Written by Bella | September 5th, 2016

Drama Si Kolot Suamiku yang sedang ditayangkan di Astro Ria mendapat sambutan yang cukup hangat daripada penonton.

Namun, ada sesetengah penonton kurang senang dengan lakonan Siti Elizad dan Amar Baharin sebagai pasangan suami isteri didalam drama berkenaan.

Demi menjayakan wataknya, Elizad terpaksa melakonkan watak suami isteri di atas katil bersama Amar. Ia mengundang kritikan kerana ada yang mengaitkan status Elizad sebagai isteri orang.

Buat mereka, babak berkenaan agak tidak manis untuk dilakonkan oleh Elizad apatah lagi ia harus dilakukan beberapa kali.

Pada pendapat kami, bukan mudah sebenarnya untuk Siti  Elizad melakonkan babak berkenaan dan kami yakin beliau sedar dengan statusnya sebagai isteri orang. Setakat ini, tiadalah aksi terlampau dan mengghairahkan didalam drama berkenaan bukan?  Ada penonton setia drama Si Kolot Suamiku? Apa pendapat anda tentang babak suami isteri didalam drama berkenaan, kongsikan dibawah.

Sumber Berita : Utusan Online

49 responses to Babak Suami Isteri Didalam Drama Si Kolot Suamiku Undang Rasa Tidak Senang Penonton?

  1. enot says:

    Ok ape, tengok pun macam cite kolot, memang kolot le scene dia.Lagipun cite2 sebegini hanya untuk orang2 luar bandar dan tak de taste langsung. Juga untuk para ustaz2 dan muslimah yg frustrated secara seksual. Mereka akan suka dan teruja dengan drama seperti ni. Menjadi bahan apabila nak bersegama dgn pasangan masing2. Geli aku….

    0

    0
    • minah jambu says:

      elehhhh kalau setakat dudok2 kt atas katil berbual tkde hal lah ! lain lah watak laki bini atas katil bergolek2 …ape salah nye kalau status dh berlaki kalau setakat watak dudok aje kt atas katil ???? bukan nye dorang berdua aje kt atas katil berlakon ! ada cmraman ada banyak lagi crew2 n pengarah keliling kt tepi2 katil tu ape yg salah nye ???? kate nama nye berlakon ha gitu lah ! yg main bowling berjubbah tknk pulak di kecoh kan…!

      0

      0
      • Anonymous says:

        laaaaa……….aku ingatkan bercumbuan tadi…macam itu jer???? kalau dah tak suka tengok citer lainlah..bising pulak. macam lah itu jer channel yang ada.

        0

        0
        • bbycumil says:

          scene zul aripin n siti saleha dalam uda dan dara lg dasyat kot..gi tgk la asian food channel la klo bende gini pon nak jd isu hakhak

          0

          0
  2. nok gebuzzz says:

    cite ni ok jer….kelakar pulak tu,lakonan yg menjadi amar dgn elizad..xd over sgt pon…cuma watak elizad seorg pompuan yg mengada2,gedik,manja….

    0

    0
  3. anonym says:

    drama biasa la.tok sah dok komplen tak suka tukar chanel ,bodoh..sebab tu la tak maju..benda kecik nak komplen.masalah besar dok kena tipu dgn kera jaan …redha,pasrah..habislah

    0

    0
  4. akulah says:

    sebenarnya citer ni ok jer dan lakonan elizad dan amar pun xder la over… bkn ada scene pelok2 atas katil pun… byk pengajaran yg bleh di ambik dr kisah drama ni… citer ni dh nk abis mgg ni dh…

    0

    0
    • missno says:

      tapi aritu ade scene amar kendong elizad kot.. (harus la merasa free boobs si elizad) kemain syok amar eh.. amyra dpt..elizad pn dpt…aptb

      0

      0
  5. Anonymous says:

    Aku minat sangat dengan Siti Elizad ni berlakon.. Lakonan die sebelum ni semuanya tahap tersendiri.. Macam Eja. Tapi tak sangka die boleh terima berlakon dalam cerite macam ni..

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Biasalah… org Melayu suka cerita yg lebih dari itu. Sebab tu mereka banyak layan cerita blue & rogol mahram sendiri. Nak langgan pelacur tapi takut. Takut kena serbu dgn JAIS.

    0

    0
  7. Bibiqaseh Daud says:

    Bestnya cite ni, cute rupa amar jadi suami kolot, suka tengok elizat manja-manja gedik dgn suasana di kampung yang indah. Byk juga pengajaran yang ada dlm cite ni untuk pasangan suami isteri yang baru mendiri rumah tangga…. Walaupun dari mula kehidupan suami isteri tanpa cinta akhirnya bahagia juga erk si kudin yg kolot…hehehhe, makin best lah lakonan elizat & amar , x sabar nak tunggu setiap petang oiiii….

