Written by AbangNara | May 2nd, 2011

datuk siti

Patutlah terasa bumi Malaysia ini agak sunyi sepi sedikit, rupanya penyanyi nombor 1 Malaysia sedang bercuti di Cape Town bersama suami tercinta, Datuk K. Nampak sweet sangat-sangat mereka berdua di dalam gambar di atas. Terserlah kemesraan dan kebahagiaan. Semoga percutian mereka happy-happy sentiasa.

Apa kata korang semua tweet kepada Datuk Siti di Twitternya dan minta dia upload lagi gambar banyak-banyak masa percutiannya di Cape Town. Setakat ini baru dapat 1 gambar di atas sahaja. Abang Nara tahu korang nak tengok lagi kan gambar penyanyi kegemaran korang nie. Betul tak?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

115 responses to Bahagianya Datuk Siti Bersama Datuk K Bercuti Di Cape Town

  1. Paan Jr says:

    pehh!! nak ikottt! erk. emm. ok lah takpelah haha

  2. ax says:

    cape town mmg best pun…ak dh 3 kali gi…(tp dlm mimpi je)…:P

    • edsassin says:

      ok la tu, aku sekali pun xpernah dalam mimpi :p

      • ax says:

        sng je kalo nk dpt mmpi cape town….kau bkk google images…pstu kau kira bgnn kt cape town tu…pstu konfem tertido…pstu plak, konfem kau dpt mmpi gi sn…silap2 bole jmpa ct ngan datuk K….hahaha:P

  3. najmi says:

    kuning gigi Datuk K

    • fmalique88 says:

      sempat laks ko tgk gigi dato’ k nie yea?
      moga kalian cepat dikurniakan cahaya mata….
      Amin~

  4. joegrimjow says:

    datuk k senyum je. senyum bermakna.
    semoga cepat dapat anak

  5. aku laaaa.. says:

    tokti cam anak dara laaaa… ^_^

  6. timah sebelah rumah says:

    mana pi tudung dia ? Kenapa takde orang marah ke apa ?

    • kudabelang says:

      bkn tudung tp skaf sejemput tu ilang..di ganti le dgn cap lak…
      dato k baru pas minum kopi..kuning x ingat

    • secret says:

      tok laki dia ada depan mata la wey. awat tanya ct. tanya la kt dato k la.

    • wartawan bebas says:

      walau tudung sejemput tu pun, bila naik pesawat saja habis dah dilondehkan dan jadi free hair. tudung tu akan dikenakan semula bila pesawat mendarat balik di malaysia, itu lah artis no 1 pujaan malaysia ini. jika siti tak mampu menunaikan janji dia untuk bertudung adalah lebih baik jangan mempersendakan pemakaian tudung tersebut. apapun semoga siti boleh memakai tudung dengan sempurna selepas ini, amin.

      • Propa says:

        SOKONG

      • sakitMata says:

        sgt sokong… lg menyakitkan mata biler anak2 muda mula ikut fesyen ini….trend katanyer. Kasihan lah pada org2 yg bebetul memakai tudung kerana Allah…kerana org2 mcm ni yg buat org sekeliling bg ungkapan “pempuan skarang pakai tudung atau tak pakai tudung dah sama jer perangai nyer”…

        nila setitik rosak susu sebelanga…jatuh martabat pemakaian tudung hanya kerana ade segelintir yg menjadikannyer fesyen terkini…

      • mak uda says:

        tu la kalau nawaitu tak betul, klu diperhatikan siti ni makin teruk pakai tudungnya lps ayah dia meninggal,kesian lak

      • ciknab a.k.a mokchik says:

        huhu… tu la pergi haji dengan niat yang salah balik jadi camni la…takde keberkatan… tak ikhlas pakai tudung baik bukak jew… tak payah la jadi hipokrit…. Yuna baru la boleh digelar artis no.1 malaysia sebab dia baru je naik da leh buat duit kat international market tak perlu g kelas English.. tu la pentingnya English Education… ye tak :))

  7. Anabobo says:

    Mmg rsa bhgia n dihrgai bila msing2 dpt trima kekurngan n kelebihan msing2..

  8. miszLyssa says:

    ****tdung die ilang dh..tngl topi jerrrrrr……………
    yela g obersea bkn org knal die kannnnnnnnnnnnn…
    hpokrit…!!!!!

  9. jena jen says:

    buroknye rupe org tue ni. Mata tok k mcm sorng org tue yg i jumpe waktu nk bayar duit masuk tandas baru2 ni

  10. azi says:

    ttp cun without makeup..

