Written by AbangNara | August 2nd, 2015

Kata-kata Datuk Seri Azalina Othman yang meminta LPF untuk tidak berfikiran sempit dan mengkaji semula peraturan menghalang drama/filem Melayu memaparkan aksi berpelukan, berpegangan tangan dan ranjang telah pun mendapat reaksi yang negatif daripada rakyat Malaysia.  Ramai yang kecewa apabila seorang menteri yang beragama Islam seolah-olah menggalakkan maksiat berleluasa di Malaysia. Walaupun ia sekadar lakonan, arahan LPF seharusnya dipuji dan disambut baik oleh semua pihak.

ustaz kazim elias

Pendapat Datuk Seri Azalina Othman ini turut sama membangkitkan Ustaz Kazim Elias daripada ‘tidur’. Setelah sekian lama tidak berkongsi sebarang status di Facebook, Ustaz Kazim telah tampil dan memberikan teguran yang amat padu, jitu dan pedas kepada Azalina.

kazim elias

Assalamualaikum…lama sungguh saya mendiamkan diri didlm arena FB ni, rasa aman bila tak muat status atau berkongsi info.. Tp rasanya lagi tidak aman bila terbaca laporan ada org yg mengatakan kalau setakat berpegang2 atau adegan2 tertentu antara bukan mahram dlm drama n filem tak payahlah diperbesarkan..disuruhnya pulak berfikiran terbuka jgn disempitkan.. Astaghfirullah.. Sepatutnya usaha utk menambah baik dan patuh pd perintah Allah wajib disokong, utk Akak yg bercakap demikian, bawak2 lah insaf, hidup didunia x lama, kuasa menteri pun apa sangat.. Kita ni makhluk Allah, hamba Allah.. Klu kita x mampu jd baik tp janganlah halang orang lain nak jd baik.. Yg haram tetap haram walau sekadar lakonan…

kazim elias

Ayat yang paling Abang Nara suka ialah “bawak-bawaklah insap, hidup di dunia tidak lama”. Di kala alim ulamak lain berdiam diri dan buat tidak tahu akan kenyataan Datuk Seri Azalina, kehadiran Ustaz Kazim Elias yang membantah kata-kata menteri itu amat-amat diperlukan. Tak adalah rakyat Malaysia keliru dan terasa seperti tiada siapa di pihak mereka. Semoga kata-kata Ustaz Kazim ini sampai kepada Datuk Seri Azalina dan mampu menggerakkan hatinya. Sama-samalah kita doakan.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

33 responses to “Bawak-Bawaklah Insaf, Hidup Di Dunia Tak Lama” , Ustaz Kazim Elias Tegur Datuk Seri Azalina

  1. najwa says:

    SAYA SOKONG USTAZ 500%!!

    0

    0
    • MENTERI KELAUTTTT says:

      Kan dah kena setepek kat muka wahai DATUK SERI AZALINA. nama saja perempuan tapi rambut style macam jantan. Orang lagi nak menggalakkan kebaikan, dia sibuk suruh orang jangan sempitkan fikiran, menggalakkan maksiat lebih berleluasa. Euwww

      0

      0
      • semah says:

        dia ni pompuanke klau dah macam tu stylenya..
        dah macam takde yg lebig layak dok pilih dia gak jadi menteri…
        elok la sangat

        0

        0
  2. KakLeena says:

    Saya pun sokong 500%. T kasih ustaz… To abg nara: ramai lagi tokoh agama yg sama pendapat ustaz kazim. Mana ada semua buat tak tahu atau berdiam diri. Abg nara x tgk FB ke..

    0

    0
  3. cikikaka says:

    kenapa la ahli politik skrg ni ckp x guna otak.. ni belum ahmad maslan komen pasal ni lagi..
    adoiiii…. oh malaysiaku

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Lagi sorang Lawyer yg otak taruh kat bawah tapak Kaki. Cakap sesedap hati tak pakai otak. Barisan menteri kabinet yg menghancurkan negara dan agama islam

    0

    0
  5. Abang sado rupanya tomboi says:

    Malaysia ni mcm2 la ada menteri gay la,menteri lesbian la…sape ye menteri yg straight?

    0

    0
  6. jingle_jick says:

    yang straight? menteri besar diva azwan ali la…:)

    0

    0
  7. Anonymous says:

    kecelaruan identiti makcik ni ..

    0

    0
  8. Abang Azalina says:

    Kakak Azalina ni mana kisah pasal agama, siapa yg kenal dia memang taulah lifetsyle dia macam mana, tak padan diri tu ada kelentit, berlagak jantan macho konon..

    0

    0
  9. Lara says:

    sempoi jer Ustaz, I sokong u sangat. Akak menteri… hidup tak lama tau. Besar sangat la u rasa diri tu bila jadi menteri ni, dah sampai lupa Tuhan.

