Written by AbangNara | January 22nd, 2009

Like we said so many times before, Malaysian girls especially Malay has become prettier and more charming these days. Even with their “tudung” and shy traditional look, Malay girls can melt any male with their sharp looking eyes.

The role model for genuine Malay girl is Aida or her full name Khairul Noormaidah Zali. She is the winner of a reality program known as Gadis Melayu hosted by TV9. Now we can say proudly that “awek Melayu Boleh!”

More pictures of Aida @ Khairul Noormaidah Zali, the winner of Gadis Melayu TV9 by reading the full article.

#Info and images taken from BorakArtis Blog.

85 responses to Beautiful Malay Girl, Aida, The Winner Of Gadis Melayu

  1. naruto says:

    askum.. ade org x?
    comel gak bdak ni..
    ank sape dia ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. nie pemenang gadis melayu nie.byk dah dato’ chop dia nie.susah skit la bang

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • naruto says:

      cop camner?
      dh ader org bookig dia ker?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • hehe. dia sekarang nie celebriti dah. kalau bro pun taraf2 dato’, ada duit nak try dia leh jer. tapi susah la skit kot kalau orang biasa. pemenang gadis melayu confirm hantaran at least 20 30 k

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • naruto says:

          20k?..no hal la..
          xpe la,cri jek awekz lain,
          dh msuk tv susah..kn xpsal2 aku plak yg lebeh glemer dri dia nti..kalu jdi awekz aku..
          (cehh perasannnnnnnnnn..)
          soryy beb saje je..
          snyi je sni tkot lak aku..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • sini ramai yang masuk tapi malu-malu nak bagi komen. jangan takut-takut. ilek jer bro :)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • AHMAD says:

          HI U R REALY SO CUTE…. IF DON MIND I WANT FRN WIT U PLS REPLY MEEEE…. IM ALWYS WAITING 4 UR REPLY OK BYE SO SWT TC….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • naruto says:

          psai?
          ayat2 disni tapis dlu ker?
          mner la tau..kt ohbulan tu cam2 namer ade,
          yg dlm kain smua duk pakat sebut..
          xdak akai btol la..
          al maklum je la,
          kalau dh bgi kmen tu biasa nye perkataan pedas2,beshh2..
          kotor2 pun ade gak..tpi bukan aku la beb.
          saje boring layan kjap sni.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • sini semua ayat boleh. tak ada tapis.layan jer bro

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • naruto says:

          layan tu memag layan..
          tpi pic up lambat a..
          jenuh aku tgu..
          xkn laptop aku slah setting kot..
          lain ok jek..
          well thankz koz kau?SAPE NMER HA..
          alu2 aku joint..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • boboi says:

        bkn cop cmne.. cop “kt mane”.. ahahahah

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. Aireen says:

    ko ngulor kt cni lak ek?xpe lh lg pn oh bulan dh trbg ke awan………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. Anggerik Merah says:

    selalu aku layan oh bulan. tapi mane tah mane tah oh bulan terbang melayang….aku try layan sini plaks…ok lah gak…tapi yang bosannye artikel dlm inglish…tak faham…(aku si gadis desa…ahaks…)kalo dlm b.melayu kan syok…

    * martabatkan b.melayu kita…b.ibunda…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. Anis Hayati says:

    Salam..
    peminat2 AIDA GADIS MELAYU ni boleh layari http://www.aida.ohmylife.net
    utk ketahui perkembangan terkini dia
    kdg2 bila Aida free, dia pun online dkt situ
    Jom serbu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. amano says:

    awk sungguh ayu lah dah mcm artis popular dah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. ni says:

    comel comel semua ni

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. flower says:

    tau x pe..
    sume nyer lawa2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. tuit says:

    sopan.. ayu.. cantik.. tampil ngan st pakej yg lengkap

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. pakcik daud says:

    BorakArtisMalasysia lik umah la..jom kte borak2..men dirty talk nk..isteri pakcik slalu blik kmpg..ksorngn la

