Written by Bella | May 15th, 2017

Kehadiran Ashraf Muslim bersama dua orang isterinya, Noor Dayana Lokman dan Wan Sakinah ke malam ABPBH 3.0 semalam mendapat perhatian ramai. Rata-rata netizen menyifatkan Ashraf cukup bertuah kerana diapit oleh isteri-isterinya pada malam berkenaan.

Menurut Ashraf, kedua-dua isterinya itu menemani beliau untuk memberi sokongan kepadanya yang tercalon untuk kategori Pelakon TV Popular. Ini kerana, selama lapan tahun Ashraf tidak pernah tercalon dalam mana-mana kategori ABPH.

Sebelum ini, saya dicalonkan ketika belum berumah tangga. Tetapi, selepas berkahwin, inilah kali pertama saya membawa mereka bersama-sama.  Diyana dan Sakina adalah kekuatan dan penyokong utama saya. Mereka banyak membantu saya dan memberi semangat untuk saya terus berjuang dalam industri.

Saya menghargai pengorbanan mereka dan berkongsi detik manis pada ABPBH 3.0, jadi tidak salah mereka sama-sama berada di samping saya malam ini.

Boleh dikata bertuah juga Ashraf Muslim kan? Kami doakan agar rumah tangga mereka kekal bahagia dan harmoni seperti ini sehingga akhir hayat.

Sumber Berita : BH ONLINE

53 responses to Bawa Dua Isteri Ke ABPBH : Ashraf Muslim Curi Tumpuan Ramai

  1. Anonymous says:

    nk termuntoh…next??

    16

    7
    • Anonymous says:

      pompuan melayu share batang…eeee…geli. hari ni rendam dia punya bini sana, besok rendam dlm bini tua…

      5

      26
      • Anonymous says:

        awesome voice so touching and a classic dress to kill……bravo dayang nurfaizah?

        2

        0
      • tanyalah ustazah di tv9 says:

        tak baik cakap macam tu… kahwin lebih itu SUNNAH BAGI YANG MAMPU… tapi ikut juga syarat2 nya… kita kena jaga percakapan … jangan percakapan kita menampakkan yang sunnah itu tak baik,,buruk …

        SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN !!!! RAMADHAN KARIEM !!!!!

        50

        1
      • Anonymous says:

        lusa rendam dalam mulut puaka ko……….

        26

        0
      • penmerah says:

        geli la kalau dalam kepala otak ko ada benda tu jer..wekkkk
        kalau ko ni perempuan..mcmla rendam dalam ko punya..
        n kalau ko ni jantan macamla benda tu ko punya..

        10

        0
      • akuperempuan says:

        sebab tu lah dalam islam ada poligami.
        ko pernah dengar ke orang poligami dapat penyakit kelamin?
        selalunya yg jenis tak ikut syariat islam,skandal sana sini..last2 kena penyakit kelamin.
        nampak tak kesucian islam tu??
        oh btw,jgn igt la poligami ni semata2 utk sex je.nampak sangat pemikiran cetek.
        hmmmm..

        30

        3
        • akuwanita says:

          u jadi bini yg ke bape..eh..msti PASRAH..je ya…bgus jugk kan..kalau si suami ada byk bini dn umh lain2kan…seminggu 1 atau 2 kali je msk, selbihnya mkn sndiri dn anak2 je…dpt rehat segala mcm reht…

          0

          13
        • Anonymous says:

          Kau tu bini yg ke berapa?.cuba kalau kau tu bini yg pertama..pompan lain rampas laki kau..boleh ke cakap ala ala alim ulama macm ni…laki2 skg jauh kalau nk dibandingkan dgn nabi..dlm 10… sepuluh2 ikut sesedap rasa part berpoligami ni..nyampah..

          8

          4
      • Rendam Gurindam says:

        Mungkin si-suami terlajak adil lakukan jimak threesome ke? mana kita tau?
        Jimatkan waktu dan juga jimatkan air waktu junub bersama sama?

        Si-suami yg memiliki isteri lebih dari satu dan bahgia umpama syurga di-dunia.
        Yg isteri tak taulah ya?

