Written by Bella | July 22nd, 2015

Sejak kebelakangan ini, Azwan Ali nampaknya tidak habis-habis cetuskan kontroversi, daripada isu memaki hamun peminat di Twitter kerana isu Me’nate sehinggalah memarahi agensi umrah dan menimbulkan kekecohan hanya kerana pelawak Nabil Ahmad tidak menegur beliau sewaktu terserempak di tanah suci Mekah ketika beliau melakukan ibadah umrah minggu lepas.

Namun, kali ini tindakan Diva AA yang mengeluarkan kenyataan seakan menghina manga kemalangan jalan raya pada Aidilfitri telah mendapat pelbagai reaksi daripada pengguna Twitter apabila beliau telah mengguris perasaan keluarga mangsa kemalangan yang terlibat.

Ramai yang berpendapat beliau tidak merasa insaf langsung meskipun sudah beberapa kali menjejakkan kaki ke Mekah.

Kami sendiri pun tidak tahu apa sebenarnya masalah Azwan Ali, adalah lebih baik untuk berubah sedikit demi sedikit dan jangan mensia-siakan pahala anda ketika mengerjakan umrah.  Laser biar bertempat, fikir juga hati orang lain.

 

 

111 responses to Azwan Ali Hina Mangsa Kemalangan Jalan Raya

  1. xoxoxoxox says:

    Tak habis2…Do me favour, stop posting stories about this man. There’s nothing good comes out from him. Buat apa share?

    0

    0
    • Chor chepor says:

      Chor ingatkan sekali lagi.. Jangan sampai orang datang penumbuk muka baru nak sedar.. Time tu baru nak trauma gamak nya.

      Bila dah main pasal nyawa, chor rasa ni dah keterlaluan.. Kalau boleh gam dari rancangan tv.. Tak rugi pon, ramai lagi retis yang iklas cari makan..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Dia ni berak ikut mulut kot yer? Mulut macam l*bang pungg*ng… kata2 dia dah bau cam najis…

        0

        0
        • Peah Ronggeng aka PR says:

          Yang Akak Peah risau macam mana lah dia nak cari insan yang penah dimaki hamput, dihanjingkan untuk minta keampunan di Padang Mashyar kelak..berapa ramai laa…the question is how ???? kau mampo…

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          aku pernah terpk masa sek dulu, apa akan jadi kat pondan2 sek aku dulu….bila dah bekerja semua, dah bekerjaya, dah matang, semua dah berubah…yang pernah jadi gay dulu pon skrg ada anak…hampir semua pondan2 sek/uni aku insaf….tp kenapa sorang pondan ni tak reti2 mengenal erti insaf dari mulut puakanya walaupon dah berkali2 pi umrah?apakah kerana dia tak potong habis anu dia?mgkin kesan kotor tu dah makan otak dia?azwan…please….berhenti dok carut kat twitter….ko lek sat jer…jangan sampai aku libas muka ko pakai perut aku!!!

          0

          0
        • PESAKIT MENTAL says:

          Macam mana ler perasaan waris2 yg meninggal dunia aksiden ni .. bila mrk baca PESAKIT MENTAL ni punyer kenyataan. Kesian ibu bapa dan anak2 yatim terguris hati mrk bila baca. Mmg mintak sndri care suke rela laknat Allah secara terang2an krna mengguris hati org lain terutama anak2 yatim. Uncle Azwan ni tok sah di layan mmg dia ni klu di diagnosis mmg seorg PESAKIT JIWA AKA PESAKIT MENTAL jk dilihat dr tingkah laku dan kate2. Klu mat rempit mati sbb merempit dn nyusahkn org lain, kite paham la klu mara. Ini aksiden yg x disangke2.

          0

          0
      • Anonymous says:

        ini menyedihkan..
        kalau aku waris mangsa eksiden tu..aku tampo AA neh..ya Allah, berilah balasan yg setimpal kepada AA ini..jgn lagi disakiti hati2 kami dgn kate2 buruk die. amin ya Allah..amin!

