Written by AbangNara | December 12th, 2014

Kalau baca penerangan Aliff Aziz sebelum ini, dirinya kena sampuk sehingga menyebabkan dia memukul seorang pekerja hotel. Namun lain pula cerita apabila mendengar penerangan daripada mangsa iaitu seorang Pengurus Jabatan Kontrak dikenali sebagai Ismail Mahtar, 53. Menurut Ismail, ketika kejadian berlaku, bau arak yang amat kuat boleh dihidup daripada badan Aliff Aziz. Mabuk sampai kena sampuk mungkin?

aliff aziz

Agak menyedihkan apabila Ismail diserang tanpa sebarang sebab sehingga menyebabkan kecederaan yang agak parah. Malah doktor telah menasihatkan Ismail agar menjalani pembedahan dengan kadar segera. Anggaran kos pembedahan ialah RM10,000. Ikuti penjelasan panjang lebar Ismail mengenai apa yang terjadi:-

Saya dari Labuan dan datang ke Kuala Lumpur atas urusan kerja. Saya menginap di tingkat 19 hotel tersebut dan pada pagi itu saya ke lobi kerana mahu merokok.

Apabila keluar ke lobi, saya nampak ada tiga orang di situ dan salah seorangnya dalam keadaan tidak berbaju dan hanya berseluar pendek. Semasa hendak menyalakan rokok, tiba-tiba pemuda yang tidak berbaju itu menjerit dan terus meluru ke arah saya.

Saya sempat mengelak dan lari dari situ tetapi dia mengejar saya dan pada masa itu saya terjatuh tetapi saya cuba bangun. Kemudian saya terjatuh lagi.

Apabila saya sudah jatuh dia mendekati saya dan di tepinya ada sebuah kipas meja. Dia terus mencapai kipas itu dan mahu memukul saya tetapi tindakannya itu sempat dihalang seorang pengawal dan seorang rakannya.

Tapi ketika dia mendekati saya itu, saya memang ada terbau arak (liqour) dari badannya dan bau itu sangat kuat. Sehingga hari ini tangan kanan saya lebam dan kebas. Doktor memberitahu saya perlu menjalani pembedahan dengan segera manakala kos pembedahan dianggarkan RM10,000.

Pada hari itu saya terpaksa membatalkan mesyuarat dan menangguhkan urusan kerja. Malah, saya menanggung kesakitan akibat kejadian itu dan perlu menjalani pembedahan segera yang menelan kos yang banyak.

Saya mahu dia berjumpa dan memohon maaf kepada saya. Jika tidak, saya tidak akan teragak-agak mengambil tindakan saman terhadapnya atas kecederaan yang saya alami ini

aliff aziz

Seram juga Abang Nara melihat kecederaan yang dialami oleh Ismail ini. Maknanya sempat jugaklah Aliff Aziz membelasah Ismail. Hebat betul sampukan yang merasuki diri penyanyi tersebut. Bahaya sungguh kalau berulang sekali lagi. Apa pun, diharap Aliff Aziz segera bertemu dengan Ismail untuk memohon maaf agar kes ini tidak masuk ke mahkamah. Kang diri sendiri juga yang rugi. Sumber MalaysianDigest.

P.S:  Gambar-gambar menarik Sony World Photography Awards

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

110 responses to Badan Dia Bau Arak Yang Sangat Kuat – Mangsa Pukul Aliff Aziz

  1. jemah pkasam says:

    mmg kena rasuk setan minum air setan..ksian org yg x bsalah kena,pndai nk cover pulak tu..teruknya prangai..

    0

    0
    • mutiara says:

      hidu bukan hidup..

      0

      0
    • Lily says:

      dah la masuk negara orang, buat perangai buruk. penjara kan saja. sial !

      0

      0
      • abg nara tak nak buat bancian ke brape ramai artis kat malaysia ni yang tak pernah minum arak? jangan anggap babi je haram..arak pun haram…tapi ramai duk kecoh pasal babi drp arak…hare betol

        0

        0
    • MARINA PUKI says:

      TERUKNYA JANTAN NI KENA SAMPUK KONON AYAT XBOLEH BLAH PADAHAL MABUK ARAK

      0

      0
    • kaka says:

      macam karangan aku baca statement tu…

      0

      0
      • Mr Roger nak out. says:

        Alamak kaka ngkau x tngk ke umur pokcik tu braper? … stndrd lor org lamo klu tulih cam gitu. Ayat2 org lamo mcm ayat2 cinte tambah bunger2. Hahahaha … haku klu dapek mcm budak ni … klu kena kek haku, silap lor bro ni … sblm mskkan kek balai polih .. dia tau terajng dier jer ,org lain punyer trajang dier x tau. Dier ni haku rasa ambik arak plus syahbu. Mmg lor jumpa ostad sbb bnyk ostad pulihkn org nagih niii … antar PATI ni blk ..

