Written by AbangNara | August 12th, 2014

Amboi, amboi, amboi. Terkejut Abang Nara mendengar desas-desus ini. Mana tidaknya, Neelofa kini dikhabarkan sedang hangat bercinta dengan kerabat diraja dan dikatakan bakal berkahwin tidak lama lagi. Kerabat diraja yang mana satu, tidaklah pula diketahui. Rasanya baru sahaja Neelofa dan Hans Isaac putus cinta. Adakah Neelofa telah bertemu pengganti atau ini sekadar gosip sahaja?

neelofa kerabat diraja
Ditanya oleh Kosmo mengenai kebenaran khabar angin ini, Neelofa enggan memberikan sebarang komen. Kata Neelofa:-

Saya tidak mahu sebarang temu ramah. Maaf. Bulan ini dan bulan depan, saya tidak menerima sebarang temu ramah. Beri saya ruang

neelofa kerabat diraja

Nampaknya Neelofa enggan mengesahkan atau menafikan desas-desus yang sedang hangat bertebaran ini. Apa pun, kalau betul, tahniah diucapkan. Kalau tak betul, sama-samalah kita doakan Neelofa akan bertemu jodoh secepat mungkin. Tak sabar nak tengok si cantik manis ini naik pelamin. Kan?

P.S: Jom dapatkan koleksi TELEKUNG TRAVEL SEJADAH terbaru keluaran Gudang.my! Keistimewaan telekung ini ialah begnya yang unik. Beg boleh simpan telekung dan beg bila dibuka menjadi SEJADAH! Harga pun sangat berpatutan, RM49 free postage!

Boleh click: facebook.com/Gudangmy
Call/sms/Whatsapp: +60192361986

 photo Gudangmy_zps276203b3.jpg

78 responses to Bakal Kahwin Kerabat Diraja, Neelofa Enggan Komen

  1. mummy says:

    hmmm….

    • WeLoveLofa says:

      Padan muka hatters…

      Dulu korang membenci… Tapi kalau betul gossip ni… korang kena dan wajib doakan kesejahteraan dia waktu solat jumaat/raya di Masjid. Siap duduk bawah duli dia lagi… well done lofa..!

      BIG WIN..!!

    • KAMARIAH says:

      PTT LA TIBE2 CLASH DGN HANS…

      OK2 X DE JODOH BERBEZA AGAMA..

      APE PUN TAHNIAH KLU BTL…

      • qsera says:

        da tau da kerabat dari mane,kerabat kelantan…insyaallah kalau dah jodoh mereka,doakan mereka mempunyai jodoh,amin.dulu menyampah gak ngan neelofa tp sejak bertudung baru nampak ayu.kikikiki

    • amy says:

      Tahniah.kalau jodoh Alhamdulillah.setuju sangat.jadilah hendaknya jodoh you dengan Sultan Kelantan.Amiin. jangan komen apa-apa Lofa dengan press.keep to yourself.you are classy babe.tak bangga diri and humble.good for you.best…

  2. okay says:

    macam-macam

  3. Cili Api says:

    Dia ni xde la lawa mana pun. Lebih kurang awek2 kelantan kebanyakan yg len je rupa paras nya. Dlm industri seni gosip je gempak dia ni. Filem/drama pe je dia meletop pun kalo nk dibandingkan musuh dia anzalna,tasha n fazura.

    • cili kulai says:

      dia lawa n berkualiti. bab berlakon tolak tepi. jelita n level gundek ko sanjung tinggi ke?cerdik sekolah tapi duduk atas pangkuan mat saleh yg sah bukan laki pun kira hebat ka?kalau hebat berlakon tunjuk tetek besar tembikai pun harus puji juga ye..

  4. Anonymous says:

    Becoming Raja Perempuan Kelantan?

  5. kak wok says:

    Tak lawa mana tak meletop pun ramai gak yang baca komen kannn…doa kan yang baik2 dah la…artis pun manusia biasa cam kita jugak…ada hati ada perasaan nak hidup bahagia

  6. Anonymous says:

    Rasaya kaum kerabat dan orang loaded2 nak kan artis sebab mereka nak tumpang glamour je. Dengan cara tu popular la sikit dan akan dikenali ramai. Bagi yang benar2 menjaga nama dan keturunan , mereka akan pilih yang benar2 sesuai untuk menjaga nama baik mereka . Contoh yang terbaik Sultan dan Sultanah Perak sekarang.