        0

        0
        • Anonymous says:

          AA hati dah hitam xde perasaan.
          aku neh org yg eksiden tak knl pn aku boleh rse sedih, menangis sb terase dorg hilang org yg tersayang, family.

          teringin nk tengok AA neh mulut berong, seksa dulu sblum masuk kubur..haih geramm!

          0

          0
    • Lovelyvic says:

      Dia buang tebiat tu…..

      0

      0
    • Anonymous says:

      What’s wrong with azwan haji ali? Mental breakdown ke apa? Lepas kutuk menate tu, bila aku lalu jalan kat setapak tu wah besar gila restoran menate tu. Yang azwan ali ni tak habis habis dgn statement hazab dia. Nak masuk syurga ke neraka?

      0

      0
    • minah jambu says:

      azwan cakap macm tu pasal dia nk ingatkn orang2 ni kalau bawak kete jangan laju2 n hati2 di jalan rayaaaa jalan raya bukan Nye nenek dorang punyee pahamm..! n kalau bawak motor tu jangan ingat nk racing2 aje rempet sana rempet sini kalau dh kemalangan ha nk salahkn sape ??? n jangan salahkn azwann dia cuma nk ingatkn saje n elakan dari kemalangan jangan sampai berlakuuu…lov u azwann..semoga Allah bersama mu..

      0

      0
      • franky says:

        Tu namanya takdir laaa bangang…tak percaya qada dan qadar Allah ke??

        0

        0
      • Anonymous says:

        Nenek ko ajar nk ingatkan org guna bahasa cam tu ye!!kepala atuk dan nenek ko!!tk boleh cari bahasa yg mulia skit….ko ingat org yg mati kemalangan tu semua yg bwk laju kat jln raya ye…ko tk baca berita pasal kes myvi yg bwk laju sbbkan 1 keluarga maut….nenek ko mkin tk baca…tk kan ko pon tk baca sama kotttt!! Bodoh simpan sikit tok ank cucu ye!!

        0

        0
      • lily says:

        kalau nk ingat kan org bukan dgn ayat yg mcm tu. matlamat tk menghalalkan cara.

        0

        0
      • MINAH JAMBU SEBENARNYA DIVA AA says:

        kau ni bodoh ke camne ntah. lahir sama bodoh ngan AA kot. kalau camtu ahli keluarga kau mati accidnt pon berkat doa dr si AA la kan? eh tak paham la makin tua makin bodoh pulak orang macam kau yang back up AA ni,

        0

        0
      • sutun kurita says:

        aku rase pon niat dia macam tu jugak minah…cuma banyak lagi cara lain nak menyampaikan niatnye tu..x perlu lah nak kuarkan kan statement macam tu..cuba kalu AA tu yang mati xcident..pastu ada plak hamba Allah yang lain kuar statement yg sama mcm AA ni..dah tentu family AA ni pon terguris gak hati diaorg…tu pon kalau terguris la..HAAAHHAHHAHAAAA….

        0

        0
    • kutikura says:

      well said.

      0

      0
  2. abang yang tak bangang says:

    kalau dah bodoh dan hodoh tak kemane. tapi kau ni diva AA tambah lagi satu tiada jodoh.

    0

    0
  3. Aku says:

    Dia ni x layak di gelar Diva…manusia bermasalah…Allah turun kan bala atas dia nanti baru dia tahu..percakapan tu melambangkan keperibadian.

    0

    0
  4. amy says:

    Begitu takdirnya ajalnya mcm tu..siapa kita nak persoalkan…perlu ke twit mcm tu??? sepatutnya jadikan iktibar…komen yg positif for ur followers…bila org tegur kata tak sedar diri tahu pulak nak melenting nanti…tapi diri sendiri???…

    0

    0
  5. meow says:

    Dia nak perhatian je tu..lagi kita maki/marah/share pasal dia,lagi la dia akan kuarkn lg stetment2 xda akal tu..