    0

    0
  10. biskut tart gulung says:

    seeloknya, DUKE tegur dia secara senyap dan bukan di FB. sbb dia ni profile tinggi. jd cara menegur pon kena terhormat. mungkin bole hubungi PA dia utk nyatakan pendapat DUKE, then bgtaw jika dia kluarkan statement cmni rakyat akan jd less respect pd dia..kalau bole xnak la jd perang dingin antara ulamak dan menteri di malaysia ni.

    0

    0
  11. Anonymous says:

    sikit2 nk suh org insaf. Golongan para hulamak nih paling aku menyampah. Golongan yg rasa dia insan2 terpilih dan paling baek. Dulu syria, yaman, dan byk negara2 asia barat maju serta berdaya saing seiring negara maju yg len. Tp disebabkan golongan hulamak yg sikit2 nk org insap dan mengharamkan itu ini lah negara2 asia barat dah jd negara haprak yg mundur. Malaysia bakal jd camtu la kalo jatuh ke tgn hulamak fulamak nih.

    0

    0
  12. kiah pekasam says:

    Lahai makcik pengkid ni. Dia kata peluk semua tu tak ke arah kemaksiatan? Hbstu kalau org nak beromen tak mula dari peluk semua tu ke? Main terjah je ke? Tak pernah kawin lagi kot dia ni. Pengkid sapa lah nak

    0

    0
    • Aunty Azalina says:

      Azalina pun taknak bersuami ,dia kalau buleh nak beristeri tapi kat Malaysia buat masa ni manalah dibenarkan hubungan nabi luth macam tu, terpaksa lah senyap-senyap..

      0

      0
  13. nyonya mansor says:

    3 juta ahli sokong umno itu bila punya kiraan..tolong tolak famili aq dekat 100 org dr in termasuk dari pak long sampai pak usu sekeluarga..itu baru keluarga belah bapak belum belah mak paling koman pun adalah dekat 300 org

    0

    0
  14. mawar says:

    akak??? ni bukan akak ni bro ler … bro az

    0

    0
  15. dotdot says:

    betol cara DUKE tgur..’kuasa mnteri aplah sgt,kita ni mhluk tuhan’..darah same merah,stkt berprofil tgi kt dunia..kapn pon semua pngkt kain putih kn…hal seorg ulamak,ustaz utk tgur sedara seislmnye,xperlu cover sbb die ni menteri,apa yg di tgur tu 100% btol n xslh pon dsisi agme…

    0

    0
  16. dalila says:

    abang nara menentang menteri secara terang terang ker sampai pos kat website nie….bahaya abang nara oiiii…karang laman web abang nara d sekat skmm….hihihi..hati hati ye

    0

    0
  17. Menteri kabinet dapur says:

    Betul ke makcik ni pengkid? Ada bukti ke? Atau sangkaan saje? Saya hanya bertanya…

    0

    0
    • sudu garpu dalam kabinet awak says:

      dalam 2006 ke 2007 entah ummi hafilda bongkarkan skandal dia dengan seorang bini VIP, siap ada rakaman kaset lagi sebagai bukti. kecoh sekejap dalam media massa lepastu senyap kejap azalina. sekarang orang dah lupa dia naik balik lah.

      0

      0
  18. anon says:

    tak berapa lama lagi malaysia ‘HANCUR’itu sudah pasti

    0

    0
  19. hawa says:

    entah kenapa bila tgk pengkid, aku mau muntah hijau rasanya,
    kat pasar malam byk pengkid jual young tau fu, aku xjadi beli kerana amat geli.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    menteri2 kat Msia ni mostly mmg hampeh.. Si AO ni pon konfius jantinanya sendiri.. so..uols pikirlah sendiri..

    0

    0
  21. Kelilawau says:

    Perkataan “Pengkid” dah x sesuai untuk Azalina ni sbb dia dah tua. Patut tukar “Pengsan”.

    0

    0
  22. Kelilawau says:

    Perkataan “Pengkid” tu x sesuai lg utk Azalina ni sbb dh tua sgt. Patut tukar jd “Pengsan”.

    0

    0
  23. huhu says:

    Yang sempit fikiran ialah org yg tak ikut ajaran islam. islam is the way of life.islam tu cara hidup.
    Nak buat dosa,buat sorg2, jangan ajak org lain dapat saham sama..semata2 ada pangkat kat dunia,jgn diguna pd jalan yg x elok.

    0

    0
  24. haramjadah says:

    Menteri paling bengong selepas ahmad maslan. Peliknya lps masuk blik karbinet dapur najib, banyak pulak bunyinya… esok2 pinggan kaca dah retak orang lempar ke longkang je…

    0

    0