Written by serenity | February 3rd, 2016

Baru-baru ini, pelakon Salih Yaacob, 55, telah menceraikan isteri keduanya Nor Raha Ahmad, 47, katanya atas permintaan Raha sendiri. Salih turut memberitahu antara puncanya ialah reunion skeolah yang dihadiri oleh Raha dan orang ketiga yang kini menjadi suami Raha.

Kepada Utusan Online, Raha memberitahu itu bukan sebab-sebab dia meminta cerai, sebaliknya dia sudah meminta untuk Salih menceraikannya sejak empat tahun lepas.


 photo Salih-Yaakob_cerai.jpg

Poligami itu tidak salah dan tipulah kalau saya katakan, hidup bermadu ini manis-manis belaka. Mesti ada satu ketika kita akan terasa sekiranya suami kita melebih-lebihkan isteri yang lain.

Sebenarnya saya sudah lama meminta untuk dilepaskan iaitu sejak 2012 lagi tetapi, tahun lepas saya nekad untuk bercerai. Bukan kerana orang ketiga, cuma saya rasa sudah tiba masa­nya untuk saya me­ngundurkan diri.

Malah, Raha yang merupakan ibu kepada enam orang anak memberitahu punca perceraian mereka ialah masalah kewangan. Raha memberitahu dia juga telah lama memendam rasa kerana Salih tidak memberi perhatian padanya dan tidak berlaku adil sepanjang perkahwinan mereka.

Jangan menafikan masalah kewangan adalah punca. Selama ini saya meniaga sendiri dengan menjual rempeyek untuk menyara hidup anak-beranak. Bukan Salih tidak memberi wang tetapi, mana cukup untuk kami enam beranak.

Saya percaya ini adalah jalan yang terbaik dan saya rasa lega serta tidak menyesal. Saya berharap agar semua pihak tidak lagi menuduh yang bukan-bukan terhadap saya dan keluarga.

Menurut Raha, dia mengenali suami barunya sejak kecil lagi dan tidak pernah bersekolah sama, jadi reunion mahupun kewujudan orang ketiga tidak sepatutnya dikatakan punca kegagalan perkahwinan mereka. Tambahan pula Raha mengakui dia kini lebih bahagia setelah bercerai dengan bekas suaminya itu.

Begitulah, bila sudah bercerai perkara yang tidak sepatutnya juga terdedah. Lebih baik jika dianggap sudah tidak ada jodoh dengan pasangan itu dan move on supaya kita boleh membina kehidupan baru yang lebih bahagia.

Diharap kedua-dua belah pihak akan mencapai kata sepakat selepas ini. Yang lepas, biarkan berlalu.

Assalammualaikum..selamat pagi..syukur ke hadrat ilahi masih berkesempatan melihat dunia pd pagi ini..Moga Allah s.w.t…

Posted by Nachos Cheese Powder on Wednesday, 20 January 2016

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

71 responses to Bekas Isteri Kedua Salih Yaacob Dakwa Punca Perceraian Ialah Masalah Kewangan

  1. Anonymous says:

    selalunya isteri ke 2 lebih merana terasa bila berpoligami………. tengok saja wan sakinah isteri ashraf muslim………… fikir laki lebih sayangkan nya rupa2, wang,masa dan sebagainya kurang, selalu yang lebih mengundur diri adalah isteri pertama, tapi kalau isteri pertama sudah tawar hati, dia tak peduli hal2 begini,…….. jadi kalau mau jadi isteri ke 2 belajar dari zizie, tiara, hanez, dan seangkatan dengan nya

    0

    0
    • Dah Tahu Pun says:

      madu..manis buat si suami.
      madu..perit buat si bini.

      0

      0
      • Anonymous says:

        apa si mamat ni dok tagih simpati. kawin la lagi….katanya pandai sangat berlaku adil. poyo la mamat gila seks ni.

        0

        0
      • bini gangster says:

        x terkejut pon cerita ni. si pak cik jawa ni bukan kaya pun. lain la sultan brunei ke? anak raja arab saudi ke? ….yg ko bodoh benggong nk minum madu tu saper suruh. penduduk bumi 3 billion…mcm xde lelaki lain. tuihh.