    Kesian kan org mcm ni..

    0

    0
    • hamba allah says:

      setuju..org2 kurang kasih syg mcm AA ni jangan di layan…hidup nak penuh dgn kontroversi untuk jadi perhatian.takde pekdahnya nara ooiii

      0

      0
    • kaknur says:

      Betul tu… mungkin AA ni kurang kasih sayang agaknya… siapa lah boleh nak tahan kalau perangai laser mcm ni…that s why to get people attention dia purposely keluarkan statement statement yg menyakitkan hati mcm ni.. pastu dia tunggu org hentam dia… that really makes his day kan… cuba satu hari nanti semua pakat pakat ignore je dia… amacam

      0

      0
  6. aku bukan azwan ali says:

    aku sbnrnya kesian dengan AA ni… ada smthing yang ‘boommm’ buat die jdik separuh mereng. dulu elok je aku tgk… apala agak puncanya???? hanya die yang tau… konflik jiwa terlampau… perlukan rawatan die ni….

    0

    0
  7. Kristal Biru says:

    Istighfar banyak2 AA.. biau lembut sikit hati tu.. mintak ampun dgn org2 yg pernah ko kutuk.. ko maki hamun..

    kang x pasal2 ko kene boikot.. ko ngan chef wan sama je..

    0

    0
  8. intan kembong says:

    sejak menate tu dia hot smpai la skrg ni..xbaik la ckp dgn org ekor2..manusia tu..klu family dia bc tak ke sedih jadinya..apa la AA ni..

    0

    0
  9. Anonymous says:

    lelaki half2 mmg cmni.. meroyannya lebih dri ppuan.. mungkin dia buang tebiat ni..

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Dasar PONDAN laknatullah

    0

    0
  11. rosak says:

    doa that he gets treatment. out of order !

    0

    0
  12. nananannanananaaaaaatuiii says:

    AA perlukan belaian. tolonglah belai dia dgn kasih sayg. makin tua makin menjadi2 kurang kasih sygnya. aku nk g umrah sekali pon idok le mampu lagi. dia terlebih mampu, tapi perangei ghuper tu juge. ngape yob oiii. kesian laaa ke mok kamu. malu dia dapat anok supe kamuuuuuuuu. kamu sniri buko aib kamu. percakapan melambangkan sape diri kamu. esok luse kalau mati, sape nk gambuih kubor kamu kalau ghuper gini perangai kamu..

    0

    0
  13. mia says:

    tengah period lettew

    0

    0
    • makcik tipah tertipu says:

      ha..ha.. tgh period berpanjangan sbb dah nk menopause n mampos kot!!

      0

      0
  14. adalah says:

    dah tak betul….

    0

    0
  15. miss A says:

    aku rase ramai yang dok tebayang2 bagaimana akhir hidupnya AA ni nanti.. macam cite tanah kuburla..

    0

    0
  16. #duniahanyapinjaman says:

    aku rasa sikit hari DIVA AA ni akan gila la…makin hari makin teruk perangai yg dibuatnye…DIVA AA ooii..igtlah kt dunia ni ko bajet diva..tp kat akhirat belum tentu lagi kipas ko tu bantu bg sejuk…org yg akan jd sakit mental je yg selalu buat peel mcm ni…beringatlah diva ooiii…semoga Allah memberkati DIVA AA utk selamanya…

    0

    0
  17. lili says:

    AZWAN ALI PERASAN DIVA! tolong jaga adab pertuturan, sensitiviti ahli keluarga yang lain.. istighfar sikit, nyawa awak, aib awak tu in god hands, anytime u never know, SILE tgk video yg PAK NIL post dlm FB, berapa ramai org yg meninggal tetibe je.. ABANG NARA, tolong jangan post pasal AZWAN ALI ni, lagi orang tak banned, lagi lemak die mencanak NAIK.. n kami yg ikut blog ABG NARA ni, jadi berdosa sebab tahan marah

    0

    0
    • Anonymous says:

      sial nak mampus aa…pondan bapuk haram…suka nak kutuk org kau nie aa…jgn smpai bontot yg lubang bsar kau tu aku tibai ngan terung bsar..

