Written by AbangNara | May 6th, 2014

Wow. Walaupun sudah berusia 45 tahun dan gagal 2 kali dalam perkahwinan, saham Noniswara nampaknya masih tinggi di kalangan lelaki. Itulah kelebihan apabila seorang wanita pandai menjaga penampilan dan sentiasa tampil menawan. Secara ikhlas, Noniswara nampak jauh lebih muda berbanding usianya. Sekali pandang, memang boleh jatuh cinta dibuatnya. Tak gitu?

noniswara

Rupa-rupanya selepas perkahwinannya dengan Datuk Rosman Ridzwan berakhir dengan perceraian, banyak lamaran yang telah diterima oleh Noniswara. Namun semuanya ditolak kerana status yang bakal dikecapi bukanlah isteri pertama sebaliknya isteri kedua atau ketiga. Abang Nara suka dengan prinsip Noniswara. Katanya menerusi Kosmo:-

Ramai juga yang memberi lamaran, ada yang telah siapkan rumah, kereta dan sebagainya untuk saya hidup senang. Mereka terdiri daripada orang berpangkat, ahli politik dan ahli perniagaan tetapi saya tolak bulat-bulat kerana semuanya suami orang.

Buat apa saya ganggu kehidupan orang lain. Kalau mahu hidup senang, boleh sahaja saya terima lamaran untuk jadi isteri kedua atau ketiga, tetapi anak saya berpesan dia tidak perlukan duit tetapi dia mahu lihat saya bahagia. Saya juga tidak kejar harta sebaliknya mencari lelaki yang benar-benar sayangkan saya serta anak-anak.

noniswara

Ditanya sama ada serik untuk berkahwin kerana telah bercerai 2 kali, Noniswara menjawab:-

Saya tidak serik untuk berkahwin kerana saya inginkan kebahagiaan tetapi lebih berhati-hati. Bagaimanapun buat masa ini saya masih belum mempunyai calon suami. Masih dalam proses pemilihan siapa yang terbaik (ketawa). Jika ada jodoh mungkin tahun hadapan saya akan berkahwin. Sekarang fokus saya pulihkan kesihatan dan menjaga anak-anak sahaja.

Saya tidak kisah, jika lelaki muda tetapi matang apa salahnya. Kematangan itu bukan pada usia. Jika lelaki tua yang datang melamar dan serasi dengan saya pun apa salahnya. Jodoh itu kerja Allah, siapa saya untuk menolak jodoh yang diberikan. Sebagai hambanya, saya hanya mampu berdoa diberikan jodoh yang terbaik.

noniswara

Jadi kalau anda seorang lelaki yang masih bujang atau duda, anda berpeluang untuk menjadikan Noniswara suri rumah anda. Yang penting kematangan harus ada. Tak kaya pun tak apa. Apa pun semoga Noniswara bertemu jodoh yang dicari secepat mungkin. Sama-samalah kita doakan.
noniswara

P.S: Yeah~~~~~ Koleksi Hari Raya daripada KZNabihah telah pun dilancarkan. Cantik sangat-sangat rekaan baju mereka. Wife Abang Nara dah order 3,4 helai dah. Paling penting semua saiz ada, daripada XS sehinggalah 8XL. Jadi tak perlu nak risau tak muat atau ketat sangat baju di pagi raya nanti. Untuk lihat koleksi memukau KZNabihah, follow Instagram KZNabihahBoutique dan layari www.kznabihah.com.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

47 responses to Banyak Terima Lamaran, Noniswara Enggan Jadi Isteri Kedua

  1. cikden says:

    x releven da di usia mcm ni msih dlm proses pemilihan calon…udah udah la tu nowishhh

    0

    0
    • Dafi Gayah says:

      tak kejar harta?? tak percaya lah…

      0

      0
      • joyah says:

        muka dia dalam drama ‘aku isterinya’ sangat pelik…especially tang hidung & bibir. serius nampak tak natural

        0

        0
        • Duit penting says:

          PENGUMUMAN PENTING…
          Saper2 duda @ abg2 sekuriti Guard @ pakcik tua @ adek2 yg ‘Kurang’ Budget Nak Kawin… sila lah queqe @ beratur mengambil borang nikah utk Noniswara. Syarat2 wajib lelaki tersbt hanya beri KEBAHAGIAN … Cinta Melulu gitu shj. Mudah & Tdk memberatkn poket anda.Hik. hik.. hik. Duit tak penting sbb ank2 beliau kata duit x penting bg mrk.

