Written by Bella | February 29th, 2016

Baru sahaja empat hari ditayangkan di pawagam, filem Munafik arahan Syamsul Yusof mendapat sambutan yang cukup hangat apabila berjaya mencatat kutipan sebanyak RM 2.3 juta.

Diterbitkan oleh Skop Productions, beberapa bintang terkenal seperti Nabila Huda, Fizz Fairuz dan Pekin Ibrahim turut sama-sama menjayakan filem tersebut.

Antara yang menjadi pujian didalam filem Munafik iailah jalan ceritanya yang tidak cliche ditambah pula dengan lakonan Nabila yang cukup mantap.

Nyata filem bergenre seram daripada Syamsul mempunyai auranya tersendiri.

Filem Munafik mula ditayangkan pada 25 Februari lepas,  di 112 pawagam di seluruh negara, termasuk Brunei dan Singapura.

Apa pula komen anda yang sudah menonton filem Munafik? Best tak..kongsikan menerusi ruang komen dibawah.

Sumber Berita : BH ONLINE

[jetpack-related-posts]

44 responses to Baru Empat Hari Ditayangkan Di Pawagam : Filem Munafik Kutip RM 2.3 Juta

  1. Noname says:

    ???

    0

    0
    • kuis sikit says:

      bodohnya melayu2. bayar tiket untuk jadi takot..percaya hantu. kesian korang yg pergi tengok.

      0

      0
      • Ustaz Kasim Alias says:

        nak takut apa hantu kalian wei.
        baca ayat2, lari lah. ada korang pernah dengar dlm berita dan suratkabar metro warga malaysia diragut, diculik, dirompak, ditipu, dipukul, difitnah dan dirogol oleh hantu2? x kan?
        so apa nk seram pelbagai? manusia2 lah yg hantu sebenarnya. hantu kalau baca ayat kursi dan rukyah lari lah ketakutan.

        0

        0
      • Semak says:

        Hantu jin iblis syaitan tu sume wujud. Kita wajib pcaya kpd pkara2 ghaib. Sila bljr lagi ilmu agama baru komen yea. Kesian kt ko. Xtau tau apa2 tp nk komen jgk.

        0

        0
      • Fitri says:

        bro.. kita kena paham! percaya ada nya benda2 ni tp bukan nya kita kena takot kat dia, dia pon makhluk Allah..kita patut takot kat Allah instead of benda2 ni..btw cita ni bgtaw benda yg sama utk pengajaran

        0

        0
    • Melah says:

      apa daaa korang bodoh sangat pergi buang duit. yg menyesatkan adalah org2 yg buat cerita ni. padahal…hantu2 kata uztaz kt mesjid, dah kurang kat dunia skg. hantu2 betul dh dihantar dlm hutan dan laut. hantu2 kt bandar saki baki tengok korang pon dah naik takot. byk sangat org perangai yg lebih terok drp hantu asli zaman moden ni…

      0

      0
      • whooopssss says:

        cerita ni pendek je kalau sume pelakon2 dlm citer n…tahu azan dan pasang ayat2 suci dlm rumah. why make things complicated? orang jahil je tak tahu kelebihan al quran kareeem. lawak la…quran ada xnk guna.

        0

        0
  2. Noname says:

    Terbaikk

    0

    0
  3. iamhuman says:

    sound effect yes, lakonan abil yes mmg real, tapi bagi saya khurafat lagi seram

    mesej yg ungin disampaikan menusuk ke hati

    0

    0
    • Puteri says:

      Khurafat lbih kpd citer hantu.. santau2 sbb dengki.. Munafik psl iblis yg dh bjanji dgn Allah utk sesatkan mnusia hingga kiamat..
      (Tlg betulkn klu sy silap)

      0

      0
  4. iamhuman says:

    sound effect yes, lakonan abil yes mmg real, tapi bagi saya khurafat lagi seram

    mesej yg ingin disampaikan menusuk ke hati

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Tahniah buat shamsul yusuff….tahniah nabila huda…

    0

    0
  6. El says:

    Tak seseram mana tapi lakonan Nabila Huda and SY mmg best…penuh pengajaran.. tapi bab dlm bilik mayat tu mcm ala ju on…

    0

    0
  7. Anonymous says:

    sound effect terbaik! lakonan menjadi.

    0

    0
  8. cek mek molek says:

    dah tgk! best! seram! yg penting msg sampai.. thumbs up!
    nora bagi 10 bintanggggg

    0

    0
  9. Mama Mia says:

    Nabila Huda memang best! Filem ni best cuma Khurafat lg best..

    0

    0
    • Hohoo says:

      Munafik lbih kpd jin n iblis yg nk mnyesatkan mnusia. Dlm citer nie dia dh bg warning.. KAU TUNGGUUUUUUU!! KETUA AKU AKAN DATANG… DAJJALLL!! huhuuu merenang bulu roma kottt….

      0

      0
  10. Ubi says:

    Mmg takut..9 /10..

    0

    0
  11. intan says:

    NABILA HUDA SYAMSUL FIZ FAIRUZ LAKONAN TERBAIK CERITA SERAM SOUND EFFECT YG LAGI MENYERAMKAN KAT PANGGONG RAMAI YG TERJERIT2 SAMPAI AKU NAK BALIK LA TAKOT HAHHHHAHAHAAHA

    0

    0
  12. Terbaik says:

    Tahniah Syamsul. Bakal filem terbaik 2016!

    0

    0
  13. holla says:

    lakonan syamsul semakin mantap. x mcm mula2 berlakon dulu. byk peningkatan. abil xyah citer la mmg blh dpt award pelakon wnita terbaik. ini yg kite nak… citer Islamic tp blh pecah panggung. muak bosan boring tgk citer cinta yg x habis2 pegang peluk cium siap atas katil bagai padahal bkn muhrim pun.