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. kirado says:

    berkenan betul la aku kat aida ni…agaknya kalau aku apply jd laki dia, dia nak tak yek?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • abe says:

      agak-agaknya pitih mu cukup dok rm 30 ribu?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • chak_om says:

      awat hang ni? hang blum menikah lagi ka? Aida ni dah jadi selebriti hang tau… Hang kalau duit dalam bank tak cukup rm 50k hang tok sah la nak pi minang dia ni…tak pa…aku dok tolong hang…tolong gelak aje… kekekekekekeke

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. jijah says:

    busan arr minah ni…nmpak byk sgt kontrol…program apa ke hal nye dia jd pengacara…busan….bkn dengki tp maybe aku suka pompuan yg natural…tak terlalu ayu n kontrol….hihihi….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jah says:

      nampak sangat jeles……..kelakar tgk org jeles2 gini….pelik….x pernah puas hati dgn org…..mu ni kelakor deh……

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. murai says:

    nak tunang dah pun minah ni
    dgn org TV3 gak yg aku dgr

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • akak tv9 says:

      gosip je tu…..aku baik ngan budak aida ni……tengok die mcm x de pe2 pun dgn budak tv3 tu……biase la….dah populer rmai laaaa yg nak gosip….majalah pun amik ksempatan citer meletop camni…..kesian adik kite sorg ni

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. boxer hugo bosss says:

    wah pntas tol pmpuan nie…jgn dlm realiti je gdis melayu tp kat luar gdis holywod..
    bhye tue…
    ehheeee….:D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. abg says:

    dlm majalah media isu aida gadis melayu & saiful nizam kahwin hujung tahun-Ditanya pula bagaimana Saiful mendapat nombor telefonnya, Saya minta dari kawan, dan terus hantar SMS, Jangan baca hadis kalau salah. – sebenarnya hadis yg diungkapkan oleh aida gadis melayu dalam rancangan WHI sebenarnya betul dan tiada sebarang kesalahan. perbuatan ini bagai menjatuhkan maruah aida serta keluarga.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ustaz says:

      laa ye ke….tapi ana suke care perkenalan mereka….nampak same padan….bgs la…ape pun ana lihat mereka mmg sesuai… bersopan santun dan berbudi bahase…..

      kepada mereka yang punyai perasaan hasad kepada mereka ber2 ni hapuskan lah perasaan itu…..

      semoge masjid akan berjy dibina oleh 2 persnaliti ini…. dan semoga menjadi pasangan contoh di luar sana…

      aminnn

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • wartawan hiburan says:

        ermm…biasala tu…ni kes bertenggek atas populariti si aida la tu, si saiful tv3 tu nak dapat publisiti murahan la tu…yang kelakarnya sampai menyamar jadi ustaz la konon…backup diri sendiri hihihi…ble buat cerita sensasi ni…tunggu berita minggu sisipan.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. kim says:

    mmm

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • wartawan hiburan says:

      ermm…biasala tu…ni kes bertenggek atas populariti si aida la tu, si saiful tv3 tu nak dapat publisiti murahan la tu…yang kelakarnya sampai menyamar jadi ustaz la konon…backup diri sendiri hihihi…ble buat cerita sensasi ni…tunggu berita minggu sisipan.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. aida gadis melayu says:

    Salam maaf kepada smua…saya dan abg saiful nizam hanya kawan biasa….antara kami tiada apa-apa. dia dengan hidup dia…saya masih baru dan masih banyak perkara yang perlu saya peljari untuk sampai ke tahap professional, buat masa ini saya masih belum terfikir untuk berumahtangga, saya ada ramai adik beradik yang perlu saya bantu sebagaimana apa yang telah saya janjikan semasa mula2 menjuarai pencarian gadis melayu tv9 kerana saya berasal dari keuarga yang susah, dengan kesempatan yang telah di berikan ini saya ingin berbakti kepada umi & abah, segala janji mestila saya kotakan…dan tolong jangan sentuh peribadi keluarga saya..mmg hadis yg saya baca tersebut tiada sebarang kesalahan…dan saya telah tegur semula kenyataan yg dibuat oleh abg saiful nizam itu..pihak abg saiful nizam telah memohon maaf..begitu juga keluarga saya tidak pun merestui perhubungan ini. sekali lagi saya nyatakan kami hanya kawan biasa dan tidak lebih dari itu..harap gosip yg melanda ini tidak lah lagi diperbesarkan…sekian..wassalam

