Written by AbangNara | December 20th, 2011

Tahun 2011 bakal berakhir tidak lama lagi.

Jika dihitung dengan jari jemari kita yang sepuluh ini, pasti tidak terbilang isu-isu serta pelbagai kontroversi yang menjadi perhatian kita semua dan turut menghiasi portal hiburan favourite anda ini.

Bermula 28 November 2008, Abang Nara memulakan usaha mewujudkan satu blog sebagai alternatif kepada media tradisional yang sedia ada, kerana Abang Nara rasakan banyak kekangan pada media tradisional untuk paparan lebih banyak berita mengenai industri hiburan tempatan dan kadangkala luar negara.

unggul

Kini berusia tiga tahun, blog yang sudah melalui transformasi menjadi satu portal hiburan lantaran sokongan anda semua.

Baru-baru ini, laman carian Google mengeluarkan senarai Zeitgeist bagi carian terhangat dan Beautifulnara.com menduduki tempat kedua carian tertinggi pada tahun 2011 selepas blog rakan kami yang sangat awesome – Blogserius.my

beautifulnara

Berikut adalah senarai yang dikeluarkan Google untuk carian blog:

TOP BLOGS QUERIES

Blog Serius

Beautifulnara  

Papagomo

Jejariruncing

Honeykoyuki

Oh Bulan

kari ngeri

Malaymoviesfull

My Resipi

IniBelogSaya

Blogserius bukan portal hiburan dan ia lebih kepada sebuah blog memaparkan pelbagai isu, maka ia meletakkan Beautifulnara.com sebagai blog hiburan paling tinggi dicari. Jika anda berminat untuk melihat senarai penuh Google Zeitgeist untuk tahun 2011, boleh membacanya di link ini.

Ia satu penghormatan buat kami di Beautifulnara dan sepanjang tiga tahun bersama anda, banyak yang kami pelajari dari segala teguran dan pandangan dari anda semua.

Kami juga tidak mengambil mudah setiap kritikan kerana pada kami, jika pembaca meninggalkan kritikan, hakikatnya tanpa mereka sedari mereka juga sayangkan portal hiburan awesome ini !!

NAPBAS

Keyakinan kami untuk terus ‘online’ bersama anda diperkukuhkan dengan satu lagi anugerah prestij yang diterima pada 16 Disember lalu.

Beautifulnara.com berjaya merangkul The Best Entertainment Blog melalui Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011 yang diadakan bagi menentukan blog terbaik bagi rantau Asia Pasifik!

unggul

Kami tidak menyangka akan mampu menandingi pesaing bagi kategori ini iaitu:

Sassi Sam Girlie Gossip Files
http://sassisamblog.com

Mynameisjin
http://mynameisjin.com

Sù Yán Ti?n Sh?
http://plainfaceangel.blogspot.com

Kenshin ????
http://kenshin.hk

Namun hasil undian dari anda semua, membolehkan Beautifulnara.com mengungguli kedudukan berprestij di rantau Asia Pasifik  bagi kategori Blog Hiburan Terbaik!!

unggull

Tentunya, dengan kedua-dua pencapaian ini, kami akan terus memperbaiki kandungan paparan untuk anda malah kami sendiri sudah mengatur pelbagai aktiviti khas untuk pembaca Beautifulnara.com pada 2012 ini !! Ya, nantikan pengumuman dari kami !!

unggull

Apapun, kesemua pencapaian ini tidak mungkin menjadi kenyataan jika tiada sokongan dari anda semua dan pastinya, kami akan terus menghasilkan yang terbaik.

Sayang semua !

69 responses to BeautifulNara Terus Unggul Sepanjang Tahun 2011

  1. smiley says:

    tahniah bang nara

    0

    0
  2. sipunggok try nk flirt si bulan at last dpt jugak!! says:

    ah! 1st kah aku??? HAHAHAHA…

    0

    0
  3. lempeng says:

    congrats!

    0

    0
  4. amnr says:

    tahniah la bang nara oii….

    0

    0
  5. izalina1990 says:

    Abg Nara……congratsssssss…..u deserved it!!!!!!