        0

        0
      • kamariah says:

        dah mcm puak isis kt syria plak.
        wanita dijadikan kilang anak.
        sedih jantan melayu camni.

        0

        0
      • Anonymous says:

        salih ,raha dan kita kena ingat kematian itu pasti

        0

        0
    • kak nam says:

      ohhhh. selama ni lakonan lah semua tu ya? bahagia la sgt. padahal duit dapur pun cicir.

      0

      0
    • Anonymous says:

      itu laki yg kaya raya..tiara zizie tu semua kalau minta cerai memang rugi ooi..tapi salleh ni nampk je macm kaya tapi kayap..dah tak mampu tu tak payahlah nak berbini sampai 4..pas tu ckp kwin kerana ALLAH..bukan kerana NAFSU..plslah. nak temberang agak2lah..

      0

      0
    • minah jambu terlajak habis says:

      kau dh bini banyak mana la cukup nk kasi bini duit belanja ! nasib baik la ada BRIM kalau taaaakkk makan rempeyek la hari2….huh ! idop umno ! idop jalur gemilang ! idop 1malaysia ! idop pak najib ! lov u pak najibbb emmmuah..!

      0

      0
    • soso says:

      Contoh di atas x boleh pakai sbb semua isteri pertama dah diceraikan….

      0

      0
    • pengkaji manusia says:

      maaf mkcik nk tnye. masa belum kawen dulu mesti dh tau perangai SY kan. aku rasa xadil nk complain jika dari awal dh tau byk mne gaji SY. sebelum nikah dn mnjadi bini ke3 dulu, x fikir ke cmne nk byr bil dgn madu yg asal dulu. aku rasa bila dh jd cmni korang brdua shut up aje la sbb masa dulu korg bersekongkol memberi gambaran palsu tentang betapa happynya bermadu tu dan byk la jntn yg ada angan2 berpoligami, anak2 dara yg naive pun rela kawen dgn suami org yg x berwang sbb melihat ” kejayaan” kuarga ini.

      maaf jika aku menyinggung sesiapa tp aku setuju dgn petatah ” you always reap what you sow. “

      0

      0
      • huh says:

        betul..ade gak pmpn yg dok suke tgk suami2 org ni, sbb pangkat yg suami org tu pegang je.. hakikat si suami tu kdg duit belanja isteri pn xberi.. sbb isteri die berkerjaya..let say lah.. operator2 kilang kalo tgk org yg berjwtn tinggi dlm company tu.. sure nk usha2..xkire la org tu laki org ke tak.. padahal kepayahan yg ditanggung si isteri sblm nk mengecap kesenangan, bkn mudah.. tp sesenang je ade pmpn lain yg nk tumpang kesenangan tu..

        0

        0
  2. sentap says:

    dah bercerai keluar segala kisah. tak boleh ke senyap, hadam sendiri ape yg berlaku. kau asyik keluarkan statement je. kang SY balas balik. dah bile nak abes? dah bercerai tuh sudah laa. kalau gembire dgn life sekarang, tak perlu kot nak heboh perkara lepas2.. kita sume perempuan yg hebat. tak perlu buka mulut untuk tunjukkan kita hebat..

    0

    0
    • Ko yg sentap kot says:

      Masalahnya si SY yg buat statement dulu kan. Fitnah ex-wife dia bukan2. Dah tu, nak suruh ex-wife dia nganga je ke bila SY fitnah dia dalam media? Dia pun nak pertahankan diri sendiri. Nanti mesti sedara mara or kengkawan husband baru dia pandang serong kalau diorang baca statement SY. Ko pun bongok, kena kat batang hidung sendiri baru tau.

      0

      0
    • nana says:

      SY keluar statement dulu cakap yang isteri dia jumpa orang ketiga dalam majlis reunion.. so ofcourse orang lain pandang serong dia cakap dia curang.. perempuan ni just balas balik kenyataan SY.. tolong la faham cerita..

      0

      0
    • Sentapmaknak says:

      Sentap ni mesti salah sorang bini salih badut hahaha..dah2 la nk back up badut sarkas tu..dia dlu buka crite ex wife dia, tak salah kot raha explain bg side dia..fair n square..

