Written by Bella | August 18th, 2016

Umum mengetahui Neelofa bakal menunaikan haji bersama ibu bapanya pada 5 September ini. Tentu sekali jika melangkah ke tanah suci Mekah, pasti pelbagai doa yang akan dimohon bukan?

Neelofa akui beliau mempunyai niat untuk berdoa agar cepat bertemu jodoh ketika berada di Mekah nanti kerana ia adalah peluang keemasan untuk memohon apa sahaja di depan Kaabah nanti.

Namun, bukan itu sahaja yang Neelofa mahu , apa yang penting ialah niat beliau untuk beribadah.

Sesiapa sahaja yang berpeluang ke sana mengerjakan haji, pasti pelbagai niat dipasang. Jodoh salah satunya. Rugi kalau saya lepaskan peluang yang sukar untuk kita peroleh, bukan senang kan?

Tapi tidaklah pasal jodoh semata-mata, kita doa untuk kelangsungan hidup. Perniagaan, kesihatan, keluarga dan semua benda kalau boleh kita nak doa dekat sana, tapi yang penting niat untuk beribadah.

Berbicara mengenai persepsi orang lain dari segi penampilan, percakapan dan segala tingkah lakunya selepas bergelar hajah kelak, Neelofa bagaimanapun tidak mahu memikirkan perkara itu.

Neelofa sudah bersedia untuk menerima segala kritikan kerana tidak boleh memuaskan hati semua orang.

Saya rasa itu tidak perlu difikirkan. Sekarang ini pun, banyak yang sudah mengkritik. Kita tidak akan dapat memuaskan hati semua orang. Apa pun yang kita lakukan, pasti ada mata yang memandangnya salah.

Jadi kenapa saya perlu bazir masa memikirkan tentang itu semua. Saya serah bulat-bulat kepada Allah. Tawakal dan saya tahu, Allah maha pengampun. Siapa kita mahu menghukum sesama manusia.

Doakan sahaja agar segala perancangan Neelofa dan keluarganya untuk menunaikan ibadah haji di Mekah berjalan dengan lancar dan janganlah fikir sesuatu yang buruk dan ingin mencari kesalahan beliau selepas bergelar hajah nanti. Setiap perubahan memerlukan masa dan kata-kata positif.

Sumber Berita : Utusan Online

44 responses to Bakal Tunaikan Haji : Neelofa Mahu Berdoa Cepat Dapat Jodoh

  1. kecik says:

    Alhamdulillah.. semoga mendapat haji yang mabrur..

    0

    0
    • Pekerja Gomen says:

      Tenang ye adik2….
      Biar abg explen…
      Apa ko ingat menteri2, VVIP dan dif2 kehormat yg pi Haji semua ikut giliran tabung haji ke?
      Ada duit semua boleh jadi dik oiiii…..
      Nak laju, nak cepat, nak selesa…. semua pakai duit….
      Takde duit… atau duit cukup2… sila ikut giliran…
      Senang je… Bukan Neelofa je yg buat mcm tu..
      Semua VVIP kat Malaysia buat mcm tu…
      Tp bila part Neelofa… ramai Melayu meroyan…
      Ko kata la apa pun…. tak jejas kekayaan dia pun…

      Melayu berjaya akan tertanya2… mcm mana strategi pemasaran dia sehingga Naelofar berjaya menembusi pasaran dunia. Sampai MATRADE jadikan salah satu produk ikon..

      Tp melayu hangguk masih dok tertanya2 mcm mana dia boleh potong queue pi haji.
      Pk2kan ye.

      0

      0
    • Kai Fah Yun says:

      Buat modal lancap ok gak ni

      0

      0
      • Irma says:

        Cari lah keredhaan Allah wei…bukan cari laki. Kalu mcm
        niat ko…entahlah kena betulkan kiblat dan paksi anda!

        0

        0
  2. Pekerja Gomen says:

    Tunggu bayang2 abang di Jabbar Rahmah..

    0

    0
  3. Anonymous says:

    bab2 jodoh simpan sorang2 da la lopa oi…cuba control sikit gatai bijik hang tu…jawab je semoga dpt haji yg mabrur sudahhhh…lain2 biaq p la watawan nak tambah nak kata apa…

    0

    0
  4. melati says:

    hahahaha…kambing jewww jodoh ko Neelofa….!!! wakakakakakaka… bercakap lew dgn kucing sorang2 Neelofa @ tangkap Pokemon sampai tua…!!

    0

    0
  5. mama says:

    alhamdulillah dpt mengerjakan haji diusia muda. semua atas izin dari allah. artis lain pun ramai jugak yang berduit tapi klu allah xizinkan duit berkepuk pun belom tentu dapat mengerjakan haji.

