Written by Bella | April 29th, 2015

Agak terkejut rasanya ketika kami melihat foto mesra bekas suami Abby Abadi, Noor Farhan Che Bakar bersama seorang gadis bertudung. Menurut beberapa sumber wanita yang itu dikenali dengan nama Noriah Mat Isa adalah tunang beliau.

Farhan telah mengikat tali pertunangan bersama Noriah yang bekerja sebagai kakitangan Jabatan Kastam tanggal 21 Mac lepas. Noriah merupakan seorang ibu tunggal kepada dua orang anak.

Jejaka tersebut pernah mencetuskan kontroversi apabila mengambil keputusan untuk berkahwin dengan Abby meskipun perkenalan mereka cukup singkat. Farhan sekali lagi mengundang pelbagai spekulasi dan kontroversi ketika ingin bercerai dengan Abby dimana beliau mendakwa bekas penyanyi kumpulan Elite itu mengamuk sehingga mendatangkan kecederaan kepada dirinya.

Jika benar mereka sudah bertunang, doakan sahaja mereka berdua berkekalan sehingga ke akhir hayat. Kisah dengan Abby Abadi dahulu biarkan ia berlalu tidak perlu dikenang lagi.

 

 

 

78 responses to Bekas Suami Abby Abadi Farhan Sudah Bertunang?

  1. minah jambu sayang nenek says:

    tahniah farhan minah jambu ucapkn semoga bahgia sampai ke jinjang pelamin lov uuu..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Dia ni retis ke yg nak amik tau sgt psl dia???? Nak bertunang ke nak kawen tu, bwk2 cari keje nak tanggung anak dara/mak janda org tuu.. Jgn tau mengangkang je..

      0

      0
      • Anonymous says:

        tak sangka ada jugak perempuan yg nak kat dia lagi..

        1

        0
        • Norman says:

          semontok/sejempol kak abby korang juger dia pilih…tahniah. :D

          0

          0
        • arbakyah says:

          habis la duit kak noriah dikerjakan lepas ni …goodluck la kak noriah ye.

          1

          0
        • Abang Sahdo says:

          gebunye hakak noriah ni, kemain lagi dia. kening tebal siti nurhaliza pun xleh lawan. anyway, semoga berbahagia la hendaknya. amin.

          0

          0
        • zara says:

          bagus la tu. daripada bercinta online konon mat salleh padahal negro nigeria/zimbabwe kunta kinte yg pandai guna muka orang lain chatting dlm whatsapp & skype; baik budak kita. kalau dipikirkan balik, negro2 nigeria mula2 licik kasi hadiah pada korang, lepas tu buat hal nenek sakit la, duit xleh keluar la, nk pinjam duit buat business la, dapur bocor la, rumah nk roboh… itu semua skim PENIPUAN online. lagi teruk.

          0

          0
        • Bani Yisrayels says:

          Abby ashik kena tinggal ja , farhan dh la sado skrg , ekekek , eh tk juga k , abg nigga yg wajah nya seperti stephen curry berikan sy gwagon( walaupon 2nd hand ) dan tk mnta apa2 balasan pon k , love nigga foreva

          0

          0
        • farhana says:

          tulah! apalah si farhan ni. jgn naya org lagi sudah la!

          0

          0
        • Kena Scam says:

          @ zara kawan2 aku pun pernah kena tipu dgn kelawar yg menyamar omputih di FB.Internet love scam. Lagi satu kawan aku kena tipu dia gunakan profile & gambar lelaki Melayu & mengaku dia ahli perniagaan in oil & gas di London. Dia sweet talk member aku sampai cair dibuatnya. To cut long story short akhirnya terbongkar penipuannya bila dia cakap dia terkandas di kastam tak leh lepas bab bawak duit banyak sangat & mintak member aku jamin dia. Siap ada betina mengaku dia pegawai immigration & demand duit dari member aku. Member aku tak layan & maki hamun dia …………..terus dia tutup FB dia.

          0

          0
        • Anonymous says:

          TASTE FARHAN KOT YG JANDA BERHIAS DAN LEBIH UMUR DR DIA

          0

          1
        • pesanan says:

          @zara..ye, skim penipuan online ni dh masuk tahap kronik. bukan saja black/gagak ..lelaki tempatan byk. ada yg mengaku duda. korang hati2. selepas sebulan kenal, mula start minta duit ada sajalah drama2 senetron yg x logik. kereta nk kena tarik la, business lingkup la, bank nak saman la. kawan aku dah kena. duda (kononnya) minta 15-30k nak settle hutang. memang handsome wow. setelah disiasat…rupanya ada anak 3 dan berbini. tak cerai pun….

