Written by AbangNara | April 3rd, 2011

Korang kena layan video persembahan kumpulan Balas masa Maharaja Lawak Jumaat hari tue. Memang sumpah lawak gila. Hantu makcik karipap memang terbaik. Abang Nara tengok sampai tergolek-golek jatuh daripada sofa. Balas, Sepah dan R2 memang best. Sayangnya Jozan agak kurang menyerlah. Siap kena bantai dengan Mamat Khalid.

Apa pun jangan lupa saksikan Maharaja Lawak minggu kedua Jumaat depan di Astro Warna dan Astro Prima. Selepas minggu kedua, hanya Astro Warna akan menayangkan Maharaja Lawak. Jadi silalah langgan Astro Warna.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

169 responses to Balas Terbaik, Jozan Agak Kureng Tapi Maharaja Lawak Memang Pecahkan Usus

  1. moin says:

    jozan ok,tp biase sangatlerrr

    • leo says:

      jambu pun best..

    • smokedout says:

      toink toink!

    • comei says:

      jozan belum tunjuk taring lagi tuh..tapi balas ni,x habis2 lawak lucah.x shuke2..

      • Gorgon says:

        Balas banyak buat lawak terlarang ni… kahkah..

      • alippo says:

        setuju2..pada aku balas nie mmg skew sgt wat lawak lucah..2 bkn kreatif namany..plawak yg bguz xkn nak gune lawak2 lucah nie..apa la abg nara nie..adoi..nk ckp best 2 pk dlu ap lawak die..membina kew x..da la program nie rmy kanak2 yg ngok..

        • Abg Nra is Biased says:

          Abg Nara mg over..mmg tah pape..lawak cam Balas buat pun da terjatuh ssofa..lawak lucah plak tue..jage sensitivity sikit abg Nara..u banyak follower..tunjukkan u xbiased and u are good reporter..

          Balas tue lawak lucah dari minggu pertama RL5..smpai skrg..tue yang abg Nara kata bagus?

        • .benci artis. says:

          jozan mmg bosan..sgt bosan.. BORINGGGGGGGGGG!

        • ner0 says:

          nie maharaja lawak lar… bkn lawak king biasa… tgk lar waktu siaran kuL 10.00 mlm ke ats… hnya utk tontonan dewasa jaer… dorg laeh kluarkan lawak p0litik… lawak yg ada double mining mcm balas…. laWAK yg memerli org2 kenamaan…. nie sume dipanggil lawak dewasa…. bkn lawak bodo utk bdk2~

        • JERIK says:

          alahai..ape kaitan mase dgn lawak2 ni bro..adakah lawak mmbnrkan utk kita menggunakan ayt2 yg mcm 2..MENGKARIPAPKAN?? means?? adakah jam 1o keatas 2 mknenyer budak2 dh tido,xtgk bnd2 ni sume..aduyai

        • kilaaa says:

          ape pulak kanak2 dah tido. maharaja lawak ari jumaat kan kalau tak silap. esoknye hari sabtu.parents mestilah bagi anak2 tido lewat . errrr

        • alippo says:

          bodony nero..aku nk tny ko,ko rase astro ubah siaran sal bnda 2 kew?bodoh n tolol nero nie..nmpak sah blajar x abis..

        • taipalat says:

          org dewasa jer faham lawak balas…saya rasa budak2 x faham maksud ‘mengaripap’

    • Nara bias says:

      X syak lgi Nara suke lawak lucah kan.. Artis lucah pun disanjung kat bn ni.. Cth: Maria Ozawa & beberapa artis lucah Indonesia… Kalau x layan gmbar tu xkan la kenal diorng dan siap upload gmbar kat bn ni.. Lisa Surihani pun ada gmbar seksi juga.. Pdhal artis Msia lain pkai seksi kaw kaw dikutuk, diperli.. Ckp x serupa bikin.. Tolong la jgn hipokrit & double standard ye

      • lin says:

        Betol betol, mereka menarik, tapi saye rase Nabil the best. Pelik sikitlah, apesal abg nara langsung tak sebut nabil? tak sempat tengok yang nabil ke? takpe2 masing2 ade pendapat taste masing2 kan, tapi kalau tak sempat tengok nabil, saye suggestkan tengok die kat utube, die pon best oh, ye abg nara?

      • cik sal says:

        hahahah, x pasal2 abg nara plak yg terkena n terkantoi, padan muka!

