgt menginsafkan, ad sepasang pasangan yang sgt tua ni..boleh hidup sama berpuluh-puluh tahun (xingt berapa, tp sgt lama, lebih 50tahun hidup bersama dr kahwin smpai sekarang), lalu org yg interview tu bertanya, “apakah rahsia hubungan anda kekal sangat lama?”. Maka org tua itu menjawab “kami lahir pada zaman dimana klau sesuatu itu rosak, kami akan baikinya”.

    Maknanya, generasi dulu2..kalu ad barang yg rosak, kerusi ke basikal ke tv ke radio ke or apa2 jelah rosak..dorg akan baiki. Tp zaman sekarang, hp rosak je tukar, kerusi rosak je tukar, tv rosak je tukar, semua mudah..tukar aja.

    Zaman sekarg, xde sefahaman ckit, trus rs dh xsesuai. Klau dh xsefahaman, maka terbitlah hati nk buka hati utk org lain. Maka suami/isteri yg dikahwini tu kita nmpk semuanya buruk..padahal org yg bru kt kenal bberapa bulan tulah yg dimata kt nmpk baik. Bila dh xpuas hati,segala kesalahan lh yg dinampaknya. Segala kebaikan semua dh x nmpk.

    Mohon sesiapa yg baca ni terasa.

  16. ade aku kesah!!! says:

    bukan pkai tudung labuh je..siap bersarung tangan bagai…hahaha..x slh nak bertutup abis tp x kena dgn perangai…dlm diam main mata dgn jntn lain…konon cerai xde sefahaman la…dah ko sefahaman dgn jantan lain…dah dpt yg baru,yg lama semua jadi buruk…ingtkn dah berlitup perangai pun berlitup gak…nak jadik abby no2 kot…wakakaka

  17. poyos la says:

    ak tgk yatt ni mmg sesuatu dr artis yg len .. yatt o yatt

  18. anonymous says:

    Tq for info anon 4.46pm n lia…

  19. jija says:

    Akak minta maaf sangat2.. dari pemerhatian mata akak yg dah tua ni, Yatt ni ada yg tak kena. Ckp mcm bagus giler… tak mcm akak jumpa Nana, Khiriah.. npk ikhlas..

  20. Anonymous says:

    dari dulu mmg xbrkenan dgn dia nie…kalo tul ke arah jln yg benar..name pun tukar pgl haryati..xde ar yatt..make up dh ar tebal..gincu semerah2nye..kalo tul brubah makeup xtebal mcm tu…alim2 kucing name dia nie..kalo tul syg family msti pertahan kn..betul kan mne yg kurg..bkn cari lain..tu lebih afdal..

  21. Lepat Pisang says:

    Nara lipat kuat. Malas dah ak layan blog ni pasni..huhuhuhuhu….

  22. Nanhado says:

    Kesian ex husband kau Yatt!
    Aku tengok husband die baik je lepas tu kadang2 ikut yatt join usrah fitrah tu. Nampak die sama2 nak berubah jadi lebih baik. Masa ayah yatt meninggal nampak gak husband die ada berdekatan mayat. Yatt oi takkan baru kenal rapat dgn lelaki tu lepas bercerai dengan husband kau! cepat kau gile buat keputusan kawen. Mesti dah kenal sebelum kawen lagi. Oh sedihnye! Moga husband die tabah -_-

  23. Anonymous says:

    aku kesian tgk muka anak jer

    • Anonymous says:

      Ada juga mak mcm ni hampeh

      • Aku says:

        Ada je. Akupun pernah jumpa. Cerita dia pun lebih kurang mcm Yatt ni tapi Yatt kawin lebih kurang 6 tahun. Yang tu dah dekat 18 tahun kawin, laki baru lebih muda 12 tahun. Lepas kawin anak-anak terabai, sibuk dok layan laki dan anak baru je. Yatt ni tak taulah camana nanti kan.

