Written by Bella | September 23rd, 2016

Kesian pula kami melihat beberapa ujian yang ditempuhi oleh Rozita Che Wan pada tahun ini.Sebelum ini kereta Toyota Vellfire miliknya dicuri, semalam pula hasrat Che Ta untuk menghadiri sebuah majlis makan malam di Kota Kinabalu, Sabah terbantut dan terpaksa dibatalkan pada saat akhir kerana beg yang berisi pakaian untuk majlis makan malam tersebut tercicir di Lapangan Terbang KLIA.

Tidak dapat menahan rasa bengangnya lagi, Che Ta menerusi akaun Instagramnya memuat naik sebuah video yang meluahkan rasa kecewanya terhadap pengurusan pihak MAS.

Berikut adalah video yang dimuat naik oleh Che Ta :-

Ada yang bersimpati dengan nasib yang menimpa Che Ta, namun masih ada sesetengah netizen yang mengecam beliau.

Mereka berpendapat, tiada gunanya untuk Che Ta viralkan perkara berkenaan di media sosial dan lebih elok untuk membuat aduan di saluran yang betul.

Malah, ada yang berkata ia masalah kecil buat Che Ta kerana beliau boleh sahaja membeli pakaian lain.

Walaubagaimanapun, masih ada yang menyokong tindakan Che Ta itu. Dengan video berkenaan ia mungkin akan “membuka” lagi mata pihak pengurusan MAS agar tidak cuai di masa hadapan.

Kalau kita berada di tempat Che Ta, tentu kita juga akan sakit hati bukan? Tidak salah Che Ta merasa kecewa begitu. Dalam keadaan kelam kabut mencari beg yang hilang, kadang-kadang kita tidak mampu untuk berfikir dengan baik dan membuat aduan di saluran yang betul. Mungkin juga ada benda berharga lain didalam beg berkenaan, siapa yang tahu bukan?

75 responses to Beg Pakaian Tercicir : Rozita Che Wan Luah Rasa Bengang Dengan MAS Di Instagram

  1. Anonymous says:

    Itu ler. Retis. Bawa mcm2 sgt…cicir la. Saya naik MAS dan AirAsia xde masaalah pon..

    0

    0
    • Kiah says:

      Dugaan kecil je pun..mcm anak kena culik gitu …nak pampasan la tu.

      0

      0
      • Merdeka! says:

        Kalau artis takda bakat…gosip macam ni la kan keluar. Orang sibuk pasal pingat emas pralimpik kau sibuk baju kau yang tak menyumbang kepada kemajuan negara!

        1

        0
    • Yawn says:

      Sedih la dia ni makin hari… nampak low class. Gunakkan saluran yng betul. Ngadu kt Insta..macam la officer MAS ada disitu. Pe guna?

      1

      0
  2. Kak Nam says:

    besok, laki hang pula cicir. kih kih kih

    1

    0
  3. Lol says:

    majlis makan malam je pun. bukan penting sgt. pakai baju kurung je lah gi dinner. lorat betul la nenek tua ni. mcm kerabat diraja. kaya sgt naik la pribate jet!

    1

    0
    • aaakulahhh says:

      yg ko kalut sngt apsal..
      kalau makan malam tu ada kaitan ngan business die..
      rugi la oi..utk networking sume..

      pasal kaya ke private jet..so kalau kapal terbang biasa…takpa la luggage ilang, luggage x sampai ek…bengap

      x yah la dok backup2 dlm kes ni yg terang2 MAS yg silap.bior la cheta nk meroyan pn sbb dah jd camtu..kalau ko pn nk pi bercuti 2D3N ke tetiba beg x sampai, ko maybe meroyan2 bogel kat airport lagi aku rasa..
      kalau gnti rugi kasi bercuti tmpt lain ke apa takpa la..ni just hantar luggage jek, tp org pi bercuti tu rugi 1 hari sbb dok grumpy beg x sampai..

      0

      0
  4. anonymous says:

    N boleh nak selit I fly bisnes class?? motiff? Nak poyo je..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Entahnya. Dia ingat kapal terbang tu bawak baggage orang business class je ke? Nak berlagak tapi terserlah kebodohan dia. Lol!

      0

      0
  5. Anonymous says:

    Bila rezeki x berkat…hmmm….

    0

    0
  6. i like fazura says:

    X cool langsung che ta buat camni. Memalukan and downgrade herself.