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • laila says:

      slam k.aida,,,,,sabar la k.aida….dah masuk dlm alam populariti nie mcm ar gosip melanda….sabar la eak..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. peminat no.1 says:

    herm…ni la dunia glamour…kesian aida…x pe aida, jadikan ini sebagai pengajaran, makcik dukacita dengan sikap saiful nizam yang mengambil kesempatan atas kejayaan aida. apapun makcik doakan the best untuk aida..semoga aida sukses selalu dalam karier aida

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. lorong haji taib says:

    jahat la saiful nizam tu nyah… ksian aida… tapi kalau aida x mau bole la kasi kat mak.. hhihi geram mak tengok fahrin..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. kerabat says:

    tengaok muka lelaki tu aku dah tau dah mesti x berapa elok sgt perangai dia….erm….aida dari ko amik dia baik ko amik aku..hihih…from tengku

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. Mohd Elias b. Jaafar says:

    Assalamualaikum semua,
    Saya dah memang yakin memang Cik Aida memang terpilih sebagai pemenang atau Juara Gadis Melayu dan beliau memang cantik. Alangkah beruntungnya bagi mana-mana jejaka termasuk saya kalau dapat jadi teman hidupnya. Sekian terima kasih.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. makteh seremban2 says:

    sabar je la nurul…
    nie smue dugaan dari allah…
    beringt2 la sblom mmbuat sesuatu kptsan lain kali…
    jgn mdah mmbuat ksimpulan tntang kperibadian seseorg…
    smoga sukses dlm hdup…
    nnti dtg umah makteh k…
    wslm….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. lulu says:

    oooo…baru tau perkare sebenar…macam2 jadi..kesian la budak ni…rupe2nyer ade org menyamar jadi aida dan keluarkan stment yg bukan2 semate2 kerane jeles akan hubungan mereka berdue ni…ish22….x baik betul kan…ape pun untuk aida, saiful dan family mereka sabar la…ni lah adat apabile di kenali…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. chenta says:

    chantik ke die nih? x d la chantik..
    sweet tu adelah..asenye die n sweet lah..
    tp aku x berkenan mse die kt dlam ape ke hal tu
    mcm kelam kabut..
    suare memetir²..
    kihkihkih
    ape2 pon lantak kome ler…janji ape yg d janjikan di k0takan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. kenari says:

    roommet dia kata waktu menuntut di kolej di pahang dulu minah ni malas,kain baju berminggu tak basuh berbau-bau dah…katil lak bersepah leh wat sarang semut kikikik

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • intan says:

      tak usah nak tipu laaaa…. i roomate die la…..name i intan……kak aida tersangat la cerewet bab kekemasan…intan pun belajar lipat kain dari die…….die lipat sameeee saiz je semue….bilik die dpt anugerah bilik trcantik lagi….ni mesti komen dari musuh die yg nak sgt jd juare tp tak berjy….huhu…kelakar laaa…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. kenari says:

    harap aida gadis melayu bukan lah seperti tu ye….jeng..jeng…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. sharifah_al-baity says:

    i like kak aida..memang dia patut menang…bg yg lain tu dah terpilih pun dah bersyukur..krn semua nya bbakat….teringin plak nak masuk xp….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. nur says:

    khabarnya aida akan bertunang dengan wartawan penyiaran tv9…betul ker coz wartawan berasal dari melaka tersebut membuat kenyataan di blog tp aida diam jerr….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. nur says:

    kalau boleh bloggers try la siasat pasal wartawan tv9 saudara sahlehan ini coz dia sama2 di kipsas n uum dengan aida….selalu keluar main boling n date…..so kalau baleh saya juga seorang blogger harap awak siasatlah.aida perlulah bgtau pd peminat

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. nur says:

    APA MAKSUD HANYA AIDA,SAIFUL DAN SAHLEHAN TAHU PERKARA SEBENAR????
    \SAKLEKAN DAKWA AIDA NAK JG STATUS SLBRITI TENTANG DENGAN HUBUNGAN AIDA DENGAN MAMAT TV9 NI??
    SO RSANYA AIDA TAK PERLU BERDOLAK DALIH UNTUK NAFIKAN…..HOPELY… MCMANA SAHLEHAN BOLEH TGGLKAN GADIS TAWAU UNTUK AIDA XDOP SEBAB AIDA TERUS BERDOLAK DALIK…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. intan says:

    dulu 1 bilik dgn kak aida kat kipsas……kak aida mmg gds mlyu sjti…..katil x tegang x sah……cadar pon iron……mmg rajin kakak saye ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. makcik says:

    ya allah…mkcik dah jumpe aida ni kat masjid rawang time semayang raye….cantikkkkk…..berbudi bahasaaaa….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. kuli says:

    x laaaaa…. rasenyer aida ni x bertunang lagi….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. murai says:

    FYI Aida akan bertunang dgn saiful ujung thn ni. x caya tunggu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. khairul says:

    org selebriti ini sama sj nafi….nafi…nafi lepas tu tiba2 kahwin….penipu belaka…contoh terdekat ustaz pun menipu dalam dunia selebriti…nafi last2 cerai dgn bini dia kahwin dengan selebriti andartu 2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. murai says:

    sbenarnya bapak si aida ni x suka dengan si sepul ni pd awalnye, ye le saham anak tinggi gitu..tp dah Aida suka..nak x nak kene trime gak le

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. suria says:

    apapun moga aida dan saiful bahagia selamanya hingga akhir hayat..aminn

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. nasie_92 says:

    saya suka sgt kt k.aida ni..mmg padan dh pun dye dgn abg sepul nh.pape pom sbr jelh dgn tuduhan yg x berasas ni.semoga berbahagia la ye..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. Korey Byous says:

    Great Post and an enjoyable read, came accross it on bingwhile doing some research in to this topic. i lookforward to reading alot more posts from you.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. Beautiful malay girl aida the winner of gadis melayu.. Not so bad :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. On That Point there r certainly a stack of details identical to that to take into consideration

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. Your place is valueble for me. Thanks!…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. You could definitely see your enthusiasm in the work you write. The world hopes for even more passionate writers such as you who aren’t afraid to mention how they believe. All the time go after your heart.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. deal says:

    Fantastic items from you, man. I’ve consider your stuff previous to and you are simply too fantastic. I actually like what you’ve acquired right here, certainly like what you are saying and the way wherein you assert it. You make it entertaining and you still care for to keep it smart. I cant wait to learn far more from you. That is really a wonderful website.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. a3131546 says:

    I’ve said that least 3131546 times. The problem this like that is they are just too compilcated for the average bird, if you know what I mean

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. scrapebox autoapprove lists blog auto approve lists track back auto approve trackback track backs trackbacks

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. Your position on this topic is expected.However, I beg to differ because have doing careful research I came to a different conclusion.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. Lab Jobs says:

    Useful info and fantastic design you got here! I would like to thank you so much for posting your ideas and putting the time into the content you publish! Good work!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. Fantastic article ! You have made some very astute statements and I appreciate the the effort you have put into your writing. It’s clear that you know what you are writing about. I am excited to read more of your sites content.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. Excellent job! Thanks for the great posting and your all efforts. I think the above article is valuable for all concerned people. At least, if was very useful for me. I’ve bookmarked this page for future reference, thank you again. .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. ????????????, ????? ?????????? ????, ? ??????, ??? ???? ?????? ??? ?????. ????? !

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. Hey! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I really enjoy reading through your blog posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that go over the same subjects? Thank you so much!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I have shared your website in my social networks!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. We want to make sure you thank you for those results you’ve place making this approach website. I’m in hopes the equivalent high-grade website content right from you will on the long term also. Actually any extremely creative making skills comes with encouraged others to generate my student’s website at this time. Actually all the weblog is normally growing the country’s wings fast. Any write down is normally a great occasion from it.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. Hello there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s truly informative. I am going to watch out for brussels. I will appreciate if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing. Cheers!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. page rank says:

    Hey There. I discovered your page searching with yahoo. This is an exceptionally well written article. I will be sure to bookmark it and return to read more of your valuable info. Thank you so much for sharing it. I will absolutely be back again.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. You have writtent an amazing post about Gambar Comel Aida, Pemenang Pertandingan Gadis Melayu Anjuran TV9 | Beautiful Nara. I will link to your post. Thanks.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0