  11. kudabelang says:

    ct ni aku minat gak tapi sejak pakai skaf x semenggah tu trus ilang minat aku..p haji n umrah byk kali tapi xde kesedaran lgi…
    artis lain ramai je pakai tudung berjaya.,..ke takut dato k lari../.maklumlah dato k minat seksi2 mcm rozita che wan tu

  12. Whadda F? says:

    mcm bapak n anak laa

  13. awex gaban says:

    ct !!! awat teruk sgt ni…p mna tudung/ selendang…?smpai napak telinga dh ni..tu la..lain kali kalo rsa x leh tunaikan..jgn berjnji…

  14. ct says:

    ble ct pkai skaf sjemput tu rmai mngutuk…
    tp yg sharifah aini pkai tudung labuh tutp dada tp leher terdedah xde spe lak nk kutuk….

    prempuan2 yg bkan artis ni pn rmai yg pkai tudung je, tpi bju ketat+legging…., rse2 tu tutp aurat ke tak sebenrnye??
    pikir2la sendri…
    jd, tak perlula nk mngutk sgt2…
    tak smua orng sempurna….

  15. sygsyg says:

    tok ti cantekk :P

  16. Nazim Nasri says:

    haaa macam anak gan bapak je Siti gan Datuk K nih. comel :)

  17. semoga siti dapat anak..
    mesti lagi ceria hidup..

  18. tingkap says:

    kesimpulan dia kalo takmo org kutuk gg kuning sila katup mulut time amik gambo

  19. neeza kamalzman says:

    Dato’ siti pg bercuti luar negara mmg xpki tudung or selendang lgsg??pelik..mmg berselendang utk rakyat malaysia je ke??ermm..

    • wanita says:

      hek leh… sebok jer…. xplik pon.. dlm ni ko brani la tgur… cuba jupe dpn²… aku rs tros xterkatakan kan…

      • teddycomey says:

        ko ni msti jnis yg xpkai tdung kn..tu sbb ko skong je ct ni bla dia xpkai tdung..huh!

        • ct says:

          mne awk tau wanita ni xpkai tdung….
          btul pe die ckap…, de ke yg brani nk tgur ct dpn2 pasl gya tdung die tu…?
          klau ade pn, mgkn para ustzah & ustaz….

  20. waaaa….best3….capetown tow..serasi giler they all..hahaha..doakan mereka bahagia ke syurga(bukan ke anak cucu je taw..hehe)

    DAH TENGOK : ISU MAYA KARIN DILACURKAN BAPA SAUDARA?KLIK NAMA SAYA(KISAH PANAS!!!)

  21. Mana Tudung? says:

    Mana tudung HAJJAH SITI???

    • kapas says:

      tertinggal kt malaysia.

    • Oooopsss.... says:

      eleh p luar negara budget org xtau la 2..ni zaman IT la, org leh skodeng pki PC je, godek2 je.. tudung ntah ke mana…tutup pkai topi je…cissss..nyampah aku..budget baik je..

      • za says:

        hello ngengg, dia upload gmbar ni kat tweeter dia. so memang dia nak publish la. x perlu nak skodeng2. ngok terus je. adeiiiiii

  22. ntoh says:

    doakan je yg terbaik. xyah kutuk2 kot klo nak bg nasihat..xyah nk perli jgk..xde manusia sempurna..dia jnji nk pkai tdung kan ke dh bgus tu..mksudnye dh ade niat..inshaallah berubah perlahan lahan..

  23. gyulee gyuri says:

    semua orang dalam dunia ni tak sempurna okey….tak payah nak nafikan ramai wanita dalam dunia ni yang bertudung , kadang kala tak pakai juga bila keluar..di sebabkan dato CT ni artis , ramai yang nak kutuk..nak kecoh…maknanya dato ct tak bersedia lagi la tu nk bertudung litup sepenuhnya…tak payah la nak kutuk2 org…sebaliknya perbaiki diri kita sendiri…pk dulu kita ni sempurna ke tak…doa benda baik..bukan yg benda tak elok…insyaAllah satu hari nanti dia akan dapat hidayah dari Allah…sorry..aku pun tak minat mana pn ct ni..tp sebagai manusia biasa , kita jgn la selalu pk negatif…biar la dia nk pakai ke tak..dosa dia dgn suami tanggung…kita ni pn yg byk dosa , tak payah nk tambahkan lagi dosa kat sini….