    0

    0
  7. anticheta says:

    itu hari kereta hilang, ini hari beg pulak hilang..pdan muka kau nenek oi
    xberingat je kije nye..belagak sgt

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Ko klu fly bawah beg 1 lori mmg la cicir..

    0

    0
  9. qaireen says:

    perbanyakkan sedekah che ta…itu jer

    0

    0
  10. Miss Unibes says:

    AND I FLY BISNES CLASS <— Bahasa henggeres yu'olls. I'olls sekarang konpiyus samada i'olls gelak atau meraung. Hahahah… Ayat "….bukan ramai pun penumpang…" tu nak kasitau semua dia mampu naik business class ok. Korang jgn kutuk lagi ok. Dia mampu segala2nya. Lepas ni Che Ta pegi lah masuk class bahasa English ye.

    0

    0
  11. aa says:

    kemon la korang, just because korang meluat dgn dia terus nak hentam dia. kalau korang jd dia ntah2 akan buat benda sama – meroyan kat social media. itu outlet dia melepaskan geram. bila service provider dah inconvenient kan customer, customer mmg berhak marah, tak kisah lah guna outlet mana2 pun. kadang2 meroyan kat social media lagi powerful drpd isi online form.

    0

    0
    • Anonymous says:

      aah..tak kena batang hidung sdri boleh la..cuba kena..lebih dari che ta aku rasa depa dok meroyan..

      0

      0
  12. hasanah says:

    Jangan hentam Che Ta sesedap hati …kalau kena batang hidung sendiri baru tau betapa frustnya service yang camtu

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Kalau kaya sangat, pergilah beli baju utk dinner tu kat mana mana butik ka KK tu. Duit kan banyak. Bukannya sikit butik kat KK tu. Takkan satu pun takde yg berkenan kat butik sana tu. KK bukan kampong sangatlah, Che Ta oiii…. poyolah nenek belaki muda ni.

    0

    0
    • Bangsa Johor says:

      KK tu butik apa ada ???? Setakat butik jual baju ketinggalan zaman kau ingat Che Ta nak pakai. Dah lah KK tu bandar luar bandar. Baik beli butik dekat Manila terus.

      0

      0
  14. Hm says:

    Mcm2 hal la die ni. Buat baik dibalas baik, dan sebaliknya.. Fikir2 lah

    0

    0
  15. Lola says:

    I pegi London hari tu with British Airways, beg tak sampai chill je, bleh je beli baju for that day etc, and boleh claim sbb I ada travel insurance. Che Ta ni sell show off travel sang sini, takkan take travel insurance? Please la, kampung gila. They will pay for the delayed btw.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    macam kes van dia la. insuran ada. kecoh mcm dunia nak kiamat..

    0

    0
  17. Husna says:

    Bila dunia jadi sandaran. Masaalah kecil pun sanggup mengaibkan semua orang. Mungkin hanya masaalah teknikal. Berlaku juga pada airlines yg lain2. It is not end of the world lah.

    0

    0
  18. Akupunnakjadifakemcmcheta says:

    Laa aku hingat ko da hado private jet. Ko kan kaya giler.lg kaya dr sultan brunei. Berlagak show off tak hingat. Ko ingat org suka dgr ko meroyan ke? Elok2 la sikit perangai tu.makin tua makin fake. Make up da rupa bapok dah. Aku hari tu terserempak dgn dia kat swiss dgn di budak zain yg toy boy makan duit bini tu. Alahai pasai dia nampak ada org malaysia..lagi menjadi2 mengada2 dia tu..last2 kena marah dengan cashier kat mini mart tu. Klakar attention seeker ni. Fake punya manusia

    0

    0
  19. Abc says:

    Bulu mata paling top

    0

    0
  20. Bosaaaan says:

    dgn tersibar nye berita ini nilai ringgit dijangka naik berbanding dollar kah?!

    0

    0
  21. Che Ta..Chek Ta..yang perasan bulu mata che Ta jer dlm video

    0

    0
  22. whatever~ says:

    Skrg ni..yg lain aq x kisah..cume nk tau…artis korea mne yg pkai H&M tu..

    0

    0
  23. SoliqueDivaRepublik says:

    Duit dari serta bercampur sumber haram…macam tu la. Serba tak kena. Perfume mengalakkan maksiat tarikan lelaki pada wanita. Haram!