    0

    0
  6. nok gebuzzz says:

    tangkap pokemon xp…jgn tangkap laki org sudeh lerrr…..

    semoga selamat menjalankan ibadah..

    0

    0
  7. gigi emas says:

    Ada connection terus bole gi haji….pakcik makcik kat kampung terjelir lidah dok tunggu nama tak naik. kadang2 ada yg sampai mati masih tak naik. Tu la yg kaya je dapat, yg miskin dapat habuk, habihh kkuat pun BRIM.

    lepas tu gi haji nak mintak jodoh, apa ke bodoh minah ni.

    0

    0
    • benci mulut puaka says:

      dia tk guna kuota TH. bodoh malas membaca dok diam2 sudah,.

      0

      0
      • Wikiperdaya says:

        Xpayah spin. Dia tetap guna muasasah TH, sedangkan ramai lg jemaah yang tunggu turn. I used to like her, but she is not above using her connections to cut corners to get what she wants. Life is so unfair in Msia.

        0

        0
        • Think says:

          How do u know she’s using her connections to cut corners.. are u working with TH. If life is unfair here.. then leave.. remember dear lady(i assume u r) fitnah tu lagi burok dari membunuh..

          0

          0
      • Anonymous says:

        member aku daftar tahun 2013 tahun 2014 dah berangkat buat haji. dier bayar RM60,000 untuk dier & isteri.

        0

        0
      • Anonymous says:

        hello mmg laa dia bkn folo yg muhasasah punye…even gune yg bayo mahal tpi travel agency tu still manage by TH ok…kuota ke Mekah utk mengerjakan Haji sume by TH….

        0

        0
    • Ur mom says:

      U wanna go haj also is it? U pray harder la.. in case you dont know it is with Allah’s grace that she was granted this opportunity.

      0

      0
      • gigi emas says:

        kepala hotak kau with allah’s grace. This must be the stupidest statement of the year…dia bukan pasal doa bang, ada duit dan connection semua jalan. Yg miskin kat kampung boleh doa sampai mati nama tak naik. Adakah tuhan memilih antara yg kaya dan miskin?

        0

        0
        • Gigiemas celup says:

          Tak percaya dgn ketentuan tuhan ke ape ni?

          0

          0
        • anotymous says:

          wow bodohnya ayat. mohon mengucap

          0

          0
        • Pekerja Gomen says:

          Tenang ye adik2….
          Biar abg explen…
          Apa ko ingat menteri2, VVIP dan dif2 kehormat yg pi Haji semua ikut giliran tabung haji ke?
          Ada duit semua boleh jadi dik oiiii…..
          Nak laju, nak cepat, nak selesa…. semua pakai duit….
          Takde duit… atau duit cukup2… sila ikut giliran…
          Senang je… Bukan Neelofa je yg buat mcm tu..
          Semua VVIP kat Malaysia buat mcm tu…
          Tp bila part Neelofa… ramai Melayu meroyan…
          Ko kata la apa pun…. tak jejas kekayaan dia pun…

          Melayu berjaya akan tertanya2… mcm mana strategi pemasaran dia sehingga Neelofar berjaya menembusi pasaran dunia. Sampai MATRADE jadikan salah satu produk ikon..

          Tp melayu hangguk masih dok tertanya2 mcm mana dia boleh potong queue pi haji.
          Pk2kan ye.

          0

          0
        • benci gigi puaka says:

          alo gigi emas tp busuk ati,
          ko fikir cemana cara ko boleh pi syurga dah la…takyah la dengki dgn org lain yg lg murah rezeki.

          0

          0
  8. anon says:

    Laa…imgatkan niat yg utama sb nak wat ibadah, rupa2nya sebok nak berdoa psl jodoh. Seblm popular dulu dia ni guna Hans nak naik, skrg bila dah femes Hans kene tinggal. Harap2 tuhan jodohkan dia ni dgn Hans lah, kesian kat Hans tu…

    0

    0
  9. johnny bravo says:

    Dah gatal nak berlaki sngt minah gedik ni kan sampai kena beritau kat org pasal nak doakan jodoh dia. Desperate sngt ke nak kawen…
    Tapi kenapa dia ni cepat je dpt pegi mekah, org lain kena tunggu bertahun2…..unfair betol. Haritu keluar statement kata takde quota menteri ke org besar ke, sama2 tunggu giliran, skrg apa dah jadi? Kenapa minah gedik gatal nak berlaki ni pulak yg dpt pegi…

    0

    0
    • benci mulut puaka says:

      dia pi sana tk guna kuota TH la ngok. travel agent banyak offer kuota kalo ada 30-50k..ko tk tahu cara..diam2 sudah.