      • wakluu says:

        Biaq la kt dpa..bkn lucah tara mna pn..at least lwk la dr yg len..n xbyk kntroversi dr yg len…

    • Nara yg pelik says:

      Sah nak alihkan perhatian org dari post Erul yg panas tu… Lawak ni kan hari Jumaat nape x kuarkan sblum post Erul af… Huhuu… Good strategy Nara….:-p

    • Perasan bagus yer BN ni says:

      Aku baca twitter BN “bangsat giler Erul af9 ni.. Apa kejadah dia ckp korea camni.. Aku lempang kang..” Owhh baru aku paham kenape ramai bengang giler ngan nara kat post Erul… Ayat kau memang busuk nara.. Nak tegur x salah tpi bahasa tu kasi elok sikit.. Kata ‘bahasa jiwa bangsa’ yg kau maki org tu jiwa kau ke..???! X habis riak.. Kalau dia ckp x betul tegur membina bukan hina dia camtu skali.. Mulia ke pkataan kau guna ‘bangsat’ ‘wtf’ kat twitter..??! Jgn hipokrit blakon baik tpi sbnarnya mulut kau busuk.. Nk tegur org bgai nak rak.. Tpi tgok je grammar kau kat twitter pun bsepah… Kalau x tau ckp english jgn ckp english.. Ckp bahasa melayu.. Bahasa Jiwa Bangsa… Kannn…:-p

  2. aryanna says:

    jozan blum tunjuk taring ag 2…..sbr lu…huhu

    • zaia says:

      dorang sesuai lawak time jd pengacara je kot..lawak spontan d masa yg spontan..hehe.mayb nk plan lawak2,nk buat2 lawak,nk brtanding ats nama lawak,nk fikir2 cara nk melawak tk bleh sgt kot.spontan je bleh.haha,memandai je aku..
      tu yg nabil tu ssuai lak buat lawak2 utk brtanding,lawak jer dia tp klu spontan2 ni tk terserlah lak lawaknye..
      sepah mmg lawak..sakit perut aku gelak..

    • taipalat says:

      jozan menang undi kesian jer la klu mcmni…

  3. Kika says:

    ada aku kesah???….HAHAHAHAH!!!!

  4. MamaLieza says:

    Jozan xbape menjadi r. Lagi best masa diorg mengacara Raja Lawak, selamba dan spontan. Tapi Maharaja Lawak memang best!

  5. hanys says:

    sblm ni x pnah layan pon raja lawak, tp ble TERpaksa tgk Maharaja punya pulak, blh tahan lah! lawak! =D

  6. bolos sajer..... says:

    balas pnye merepek…lucah xingt rase mcm nak bling slipar je…xabis2 lawak double meaning….

  7. Cik Nad says:

    Saya suka Bang Bil. Walaupun dah niat nak sapot Jozan. But minggu 1 Bang Bil. Terbaik dari ladang. *clap clap*

    Wai? Amir? Alex? No comment~

    • akubukandia says:

      meh aku kasi komen pasal wai , amir n alex
      alex ok le
      amir de isi tapi penyampaian hampeh
      wai vote out je le

  8. Anabobo says:

    Yg lucah suka jekan?~
    Aku tetap suka nabil.

  9. ajuera says:

    ala bru mgu pertama..JOZAN kate ilex r dulu..bt pe tjuk taring awl2..skill beb skill..hehe

  10. rio80 says:

    jozan still the best

  11. cda says:

    ok je.. tp jozan lg best

  12. leo says:

    yang paling kesian idlan (kump wai), disalahkan wan kecik sbb lupe, kalau ye pun x payah nk menengking kt depan org.. malu le wei.. bake up le membe tu.. bkn g kondem dia… xde kerjasama..,
    siot aje wan kecik…

  13. qasehaleya says:

    Sepah pun best gak….:))

    • chanteq says:

      Suka gak ngan sepah… Nabil… Jozan…. Balas tu, ok2 jelah… tapi diorang kenelah tukar cara lawak diorang tu… 18 sx la… nyampah tau!

  14. mizzss says:

    ish ish…ini post nak cover post pasal Erul AF tu ke Nara. Supaya org tak focus sgt kat post tu kan…tak focus pada kesilapan nara yg telah menunjukkan keriakkan nara tu?
    Sila rujuk post pasal Erul ye u all….

    Cepat je buat post lain eh…ini kan citer semalam…..

    • AbangNara says:

      aih. busuknya hati

      • mizzss says:

        ish nish….cantik nya bahasa. Bahasa jiwa bangsa bang… Abg jiwa korea kut…
        Saya tetap org Malaysia….

        • gadis cumil says:

          poyo sial minah ni..

        • misszss says:

          Ko lah yg sial!! Ko mmg taksub dgn BN yg tak berpekdah ni kan. Kalau dia ckp Erul tu bangsat takpe pulak. Sokonglah sgt BN tu. Ko ni agaknya golongan pengomen tegar yg siap gi gathering BN lah ni kut!! Buka mata tu sikit!!

        • zaia says:

          ape cite nie?ade cite panas g ye kt en3 lain..

        • dun says:

          sian..time nara ckp je, bahasa jiwa bangsa la ape la, yg post kat atas2 ni takde sape pun nak tego bile depa sound nara..hahahaha..ckp org bias..tp..

        • jabun hensem says:

          kariPAP hemPAP-menghemPAP

          memang sedap-dap-dap…

          Incik nara suka ..sy pun suka..

          Balas aishh….gerrrrrrrrerrrrr..

          @!@#$$%%%^^&&**

        • nobody says:

          cik mizzss kalo x berpaedah pasal pe awk masuk blog ni.xpyah la msuk ye sbb xb’paedah.n suka ati ktorg la nk sokong BN ke ape awk sibuk nape.xsuke bior je la huhu dengki la tu

        • misszss says:

          ni lagi sorang!!