    0

    0
  24. Nara says:

    Vulu mata mcm vulu jubur!!!

    0

    0
  25. Lorat says:

    Baju jer yang tertinggal, bukan mulot… so boleh jer pi jer dinner kan pakai mulot. First lady Singapore sempoi jer jumpa Obama poakai beg tangan murah since bag dia tertinggal katanya.. lagi gempak giteww.

    0

    0
    • LINA KO LEE says:

      I dlu beg tertinggal juga..naik jet star ostolia je pub..flight dari Brisbane ke Melbourne..takds kecoh hupdate kat social media..
      Bukan local services je ada problem sis,international pun terlepas..perhaps it is just another bad day for you..cuba renungkan kembali,maybe that dress tak sesuai untuk penampilan sis yang dah ” berhijab” so Allah tahan dari sampai on time..maybe He wants u to wear something more covering?

      0

      0
  26. Kk Tini says:

    Bukan begnya tertinggal. Beg tu designernya anak kurang upaya, harganya S$11.00. Beliau beli 3 lain2 design semasa anak2 tu buat bazaar sale . Bila beg tu jadi sebutan, 200 beg sedemikian habis terjual dan bakat mereka mendpt perhatian ramai.

    0

    0
  27. sue says:

    dia ni too muchlaaa.

    tp ramai sanjung. menyampah

    0

    0
  28. Anita says:

    beg baju je kot..bukan beg duit…duit berkepok2 xde hal la nak crk baju DINNER ON DA SPOT….propa lebey aihhh…..

    0

    0
  29. jalan daa says:

    Artis Hollywood ada juga kena camni.. Tapi diaorang tak mengadu kat sosial media sebab wartawan pandai korek cerita dan publish cerita tu, bukan artis tu sendiri yg susah susah nak buat video canang satu dunia. Beza? Memang tahap mentaliti jauh berbeza. Che Ta ni lahap glam kontroversi highlight spotlight.

    0

    0
  30. Rahsia says:

    Im not her fan at all. Langsung xminat..
    Tgk video dia ni baru la tau, logicla dia post marah sgt bersebab. Sebab dia nak p dinner baju xdak duh. Mmg semua org org pun akan marah kot nak shopping oun xsempat huuhu hampa pengomen semua yg haru haha

    0

    0
  31. entah says:

    agaknye makcik dh nk monopos kut …. kui kui kkui asik meroyan jer sejak lps beranak

    0

    0
  32. miss nona says:

    Che Ta ni..kecohla…. ok faham la marah sebab beg cicir.. takkan sampai batal p dinner tu.. klu formal invitation sure org yg susah payah invite tu frust.. patutnya Che Ta ambik la kesempatan beli baju baru design org Sabah nun.. ambik hati supaya kena invite lagi. Yg d jemput che ta..x kisah kot klu Che Ta gi dinner tu ngan baju kurang liplap… ke Che Ta memang tak nak gi dinner tu then buat alasan sampai cam tu? Nak seribu daya.. x nak seribu dalih..

    P/s: klu akim ‘diva’ cam ni agaknye pasal ttinggal songkok ari tu mau di delaynye nikah ngan stacy.. ahaks..

    0

    0
  33. Victoria becks says:

    Don’t make things complicated che ta. Bag ko tercicir ko g beli traditional baju kt sana tu. Tu la kekdah kalau tk pnh kerja ground. SOLUTIONS. Plan A tk.jdk kena cpt2 tukar plan B sambil2 tu kena pk jgk back up plan C,D,E sampai Z che ta oiii.. think fast act fast

    0

    0
  34. primadonna says:

    Poyola makcik ni.ayat dlm ig juah gila siap mention lg nk busniess classs.sndr yg check in lewat …lewatla beg smpe.nnt bl ja jet peribadi ble sumbat satu almari dlm kapal.

    0

    0
  35. dina says:

    inilah yang berlaku bila kita bertuhankan hartabenda dan menjadi hamba duniawi.
    sebab asik nak nampak dan perasan glamour beg baju hilang pun dah buat sifat kemanusiaan itu hilang dan sanggup nak buka aib pihak lain tanpa disedari aib sendiri yang Allah tunjuk.

    0

    0
  36. Mynameis jenab says:

    if for some reason they unable to uplift her luggage.. ckin staff shud put them on the nxt avail flt. They can even uplift to other carriers to ensure pax item reaches her at the shortest possible time. Its normal for a priority pax of MAS to expect the best service rendered cause she paid for the premium svc.

