Written by AbangNara | January 14th, 2015

Bekas pengurus Zizan Razak hari ini berjaya memperoleh perintah injunksi sementara untuk menghalang pelawak dan pelakon itu daripada menandatangani sebarang kontrak baharu dan membuat sebarang endorsement dengan stesen televisyen berbayar, Astro atau mana-mana produksi lain sehingga injunksi kekal didengar.

Injunksi sementara secara ex-parte (sebelah pihak) itu dikeluarkan oleh Hakim Hassan Abdul Ghani di Mahkamah Sesyen di sini hari ini.
marina jukiPerkembangan kes itu dimaklumkan kepada pemberita oleh peguam Harjit Singh Sandhu yang mewakili Marina Juki selaku pihak plaintif.

Harjit berkata, mahkamah akan memutuskan pada 6 Mac ini sama ada untuk membenarkan permohonan Marina bagi mendapatkan injunksi kekal atau sebaliknya.
zizanPada 5 November tahun lalu, Marina memfailkan saman ke atas Zizan yang dinamakan sebagai defendan tunggal di Mahkamah Sesyen atas dakwaan pelawak terbabit telah menandatangani kontrak dengan syarikat televisyen berbayar itu sebelum kontrak bersama Wire Fame Entertainment Sdn. Bhd. tamat. Sumber Utusan Online.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

56 responses to Bekas Pengurus Zizan Razak, Marina Juki Dapat Injuksi Sementara

  1. makcik says:

    serious aku tak faham. kalau zizan salah sekali pun, sampai mintak perintah mahkamah tutup terus periuk nasi org tu ke? dah mintak ganti rugi 500k, tak cukup. nak bg zizan suffer lagi?? im talking if zizan betul2 salah.. kalau zizan tak salah mcm mana? nak ape actually? duit? dia ni kena ingat, berapa lama dia bekerja dgn zizan, org tu bayar gaji semua. dendam tak bawak ke mana2 kakcik oi… pendapat 2 sen aku.

    0

    0
    • Anon says:

      yer betul, dalam dunia ni mcm2 perangai org. Ingatlah rezeki tu Allah yang tetapkan dan ada di mana2

      0

      0
      • FYI. says:

        Salam, Info: Bila ada satu2 perintah mahkamah dn tlh dibenarkn oleh Hakim Mahkmh maka Alasn sgt kuat. Mana boleh tandatngn kontrak dgn sykt lain jk sykt sedia ada masih sah wujud kontrk dgn zizan. Salah dr sudut undang2 sbb langgar kontrk. Sy guna bhsa awam bkn Perundangan bg org fhm. Yg keluarkn Perintah tu Hakim Mahkmh bkn Sekuriti guard mhkmh. Lain kali klu nak buat apa2 tindakn, zizan gunalh khidmt lawyer spya ikut lunas Perundgn yg betul dn profsnl bila babitkn kontrk dn undang2. Bila kita brkerja jd profsnl dn ikut protokol ambil tahu hal sykt sndri. Bukan lpskn kpd org lain begitu shj.

        0

        0
    • sue says:

      betul tu makcik. yang berlakon tu Zizan, artis tu Zizan. Dia pengurus je pun. apa yg marina buat ni mcm dia ‘memiliki’ bakat dan masa depan zizan. Bakat artis tak boleh dimiliki. ni macam dah jadi kes dendam kesumat. sengaja nak bagi zizan merana ni.Terimalah hakikat Zizan tak nak dah kerjasama dengan ku. Itu pun tak paham. lawanlah zizan.hakcipta terpelihara emma maembong yang punya!

      0

      0
    • MARINA PUKI says:

      BORING,PERAGUT KU FRIDAH BILA NAK TANGKAP

      0

      0
    • Orang Biasa says:

      Hormat Mahkahmah. Yang salah tetap salah yg betul pasti betul.

      0

      0
  2. neffs says:

    minah nie hidup terdesak..pastu lawyer pulak dok batu apikan..

