Written by serenity | August 14th, 2017

Sebelum berkahwin dengan Hafiz Hamidun, Joy Revfa atau nama sebenarnya Siti Arifah Amin pernah berkahwin dengan seorang usahawan iaitu Datuk Ray Imran.
hafizjoyray
Hasil perkahwinan itu, mereka dikurniakan seorang anak lelaki yang kini berusia tiga tahun. Anak itu yang diberi nama Arryan Firdaus dan kini tinggal bersama Joy.


Ray telah dihubungi oleh BH Online dan dia memberikan komen seolah-olah dia sudah dapat mengagak apa yang bakal berlaku pada perkahwinan Joy dan Hafiz.

Jujurnya saya sedih dengan apa yang berlaku. Saya mahu menasihatkan dirinya sebelum mereka kahwin, tetapi siapalah saya? Nampak seperti saya cemburukan dirinya pula.

Sekarang, apa yang saya khuatir sebelum ini benar-benar terjadi.

Ramai yang mengimpikan bercinta selepas bernikah namun realitinya, ia bukan sesuatu yang mudah. Ray berpendapat Hafiz dan Joy mungkin tidak mengenali antara satu sama lain dengan sepenuhnya sebelum berkahwin dan ini mungkin punca pergolakan rumahtangga mereka.

Mungkin masing-masing ada kesilapan sendiri. Ditambah pula dengan perkenalan yang singkat, jadi mereka mungkin belum mengenali antara satu sama lain dengan lebih mendalam.

Ray dan Joy sebelum ini pernah bersama-sama melancarkan produk kosmetik dan penjagaan kulit yang diberi nama Cashmere. Selepas perceraian mereka, Joy telah mengasaskan rangkaian produk kosmetik berjenama Merve manakala Ray masih meneruskan dengan produk-produk Cashmere.

Setakat ini punca sebenar pergolakan rumahtangga Hafiz dan Joy masih belum jelas dan ramai terkejut dengan apa yang berlaku memandangkan usia perkahwinan yang baru tiga bulan.-beautifulnara.com

36 responses to Bekas Suami Joy Revfa Ingin Nasihatkan Bekas Isteri Sebelum Berkahwin, Namun…

  1. minah jambu suka sahara yaakop says:

    emmm pes rupa nye ye..

    1

    1
    • JILAT BEST says:

      ELEH, NASIHAT KONON! CKP JE NK TUMPANG PROMOT JENAMA CASHMERE KO PUNYA TU! RISAU LA PLAK, BJN NI MCM PUNYA KES KE YG KO HARAP ? YE LAH BEKAS LAKI BLM MOVEON KATAKAN! YG BETINA KUAT SELPIE & BEKAS LAKI KUAT “RISAU” RUJUK JE LA

      10

      4
      • Pekerja Gomen says:

        lepas ni minta pendapat bekas bf joy revfa – founder Merve tu plak yang mana gambar2 dia bergesel peha… bergesel pipi masih ada lagi dalam IG si joy ni. Siap caption. My love.. my beloved.. Kalau aku jadi laki Joy… aku pun rasa tercabar. Dayus giler.

        29

        0
        • wekkkkkkk says:

          ye ke…kalau dh berlaki, knapa nk ingat2 yg lama2..mmg salah sgtlah. Kenapa nk kawen dgn Hafiz, nak hilangkn status janda ke. Atau mmg nk tumpang jadi glemer di sebalik nama Hafiz ni.
          Hafiz ni x lah se Gah mana namanya..cukuplh si Joy ni menyelit nk org kenal dia..

          8

          2
  2. Udah le says:

    Alaa dia pon sibok jgak nak komenn. Gile glem betol.nak nasihat waktu dia jadi bini ko dulu la wei. Dah jadi bini org nak sibok buat mende. Nasihat anak ko je lah esok besar jgn jadi physco cam mak pak dia. Kahkahkah

    20

    2
    • Anonymous says:

      Dah wartawan tanya, dia jawab la ngoks..

      33

      36
      • Udah le says:

        Dah tu semua soklan wartawan ko kene jawab ke. Kalo wartawan tanye ko berak berapa kali sehari ko nak jawab jgk ke. Kalo pedana menteri taknak jawab soklan wartawan lain ar jadi masalah negare

        9

        6
        • Anonymous says:

          Bodoh sgt soalan tanya pasal berak. Pls la bg example bernas sikit. Ex-husband joy bukan perdana menteri pon, so boleh ja la kan dia nk jawab ape kan. Ape mslh kau dengki sangat kata orang gila glemer.. kuikui.