        0

        0
    • jojoyah says:

      Mabuk TAK SAMA Sampuk. Kau tu mabuk memperSETANkan diri kau. Merokok pun haram!
      Kot ye pun DEAD FROM THE NECK UP = GORMLESS PLONKER, pergi la improve environment/education kau. Tetapi yg kau buat ialah mendedahkan aib serta pengkhianatan ke atas diri kau sendiri kpd masyarakat. Such a wanker with some serious missing brain cells!

      0

      0
      • zairin says:

        Jojoyah marah siapa sbnarnya.. ? Tak fhm siapa gormless plonker tu ? Sbb yg rokok tu uncle tu … Marah benar awk ni … a wanker ? … sesungguhnya sngt marah …. keliru jap … dua2 kena marahlah ni ya … kan ? Aaaaaaa …. jngn marah ya jojoyah sbb sy tak fhm …

        0

        0
    • murukuya sateri says:

      Dah agak…mabuk bukan sampuk

      0

      0
  2. ilman says:

    Hai…mcm2 alif aziz ni…

    0

    0
  3. Adokukesah! says:

    patutla anne lari.. klu tak habeh kene libas hari2

    0

    0
  4. Bedah says:

    arpeee.. bau arak?? jeng jeng jeng…

    0

    0
  5. Anonymous says:

    nasib ko tak baik.. kesian betol.. ishhh

    0

    0
  6. hui says:

    jumpe org gile tetibe.. nasib lahh

    0

    0
  7. tecit says:

    hmmm. kene sampukk la sangatt. puihh

    0

    0
  8. apple says:

    1) buat report police for charge kat criminal court- urusan police
    2) jumpa doctor, check up, simpan result, simpan receipt bill
    3) jumpa lawyer- issue notice of demand
    4) saman mintak ganti rugi – through mahkamah sivil

    0

    0
  9. sssss says:

    PATUT LA..klu dah mabuk mmg la x sedar…pandai2 pulak ckp kena rasuk…nak mongak pun agak2 la aliff oi…skunk br la aku paham si aliff ni camne…kencing kuat…

    0

    0
  10. Audrey says:

    Dia ni dah berapa banyak masalah ditimbulkan. Setiap kali dia buat masalah, mesti dia lari balik Singapore. Now, kasi alasan kena sampuk pastu tengah berubat rawatan Islam la konon. Memanglah kau tak sedar diri masa tu, alcohol dah kuasai diri.

    0

    0
  11. nok gebuzzz says:

    baru tau alif ni kaki kencing rupanyer…byk kes dah,haritu kate kena sampuk lah pulak….rupa2 nyer dia yg jd setan nak sampuk org

    0

    0
  12. zarra says:

    Kesiannya pakcikkkk. Dah la umur mcm ayah2 dia jer. Tapi yelah kan org tgh mabuk x pikir ape dah. Takut pakcik proceed saman dia gune defence die sedang mabuk or sampuk. Tp peratusan pakcik utk menang tinggi sbb ada unsur menipu. Sampuk kejadah kat tmpt awam dgn 3 kawan. Pakcik mntk jasa baik hotel if diorang ada CCTV. Tp first buat police report dulu. Lepas tu Polis akan buat siasatan. If nak proceed saman first pergi cari Lawyer dlu mntk nasihat dari sudut undang2 dulu mcm mana.

    0

    0
  13. Anon says:

    aku tak kesah la si Alif ni nk minum ke mabuk ke hapa..tp aku sgt2 kesian kat nasib mangsa yg tak pasal2 kena hentam ni..mmg kurang ajar, klu lah keluarga or kawan aku yg kena mmg kau tunggu jela nasib kau.