      0

      0
    • The mother of jhonny bravo says:

      So wat kalo die desperate nak kahwin. Umur die dah cukup.. die berkemampuan.. dan yg penting skali die mintak jodoh die dari Allah.. and of coz Mendirikan rumah tangga tu satu ibadah .. kalo nak bbl fikir dulu bole.. and apasal ko pertikai kan kno dir cpt dpt pergi haji.. ko lupa ke ini tkadir Allah yg tentu kan.. Allah yg jemput neelofa utk ziarah bumi mekah.. i think u shud pray harder if u wanna go haj n not ranting ur craps here..

      0

      0
  10. Kak leha says:

    Ade connection mcm mne pon..kalo Allah xpggl lg took kerja kan haji.. Xdpt jgk..seru die da sampai..

    0

    0
  11. Victoria becks says:

    Selalunye org asik dok mention nak kawin,nk cari jodoh actually dia dah kawin cuma nk kaber line punya pasal kunun2 ckp la cmtu. Ada ke org ckp nk kawin nk crk jodoh dlm masa 6 bulan sampai 88 kali…hmmm sumthin fishy here…adakah dia mg btl2 kawin dgn dot dot dot …tp sbb dot dot dot takut sgt2 dgn bini pertama so lofa kena la berlakon sket…jengg jengg jengg

    0

    0
  12. bodopiang says:

    seee….
    sangap nak kawen …
    pikir nak kawen je ..
    bukannya nak buat amal ibadat

    0

    0
  13. suhaimah58 says:

    semoga mendapat haji yg mabrur disamping berubah menjadi muslimah yg sejati .. rasanya artis wanita yg gi haji dan betul2 berubah penampilan 100% sy nmpk cuma mizz nina .. paksalah diri utk berubah, dgn keterpaksaan tu semuanya sbb Allah yg pasti :)

    0

    0
  14. sentap says:

    tahniah…hope kat sana ti jgn sebok berselfie cam dato vida…shoping la…
    moga dpt hj mabrur bkn malboro

    0

    0
  15. berbulu nengok miniskirt marion says:

    supaya dpt laki marion counter..cukup2lah reta org melayu pi kat cina bukit tu..

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Ayooo…niat apa ni. Ke situ pulak ko nih. Terdesak gila ko ni Lopah. Mengucap la!!!

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Gedik nya…mcm terpesong nawaitu ko. Baik ko bawak mgucap. Masyaallah..

    0

    0
  18. eeeeee says:

    pale abah kome duk kutuk2 ape. biar la dia. typical malaysian sungguh. org tu pi haji dpr pahala. hampa duk kutuk ape dapat. ish3.. hahahahaha

    0

    0
  19. anonymous says:

    aku paling menyampah kalau ada orang cakap, dia pergi haji dan umrah sbb terpilih jadi tetamu Allah, eh hello so orang yang tak dapat pergi yang banyak tanggungjawab takde duit lebih ni tak terpilih la ya…janganlah kuar kan kata2 yang buat orang pk Allah ni pilih orang kaya2 , artis2 VVIP je pg sana….dah lumrah ada duit apa pun boleh buat so yang tak berada yang miskin ni Allah tak pilih la ya jadi tetamu dia? lagi pun Islam dah kata haji and umrah ni utk yang mampu so takyah kuar statement sbb insan2 terpilih la..

    ada jugak yang pergi umrah pergi haji balik sama je tak berubah…terpilih sangat !

    0

    0
    • Anonymous says:

      haaa ni aku setuju. aku pun x suka. ada je org yg perangai jahat dpt pi haji. ini rezeki masing2. ada cepat ada lmbt. dan bkn mesti nya sbb mereka yg pergi tu lebih baik dari yg tak sampai lagi. ada contoh2 public figure n selebriti yg kononnnya gi umrahdan haji berkali2 tapi perangainmasih x semenggah.

      0

      0
  20. hajah jemah says:

    Bagus la…Lpsni hajah lopa x yah la gelak bsr2 sgt ms jdk host meletopp..
    N pakai baju yg bersesuaian dgn hajah ye??

    0

    0
  21. Kalau dah jodoh tak kemana, kalau says:

    Apa nak jadi dgn engko lopah? Sungguh engko berbangga dgn berkata mendahulukan doa untuk jodoh. Sedih dengan perangai engko yang tak semegah. Jgn asek ingat jodoh ,beri apa Yg Allah nak ( buat ibadah bersungguh disana dulu ) baru engko boleh meminta apa saja dari Yang Maha Kuasa, belum sampai sana Canang sana sini nak jodoh, kalau takdir kapal terbang engko kena hijack org jahat, bernikah lah engko atas kapal terbang dgn penganas, itu niat engko yg terbesarkan, nak jodoh, dapat lah jodoh.

    0

    0