Written by AbangNara | December 31st, 2012

Sebentar sahaja lagi, tahun 2012 akan melabuhkan tirainya. Kami di BeautifulNara, mengharapkan agar tahun 2013 yang bakal menjelma akan membawa lebih banyak kegembiraan, kebahagiaan dan keceriaan dalam hidup anda.

2013

Untuk menutup tirai 2012, Abang Nara ingin berkongsi dengan anda beberapa perkara menarik tentang BeautifulNara sepanjang tahun 2012. Mari kita mulakan dengan 10 artikel yang paling mendapat perhatian daripada anda semua sepanjang tahun ini.

Tahun 2012 juga menyaksikan BeautifulNara berada di kedudukan pertama untuk “Google Most Searched Blog”. Ini satu peningkatan kerana pada tahun 2011, BeautifulNara berada di kedudukan kedua. Tahniah juga diucapkan kepada rakan-rakan blogger lain yang berjaya memasuki carta Top 10 ini.

beautifulnara

Selain itu, jumlah pelawat BeautifulNara pada tahun 2012 sangat-sangat memberangsangkan. Jika pada tahun 2011 menyaksikan hanya sekitar 63 juta pageview, tahun 2012 angka tersebut melonjak kepada 309 juta. Apa pun yang paling mengharukan ialah jumlah “returning visitor” yang mencecah hampir 80%.

beautifulnara

Lebih membanggakan ialah BeautifulNara merupakan laman web Malaysia yang ke 10 paling ramai dilawati berdasarkan statistik yang dikeluarkan sekitar bulan Mac 2012. Bertanding dengan nama-nama besar seperti The Star, Harian Metro dan Utusan, ini satu pencapaian yang sangat-sangat memberangsangkan untuk sebuah blog.
beautifulnaraDi kesempatan ini, kami ingin mengambil kesempatan memohon ampun dan maaf sekiranya ada salah silap sepanjang tahun 2012. Nantikan lebih banyak kejutan untuk anda (terutamanya pembaca setia BeautifulNara) pada tahun 2013 kelak. Teruskan membaca, teruskan memberi sokongan dan teruskan melayari BeautifulNara pada tahun hadapan. Terima kasih!!!

67 responses to BeautifulNara Sepanjang Tahun 2012

  1. missa says:

    Tahniah abang nara!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • cenderawasih156 says:

      Tahniah beautifulnara coz mnjadi laman web yg ke 10 popular dimalaysia…all the best to u n ur beautiful blog…selamat tahun baru 2013 utk kawan2 semua…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        to cenderawasih156 kita org islam x blh ucap tahun baru…siang td bagi ceramah mcm ustazah kt sini…benda yg simple pun tak tahu

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • yana says:

          anon x ramai yg tahu psal ni, tahun baru 2013 masehi tu kan org kafir yg sambut, kita org islam rasa x perlu kot terikut2 budaya org kafir, cukup lah kita sambut tahun baru islam je lah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mek bunga says:

          apasal yg komen first tu ada byk dislike, dia ucap tahniah abang nara pun kena dislike jugak, tak paham mek..mek harap tahun 2013 ni tak adalah org gila refresh page ni setiap saat, blh nmpk kt statistik tuh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

          kak cham menjadi Pengomen plg popular di blog ko Nara!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • i'm not a monster says:

          happy new year kpd semua pembaca blog ni. harap tahun 2013 ni lebih baik drpd tahun yg sebelumnya. kpd nara congrats dpt first place. tingkatkan prestasi kurangkan kontroversi ok :) #smile

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • narin says:

          selamat tahun baru 2013 semua…harap bang nara buat entry yg lebih best tahun 2013 ni

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mashi says:

          aku menyampah btol kat ostad n ostajah kat bn nih.. ceramah kemain itu takleh, ini takleh, yg dia dok baca blog heboran hari2 kat sini boleh pulak? mengutuk mengumpat kat sini xpe?

          haritu dah kecoh cakap wish merry xmas xboleh, ni happy new year pon xleh gak? kamon la weyyy… org islam melayu ni jgnla jumud sesangat.. kita wish happy new year tu sbb sistem kat malaysia ni pakai kalendar masehi, jadi setiap kegiatan kita xboleh elak mesti ikut sistem masehi jugak. bila sampai tahun baru, kat opis pon kita bukak file baru, kpi kita reset baru, rekod thumbprint baru, kat skolah start sem baru. so salah ke kita nak wish good luck utk semua yg kita start rekod baru ni? salah ke kita nak berazam rekod baru ni kita nak jadikan lebih baik dari rekod lama?