    0

    0
    • Anonymous says:

      kan! lawyer pulak yang pegi update kat wartawan..dasar peguam nak glamour. aku pun loyar jugak.hahahah.tapi taklah macam peguam Marina ni.bukan kerja peguam nak mengupdate kes dgn wartawan. Teror jugak wartawan ni kan. sapa lah wartawan ni.

      0

      0
      • Orang Biasa says:

        Memang salah satu kerja lawyer untuk update kepada public. Kalau tak pandai bercakap masih nak buat pandai bercakap?

        0

        0
        • bekas lawyer says:

          apa maksud ko ‘salah satu kerja’ lawyer? kalau wartawan intebiu peguam kat mahkamah ok lagi lah. tapi kalau peguam sendiri yang kena bagi info, aku memang tak setuju. Itu bukan ‘salah satu tugas’ peguam. Wartawan boleh je tanya pegawai bertugas dalam mahkamah. ex-parte je pun. belum dengar sebelah pihak lagi.

          0

          0
        • FYI. says:

          En. Bekas Lawyer. Updatekn pengetahuan anda. Mmglah bkn salah satu tugas mutlak lawyer. Ini sdh mnjd kebiasaan bg lawyer yg mewakili client yg ada status selebriti trutama kaedah ini telah pun dipraktikkn oleh ramai peguam2 diluar ngra. Hnya msia shj yg msh baru. Wlpn utk megeluarkn kenyataan biasa yg berbentuk perundangan di lakukn olh Peguam2 selebriti. Ini adalh satu cara memberikn info2 atau pnjelasan tertentu kpd msyrk umum. Kdg2 ini adalh taktik menggunakn kaedah psychology atas sbb2 tertentu. Pendapat anda sudah ketinggalan zaman.

          0

          0
      • Sudah2 lah marina oii says:

        Aku x sokong mana2 tapi setau aku mmng perkara biasa bila peguam update kpd public. Peguam yg handle kes, dia lebeh tau cara mcmmna utk menjelaskan. Anak guam ni kang cakap lebeh2 yg x tahpape, x pasal2 dia pulak yg kena saman blk.

        0

        0
      • nasi ayam hainan says:

        bila a party received temp injunction order, and the opponent is an artist like zizan ke, siti ke ofcos la kena bgtahu! sbb zizan ni terlibat dgn pelbagai produksi, dia bukan mcm org lain bekerja dgn one and only company..artist tak terikat mcm org lain..jadi cara paling mudah adalah update aje keputusan mahkamah pada mereka..lagipun bila lawyer ambil kes artist, lawyer kena terima hakikat yg wartawaan akan berkerumun..so, what we usually do is berikan satu salinan photostat apa yg patut dimaklumkan pada wartawan, so mereka tak ganggu lawyer dan tak buang masa lawyer & buang masa menulis benda2 yg mereka tak pasti…bila keluar di media masa, itu salah satu cara komunikasi pemberitahuan, followed by letter kemudiannya..so ko ni kalau bukan lawyer, jgn la berlakun mengaku lawyer pulakk..sbb nampak bodoh sgt statement kau tu.

        0

        0
  3. Normah kembong says:

    Lepas ni keluar headline pulak…… Emma maembong betul2 putus dgn Zizang, sbb Zizang dh x de duit nak belikan handbag utk Emma sbb x de contract baru n dh x masyukkkk…. Zizang mu jgn berlagak sombong, pandang la kebawah sikit…. Habis mu kata2 mcm kata family org, sama gan Fan club mu…. Jaga mulut sikit! Gua ingat silap2 lu kawin gan Presidnt Fanclub lu la… Sbb asyik2 amik gambar mesti dia nak letak kt bahu Zizang….. Abang adik la konon! Allah balas cash ingatlah…. Wa ingat kalau astro skodeng lu kat rumah lu, mesti lu malu. Umah bagai workshop! Nama je artis popular… Umah bersepak! Habis lu tipu lu punya fans semua….