  24. Anonymous says:

    fuuuyooooo…islamic kemain…sesuci lebaran je hati tu bila bercakap bab agama….tapi habis satu MALAYSIA dia tipu…menafikan kenyataan…eiiiiihhhhh sampah la minah ni…nnt adalah tu nk cong lg statement itu la ini la..merahsiakan sebab xbaik menghebohkan sesuatu yg tak pasti la…..dah kantoi tetiba jd ustajah jadian ceeehhhhh

  25. Mimi says:

    Memalikan kaum wanita dan agama

  26. Geyomi says:

    Kesiannya…hmm..tp kalo org yg pelihara aib org lain.Allah akn pelihara aib dia.

  27. Anonymous says:

    Si yatt ni sama spesies ngan abby adabi tuu.. spesies muzlima yg tak bleh dipercayai sgt.

  28. Anonymous says:

    Semua manusia buat kesilapan

  29. Anonymous says:

    semua pgomen kat sini umpama malaikat semua, maksum gitu

  30. Sakai says:

    Betina sabah johor ngn klantan mmg sundal smuanya hrap nma je islam

  31. kita semua pendosa says:

    Peringatan utk kite semua hamba Allah, xperlu menghakimi org lain. Yg kita nmpak hnya luaran. Selebihnya,biar Allah yg tentukan.

  32. mama_anak2 says:

    mmg talam dia ni. akak join program anjuran MR jemput anak yatim dan ada sembahyang berjemaah. yat kat belakang saf dok selfie selfie ? dah la dgn mekap tebal bagai. please majlis agama kot

  33. Anonymous says:

    Yat x jaga pandangan waktue di syira.
    Pergi dengan suami. Tpi main mata ngan orgblain…. ape lah… buang kealiman yg di buat2 . Nama bajunsuci. Ati u suci ke????

  34. Anonymous says:

    Dia ni ke yg cerita sejadah melekat kat kepala dulu…

  35. Suhana says:

    Besar dugaan org yg nak berubah ni..aku ni dah setahun kawin, lepas kawin je aku bnyak belajar ilmu agama n selalu g masjid ikut kelas agama..sekali mase kelas yg aku blaja agama tu, ada sorang laki yg bahagian pengurusan suke kat aku..dia pakai songkok lagi n alim..umur lebih kurang aku…dia msj aku..dia call aku..tapi aku xlayan la…sbb sbgai isteri, aku sentiasa setia dan jujur dgn suami aku..Baik buruk suami aku, aku tetap syg dia walaupun dia bukan ustaz…tu la dugaan aku..last2 aku berenti kelas agama tu. Aku Tahu,Allah uji Aku…aku kena kuat..kite semua manusia biasa..xkirela ustaz atau ustazah..tak lari dari kesilapan. Tapi kita kena sentiasa berdoa supaya Allah teguhkan iman dan pendirian kita. Baru aku tahu dugaan dah berkahwin..tp kita sebagai manusia kena kuat dan berpegang teguh pada Al-quran dan sunnah.. jgn mengaku diri kita beriman sedangkn kita belum di uji…lagi kuat diri kita dgn agama…makin bnyak ujian kita kena tempuhi.

    • Kak Kiah Propa says:

      Btul tu Suhana.. aku sokong komen ko.. bilamana manusia nk berubah jd baik.. mesti akan ada gangguan.. x kira la gangguan dlm bntuk apa skali pn.. Yatt ni pn salah 1… n dia mngkin x kuat n terikut ngn hasutan Syaitonnirojimmmm….. sapalah kita utk menghukum.. dosa antara dia n ex-suami.. biarlah Allah je yg tentukan..

