Written by AbangNara | July 15th, 2010

badrul muhayat
Apa nak jadi dengan Badrul Muhayat nie? Isteri dia, Julia Daud penat-penat pergi jamin nak keluarkan dia dari lokap, tup-tup Badrul Muhayat boleh mengasari dan rampas pulak duit jamin tue. Rm2,500 tue. Kejam sungguh.

Masa duduk dalam lokap pandai pulak memujuk merayu kat isteri supaya jamin dia. Paling tak tahan lepas dijamin oleh bini dia, ada seorang wanita menunggu kat kereta untuk bawak Badrul Muhayat pergi. Memang tak berhati perut dan tak mengenang budi langsung kan?

Nielah jadinya kalau lelaki yang sepatutnya jadi ketua keluarga tapi buat keluarga lagi jadi porak peranda. Buat malu kaum lelaki je. Drop my waterface also. Harap-harap isteri Badrul Muhayat buat langkah terbaik iaitu berambus jer daripada hidup dengan laki macam nie. Takder pedah.

Sekarang nie si isteri pulak yang terpaksa tanggung segala hutang si suami. Si suami hilang entah ke mana. Nasib baik dah buat lapoar polis. Tunggu masa jerlah nak masuk lokap balik nampaknya.

Sumber cerita daripada Harian Metro.

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

110 responses to Badrul Muhayat Nie Orang Ke Apa? Kejam Gila ~~

  1. miss_pinky says:

    muka pn cm org jahat.
    :)

    • miss_pinky says:

      myushkn org je laki cmni.

    • nasha sofea says:

      jantan xada ilmu agama…org nak dia nak kawin…perasan muka tu handsome sgt…yg jadi mangsa kaum hawa juga!!! kesian isterinya…ingat ..blhlah berubah…tapi hampeh…

    • miss_pinky says:

      paper arini,julia minx cerai da.
      bagus la tu.
      name pn pelakon,pndai la die belakon sbb nk kua dr pnjara,sial nye laki.

      • angel tai D says:

        laki mmg camtu.. mana cukup 1… tak sedar dek untung… to Julia, jdkan pengajrana.. jgn dok caya kata2 manis future x-husband u tu…

        • lusia says:

          klw aku jd binik die compom aku abes kn je riwayat die..hehehe name pun muhayat…hehehe( tp kang aku lak yg kne dok lokap…ush..ush..ush.. xbole jd ni…)

  2. dunia says:

    isk2..xkusangka kau badrul muhayat.!___!

  3. xoxo says:

    2la… x sangka tol… blakon n x, pangai sme je… hurm… dunia2… :3

  4. apa2 ajer says:

    Kalau dh mmg perangai tk elok tu,, tak elok jugak…. Umo dh tua tapi kalau perangai tk berubah jgk tak tau laa… Cuma tunggu pembalasan dr Tuhan jer… time tu baru tau langit tinggi ke rendah… dayus punya jantan..

  5. aries_april says:

    X SNGKA DIA ORNG CAM GINI…
    TP BANG NARA..JHT MCM MN PN SUAMI KTA..XDA NYA POMPUAN NK MNTA CERAI..++BINI YG BAIK ..
    KLAU BINI MCM SI ATILIA TU LAIN LA…

    • KUKUHITAM says:

      betol tu… isteri sentiasa mengharapkan suami berubah dan melayan dia sebaik mungkin.. suami plok x pernah nak rasa bersalah.. tapi rsa diri sentiasa betol….. aku respect kat badrul ni sbb tunjuk diri dia yg sebenarnya.. kali ke dua ni.. jgn bagi peluang lagi..