    0

    0
    • tecit says:

      Padan muke mung zizang! Nampak noo culture shocked! Jarang2 dpt jadi retis rebutan n fofiller. Pandai2 sign kontrak dgn orang lain sblm kontrak lain tamat. Apedehal. Yg astro pon dengki nak tarik2 zizang. Kan da mmg tau zizang tu berkontrak dgn orang lain.

      Skang padang muke zizang dengan astro. Zizang kene bayaq saman. Virus pon out – xbest langsung. Astro gak rugi. kui3.

      0

      0
  4. PEAH says:

    normah kembong mu ni mesti kenal rapat dop dgn zizan. hahahaha

    0

    0
  5. Enon says:

    Tak sokong mana2 tapi dlm kes ni mcm tak ada peri kemanusiaan, tak cukup lagi 500K? Mungkin dia nak tengok Zizang ni jadi pengemis kat tepi jalan atau lorong2 baru dia puas hati

    0

    0
    • Orang Biasa says:

      Hormat Mahkahmah. Yang salah tetap salah yg betul pasti betul. Kalau nak beri kemanusiaan tak payah ada Mahkahmah di malaysia. Boleh?

      0

      0
      • Enon says:

        ye la org biasa tak kena kat ekau,,,,,, undang2 ciptaan manusia jer pun

        0

        0
        • Orang Biasa says:

          Habis kalau terkena dekat kita tak perlu menghadap ke mahkamah ke? atau nak minta tolong mak bapak kita je? Kalau tak nak hormat undang2 manusia pegi la rompak bank. Hahaha bercakap tanpa akal hanya memalukan sendiri

          0

          0
      • aku la sapa lagi says:

        keluar lagi ayat “Yang salah tetap salah yg betul pasti betul”. Senang orang nak faham ye? kihkihkihkih

        0

        0
  6. joe ray says:

    ni marina juki ke marina puki???

    0

    0
  7. Anonymous says:

    normah kembong ni marina juki laaa…kikikiki
    ntah2 dia ni syok kat zizang tapi zizang tak nak kat dia…kikikiki
    pompuan kalau dh kena rejek…ginilaaa perangai dia…banyak duit kau marina byr lawyer bagai…ni laa perangai melayu hasad dengki dendam kesumat…kikiki

    0

    0
    • Orang Biasa says:

      Hormat Mahkamah. Yang salah tetap salah yg betul pasti betul. Jangan cerita dengki kesumat itu semua merepek bagi mahkamah

      0

      0
  8. Chipsmore says:

    pi sekolah nak belajar..

    Otak x de…

    HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH !!!

    0

    0
  9. Orang Biasa…betul tu.hormat la mahkamah.Mahkamah takkan buat keputusan bodoh.hanya orang yang bodoh tak paham.pikir la pakai otak.jadi macai zizan tu dapat bayaran ke.kesian…fan la sangat.

    0

    0
  10. AA says:

    muka mcm…..

    0

    0
  11. happypopah says:

    nara, its injunksi @ injuction..typo error tu

    0

    0
  12. ferarikuning says:

    Lawyer bijak dapat plak client yg pg skolah.Lawyer Ternama dapat client bongox …kasihan.wakakakakka..ehhh tapi bukan ke mak die belajar kat unibersiti…hahahahah

    0

    0
  13. lawakke says:

    marina punya taste bukan hidung kembang.nanti kalau da kawin berdengkur macam serombong kapal la bodoh.aku penah jumpa marina ngan laki die jauh lebih bergaya dari zizan…ada pelajaran.pelajaran boleh sampai mati.talents yg ada kat zizan tu sampai mana.lagi la kalau sekarang tak hingat piki masa depan.jahanam la.tak yah nak cakap org hancurkan hidup die,die sendiri yg musnah kan hidup die dengan bantuan bantuan macai macai yg nak tumpang glemer…bluekkkkk

    0

    0
    • tecit says:

      Kann.. zizang tu baru popiler kejap dah culture shocked. nak beli ferrari apedehal! Weh zizang. kete tu bukan satu aset! tapi liabiliti! xkirela kete mahal ke xdok. Tp once dah 2nd hand harga tetap jatuh. xjatuh byk sikit tetap jatuh gak!