    • Bedah says:

      btol tu anon..
      Bedah pernah selisih dgn tengku nazrin dekat kinokuniya klcc… humble sangat. jalan sorang2 je takde body gaurd…
      Bedah apa lagi, tahan laa nak bergambo… hahaha.. kalau retis malas nak bergambo sekali, ini Sultan Perak yee tak…

      • Orkid Indah .... says:

        @Bedah. Kak, sy JEALOUS NYERRRRRR …. kita nak bergambar gak …. ye ke TUANKU jalan sorang2 .. slalu gi situ tp tak pena pun jumpa …. tak de rezki. Satu2nyer Sultan di Msia yg ada PHD. Sultan yg boleh di Contohi oleh Rkyt Msia. Sultan yg Berpendidikan & mementingkan Pendidikan serta Pelajaran. MENUNTUT ILMU ITU WAJIB OLH SETIAP UMAT ISLAM. Tuanku still handsome wlpn lbh kurang sebaya dad sy … DYMM RAJA SULTAN DR NAZRIN SHAH IBNI ALMARHUM SULTAN AZLAN MUHIBBUDDIN SHAH sngt Karismatik & Berwibawa.. SMOGA ALLAH MERAHMATI TUANKU & RAKYAT PERAK serta RAKYAT MSIA. Aameen.

        • minah jambu idop umno ! merah biru says:

          ape yg kau komen ni ? minah jambu macm tk pahammmm

        • Orkid Indah .... says:

          Hehehehe … alaaa @minah jambu malu sy … sy bukan respon entry kat atas tp komen kak bedah … best dia dpt bergambar dngn Tuanku. Cuma komen kene sipi2 jer pasal sultan. Admire giler dngn Tuanku dr kecik lg. I thnk Tuanku suka ride horses kat club tuttttt dulu …. handsme banget dr dulu sampai skrang. Klu dpt kawin kerabat spt Tuanku bonus lah lofa … tak kesah kawin dngn saper sbb Jodoh Pertemuan Allah swt yg atur dr Lauhmahfuz. Congrats Lofa. Doa utk @minah skali. Sronok raya kat spore&kaki granny dah ok?. Smoga Allah sembuhkn &dipnjgkn umur.

        • minah jambu idop umno ! merah biru says:

          Oooooooo gituuuuuu cerita nyeeeeeeeee huhu……minah jambu pon suka tengok DYMM RAJA SULTAN DR NASRIN tu dia hensemmmmm kan ! kaki nenek minah jambu dh ok pasal dia sapu ngan minyak serai kire2 dia dh boleh naik turun tanga lah hehe…raya kt spore macm biasa ajeeeeeee tk macm raya kt kampong lagiiiiiiii best …thank u orkid indahhhh muah !!

  7. yezza says:

    Poyonya komen neelofa tu..xnak sebarang temuramah..mcm ko la artis yg paling berbakat kt mesia ni..semua org terkejar kejarkan ko..huh..

    • milo says:

      tapi artis yg berbakat kat mesia ni takde pun wartawan hadap nak g nemuramah khennn?? kelazzzss gitu…

    • tipah says:

      Ye lah buat apa bagi apa-pa komen atau bercakap dengan press.nanti silap-silap dispin pulak. tunggu ajelah. bukan kita prempuan yg terhegeh-hegeh nak bagi statement bagai.tunggulah kalau betul sekali pun.jangan jadi macam orang tu marion cauntor tu dia yang beriaya-iya bagi press statement keluarga lelaki tak kata apa-apa pun.nmpk sangat.ingat tak dulu.steady Lofa…. doakan terbaik untuk you Lofa. jaga diri dan nama baik.you are kelas babe.

  8. malebes says:

    Lebih baik dia ni dari si fazura yang blom pape dah rioh skampong pasal hubungan dia ngan tmj. Lopa ni dediam je tetiba ni je baru ada desas desus dan dia sendiri pun tak mau kecoh. Yg si fazura siap berbaby baby lagi kat twitter n bergambo bagai last skali nganga melopong je. Aku mmg tau si lopa ni cerdik takde nak heboh… Mcm ni la baru classy.

  9. nok gebuzzz says:

    tidak mau sebarang temuramah bulan ni n bulan depan,mungkin bulan lagi satu nak PC kot..sebab nak umum nak kahwin…sape tau,if betul…congratss to u lofa!!