    • ADK says:

      WAH GITU, TLG LA NK BAIK MCM MN LG KLU KT DH TAU LAKI KT 2 JHT DGN BETINA LAIN. BT APA NK SEKSA DIRI SND. PIKIR LA. ALLAH DH TENTUKAN YG TERBAIK UTK KT,KT JE YG KENA PANDAI. KLU PEMIKIRAN P’PUAN MCM KO ABIS LA DUNIA NI KENA TINDAS DGN KAUM LELAKI YG BERNAMA JANTAN. RENUNG2 KAN SELAMT BERTINDAK

      • i hate tom says:

        habis kalu dia tak bagi pluang kedua kat laki dia.. x dak l dia jamin laki dia tu…. dia syg laki dia lah tu adk oi…mungkin dia pk kan anak dia sekali……. pmpuan mmg suka berkorban…. huhukk.. ksian …… lain kali baca paper,,,,

    • intan says:

      yg Tuhan mrh klu si isteri suke2 mtk cerai laaa….
      klu da trg2 laki kite mmg xleh nk brubah….
      wlupon da kasi peluang,,, wtpe nk sikse diri lg???
      kite mkin bdose klu tros bsme die sbb mkin lme dgn die mkin byk kite saket ati………sbb mkin byk kite myumpah die dlm ati,,,,

  6. zess says:

    sapa tak sayang suami

    • Kak Nam says:

      kalau sayang pun berpada2…. laki cenggini x layak utk disayangi. tau ngabihkan duit bini jer…. mintak je fasakh…

      • KUKUHITAM says:

        cam kes tom.. bini dia sayang laki le jd cam ni kan

        • ADK says:

          ALA TOM 2 GATAI SGT. MCM XDE JANTAN LAIN TP OK LA JHT UTK JHT. YG BAIK UTK BAIK. MMG PATUT PULAU KAN ARTIS2 MCM NI. SAMA LA MCM CT 2. PERAMPAS. KD PUN SAMA SBB 2 LEH JD KWN BAIK. YA ALLAH JAUHKAN LA MANUSIA SPT NI DRPD KAMI

        • RiceBunny says:

          Exactly, KUKUHITAM. Dah hidup lama ngan Badrul Muhayat tu takkan tak tahu perangai sebenar dia? Terus-terusan hidup ngan suami macam ni…buat hati sedih…nak beribadat pun boleh terganggu konsentrasi.

      • setangondol says:

        org mcm ni patutnye ditembAK je pakai SENAPANG GAJAH!! abis cite..tak layak idup jantan lahabau ni..

    • ADK says:

      GILA KE NK SYG LAKI MCM NI. EEEEEE XLEH PIKIR KE? LAKI KT TP TIDO DGN BETINA LAIN. BEST KE MCM 2. SHARE & AMIK BEKAS ORG. LPS 2 JANTAN YG PUAS

      • i hate tom says:

        itu lah… sayang bercampur… B****… huhu jgn le org2 yg komn kat page ni termasuk dlm kategori ni.. fening

  7. scorpioncat says:

    jantan hampeh… xyah terima lagi jantan cam ni.. biar lantaknyer dier… dah tua pon x sedar diri!!

  8. jentayu says:

    Tunggu apa kata dia pulak….

  9. alin says:

    aku yg plik bini dia still nak tima dia dulu wlaupun da kn terajang kat perot da kn pkol ngan btg pnyapu…sblum ni la aku bc bini dia trima kata maaf dia wlaupun c laki xpandang muka c bini dpan hakim..dan kata brubah laku….tup2 arini kuar lak cite BUAT HAL LAGI….aku naik jemu la plak…maaf,buat lg,maaf,buat lagi

  10. natts says:

    bangang punya jantan… eiii,ko terimalah balasan ko nanti…ingatkan dah sedar. sabar je lah.aku baca, aku plak yang geram!

  11. milixs says:

    smg bini dia kuat n tabah hadapi dugaan..bina hidup baru ye…buang yg keruh

  12. yana -san says:

    da la muke xensem.. prangai pon trok.. ptot r die ni da xpopular skg..

  13. sufi sufian says:

    aritu aku jmpe die ni ngan pmpuan mane ntah kt ktn
    cm sakai je..