          Smoga nonis mndpt suami yg dpt membimbing ke jln Allah swt. Aameen. Duit tetap penting krn islam tdk suka org yg meminta2 kecuali mrk drpd golongan asnaf krna golongan asnaf di uji olh Allah. Pahala besar bg mrk yg bersabar apb d uji. Bersederhana sunnah Rasulullah.

          Statistik Perceraian di tmp no. 1 msia krn Masalah Kewangan. LOL. Stmmnt ank2 nonis biar betul. Nonis kata lelaki tua pun tak pe… tak ke umur 45thn pun da Kertu jgk wlpn nonis cantek lg…

          Bila nonis bila nak berubah ke arah lbh muslimah menjaga aurat. Ingat Matikan itu tanda org2 bijak. Sunnah amalan Rasulullah saw. Umur da tinggal sdkit. Smga nonis berubah ke jalan yg lebih di Redhai olh Allah Swt. Aameen.

          Jngn jd mcm Che ta … lg kawin muda lg tak terbimbing sang isteri ke arah kemaksiatan. Aurt & akhlak x terjaga. Smoga che ta & zain berubah krn mati tak tunggu siapa … tua @ muda @sihat @ sakit @ kaya @ miskin @ popular @ org jalanan. Smoga che ta slamt melahirkn zuriat pertama zain & dpt ank2 yg soleh@solehah. Smoga dngn anak2 yg soleh kluarga itu mndpt keberkatan. Aameen. Anak che ta yg sulung membuka aurt di samping memeluk erat 2 ppuan mat saleh berbikini. Che ta jaga pergaualan ank2 mu yg sy rasa sudah tersasar dr kehidupan seorg islam. Wal iya zubillah.

          0

          0
        • Olga says:

          In other words :

          “kpd lelaki2 muda & bujang sila lah masuk line, mak cik ni kepingin merasa pucuk muda.. ingat Che Ta je boleh?”

          0

          0
        • minah jambu merah biru says:

          gini rupa Nye si olga mate bulat senyummmmmmmm je hehe…nonis ni cantek orang nye sweettttttt je …jadi pompan mesti la kawin kerana harta…kalau jantan papa kedana sape yg nk kawin ngan diaaaa nk makan pasirrrrrrr huh !! tol tk olga? olgaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mana kaaaaaaaaaaaau !

          0

          0
        • One Direction paling famous says:

          hai auntie Noniswara.. auntie kenal tak One Direction ????
          One Direction terdiri drpd 5 pucuk muda yang handsome..cuba auntie Noniswara google “One Direction” mesti auntie Noniswara akan jatuh cinta pandang pertama dengan One Direction…handsome uolssss…aawwwww !!!!

          0

          0
        • Bedah says:

          Datuk Rosman Ridzwan tu duda lagi kah =)

          0

          0
    • cik beltinsik says:

      masa akak jd janda dulu pon rmai jantan yg dah berbini nk kan akak..sorry la..akak tak rela kena hempuk dgn bini tua..td teman anak akak derma darah..terjumpa laki org tu..mintak no fon akak..dia ingat aku janda lg agaknya..tak tau ke dlm perut ni da berisi..hihihihi malu

      0

      0
      • minah jambu merah biru says:

        kenape u tk kasi aje no hp minah jambu ! biar minah jambu aje yg layannnnnnnnnn ! bukan Nye minah jambu nk kawin ngan diaaaaaaa saje2 aje nk kacau2 hehe bwekkkkkkkkkk !

        0

        0
    • dunia_punya_hal says:

      Apa kena mengena dgn umur 80 tahon pon ada masih cari calon selagi manusia ada hati dan perasaan tua ke hodoh ke orang punya pasal la

      0

      0
  2. Ritu vs Aya says:

    Noniswara! tolong nasihatkan Hanez Suraya supaya amalkan prinsip macam awak juga. Dia kehausan kata2 nasihat dr senior tu

    0

    0
  3. Fish Fairuz says:

    apa2 ajelah…enggan2, last2 jd isteri kedua jugak…hohoho

    0

    0
  4. freshgraduate93 says:

    Kalau ada jodoh kahwin lah , semoga bertemu jodoh yang dapat membimbing anda until JANNAH , inshaALLAH amin ..

