Written by AbangNara | November 3rd, 2014

Pejam celik pejam celik kita sudah pun sampai ke konsert akhir AF2014 yang akan berlangsung Ahad (9 November) ini. Semalam ketika konsert separuh akhir, teka-teki pelajar manakah yang akan berentap untuk bergelar juara AF2014 akhirnya terjawab. Azwan merupakan pelajar yang tersingkir, sementara Adel kembali diserap semula untuk beraksi di konsert akhir.
azwan af2014Ini bermakna 5 pelajar yang akan bersaing menentukan gelaran juara AF2014 ialah Firman, Nuha, Aman, Adel dan Ewal. Secara jujur Abang Nara ingatkan pengumuman AFSERAP akan dilakukan pada awal konsert, tetapi ia dilakukan selepas nama Azwan diumumkan tersingkir. Tiada kejutan berlaku apabila nama Adel diumumkan oleh Datuk Hattan selaku pengetua AF2014. Memang Adel sudah dijangka akan diserap kembali.
azwan af2014Apa pun, persembahan konsert separuh akhir sememangnya meriah dengan kehadiran penyanyi-penyanyi otai seperti Mus May, Rahmad Mega, Nizam Laksamana dan Joey BPR. Tegak bulu roma Abang Nara mendengar nyanyian mereka. Memang otai-otai ini amat berbisa sekali. Semoga para pelajar yang berjaya ke konsert akhir AF2014 telah dapat mengambil tips-tips berguna daripada mereka untuk diapplikasikan kelak.
azwan af2014

Berdasarkan pemerhatian Abang Nara, kemungkinan besar Firman akan dinobatkan sebagai juara AF2014. Namun seperti yang kita ketahui, program realiti ini memang penuh dengan kejutan. Semuanya bergantung pada undian para peminat. Semoga yang benar-benar layak akan bergelar juara. Sama-samalah kita saksikan konsert akhir AF2014 di saluran Astro Ria pada hari Ahad ini bermula jam 9 malam.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

34 responses to Azwan Tersingkir, Adel Diserap Untuk Bertarung Di Konsert Akhir #AF2014

  1. Datin Semah says:

    Harap next year tiada lah lagi rancangan x mengasah minda ni. Anak2 Melayu gigih nk jadi retis. X pass SPM korang x meraung pun kan? Keluar AF…banjir satu dewan bawak beg kosong korang tu. Alahai…

    0

    0
    • Ramli PMS says:

      Ewal akan memang sebab budak tu cute!
      Firman muka macam Indon….susah nk jual.
      Yg pompuan pakai tudung tu…..sesuai jd penyanyi latar Yuna dan Shila Amzah je.
      Adel, ganti si Marsha Londeh sbb Marsha dah tuo.
      Hahhahahaha!!!!!

      0

      0
      • Nana says:

        last year lelaki..kali ni kasi perempuan pulak. kan?

        0

        0
        • Marsha Bra Londeh says:

          dua tahun lagi..semua finalis jadi pelakon drama2 bodoh kt astro ria saluran 104.

          :D

          0

          0
        • I'm Half Sabahan says:

          Klu nk tau, sabahan original BIASANYA tk jakun dgn bendera sendiri. Syg negeri dn syg bendera tp TAK OVER DAN DESPERATE.
          Tunjuk bendera bila waktu yg sesuai dan perlu.
          Tunjuk bendera kt konsert AF 2,3 kali tkpela jgk tp klu dh blk2 b’puluh2 kali pastu mcm jakun t’jerit2 t’lompat2 dgn bendera mak aih overdose sgt, sah potong jari punya itu bukan asal usul sabahan original.
          Sebab bnyk sgt dr mereka yg perangai memannngggg mcm tu dari duk Sabah sampai lah di bawak ke sini, dia hengat org tktau..Tau sgt dah, tengok cara je dah tau.

          0

          0
        • I'm Half Sabahan says:

          Kpd yg b’kenaan, dh2 la over tu, kang tk memasal krna korang, sedara mara korang yg sebangsa terpalit sama sdngkn mereka tk mcm korang. Heran bkn, nk tunjuk sgt Sabahnya, nk bgtau sgt dia tu semangat sabah kerana dia sabah??kenapa?sebab ko bkn Ori so tu yg tunjuk sgt yg ko Sabah? Klu ko dh jadi penduduk sabah apa probnya ko nk buktikn sgt, relax la, negeri dan org2nya dh terima keturunan ko so jaga nama negeri tu BAIK2. Kalau ko dh jadi sabahan tk kisahlah asal mana bermakna ko dah sabahan so ko mestilah syg negeri dan Negara ko..

