Written by AbangNara | September 20th, 2013

Menghilangkan diri selama satu tahun nampaknya telah menimbulkan beberapa persoalan orang ramai terhadap Jue Aziz. Tambahan pula apabila Jue Aziz muncul dengan seorang bayi. Ramai yang menganggap Jue menghilangkan diri kerana mengandung. Namun sebenarnya, bayi yang sering dilihat bersama Jue itu adalah anak angkatnya, bukan anak kandung.
jue aziz dan anak
Malah Jue Aziz turut mengakui yang dia menyusukan bayi tersebut. Senanglah bila anak angkatnya dah besar nanti. Keputusan untuk mengambil anak angkat ini kerana Jue masih belum menemui jodohnya. Kata Jue kepada Berita Harian:-

Saya bukanlah manusia kejam. Saya ada didikan agama. Takkanlah saya tergamak mengatakan zuriat sendiri sebagai anak angkat. Apa perasaan anak saya apabila besar kelak jika dia tahu perkara sebenar?

Bayi itu adalah anak angkat yang saya bela sejak setahun lalu. Saya teringin memiliki zuriat sendiri, tetapi tuhan belum menemukan jodoh saya. Soal jodoh adalah ketentuanNya, saya tidak tahu bila impian untuk berumah tangga akan tercapai. Jadi saya buat keputusan untuk mengambil anak angkat

jue aziz dan anak
Hmmm. Mana tahu dengan kebaikan yang dilakukan oleh Jue Aziz ini, akan ada hati lelaki yang terbuka untuk masuk meminang dirinya. Memang terserlah sisi penyayang Jue ketika bersama anak angkatnya ini. Jue juga turut kecewa apabila keikhlasannya untuk membesarkan anak angkat dipertikai orang ramai.

Jahat sangatkah artis seperti saya hingga tidak layak untuk ambil anak angkat? Bila artis ambil anak angkat, macam-macam cerita orang buat. Lebih teruk ada yang tergamak menuduh itu zuriat saya sendiri di atas keterlanjuran yang dilakukan.

Saya hendak bertanya, adakah selama ini mereka nampak saya bersembunyi? Kalau betul saya mengandung, tentu cerita itu sudah tersebar luas. Secara logik, macam mana saya hendak sorokkan perut yang kian membesar sedangkan hari-hari saya berada di set penggambaran

jue aziz dan anak

Pedulikanlah kata-kata orang. Bukan semua orang faham dengan pengorbanan yang kita lakukan. Yang penting, Jue bahagia dengan anak angkat tercinta. Mulut manusia memang tidak boleh ditutup. Apa pun, sama-samalah kita doakan agar Jue cepat-cepat bertemu jodoh. Jaga anak berdua dengan suami tentu lebih seronok. Lagi beberapa keping gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Ferdinand Porshe, Tony Start di alam nyata

jue aziz dan anak
jue aziz dan anak
jue aziz dan anak
jue aziz dan anak
jue aziz dan anak

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

88 responses to Bayi Itu Adalah Anak Angkat Saya – Jue Aziz

  1. meow says:

    mmg betul la ni anak angkat die..ade je yg nak buat fitnah..jue ni rakan baik kenalan sy.slalu jmpe die.bile masa lak die nk sorok perut die tu klau die btl mgandung..mgarut btl la mulut org skrg ni

    0

    0
  2. breep2 says:

    ape maksud nyer bila dy kata dia susukn baby tuh sendri??? ta paham…anyone explain

    0

    0
    • mak jemah says:

      boleh jer disusukan sbb ada ubat skrg nie..sekurang nya baby tuh jadi anak susuan dia & x batal air sembahyang bila budak tuh dah akhil baliqh nnti ..

      * tu pun x tau ke ..sekolah ke x..huhu

      0

      0
    • meow says:

      breep2 : susukan tu maknanye jue ade la amik ubat utk aktifkan hormon pgeluaran susu die..jadi takde masalah la bile anak angkat die tu bsar da kire anak susuan jue la.dari sudut agama kite jgak la kan.anak angkat die ni takde batal wuduq dgn jue.kan anak angkat die ni baby boy..

      0

      0
    • mAmA says:

      Dia ambil pil hormon utk keluarkan susu so that dia boleh susukan bby tu dan baby tu jd anak susuan dia.

      0

      0
    • Anonymous says:

      kesian nya ko breep,,katak bawah tempurung ow betol,,,

      0

      0
      • peeiii says:

        salah ker soalan breep tu…kalu tak tahu apa salah yer dia bertanya…dr dia bodoh sombong tunjuk pandai tak tentu pasal

        0

        0
  3. […] Jue menghilangkan diri kerana mengandung Namun sebenarnya bayi yang sering dilihat bersama Jue Read More This entry was posted in Entertainment and tagged Adalah, Anak, Angkat, Aziz, Bayi, Saya. […]

    0

    0
  4. Dee58 says:

    Berdosa tau memfitnah.. Niat dia baik nak jaga budak tu sebab nak bantu keluarganye yang susah.. Apela mentaliti org melayu skrg ni. Tak fitnah org satu hari boleh berkudis kulit diorang semua agaknye.. Bertaubatlah..