  10. cecitececite says:

    betul la tu kan gosip ni sampai x nk d interview? gtew lofa..well done girl…btw lofa ni umur berape?sebaya tok ti ke?mcm sebaya je..sorry la klu muda dr tok ti..

    7×6 = 42 la nara…

  11. Cikgu says:

    Patutlah bertudung…ada sebabnya..

    • cikgu la sangat. says:

      Kau ni ahli nujum ke? Siap boleh agak sbb dia bertudung. Benda baik (bertudung/berkahwin) pun orang nak pertikai. Manusia yg busuk hati betul. Buat2 la muhasabah. Kalau xsuka baca je xboleh?

    • AZ says:

      orang bertudung xyah la nak persoalkan. kau tau ke niat dia bertudung.

    • ... says:

      bukan . pernah dengar dia share dkt radio mana ntah pasal hijrah dia.. kagum jugak lah mcmana dia berusaha sungguh2 nak berhijrah ke arah lebih baik .

  12. Harry Styles says:

    Cantik la Lofa ni

  13. Harry Styles says:

    ishhhhhhh xsuka aku dia ni!!!!

  14. Anonymous says:

    kalau btl pn ap salahnya…wlpn aku x berapa minat kt lofa ni..tpi klau btl la memg sesuai la kalau dia ngan kerabat…lofa ni pn cantik..tpi kalau kawin kerabat dpt bini y no 4…hemmmmmm…no komen la…klau bujang memg satu bonus y baik..tpi ssh kan nk cari y btl2 bujang..paling koman pn ramai y brstatus duda…

  15. not freak like neelofa says:

    pegilah mampus neelofa ni..dia sgt pathetic..

  16. Juleha says:

    Abg nara tak sabar nk tngk lofa naik pelamin ke atau melepas nk dapat tackle …hahhahahah
    Statement org jantan mmg selalunya cam ni la ..
    Hahhahahah
    Oh ye gamba siti gan lofa mak oiii jauh beza rupa jambu gan manggis .

  17. someone says:

    Best ke klu dpt kahwin dgn kerabat? If me, i will be intimidated by the fact that im gonna marry a kerabat. Takut wooo.. hidup berubah 360 darjah. Paling tak best u have protocol to live with.. huhu… but if kerabat jauh.. i think wont be that extreme la.. omg… melalut pulok… anyway… congrats neelofa. U r much better as a socialite than as an actress/pengacara. Baru nampak aura u.. seriously

  18. Anonymous says:

    Ni mesti dapat kerabat yang nak tumpang glamour.

  19. Lopak says:

    Dia x nk komen sbb brmadu kot?untung org cntik..skjp je
    dh kne kebas.

  20. sandrianasiska says:

    Meroyan lah nampaknya si Fazura. Alhamdulillah. I’ve been thinking why Hans Isaac and not a better Muslim guy. Hans tu cuma nak bawa kehulu kehilir boleh la tapi masuk Islam jangan mimpi. He’s not sincere enough.

  21. wan zana says:

    Sultan kelantan ler

  22. Anonymous says:

    klo T?? mmg akn senasib dgn pazura jg akhirnya. melainkan hans blm test

  23. Anonymous says:

    Apsal sibuk2 pasal orang nak kahwin dgn sapa ni???/
    Ko orang kalo nak kahwin dengan bekas pondan pun ada aku kesah??????

  24. ubi says:

    dia nak kawen ngn sultan kelantan….sultan kelantan skrg xd permaisuri lagi…lofa pkai tudung dan jumpa Tuan Guru Nik Aziz haritu kann..dh nk jd sultanah kelantan…ok

    • macam2 says:

      memangla sultan kelantan baik dgn tok guru, tp tak semestinya lopa nak jadi sultanah kelate kene jumpe tok guru.

      aku harap sultan kelate kawin dgn org yang betul2 tudung labuh yg mengaji di timur tengah (spt yg digosipkan sebelum ini) dan bukan dgn neelofa. Kalau lah neelofa sultanah kelantan merangkap permaisuri agung tidak lama lagi, maka aku tidak akan mengaku aku anak kelantan buat selamanya. Full stop.

      • Anonymous says:

        sukati engkaulah. kau berhijrah ke siam pun takde org kesah. apatah lagi sultan kelantan.