          24

          28
        • Kate moss says:

          Aku setuju udah le. Soklan psl berak tu metafora je. Kesimpulannye tak semua soklan wartawan kite kene jwp. Kite ade pilihan utk jwp ape yg kite nak. Kalau soklan tu diluar konteks kehidupan kite n akan mengeruhkan keadaan org lain, buat ape nak jwp soklan wartawan? Soklan wartawan tu xde impak pon pd bekas suami dia. Org yg nak tompang glemer je nak jwp soklan yg bukan berkaitan ngn dia. So pikir la sendiri

          6

          0
    • Anonymous says:

      kau ni dah kenapa. nak nasihat apa ye? kau rs sama tak apa yg dia nak nasihat tu masa joy masih jd bini dia dan joy nak jd bini org lain?? sbb si joy tu nak jd bini org juga lah dia tak jd nasihat.bak kata dia, siapa lah dia. kau tau ke dulu masa joy msh jd isteri dia, dia tak pernah nasihatkan joy ke?kau yakin??

      3

      14
      • Anonymous says:

        betul jugak…takkan masa joy masih bini dia, dia p nasihat joy jgn terburu2 kawen ngan lelaki baru kenal, kan tak logik tu…masa dia masih bini dulu, mesti la dia ada nasihat, tp nasihat hal yg lain2….

        2

        8
    • Anonymous says:

      si bekas suami sebaiknya diam saje, jgn beri apa2 komen

      17

      0
  3. nok gebuzzz says:

    aku bukan la peminat pon…tapi hafiz ada kuar ape2 statment ke membuka aib isteri ke atau ada lain2,ke aku yg terlepas…lagi elok kalau dyorg ber dua jer yg settle…x payah la akk ipar ke,adik ipar ke nak masuk campur..keruhkan keadaan…si joy ni pon mcm sesuatu sgt!

    38

    0
  4. melati says:

    Satu jer saya Heran , ” kenapa Bekas suami Joy Revfa macam Org ? Tapi suami Joy Revfa sekarang mcm Unka “…hmmmmmmm

    1

    31
  5. Anonymous says:

    Bodoh sgt soalan tanya pasal berak. Pls la bg example bernas sikit. Ex-husband joy bukan perdana menteri pon, so boleh ja la kan dia nk jawab ape kan. Ape mslh kau dengki sangat kata orang gila glemer.. kuikui.

    0

    10
  6. Shhh says:

    kjnapa tetiba plak ex suami dia ni muncul. lagi satu nak thu gak, msa ko dgn joy dulu kenapa bercerai.. .kau dgn joy pun mesti bercinta sblm kawin kan..kenapa bercinta lepas kawin tu salah ke…ni bukan soal cinta sblm atau selepas kawin..ni sbb perangai masing2…nk giler glamer tu ckp jelah…(aku tk tahu sgt pasal joy ni sblm ni.. thu pun sbb Hafiz Hamidun).

    19

    0
  7. melati says:

    Betol lah Bekas suami dia ckp… Dia bagi Duit Harta sepacarian untuk anak…ni ko Bela Jantan tk semegah buat apa.? org mcm Hafiz ni saya tgk jenis Poyos tak mungkin dia tak sebut pasal Hantaran, entah2 hantaran pun Hutang mcm terjadi kt Lina Pom pom sebelom ni…..pengalaman saya lah org2 yg muka cam Getah pemadam ni pandai Ayat Pompuan dgn kata manis2…tu jewww…

    4

    12
  8. Anonymous says:

    Never trust anybody with fake name…they are all fakers…..

    10

    1
  9. El says:

    Walau Pasangan hidup cantik, handsome, kaya sekalipun, tak jamin rumah tangga bahagia

    5

    0
  10. Anonymous says:

    Hmm.. tu ler kan banyak anak dara yg boleh dipilih dan boleh dilentur. Ni cr yg janda.. janda tu bukanla masalah tapi tgok yg macamana. Tengok gtu pun tau akan masalah. tahlah mngkin firasat org2 dah lama berumahtangga ni. Kalau tiada jodoh cepat2 buat keputusan sebelum terlambat. Hafiz, dia tu xsesuai dengan anda. Cari lah yg lain…nasihat dr kawan.