          0

          0
        • I'm Half Sabahan says:

          Negara ni ko smngt tk?Yg ko tau negeri je sbbnya ko tnggl Sabah tp hati ko kt Indonesia?Bgitu ke?Jatidiri ko mana?Hanya pada Sabah je ke?Pelik disitu bermakna ko bkn asl Malaysia tapi ko tinggal Sabah?Bukan?so klu bkn kenapa prangai mcm tu tk ubah2..Ko ingat org Sabahan tak perasan,Org Jati Sabah sendiri tak ada perangai jakun dengan bendera sampai pergi toilet pun bwk bendera, kat keta pun tampal bendera, pergi pertandingan karaoke bwk bendera..Aku tau ko semangat, syukurrr la kalau ko syg Sabah tp btl ke ko syg, org klu syg dia jaga nama bagus2..Mgkin btul ko syg sbb dah pnduduk sana tp pls la jgn over sgt, BERPADA2 DAN BIAR SESUWAIII…Ko hengat masa tu hari merdeka, hari perayaan atau perlawanan bola antara negeri ??

          0

          0
        • I'm Half Sabahan says:

          Sakit ht tengok negeri aku belah satu lg dibuat mcm ni! Akhr sekali, toloong jgn buat malu negeri yg aslnya makpak ko tumpang dan siap2 ko pun automatik dh terjadi penduduk kan, tktau la knapa dlu snang tetapi tk mengapa la, klau ko bdk baik Sabah pun untung. Klau dah mmg sabahan sbb dah dduk lama dan ada ic, buat prangai Sabah dan jatidiri biar sabah, bkn hnya nak tnjuk ko tererr dan tnjuk macho keSabahan ko tu tp nama baik tak jaga lak. TQ!!

          0

          0
      • MARINA PUKI says:

        KENAPA AMAN KO X KUTUK?KO SOKONG DIA KE??????YG KO SOKONG TU LAH YG KE LAUT KLU KO NK TAU

        0

        0
    • Leha says:

      100% setju. udah2 la program realiti yg menyemak ni. sumer xde kualiti. malu nak tengok. jatuh IQ.

      0

      0
    • minah jambu merah biru says:

      Ai ! minah tudong tk keluar lagi !! masok final ke pe minah tudong tu ? ke kesian nk keluarkn pasal dia sorang aje minah tudong kt Af ? mengarot betol huh !

      0

      0
    • Peminat Piala Dunia says:

      Amin..

      0

      0
  2. Puii Sikit Jah says:

    Realiti TV= Longgokan artis2 tahap penyanyi kelab dangdut.

    0

    0
  3. Jenab says:

    Musyikil aman lembik tu boleh ke final .. hahah . lepas ni mls tgokkkk

    0

    0
  4. drama AF says:

    AF nie drama x abs2…. Azwan yg slalu vote tggi.. tkeluar..diserap plak plaja tsingkir Adel trus final plak tue.. sng la cenggitu.. tkeluar trus g final…lps nie xpyh buat lg la… myampah plak aku tgk.. astro wt duit saja!!!!

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Lg aku menyampah si aman tu
    Mcm mana leh g final x layak langsung

    0

    0
  6. Jemah Jematon Jr says:

    Bertambahlah dj era lepas ni..dan peserta games show bod0h astro lepss ni…

    0

    0
  7. liwa says:

    aman yg xlayak jadi retis pn bole masuk final….bak kate ramli ms……ne bukan bidang die…..pekejedahnye……

    0

    0
  8. Whole grain breads, cereals and pastas have high amounts of thiamin. You
    can be relaxed just by consuming food and drinks.
    A common problem, particularly in larger breeds of dogs, is problems with their joints
    as they age.

    0

    0
  9. DJ EGHA says:

    Hahaha…. Kelako ke tak kelako… Yang dapat undian tertinggi ditendang keluar… Yang ditendang terus masuk final… Apakah?? Stop la AF ni… Masih ada peminat lagi rupanya.. Kikikiki…

    0

    0
  10. Miss Mong says:

    aman yg bertaraf bdk2 ceria pop star plak bole masuk final.nonsense!