        • long khong says:

          gua support lu misszss…kita musnahkan saja bn..hahaha..bn ni antara blog yang bak kata butterfingers “wartawan hiburan,pondan homoseksual..lalalala..”

  15. jabu merah says:

    ko nie apa hal mizzss
    kalau nak jadi batu api gi ler blog lain
    hanccusssssssssssss

  16. mysara says:

    JOZAN over confident..hope next week will be better..
    Lebih suka lawak R2..

  17. rotii bakaar double cheese says:

    ish kumplan balas nye lawak mmg ok tp xdela sedap sgt sbb de rmai lg grup yg lg best kot…lgpon lwk kumplan balas ni lwk lucah…yg tgk pn bkn dak mude je..mak ayh pn de tgk skali dgn ank2 kot…haish! tp tabik spring kt lawak dr kmplan jambu yg sgt sempoi…..sepah pn lawak jgk…haha jozan pn lwak tp xckup mse nk mantapkan punch line…nabil lg kcian…xsmpat hbs cite tp ttap mantop bang bil! ppe pn xstuju sgt BN promote dgn lwak lucah Balas!

  18. rose says:

    balas ni x habis2 dgn lawak lucah x suke r…

  19. feera says:

    balas lawak lucah! x habis2. sekali 2 leh le lagi. nie dr raja lawak smpi mharaja same jek. naik bosn lak tgk. nabil terbaek! wpn dh abis mase die selamba jek cover lik. hahahah! sepah, jozan pn best! cume jozan sbb dh bese tgk mreke melawak, so owg nk lg tggi le lawak die. pape pn mereke ber3 sgt2 best! sepah, nabil, jozan!

  20. BALAS LAWAK LUCAH says:

    APE KE JADAH LU NIE BRO NARA?

    BALAS TU PROMOTE LAWAK LUCAH..

    LU PLAK GILA GABAN NAK PROMOTE DORANG??

    LU TAK PAHAM KE LAWAK LUCAH DORANG??

    AGAK2 LU TENGOK LAWAK DORANG TUE SORANG2..ATAU NGAN TUNANG LU KOT..

    CUBA LU TGOK LAWAK BALAS NGAN MAK AYAH LU..TENGOK LA LU SEGAN KE TAK DENGAN MEREPEKNYA LAWAK LUCAH BALAS..

    PIKIR DULU BRO SBLUM LEBIH2 PROMOTE..!!!

  21. Kassim says:

    JOzan confirm menang punya,bagi aku,mamat khalid cuma bantai olok2,hahahahahaha,dia cuma taknak nampak bias dintara semua peserta,kerana johan adalah pelakon filemnya…korang cuba check peratus undian skrg,jozan paling tinggi 40%,yg lain taksampai pun 10%…kalau mamat khalid puji lebih2 jozan nantikan ada plak mulut busuk kata dia ni ,pilih kasih,pikir secara logik la….

    • ye betul…coz jozan selalu enterframe dlm tv & juga pengacara raja lawak, datz y xnk dipuji lebih2..nti ader plak yg kate jozan dh popular, xheran la kne puji..no body was perfect..mcm mane pon tetap sokong JOZAN & R2…. :)

    • mysara says:

      Kalau Mamat Khalid bantai olok2 pun, tapi mmg ada betulnya apa yg dia ckp tu..

  22. Tina turner says:

    Kesiannye abg Nara kena hentam. Tapi lawak balas best. X kisah la Lucah ke double meaning ke. X lawak org x gelak la. Ramai pe org gelak

  23. azhar says:

    ala.. balas nye lawak jadi lucah lucah pasai korang otak kuning. pe pe hal… yang penting aku gelak giler! sampai kuar air mate mase dorang perfome minggu pertama maharaja lawak…. yeah best!

  24. eyriqazz says:

    saya masih suka nabil..

  25. JERIK says:

    ala wei..dieorg mmg lawak lucah dri raja lawak lagi..fikirla ape mksd ayt die ckap menkaripap kan 2,,,aduyai

  26. naraku sayang says:

    boh nara kito tuuu..jange wat malu ore kelate…
    nikoh2 la bangat kalu xtehey gak..
    guling siap nah…biaso sutun jah dey suko guling2 ni…

    sori bro…i hav 2 say tis…kecek inggeris skali.

  27. aimannajmy says:

    balas pakar buat lawak double meaning huhu!

  28. Nara bias says:

    X syak lgi Nara suke lawak lucah kan.. Artis lucah pun disanjung kat bn ni.. Cth: Maria Ozawa & beberapa artis lucah Indonesia… Kalau x layan gmbar tu xkan la kenal diorng dan siap upload gmbar kat bn ni.. Lisa Surihani pun ada gmbar seksi juga.. Pdhal artis Msia lain pkai seksi kaw kaw dikutuk, diperli.. Ckp x serupa bikin.. Tolong la jgn hipokrit & double standard..

  29. gadis cumil says:

    tah la lucah ke tak tapi mmg tak minat kump. BALAS tu. ms raja lawak pon tak best mana. R2 best lg kot..
    eh nape takde orgt sebut psl nabil? lawak ape! JOzan tu mmg tak sempat prepare kot….
    adus mmg kelakar gle ML jumaat lepas.