      Pekate ko beli rumah ke, minang emma ke. Culture shocked tol ko ni. Ko pikir nak sedappp je. Nak hemsemmm je. Mase depan xpikir. Kalau aku jadi emma, aku xpandang ko lgsg tau x! Dala emma tu cantik. Cube besyukur sikit. Emma tu syg gile kt ko yg hidong cam bangla. Dala pendek!

      0

      0
  14. Normah kembong says:

    Wa kesian sama lu Anonymous! ! Entah2 lu yg kene reject gan Zizan. Marina tu pandai org nya. Dia hanya akan bercakap guna lawyer dia. Otak lu letak kt lutut la tu…. Kikikik… Gua ada baca Marina tu dah kawin seblum jadi Pengurus Zizan…. So kira x heran la dia gan Zizan ni… Lu yang melepas……

    0

    0
  15. gendut says:

    bahasa jiwa bangsa. cakap biarlah sopan. yappedda!!!

    0

    0
  16. enjitsemut says:

    Semua kene kencing ngan abang zizan konon dah baik ngan timah.sedangkan timah date dengan kamal .bagus la tu timah.production pun dah tahu.make up artist apatah lagi.SEmoga cinta Timah dan Kamal terus berkembang dan mewangi.aku akan doakan buat mereka berdua….

    0

    0
  17. Cintahati says:

    Tu la dulu mengata org x hingat! Skg Pengurus kau dh saman kau bagai baru la kau kelam kabut. Apa yg kau ckp sampai skg org akan ingat! Kerana mulut kau, skg kau binasa…. Jangan la nak raih simpati kt Fans kau…. Kalau kau betul2 dh baik dgn kekasih ati kau, baik kau pinang je dia la terus kawin. X payah nah sorok2 dtg umah kau mlm2…. Org x nampak… Tapi yg diAtas tu nampak. Insaf la…..

    0

    0
    • Anonymous says:

      mengata siapa ek? zizang kata apa? boleh tak cerita kat aku…aku tak paham. gossip sikit plizzz

      0

      0
  18. Anonymous says:

    normah kembong…mcm mana kau tau rumah zizang bersepah ye? nape kau marah sgt dgn zizang ye? nape? nape? nape?

    0

    0
  19. emmakamal says:

    semoga percintaan emma dan kamal hingga ke jinjang pelamin.apa yg penting kamal…masuk pinang ikut adat.dengar kata ibu bapa.jangan langgar.Hormat ibu bapa.pastu baru la kabar kat semua.aku sokong koorg…

    0

    0
  20. KakiSibuk says:

    Marina ni memang betul2 nak jahanamkan hidup zizan..
    perghhhh..
    Dia nak pastikan yg zizan xkan maju tanpa dia disisi..
    Xpelah zizan,
    Rezeki kau terletak pada Allah swt..
    Kalau dah itu saja yang DIA bagi,
    Redha jer la..
    Yang pasti kau xlupa Tuhan kau masa kau susah dan senang kau.
    Mudah2an Allah permudahkan segalanya..

    0

    0
    • Orang Biasa says:

      Zizan ni memang betul2 nak jahanamkan hidup Marina..
      perghhhh..
      Dia nak pastikan yg Marina xkan maju tanpa dia disisi..
      Xpelah Marina,
      Rezeki kau terletak pada Allah swt..
      Kalau dah itu saja yang DIA bagi,
      Redha jer la..
      Yang pasti kau xlupa Tuhan kau masa kau susah dan senang kau.
      Mudah2an Allah permudahkan segalanya..