          bila kita wish “happy new year” maksudnya (di Malaysia) kita nak wish kawan2 kita “semoga 356 hari akan datang ini lebih baik dari sebelumnya”, bukan “selamat menyambut kelahiran yesus”.. pikir sikit ok… main ikut2 jee org melayu ni ape pon tak boleh~

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Danish says:

          komen2 org yg de saket PHD “perasaan hasad dengki”..eh plz la eh jgn nk ngutuk org lain kat sini…ko tk suke baca komen org ko le get lost!!! Mnyemak kat sini…!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Miss Personality says:

          selamat tahun baru BN…hopefully x de gaduh2 di blog b nara…suke baca komen2 motivation kat sini…cheers!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • lim tat says:

        Selamat tahun baru 2013 kepada semua rakanku..congrats nara

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kuih tart says:

          utk yg non muslim aja ya, yg muslim x boleh wish itu, tak tahu kenapa

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • wey langau.. says:

          Org melayu x buley ucap tahun baru??? Waahaha..wey langau kat opis aku ramai org yg bukan islam so tk salah pe aku nk ucap slamat thun baru kat boss n kengkawan aku…ko ni byk la komen rubbish..tu x buley..ni tk buley..duduk ler ko kat dlm gua toksa cmpur org!! U talk rubbish!!!selamat tahun baru !!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          Wak lu lau ko ckp ucap slamat tahun baru ikot budaya kafir!!!! Mulot sesedap rase nk bobal ustazah kat sini!!!de ke ko ckp kite x ya trikut2 budaya kafir!!!adekah kite ni bobal merepek kat sini?? Setakat ucap tahun baru pun kafir ke? cam bangang!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • zulaikha says:

          Pelik sye la org yg narrow minded..kte idup sekeliling kte dgn brbagai bangsa..chill la kan..x kan wish happy new year slah kot..hate this kind of people with negative thinking..sye sndiri blajar brbgai bahasa…mandarin n french so sye ni kafir?? Oh plz..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ko yg gile!!! says:

          org gile jek yg kate org melayu x leh wish!!!stupid fool!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Danish says:

          Gua sokong lu mashi..well said!! Dorg ni ape pun tk bolih..tu haram..tu tk bolih..tu kafir..tu salah..tu tk betol…dorg ni perfect sgt ke?? Like real eh…puiii!! Slamat thun baru gua ucapkan pada uolsss….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Sofy says:

          As a muslim our religion teaches us to be loving n respectful towards all..wishing selamat tahun baru does not shake our iman..juz how our non muslim friends n collegue wish us selamat hari raya..I dont know why this people could take it n called someone kafir especially she or he is a muslim..judgement belongs to the only one ALLAH…it is not YOU!!so jgn la nk pandai2 ckp wish kawan2 tk boleh..we dont celebrate..we juz wish our frends…salah kah?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mashi says:

        aku menyampah btol kat ostad n ostajah kat bn nih.. ceramah kemain itu takleh, ini takleh, yg dia dok baca blog heboran hari2 kat sini boleh pulak? mengutuk mengumpat kat sini xpe?

        haritu dah kecoh cakap wish merry xmas xboleh, ni happy new year pon xleh gak? kamon la weyyy… org islam melayu ni jgnla jumud sesangat.. kita wish happy new year tu sbb sistem kat malaysia ni pakai kalendar masehi, jadi setiap kegiatan kita xboleh elak mesti ikut sistem masehi jugak. bila sampai tahun baru, kat opis pon kita bukak file baru, kpi kita reset baru, rekod thumbprint baru, kat skolah start sem baru. so salah ke kita nak wish good luck utk semua yg kita start rekod baru ni? salah ke kita nak berazam rekod baru ni kita nak jadikan lebih baik dari rekod lama?

        bila kita wish “happy new year” maksudnya (di Malaysia) kita nak wish kawan2 kita “semoga 356 hari akan datang ini lebih baik dari sebelumnya”, bukan “selamat menyambut kelahiran yesus”.. pikir sikit ok… main ikut2 jee org melayu ni ape pon tak boleh~

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Kucing Kampong says:

          100% agree with u mashi…kite bkan sambut pun trkinja2 on new year…we just wish our friends selamat tahun baru…tu pun jadik isu ke…?nk bagi ceramah salah tempat la sedare ye!!aku pun mnyampah tol dgn org2 yg cikit2 ingat die jek yg tol…meluat!!!! Neway selamat tahun baru 2013 utk smua…heh!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Happy New Year 2013 says:

          Ucap selamat tahun baru salah ke? Cheh…kite ucap utk kawan2 bukan pun kite meraihkan dgn minum hingga mabok atau gi clubbing buat tk senonoh!!! Haisss…please la eh makcik2 yg kepoh tu..ckp tk serupe bikin la lu!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        SELAMAT TAHUN BARU tuk abg nara n friends…x sabo nk baca cite sensasi 2013 ney…mano bro??