      0

      0
  18. mak jemah pemalu says:

    Aku tak kesian kat die.aku kesian kat mak die.diela yg mmbuatkan mak die dihina..

    0

    0
  19. Skunk says:

    Pandai x boleh diikut..Bodoh tak boleh diajar

    0

    0
  20. aku says:

    GAYBOY GILE

    0

    0
  21. aku says:

    GAYBOY NI SANGAT TROK

    0

    0
  22. rj says:

    si bapuk ni sekor ni bolayan jer. tggu one day kena langgar lori sampah bior bersepai kepala otak. bodo piang punya bapuk

    0

    0
  23. serbuk koko says:

    SI BAPOK SANGAP ATTENTION SEEKER GILA MEGHOYAN…TERUSKAN TWEET STATEMENT BEBAL SAKAI KO TU SBLM TUHAN TARIK SUME NIKMAT YG KO DPT..

    0

    0
  24. sakit hati says:

    xde sape2 nak tumbuk ke muka die ni? or kasi terajang? dia ni x takut mati ke? dgn mak pun kau derhaka. dgn orang lain xyah cakapla. xfaham kenapa sifat die macamni. ramai orang kau makii hamun, kau ingat senang ke nk sujud sorang2 akhirat nanti? serius aku cukup xsuka kau. pegi mampos

    0

    0
  25. Anonymous says:

    semoga azwan ali diberi petunjuk dan hidayah suatu hari nanti..

    0

    0
  26. Anak Nelayan says:

    Al- fatihah buat azwan ali

    0

    0
  27. Mat K says:

    Dia dah kurang waras. Layankan.

    0

    0
  28. Anonymous says:

    jangan sampai dia yang jadik mangsa kemalangan lepas nie sbb mulot celupar dia…

    0

    0
  29. annur says:

    mental trouble..senang je jgn dilayan apa yg dikatakannya..gila publisiti..

    0

    0
  30. orlylove says:

    ni ler.. orang kata.. balik dari mekah.. samaada kita jadi baik atau lagi terukkk.. Kafarah Allah kasi dia jadi lagi terukk.. sian.. nengok.. ramai2 ler.. kita doa Azwan Ali diperlembutkan hati untuk berubah.. Amin..

    0

    0
  31. Opie says:

    terasa nak komen pulak.
    org mcm AA yg kononnya “biaq pi la aku nak buat/jadi lagu mana pon, hang sibuq buat apa” pastu buat hal mcm2 yg menyentuh sensitiviti org lain, ramai org tak bersalah yg kena tempias tak baik. contoh ibu bapa keluarga dihina masyarakat, tambah dosa org lain sebab mengutuk dia dek tak dapat tahan marah, menyusahkan org yg bakal mengurus jenazahnya kelak, masyarakat sekeliling mungkin susah gara2 bala yg Allah turunkan utk dia, dll…

    Nasihat yg baik tak semestinya dr seorang Ulama’, org tua atau golongan cendiakawan. Oh, AA!

    0

    0
  32. Nabil Ahmad says:

    Nama ic dia Haiwan Ali…memang BINATANG !

    0

    0
  33. amekaww kaw2~~~ says:

    Buang tebiat nk mati kot tu yg mjdi2 perangai tu… jgn2 2 x jumaat je lg ni…

    0

    0
  34. kay says:

    pergi mekah duit tak halal kot..sebab tu jadi merapu..wpun dah banyak kali buat umrah. Selalunya orang mcm ni tak lama..2/3days lagi jalanlah…siapkan kubur plak untuk dia.

    0

    0
  35. Azmin Ali says:

    udah-udahlah tu dik . raya-raya ni elok kan la sikit perangai tu

    0

    0
  36. Lara says:

    Cant wait to see his (or her?) death on the news. Hidup just menyemak, sakitkan hati orang jer.