    0

    0
  14. sampuk ke kau? says:

    haha tuddiah ai, xhbs2 lg wat prangai pailang ang ni, mabuk kalah yahudi

    0

    0
  15. shanana says:

    alah suda lah ko alep oii…tahu sgt org jenis ape ko ni…yg kes curi handfon dlu pun tah2 mmg betul pun ko terlibat tak…alasan ko mcm drama lar…

    0

    0
  16. shikin says:

    inilah msalah org luar….buat tahi kt ngara org.dlm bdn alif ni bapak setannpn ade!aku tgok dia rase cm nk tujah2 je

    0

    0
  17. CSI says:

    Deport him back to Singapork!

    0

    0
  18. klcc says:

    kalau pakcik yg dia pukul tu bapak aku mmg aku kejekan ko balik setan! elok la setan minum air kencing kawan dia. haramjadah punye manusia. sampuk konon! haktuihh!!

    0

    0
  19. Fakezura says:

    Arak = haram
    Rokok = haram
    One is not less haram than the other. Semoga dapat hidayah.

    0

    0
  20. kat says:

    nasib baik Ann Ngasri tak jadi kahwin dengan budak ni..

    0

    0
  21. Enna says:

    wahai alif aziz!!! balik laa ke tempat asal ko!! sebab aku bosan dgr cerita ko ni..xpernah nak bagus perangai ko kat negara org!! ko ingat hebat sgt ke ko pukul org tu. ade jer masalah ko ni. belom abis kes curi ko tu. kes pukul org pulak. BALIK LAA WOI!! XYAH SEBOK NAK DTG SINI BUAT MASALAH!! kat tempat ko sendiri pn boleh buat album,kat sini ko x laku dah

    0

    0
  22. melayu patani says:

    makin lama makin teruk..kronik dah budak ni.

    0

    0
  23. Anonymous says:

    mamat ni cari kontroversi je.. abis album takde.. dulu kan kamceng ngan angelina ape ntah minah cabaret tu.. yang buat cover majalah tetek tersembul tu.. ntah2 dah main.. tu yang siap kene ugutkan dulu.. kesian mak bapak dia..

    0

    0
  24. reezsayang says:

    Abg nara salah interpret ayat dr Ismail laaa… abg nara try baca btol btol…. ada kesilapan tu… nnt akan jadi pertikaian dalam court untuk ismail sue alif….

    0

    0
  25. melur says:

    saman je si mangkuk ni..bakat dala xseberapa.nk buat perangai pulak.umur mangse tu pulak baye2 bapak aku je..kan kesian kalau tu bapak org.bongok!

    0

    0
  26. GAYAH LAZER says:

    BODOH..HANTAR BALIK BUDAK NI BALIK NEGARA ASAL..ASYIK BUAT ONAR JER..TAK PAYAH TERHEGEH2 CARI REZKI DEKAT TEMPAT ORANG LAHHH..PENCURI..PEMABUK..APA PUNYA PERANGAI ENTAHHH..XPAHAM GAYAH!!!HA EMO NI..

    0

    0
  27. If some one desires expert view concerning blogging and site-building after
    that i suggest him/her to pay a visit this website, Keep up the nice job.

    0

    0
  28. Aliff Aziz Memang Sial says:

    Saman je!! Sial punye budak!! tak abis abis ngan kontroversi!

    0

    0
  29. Anonymous says:

    “Hebat betul sampukan yang merasuki diri penyanyi tersebut” hihihihi

    0

    0
  30. mami says:

    dah ada artikel pasal dia mabuk teruk sampai masuk hospital kan. ada video pun BN yang siarkan dulu. browse tengok memang ada. such a denial…

    0

    0
  31. Bureeeeettt says:

    Dia ni apa fungsi tah dalam industri seni..Lagu tak penah dengar pun. Datang sini bawak sial!!

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Hai mambang tanah, mambang angin, mambang pokok…mambang mabok minum brandi….. kpd mangsa, tolong buat lapuran polis dan minta ganti rugi dan bagi dia dok lokap, kalau kita buat hal kat spore pon jgn ingat kita boleh lepas dr undang2 dia org, jadi jgn bagi dia lepas….kuang ajaq….

    0

    0
  33. akaq pot pet says:

    kene sampuk konon..sampuk dek dadah kott..