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        aku ske blog nara..pda sape2 yg x suke x ya nk komen ado Faham?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Ratu minah jambu merah/ biru says:

      Helo semua peminat2 ! Happy new yearrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr 20133333333333…….Happy new year bang naraaaaaaaaaaaa harap di taon 2013 ni bang nara akan pos lagi gambar2 yg boleh kite2 ni kasi komen ok ! tapi pos gambar yg rabak punye ok jadi kite leh komen rabak2 pulakkkkkkkkkkkkkkkkkk hahahahahaha lov uuuuuuuuuuuuu bang naraaaaaaaaaaa god blessssssssssss…….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • missa says:

      lah.. ade jugak yg dislike komen aku… huhu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Selitone says:

      Tahniah…

      Errr… lama tak baca berita dik Tiz Zaqyah…

      heheheh…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • i'm not a monster says:

        eh pak selitone. tahun baru ni jgn nak gatal2 noh. tiz zaqyah sy yg punyer tuhhh

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Selitone says:

          hahaha..!!!

          Im not a monster…

          Bantal bukan sebarang bantal,
          bantal kekabu akar rumbia,
          Haiippp…!!! isshhh…!!! yrkhhh…!!!
          Gatal Selitone bukan sebarang gatal…
          Gatal merenyam, AYAT POWERR..!!!

          Haiiipp…!!! isshhhh…!!! Yarkhhh….!!!
          haaa… masuk…!!! masukk…!!! rapat kalau berani…!!!

          Hahaha…!!! Eppy New Year Im Not A Monster…!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Menyampah says:

        selitone ni kalau ngan kak cham mgkn serasi bersamannnjgn marahhhh….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Pinkyberry Chocolate says:

          Kak Cham komen mengarut, sampah. Komen Pak Selitone lebih bijak.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          bagi mek dua2x tak betul..selitone tu tua2x gatal….kak cham gilakan anak ikan, dia ckp kalo sunyi call jer anak ikan dia

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • cayunk a.nara says:

      congret a.nara,kiter sumer cayunk a.nara,hihi….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • khalid says:

      sal lak de dislike bila ucap tahniah n tahun baru erk???mentality IQ rendah korang ni!!dengki siot!!to Bro Nara hepi new year to u and famili

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • puteri balqis says:

      To whoever yg komen tu said that org melayu x bolih ucap selamat tahun baru kat kawan2…meh sini aku nk habaq kat hang..len kali cuba la hang tulis guna otak noh…azam baru aku 2013 motivate aku nk jadi yg trbaek dari tahun yg suda…so aku nk ucap selamat tahun baru utk semua sahabat2ku tk salahkan? Aku x sambut pun..hanya ucap je dowh!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. nini says:

    Selamat Tahun baru gak kat Nara….moga terus gilang gemilang…haha…..tapi tolong tengok2 sikit bebudak yang komen kat BN ni…..setakat gemilang ramai pengomen tapi asyik caci maki pun tak guna juga….buat menambah dosa je….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. Anonymous says:

    Selamat Tahun Baru 2013. Sama mcm nini, harapnya tak ada lagilah tukang komen yg menggunakan bahasa yg kesat. Tinggalkanlah perangai tak senonoh tu sepertimana berlalunya thn 2012.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. eyriqazz says:

    Congratz bro..Boleh la belanja pembaca ayam penyet camni bro..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. Ruki says:

    congratz la ye abg Nara. i ade skit teguran m’bina nk bg. lately ni berita2 kt BN cm bnyk ketinggalan compared to ohbulan & murai.com. semoga abg Nara dpt post berita yg lbh up to date. last but not least, semoga sukses selalu :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. hana says:

    Aku akan tetap mnjadi pembace setia di blog mu BN…selamat tahun baru….yeah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • abang kuz says:

      Aku hrap tkdo yg gile nk dpt tempat 1st thun 2013!!!den ucapkan slmat thun baru 2013 eyo….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        mek juga harap x ada org gila yg referesh page ni setiap saat wkakakka, sgt terdesak

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. kak yong says:

    Pejam celik da masok tahun 2013…akak tk nak komen byk2…selamat tahun 2013 semua bloggers…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. Rabia Sensei says:

    Wah, tahniah! Semoga tahun 2013 lebih sukses!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. Lagubestbest says:

    Selamat Tahun Baru

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. akirakaede says:

    aku mohon nara menulis menggunakan otak dan dalam keadaan waras,bukan guna kepala lutut berkerak.bukan sembang lebat dan membela artis pujaan seperti orang munafik.bukan rating yang aku lihat tapi isi kandungan serta penulisan lebih dilihat,segar dan bukan tiru bulat pemalas mencari maklumat.sekian.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • anon says:

      Ya tahniah mengungguli senarai blogs fitnah dan caci se-malaya…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • U got problem??? says:

        Eh Anon sekurang2nye nara blog fofuler!!! Yg ko pi sini baca tu pehal? Ko tk suke pi duk blkang hospital!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. Sutera Biru says:

    Tahniah BN..Hrp tahun 2013 ni lebih byk siarkan cerita2 yg lebih mantap ye..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. Ana Dahlia Ke? says:

    aku masuk Bn cuz web mudah, xlambat n xda pop up iklan mcm sesetengah blog artis yg lain. n aku rasa org lebih excited nak baca komen dari bc post Nara. btw, ikhlas aku kata nara punya post xinteresting dan dah basi. jarang sekali dapat fresh news n xda originality. hope nara take action on this matter.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. oppa says:

    Blog ni byk sgt gosip liar. Kdg2 rasa mluat. Dhla byk kopipes!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Oppa Poyo says:

      banyak gossip liar..ko meluat pn buka jugak BN ni ye..x ke poyo namanya tu….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. Stella says:

    happy new year to all .. May God bless u .. Amen .

    Kpd pnulis blog , kurang2 kan laa copy dr blog lain .. Kata blogger TETAP spenuhmasa , tp knp suka copy paste ????
    Ke takut klau anda pertama yg dpt gosip dr blog lain dan gosip tu x btl , nt kena saman ? Sbb tu bt cara copy paste dr tpt lain dan nt klau gosip x btl jd anda x kna saman ???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • . says:

      stella…kalau x suka n bnyk songel sgt…JANGAN BUKA blog BN ni…gi main jauh2….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. hariss gambino says:

    da masok thun baru pun masih nk brtekak ke?uda le tu…ckup2 la asyik korang ni nk condemn org kat sini,cikit punyer hal nk kutuk org…before YOU point YOUR finger to other people… look YOURSELF in the mirror!!!got it!!!?peace!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. zaza says:

    antara kisah yg buat aq naik darah,:
    PTPTN Dan Fakta Sebenarnya (746)
    Rumah Tangga Rita Rudaini Goyah Lagi, Aidil Kini Keluar Dari Rumah (690)
    Nazim Othman Dihentam Kerana Tweetnya Tentang Keusangan UKM (556)
    Abby Abadi Persoal Kenyataan Hudud Dr Asri Di Twitter (539)
    so tk hairanlah dpt top comment

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. Beautiful Me says:

    ishh..ishh..tk abih2 ngan sifat dengki..jeles lah tuh.. kan!????…ape2 pun slmat thun baru 2013 tuk smua

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. Menyampah says:

    selamat tahun baru 2013 bang naraaaaa…..sy suka buka BN ni bukan ap..kadang bila kje time boring aku buka BN ni…hilang rasa boring bila baca celoteh pengomen y lain……harap tahun 2013 membawa lebih sinar wat abg nara sekeluarga…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. Prince Noob says:

    tahniah la beautiful nara. blog aku bila nak masuk top 10 ni hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. nama mu laila says:

    blogg haram… dpt rank no1

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • laila majnun says:

      Blog haram yg byk baca pun ko jgak kan?bahahaaa..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • putera arjuna says:

        Yek eleh….ucap slmat taun bru ko ckp kafir…blog ni ko ckp haram…yg byk naik kan rating n visitor masok pun ko jgak kan? Lain kali ckp cuba gune kpla hotak bkan kpla lutut ko ado fham!?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          Itu haram ini haram..tapi yg buat ore kito jgak..blajo ugama lom pass nk nasihat kan ore..ni x buley..tu x buley..jgn masok blog ni klo haram..kamu tu yg uat dosa baca dan komen negative kat ore..ohhh harammm..ekeke

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ratu minah jambu merah/ biru says:

      huh !!! kalau blog ni haram pesal kau bukak n baca perkataan2 haram pat sini !!!!! kalau haram kau bukak je dh haram tau !!! dosa kau pon dh berkoyan2 banyak nye huh !!! nk cakap blog ni haram kononnnnnnnnnn….kau tu pon besar punye haram jad daaaaaa…!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kak kiah ronggeng says:

        Aku benci dgn org2 kat sini yg nk mnghukum org lain konon die betoi sgt la kan…kutuk blog ni..ckp kopipes..blog ni haram..ucap tahniah pun tak boleh..macam haram la dorang ni semua…eh mangkok lu balik lu gi cebok lu punye muka bersih2 dok!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. fuck your Asshole

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0