    0

    0
  37. zana says:

    apa kata, tak payah la nk siarkan pasal mamat senget nih. boikot je dia nih. tak sedar diri menumpang di dunia seni ni ntah berapa lame je lg. esok2, kalo la dia ni mati, ade ke org nk sembahyangkn dia? doa kan untuk dia? dah la anak takde. bini takde. adik beradik pun dah malu nk mengaku sedare. mak sendiri pun dah buang. tu masih tak sedar diri. org macam ni patut sumbat bara api je dlm mulut tu, baru ada akal!!

    0

    0
  38. HAN says:

    Biar la die..die tau kot nnti die mati mcm mne..sbb 2 die sbk nk hina org..

    0

    0
  39. Anonymous says:

    sah dia ni sudah sakit mental, seorg yg normal tidak akan berkelakuan begini ….

    0

    0
    • Miss venezuela says:

      I risau..mohon kita bilang dari hari dia mula meroyan pasal menate hingga ke seratus hari kemudian…kalau dah lain tabiat dia ni harus mula menghitung hari…#I #RISAU #mulalah #hitung #100hari #mungkin #dah #sampaimasamu #AA #macam #tak #lamadah #jer

      0

      0
  40. rania says:

    org mcm kau memang payah mampus.Allah dh janji kiamat semakin hampir allah akan ambil org yg dia sayang…lagi pun meningal di bulan mulia ada kelebihan

    0

    0
  41. anonymous says:

    to me, I find that he is totally insane….sick in the ass. at the same time…jiwa dia dah sama gelora kepanasan merasakan neraka dunia…tak payah nak tunggu time mati… korang ingat dia boleh tenteram ke diwaktu malam saat nak tido? silap kena anxiety attack…dia sedar apa yang dia katakan..bukan dia tak sedar and I know he knows…and I know he is instable soul condition…its just that ego covers up everything…mcm saya katanya…jiwa dia dah awal awal rasa kepanasan neraka bab tu jadi mcm ni…we pray the best to this man or shall say women? or what? anyway..tetap Allah’s creation…sebagai insan..we just bersyukur dgn adanya contoh seperti dia di muka Allah…it makes us realized that hidup api neraka wujud didunia…auzubillah..jauhkan dan byklah kita berdoa untuk ketenangan jiwa…cheers

    0

    0
  42. Anonymous says:

    br blek dr mekah masih lg x berubah perangai…insaf laa AA…

    0

    0
  43. MinahKilang says:

    masalahnya ada pulak yang backing dia kata kononnya si AA ni cuma sindir je…so kita2 yg tahap pemikiran rendah ni tak paham apa yg dimaksudkan oleh AA..tapi pada aku sindir dan menghina lain caranya..dlm kes AA ni mmg dia menghina mangsa..dan semoga Allah memberi petunjuk padanya supaya berubah sebelum terlambat…tp kalau Allah tak bagi petunjuk pun takpa kot…

    0

    0
  44. Diva AAA says:

    Hamukkkkk…ko ni azwan!!! jgn sampai org jumpa ko eksiden tersadai tepi jalan n keadaan ko nyawa2 ikan pulak. org yg mati tu, sah2 ke kubur. ko jgn smpi tanah tak terima ko pulak hasil lancangan mulut ko yg serupa jamban taik! NARA! stop cerita psl Azwan ponds ni. tak pasal2 org jumpa ponds ni kena langgau pulak!

    0

    0
  45. adeke says:

    No problem Azwan Ali, bila giliran kau pulak yang mampos, aku akan pastinya kencing atas kubur kau.

    Statement kurang ajar deserves reply kurang ajar.

    sesapa nampak dia kat luar tu… kau belasah je dia ni…

    0

    0
  46. mawarberduri says:

    Semuga dia diberikan hidayah Allah. Kita doakan yg terbaik. InsyaAllah kita pun dpt pahala.