    • kapas says:

      ptt nye benda wajib 2 sendiri paham ler. tp da laki die xkesah per nk kecoh..hukhukhuk. elehhh…ni kipas brani mati ct ah nih. artis laen kne kutuk ag terok dr ct nih. kt malaysia nih bese kne hentam artis2 yg da meluat nk d hentam. tapi lau kena bab ct nih,wartawan2 yg dok hentam artis laen pakai tudung xbetol dok senyap jekkk..bias di situ ok! lagi pn bukan kutuk bende pelik2,ni kutuk pasal tutup kepale nun. sebab sayang lah ramai amik peduli pasal die xpakai tudung lagi. kami sebagai peminat (xpdulik minat ct ke x) nk teguran tu same tuk semua..tuk renungan kite jugak.

      • kurus says:

        aku sebenarnya tk mengikuti bab siti pakai tudung ni dulu..
        kenapa? dulu dia ada JANJI ker? atau… apa sebenarnya yg dia cakap??
        tolong tunjukkan aku..hk hik

        • ct says:

          aku xingt lak yg die pnah janji…
          yg aku ingt, die pnah ckap, die bkn b’tdung, tp b’slendang…. n t ble die btul2 dh b’sdia, die akn pkai tdung litup trus….

  24. papa says:

    gyulee gyuri: ang duk kalut pasai pa?

  25. leh says:

    kok ye pun, tak kena gak klu marah sgt psl janji tu. dah jadik janji pakai tudung kerana peminat pulak, bukannya kerana Allah. soal tudung tu antara dia dan Allah. bukan antara dia dan peminat.

  26. hajimaru says:

    kulit ct sangat mulus..umpama telur dikupas..jelez i..

  27. bahagianya diaorang..

  28. kurus says:

    laaaa…. iya iya aku buka entry ni nk tengok permandangan kt cape town..

  29. nunu says:

    puan ct…kemana menghilang skarf sejemput?lain kali kalau x sedia nk pakai, jgn janji apa2… bila x ready, mcm ni le jadinya… buka je lah dato’ ct …xyah nak cover..org sume tau..
    nanti kalo benar2 ready,.. terus pakai yang tutup mcm farah diana..

  30. Wak Lu says:

    tajuk page ni “Bahagianya Datuk Siti Bersama Datuk K Bercuti Di Cape Town” tp comment yg keluar “Gigi Datuk K Kuning” & “Hilangnya Tudung Datuk Siti”….erm..macam2lah artis2 kt malaysia ni skg..pape pun i doa yg terbek jer tuk dorg semua….amin……. (peace for malaysia)

  31. what the? says:

    pelik, kebanyakan saya nampak pasangan sebelum mendapat anak akan berjalan semahu-mahunya, semua tempat mereka pergi, tapi orang rumah saya, lepas kahwin terus mengandung, kesian tak dapat jalan dengan perut membesar.

    ps: boleh tak jangan komplen pasal serkop kepala dia, dia dah tualah, tahu mana betul mana tak, sejuta komen pun takkan membetulkan serkop itu.

  32. ellen says:

    so sweet…harap2 percutian kali ni bakal melahirkan seseorang..hehehe..dah lama tunggu kabar baik dari mereka ni…semoga dipermudahkan …

  33. aku says:

    bagus la camni… berjalan sana sini husband n wife… tak macam artis lain.. lom kawin jalan sana sini… ada anak ke tak ada anak ke.. mmg disarankan suami n isteri berjalan berdua setahun sekali…

  34. yaaa says:

    asal gambo siti je
    gosip pasal tudung dia
    bosan laa.. bosan

  35. Aku Tak Kisah says:

    Tak minat langsung ngan Siti. Tak sesuai pun ngan Dato K. Menyampah aku tengok. Hahaha…

  36. makencik says:

    kesian siti kena kutuk tak pakai tudung>makcik pun kalau pg obesea tak pakai tudung……pakai selendang dan topi je,ada 3 sebab tau…1)tersalah bawak tudung tak matching .ye la bila travel kita bwk sikit je dgn baju 2)pegi tepi laut,tak nak lah meleleh peluh melekit2.3) bila swimming kat pool tak kuasa nak pakai.t u je sebab musababnya.hehehe.bukan nak backing siti.sekadar nak menghilang kan perasaan guilty concious ini.

  37. LoLyat says:

    idup dikelilingi lautan duit
    sape yg x bahagia kalo camtu

  38. spoiler pink says:

    dah la jgn gadoh2 pasal ct ni. xde faedah pn korang weh…dia bkn kenal pn korang.

  39. Chantek says:

    benci btol tgok DK ni.. mcm org miang jak..