        0

        12
        • Anonymous says:

          Yg isteri neraka di dunia..neraka di akhirat..
          Kt dunia bermuka2 baik dgn madu2nya..dlm hati tuhan ajer yg tahu
          Kt akhirat neraka dh menunggu..
          Last2 tk balik modal..dunia susah mati lagi susah..
          Tk ramai yg iklas bermadu.i repeat..TK RAMAI ATAU TAK ADA LANGSUNG..GET REAL.

          15

          0
      • Anonymous says:

        Haha aku setuju ayat2 power kau tu..
        Rendam celop..rendap celop..rendam celop..batang share2.
        Tk sanggup aku.

        4

        3
        • Pekerja Gomen says:

          Ko yakin ke laki ko rendam kat ko punya je?
          Ntah2 sblm rendam ko punya dia rendam kat office mate dia dulu…
          Lagi plak office mate dia jenis liar ada sakit kelamin…
          ko plak bawak masuk mulut…
          Mmg sesuai sgt mulut pmpn mcm ko kena sakit kelamin

          14

          2
      • Corse 848 says:

        KLu x suka Jgn ckp lebih2..diam je..takut ckp tu bleh menyebabkan mati dlm kafir..benda hukum halal..

        4

        2
        • Anonymous says:

          Jgn suka2 nk mengafirkan orang..kau tu tuhan ke? Tkleh cakap sikit mulalah nk mengafirkan orang..Ayat paling bajet alim pernah aku baca..
          Jgn main2 dgn ayat kafir pada orang..nnti berbalik pada empunya diri.

          4

          1
        • Corse 848 says:

          Baca ayat tu elok2..takut percakapan tu menyebabkan..bengong..tu le..ckp pandai..org tegur bg nasihat sentap..kalau kita betul tak bermakna org lain salah..

          1

          1
        • Anonymous says:

          Apa yg kau merepek ni setan?? Diam ajerlah..

          0

          0
      • Anonymous says:

        siapa yang kutuk lebih2 poligami nanti kemungkinan besar dialah yang dapat. haaaa. baik jaga mulut masing2

        0

        1
    • Anonymous says:

      Dayang walaupun x brp sihat… dikhabarkan selesema dan batuk2… tp die punya performance tetap A++?

      6

      0
    • Anonymous says:

      Ingat nk ambik award ‘Contoh Terbaik Berpoligami tadi’.

      0

      1
  2. Anonymous says:

    yuck!!

    3

    1
  3. Anonymous says:

    yg komen2 tu sanggup ke berpoligami?

    3

    0
    • belacan says:

      prtahankh lh slgi mmpu berkongsi suami..tpi jgn sekali “berkongsi harta ya”..kalau dh x ada jodoh..ssh nnti nk tuntut..”PERCAYALAH””’..
      Tapi nmpk “si laki tu”…kurus la…mkn hati ke…atau penat cri $ utk bagi sama rata…hanya si laki je tau…dh itu yg ko nk kn…tanggunglah dgn sebaik mgkn…
      Kalau bini kdua x keja..bini prtama pun jgn keja ya…ddk rmh sama2.

      0

      0
  4. Anonymous says:

    lelaki gila seks…

    3

    6
  5. fromthe_truestory says:

    brstri 2 llki yg dpt nikmat…bermadu…bkn sng nk pertahankn…ssh sgt. Mcm cedara aku tu…duduk seumh, anak2 semua dh keja la, umur mcik2 tupun dh hmpir 70an..(sisuami dh lama kt pusara)..bila bini ptama bengang kt bini muda…mak akulh jadi pdengr setia. Bila bini kedua bengang kt bini pertama…mak akulah pendengr setia jugk citer mereka. Tapi mak aku jenis yg x sebelah mana2…anggukkn saja…cuma dgr je..tak sampaikn pun citer pada salah sorang..

    7

    0
  6. Anonymous says:

    Dear Dayang, tak tau la nak cakap. Sgt classic. Perfect Vocal, jelas sebutan dia. Dia pnya virate tu alahai cair dgr. Segala lagu dia bole nyanyi dgn baik. Tahniah Dayang, even x dpt anugerah ape2 tapi dayang popular dihati kami.?

    7

    0
  7. Anonymous says:

    Kesian patut lah bini2 terpaksa menjual dlm ig ckp x nak buat ig dan upload gambar anak3 dan bini2. Rupanya diuit utk undi. Ikon poligamilah kan ulama ni. Bini2 pun cantik di cat ya ustad.