          0

          0
        • Anonymous says:

          sayalah wanita yg terkena scam itu. saya kenal mamat campuran- india+chinese dlm online chat. sangat gentleman (mula2 je). hingga saya cair angau. kemana saja pergi org nengok terutama perempuan2. rasa ego bangga pun ada. body usah cakaplah…OMG lah. muka hans isaac tu kentut-kentut je. berketul tangannya, berkumis n romantik. perfect la ibarat kata.. mister right. saya sunyi waktu tu. jadi dialah peneman pencurah perasaan ke mana saja. 1 hari dia mau pinjam duit. pinjam kereta tu biasalah. saya kasi 200. 2 minggu kemudian..300 lagi. seterusnya 500 hingga 1000. saya mula syak. rupanya, duit saya dijadikan modal utk awek2 baru. saya menyamar jd org lain dalam online chat. berganda2 “investmentnya” kalau sorang 500, 5 orang dah berapa tu ye? to make it short saya sendiri minta putus. ambillah 1000 tu sebagai upah. saya halalkan sbb hati saya tenang tak ditipu lagi. lebih baik keseorangan drp pokai demi “pakwe”.

          0

          0
        • Bang Mat Misai says:

          …kepada pompuan diluar sana…lelaki yg suka scam ni mesti kerja Engineer kat PETRONAS, supervising cable-laying dasar laut kat Johor..cerai/duda..isteri dah meninggal…ada anak sorang…etc..etc..Banyak duit tapi dalam investment account takleh keluarkan. JANGAN TERPEDAYA MUKA DAN UCAPAN MANIS MEREKA!

          0

          0
        • Shery says:

          peristiwa yg seakan sama perna berlaku pd diri sya. sya mengesyaki rasa x sedap bila bf saya kerap minta $. saya bt solat istikarah beberapa kali. saya kurang pasti waktu tu. entah mcm mana sya tergerak hati nk melawan. sya ckp sya nk putus sbb x suka lelaki minta $. terus dia mengamuk/seakan2 terasuk saka. sya diberi ‘kekuatan’ dan ‘cahaya’ disitu utk ‘say no’ to him. thank u allah. saya nekad. lantak kau lah nk mengamuk ke apa ke? ada aku kesah?!

          1

          0
    • minah jambu sayang nenek says:

      ingatkn dapat anak dara..janda jugak pilehan farhan..emmm ape2 pon semoga bahgia lah yee..

      0

      0
      • Anonymous says:

        kak jan…layanan bagus.

        0

        0
        • Anonymous says:

          bukan ibu tunggal….ibu berdikari.
          dia ada anak2 lah. tak sesuai istilah tu.

          0

          0
        • maid abby says:

          kalau akak noriah pandai akak paksa dia kerja akak. jangan hanya kasi makan tidur, & buat seks je. akak suruh dia berkebun ke, menjahit ke, sental kerak dapur/ jamban ke atau masak/tanak nasi.

          jangan jadi mcm si abby dulu. ataupun akak suruh jadi drebar akak hantar akak gi kerja. jangan kasi muka akak. nanti melampau.

          0

          0
        • mutiara says:

          ape keje si farhan neh?
          cer bagitau..
          baru ura2 kadi artis duit dah berkepuk ke.
          bukan mata duitan..sok kawen nak sara bini tu dengan apa.
          pelik, mak jan juga yg dipilih.
          yg mak jan pulak..kemaruk.
          so xsapat nafkah, nak baling ape pulak.
          keje kastam, tapi ingat farhan, GST tetap ado..kui3

          0

          0
        • Cili Merah says:

          harap jgn diulangi perangai lama tu…minta pinjam duit pas tu…tak boleh bayar. cari la kerja elok2. kalau nk pinjam duit beribu-ribu, aku sarankan kak noriah cakar dia. mcm abby cakar dulu…..last2 duit tu enjoy kat snooker centre …loser! Hahahahaahaha

          0

          0
        • minah jambu sayang nenek says:

          eh helo maid abby ! si farhan kan dia nk jadi pelakon n cita2 dia nk jadi orang seni keja jugak la nama dia tuuu..kalau dia tk keja sape nk kasi bini dia makan nanti ??? tkan nk arapkn bini aje yg keja nk kasi laki makan huh ! kalau farhan tk keja n malas nk kelua bekeja putus aje tunang ! buat happe nk simpanjantan yg malas nk kelua keja ..idop sendiri2 lagi bagos !

          0

          0
      • ahaks says:

        kak jan ke..kak da ke…kak tu ke….kita semua memerlukan teman.