    13

    0
    • kak mah kebabom says:

      Janda ni ada kot sorang dua yg baik..tapi byk nye yg degil..keras kepala..hati batu..baran…haa..dan lagi satu depa punya gatai merenyam ni mmg satu macam..joyah ni baru 2 x kawen..ada tu dh 4 x kawen..tapi perangai buruk ttp tk berubah..tk reti nk bersyukur punya spesis…

      4

      4
  11. makmum says:

    teringat masa awal2 kahwin tu joy upload gambo dgn caption rasa terharu sgt suami jadi imam solat….
    kesian… harap joy dpt jumpa imam sebenar nanti.

    3

    9
    • Anonymous says:

      Betul Nampak kan…agama jadi secondary. Masih taksub mencari yg dunia. Anyway, membuktikan i suka u..u suka I..jom kawin kita bercinta lepas kawin, rubbish! dapat pulak, dua2 suka femes

      0

      1
  12. elle says:

    tulah hafiz, dlu org da nasihat kenal dlu btol2 jgn asal boleh je ikot firasat lah kate hati lah ape lah, tgk skrg ape da jadi? takot sgt terlajak tua, yg sebenarnye HH nak tunjuk kt someone tu yg die nk kawen sbb someone tu dlu x layan die. si joy ni plak haishhh yg cpt sgt ko pcaye kt si HH ni da knape, ko teruskan jela dgn life ko yg cenggitu tu, see skrg ape da jadi kat korang. dua2 ego kepala batu xnak ngaku silap sendiri, kahwin cerai igt bende main2. skrg da malu sendiri.

    1

    5
  13. Red onion says:

    Kau tu dulu bkn main ligat skandal sana sini, betina keliling pinggang. Ada hati nk nasihat si joy nih..poorahhh!!! Joy pun satu,dh kawin dgn mat ustaz patut menghormati HH lbh la…HH pulak lembik sgt, x reti nk tegur isteri sendiri ke..nasihat org lain pandai sgt.

    5

    0
  14. zie says:

    moga Allah permudah urusan hafiz dan joy.. kekal sebagai suami istri hgga ke syurga.. jd la pelengkap pasangan masing2.. jgn jadikan kekurangan/ketidaksempurnaan tu pemisah kalian.. moga Allah sentiasa rahmati dan berkati kehidupan kalian… jgn ambk kata2 negatif org sekeliling.. berbincang lah berdua dr hati ke hati.. bg peluang..xda manusia yg xpernah buat silap..dan xmustahil utk berubah.. siapa pun kta d masa lalu, bangkit la.. org xberhak menilai.. Allah shj yg berhak.. moga kalian baik2. dan sentiasa dlm lindunganNya..

    1

    0
  15. Joyah says:

    Hensem jugak bekas laki dia..tapi pasaipa depa bercerai??tolong habaq mai sat sapa2 yg tau cerita depa…

    0

    1
  16. Anonymous says:

    kepochinyer bekas laki….kenapa laki melayu sekarang kepochi satu mcm….

    1

    0
  17. anon kerana benarrr says:

    ustaz le sangattttt?
    2×5 je apis tuuu….krik krik krik

    0

    0
  18. mok cute says:

    yg wartawan bz body gi dok cari ex laki joy ni dah kenapa…cam mengapikan lagi…biar la dorang setel sendiri…xyah la dok nk interview tanya itu ini..menambah perisa btol la…

    1

    0
  19. ppo says:

    ex husb dia ni dah kenapa? keluar2 statement dr dulu lagi..tak move on ke? ke nak glamourkan kosmetik kau jual mcm joy tu? bagus sgt lah kalau dua2 ni kembali kahwin, sama2 gila glamour..dgn si anak hamidun srtist basi tah apa2 pun ko sanggup, asalkan keluar media..haihh

    1

    0
    • Anonymous says:

      Tak bagus mana pun ex husband dia ni… kalau bagus takkan senang2 sgt lepaskan Joy. Nikah sekejap…majlis beratus ribu

      2

      0
  20. Anonymous says:

    Joy stated di IG “Aku bukan malaikat”. Memang la hang bukan malaikat…no matter how thick your make up is.

    4

    0

Leave a Comment

Optional