  14. myra says:

    aku paling benci lah laki cam nie…si bini 2 cpt2 lah minta fasakh..bina hidup br…buang je org laki cam nee..bt perabis beras jo…

  15. gall says:

    nampak sangat kedayusan lelaki ini

  16. adk says:

    EEEEEEEEEEE XGN NK SYG JANTAN MCM 2. P’PUAN SKRG NI TERDESAK SGT KE KLU XDE LELAKI DLM HDP. M’YUSAHKN ORG TUA SND BT APA. NK IKAT JAMIN SIAP BERHTG. KNP YEK XDE SIMPANAN KE. YG JANTAN NI PULAK KNP MSH NK BG DIA BERLAKON. STOP KAN SEMUA 2. BG WIFE DIA JGN INGAT LELAKI KAT DUNIA NI YG BAIK DH PUPUS. MSH ADA LG. AJAL MAUT DITGN ALLAH, JD PILIH LA YG TERBAIK. CERAI JE DGN JANTAN NI. YA ALLAH DUNIA DH NK KHIAMAT KE.

  17. gegeh says:

    Alah korg tak tau rahasia kejantanan Badrul Muhayat nie.. mesti dia de rahasia smpi bini dia pn masih leh mampu maafkan dia.. mcm Ariel Peterporn la. Sume artis dok gile dia.. gila kau 8inch tu. sape x nak hehe

  18. Kuncu_jahat says:

    xkan pasal “benda” tu..manusia dah xboleh berfikir secara logik…kita ni ALLAH bg akal untuk berfikir dan menimbangkan ape yg wajar dan xwajar….xpelah..kat dunia ni lg ALLAH dah tunjuk kat Badrul ni…harap2 isteri dia nmpk ape “pengorbanan” Badrul dia terhadap dia dan keluarga…xsalah pun dapat title Janda…yg penting..kena pandai jaga diri…ape nak ditunggu dan diharap dgn org yg lepaskan diri je…. menghabihkan bogheh yo… dr berhabis utk jantan baik camni…baik bg sedekah kat masjid…..

  19. miss emaTaylor says:

    bini dia ni org kmpg aku..ari tu ada gak aku tgk badrul ni blik umah bini dia..siap bwk anak dia jln2 lg..tup2 kuar cite dia pkul bini…..tekejut i..he3..

  20. dengan perempuan boleh la main kasar2…bacoi la pukul2 isteri ni

  21. Posmen says:

    Ini orang kita boleh sula dia punya buntut (kalo betul bagaiapa yg dikata)

  22. no komen says:

    mke ex bf aku pun cm die dulu…..perangai pun sama…..aku wat lgkah bijak terus bla…skrg aku bhgia ngan org tersayang….n hormat aku sbgai wanita…:-)

  23. zura says:

    mm.. dh jelas2 laki ni da xske/xsyg wife dia.
    jgn mgharap sgt ngan laki cmni.
    baik mintak cerai je.
    sian ank2 dpt bapa cmni.
    wat bad, baik mane pmpuan(gf) u 2.
    klu btl dia syg u, mesti dia dulu jamin u kan3.
    klu u ada duit dia layan la. klu dah pokai cmne??

  24. nobody says:

    mmg tak guna punya jantan.dia pon slalu dpt watak playboy kat tv.. mmg sama la tuh ngn perangai sebenar..

  25. ajuera says:

    ingatlah bt jahat dibalas jahat…idop kt dunia ni sementara je beb!

  26. Ryta says:

    Tak sangka pulak begini ceritanya rumahtangga Badrul Muhayat! Dari zaman mudanya yg gilang gemilang setelah masuk Hero Remaja….dah jadi pelakon dan terkenal satu Malaya…bila dah menikah, ada bini, buat bini macam sampah!
    Hai….kalaula Badrul ni adik aku…dah lama aku seligi pala dia! Takde otak punya jantan! Bila la nak insaf Badrul ooi??? Awak tu dahla artis….lelaki lagi…iskh2…
    ;-(

  27. jeri says:

    terbaik la badrul..wa caya sama lu

  28. ascariz says:

    cari laki lain je..

  29. Zaza Muhammad says:

    cian wife dia.. harap2 wife dia fikirlah msk2 dan sebijaknya demi mase depan. sayang takan kemana, kena plak langsung tidak dihargai.
    kpd badrul, harap2 sedarlah dan kembali ke pangkal jalan.