    0

    0
  11. aa says:

    Azwan-kesian la abg belia ni..setiap minggu dpt highest tetibe satu lgkh lg nak ke final le tsingkir…mmg ptot dia tklua..tp tklua minggu2 awal..bazir je fans yg dok labur duit vote dia..kesian tgk ayahnya jg ._.

    adel-aih…ramai fans dia..tp tah,,xpna rasa dia nyayi sdp Pon. Xda showmanship. Blur je manjang. X adil jgk Da klua masok blk.

    aman-rezeki ko la dik oi…muka jambu ramai kanak2 sekolah isi top up vote..huhu

    ewal & nuha & firman – ok la..u guys deserve to be in final but kat luar blm tentu lg…xda aur@ artist.

    -sekian-

    0

    0
  12. Akademi Fantasia namanya says:

    baru korang tersedar dari lamunan agaknya..

    0

    0
  13. Anonymous says:

    aku sokong ewal coz suaranya memang power..firman bukan x power cuma tak suka tgk dia menyanyi mesti mjerit…takut aku dgr…

    0

    0
  14. nok gebuzzz says:

    bagusla si azwan dah terkeluar,tapi nyampah plak tgk si aman tu..sedap lagi budak2 ceria pop star tu menyanyi,pemilihan AF makin lama makin teruk mcm tangkap muat jerk,baik hentikan la rancangan mcm ni…dah tak de kualiti

    0

    0
  15. mama sara says:

    azwan keluar..adel masuk..aman ke final..mmg realitinya di AF je.. tiap mggu tgk sbb nk tgk ewal n nuha je…DRMS dh ckp amannyanyian bukan bidang dia pun turut ke final..adus..tiada perubahan…bak kata anak..BORING…ewal..akk tggu awak perform kat luar AF je le…

    0

    0
  16. snow says:

    mst si nina nie bajet die yg masuk kann….eeee plzzzzzz

    0

    0
  17. adela says:

    faculty pilih la sangat! astro yg pilih pasai nak duit.. baby cek ta pun tau.. sabahan for sure akan all out pasni undi adel.. adel pun ke laut.. xdak aura artis langsung.. macam dok mengelamun ja ak tgk.. sora hampeh..

    0

    0
  18. amandamai says:

    aman oiiiii……. hurahara jiwa ak tgk hg.. aman’s family, tolong la stop voting him.. hampa ni ada telinga ka xdak!!

    0

    0
  19. woiwoi says:

    Suara aman sebijik penyanyi D’masiv.. Sayang lagu indonesia kena banned pulak kat concert..

    0

    0
  20. Joyah senget says:

    First sekali: ewal kena puji smlm padahal lirik xhafal..byk gile lupe lirik..telinga judges x peka.. Or xphm.. Aku tgk ewal nyanyi asyek lupe lirik jek..dia pon sebenarnya cover jek lebih..

    Yg adel ni pulak nmpk sgt xnk masok balek af.. Muke siap ketat bile hattan annouce name dia.. Nape korang xpasan ek..

    Azwan suara xbest…tp aman 1000 kali lg xbest.. Patot aman yg keluo bukn azwan..

    Ni af byk taikkk wooo!

    0

    0
    • bila mak jemah membebel says:

      haa kan…

      kak jem pun perasan. muke adel mcm tk excited langsung dpt masok balik AF.

      entah2 dah accept job lain kt luar. hahahahah..maseh tertanya2 nape muke adel begituuu

      0

      0
  21. azwaners katenyer says:

    1) i likeeeee azwan keluar…. sorak habis time dia diumum keluar…. macam mimpi lak rasa..
    2) aman masuk final? suara sesuai lagu kanak2 je… tapi dah kena undi dia tinggi .. nak wat cannerrr…
    3) adel masuk final ke, x masuk ke, ok je… di bleh jadi laku kat industri… tp dah AF nak dia kat final, rezeki dia lah kannn….
    4) happynye azwan keluar…. macam satu mimpi ngeri yang jadi indah plak… eh dah sebut td…. yay azwan keluar… :))

    p/s: peminat azwan takyah nk konspirasi sangat undian x masuk bagai…

    0

    0