    1

    6
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      elehhhhhh tk salah pe muka bini2 ustaz di cat ! sedangkn ratu dunia pon muka Nye di cat ..! muka tak lawa di lawa2kn tak cantek di cantek2kn tak jambu di jambu2kn so no harm right !! bengap punye 11.26 huh !!

      2

      3
      • fromthe_truestory says:

        “minah jambu suka sahara yaakop.” ..tagline
        Malam tadi masa ABPBH…ada “kamera fokus”..kat Sahara Yaakob…wah mcm dulu la rupa dia…x byk lari…rmbut tebal lagi tu…
        Kalau cenggini gaya nyer…akupun nk “syampukn rambut semingu 2 kali waktu bulan mengambang…dgn santan kelapa” ..biarkan selama 2 hari kt kepala tu..gereti org yg dekat aku kan ada rasa kemasaman..petua org lama2
        “gerenti rmbut aku lebat gila nnti”>..

        0

        0
        • minah jambu suka sahara yaakop says:

          hahahahaha …rambut sahara yaakop tu unic pompan skarang mana ada rambut semacm gitu hahahahaha kakak minah jambu yg minat sangat ngan sahara yaakop time 80an dulu dia kate sahara yaakop masa tu dia jambu muka dia …mungkin skarang almaklom lah..tapi kakak minah jambu cakap muka dia n make up dia tetap macm dulu tidak berubah itu keunikan sahara yaakop …sahara tetap sahara HOT BUT NOT DRYYYYYY….

          0

          0
  8. suka suki says:

    Kau nk ckp yuck ke apa, ckp depan ustaz azhar idrus ke. aku nak tgk yg anti poligami kena penyepak atau penerajang. allah tidak melarang perbuatan poligami malah mengalakkan, manusia semakin angkuh sampai menidakkan sesuatu yg halal.

    8

    2
    • Anonymous says:

      mengalakkan?

      0

      1
    • Anonymous says:

      Jgn suka2 nk mengafirkan orang..kau tu tuhan ke? Tkleh cakap sikit mulalah nk mengafirkan orang..Ayat paling bajet alim pernah aku baca..
      Jgn main2 dgn ayat kafir pada orang..nnti berbalik pada empunya diri.

      0

      0
    • Anonymous says:

      What??? Menggalakkan????
      Kalau tk betul2 dan tk berlaku adil…isteri2 rasa tk ada saksama..maka nerakalah tempat jantan2 yg berpoligami ni..
      Ingat senang ke..kalau boleh jangan oiii..takut tanggungan tk terbela..dh banyk berlaku
      Sedangkan salleh yakop yg dapt anugerah dari kerajaan kelantan konon contoh terbaik berpoligami…pun isteri ke3 minta cerai sbb tk memberi cukup nafkah..nampk ajer bahagia padahal..padahal..hmmmm
      Yg aku heran kerjaan kelantan bagi anugerah tu apa kejadah..ini kan hal2 peribadi..aku dapt bayangkan salleh yakop berjimak 4 wnita pas tu dapat award.

      1

      0
  9. wekkkkkkk says:

    cer jwb..kenapa nk “berpoligami”..si lelaki msti jwb lain…si pompuan …mesti x ckp apa..diam je…bila suami dh ada bini baru…baru brcakap…

    0

    0
  10. melati says:

    Biar Muka pecah tapi kepit Bini Cun2 belaka…., jgn Muka Handsome tapi kepit Bini Pecah……faham2 jelah….hahahahahahahaa

    3

    2
    • belati says:

      ada muka pecah ke…melati, stau aku kalau pech, kena langgr gn excavator atau dump truck…setau saya x ada Allah lahirkan muka terus pecah, yg paling terukpun penh trbaca..x ada tmpurung kepala…pdg dpen ok je..skali menyereng…ha ko…lekuk kt tengah…

      1

      0
  11. aih says:

    bini pertama, lubang longgar, cari bini kedua.. alangkah bahagian nya batang dapat merasai longgar dan ketat…
    apa2 pun, respect dia ni… semoga berbahagia

    0

    7
    • Anonymous says:

      Ikon serap kah atau sedara mara serap dgn bini k 2 Kenapa ckp mcm tu dah serap x cinta yg pertama hingga sggup menghina dia dan kawin di siam hingga putus tunang. Awak pula menghina bini pertama.