      Apa2 pn.. doakan la yg terbaik utk dia.. masa tgk H!Live dulu.. dia pn ada ckp.. yg dia bkn isteri yg baik.. suami dia tu baik n x sesuai ngn dia.. wallahualammissawab…

  36. Faizah says:

    Dia ni la…

  37. baiduri says:

    Katija Haron cakap dia dah banyak kali ‘main’ dgn mamat tu kat ampang, kalaulah betul emmang deu ekor manusia paling hipokrit, pegi Syria bagai tapi berzina… ntah-ntah nak kawin ni sebab dah bunting.. I cakap ntah-ntah yek!! muehehe

  38. cee says:

    Ape2 pun aku percaya mesti yatt dan suami mmg dah ada masalah rumahtangga.

  39. kalau tak sampai setahun dah kahwin lain, memang sebab orang ketiga la tu.

  40. out of topic says:

    Anuar zain ape khbr eh.. lama xde post sal dia..

  41. Minah says:

    Hasben jeles bini dapat ‘barang’ muda..! Mesti rasa sakit ati sebab dia dah tak dapat control si Yatt lagi! Bye bye laki tua!

  42. Anonymous says:

    Cukup baik dah ada suami anak, masi dok menggatal. X pyh berlakon nak halal kan cinta. Lps ni tudung labuh tu bole cabut buat pelapik meja. Btw, terus terang je la ko sangap dgn budak mentah 10tahun muda tu. Ssh sgt ke nak jujur dgn semua?

  43. gst untuk siapa says:

    Aaa selain kes si Adel sukakan suami orang..ni pun kes yg hampir serupu iaitu mereka tergolong dalam kumpulsn perempuan yg dalam misi mencari batang yg panjang dan besar.

  44. gst untuk siapa says:

    Mereka ni tergolong dlm misi pencarian batang yg panjang dan panjang.

  45. Zaliha says:

    Kita dengar cerita dari suami dia,cerita dari dia tak tahu lagi,so jgn cepat buat telahan

  46. bola maniss says:

    …..harapkan tudung, tudung saja boleh harap….kan??

  47. ilya says:

    jgn terlalu cpt menghukum. Kite x tau rumah tangga yatt dgn bks suami dulu mcm mana. Mgkin betul org ke 3 dtg masa dia msh isteri org, tp mgkin time tu mmg dah ada mslh. Bnda ni jadik kat akak aku sndiri. Laki dia dh byk kali kantoi jalin hbgn dgnn pompuan lain, bni org pun ada, pnh mengaku dah tdo ngan pompuan lain. mule2 akak aku cube maafkan tp dah byk kali berulang, so dia mntk cerai tp laki dia x nak bagi. dlm ms ade problem, ada llaki lain dtg dlm hdup dia, jdk kwn dan pendengar mslh dia. cuma mslh laki dia x nak lps kan…dan akak aku pun bkn la nak kawen ngan llki lagi sorg tu..cuma masa tu baru dia buka mata yg mgkin ada jdh yg lain yg lbih baik Allah aturkan utk dia

    • Anonymous says:

      Betul.. kita jangan cepat menghukum..
      Mungkin Yatt dan bekas suami dah ada masalah sebelum itu..
      Jodoh dah habis dan ia akan berakhir dengan apa cara sekalipun..
      Terimalah suratan takdir yang telah tertulis..

    • adudu says:

      aah betul jugak. kita just doa yg baik2 je :)

  48. miss pokpek says:

    mcm baru tgok romantika. bukan main lg romantik time tu… apa dah jadi da..

  49. Lorat says:

    Seingat I firstime tengok dia berlakon dalam citer “Bella” ker apa tajuk yang dengan Elly Mazlein lama dulu, dalam citer tu dia macam blur blur borobodo ala bimbo sikit.. and tak lama lepas tu tertengok dia dalam wawancara MHI ker apa ntah, and mmg her personality di luar drama pun mmg ke arah bimbo borobodo jugak. Ini masa dia belum bertudung la.. then lama after, dengar citer dia “berhijrah” so ok la.. good for her, but then… once she buka mulut again, alahaiiii masih ada bimbo nya.

Leave a Comment

Optional