  30. dun says:

    hahaha..tak lucah pun smlm…yg korang pi melucahkan “mengaripap” tu sape suruh..hahahaha..kang kate bodoh kang ade yg sound aku “bahasa jiwa bangsa” pulak kang…

    tapi tang pau tu agak lucah gak ar…tp aku rase balas da berjaya pasal korang da create trademark diorang secara tak langsung..iaitu pelawak lucah…alaa..dlm 100%, msti ada 30-40 % yg suka lawak lucah…apa ada hal..hahahaha..bahasa jiwa bangsa konon..pui

    • kucingemok says:

      apakah maksud karipap dalam konteks ayat dalam lawak kumpulan balas tersebut? (hebat x bahasa jiwa bangsa aku?)

      arakian, sila la jwb soalan aku itu ya, aku faham perihal pau, tp tidak karipap….

      • Sahhh buduh Dun ngan Nara nih says:

        adoi la… buat buat tak paham..buat buat suci dan lurus.. cuba kau ‘dun’.. org kata.. kau mengapirap mak kau di dapur.. kalau xnak karipap mak kau ade ‘dua biji pau… apa kau rase maksud sebalik ayat tu..??? jgn la buat2 lurus mcm tak tau..org laki bukan panggil breast org pmpuan tu ‘nasi lemak’ atau ‘pau’ ke..?! karipap tu bukan pkataan sopan ganti ‘cipap’ ke? betul tak tau? atau blakon mcm bangang.. kau nak sanjung sgt kump balas tu agak2 la… hah, pegi amik 2 biji pau mak kau tu.. budak2 kecik pun tgok rancangan tu tau tak..!

        • kucingemok says:

          yg ko meroyan x pasal ni ape hal? mana la aku tau lelaki panggil ppuan punya tu karipap… apa2 pun, aku tak suka lawak lucah2 nih…lawak x bijak…. nabil & yg lain2 x perlukan unsur2 tu utk melawak…tp org gelak je pun….

        • dun says:

          hahaha..ilek2…bukanye lurus atau bendul..korang tu je yg terlalu obses dgn sesuatu benda tu…tak pernah pulak aku dgr perkataan mengaripap tu..korang tau ke mengaripap tu ape?sumpah aku tak tahu mengaripap tu amende…

  31. jabun says:

    Mengaripap mmg Sedap..tambah2 makan gan pau…i like karipap yummi!! ..lawak BALAS????..

    • Amier says:

      Karipap…pap..pap.Kalau di buang kari digantikan pulak dengan chee bunyinya sudah bermaksud secara langsung itu sebab dia org suka guna perkataan karipap secara samar untuk mengambarkan yg secara langsung. Tapi aku suka karipap bawang..tepi2 tu tebal besar ,bercembung dan berisi…berselera bro!!!

  32. Dauspozi says:

    Honestly, aku mmg gelak nak mampos time R2, Sepah dgn Balas wat lawak.. tapi aku tetap support JOZAN walaupun lawak dia agak ‘kureng’ pada minggu pertama.. Tunggu je, nanti JOZAN tunjuk taring, baru pecah usus korang duk gelak sakan… hehehe

  33. nicholas says:

    jozan bz la minggu ni..mcm2 nk pk.nk rehersal utk abph lgi..tpi itu bkn alasankan.tunggu jek next week.

  34. Akulapulak says:

    aku rasa nabil is the best malam tu,..siap dgn kalendar tali pinggang…out of the box….si Balas tu pulak suka buat lawak lucah…contohi nabil, buat lawak yg sempoi…Jozan dah terlalu common lawak dia…

  35. Pelawok says:

    JOZAN over confident…mentang2 la dh biasa berlawak dgn otai2….n ramai yg support…

    Jambu, Sepah, R2 n Nabil besttttttt…

    Balas best tapi kena carik idea lain…komen mamat khalid kt sepah harus bg kt balas…

    Wai n Amir….usaha la lagi…..yg lain biasa2 je tapi selamba….

  36. Nara yg pelik says:

    Itulah… lawak lucah jugak yg Bn sanjung.. Ape mksud ‘mengkaripap mak saya’.. Ade pktaan tu dlm kamus dewan… Jgn la kta org otak blue.. pau dua biji tu.. Dah sah sah double meaning… Jgn la nk blagak kau baik jdi x pham lawak tu.. Budak nyanyi lgu korea mcm Erul salah sebut kau nak condemn.. X paham x paham… Makin pelik blog ni

    • Amier says:

      Dalam banyak lawak2 tempatan skg ni yang sememang melucukan aku boleh tabik Allahyarham Yusuf Chong boleh bawa mcm2 watak tak caya cuba tengok dlm youtube tajuk SRSBP Yusof Chong 2.Siot!…memang pecah perut .

  37. qila says:

    masih mihat jozan :P

  38. Double meaning says:

    Minggu Pertama: Nabil the best.