      0

      0
  3. anak nogori says:

    nampak bahagia, tapi hakikatnya Allah Maha Mengetahui… sekali kita nilaikan SY ni orgnya cukup mewah dgn pendptan sebagai DJ Sinar…tp hakikatnya, ntahlah… bukan mudah berkongsi kasih, apa lg suami lebihkan yang lain…

    0

    0
    • Madu lebah says:

      Penah baca dulu gaji SY as dj dalam 15k-20k

      Tp zaman sekarang gaji 10k bini sorang pon dah tecungap..ini pulak nak bahagi 4 + 13…

      Seram…

      0

      0
      • Yekeni says:

        I anak hanya 1. Bill sebulan termasuk bantu ibu aje dah 7k. Belum termasuk makan, riadah dll.

        Gaji dia 20k. Bini 4, Anak berderet. Kat sekolah mesti maths dia gagal. Nak anak sampai bederet ingat2lah samaada mampu nak tanggung ke tak….

        Nak bini 4, nak anak 1 kelas, tapi tak tau nak nengok dulu financial status. Itu nafsu.

        Muka pun dah tau muka gatal. Last wife tu desperate ke? Coz dia yg ajak jantan kahwin kan? Mcm tak laku..

        Aku paling benci bila orang kasi alasan kerana Allah.

        0

        0
      • . says:

        20k pun tak mampu nak kawin 4.engineer rm20k pun tak kawin 4.nie semua nafsu.dah tau hodoh,kalau kawin 4 org ingat dia kacak.ini semua poyo.

        0

        0
      • Anonymous says:

        kami dua laki bini gaji tambah nak dekat 12k pun tiap2 bulan tercungap nak bayar bil rumah semua anak 3 org….ni kan pula bini 4 anak berbelas..adoi….

        0

        0
    • emaliya says:

      Gaji DJ cukup ke nak berfamili besar? bini 4 org, anak2 entah berape? tinggal kat KL dgn kos sara hidup yg tinggi. bab mana yg bahagianya ?

      0

      0
      • minah jambu terlajak habis says:

        kalau nk senang semua bini2 saleh ni gi jadi pelakon terutama skali bini yg no 4 tu dia cantek mesti penerbit nk ambek dia berlakon ..saleh tk boleh jeles2 pasal bini nk cari duit lebih untok belanja seharian..skali2 nk jugak berpakaian yg mahal2..eemmuah hahaha..

        0

        0
  4. huhuhu says:

    sekurang2nya dia tampil untuk memberitahu perkara sebenar.. mungkin ada sesetengah mengatakan dia membuka aib.. aku tak kawen lagi, mungkin tak dapat bezakan.. tapi bagi aku, dia tak memburuk2kan suami dengan mengatakan SY tak bagi itu ini..SY blah blahhh..dia cuma bersihkan nama dia dan dia pun ada mention SY memang bg nafkah tp tak cukup.. lagipun skg dia cuma nak bgth punca sebenar dalam masa yg sama nak menjaga nama baik diri dia sendiri.. and biasalah public figure kan, mestilah akan ada yg setuju dan tidak. tapi sekurang2nya boleh dijadikan pengajaran dan iktibar kita semua.

    0

    0
    • hihihi says:

      yes setuju cam aku, ms mula2 cerai dulu mmg silent jer tup tup aku dgr beka ssuami aku bceta ngan kwn2 psl aib aku dgn mfitnah so aku pun kena bsuara utk mbersihkan nama aku, jgn ingat kalau cerai semua salah ppuan ok

      0

      0
  5. anonymous says:

    Kalau dah x mampu knape laa nak berpoligami hanya kerana nafsu. Masa nak poligami konon ikut sunnah. Tpi bila nak berlaku adil x ingat hukum.. kahwin 2, 3 nak yg anak dara jerr dri situ dah x mengikut sunnah.
    dah bercerai terbongkar sume..

    0

    0
  6. Anonymous says:

    rempeyek yg dia dan ank2 dia buat ni mmg sedap!! kipidap kak! suka suka rempeyek akak!

    0

    0
  7. qila says:

    Ya bukan masalah membuka aib bekas suami ke apa.. tp lebih kepada membersihkan nama sendiri.. Sekiranya awak mmg dipihak yg benar, inilah yg sepatutnya yg awak buat Raha, hidup kena move on, bukan bila dah berpisah meraih simpati masyarakat dngn menuduh bekas isteri macam2.. yg penting jaga n berlaku adil lah kpd 3 isteri awak tu lagi SY..