        0

        0
        • Anonymous says:

          x baik korang kutok kak noriah tau. kak noriah pun bayar gst juger. kak noriah pun inginkan teman hidop. kak noriah pun berhak kecapi bahagia…..

          0

          0
        • mutiara says:

          honestly aku tak kutuk akak neh..kalau nak teman, carik yg betol2 boleh jadi teman.
          bukan nak buruk sangka, farhan neh sesuatu lah, umur muda lagi asik nak kawen je.
          so tak nak la jadi macam dulu kat hakakk neh..
          so ape kerja farhan neh..

          0

          0
        • farhan useless says:

          farhan ni mmg jenis cari ppuan utk sara dia je, sbb tu dia nk akak gomen ni, confirm2 stabil,ada rumah sndiri. lawa ke tak tolak tepi. harap2 akak tu pandai2 la jaga duit sndiri. ce kalau kerja kerani swasta, lawa camane pun xkan dia pilih jd bini.jd skandal maybe lah kot.

          0

          0
    • Gelak tergolek says:

      Sp jinjang pelamin jek bahgia…lps tu bcakar hahahahahaa….

      0

      0
      • Kisah Pulak Aku says:

        saya menyarankan agar kak noriah menghubungi kak abby bagi mendapatkan teknik2 cakaran harimau kumbang terkini jika farhan buat hal ,,,nak pinjam duit pastu tak boleh bayor. jaga2.

        jangan pisang berbuah dua kali. itu saja aku nk pesan.

        0

        0
    • Anonymous says:

      keje imigresen la bkn kastam..

      0

      0
  2. Anonymous says:

    hmmm….takut jd mangsa terbaru je pompuan ni…hopefully, janganlah ye…elok2 le nk hidup ni. jgn buat lecey, jgn buat naya…

    0

    0
  3. Adabi says:

    Herkkkk…skit nya ku d cni d dlm ati aku.

    0

    0
  4. anonymous says:

    Farhan ni memang suka MILF and wanita yng berusia.. Hehehe .. Yng penting experience tuk malam Pertama.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Experience malam pertama konon, padahal nak pompuan tanggung makan minum diaa.. Mcm la xtauu

      0

      0
  5. minah says:

    Bella…pls check spelling. Apa bendanya ‘berkejasa’????? Walaupun ini blog gossip, jagalah bahasa ya.

    0

    0
  6. dina says:

    Another janda beranak 2 yg suka selfie jugak pilihan mamat sampah ni…

    0

    0
  7. PagiPetangSiangMalam says:

    BERKEJASA plk si Bella ni…. Asyik typoooo manjang. Kuku ko panjang eh Bella?

    0

    0
  8. semut api says:

    Lawak betul ex abby n..suko cri pmpuan yg dpt bela dy…spesis biawak hdup n……

    0

    0
  9. harish says:

    360 terlebih uols ;p

    0

    0
  10. NALIYA says:

    tau sgt jantan spesies gini.. mmg keje tarah duit pmpuan jer. dia akan cari jenis pmpuan2 kesepian yg da kerjaya. lbih2 lagi minah gomen. senang buat loan utk dia. hahaha!

    0

    0
    • ash says:

      ade pencen

      0

      0
    • lailaparitraja says:

      Setuju.senang buat loan.
      pLing kirang farhan ada rupa dan tenaga.
      Abang mobin sebelah rupa segala mcm takde…ada hati nak ngorat aku.
      pirah abang mobin…dah la bercucuk tanam pokok ketum atas tanah tok aku.

      0

      0
  11. Jantan pisau cukur si Farhan ni… habis dicukur hye hye bye bye..

    0

    0
  12. teh sarbat satu says:

    Kalau pilih anak dara demand tinggi. Mas kawi nk mahal2. Kang farhan nk kene keje. Mak janda ada income maaa. Keje gomen, buat loan kete/umah murahh

    0

    0
  13. sini sana says:

    nara ni mnat farhan ka ?? dia bkn retis pun nk publisiti .. murahan sgt gosip ni … 360(glossy whitening) sgt selfie ..

    0

    0
  14. gee says:

    ……

    0

    0
  15. akU says:

    Gadis = Noriah merupakan seorang ibu tunggal kepada dua orang anak.??????

    0

    0
  16. mak jemmsssss says:

    sape si farhan ni ha yg nara sibuk nk cite2 psl dia?? bknnya artis pn..
    tah datang dari planet mana tetiba je femes sbb kwen ngn abby..
    cite psl lain la nara oii… org pn xnk tau psl si farhan ni…
    gile glamer… kwen ngn abby berangan nk jadi retis… ni dgn kastam igt dia nk bg ko jd kastam plak ke? mmg tak la..pleasseee lahhh!