  39. Perasan bagus yer BN ni says:

    Aku baca twitter BN “bangsat giler Erul af9 ni.. Apa kejadah dia ckp korea camni.. Aku lempang kang..” Owhh baru aku paham kenape ramai bengang giler ngan nara kat post Erul… Ayat kau memang busuk nara.. Nak tegur x salah tpi bahasa tu kasi elok sikit.. Kata ‘bahasa jiwa bangsa’ yg kau maki org tu jiwa kau ke..???! X habis riak.. Kalau dia ckp x betul tegur membina bukan hina dia camtu skali.. Mulia ke pkataan kau guna ‘bangsat’ ‘wtf’ kat twitter..??! Jgn hipokrit blakon baik tpi sbnarnya mulut kau busuk.. Nk tegur org bgai nak rak.. Tpi tgok je grammar kau kat twitter pun bsepah… Kalau x tau ckp english jgn ckp english.. Ckp bahasa melayu.. Bahasa Jiwa Bangsa… Huhu…:-p

  40. qasehraihan says:

    tetap sokong jozan..sbb minat johan..hehe
    tp tu la..hantu karipap mmg lawak gila..hahaha

    http://qasehraihan.blogspot.com/2011/04/beranikah.html

  41. BumbleBee says:

    jozan kureng sbb x sempat nk buat latihan kot… diorg kan tgh naik skang…mungkin bz utk abpbh malam ni mcm si zizan tu yg kene jd pengacara mlm ni…xper tngok next week cmner.

  42. nunu says:

    KENAPA DAN APA DAH JADI DGN NARA NIIII?KENAPA SUKA SGT DGN LAWAK LUCAH?MEMANG KUMPLN BALAS LAWAK DOUBLE MEANING AJE… NARA MEMANG SGT SUKER KOT DGN BENDA LUCAH NIIII….SBB TU PUJI MELANGIT..
    SATU LAGI… KENAPA SAMPAI NK LEMPANG PLAK SI ERUL TUE?? OOOOOWW NARA TUNJUK KUNUN2 DIA MMG FASIH SGT DGN BHS KOREA LAH YEE.. AGUNG SGT KE BHS KOREA TUE SAMPAI NAK LEMPANG ORG? KALO ORG KOREA NK TRY CKP MELAYU.. PAS TU X MENJADI.. BOLEH KE G LEMPANG GAK??? JGN MENTANG2 KO BELAJAR KAT KOREA TU.. KO SESUKA HATI JE NK EKSYENM SBB ORG LEN X PANDAI BHS KOREA.. EK ELEH ..KALO MCM NI KO DDK KOREA JE LA.. NAMPAK SGT MENGAGUNGKAN BHS KOREA… SATU LAG AKU NAK TEGUR.. SIKIT2 MUKA TUNAG KO SIKIT SIKIT MUKA TUNANG KO YG KO LETAK DKT BLOK.. ELEH MCM X TAU.. NARA SEBENARNYA NK BAGTAU KO RANG YG TUNANG DIA LAH CANTIK MENAWAN, AYU,SOPAN.. EK ELEH.. KALO KO YG JD BLOGER.. NAPE SIBUK SGT TAYANG MUKA TUNANG KO NARA… JADILAH… BORING DA TGK MUKA TUNANG KO YG KO JD BAHAN CERITA… EK ELEHH..

  43. ammat says:

    BALAS terbaek lah. Lucah ke tak lucah yang penting LAWAK. Kalau tanak lawak lucah lawak yg membina.. tu dah di panggil tak lawak. Baik aku pegi dgr ceramah motivasi je. pehal la korang ni. tak paham aku.

  44. vruz14 says:

    haha balas mmg best la. lawk dieorg mmg kreatif tau. lawak karipap lawak lama budak kolej dl2. terbaik tau. dl ingt hantu karipap kat kolej matrik dl

  45. chidori says:

    jozan over konfiden kot.. apa pun balas mmg sempoi laa..

  46. airin says:

    hai bang ,nabil rasanya paling bagus malam tu ,sbb dia takde sangat lawak lucah pas tu creative pulak tu .jozan sibuk kut ,tu yang macam biasa je .
    cuma saya musykill kenapa kumpulam champ takde bukan dia org naib juara masa raja lawak 2 ke ???

  47. Amik kau Nara says:

    Tukar ayat.. Nara pun suka ‘mengkaripap’ tunangnya.. Hehe… Jgn marah, lawak xde double meaning ni.. Best plak baca bn kena kutuk kat post ni ngan post erul… Tau plak nara sensitif yer.. Manusia biasa rupanya.. Yg kau tu bertahun aibkan org di blog ni dan pgil org lain kutuk2 hina artis n bukan artis tu x plak kau pk perasaan diorang… Sesedap je pgil org ‘bangsat’ kat twitter… Nk lempang org psal salah sebut bhsa korea pejadah…?!

  48. jane says:

    jozan over confident sampai tak best lawaknye…..
    nabil cliche macam masuk petandingan dulu….
    yg best sepah….r2….balas….
    anyway lawak balas best…bagi org gelak thats the motif….org yg selalu fikir kotor akan anggap ia lucah…or maybe you all takde sense of humor….. sebenarnya rancangan lawak ni baik di msia atau luar negara ia adalah utk org dewasa… sometimes ada double meaning…abis kalau korang taknak lawak yg macam tu…korang tengok je amir ok…..dr mula sampai akhir aku dok tunggu bila nak gelak….tak gelak jugak..