  30. TABUAN says:

    JIKA BENAR LAH BADRUL NI SUKA ANIANYA ISTERI DIA.. DUA AYAT AJE YG SESUAI UNTUK DIA IAITU…

    JANTAN KEPARAT ! :)

  31. kalau saya cakap badrul ada sebab macam mana?

  32. labyrinth says:

    badrul versi suami soleh>>>ada sebab utk apa yeq??boleh bg tau…

  33. canisTaL says:

    BanGanG punya lelaki..

  34. yen says:

    ini la kehidupan versi melayu… cinta suami, sayang suami hormat suami sehingga diri merana. Makna suami apa? apa tanggungjawab nya? apa ciri2 nya? kalau ginie la baik jadi kambing ! kambing pun ada guna harga pun mahal… dari jadi org menyusahkan.

    pada si isteri blah la…. jantan byk ! suami makna bukan kena hidup dengannya selamanya dan menyusahkan diri…. jgn jadi sengal ngadap laki muka x seberapa nie… artis la konon… berak busuk gak ! tapi kalau perangai cam nie x da maknanya…

  35. ahhas63 says:

    Jantan bacul, lagi baik dipanah petir

  36. epo says:

    bodoh punya jantan…memang takleh pakai langsung..wat malu kaum lelaki je..

  37. jens.com says:

    mende laaa..
    kang x jmin lagi satu hal..

  38. yen says:

    takut apa jadi janda? nie la org melayu… apa ada pada status? kalau dok merana? baik m,janda yg penting pdi jaga diri. abis ada laki laki ko jaga ker? ko lagi kena jaga laki… pui akal ada ka???
    biar laki cam nie kena sambar petir jer
    x pun potong anu sangkut kat pokok..eee wat malu kaum jer.
    ramai lg laki yg baik kat luar sana.. yg tau hormat dan hargai perempuan….

    • Zaza Muhammad says:

      Tol tu…mmg klu ble nk elakkan status janda TAPI klu ade suami tp hidup teraniaya merana betterlah jadi janda. insyaallah, mana tahu ade jodoh yg jauh lebih sesuai pasni. klu kite redha dan tawakal, insyaallah akan bertemu jodoh secepat mungkin. ni klu digantung tak bertali, org lain nk ‘adjust’ pun susah..

  39. NuRaNI dUcHeSS says:

    adeyyy awatnyer r jd gini…sygi r wife anda…huh

  40. i hate tom says:

    rugi je dgr pjlasn jantan keparat ni.. sumbat dlm longkap j snng

  41. BLaCK MaMBa says:

    tom vs badrul muhayat ….

  42. lady_choice says:

    molek tol klu jodoh si tom tom bak ngan laki dayus cm badrul nie d’temukan…….suwaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sgt!!!!!!!!!!2x kaki boxing………..

  43. imac says:

    ayat power kot? tu pasal bini dok melekat lg ;p

  44. xtaksubngan artis says:

    sekali dua kali msh gak lagi boleh di maafkan,,,mgkin sbb fikir pasal dia suami and anak2…tp kalu still tak berubah gak,,,tkkan nak sbr lagi kan???baik berpisah je..mgkin tu yg terbaik…mane tau hari esk memberikan kebahagiaan yang lebih hakiki,,,

  45. sofia says:

    ini pun sama… artis yg tidak boleh dibuat contoh pd anak2

  46. Andy Chester says:

    hurm…this is not good =/

  47. elya says:

    HARAP2 POLIS CPT TANGKAP DIA BALIK!!! DAN JGN JAMIN DIA LG..!

  48. […] Sumber artikel penuh di : Beautiful Nara […]

  49. NIMS says:

    melepaskan anjing tersepit

  50. miowww says:

    saya ada dkt2 tpt kejadian tu…mmg gempar time tu.. sayang sbb xterpikir nk snap pic atau video masa tu… xperasan yg org tgh gaduh tu artis..tgk dr tingkat 7…

  51. cili says:

    kalu mcm ni patut lah kena mintak cerai. kalu bertahan gak, menambahkan dosa je plak.