    0

    0
  34. aku says:

    ceh
    kes mencuri hp aritu, aku almost 50% percaya yg geng dia curi. tp dah jadi kes ni mmg xla
    ngok punye budak

    0

    0
  35. kerusiberayun says:

    Soalan cepu emas untuk mangsa pukul…Bau Arak tu camne? liquor tu apa plak?camne ko tau ek itu bau arak….saja tanya…sebab aku tak pernah tau bau arak…camne ko tau ek….hehehe…

    0

    0
    • Anonymous says:

      laa klu ko knl org yg mnum arak @ ada kenalan non muslim, x mustahil ko leh tau..Aku dlu pn x prnh tau, tp disbbkn rmi kwn, 1 hr tu msa duk smeja dgn kwn, tiba2 dtg lk kwn chinese yg ngn bau smcm nk join skli, bru la aku tau itu bau arak.
      Pcik ni umo dh bpe, kena lk ngn keje dn bisnes yg prlu ke sana sini dn berdepan ngn mcm2 org, x mustahil dia leh tau. Smaada dia tau sbb prnh mnum @ dia tau disbbkan alasan lain, Wallahualam. Problmnya skg org mcm ko ni nmpk sgt ciri2 seorang penimbul fitnah. Mcm biasa buat je. Nk tau ciri2 pencambahh fitnah tu, dr komen ko la, tu namanya Tactic-Step 1.

      0

      0
      • sue says:

        saya kerja dengan syarikat milik bangsa cina. Setiap kali ada dinner pejabat di hotel, arak memang disediakan (upon request). Yang muslim of course lah dihidang dengan juice atau coke.Saya tak pernah sentuh tapi dah tau bau arak macam mana. dah kawan (yang minum arak) bercakap dengan kita, tau lah baunya macam mana. Bau memang sangat kuat, keras dan meloyakan. eiiiii…tak boleh sorok punya.

        0

        0
    • Sophea Loren says:

      ayat macam sarkastik le konon tapi maaf, kurang berjaya. Aku yang tak pernah pegang botol arak pun tau macam mana bau arak.
      Lainlah kalau pakcik ni cakap “Saya terjilat bibir dia dan rasa macam todi”

      0

      0
    • Anonymous says:

      Kahkah… ayat sinikal x menjadi… banyak ayat yg banyak membodohkan diri drpd cubaan membodohkan orang lain… sori… gagal

      0

      0
    • chor langkap says:

      kau cuba fitnah ke ni?
      chor tak suka perangai macam ni tau..
      dah pegi mandi!

      0

      0
    • sani says:

      belajar2 la memahami orang …otak tu jgn asyik dok spin saja … kalau diri tu bodoh..jgn anggap orang lain pun bodoh macam engko jugak,,,reti?

      0

      0
  36. peah_focus says:

    toksah nak salah kan diri ko tu tersampuk jin bagai!! sesedap rasa kan belasah hentam orang! Ongbak ko bertubi tubi!!!

    0

    0
  37. Thumbelina says:

    Hebat jugak orang ni kena pukul ye atau saja je nak buruk kan nama artis? Logik laa sikit, lebam macam tu sampai RM10,000 tuk buat pembedahan? Cuba ko tunjuk QUOTATION doktor yang kata harga pembedahan tu sampai cam tu sekali. Kalau nak buat ceta pun, biar yang masuk akal sikit, senang hati ko lah tabur fitnah macam nie kan. Kalau ko betul dan berani sangat tunjuk lah muka ko kat sini. Naaaak sangat aku tengok muka awak tu …

    0

    0
    • zairin says:

      Aduhai cik thum … rm 10k tu logik sbb lembam tu bukan lembam biasa. Pernah dengar tak mangsa dera boleh mati di sebabkn lebam itu tdk mendpt rawatan secepat yg mungkin. Terutama jk kena di urat2 utama terutama ke jantung. Kaki pun bahaya. Cik thum utk pengetahuan awk boleb menyebabkn pembekuan darah. Klu kita naik kapal terbang pun boleh bhya di sbbkn duduk terlalu lama bg pesakit2 tertentu blh menyebabkn kematian. Sy bkn doc medic tp dah biasa dengar kes2 mcm ni. Tak fhm lah awk ni. 10k utk rawatan susulan. Ubat dn pembedahan bukan murah skrang ni. Rawatan gigi pun dkt rm 200.

      0

      0
      • Thumbelina says:

        Aduhai Zairin, bukan lebam biasa apa nye, tak sampai dipukul pun orang tua tue. Lagi pula kalau dia sampai dipukul, tak kan part tu je. Dengan badan dia jika dibandingkan dengan badan Alif tu, tak kan laa takde kudrat nak lawan. Kenapa tak buat laporan polis terus jika benar dia di pukul? Ada saksi dan cukup dengan video lagi, kan dah cukup bukti? Tunggu apa lagi atau saja cari publisiti?