    0

    0
  8. Alaisyah says:

    Adoi kalau tak selesa mohon jgn layan drama lerr..tgk jerlaa Halaqah ke apa..adoiilaa

    0

    0
  9. aisha says:

    suke sgt lakonan siti elizad & amar…comel,watak nmpk real xdibuat2….1st time tgk amar bawak watak org kg…heheh manje2 org baru kawin camtu la…hehehehhe

    0

    0
  10. intan says:

    scene ayda jebat ngan zul arifin lagi terok rasenye…

    0

    0
  11. Si bunga says:

    Kalau bukan isteri org boleh ade scene yg over ke?? Hmmm.. Okay je drama ni. Bnyk pengajaran

    0

    0
    • say says:

      pengajaran apa plak tu…tekangkang sana terjerit sini x sesuai langsung ditonton budak2 sekarang ..x beradab langsung….bodoh punya citer…memalukan jer…

      0

      0
  12. anakjati says:

    memang over sangat…org pun geli tengok dgn gedik yg dibuat2…isteri org plak tu…zaman sekarang dgn dulu lain….bg kita org melayu ni ada adab …jaga adab tu

    0

    0
  13. sinar says:

    entah aku naik meluat dgn drama mengada2 ni…

    0

    0
  14. Shhh says:

    aku tk kisahlah..aku mmg tk tgk pun..cuma aku tk sabar nk tgk drama 7 hari mencintaiku…baca novel mmg best..drama tak thu mcm na..tk sabar nk tgk watak kushairi..drama ni terbitan ziela jalil..mesti gempak

    0

    0
  15. mak c kina says:

    aku xtgk cite ni..sbb pelakon nye amar…hihihi…tp klu tgk dr gmbr yg up ni,xde apa pun..lg teruk cite amar dgn tiz tu…ala saje nk bakar org srh tgk mggu last ler tu…

    aku suke elizad,byk cite dia yg bes…cume xsangka plak dia nk belakon cite mcm ni..

    0

    0
  16. Pencinta Kesenian says:

    Saya merupakan salah seorang peminat bagi Drama Sikolot Suamiku, pada pandangan saya babak suami isteri yang dilakonkan oleh Siti Elizad dan Amar Baharin masih boleh diterima kerana tidak ada aksi-aksi yang melampau atau yang boleh menimbulkan keghairahan sejauh ini. Bagi saya, drama ini merupakan drama yang sangat menarik sekali dan agak berlainan dengan drama-drama yang ada sekarang ini. selain itu pula, saya pernah menonton drama-drama yang dilakonkan oleh Siti Elizad dan Amar Baharin tetapi di dalam drama ini, mereka telah membawakan watak yang sangat berbeza sekali dengan yang sebelumnya dan saya sangat terpegun tak sangka mereka dapat membawakan watak rina dan kudin dengan baik sekali. Bermula dari drama inilah mula membuka mata dan hati saya untuk menerima Siti Elizad dan Amar Baharin, mereka memang pelakon yang terbaik. segala penat lelah mereka berlakon dalam drama tersebut memang berbaloi. Tahniah kepada team produksi dan juga pelakon-pelakon yang terlibat.

    0

    0
  17. Hakak-hakak sangat says:

    Aku tak suka cerita melayu ni tapi cerita sikolot suami ku memang best aku boleh layan bai..klakor.gandingan amar & elizad ?? mantap!
    Aku kasik 5 ***** star ??

    0

    0
  18. Ibu says:

    lawak sungguh tergelak terkekek kekek masa part elizad peluk kereta nak ikut family balik lepas nikah, byk lagi la part lawak, good acting & naturally

    0

    0
  19. aku suka cerita nye aku suka pelakon nye aku suka watak nye aku suke semua nye dalam cerita ni hahhahhaha klu korang tak suke korang boleh tukar channel lain jangan nak dok meroyan komplen cerita ni plak!!! sebok pasal adegan yang tak seberapa yang konon2 ghairah! bodoh ke ape p la jaga bini, anak, anak sedara, makcik, sepupu korang tu yang belum tentu tak bersentuhan dengan jantan kat mana2. bodoh tu jangan d habis kan simpan sikit tuk masa akan datang ngehngehngeh

    0

    0
  20. el says:

    aku minat siti elizad dan ungku aziz sejak drama teman lelaki upahan, tapi elizad dalam drama ni no feel, bawaklah watak watak yang lebih mencabar

    0

    0
  21. Pah BEDAH Yooo.. says:

    Bez la drama si kolot suamiku nie..klu termiss tgk malam,ptg2 mst stanby tggu dpn tv..kelakar tul..watak sume sempoi2..hrp2 ending nya nnt pun bez la..jgn part mula je bez tp part last kureng mcm sesetengah drama…huhuuhuu

    0

    0
  22. cikiqa says:

    Eyh ok je xde nmpk over pn..da klo rse smua nk jd ustaz ustazah g tgk alkuliyah ke halaqah ke..xpyah dok layan la drama ni klo rase nk tgk then kutuk2 bkn dpt phala tmbh dosa baik ddk atas sjadah .kdg xphm mentaliti melayu ni smua bnda nk kondem tp dok tgk gak..pui mmsing..Btw drama sikolot suamiku ni mmg besg tiap2 hr xpnh miss wlpn 1 episod ..elizad bwk watak apa je mnjdi..hope dia mng pelakon tbaik mne2 angurah pas ni..minat giler sih kat dia ?