        • Orkid Indah .... says:

          @macam2 … sy tngk awk ni SEMACAM bukan macam2 …. sbb lofa nak kawin dngn sultan pun awk sanggup kianat negeri awk . Belajar kat timur tengah .. Dah tentu masuk syurga ke ? Dah tentu warak ? Dah tentu baik ke ?. Salam … belajar mana2 pun boleh .. janji kerana Alla swt. Jurusan agama shj di iktirafkan … Uni di timur tengah bnyk jurusan termsk Medic. Ramai pun tak tudung labuh. Sttmnt awk tu spt Riak Ujub Takabur. Klu awk tu rasa awk warak cuba renung diri dalam2. Awk nak sultan cari istri tudung labuh. Awk tu mcmmana tudung labuh jugak [email protected] Jngn riak …

        • 1 macam .... Orkid Indah says:

          Fikiran sempit sampai tercepit. Ukhhhh..Klu da jd sultanah nanti dia pakai tudung labuh lah .. Nape tak suruh jer bakal sultanah pakai niqab? Itu pun skiranya sultan perintahkan sultanah pakai Tudung BETUL2 Labuh. Klu tidak pakai bermakna sultan tak Perintahkan. Apa Tanggapan awk terhdp Sultan kelantan pula .. ?. Takkan tak nak balik kelantan plak …ramai jg yg bertudung labuh tp dr uni di barat & estrn asian. Malah warak & ada yg hafizah. Sultanah dulu pun tak tutup aurat masa dulu. Musykil bila alasan tak ngaku Rkyt Klntn smata2 sultanah TAK PAKAI BETUL2 Tudung labuh!

        • macam2 says:

          sabar2 sume, bukan ape. Aku cume rase neelofa lebih comey kawin dgn orang biasa2 mcm diana amir. classy and humble.

  25. kate dengan kerabat diraja perak? ,betol ke

  26. iza says:

    Nmpk siti lg comel..lopa ni mmg lawa, mmg tipikal awek kelate ni comei2,, x payah la nk over sgt

  27. ctsumayyah says:

    I x tau plak lofa tu cerdikk sgt..tahap manner cerdik tu..minah kontrol lawo, perasan cantik, perasan hebat adorr la..nak jer i lempang retis minah kelate sorang no..I hate lofa selamanyerrrr..

  28. ting tong says:

    Boleh lah lofa ni takde lah meletop sangat. Cantik adik dia lagi. Tapi kalau nak bandingkan perangai dia dgn artis perempuan yg lain memang macam langit dgn bumi. Lofa ni tak wild-wild west ikut jantan bercuti kesana kemari. Bergantung hidup dengan jantan. Family lofa business semua. Lofa layak menjadi princess. Pandai jaga diri dan maruah keluarga.

  29. anony says:

    WE HATE LOFA……Ape plak padan muka haters nya, org suka ke tak suka ke, jodoh pertemuan tu ditangan sape???? Kalau gedik mmg org tetap tak suka, peduli ape dia kawin dgn kerabat ke keropok ke, org tak suka kegedikannya. Lantaklah sape jodohnya…
    Hmm….tak sangka kerabat pun nakkan artis murahan. Bekas Hans pulak tu…..eeuuwww
    Zaman skrg anak2 raja dah tak nak cari pasangan dgn anak2 raja negeri lain. Dia org berkehendakkan artis2 pulak. Kalau zaman dulu artis dipandang hina. Ape2pun minah gedik ni dulu pandai amik kesempatan atas Hans sb nak popular. Bila dah popular cari yg lebih dr segala segi…

  30. serene says:

    Sultan kelantan yg alim tu nak kan artis mcm lopa yg baru2 ni berskirt pendek nampak lutut, hidup bebas dgn Hans. Yelah sb artis & popular mestilah ramai yg nak wlpn perangai teruk…

    • Orkid Indah ....Pray4Gaza says:

      Suka jer kata lofa ni pergaulan bebas … bab pakaian tu no komen sbb itu lofa dulu … tp bila dia dah berubah kearah kebaikan … knapa nak ungkit2. Cuma sikap competitive tahap gaban bnyak menyumbang ke arah kontroversi … lain2 tu sy tngk ok jer dia. Tak clubbing & jns fmly orientd. Attitude boleh di ubah. Tak yah lah lofa ni terlalu nak bersaing sngt … susah nak dpt ketenangan hati … harap2 dia ubah sikap tu … Wish her all da best in life …. bila sy tegur sikap tu malah x kutuk langsung. Ramailah her fanatic fans dislike sy. Padahal tak hate dia pun. Kan bagus klu attitude mcm ni .. peace no war Pray4Gaza.