    0

    0
  5. Anonymous says:

    nk cari pengganti biarla yg beriman…bkn yg berharta semata2

    0

    0
  6. sal?xpuas hati?? says:

    lain kebenor nya noniswara dlm gambar nie ngn dalam cerita aku isterinya

    0

    0
  7. mimi says:

    gambar 360· boleh la. .y tua nmpak muda. .cuba tgk dlm tv nmpak bezanye tmbah2 HD. .

    0

    0
  8. roses says:

    ini kisah saudara perempuan sy, dia nikah 3 kali tetapi ketiga2nya dijemput Illahi, yg terakhir krn kemalangan….siapa kita untuk menangkis takdir kan…tp sampai sekrg dia tidak lagi berkahwin..serik agaknya, dah pun hampir menjd nenek, Al-Fatihah untuk arwah suaminya.

    0

    0
    • Syahdu story says:

      Salam Kak roses… mungkin belum bertemu jodoh lg tu… klu dtg tiada siapa yg dpt menghalangnya… Jodoh, ajal , rezki Allah swt yg tentukan… Smoga saudara ppuan akak.. dpt jodoh lg… boleh la suami baru jaga saudara akak tu… Perkataan Serik tu sy rasa x bertepatan dlm agama … Serik Berkhawin bunyi spt tak redha atas ketentuan.. maaf sy berkata2. Kita x boleh putus asa. Islam x anjurkn. Waallahu a’lam. Smoga akak bahagia bersama hubby & kluarga akak. Aameen. Saudara akak tu bertemu jodoh akhirnya spt Mak Mah ibu kpd adlin ramli. Jk tdk ada jodoh di dunia ,Smoga bertemu dngn Allahyarham suaminya yg terbaik di dunia & akn bertemu di akhrt . Aameen.

      0

      0
  9. This paragraph provides clear idea in favor of the new viewers of blogging,
    that genuinely how to do blogging.

    0

    0
  10. anonymous says:

    ala nara, cuba suruh noniswara ni pakai tudung and jangan pakai make up confirm nampak macam makcik2..

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Kecantikan seseorang tak boleh di nilai dari melihat gambar je. Nenek yang dah ramai cucu pun kalau di edit gambar dia , cun melecun jadinya macam anak dara. Dalam gambar Nonis nampak macam anak dara, tapi bila tengok kat tv nampak dah tua.

    Jodoh pertemuan allah dah tentukan. Tapi kebanyakan orang sanggup buat apa saja untuk mencari jodoh. Ada yang buat plastik surgery, pakai susuk , kebas laki orang dan macam2 lagi la. Janji dapat apa yang dihajati . Biarla jodoh datang naturally .

    0

    0
  12. che ton tonggek says:

    Gambor last…bontot kite same…bulat. dan berisi…membuatkn para lelaki geram melihatnye…sbb tu kite kne pakai baju labuh tutp ponggong…dan kalo berposing tak payah nk tonggek2 sgt ye dik…

    0

    0
  13. sweet says:

    doakan jelah baik-baik tuk dia..semoga dia ditemukan jodoh yg baik untuknya.. dan di temukan dengan pasangan hidup yg lebih baik..agar dpt berubah kejalan yg lebih diredhai buat apa kita nk bersangka buruk je tentang orang..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Kadangkala artis ni terpaksa promote diri sendiri sebab dah suam2 kuku. Maklum la umur dah senja. Artis2 baru dan muda semakin ramai. Salah satu cara nak naik balik kenala promote diri sendiri dengan cara yang mudah. Letak gambar yang dah diedit dan kata ramai orang2 kaya tergila2kan dia ajak kawin, so …naik la rating sikit. Dapat la banyak tawaran. Kalau tak macam mana nak survive .