    0

    0
  23. cikiqa says:

    Eyh ok je xde nmpk over pn..da klo rse smua nk jd ustaz ustazah g tgk alkuliyah ke halaqah ke..xpyah dok layan la drama ni klo rase nk tgk then kutuk2 bkn dpt phala tmbh dosa baik ddk atas sjadah .kdg xphm mentaliti melayu ni smua bnda nk kondem tp dok tgk gak..pui mmsing..Btw drama sikolot suamiku ni mmg besg tiap2 hr xpnh miss wlpn 1 episod ..elizad bwk watak apa je mnjdi..hope dia mng pelakon tbaik mne2 angurah pas ni..minat giler sih kat dia ?

    0

    0
  24. cikiqa says:

    Eyh ok je xde nmpk over pn..da klo rse smua nk jd ustaz ustazah g tgk alkuliyah ke halaqah ke..xpyah dok layan la drama ni klo rase nk tgk then kutuk2 bkn dpt phala tmbh dosa baik ddk atas sjadah .kdg xphm mentaliti melayu ni smua bnda nk kondem tp dok tgk gak..pui mmsing..Btw drama sikolot suamiku ni mmg besg tiap2 hr xpnh miss wlpn 1 episod ..elizad bwk watak apa je mnjdi..hope dia mng pelakon tbaik mne2 angurah pas ni..minat giler sih kat dia ?

    0

    0
  25. bukan ustaz says:

    bila iman sudah senipis kulit bawang. haram tetap haram. jgn byk komen. pakai jubah hnya ntuk beribadat ke? bila bnda halal mau jd isu n bnda haram ramai pula mau pertahan. bila dunia sudah akhir zaman.

    0

    0
  26. Anonymous says:

    aku suka tengok diorg.. tak la mcm geli sangat.. abg nara je yg tak biasa ni… kolot la abg nara ni… jgn marah ya… :)

    0

    0
  27. Mr.tom says:

    Pandai ct elizad berlakon. Nak harapkan artis baru yg mcm cendawan tumbuhni hampehlah..tau makeup 10inci, gedik n berlakon pun kayu. Publisiti murahan je lebih. So hebat lakonan ct elizad.

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Mmg x suka tgk lakonan siti elizad yg gedik tu. Dia dh kahwin dan dh berumur, x sesuai watak tu dgn dia. Disebabkan dia berlakon dlm drama tu, aku x suka dan x follow pun.

    0

    0
    • Aura Ed says:

      Disebabkan ada elizad berlakon la ai tengok citer ni, kalau takde dia memang tak tgk TV laa jawabnya . Dia da memang seorang pelakon hebat , pelakon filem waktu awal kemunculannya nya, jadi kalau ramai yg berkata pasal acting dia, so memang menjadi la acting dia.

      0

      0
  29. Dasha says:

    okey je tgk lakonan dorg, lakonan yg ikhlas maka hasil nya pun ikhlas la. Tu pekerjaan dorang sebagai pelakon, melakonkan watak yg diberi sehabis baik, yang xsuka tu takyah tengok la, sila tengok citer lain. Kudos to the whole team, pengarah nya pun perempuan jadi beliau tahu apa perlu buat utk mewarnai jalan cerita drama komedi love story ni. Congrats team #SiKolotSuamiku . Good Job Ejad best actress

    0

    0
  30. Ida says:

    Overall drama ni nmpk bodoh dn keanak2an.wtk Dan Lakonan over.wtk gedik x sesuai dgn elizad sb nmpk lbih matang Dari Amar.kAlau amyra yg lbih muda berlakon wtk terse but nmpk lah cute.itu pndpt saya.

    0

    0
  31. Mira says:

    Drama BBNU x kualiti trending sb BBNU sokong.x perlu bangga dgn drama spt ini.drama yg layak d katakan fenomena hanya satu the one n only nur kasih yg bermutu dn popular.yg lain mcm drama ni trash n forgettable

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Saya suka menonton cerita ini banyak pengajaran yang diperolehi, kadang boleh menitiskan air mata disetengah babaknya. Jalan cerita bagi saya amat menarik, mengubah kehidupan dari kemewahan dan belajar menyesuaikan diri dengan kehidupan serba serbi kekurangan apabila berada di kampung.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Saya sangat suka cara elizad membawa watak tersebut dengan sikap degilnya terselit juga sifat kemanjaannya terutama sekali semasa mereka membeli belah dipekan sehinggakan saya menitis air mata apabila melihat kegembiraanya.

      0

      0