    #jgnpandangrendahpengarahmuda
    #syabas&tahniah

    0

    0
    • jemah jem jem says:

      pastu kalau tajuk drama brsiri petang2 & malam2 kt tv tu je dh macam vavi..
      kawen paksa, kawen kontrak, playboy, kasanova, businessmen, anak tan sri dato’ jilake jer

      0

      0
  14. saya puji says:

    tak dinafikan cerita ni menarik tapi masih belum dapat menandingi keseraman cerita khurafat.
    tapi saya nak puji sangat-sangat sebab seingat saya dalam cerita ni, pelakon perempuan semua pakai tudung, cukup labuh untuk tutup dada, tiada yang free hair. tiada langsung scene bersentuh kulit lelaki dan perempuan
    thumbs up!! tahniah.

    0

    0
  15. shai says:

    jalan cerite mmg best!penuh dgn pengajaran.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    selama ni cite2 filem melayu x ada pengajaran ke????

    0

    0
    • Datin V says:

      Bkn xde.. lbih kpd merapu. Pgajaran ckit.. yg nie 100% msg pgajaran tu smpi n yg pling penting its very2 Islamic… pgarah camnie la yg kitorg nak. Pgarah yg suh plakon pegang2 laki pmpuan n pkai bju x cukup kain kitorg tak nak. Sila berubah @ sila kluar dr industri.. sekian terima kasih.

      0

      0
    • kucing meowww gggrrrrr says:

      kau tahu lah kan kebanyakkan filem melayu macam mana, buat filem tangkap muat je… hasilnya sampah. nak tunjuk dekat orang luar pun malu . Ada lah 4, 5 filem kita yang bagus high quality…. tapi mostly produser melayu kita suka buat filem sampah… entah apa dorang pikir aku pun x tau.

      0

      0
  17. Anonymous says:

    Ye….cite filem hantu melayu selalunya ada pompuan berkemban mandi tengah malam…..kesian pompuan tu kena jadi bahan eksploitasi mata-mata lelaki yang miang…

    0

    0
  18. Hai says:

    Dah byk kali tgk citer seram kt pwagam. Tp ini citer seram ptama yg aku rasa aku betul2 ada dlm citer tu. Xpasti samada aku je yg rasa mcm nie @ org lain pun sama..
    Xtau la apa aura yg ada dlm citer nie.. ramai yg buat citer hantu tp xde yg buat citer psl hasutan jin n iblis yg sgt2 mnyesatkn mnusia. Bergenang jgk airmata aku bila part ending tu… Apa pun sy bg markah 99.9%.
    Congratsss Syansul.

    0

    0
  19. better8ff says:

    munafik memang seram dr awal sampai akhir..langsung xde rehat huhu..tapi khurafat lagi best. tp memang terbaik filem seram Syamsul. harap lps ni byk lg cite seram dr dia

    0

    0
  20. kucing meowww gggrrrrr says:

    filem melayu tak boleh buat seram sangat…. nanti kena potong dengan finas. tu yg x syok tu. lepas ni filem melayu buat lah jalan cerita macam filem The Conjuring ke.. Insidious ke.. filem tuh lebih kepada jump scare & jalan cerita yg menarik, hantu x banyak sgt pun keluar.

    0

    0
  21. melati says:

    setakat 4 hari tayangan dpt kutip 2.3 juta…tak heran pun….Neelofa jual tudung jerrr 50 juta……Melayu2….jatuhkan bangsa sendiri , kalau bangsa lain kutuk tahu marah……Pak Usoppp guna lah taktik baru, asyik2 2 hari tayangan kutip juta2….pungkok..nk nipu pun agak2 lah…jatuh kan mertabat melayu jerrrr……porahhhhh..

    0

    0
  22. piah says:

    mmg besttttttttt,…terbaekkkkkkkkkkkkk

    0

    0
  23. lawak2 says:

    manusia sekrang lebih samdol drp hantu. hantu dibaca quran senyap/lari bertempiaran lah dia. itu aku setuju. ustaz azhar idrus pun cakap. yg korang bayar tiket2, balik rumah takut paranoia sorang2. ajak member pergi toilet teman. apalah punya bahlol melayu2 zaman kini. ceramah ustaz taknk pergi. wayang cepat2 beratur. sedih!

    0

    0
    • yaya says:

      ceramah ustaz pun pegi jugak..wayang pun tgok jugak, cerita2 terpilih…ape masalah ko?????

      0

      0
  24. pencinta filem terbaik says:

    tahniah syamsul yusof !
    ni baru nampak impak penghijraan anda, dan nilai tu dipamerkan pada bidang Syamsul iaitu industrifilem.
    Tahniah !
    tahun ni makin byk filem melayu berkualiti!
    im so hepiii

    0

    0
  25. Anonymous says:

    yg jadi bini syamsul yusoff tu sape ek?

    0

    0
  26. wow says:

    gila ko citer ni. memang tak banyak imej hantu. tapi jin/iblis kan boleh menyerupai seseorg. cuak ko tgk mak tiri nabila pegang pisau. masa jin menyerupai sabrina ali dan nabila huda. itu aje dah seram. entah kenapa aku rasa cerita ni memang hidup. banyak aku belajar dari filem ni. tahniah syamsul.

    0

    0
  27. Sakura says:

    Awesome!!…… tu je nak ckp…

    0

    0
  28. sakit hati kita says:

    tengok citer ni, fahamkan mesej yang ingin disampaikan dri cter ni,, ni tetiba ckp melayu bodoh takut hantu,,

    0

    0