    0

    0
  37. Mynameis jenab says:

    As a consumer she hav the right to be angry.
    Ive ever been in her position b4 and the airline i travelled with offered me 400 euros for clothings n necessities while waiting for my luggage to arrive. They update me from time to time so i was assured to the extend tt i know they are doing their best to assist me in all possible ways. And i applaud them for tt.. IMHO MAS should have a better service recovery..

    0

    0
  38. $$$$ says:

    Aduh meroyan lg nenek ni. Selalu ye kes beg tertinggal ni sbb lmbt check in, dah tu ko punya beg mcm nak pindah negara banyak yer. check diri dulu che ta, mcm x pernah keja dgn airline, ko kan XMAS. Aku pernah kena kat hkong lg.. tapi buat proper report, next flight beg aku smpi dgn selamat kat hotel..but aku still percaya kat MAS.

    0

    0
  39. $$$$$$$$ says:

    Artis ni mmg rasa diri tu bagus sgt kan,perasaan diva.. lmbt check in, beg bersusun mcm nak pindah rumah, lps tu mintak di layan mcm vvip..beg kena tinggal meroyan kat fb, ig.. murah betul maruah mereka ni. Ingat sikit ko tu X MAS STAFF. Pernah hidup dr gaji yg MAS bayar kat ko..logic ke sbb baju dinner xde appointment kena cancelled.. hellooo bki jer pun..mcm xde kedai baju kat sana. Dlm byk2 beg ko bwk tu xde ke baju lain??!!!

    0

    0
  40. butterfly92 says:

    Mmg salah MAS pun kn. Biaq la dia nk habaq kt ig dia. Biaq semua org tawu mcm mne service MAS. seriously, mas mmg dah x mcm dlu. Service out gila. Masa aq pi london hritu pun servive MAS punya la teruk. Flight attend dia teruk gila. Perangai sengal. Dah la flight delay 3 jam. Kiteorg kena dok dlm flight tu dlm 3jam. Mcm nk gila tae. Dah la serve food lmbt. Plus x sedap. Saba je la. Seriusly mmg dah lain btol dgn zaman dlu2 akak fly naik mas. Atleast, bila artis buat complainy dkt public, mas tawu la jugak apa yg depa salah. Kalau complain kt proper channel, maybe diorg amik endah x endah ja.

    0

    0
  41. Intai2 says:

    Ari tu ilang keta….ni ilang beg….ni sume nk bg che ta muhasabah diri jgn dok meroyan bagai.

    0

    0
  42. Sarah says:

    Kalau bayaq business class, you dont expect bag akan tercicir..so why pay more kalau benda mcm nie boleh berlaku. I better take economy class hujung yg dekat toilet tue..beg hilang pun xdela sakit hati

    0

    0
  43. Eton says:

    Saja la makcik ni nk cri publicty muroh, nk sruh org tgk video dio tu..pas puji dio lawa, hadoiii makcik..amik video pon filter kalah budak2, mna ada org kulit muka mcm ank patung, org tetap thu mokcik tu dh tua…siap ckp naik bisnes class lgi, ye la tu sbb prgi kk je mampu ler berlagak, pergi oc naik ekonimo je…

    0

    0
  44. Tebas says:

    Komen kau best lah hahaha lol lepas ni apa pulak lagi nak jadi

    0

    0
  45. Sing Pore Airlines says:

    Ha ha ha ha kha kha kha ha ha ha ha……
    Well said komen2 kat sini semua!!!!!!!!!!!????????????????????

    0

    0
  46. haha says:

    maybe kali ni dia bawak 1 beg je kot..and semua baju2 and toiletries dlm beg tu. sebab travel sekejap je. kesian pulak che ta.

    0

    0
  47. kk says:

    takkan semua beg tercicir? ke sebab MAB dah pakai sistem check in luggage baru ni che ta tak reti nak gune..hehe

    0

    0
  48. +Negative says:

    Mak oiiiii…makeup dia.. setebal solekan watak wanita bengis dlm telenovela latin. Tak pun boleh kalah watak perempuan jahat dalam drama tagalog.. Che Ta, ko dah dikurniakan kejelitaan semulajadi, yg pegi cat melampau sampai tenggelam kecantikan asli tu bakpe…Nampak macam bapok terus

    0

    0