  40. ieda says:

    sweetnyer..tok T nie..suke2..hope kekal selamanya..cepat2 dapat baby..:)

  41. Tok Kadi says:

    armani jeans..
    atok, no money jin..

  42. Erin says:

    I pula terasa happy tgok dorang

  43. NAIDA says:

    kat cape town tu angin kuat tudung dia dah terbang

  44. mak orang says:

    cam anak dgn bapaks

  45. mak orang utan says:

    Macam Atuk dengan Cucu…..!!!!

  46. ai says:

    erkkk… betul ke datok k ni kaye? kalau betul2 kaya, takkanla pakai jaket ada logo besar gedabak “original armani jeans”. hiiiisssshhhh nampak sgtla tak ori. kok ye pun tak kisah psl harga… org betul2 berada takkan pakai baju kualiti chow kit yg ada logo besar2 gedabak ni

    • mak orang says:

      bior la dia ingat org kaya tak beli baju yg murah ke… baju pun nak jadi issue… haissshhh

    • auchhhhhhh says:

      hahaha…………..ak baru nak komen pasal baju tu…………

      siti ni memalukan je…tudung bukan hiasan..bila akil baligh memang wajib pakai tdung……..tu xpyah belajar tinggi2 pun org tahu….tapi degil nak ikut…….

  47. student bandung says:

    tudung terbang melayang

  48. Aku says:

    Maybe dalam cap tu ada tudung, dlm tudung ada rambut..kuikuikui

  49. Nur Kasih says:

    really2 sweet…tp bila tgk lama cam anak ngan bapak je…

  50. org biasa says:

    ade laki pon x reti nk nasihankn bini btudung elok2 sbagai org islam..btudung tu WAJIB! tayang2 satu dunia bleh tgk la..btmbah dosa ko tu..kesian bapak ko yg dh xde..datuk k tu sme..

  51. kakngah says:

    camne laa tok ti tu nak berubah…die pun x penah baca komen2 pasal die kat tenet nie..dan pon x penah nak ambek tau..

    bertudung itu hukumnya wajib…dah termaktub di dlm Al Quran…x tunggu samada kite dah bersedia atau x ke arah itu..apa hukumnya mempersendakan apa yg tertulis di dlm Al-Quran??

    kesimpulannya…serahkan saje kpd Allah swt…hanya Dia yg lebih mengetahui..

  52. annagurl says:

    pakai cap atau beanie(topi yg mcm anak tudung tu) tapi jambul tetap kuar…tulah siti nur haliza…

  53. botak says:

    bosan ahhhh cte ni. xda mdtgkan ilmu lgsung

  54. ade aku kisah says:

    omakkkk aaiiii……mne tudung ko siti…..mentang2 ko gi obesi….tudung ko pun t’tinggal kat m’sia ke…..aje sedeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy………….=(

  55. Reena says:

    Berselera ct dgn pakcik bergigi kuning..chait!!

  56. wow zones says:

    Top-notch share it is without doubt. My mother has been awaiting for this tips

  57. gigkukuningsbbbersalutemas says:

    datuk k, suruh jek bini ko tu bukak serkup kt kepala tu ..rimas aku nengoknye…dosa ko yg tanggung bkn bini ko yg tanggung..aku heran betul la..dlm org dok ngutuk2 ct ni tp dpt jgk dia bintang paling fofular, nsb bek tahun ni dia tarik diri….mmg kipas dia susah mati betul la….

  58. saya suka ambik laki orang says:

    kebahagian di atas kemusnahan hidup orang lain

  59. bnci siti nurhaliza says:

    kapal terbang yg die naek ni x tingkp… tu sbb serkup sejemput die x… dh terbang dibawak angin… dasar artis malaysia… mmg suka propa… menyampah!

  60. seldarahputih says:

    kelako le…gigi kuning pon jd topik ..hhahahaha

  61. hehehehehe says:

    sebrnye bkn isu tudung jer tp haram bg seorg perempuan menyanyi n berjoget2. tp tang menyanyi n berjoget2 tak de pulak yg dok komen asyik komen tudung selendang dia jer…pd aku memang dia nie hipokrit…pakai sekup tudung jarang nampak ramput gak pe ke jadahnye..sm mcm tak pakai tudung jer

  62. Kacey Wasson says:

    I’ll items this kind of evaluate to two types of folks recent Zune homeowners who definitely are contemplating an upgrade, and people looking to determine between a Microsoft zune and an apple ipod. (There are more participants worthwhile considering out there, including the Sony Walkman Y, however anticipation this supplies you enough details to generate a well informed determination of the Zune as opposed to game enthusiasts in addition to the iPod path at the same time.)