  31. ameera says:

    lofa ni lawa gila kot. standard awek kelantan laa.. katik da pakai heels jimmy choo x de hal la punya. bijak, lawa, mixed.. lofa lebih segala galanya dri pajura. betina tu dulu tmj boley tahan sebab asyik mengangkang je. wahahahah

  32. illiyasafura says:

    Askum….alhamdulilah klu betul jodoh neelofa dengan kerabat raja…doakan yang baik2 saja..Neelofa ni memang pandai orangnya..satu sekolah dengan adik saya di MRSM Langkawi…SPM 10A1..bukan calang2 orang kan nak boleh dapat SPM 10A1…cuma maybe dia tak sambung belajar ke peringkat yang lebih tinggi…takpelah..yang mana baik kita doakan…bersangka baik dengan setiap perubahan ke arah baik yang orang buat…

  33. jiji says:

    i bukan peminat lofa ye. memangla kalau ikutkan lofa ni bese je kalau nak ikutkan minah kelantan yang memang ramai yang cantik2. tapi lofa ni ada pakej. konfiden, pandai cakap, pandai dalam blaja, famili kaya, famili oriented n tak sosial melampau. thats wat makes her differ from other kelantanese women n up sikit…

  34. permaisuri says:

    salam untuk semua ,.. jika orang mengutuk dan mengata tak henti2 pada sesaorang maka orang tersebut akan dapat ganjaran dari ALLAH. manakala orang yang berdengki mengata akan mendapat bala..Makanya kalau Neelofa kahwin dengan kerabat raja maknanya taraf dia semakin tinggi..

    • Princess says:

      Kahwin dngn ‘kerabat diraja’ shj maknanya taraf dia smakin tinggi …. ? Woww… Alamak jd yg kawin dngn Ulamak besar tak taraf tingggi ke @ org biasa2 @ Jutawan @ org miskin kiranya u letak kat taraf mana ye ? Itu sebabnya Allah swt tak meletakkan manusia itu di mana2 taraf kecuali mereka YG BERIMAN & BERTAQWA. Taraf u tu level sama dngn pemikiran di takuk lama. Setakat dunia alahai apalah sangat … tak kesah lah saper2 asal Iman moral yg tumbs up tu taraf level dah tinggi tp klu kaki club minum tonggang terbalik hatta kerabat raja @ tak raja kayo rayo tido dngn duit skali pun. Taraf mrk ni hnya di Pinggiran.

      • putri saadong says:

        Princess..kalau kahwin dengan raja- dia akan naik tahta, duduk istana , mana pergi orang iring, rakyat akan tunduk bersalaman, itulah maknanya tarafnye tinggi..tak pulak bermaksud dibanding dengan Ulamak.faham bahase tak?? kalau awak pun mesti terangkat terawang2 kalau raja pilih awak kan….

  35. jaja says:

    Dengar gosip yang bertiup dengan Sultan Kelantan..bertuah badan bakal permaisuri

  36. saya says:

    just for info….yg pasti bukan dgn sultan kelantan. ini sahih. full stop.

  37. Azura says:

    Bulan ni dgn bulan depan,bulan lagi 1 kawen dgn TMJ.TMJ nak kawen bulan 10 kan?hihi.Tapi tak mungkin la dgn TMJ sbb dah terang lagi bersuluh dgn golongan biasa dari gombak tu.

  38. jlo says:

    Bukan TMJ dah clash ke ngn budak gombak tu.. kata nak kawin ngan kerabat Pahang pulak !!..

  39. […] memang desas-desus Neelofa akan menamatkan zaman gadisnya dengan kerabat diraja yang tersebar baru-baru ini telah mengejutkan orang ramai. Abang Nara pun terkejut. Khabar angin […]

  40. haterd says:

    Patut le pkai tudung minah ni..xdpt tmj …tmklate poloppp nokk ..betine sundel

  41. Jadoo says:

    by the way..aku rasa xde lg kut artis yg boleh lawan hidung dato ct. kecil dan comel. hehe

  42. LISA SURIRUMAH says:

    LISA SURIRUMAH PUN ADA IRAS NEELOPAK.. ADE MANA2 KERABAT NAK KENAL X..??

  43. zaza says:

    Tahniah, tp x payah la nk bandingkan wanita kelantan lain gan neloofa.smua wanita kelantan comei2, ada kelebihan sndiri.

  44. soroto says:

    What a stupid rumour.sultan kelantan doesn’t like neelofa.shes not his type.and she has reputation of being slut.