    0

    0
  8. Sedar lah diri sebelum poligami says:

    Dan apabila sesetengah lelaki melalak menghina isteri yg menolak poligami, menolak hukum Allah SWT katanya..

    So skrg bila jadi mcm ni..siapa yg teraniya?

    EXACTLY!! isteri dan anak2..

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      dh tentu la bini yg teraniaya laki maseh ada tiga lag yg nk di sondol hepi kan ..??

      0

      0
  9. bunga says:

    Sabar bnyk2 ye akak..mungkin saya tak penah merasa duduk tmpat akak..tpi saya sokong cara akak..klau hidup dgn suami poligami ni..mmg tak akan bhagia hidup beranak..suami berkhwin dua tiga cuma ikut nafsu..tpi tngungjwb atas isteri ada suami fikir…cara akak pilihan bercerai mmg tepat..ikut sunnah mmg berdosa mntk suami cerai kn kita sbgai isteri..tpi smpai bila harus bersabar..akak ingt allah..ank2 smua besar2 dh..akak trus kn hidup akak…ye.

    0

    0
    • benar says:

      hemmm….dh ada contoh poligami yg xadil….harap pasni xbalas pantun lg la pakcik tu, tua wat cara tua, bla aku dgr duara dia kt sinar fm jd benci lak, xpasal2 hilang peminat dan musnahkan karier dia sendiri

      0

      0
  10. Anonymous says:

    eee sudah lah. move on.

    0

    0
  11. Sakura says:

    Raha ni tak buka aib apa2 pun sebenarnya..tapi kenyataan mula dari SY..kalau saya kat tempat dia pun dapat suami artis plak..dah gaduh cerai kuar plak aib kita merata..of coz kita ada hak untuk pertahankan diri…sepatutnya SY muhasabah diri..bukan buka aib bekas isteri..sebab tu dalam Islam nak beristeri lebih kena MAMPU..mampu dari segala segi termasuk la mental..dah gaduh cerai bagai boleh plak nak buka aib..tu dah menunjukkan mental tak mampu menahan ego lelaki…lagipun SY ada lagi 3 isteri yang boleh dk belai n layan lagi..biar la Raha tu bahagia dengan pilihan dia sendiri

    0

    0
    • keroteh says:

      setuju.. SY yg start dulu.. cuba dia diam.. takde le si ex wife dia perlu bgtau semua untuk bersihkan nama dia semula…

      0

      0
  12. Anonymous says:

    lelaki hauk, anak2 jadi mangsa. orang tamak selalu rugi. kan dah anak2 berderet.

    0

    0
  13. Miss Positive says:

    Sila berfikiran positif…jadikan kesah salleh yaakob ni sebagai pengajaran dan iktibar kepada kita dan orang lain. Sebabnya apabila Allah izinkan sesuatu itu berlaku ianya bukan untuk orang itu sahaja..tetapi ia juga untuk orang lain. Banyak sekali pengajaran yang Allah nak kita belajar dari kesah saudara kita ini..Walaa hau lawala quwwata illahbillah…

    0

    0
  14. tiap 5 artikel nara mesti up nekta says:

    org anak ramai bini sorg pun byk x reti adil kadang baik lebih dgn org lain lebih lg ni plak bini byk anak byk ego lebeh pakkcik salleh ni move on jerla kan terer tackle anak dara org kan gi la terai x sabo nak tgk mangsa br…

    0

    0
  15. Spice Girl says:

    Move on kak Raha, semoga perkahwinan yg baru nie kekal hingga ke jannah, semua org ada hak utk hidup bahagia

    0

    0
  16. Anonymous says:

    apa erti susah senang bersama … minah ni desperate nak tutup kemaluan dia ni…

    0

    0
    • ain says:

      ini susah yg dicari.. kalau xmampu, jangan gatal beristeri 4. cuba kalau isteri 2 jer.. @ 1 jer.. xla sesusah sekarang.. tapi tiap sesuatu yg terjadi ada hikmah. bukan kepada yg alami, yang melihat boleh jadikan iktibar.