        Satu lagi, RM10k tu tuk buat pembedahan je, tak ade pun dia sebut rawatan susulan. Lagi pulak, dia tak nyatakan pun apa kata doktor tentang lebam tu, just bagitau perlu pembedahan. Belum tentu betul pun kenyataan kat atas tu…

        0

        0
        • jemah pkasam says:

          x payah la nk cover alif tu,trang3 dia yg buat..siap ckp kena rasuk..alif tu jantan,kudrat dia tu dgn pngaruh arak tu mmg kuat la ngokkkk..pkcik tu xde nk klapar publisiti aih..dapat ape? lagipun aliff tu bukan artis hebat sgt pon..

          0

          0
        • zairin utk cik thumb says:

          Salam cik thumb. Boleh mncapai lbh dr rm 10k jk trkena arteri utama krna pmbedahn dn kos rwtn smasa dihspitl. Jk tak prcaya cuba awk tnya phk hospital. Sayang cik thumb dr sudut prundangan skiranya tidak dipukul skali pun ttp aliff telah mendatngkn kecederaan dan dia boleh di kenakan tindakan undang2 krna uncle itu hndak lari dr di pukul. Uncle ni jatuh bbrapa kali utk menyelamatkn dirinya. Berkemungkinan kipas itu tdk kena lg tp mesti ada prgelutankan?. Jk alif itu smack down, uncle itu mmg boleh lembam begitu sbb uncle itu tdk bersedia dn tdk bertindak balas.

          0

          0
        • zairin utk cik thumb says:

          Cik thumb. Dr segi saintifik kkuatan bkn shj trletak pd fizikal tetapi mental yg menggerakkan tubuh badan. Prnah tak awk dngr bgmn seorg ibu ingn menyelamatkn anknya. Disebabkn panik dan hnya focus utk slmatkn anknya maka dia telah mengangkat sebuah kereta. Prnah terfikirkah awk knpa org tdk siuman perlukan beberapa org yg bertubuh besar atau llaki utk mengikat mrk. Pergi ke hospital bahagia awk blh tngk sndri. Badan perempuan yg kecil boleh melawan bbrapa org llaki. Jk awk ni jd seorg peguam mmg kalah awk nak defend alif tu. Hujah ada cuma x brapa kuat.

          0

          0
        • zairin utk cik thumb says:

          Jk anda hndak lihat bgmn mental yg kuat boleh mengalahkan mrk yg bertubuh besar sila lihàt Siaran Dokumentri Discvry brtajuk Super Human. Utk pngthun awk, sy jg ada pengalamn sndri smsa sy terkena sihir. Masa itu slps di bacakn ayat ruqyah, sy jd hilang ingatan sy terpaksa di pegang 10 org ustaz di Darul S…. Sy rasa eloklah alif mndpt rawatn segera. Tak kisahlah mabuk @sampuk. Sy kasihan dngn dia sbb dia ada rupa ada bakat. Seriously kasihan bila sy tngk dia spt adk. Dhlu dia ada meluahkan perasaan pd ibunya yg dia dlm keadaan stress. Minta petunjuk dr Allah.

          0

          0
        • GAYAH LAZER says:

          GAYAH RASE ORANG2 YG BACKUP MANGKUK NI ORG SINGAPORE SMUA….HAHAHAHHAA..

          0

          0
    • Thumbelina says:

      Halo puan jemah pkasam, aku bukan nak cover Alif, aku saja je nak test netizen2 nie yang dok rajin sangat taip macam2 dan bagai kat blog2 macam engkau lah jugak tu, meka2 tu sebelum komen dah baca betul ke artikel yang di komen atau hantam buta je komen, janji buat komen.

      Yang pakcik tu, kalau dah benda tu membahayakan nyawa dia sampai nak guna RM10K konon tuk pembedahan, kenapa tak lapor polis je terus? Kenapa nak tunggu Alif mintak maaf lagi? Baik nyawa dia sempat hidup lepas Alif minta maaf, kalau tak kan dah jadi penyesalan. Ini nak repat kat wartawan or blog, apa yg dia dapat? Bukan cari publisiti ke tu? Kalau artis buat announce yg ala kadar, pandai pulak netizen kata cari publisiti murah lah konon.