  52. orked anggun says:

    aku tak respect pelakon ni. nampak cam budget bagus je. maka benar la kata wardina, artis memang takleh jadi ikon. sebab banyak dah tunjuk, kan…harap muke je ensem, perangai…tersangat la tak ensem. belajar2 la jadi lelaki ngan ayah yang penyayang. jangan disebabkan u, kitorang pandang bawah je artis2 ni.

  53. emilda says:

    ni lagi satu bapak hayammmm!!!
    suke suki je buat pompuan mcm ni…
    ko kalo aku dpt ko la badrut menghayat hati ni…
    aku sula die…

  54. kutu kepala says:

    bengapppp punye jantan…tak gune ko jd jantan…ingat 2500 tu ko bleh jd kaya ker??? mangkukkk ayunnnn

  55. sms says:

    maaf la nak menyelit sikit di sini…
    actually, aku ada beberapa pendapat…

    1) semua perempuan nak hidup bhgia, tapi rezeki masing2, ada yg dpt suami baik, ada yg dpt suami tak baik. sbnrnya, perempuan sangat2 takut dgn title JANDA sbb masyarakat yg selalu pandang serong. bila dah jd janda, perangai kena sgt2 mulia. buat silap sikit pun tak boleh. terlepas ckp sikit pun tak boleh. terkasar laku sikit pun tak boleh. SEBAB? sbb sekali buat silap je, orang akan ckp, “padan la kena cerai, perangai buruk gile”. padahal orang taktau mungkin perempuan tu bercerai sbb suami dia yg jahat mcm kes ni. tul tak?

    2) mudah utk kita ckp, kalau dah bercerai dgn lelaki mcm ni, mungkin kita akan berjumpa dgn yg lebih baik. korang semua, sgt2 susah utk kita jumpa lelaki yg berkualiti skrg ni. tak ingatkah dengan kes anak dibunuh teman lelaki mak baru2 ni? itu la contohnya. suami pertama masuk lokap sbb membunuh, pastu si isteri menemui cinta kedua, rupanya cinta kedua lagi haprak sampai sanggup membunuh!

    3) yg aku sgt2 pelik adalah PEREMPUAN YANG SESUKA HATI MENGGANGGU SUAMI ORANG! tolonglah Ya Allah, lupuskanlah golongan parasit ni. Sedar tak sedar, golongan ni la sebenarnya yg jadi PENYEBAB UTAMA mcm kes si Tom dan Badrul ni…

    kesimpulannya, masyarakat tlg buka mata, lelaki2 tlg la jd golongan yg berkualiti dan beriman & PEREMPUAN TOLONGLAH JANGAN GANGGU RUMAHTANGGA ORANG LAIN. wassalam, maaf kalau aku terlampau kasar bahasa…

  56. didi says:

    dulu ingat dia ada anak dngn model singapore tp x ngaku…smpi g syariah court..tp xtau pe jadi

  57. TOK WAN says:

    Hadoi … susah la kalau bini masih bodoh. Sama ada memang bodoh, atau dibodohkan dengan guna-guna. Kalau betul-betul jaga solat, ibadah wajib dan sunat, insya-Allah selamat dunia dan akhirat.

  58. papan says:

    mcm la dia ni hensem sgt…datuk aku lg hensem la….nilah jadinya bila perasan hensem..perasan bagoss…belagak bila jadi artis…ingat org heran sgt ke…tmbh2 pangai tu ngalahkan setan…bole blaahhhhh!!!

  59. nizam says:

    mmg kejam

  60. miss zorro says:

    dahla julia..pasni ko bio jela die dok dlm jail tu..xpaya nak jamin2 si badrul bodo ni lagi..ko jamin die,die kua lokap,idup ko plak tak terjamin…ko je anggap die laki,die tak anggap ko bini die pon!! laki jenis ape pon tak tau la…

  61. open mind says:

    tugas seorang suami adalah utk membimbing isteri dan anak.