      0

      0
  17. ilya says:

    6 org drp 13 anak c saleh ni akak ni yg lahirkan…mmg patut pun dia nak perhatian or duit lebih…ingat senang ke nak beranak n jaga anak,..msti masa turn bini lain akak ni tunggang langgang handle anak…kalau hati dah x ikhlas nak truskan buat ape tunggu lagi..angkat kaki la..saya sokong akak…

    0

    0
    • double a says:

      Skang dh bahagia dengan suami baru..selalu berjalan dengan anak² je tanpa suami disisi, raya pun tak pernah balik kampung, sekarang dia berjalan dengan suami sentiasa disisi…nampak lebih bahagia sekarang.. -insan yg mengenali-

      0

      0
  18. ilya says:

    6 drp 13 org ank2 c saleh ni akak ni yg lahirkan. mmg patut pun kalau dia nak perhatian n duit lebih. bkn sng nak handle anak sorang2 esp time turn suami kat rmh bni lain. ak sokong akak ni…buat apa nak teruskan kalau hati dah x ikhlas & memendam rasa

    0

    0
  19. Koky says:

    kalau bini 4 pikirlah brp kali jumpa suami lam smggu, 1 atau 2 kali jer tu pun ikut turn, kt nie suami g travelling bbrp ari dah tkial2 ngan anak apalgi kalau smggu skali jumpa muka suami tu pun satu hari jer, nauzubillahminzalik jauhlah dr khidupan ku bbini lbh camnie

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      nk tangong anak yg berderet lagii boleh ke tertangong ?? nasib baik pak najib kasi duit brim kalau taaaak eemmm…

      0

      0
  20. AwanNano77 says:

    Mujur la ada Pamoga…ahakss..

    0

    0
  21. milah says:

    dah agak dh sebab kewangan… kalau salih yaacob ni datuk k tan sri ka or da bis berjuta2 x pa la juga kawin byk dia mampu kewangan. kalau kawin byk… bini pun x cukup nk bgi makan dan anak2 kena cari duit sendiri…baik x payah.. duk seksa org ja tu

    0

    0
  22. bahagia says:

    semoga bahagia dgn kehidupan masing2

    0

    0
  23. Lara says:

    katanya ikut sunnah kawen ramai2, tapi dari apa yang I tengok mostly yang kawen ramai ni.. macam menganiaya jer.. tak dosa ker?

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Tak mampu cakap jela xmampu salleh oi…ni semua alat pemuas nafsu semata…
    nama anak pon tak igt…puikkkk

    0

    0
  25. anti-jantan curang says:

    benci jantan gila pepek ni!!

    0

    0
  26. salmah says:

    nak tergelak aku baca ayat “anti-jantan gila pepek”
    hahahahhahaha

    0

    0
  27. Sekretari says:

    Aku dulu bekerja bawah seorang Datuk berkahwin tiga, anak empat (kalau tak silap).
    Anak-anak perempuan yang selalu datang lepak opis, complaint bapak liat bagi duit belanja.
    Datuk pula complain bini-bini tak bersyukur “semuanya aku dah bagi”
    Pemilik sebuah syarikat besar untung puluh-puluh juta pun boleh complain begini. Inikan pula yang hanya juruhebah radio macam Salih.

    0

    0
  28. anakmalaysia says:

    Tak sedar diri mamat gatal ni. Nak berpoligami tapi tak mampu… Seblm berpoligami, dalami dulu agama banyak2. Tok2 guru agama yg mmg banyak ilmu agama tak berpoligami, tapi yg agama tak tengah tepi ni yg sebok nak kawen ramai. Dunia akhir zaman betol…

    0

    0
  29. musykil says:

    tak penat ker SY tiap ari kena balik ke rh yg blainan

    0

    0
  30. poligamiSYbukanterbaik says:

    ala, ni yang x best. ini bukan contoh poligami yang baik. smpai isteri rasa x cukup segi nafkah zahir, memang sy x galakkan lelaki kurang pendapatan berpoligami. sejak 2012 kot ! kalau sy jd bini kedua tu, mmg sy akan mntak cerai, lg2 ble dh jumpa lelaki lain yang lebih berpendapatan, selamat makan minum anak beranak.