    0

    0
  6. jejaricagu says:

    em..saya sayang fasha sendat…muahhh

    0

    0
  7. Johan Ariff says:

    Berapa pendapatan tahunan bro? :-)

    0

    0
  8. nor says:

    tahniah buat BeautifulNara..moga terus unggul

    0

    0
  9. sunshine says:

    congratz :)

    0

    0
  10. rongos says:

    paling best ..myresepi.

    0

    0
  11. Rooney says:

    Nara, boleh tak you keluarkan top commenter yang RAJIN comment kat blog ni termasuk commenter yang PANAS dan apabila berkata-kata seperti halilintar memecah bumi kata-katanya.

    Boleh tak boleh tak??????????????

    0

    0
  12. ilham says:

    tahniah abg nara!

    0

    0
  13. rashatie says:

    congrats!!
    (^_^)

    0

    0
  14. meeradiana says:

    alah…
    naper blog terbangtinggitinggi x masuk.. :(
    aq suke blog tu sbb asik wat aq gelak sorg²..

    0

    0
    • mulut capoi says:

      BLOG NI NAMA AJE GOSIP ARTIS TAPI MENYELURUH……ada nasihat2, pengajaran, dsbnya.
      Maka jika x kenal x cinta…….
      aku mula2 dulu ingat jugak buang masa aje…….tapi difikir2kan…. tidak…
      ada manafaatnya…..

      0

      0
  15. zasyram says:

    aku suka baca dan ada kalanya komen sini walaupun sangkut2..
    lain2 jarang bukak..
    buka je tenet..terus taip beautifulnara..heheeh

    0

    0
  16. RS says:

    tahniah abang nara..moga lebih sukses..

    0

    0
  17. mymie sein says:

    congratulation BN..moga terus sukses ye..

    0

    0
  18. aku says:

    tahniah BN..

    0

    0
  19. Nurain says:

    tahniah abg nara! suka blog ne sngt2! keep it up! :)

    0

    0
  20. bujang says:

    Tahniah Nara……telah dijangka ko akan menang.

    0

    0
  21. layang-layang hitam says:

    congrats abg nara…

    0

    0
  22. Tukangbaca says:

    taniah abg nara~~~
    Well satu opis aku suruh undi…

    0

    0
  23. Budak Nakal says:

    3 tahun tu sama umur dengan blog koz…tpi sekarang blog koz baru sahaja beralih ke wp…
    kne start dari mula balik…

    Koleksi Gambar Datin Norjuma Habib Yang Cun
    http://kozumiro.com/gambar-datin-norjuma-habib/

    0

    0
  24. Mem says:

    jejari runcing?????????????? haktuih.

    0

    0
  25. opah says:

    beautifulnara.com/beautifulnara-terus-unggul-sepanjang-tahun-2011……Tahniah…….

    0

    0
  26. akok says:

    tak mungkin 2012 BN akan jatuh tersungkur hingga jatuh ke lubang kubur… ha ha

    0

    0
  27. miejigsaw says:

    Congrats Beautifulnara, hopefully akan terus beri gossip yang terbaik untuk masa akan datang. Tak sangka plak blogserious.my got no.1 kalau check Alexa rank plak hebat lagi beautifulnara ni….apa2 pun congrats someday hopefully my blog be among the rank as u guys

    0

    0
  28. lila says:

    congratz abg nara…:)

    0

    0
  29. casper says:

    aku suka blog ni..xkesahla org ckp copy blog lain ke hape..apepon tahniah abg nara. :)

    0

    0
  30. Tahniah Nara. Keep it up.

    0

    0
  31. adiknara says:

    Tahniah abang nara, semoga terus memaparkan gosip-gosip yang menarik dan latest. Dah puji ni, boleh lah suruh abang nara belanja roti sardin……..

    0

    0
  32. sarah says:

    congrats abg nara! ur content mmg best dibaca, keep it up and perbanyakkan lagi lawak sempoi ye hehehe

    0

    0
  33. gosipgurl_fea1 says:

    wahhhhh congrats Beautiful Nara , dulu time saya di malaysia before i’m converting to muslim and until now alhamdulillah i’m a muslim, im always viewing ur blog although now i didn’t left much comment on urs. semoga berjaya lagi tahun hadapan ya. :)

    0

    0
  34. Miss_hujaN says:

    Tahniah abg nara..we always support beautifulnara

    0

    0
  35. slumberdek says:

    pearh….gempak dia.