      3

      1
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      alaaaaa skarngkn banyak bende2 cangehh..nak kasi ketat ada ..nak kasi lnggar ada..ape lagi nak ????

      1

      0
  12. hambaALLAH says:

    biar betol saudara islam ku..mencarut2..merendahkn hukum ALLAH…si diyana tu ok,,,tp korang yg gelabah bewak…

    7

    0
    • Anonymous says:

      ok pekebenda sampai bapak dia cakap msk spital….pandai2 jd doktor pun nak gak diperbodohkan serap.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Kau tahu ke dia ok? Cuba kalau kau di madukan..kau ok ker??..tepuk dada tanya selera.paling tidak buat2 happy jer.

      0

      0
      • minah jambu suka sahara yaakop says:

        eh taknak taknak taknak minah jambu kalau kawin takmu kena di madu menyusahkn aje !! strees !! minah jambu taknak jadi bini hipokrit ..hati pedih perit sakit hati kena di madukn pastu nak eksen senyum suka n hepi eeeeeeeeee taknak taknak taknak !! biar la tak kawin asalkn hati senang ada duit ada rumah tkde kereta pon tkpe naik public transport…!

        1

        0
        • Anonymous says:

          Careful!!! Hati kita bukan milik kita.
          Seme tu hak Allah.
          Sok2 Allah terbalikkan hati tu, makan x abih nanti.

          Ingat jodoh pertemuah tu rahsia Allah.
          Jgn nak sombong sangat aihhhhhh….

          3

          0
        • boleh je jika x nk bermadu... says:

          ya..akupong mcm tu gk….minah jambu suka sahara yaakop
          says:-May 15, 2017 at 8:30 pm
          taknaktaknaktaknak…biarlah janda, dripada kongsi suami/byk makan hati, bila time raya ssh sgt, dpt yg sorang di utara, yg sorang di selatan, mcm yg kakak aku dulu tu TERKAWEN LAKI ORG”….last2 lebih baik janda dia kata.
          Anak masih kecik boleh la sabar, ce dh besar nnti, anak2 pndai nilai,
          mas anak2 kecik, anak tanya, mak mana ayah…mana ayah, kenapa ayah x ada masa raya ni, sedih tau…

          0

          0
  13. Zul says:

    Ada lelaki yang suka perempuan comel ada lelaki suka perempuan hidung besar..

    1

    0
  14. Melayu bangga says:

    Astaghfirullah. Jangan menghina hukum Allah. Nabi kita Muhammad s.a.w berpoligami. Saya salute para isteri yang bermadu dan redha. Isteri2 Ashraf tak nampak pun bermusuh. Jangan kita buat cerita bukan2. Saya pun wanita. Rasa nya iman saya tak cukup kuat kalau dimadu. Syabas Ashraf kerana dapat mengharmonikan kedua2 isteri. Semoga terus bersikap adil dan sabar.

    3

    0
  15. Anonymous says:

    bile bini bini tak gaduh , laki yg dpt pujian.siap ucap tahniah lagi….bile bergadoh, bini yang nampk salah..haish..

    1

    0
  16. TalkToTheHand says:

    Apa masalah korang ni. Dorang takde ap2 korang pl beriya bagai.puih

    2

    1
  17. Anonymous says:

    Just nak peringatlah ya….
    Setuju, x setuju, suka, x suka terpulang hak masing2
    Tp ingat nak kata biar berlapik lagi beradab
    Akidah Islam tu atas perbuatan, kata2 dan niat.
    Tergelincir salah satu… tergelincir akidah.
    Mati anytime…
    Kot2 kojol masa tgh menghina agama sendiri, x malu ke?

    Peringatan ni pada yg mengaku Islam la, kalo mmg x Islam lantak pi lah kan…

    1

    0
  18. bbbbbbburpppp says:

    bagus laa..dua2 isteri boleh jadi geng..alhamdulillah.
    apa yg cukup atau tak cukup antara mereka bertiga, itu antara mereka dgn Allah..org lain just shut up la..

    3

    0
  19. HambaAllah says:

    Allah kata boleh, apa hak kita untuk kata tak boleh?Jaga lisan, jangan sampai kita menidakkan hukum Allah. Peringatan buat diri sendiri juga.

    0

    0

Leave a Comment

Optional