      0

      0
  21. bella says:

    rasanya kalau kita ada kontrak dgn 1 syrkt kita mmg xbole ikat kontrak dgn syrkt lain kn. tp zizan dah langgar kontrak. sb tu dia kena saman. kalau zizan ikat kontrak dgn astro dulu pastu dia ikt kontrak dgn syrkt lain masa kontrk dgn astro x abis pun astro akn buat cmni jgk kan

    0

    0
  22. Tangan sibuk says:

    Kaki sibuk…mana ko tau marina nak jahanamkan zizan.Rezeki Allah yg tentukan.mesti ada sebab kenapa Marina buat macam tu.Marina tak kan bodoh bodoh la nak buat sesuatu tindakan tanpa alasan.Aku bukan nak sokong sesape.Zizan sekarang tengah top..tapi jangan ssampai lupa diri.kene ingat marina mencari manage talent.15 ke 20 tahun lagi die mungkin boleh bertahan.tapi zizan..die ada talent.sampai tua ke die akan maintain macam tu.dan sekarang aku dah dengar dari sumber astro…zizan sekarang sudah out of control..pokok pangkal da tak macam dulu.senang cakap disiplin dah makin kurang..datng lambat..dan macam macam…zizan..sayang dengan bakat yg ada.jangan siaa siakan..

    0

    0
  23. kamallovemma says:

    Baru baru ni couzin aku pi slah satu tempat dinegara siam..nak tau die terserempak ngan sape…LOVEBIRD…kamal ngan emma..sweet sgt dieorg couple..suke plak aku tengok.tapi satu bende je yg buat aku kesal dan macam tak caya…mana perginya tudung emma.kenapa sanggup bukak hijab tu.persoalannya…adakah emma berhijab kerana seseorg atau kerana terpaksa..emma jgn tambah lah dosa yg sedia ada.tapi aku tak heran pun kerana apa yg aku tau masa die couple ngan zizan pun die da bley hidup serumah ngan zizan.selama ni apa yg korang dengar dan baca tu betul…SEMOGA KAMAL BOLEH MEMBIMBING EMMA KEMBALI KEPANGKAL JALAN.nikahi lah die dengan seikhlasnya…

    0

    0
    • siam says:

      Dah beberapa kali org nampak kata emma ni buka tudung. Kamal yg bimbing emma jd tdk baik sbb masa pergi tu … knapa kamal tak tegur emma masa dia free hair tu. Suruhlah pakai tudung. Sama2 perangai kelabu kasap bila pergi bercuti. Sesuailah tu.

      0

      0
    • NIA says:

      Awak plak g siam tu buat ape selain skodeng emma? Musykil beta..

      0

      0
  24. student uitm says:

    Ramalan nujum pak belalang …2015 tahun kejatuhan Zizang akan menjadi kenyataan…

    0

    0
  25. azwan ali dijangka masuk syurga says:

    Tiga hekor berok gemok kebulor duit muncul lagi…

    0

    0
  26. Husin Lempoyang says:

    Perbuatan Zizan salah dari segi perundangan.
    Kan masih ada kontrak dengan wireframe, mana boleh sesuka hati sign kontrak dengan orang lain.
    Ganti rugi 500K tu boleh dirundingkan dan bukannya bayar cash. Kau ingat ini tiga abdul ke bayar semua pakai cash. Mahkamah boleh menetapkan bayaran tu mcm mana, ansuran ke mcm mana.
    Sebab itu dah ada manager biarlah manager uruskan hal karier. Jangan tamak sangat.
    Tengok Johan dan Sepahtu, rilek je. Konsisten.
    Rezeki biar sikit tapi macam air. mengalir dengan baik.

    0

    0
  27. jasmin says:

    cinta x berbalas ke

    0

    0
  28. AwanNano says:

    Beginilah kehidupan di dunia. sekejap kita diatas sekejap kita dibawah umpama roller coaster. 123 DoReMi apa nak jadi alif bata ABC…kita jadikan ikhtibar pengajaran.

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Adoi bodoh nye yag di atas2 tu, apa guna sign KONTRAK… kalo x tahu jangan sign KONTRAK.
    Kontrak ni buka org buat suka2 je tau….

    0

    0