Written by Bella | September 9th, 2016

Umum mengetahui pelakon Nabila Huda baru-baru ini menerima anugerah Pelakon Wanita Terbaik di Festival Filem Malaysia ke 28 selepas 16 tahun berkecimpung didalam dunia lakonan.

Meskipun sudah mendapat anugerah yang cukup hebat, Abil bagaimanapun memberitahu beliau tidak akan meminta bayaran yang tinggi dan lebih mementingkan skrip yang berkualiti ketika ditawarkan untuk berlakon.

Tidak (naik). Mereka yang kenal saya tahu macam mana. Saya tidak akan memandang pada kewangan atau apa-apa pendapatan untuk menjadi seorang yang kaya.

Saya percaya pada skrip yang bagus sahaja. Walaupun mereka layan saya teruk, saya tidak kisah kerana penerbit tahu apa kadar saya. Saya tidak perlu beritahu mereka berapa mereka perlu bayar saya. Saya tahu kebolehan saya sebagai pelakon dari awal sehinggalah ke hari ini.

Berbicara mengenai watak yang membuatkan beliau memenangi anugerah berkenaan, Abil akui bukan mudah untuk membawa watak Maria didalam filem Munafik kerana beliau jarang berlakon filem dan harus memberikan seluruh tenaganya untuk watak tersebut.

Saya walaupun sudah lama dalam industri tetapi saya tidak banyak berlakon filem. Bukan senang membawakan watak Maria, sebab satu babak pun penggambaran hampir tiga hari. Dengan tenaga yang penuh, perasaan saya berikan 110 peratus.

Pada kebiasaannya, artis yang sudah memenangi anugerah hebat pasti akan demand bayaran lebih tinggi bukan? Tapi Abil nampaknya seorang artis yang lebih ghairah didalam kerja yang beliau lakukan dan ingin memberikan yang terbaik dan tidak mengejar kekayaan.

Sumber Berita : THE MALAY MAIL ONLINE

13 responses to Bayaran Lakonan Tidak Naik, Saya Percaya Pada Skrip Yang Bagus Sahaja – Nabila Huda

  1. nok gebuzzz says:

    kalau minta bayaran tinggi pon xd masalah kalau pelakon yg bagus mcm abil ni…good job abil!

    0

    0
    • Anonymous says:

      stuju! kalau pelakon yg kayu dan sama jg kontroversi bersepah blh terima bayaran mahal, apa slhnya kalau pelakon yg mcm abil ni terima byran mahal jg.

      0

      0
    • . says:

      ye betul tu.. kalo naik harga pun tp kualiti lakonan daebak, xde hal..

      0

      0
    • Anonymous says:

      my favourite actress. aku suka tengok dia bawak watak jahat watak pompan mentel watak isteri teraniaya watak gadis nakal & the list go on……u deserved the award dear. Congrats…………….

      0

      0
    • minah jambu - safety first says:

      bagos nabila minah jambu lov u…u punye lakonan memang bagos kalau produser bayar lebih pon tk rugi pasal u boleh lakon kan berbagai watak …lov uu…

      0

      0
      • minah jambu - safety first says:

        eh kenape green pulak kaler minah jambu ni ??? bang naraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…!!

        0

        0
  2. anti nana says:

    Aku mmg minat Abil ni.. bagus laa tak lupa daratan.. mmg lakonan dia sngt menjadi pun.. xmcm siti nordiana tu blakon mcm mak2 pastu sibuk nak naikkan bayaran.. siap buat buku ntuk diri sndri lg.. ceit

    0

    0
  3. CahayaNur says:

    Abil ni mmg terbaik ah….suka lakonan dia, baik watak jahat, watak baik, bohsia n isteri teraniaya….ckplah apa watak skalipun pasti dia dpt bawakkan watak tu dgn berkesan. A very talented artis…so kalau nk demand harga tinggi pun ok jugak…no issue, but dia ni aku tngk ikhlas dan sungguh2 kalau berlakon…tak macam artis2 lain, lakonan kayu but nk step diva je lebih….keep up d gd job Abil. Lagi satu Abil ni aku tngk, taklah tergedik2 nk meraih cinta VVIP, husben dia pun org biasa je, yg penting ada pekerjaan tetap n stability in financial. Kalau artis lain, dh sibuk dh nk meraih cinta dari VVIP, sanggup biarpun terpaksa jadi isteri no 2, 3 n 4…yg penting poket masyukkkk baik n tebal tiap2 bulan, plus dpt gelaran Datin, DS, PS dan sewaktu dgnnya. Moga Abil terus success n continue being humble n bahagia disamping suami hingga ke hujung nyawa.

    0

    0
  4. faezil says:

    amy search diakui salah seorang rockers yang hebat dan dalam kelas tersendiri

    dan ternyata anaknya… nabila merupakan pelakon yg sgt hebat.

    soal bayaran… nabila mmg berhak terima bayaran yang tinggi… tapi kalau tuan punya badan tak kisah… takpela…

    tapi kalau pihak penerbit dpt untung lumayan… tak salah kalau hulur2 sket.. kan ?

    soal artis lain yang letak harga tinggi… bukan soal lupa daratan….tentunya mereka ada sebab musabab tersendiri….kita pun tak tahu kos2 yg mereka kena tanggung….

    0

    0
    • minah jambu - safety first says:

      helo mr faezil..minah jambu suka u punye nama tapiii itu muka u betol ke atau gambar orang lain ? macm muka bang nara pon ada..

      0

      0
  5. Bukan Fan, Tapi Ok Lah says:

    Sayangnya kebanyakan Filem malaysia tidak mempunyai jalan cerita yang pelbagai. Nabila Huda, Sharifah Amani, Syafie Naswip punyai bakat lakonan yang baik. You guys should explore film industry outside of Malaysia! Asian region maybe ?

    0

    0
  6. atie says:

    Betol sy pun suka lakonan abil ni, semua watak boleh bawa, klu ada dia berlakon mesti x pernah miss tgk

    0

    0