    0

    0
  5. eh says:

    geram tengok kaki dia. debab! :D

    0

    0
  6. Anonymous says:

    woiii bang nara..seksinya iklan y kt sebelah ni…

    0

    0
  7. Pilih kasih says:

    comel gila budak ni…x sangka ye si jue ni ada sifat2 penyayang seorang ibu…suka tengok pic jue ngan bdk ni…

    0

    0
  8. pengembala kambing says:

    Bayi itu adalah anak angkat yang saya bela sejak setahun lalu.

    bela??…da mcm kucing plak

    0

    0
  9. markonah says:

    ngape aku tengok muka anak dia ada iras2 ngan anak RR. adakah………………?

    0

    0
  10. adnan semput says:

    jue ni dah kategori retis sendu gak ni…nexttttt

    0

    0
  11. buntat says:

    tapi kan,kalau difikirkan..sanggup ke jue ni suntik hormon..bukan nak fitnah..kwn2 i byk pondan,igt senang ke suntik hormon..ifek dia,breast tu mengembang sakit tau..

    kalau dia ckp dia susukan budak tu dr bdn dia sendiri,kalau dia tidak suntik..so betol lah ank dia..sebab org lepas beranak je ada susu badan..wallahualam..moga2 betol ank angkat..nauzubillahminzalik..

    0

    0
    • ~~~ says:

      ade..da ramai y buat..bukan pondan je.. kalau nak perincian.. pergi consult dgn Dr genekologi.. pakar sakit puan..bukan dgn pakar kosmetik tau.. then, u’ll get the answer..drpd nak buat comment was2 kan..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Pondan takde breast, sakit ler gamaknyer..perempuan da ada saluran yang betul, tinggal nak aktifkan hormon keluarkan susu je…

      Sekadar nak bagi manusia2 tak belajar biologi, jangan tau baca blog gosip je…

      0

      0
    • miammiam says:

      ape lak tak sanggup.nak jadikan anak die tu anak susuan.injek hormon prolactin nnt hormon tu stimulate breast tissue utk kluarkan susu.
      mcm fynn jamal die amek hormon utk susukan juna.

      jantan tu lain crite la sape suruh gedik.mmg la sakit sbb kelenjar susu jd aktif.krg la sakit tu kalu susukan baby.

      sape kate wanita mengandung je ade susu.ade yg takde sbb defect anterior pituitary ke.jd dorg pn kene ambil hormon.

      dalam nauzubillah ko tu sbena ade prasaan buruk lan.podacit

      0

      0
  12. Me says:

    Ju tak kisah kot hormon badan ni nanti bercelaru.. makan pil hormon ni boleh btkan period jadi tak regular.. Boleh menyumbang pada masalah kesuburan kelak. Dahla ko tak kawin lagi… Ni pendapat aku jer. Kalau ko nak susukan budak ni jgk takyah la lama2 sgt…

    0

    0
  13. kuku kaka says:

    jiwa keibuan jue ne..kekadang sesetngah pasangan yg amik anak angkat ada amik iras air muka pengasuhnyer…mcm bos haku kat pejabat…anak n mak sejibik jer muka

    0

    0
  14. meen says:

    eh jap jap, yg aku tengok kat keek dia @jueaziz tu perut dia besar tu apa ?

    0

    0
  15. anti klimaks says:

    Breep2…. masalahnye soalan ko tu macm bangang la plak tanya kt blog gosip!! x yah la nk tunjuk kebodohan tu dgn soalan2 mcm bdk tadika… kalo ko pompuan, memang sedih la ko ni… n aku kesian ngn mak bapak yg antar ko g blajar… kalo ye pun kt sekolah x bljar, xkan x bercampur gaul ngn org kot… ibu susuan tu genaral knowledge kot.. saje nk timbulkn isu luncah dlm ruangan comment ni.. nasib baik la xde yg nk melayan soalan ko tu dgn bg jawapan bkn2… tp kalo ko lelaki, google sudahhh!!! dunia di hujung jari ko ngokksss!!! aku bkn nk sebelahkn mak jemah tp aku aku sdr meluat ngn soalan bangang ko tu… cari blog gosip boleh plak ekk????

    0

    0
    • breep2 says:

      Ak thula ibu susuan tp ak x thu org y x beranak lg bole plak susukn org. Lgpon ase cm x prcye Jue sggup suntik demi nk keluarkn susu. Kalo bela jer ak prcya lah. Tuh pon nak marah. Ak x ase pon ni lucah. Ni info. Ade paham?

      0

      0
    • aku says:

      anti klimak , ko pon nampak bodo sebab emo tak tentu pasal…. haha… org tanye pun nak meroyan… nampak sangat bodoh emo tak tentu pasal..org len rilek je jwb soalan dia.. haha..pasal gosip pun nak gaduh… cube gaduh bende len plak..

      0

      0
  16. sebenarnya jue ni dah kawin dekat Vienna, Austria. kawen dgn orang biasa bukan selebriti.
    kalau tak percaya tanya orang yang keje embassy malaysia kat sana. kalau tak silap dia kawen end of last year..