  49. sha says:

    aku x tgk ML, AF9 tp aku trima kasih byk2 kt BN coz apdet psl cte2 ni kt blog…de org mrh, de org x ske, de org tlis bias, de org tlis hipokrti, mcm2 de…pd aku BN stil bloggger mcm yg len…dia tlis ikt gaya die tlis..pd aku x slh mende pn..len org len pndapat kn..kt cni ramai nk jd ustaz, ustazah,,tabligh bagai…beb uols silap..menasihati x slh, tp ble maki2 n gne bahasa kasar but then ckp psl agama….korg hipokrit, tp korg x sedar…aku rse bia la BN nk tlis pe pn dkt blog die…x ske jgn baca…jgn bukak2 lg blog ni…ok ? sekian..

  50. ada aku kesah says:

    NABIL is the best stand up comedy men!!! Jozan ke, ape ke, hanya bagus pada saluran yang lain. JOZAN takkan bagus, kerana ini bukan saluran PENGACARA!!!

  51. kiara says:

    mamat saje je nk down kn jozan.. mamat kalid kn yg baling botol kt muke johan dlu kn.. smpai lebam2.. yg bini johan mau saman blik.. xgituu… panass

    • mysara says:

      bukan Mamat Khalid la yang baling botol kat Johan tu..org lain..

      • kaklimah zomba says:

        ntahnyer…x tau citer jgn citer laa…. org lain baling org lain pulak dpt nama. apa la..NJET NJET SEMUT..SAPE SAKET NAEK ATAS (nyanyi pulak)

    • taipalat says:

      BODOH…TULAH TAK TGO BERITA….TAKKAN LAH MAMAT KHALID MAU AMBIL JOHAN BELAKON DLM HANTU KAK LIMAH TU…LENKALI BYKKAN MEMBACA HEEEEE

  52. nara terbaek says:

    msti byk cd blue kt umah kn bro

  53. nara terbaek says:

    r2 la terbaek mggu pertama..siot tol lwk dia..bro nara siot..

  54. serai says:

    NARA mmg ler poyo..suke interprem diri sendiri..kesian dia..dh ler x hensem tp terperasan hensem..

  55. maharani says:

    -JAMBU ialah contoh pelawak yg bijak!! mamat khalid pun setuju..
    -balas lawak tp no 18sx plizz!!
    -sepah ok tp lawak budak2..
    -r2 pun ok tp lawak dah penah dengar..
    -nabil pun ok sebenarnya..nampak la effort dia..
    -JOZAN,JOZAN, TU LA AKIBATNYA OVER-CONFIDENT!! NAMPAK SANGAT MAIN BANTAI JE..XWAT HOMEWORK..KNAPA? DAH RASA DIRI TU POPULAR, SO XYAH WATPA PON ORG AKAN GELAK? ha ha ha

  56. kiara says:

    mamat saje je nk down kn jozan.. mamat kalid kn yg baling botol kt muke johan dlu kn.. smpai lebam2.. yg bini johan mau saman blik.. xgituu… panas..

    • moon says:

      BUKAN MAMAT KHALIDLAH YG BALING GELAS KT JOHAN…SUKA2 JER BUAT FITNAH…ISH3X

    • suri says:

      mamat tuh baik je dgn johan, saje je dia buat mcm tu, klu aku pun expect yg tinggi pd jozan…kan dia amik johan blakon, sabo je la org yg baling cawan tuh org lain

  57. nara terbaek says:

    jom tgglkn bramai2 blog nara nh..merepek..join blog len..

  58. kiara says:

    n mmg bodoh n mmg jahil ah… law nk wat laweak lucah2 agak2 r.. cube ah pk kalu ade mak korang tgk lawak bodoh tu ngn anak2 laki.. bodoh nara..

  59. ted mosby says:

    balas wat lwak lucah watpe aku pon bole….pling lwak nabil,sepah,jihan ngan dato ac(dato ke)

  60. kiara says:

    abg nara suke lawak bodohh.. yg bodoh lucahh!
    xpayah nk lucah sgt lah. bertempat la.. lucah agak2 la kn.. cmne klu ade mak n anak lelaki tgk lawak bodoh balas tuh.. cm pelik kan.. abg nara tgk sorg2 xpeah.. cube tgk lawak tuh ngn mak dn ayah ke.. booo

  61. mysara says:

    Tak boleh nafikan, lawak Nabil pun mantap..walaupun kontroversi sokmo..

  62. sevencendol says:

    malam tu BALAS paling best. mak cik karipap sengal ! nak je aku bom dia..

    JOZAN macam x prepare langsung. tapi ok la. ada jgk la aku gelak cm syaiton.

    nabil.. hmm ok2 je. muka dia nampak laen. dono y..