  62. Reena says:

    Lelaki dayus pukul isteri, dah org jamin bukannya nak berterima kasih. Suami hampeh!!

  63. bewokss says:

    siat kulit dia ni…pastu lumurkan garam….salai dekat bara api….cubit ckit2 daging dia bagi makan kat anj..ng….INI BARU GANAZZZZ..

    • TOK WAN says:

      Agaknya, kalau anjing tu boleh bercakap, dia tentu kata “Ah, loyo tokoak den.” Tak sedap, pait (pahit) daging orang jahat ni. I tak rela you.”

  64. pokkosss says:

    perempuan kena stragle ckit….belajar tekwando ker..kung fu ker…silat rimau ker…kalau laki dah naik gila tu terus lempang jer…lemah tulll..nanti ada yang marah ni aku cakap cam ni …hehehehehe………………

  65. aku rase badrul ni kena pegi kaunseling setahun…baru faham mcm mane nk jadi lelaki sebenar

  66. Dato XXX says:

    Bukan setakat gila

    Bacul ni dendam dengan wife dia masa dia dalam lokap

    nasib baiklah bini dia punya bagus sanggup tolong dia

    dia patutnya kena penjara yang ramai penjenayah. dengan laki tak berani tapi dengan pompuan, dia ni kita herolah sebab pukul orang

  67. popoyoli says:

    lelaki cmni mmg xleh dibagi muke…hampeh punya jantan keparat…

  68. entah lar.. says:

    lelaki jnis bangsat camni jgn ditolong lg..
    ibarat bg mkn kat dia tp dia gigit tgn org yg bg dia mkn..
    so biar dia mati kelaparan!!

    dahla dulu dah ada anak luar nikah ngan model..mule2 taknak ngaku tu anak dia..smpai kene gi court.. dia mmg spesis yg tak tau b/jwb..biar dia idup merempat dlm penjara..jgn dikasihani manusia x gune camni!!

  69. katak kodok says:

    kalu laki gini, lepas cerai ni, compom dia kena tgkp lagi pasal kes dadah plak.. just wait & see…. Rmhtangga dia tak jaga, karier apa lagi… huncuslah. Pening2 kepala… belasah dadahlah… iskh..iskh,,,

  70. arida says:

    jantan tak guna..! menyusahkan kalau dia hidup dgn perempuan.. muka x tahu malu langsung..! jgn bagi dia job sbb kita org tak kan pi tgk kalau dia ada…

  71. aku rase die ni lahir xcukup bulan

    sbb tu jd mcm ni

  72. LILIANE says:

    Ada x org sokong bad?

  73. alfablue7 says:

    sume lelaki yg mnyusahkn ppuan dgn htngnye adalah loser

  74. Mus says:

    memang tak berhati perut

  75. yula says:

    minta di jauhi jantang mcm ni

  76. lala says:

    badrul muhayat is biskut mayat…hatiny dh mati

  77. Fact-oriented Person says:

    Kalau betul dia buat macamtu, nescaya dia takkan terlepas dari balasan Allah yg Maha Adil..namun harapnya kita jangan terlalu mudah percaya & menghukum perkara yg kita tak pasti cerita sebenarnya.. Hanya Allah & mereka2 yg terlibat saja yg tau ceria sebenar..sy yakin BN sendiri tak pasti ceritanya melainkan mendapat cerita ni secara hearsay..(dengar cakap org)

    Maaf jika ada sapa2 terasa dgn kata2 sy di atas..

  78. choicemall says:

    jual jer bapuk ni ke lombok, kan dia suke minah indon

  79. The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

  80. porno izle says:

    Terrific piece of content, this is very similar to a site that I have. Please check it out sometime and feel free to leave me a comenet on it and tell me what you think. Im always looking for feedback.

  81. Alegro says:

    Good post. I learn something more difficult on completely different blogs everyday. It’s going to at all times be stimulating to learn content material from other writers and follow a little bit something from their store. Iíd want to make use of some with the content on my blog whether or not you donít mind. Natually Iíll provide you with a link in your internet blog. Thanks for sharing.