      Dan Puan jemah pkasam yang NGOK betul, belajar dulu dan pandaikan diri dulu baru nak komen. Cuba ko jawab pertanyaan aku kat bawah nie

      x payah la nk cover alif tu,trang3 dia yg buat..siap ckp kena rasuk..alif tu jantan,kudrat dia tu dgn pngaruh arak tu mmg kuat la ngokkkk..pkcik tu xde nk klapar publisiti aih..dapat ape? lagipun aliff tu bukan artis hebat sgt pon..

      1. Kata2 pakcik kat atas tu ada tak sebut dia sempat dipukul? Kalau ada ko habaq kat aku tang part mana?

      2. Kalau tak lapar publisiti, buat apa nak habaq kat wartawan. Apa wartawan boleh buat? Tentulah buat publisiti. Kalau dah nyawa terancam sampai kena buat pembedahan, kenapa tak lapor polis? Tolong jawab cik pkasam. Dah lapar sangat nak buat komen.

      0

      0
      • adik beradik mangkok says:

        hoii
        dia dah buat report polis la on the same day. adehh kau ni nak bekap pun beragak la. tak kan la uncle ni ‘ Manager, Contract Management’ tak reti prosedur kot? huahuahua
        do u know law of tort? kalau tak tau, pegi google. kalau tau, gunakan akal sebaiknya.
        happy mondayyy :)

        0

        0
        • ANAK AZIZ DERRR says:

          KO NI AISYAH ADIK MANGKUK NI KER??YG GEDIK NYANYI SUARA MACAM ANGIN JE DENGAR…HAHAHAHA..KALAU KO SDARA MANGKUK NI, BAGITAU MANGKUK NI SURUH BALIK TEMPAT ASAL K

          0

          0
      • Thumbelina says:

        Kepada ‘adik beradik mangkok’ aku malas sangat layan ko, dah nama ko pun macam orang takde otak, kang tak pasal2 aku terikut2 pulak jadi macam engkau.

        Dan kepada ‘ANAK AZIZ DERRR’, aku bukan adik Alif. Suka2 je awak kaitkan orang lain. Awak jaga dan didk je adik beradik, keluarga dan sedara engkau elok2, jangan mereka jadi sampah masyarakat macam awak. Sebab apa sampah? Tengok diri awak sendiri. Tak payah nak marah2 baca komen orang, duduk bertenang je kat situ. Kalau marah jugak, kenapa nak marah? Nak jadi netizen, belajar dulu jadi LONGKANG, tak reti marah tapi ada bau BUSUK.

        0

        0
    • illy says:

      ni mesti sebab saraf dia kena kot. tgk faktor umur gak. anyways, tak kira la berapa dia mintak, yg pasti salah siapa p pukul dia. kena bayar la pasni

      0

      0
  38. Thumbelina says:

    Hai,
    Cuba kamu peratikan gambau tu, gambar lebam tangan yang sebelah kiri (kecik) tu kan, hanya kat depan aje kan, dan gambar lebam tangan yang sebelah kanan (besar) tu pulak sampai bawah dan hampir keseluruhan depan lengan. Mana yang betul nie? Or saja je nak fitnah artis?

    0

    0
    • aku says:

      ngok
      ko xnampk yg gmbr first tu kwsan biru die besar? maybe gambar ambik brape2 jam lepas accident. gambar ke-2 esok pagi, so lebam die mmg dah sume out
      nak fitnah retis buat ape. alif ni bukan laku pn. pmpuan kalu dah minat, pejam mata je kerja

      0

      0
      • Thumbelina says:

        Ngok, engkau pun ngok juga.

        1. Saya sempat mengelak dan lari dari situ tetapi dia mengejar saya dan pada masa itu saya terjatuh tetapi saya cuba bangun. Kemudian saya terjatuh lagi.

        Ada kenyataan kat sini dia kena pukul tak? Dan ngok, cuba baca yang kat bawah ni lagi …

        2. Apabila saya sudah jatuh dia mendekati saya dan di tepinya ada sebuah kipas meja. Dia terus mencapai kipas itu dan mahu memukul saya tetapi tindakannya itu sempat dihalang seorang pengawal dan seorang rakannya.