    0

    0
  36. aku tak kenal man belon says:

    blog lagho….memang lah orang suka…hehehehe….cuba blog ilmiah..manade org melayu suka…org melayu kan mmg dari dulu suka gosip, mengumpat, menjatuhkan maruah org lain…..mcm aku juga…ekekekeke

    0

    0
  37. Fan abg Nara says:

    Tahniah abg nara! You’re best blogger! Ayat2 abg nara yg best menyebabkan kitorg tambah suke melawat blog nie.

    0

    0
  38. WIFI says:

    Aku sokong pun x
    Congrats pun x
    Sebab blog d sini
    menghina
    mengutuk
    mengaibkan
    menfitnahkan
    mengeji
    memaki hamun
    Neraka jawabnya

    0

    0
    • joyah says:

      pandai ngko letakkan seseorang tu kat syurga atau neraka ek… ahli tafsir ke..??? ngko..??? kompom syurga..??

      0

      0
  39. Bro 10 Inci says:

    sape xiaxue tu??? org msia jgk ker?? btw grats bro nara.

    0

    0
  40. blur says:

    honeykoyuki tu lgi la xlyak bebel sorg pon leh dpt same je ngn jejari runcing..oh nooo

    0

    0
  41. blur says:

    honeykoyuki tu lgi xdeserve bebel pasal dri sendri jek yg bukak mayb haters je .jejari runcing pon same..diary yg g sume org bace.thniahh!(smbil garu kepale,. smbil pk wat the heck dpt anugerah pe sume kalo ilmiah xpe gak)

    0

    0
  42. rombau says:

    TAHNIAH… Tp bergossiplah secara berhemah.. tak payahlah menjatuhkan maruah orang lain dek gossip…

    0

    0
  43. nurhaslinda says:

    tahniah la beautifulnara..

    lepas nih nara kalau boleh..tak perlu tunggu news dr paper…u gerak sendiri la mcm wartawan..turun padang cari artis..kalau nak harap gossip by email..bukannye byk sgt pun..kebanyakkan semua gossp jari ke jari..semua copy dr sumber yang lain..:)

    0

    0
  44. makcikcantek says:

    Ya ALLAH ngeri nye nengok blok KAKI NGERI..sumpah la x mo tgok selalu x tdo malam…blog si Fatin Liyana…ADA APA??? bosan kot

    0

    0
  45. Nanarina says:

    Congrats Beautifulnara! Tercari-cari jugak post Nuffnang dari Abg Nara. Setiap hari, kalau singgah sini MESTI vote your website. Friendly-user, very organize website, blog written pon menarik. Untuk orang yang bukan dari Malaysia macam saya, your writing easy to understand. Memang you deserve lah. Dari dulu lagi peminat setia Abang Nara because you always keep up with any new stories! Cuma baru kali ni rasanya nak comment untuk congratulate you. Keep up the good work!

    – Fan dari Singapura

    0

    0
  46. suka BN says:

    tahniah Bn ..sy pn suke ngn bn ni coz cntik n kemas x mcm blog lain yg bserabut ckt,ari2 msty tgk bn.

    0

    0
  47. cindyrina says:

    Wah! congratulation Nara! memang patut menang :)

    0

    0
  48. CT says:

    Xtahulah baper kali saya klik2 vote encik nara…rasa cam nak klik vote je sbb mmg suka baca blog beautifulnara ni…btw congatulation!! keep it up..

    0

    0
  49. lalathidup says:

    akhirnya nara menang di sebuah majlis yg terang penajanya mendapat hasil haram..sian org mcm nara ni…pe la jadik pd anak die nanti..adakah makan duit haram jugak

    0

    0
  50. keyra says:

    tahniah abg nara :)

    0

    0
  51. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to mention that I have truly enjoyed surfing around your blog posts. In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write once more very soon!

    0

    0