    0

    0
  15. WOOITT.. says:

    kawen dgn ustaz..bahagia weh

    0

    0
  16. Bro Der says:

    Dia nak cendawan muda nie…tu yg memilih sngt…huhu

    0

    0
  17. Linda says:

    Nk suami muda la ni ..
    Abby abadi ,
    Che ta,
    Trending skrg agaknya

    0

    0
  18. Sapiah kari says:

    11Maaf eh ,Kalau tak silap si NONIS ni pernah kena bantai dgn bekas suami dia kan dulu pat Melodi ada kluar kan ..
    Mcm ni punya cantik pun suami nk bantai!!
    Nasihat aku cari je la jantanmuda yg lebih sihat dan FIT , jgn la sekali sekali kau pilih jantan yg gemok !!! Dan pemalas..

    0

    0
  19. Sapiah kari says:

    Maaf eh ,Kalau tak silap si NONIS ni pernah kena bantai dgn bekas suami dia kan dulu pat Melodi ada kluar kan ..
    Mcm ni punya cantik pun suami nk bantai!!
    Nasihat aku cari je la jantanmuda yg lebih sihat dan FIT , jgn la sekali sekali kau pilih jantan yg gemok !!! Dan pemalas..

    0

    0
    • dengar2nyer says:

      bukan dier ni ker yg gosip pasal anak ikan? kena cerai pon pasal anak ikan?

      0

      0
  20. rapunzel says:

    amboi statement.. nk mcm che ta gn abby abadi lew tu… dpt pucuk muda.. hensem g2… mmg muka die dlm gmbr ni gn dlm drama Aku Isterinya lain… mst pakai cam360.. dlm drama tu nmpk tua…

    #muka aku klu guna cam360 org ckp mcm che ta.. klu dorg ckp mcm rosnah mat aris.. pgsan aku.. sumpah aku remove app cam360 dr hp aku…

    0

    0
  21. kembang says:

    muka tembam BOTOX.. uhuuu.. Apa2 pon cari lah mamat yg muda . Lagi best. Jangan lah cari penageh pil konek cam beruk2 tua miang di Mesia ni. You only live once baby.

    0

    0
  22. power to women says:

    kalo si mamat bole 4 tak kan lah ppuan tak bole yg pucuk muda sedap. Kita pon Manusia darling. Tak baik gitu. Jangan lah tamak dengki.

    0

    0
  23. Anonymous says:

    aku tengok nonis ni dlm cite aku isterinya dh mcm muka ahli sihir plk..ngan dagu dia y panjang n mukanya y kejung semcm…aku pelik le retis2 skg ni..muka y ad memg dh cantik asli dh..tpi bila wat botok makin ke laut jadinya…dh mcm ahli sihir pn ad..mcm kena sengat tebuan beratus eko pn ad..nasha aziz pn sama..aku suka nasha dulu dari nasha y skg…

    0

    0
  24. Anonymous says:

    nonis ni kalau nk d bandingkn ngan kak liza abdullah y lebih tua dari dia…lebih cantik n anggun lagi kak liza abdullah…

    0

    0
  25. WOOITT.. says:

    kawen dgn lelaki motong getah jo lah..aman !!

    0

    0
  26. Joyah says:

    Nonis ni dulu lawa… tp skang muka dia mmg nmpk pelik gila!!! tgk dlm drama Aku Isterinya tu naik takut mcm hantu… lbh cantik Liza Abdullah! Walaupun dh 52thn xde pon cucuk sana sini… maintain cantik lg ada ler…. tp bab lakonan dua2 best n terbaik!

    0

    0
  27. izat says:

    ewww muka cucuk…

    0

    0
  28. terubuk masin says:

    aku pun nak tanya ni…bekas laki si nonis ni dulu mmg bujang terang tatang ke b4 kawin dgn si nonis ni???? tolong sapa2 jwb..aku nak tau jer…

    0

    0
    • terubuk tawar says:

      Bekas laki dier duda masa kawen ngan dier..kan sempat merasa sekejap pangkat datin…

      0

      0
      • Anonymous says:

        *duda* – buaya darat keparat kaki betina ke betul2 duda keparat . Ada dua species *duda* di KL ni skarang…..HAHAHAHA

        0

        0
  29. Anonymous says:

    gambar 1st tu mcm mona fandey

    0

    0
  30. Kakpeah Sendu says:

    maaf cakap. Aku geli tgk org tua ini.

    0

    0