        Kenyataan kat atas tu ada tak encik/cik NGOK mengatakan dia kena pukul? Bukan ke lebam tu sebab dia JATUH beberapa kali? Ngok

        0

        0
    • jammi says:

      Tak kisah lah lebam kecik ke, lebam besar ke…..yang bodoh nak mampus gi pukul orang apsal…cuba kalau orang pukul bapak kau..apa kau rasa…ko ni bodoh lah!

      0

      0
      • Thumbelina says:

        Hai manusia whatever nama engkau cuba baca kenyataan di bawah ye lepas tu boru boleh kata orang bodoh atau kau yang bodoh tak faham. Kalau bodoh buat macam orang bodoh laaa … wokeh

        “Apabila keluar ke lobi, saya nampak ada tiga orang di situ dan salah seorangnya dalam keadaan tidak berbaju dan hanya berseluar pendek. Semasa hendak menyalakan rokok, tiba-tiba pemuda yang tidak berbaju itu menjerit dan terus meluru ke arah saya.
        Saya sempat mengelak dan lari dari situ tetapi dia mengejar saya dan pada masa itu saya terjatuh tetapi saya cuba bangun. Kemudian saya terjatuh lagi.
        Apabila saya sudah jatuh dia mendekati saya dan di tepinya ada sebuah kipas meja. Dia terus mencapai kipas itu dan mahu memukul saya tetapi tindakannya itu sempat dihalang seorang pengawal dan seorang rakannya.”

        Ada tak orang tua tu cakap dia sampai di pukul? Tak ade kan? Bukankah lebam tu sebab dia “terjatuh” beberapa kali, dan bila dia nak kena hentam dengan kipas pun sempat juga dihalang kan? Tang mana part pula dia kena pukul? Tolong terangkan sikit?

        0

        0
        • jemah pkasam says:

          dah sah3 alif serang dia,msti nk elak..ntah3 ko ni krabat aliff..iyer3 nk cover..x kena kat ko,sedap la nk ckp..

          0

          0
        • MINA says:

          THUMBELINA NIE AISYAH KE??? AISYAH AZIZ… ADIK ALIFF????
          HEHEHE

          0

          0
        • guna otak la cik thumbelina says:

          tak kisah la si alif ni pukul ke tak, yg pasti ALIF CUBA SERANG DIA. kalau kau kena kejar tiba2, x ke panic? mesti la kau lari kan. n dah sah2 kau jatuh sbb cuba nk lari dr penyerang. takkan kau x slhkan org yg nak serang kau tu? n takkan la kau nk ddk diam je? mesti nak report polis ke ape ke? dah ckp baik pakcik tu tak mintak pun duit rawatan tu, dia cuma kata nk saman kalau alif x mintak maaf. n pernah terfikir tak wartawan yg cari dia, bkn die yg cari wartawan? org korporat mcm pakcik ni, kau rs die ada ms ke nak cari wartawan? dia tau ke kt mne nak cri wartawan? ish ish ish.. nak membela pun bia logic, n pki otak.

          0

          0
        • sue says:

          weiii…ko ni terlebih pandai sangat. lenkali pegi belajar dulu baru nak defend Alif ni. Tak kisahlah Alif ni sentuh pakcik ni atau tidak, tapi tindakan dia yang mengejar hendak memukul pakcik tu dah menyumbangkan kepada kecederaan dia. Kalau aku cakap pasal undang-undang pun bukan ko tau pun. dah kau ngok sangat. dah ada orang suruh kau google pasal ‘Tort’ kan. ko bukak dulu khatam sampai habis. Nasib baik orang sempat halang dia belasah pakcik tu guna kipas. Nak berhujah pun pandang2 lah sikit. Atas bawah komen kau tu ramai dari bidang perundangan. Baik kau diam.

          0

          0
        • Thumbelina says:

          Hai makhluk ‘guna otak la cik thumbelina’ dan ‘sue’, sakit hati dan marah nampak? Kenapa nak sakit hati nie? Kenapa nak marah2 nie? Kenapa nak kutuk2 orang nie? Ada aku kacau engkau?

          Dan makhluk ‘guna otak la cik thumbelina’,
          1. aku tak panic n tak lari. Kenapa?
          2. Dan aku TAK SALAHKAN ORANG MEMBABI BUTA.
          3. Ye aku akan DUDUK DIAM HINGGA AKU TAHU DAN FAHAM HAL SEBENAR.
          4. Kalau pun wartawan nak cari dia, tak payah lah nak heboh kat wartawan. Tak boleh ke cakap kat wartawan takde apa2. Dah tau perangai wartawan macam korang, hal kecik pun nak heboh.
          5. Tak de masa carik wartawan, tapi ada masa pulak layan wartawan.
          6. Aku nak tengok sampai mana tahap pintar engkau.