    0

    0
  17. […] suami tentu lebih seronok. Lagi beberapa keping gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. – BEAUTIFULNARA […]

    0

    0
  18. ntah sapa sapa says:

    apa la jaman skrg ni … ank dara trang tang2 amik ank angkat .. mcm pelik munyinya siap susukan lg .Menyusukan ank tu ada hubungan kase syg .Kaseh syg tu terbentuk masa bayi dlm kandungan lg .Ni ank org ..tah sapa2 punya ank nk di susukan ………. x rasa lain mcm ker ..?? sblum nk menyusukan ank ….. ada baik pratis menyusukan bapak dlu …..huhuhu ……

    0

    0
  19. lolaloli says:

    betul ah, dekat keek di ada dia pregnant, perut besar je

    0

    0
  20. Anonymous says:

    naluri aku rasa ni anak kandung dia…
    serius muka sebijik..
    bukan semua suntik hormon bagi ada susu berjaya..
    ditambah lagi gambar dia dulu yang mcm org mengandung..
    maybe dia nak rahsiakan perkahwinan dia..
    apa2 pon tahniah bb sangat comel..

    0

    0
  21. Yen says:

    Tapi kalau tak pernah mengandung dan lahirkan anak, just suntik hormon or whatever boleh ada susu ke?? Hairannya @@!!!

    0

    0
    • Yen says:

      Checked online memang ada perkara sebegini.
      Even tak pernah mengandung/lahirkan anak, yup, mmg ada cara cara utk menghasilkan susu.

      0

      0
    • miammiam says:

      ade yennn.dunie perubatan skang mcm2.org kurang hormon thyroid boleh injek hormon.org kurang susu or takde susu boleh injek prolactin.pondan takde breast boleh injek oestrogen progesterone nak stimulate breast tissue kasi kembang.everything possible je skang mlaikan mati takde ubat.

      contoh org aku tahu amek hormon utk susukan anak fynn jamal and misha omar.

      mst la usehe nak jadikan tu anak susuan.jadi takda la nnt btl air smyg ke aurat kene jage btol2 ke

      0

      0
    • mew says:

      Rebecca Nur Al Islam dulu pun suntik hormon untuk susukan anak angkat dia. So dah jadi muhrim. Zaman dah maju. Takde pelik pun. Janganlah pikir negatif aje. Besar pahala dia amik anak angkat.

      0

      0
  22. Anonymous says:

    Mulianya hati org yg ambil anak angkat ni. Bukan semua org boleh buat mcm tu. Nak beri kasih syg, wang ringgit, pengorbanan masa dsb bukannya kerja mudah. Kalau takde jiwa yg murni & penyayang tentu tak blh buat mcm dia.

    0

    0
  23. Susahnya soalan math.. says:

    Kalau org berperangai buruk contoh g clubbing bagai amik anak angkat ofcoz lah org ingat tu anak hang..
    Cuba hang jaga perangai, in shaa Allah org x kata hang mcm2..

    0

    0
  24. poco-poco says:

    adoi…bnyk nye soalan and debate bodoh pasal anak susuan..google jer lah..berlambak info..

    0

    0
  25. Ntah says:

    Jiran dpn umah sy kawin 4 thn xde anak so dia n suami dia amik anak angkat lelaki n suntik hormon, menyusu anak dia sehingga jd taraf ibu susuan. Jiran sy dua-dua doktor di hosp kerajaan. Jd xde mslh syariat dgn mak susuan n ayah angkat dia bila dh baligh nnt.

    0

    0
  26. ermm says:

    ermmm…
    tgk jugak keek jue
    memg nmpk perot die coz bju terselak..
    tp harap tu buncit lemak.. =)

    0

    0
  27. minah jambu merah biru kire ok says:

    apeeeeee nk di herankn si jue ni ambek anak angkat ! tkde ape yg nk di hran kannnnnnnnnnnnnn biar la kalau dia nk ambek anak angkat ponnnnnn…dia belom kawin ambek anak angkat pon kire ok…..n kalau anak dia betol pon tak kesah laaaa dh anak dia biar laaaaaa…tk payah nk stress untok pikir itu anak sapeeeeee bwek !! mengarot !!

    0

    0
  28. faceoff says:

    kire okey jugak la dia nak amik anak angkat..dari orang lain buat maksiat pastu buang anak tu tah mane2..sudah2…jgan asyik nak mnghukum je..cuba kene kat batang hidung sendiri..

    0

    0
  29. PUKEKLAUT says:

    tak ska dgn jue pun….jgnlah libatkan anak kecil itu.
    sian…
    tak rs sayu ke tgk baby tu
    comel lan

    0

    0
  30. mamabosan says:

    Amboi..pic pkai bju itam tu..rambut gugur cm org bru pas beranak je..

    0

    0
  31. babysemuapuncomel says:

    comei nye baby tu..tido kat tiak mommy..hehe.. adus..comeiii!!

    0

    0
  32. kerepek says:

    doakan yg baik2..sekurangnya kebajikan bdk ni terjaga…ni lbh baik dr buang anak, campak anak, bunuh anak, etc…..

    0

    0