    0

    0
  31. TASYA says:

    sedih baca.. isteri memendam rasa… si suami kwin ramai… tp xmampu sediakan nafkah yg cukup… ank 6 org… si bapa.. bg nafkah tp xcukup… yg tau.. tmbhkan kouta je… dasar lelaki!!!! xpelah raha.. sekurang2 nye xperlu ko xperlu nk memendam rasa.. berssh pyh… tp suami duk menyedap dng bini2 yg lain… ppuan ni lain.. hidup ssh xpe… tp jng suami buat taik… ni dh la kwin ramai… duit xckup… ssh duit.. ssh hati… lg sakit hati…

    0

    0
  32. anonymous says:

    Kalau poligami ni suatu tuntutan sunnah katanya…kenapa ramai je para alim ulama tak berpoligami? ingat senang ke nak tanggung dosa isteri2 masing2….sedangkan para nabi pun ada yang gagal membawa isteri ke Jannah inikan pulak orang biasa2 yang ilmu pun kelaut…maaf cakap ya LELAKI MELAYU KEBANYAKKANNYA GILA CIPAP!

    bila kawin je perkara UTAMA NAK ANAK…bukan nak anak tu nak didik jadi orang soleh dan solehah tapi NAK TUNJUK KEJANTANAN ….bila dah dapat anak ada nak pk masa depan anak2…ada nak sediakan tabung untuk pelajaran anak2? insurance? dsbnya…kebanyakkan lelaki melayu hanya tau buat anak berderet-deret tapi bela didik anak tak macam bangsa lain…sebab tu kebanyakkan remaja melayu terlibat dengan dadah rempit ketum rogol zina anak luar nikah dan yang seangkatannya…sbb kebanyakkan lelaki melayu lepas tangan hempuk semua atas kepala bini….tak tau apa function dia orang jadi suami jadi bapak..

    eventho am malay i tak rasa malu untuk mengaku yang lelaki melayu spesis tak guna…kuat sex, gila cipap, takde tanggungjawab…kawin atas dasar NAFSU serakah…tengok je la hp lelaki melayu penuh dengan video lucah, gambar pompuan bogel, berchatting mengayat betina walau dah berbini di laman2 soSIAL…

    wahai lelaki melayu sedarla..kalau kamu kata di neraka tu ramai kaum wanita…kamu kena ingat jugak yang membanyakkan neraka tu jugak pasti kaum lelaki melayu…sebab biarkan isteri jadi derhaka atas sikap takde tanggungjawab !

    0

    0
  33. Jack says:

    Kesimpulannya, belilah rempeyek buatan raha.. jauhilah perangai gila seks mcm si salih nie, akhirnya hanya merugikan sahaja.. sekian..

    0

    0
  34. enon la bukan anon says:

    kerana Allah?
    Bullshit la ko salih…….

    0

    0
  35. Reader says:

    Kpd sesiapa yg ingin bermadu, biarlah yg betul2 mampu. Mampu dr segi kewangan dn mampu utk adil. Tmbah2 lagi bila anak dh besar masuk universiti, tentu perlukan kos yg besar. Kena adil utk sara kos semua anak2 isterinya yg nk belajar tinggi. Takkan nak sara anak dr isteri pertama je, anak dr isteri kedua dh tak mampu. Anak2 dr isteri2 lain lagi? Kena adil pada isteri, kalau isteri keempat dpt rm500 sebulan, isteri2 yg lain pn kena dpt jumlah yg sama. Kalau isteri keempat dpt hadiah rantai harga rm2000, isteri2 lain pn kena dapat yg sama atau nilai yg sama. Kalau dh hidup brmadu tapi si isteri kena bekerja pulak utk menampung kehidupan, di mana konsep si suami tu mampu nk kawin 3 atau 4? Sbb isteri pula yg kena bekerja utk menampung kehidupan.sedangkan tanggungjawab menyara keluarga terletak pd suami. Jd, sebelum mana2 suami yg ingin bermadu, pikir panjang lah. Makin ramai isteri, makin ramai anak, makin besar tanggungan anda. Adakah anda benar2 mampu menyara mereka semua tanpa mmbebankn isteri2 anda?

    0

    0
  36. fid says:

    seorg lagi janda sy teraniya

    0

    0