          Dan makhluk ‘sue’,
          Dah awak tahu sangat pasal undang2 kan? Cuba ceta sikit hal undang2 yang boleh guna dalam hal nie? Bab apa boleh pakai? Aku nak sangat belajar sampai pandai ngan ko dah ko paham sangat tentang undang2. Cuba ceta sikit? Jawab ye, kalau tak aku akan kata ko BODOH kang ko marah pulak. Sebab cakap je lebih2 tapi ….. sendiri mau tau laa

          0

          0
  39. Olga says:

    mesti pak cik ni tengok mcm nak telan…entah2 pak cik ni gay… :)

    0

    0
  40. nani says:

    menyanyi dah lah tak seberapa…tapi banyak hal plak mamat todak ni…
    dahlah menyanyi kat negara dia spore tak laku…
    orang bagi peluang nyanyi Malaysia ko kencing plak kat sini…
    oii..balik tumasek wehhh…
    ko keje pump minyak je laaa kat negara kooo..
    hak tuiiii…

    0

    0
  41. Anonymous says:

    Aku pun kesian mangsa2 yg kene belasah oleh hooliganas2 footbal fans at shah alam stadium…lepas tu kesian menteri kene sorry sana sorry sini…kalau tidak….cepat tangkap berok2 tu & saman je!….

    0

    0
  42. Anonymous says:

    Apa hal nak halau org ni?….tak sedar ke yuna & shila amzah pun cari makan kat negeri orang…pada hal negeri sendiri industri hiburan besar kata kan…

    0

    0
    • gayah lazer says:

      apasal weyh.. ko orang indon ek????

      0

      0
    • YUNA SHILA says:

      ERM.. I & SHILA XKAN KE SINGAPORE NEGARA KCIK YG MUZIK X BERAPA NAK KEMBANG TU PUN.. ARTIS DORG JE CARI MAKAN KAT NEGARA WE OLLS..
      U KNOW WHAT..SINGAPOREAN CKP NEGARA MALAYSIA BELUM MAJU!!?? BERLAGAKNYERRRR SINGAPOREAN JAJAHAN CHINESE

      0

      0
  43. Anonymous says:

    Actually nara oi!…should write “No vulgarities in this column”…those comments will be deleted…macam blog Tun Dr. Mahathir……low class lah mentality macam gitu..

    0

    0
  44. celupar says:

    Entah2 pakcik ni mulut celupar tak? Ye lah, kekadang orang tua ni, bila dgn org muda, dorang ingat dorang org tua, sesuka hati nak marah org. Sekali kena salah org, kan nahas. Kalau takde angin, pokok takkan bergoyang. Takkan dia nak bilang yg mulut dia celupar itupasal kena belasah kan. Aku pun kekadang fed up dgn org tua gini. Dorang ingat dorang tua, tak payah respect org muda.

    0

    0
  45. kayutiga says:

    Nasib baik Anne Ngasri awl2 cabut tggl die….

    0

    0
  46. hantu paku says:

    ajak budak ni berlakon Tanah Kubor..lame2 dia tersedar

    0

    0
  47. unknown says:

    bajet hot!! sepatutny pihak yg berkenaan haramkan mana2 artis luar yg tiada moral menyertai apa2 jenis event di malaysia..

    0

    0
  48. IZAT says:

    Ini baru dikatakan Mambang Mabuk Minum Todi…hahahaha

    0

    0
  49. Kelilawau says:

    Patut kuar kungfu mabok…hahaha.
    Masa dia bg statement hr tu conpius aku…sbb setan x akan sampok hantuuu…huhu…

    0

    0
  50. Cik Dah says:

    Kalu artis Malaysia bermasalah kena banned, x dapat job berlakon, lagu x leh jual, etc.
    Why don’t do the same to artis luar negara yg bermasalah ? Do not allow them to take part in any event in Malaysia. Banned kan diorang dari muncul di kaca tv dan radio. Itu baru adil.

    0

    0
  51. Aliff Aziz tak malu says:

    Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    Tak malu dengan Allah dan Rasul ke? kan arak/bir/liquor tu HARAM!

    Aliff Aziz ni entah sholat ke tidak ni?

    Tak maluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    0

    0