  63. freedom says:

    jozan sangat sibuk minggu nie…zizan ngan shooting kat tasik kenyir lg,melodi lg,abpph lg…x de masa nak prepare…ak rase die prepare pun last minute…bkn mcm team lain sume sempat prepare….tp ak rase jozan yang paling best mnggu lpas…

  64. indahnya says:

    man asyik gaya yg sama aje..n gayanya sejak raja lawak ade tiru nabil skit2..rasa mcm dah kreng sket..nampak gaya namanya down skit dlm maharaja lawak minggu pertama ni..harap dia boleh bertahan..almaklumlah nama pun juara raja lawak..just my opinion

  65. ko_ki says:

    entah ke ape2 BALAS nie…. drpd rja lawak smpai ke maharajalawak x habis2 dgn lawk yg “lucah”…… ce try buat lwk yg lain ckit n brunsurkn kretif ckit…… entah ke ape2… bg yg suka lawk2 mcm nie lagi aq xpaham!!!…. knape suke sngt?? ce try buat kelainn….. ape2 pon all the best for u all in maharajalawak!!!

  66. kirana says:

    even nabil ada cite yg bape nk bes psl sosial life dia tp dia ttp memberansangkan mlm 2…n xde la sebut benda2 lucah…tp nape mse dorg mcm xcukup je?aku rase MRL kne bg xtra time la utk dorg bg bhs lawak dorg…penonton tgh syok2 gelak dh kne potong!…potong btl!….
    amir?bkn underestimate tp layak ke dia?….

  67. hyemi says:

    suke kat jozan… keep it up… smoga berjaya!! untuk Erul, kalu betul2 minat korea sila minat betul2 k… huh..^^ 2pm always…^^

  68. hyemi says:

    zizan……….. best of luck untuk anugerah bintang popular… smoga anda menang untuk pelawak paling popular…

  69. azreeny says:

    mmg sumer menaruh harapan yg tinggi kt Jozan…aku pun minat jozan nih tp berdasarkan persembahan tu yg paling buat aku gelak adalah Nabil dgn lawak tali pinggan berkalendar itu…hahaha…Kemudian Balas dgn lawak “mengaripap”, Sepah dgn lawak “jgn mkn kipas nnti perut berangin” kemudian Jambu dgn muka yus yg xley blah tuh…Lima kumpulan ni bakal bersaing dgn sengit..Sedey sbb kumpulan Cham xde…

  70. lolyat gang says:

    R2 pun lawak ape
    yg psl skolah tu
    haha

  71. Ana says:

    Manusia selalu buat silap. Dalam keterujaan, kadang-kadang kita terbabas. Maafkanlah dia.

  72. ya says:

    apa yang lucahnya mengkaripapkan? Lucah ke? Mendonutkan lucah? Mempopiakan? Memkuih lapiskan? LUCAH ke weh? Weh aku suka lawak balas sebab aku selaku ex- asrama penuh dan matrikulasi mmg dah terdedah Hantu Makcik Karipap ni. mmg aku suka sampai dinding uterus luruh. Haters, get a life lah

  73. Myra Dolce says:

    balas mmg bez pon…terbaek la…
    lawak gler…
    hehehe…

  74. maharani says:

    knapa cham x masuk maharaja lawak? ada sapa2 tau x??

  75. lee says:

    NABIL x hilang sengat. Still the best standup comic..bravo…….

  76. nina says:

    lawak mendenye..klu stakat guna lawak lucah mcm nih nk tarik prhatian penonton, xpayahla. xlawak pn..geli lg adela..wlupn jozan agak kureng mlm 2 tp at least xguna lwk lucah mcm balas nih..padan pn kalah raja lwk ritu..xsior teman..

  77. suka sokmo says:

    nabil is the best

  78. mangkuk says:

    balas lawak lucah jer diorang perform aper kejdahnyer asyik2 burung………..wat lah sesutu kelainan cam arnab ke lembu ker kambing ker ………aper2 jer lah ……………………
    dier xtahu agaknyer rancangan nii untuk keluarga….xkan pi jauh kalu guner lawak lucah brader……….

    nabil
    sepah(fiskis)

    the best

  79. annaniz says:

    mmg pun lawak derang best…

  80. stammofa says:

    aku tak kisah sangat yg lain tu… tapi tak tahan masa “apa cerita Maharaja lawak” yg disiarkan sebelum tuh.

    Man dengan yakin berkata.. ” Saya tahu, penonton mesti nak tengok saya dengan Nabil punya “..

    lepas aku tengok maharaja lawak, aku tergelak besar… Man takde disebut pon. Biase sangat.

    Aku tetap layan Balas. lagipon, nak kondem pon tak boleh. aku tak undi mana-mana pown…

    kepada yg membenci tu, gi la vote sesape yg anda berkenan. kondem Nara nak wat ape?

    BN dah jadi tempat kondem mengondem dah.. DAMN!

  81. lawak ke?? says:

    paling best
    1).nabil…
    2..)r2
    3) …jambu
    4)balas..
    ……r2 ni dlm raja lawak lg suke cedok lawak dalam mastika…xmencabar langsung…cnth time lawak dalam lif…teknologi jepun

    pas 2…dlm mharaja….yg tiru jwpan…wat la idea sndiri…bru gempak…tp…pepn…all the best sume…kump WAI???….plezzzzzzzzzzzzz….xbest lgsung….