    0

    1
  17. kutu says:

    hutang Abby dah bayau ke en.farhan??
    kepada kak noriah..berhati2 la ye..
    suka dia ngn ibu tunggal ye..senang hidup ye tak?

    0

    0
    • senget sangat kannnn says:

      nanti die suruh wat LOAN gomen…pas dpt duit…die pakai sume…die gaduh2 n cerai…loan tu ahkak tu la tanggung nnti.

      0

      0
  18. baby sambal says:

    memang taste mokcik2 je dia ni.. banyak sikit duit

    0

    0
  19. jenny says:

    Farhan is a muckraking syphillitic PARASITE. Ini hasil keturunan terdahulu and sanagt kesian keturunan masa depan jika mewarisi genetic macam nie.

    0

    0
  20. pelangisenja says:

    aku dah agak dah dia ni spesis anak ikan

    0

    0
  21. ada aku kisah says:

    Duda-janda, tak perlu tunang lama2 yer..
    Aku tengok mata farhan ni mcm juling aje.. Spesis Farhan ni memang banyak kat dunia.

    0

    0
  22. jemah says:

    btol ke keje kastam? bkn imigresen??

    0

    0
  23. tak kelako says:

    lantak dia lah.. boring. nextttttt!

    0

    0
  24. yaya says:

    serius la bukan apa…menyampah aku tgk farhan ni..bkn spe pun,ex husb abby je pon..knp sampai skrg nak up kan nama dia..euwww

    suka g pusat main game,pusat karoake…puihhhhh….nak nama je kwen dgn abby.spesis suka janda byk duit ni..htg abby hbs byr dh ker?

    0

    0
  25. takmampubelihabibjewels says:

    hummm….sekali pandang ingatkan anak dara…rupo ruponyo mak janda…paan oi,jgn la nak aniaya anak org lagi lepaih nih noh…dulu ngn abby mcm mcm spekulasi hg buat, satgi takkan mak janda nih pun lepas hg kikis perabih semua duit dea hg nak kata dea pun pukoi hg pastu hg tinggai kan.berubah la noh. aku doakan hg ngn dea mak janda anak 2 bahagia. sayangi la budak2 tu mcm darah daging hg sendiri.tunjuklah contoh yg sopan.x salah kalau hg taste mak mak janda, tp jgn la mainkan perasaan org la noh..aku doakan abby pun bahagia.

    0

    0
  26. Mak enon sentap says:

    Motif??? Kutuk2 farhan. Ko ingat abby tu ibu syurga ka?

    0

    0
  27. Dudamu dudaku jua says:

    Sentap lah tu

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Glamerlah mak jan kak noriah ni satu opis dia kan. Dapat laki artis youuuu…

    0

    0
  29. anon says:

    Apelah malangnya si farhan duk asek dpt janda ade anak… Rupa dia lawa, tapi satu hari tentu akan dpt anak dara kan…..neway wish u all da best

    0

    0
  30. Bomoh Karpet Terbang says:

    Nak kawen pegawai kastam ni…jangan ada ‘udang di sebalik mee’ plak nanti..! Disuruhnya impot barang2 yang tak halal jalan belakang untuk buat bisnes…hah! bahaya!

    0

    0
  31. mojo says:

    Artis Indonesia ke nie?

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Tang mata putih tu nampak beno 360 nyeee…NEXT!

    0

    0
  33. will x de gigi says:

    k le tu..c farhan suker jando-makcik-makcik gitew. ha!..kawin mak dapat anak skali..pakej

    0

    0
  34. kent says:

    @Zara,
    hati-hati jer lah. ada satu nih nama dia AZRUL MUSA, org johor. memang penipu, suka ngayat pompuan pasttuh buka citer cari simpati last2 nak pinjam duit lah… bla bla…bla…

    0

    0
  35. taty says:

    Hekeleh janda jugak yang melekat

    0

    0
  36. Kjp jer ko jmpe pgnti,frhannnn!!llki mcm per ko ni..jgn pgunakn wnita utk sbliknye.

    0

    0
  37. Janda Muda says:

    Janda,janda jangan hina beb..gua janda gak…wakakaka..farhan ni bajet suci je muka.. konon muka hensem leh la ayat pompuan…hahahah berubah la wei baru hidup ade msa depan

    0

    0
  38. rose says:

    wei nara bukan kastam la , imigresen. aku jumpa fb dia ni.

    0

    0