  82. sya says:

    abg nara, best sangat ke lawak lucah BALAS tu???? x bes langsung laa… x snsitif betol diorang tu..

    pada saya, lawak sepah,r2 dengan nabil yang buat saya gelak semulajadi

  83. jayen d reds says:

    Mlm 2 idea n cerita y original n klaka just sepah ngn nabil. Yg laen just klaka y recycle. Nara ada personel vandeta ngn nabil kot. Heh.

  84. tasya says:

    suka nabil… dia wat lawak.. tp gelak s.dri.cm sepah.. tu.. tah apa2 tah…

  85. karabau says:

    jozan ttp de best…balas lwak lucah!!..jambu pn i like Lucu…HAhaa!!

  86. cermin says:

    korang yg otak kotor…
    lawak diorg x kata papepon korg je pikir lebih2…
    ayat BALAS smua bertapis korg yg nambah2 kata lucah…

  87. Orange Juice says:

    hahah memang Balas best malam tu. aku tgk live lagi tau la keadaan cane kat finas tu..gamat. pstu Sepah, Nabil, Jambu pun best jugak. terbaik..!!! Jozan masih simpan2 dan terlalu biasa walaupun lawak juga…nape je nak mrh abg nara ni? tu pendapat dia kan..korang tak suka sudahlah. asik2 cakap Balas lawak lucah. nape tak cakap WAI pun lucah jugak? rasanya Balas lagi bertapis drpd WAI tu..ayt mengaripap tu kalo korang anggap negatif, mmg negatif la. kalo ko anggap lawak..so lawak la jdnya. dh memang xde apa2 makna pun..so apa de hal. Nabil pun kasar juga lawak dia, siap ckp kalo jual maruah. so kalo budak2 tengok cane pulak?? Tp aku xde la anti Nabil. Dia pun bagus malam tu..pd aku Maharaja Lawak ni dh tahap lain dari Raja Lawak, so lawak dorang memang patut lebih matang la. Janganlah nak bias sgt…tengok dulu sblm cakap. BALAS terbaikkkk!!!!

  88. aspire5580 says:

    astro x buat tema mcm raja lawak ker..

  89. abg rambut segak says:

    Nabil still the best!
    Stand up comedy nye cun… yg lain lawak kampung

  90. Kamal says:

    Aduyai,,, Lawak balas ok apa… lucah bagi yg berfikiran lucah, pasal 2 biji pau, mmg dia ada bawak pau 2 biji.. Kalau mcm tu lepas nie sapa yg jual pau xleh cakap laa “saya pun ada pau” sbb lucah… tang karipap. dia cakap dia hantu makcik karipap, dia usik budak tu sampai fobia dgn karipap sbb tu jadinya “mengaripap”,, kalau dia hantu makcik pau, akan jadi “mengepau” , kalau hantu sotong jadilah “menyotong”… byk lagi punch line mrk cthnya budak2 dah siap standby list oder bila hantu makcik karipap datang tu,,, nak nie student tapi stupid,, tp punch line lucah jugak kau org perasan dan dgr, mknanya yg lucah kau org gelak laa.. tapi balas cekap bermain dgn kata2.. — ikhlas aku ckp mmg aku gelak gila2 masa balas, nabil, sepah dan jozan srtta R2, aku rasa jozan boleh buat lagi,, sbb mrk nie selalu muncul TV dia kita mcm dah terbiasa dgn lawak mrk..

  91. Pelawok says:

    Apa2 pun….USOP yg patut masuk MAHARAJA LAWOK…..soley…soley……….

  92. copy paste says:

    R2 ngan man tu lawak copy paste lor….follower mjlh mastika mesti tau…jambu,jozan,sepah n nabil ade originality dlm lawk diorg..

  93. Tom Kucing Man says:

    Tuan aku, Man Pos tersangatlah lawaknya punnn…

  94. oooo says:

    Mender…JAMBU paling best…nabil pun kalah…dari mula sampai habis lawak…timing pun cantik

  95. fifa says:

    lawak terbaik utk minggu pertama maharaja lawak jatuh kepada sepah,huhu

  96. nuha says:

    In my opinion, johan dan zizan tak masuk maharaja lawak pun tak apa..lagipun, kenapa nak masuk maharaja lawak? Kamu berdua memang dah jadi king of raja lawak bagi kami peminat kalian. Tak semestinya kena menang maharaja lawak baru confirm kalian yang kami paling minat. Zizan dan Johan pun dah terbukti paling top sekarang. Bukti, abpbh top5, and masing2 sibuk dengan tawaran kerja ( which I assume is the reason why you guys tak cukup prepare)..so? My point is jangan tamak…satu2..jangan jadi macam pepatah, yang digendong tak dapat, yang dikejar berciciran…MAHARAJA lawak ni bagi nuha, just bagi kat mereka2 yang masih kurang rezekinya dlm bidang seni untuk kembali menonjolkan diri. Kalau Jozan tak masuk maharaja lawak pun, kami still akan sokong kalian…apapun, kalian dah pun masuk ml, so nak tak nak, kena buat sehabis baik…whatever it is, this is just my 2 cents…=)

  97. taipalat says:

    SAYA RASA SUMA PESERTA LAWAK KECUALI AMIR DAN WAI