    0

    0
  47. setan mari mari!! says:

    saman je senah ..dia igt dy sape .. retis tk top mcm tu laa.. saman je.. kita SAMAN KITA SAMAN.. HAH AHH HAHA

    0

    0
  48. sakitmata says:

    Pondan tua sakit mental

    0

    0
  49. farah wahidah says:

    Diva AA udah2 lah ya…..makin hari makin tua buat2 taubat key cakap2 tue tgok depan belakang sikit……

    0

    0
  50. KakLeena says:

    Akak rasa nara tak perlu keluarkan citer pasal dia ni. Takda faedah langsung. Nnt kami kat sini kutuk dia, tak pasal2 dia dpt pahala free dr kami. Udah la tu pasal dia. Cuba kita boikot dia…jgn keluar langsung pasal dia nk gi umrah 100x ke, jatuh longkang ke, pakai tdg ke, maki org ke. Jgn keluarkan langsung pasal dia. Biar dia menyalak sorang2.

    0

    0
  51. alia says:

    Makin tua perangai makin teruk …..dia ingat p mekah dia baik sngt ka….terlalu rial. Dan mulut mcm longkang

    0

    0
  52. Anonymous says:

    perangai macam bangang

    0

    0
  53. Krios says:

    antara individu yg patut hanya guna henpon basic tanpa internet. penyakit dia ni boleh berjangkit

    0

    0
  54. anon says:

    buang tabiat kot AA ni

    0

    0
  55. damai says:

    ini adalah cobaan buat diri dia tanpa dia sedar. Dia kan pernah lafazkan yg dia dah g umrah banyak kali dan mmg dia jahat kat sana dia dah kena mcm2 tapi tak, so Allah tak turunkan balak kat sana so kat malaysia Allah berikan dia dgn perasaan ego, tak sedar diri yg melampau, jd kalau dia x rasa itu adalah cobaan hidup dia n dia masih x taubat, nauzubillah. Pak nil berilah nasihat pd azwan nie jgn kerana mulut kita segala amalan kita lebur begitu sahaja. First he has to forgiveness to his mum and minta maaf pada org2 yg dia hina dan bambu baru hidup dia akan lebih baik. Suka hati kau lah azwan ali,

    0

    0
  56. Sheilaz says:

    AA ni bila baru sedar diri? Sedarlah bahawa ramai yg da tak suka dgn awak disebabkan mulut lazer awak! Nak kata fofular, itu dululah. Nak kata femes, itupun dululah. Zaman kegemilangan awak da tamat many many years ago. Skrg ni kalau nak berlakon pun da tak laku

    0

    0
  57. Diva hot says:

    Heran la ngan beruk jantan ni . .( Ops jantan ke betina lembut semacam je ,kompius kejap ????????..) persoalan utama aku skrang ” Diva Azwan Ali atau Diva AA malaysia pegi mekah buat apa erk ? ” dia pegi sebab just nak SELFIE sbb nk buat gmbr profile je ke sbb setahu aku la org pegi mekah nk dpt pahala n balik mesti dapat hidayah@bertaubat tp diva seorang ni balik2 je otak miring sebelah mm putus wayar otak kot sbb tlmpau miring kepala mase nak selfie. .

    0

    0
  58. stopHim says:

    Nara tlg jgn share info sampah dpd org ni. I think he dont deserved to be highlighted in any post. Org ni dah terlalu jauh dah nak selamatkan pun tak dpat. Semakin media publish pasal dia, semakin dia suka. Kalau org yg ada family yg ditimpa kesusahan akibat kemalangan jln raya, mmg sgt sedih baca komen mcmni. So, pls stop to share any info abt him coz he wont changed and stop. Pls share info yg membina sahaja..

    0

    0
  59. Anonymous says:

    Mungkin ini ujian bg org2 yg takbur & riak.
    Aku x suka sebut “hukuman” dr Allah sbb Allah maha penyayang.hukuman masa Di akhirat nanti
    Tp selagi di dunia masih di anggap “UJIAN” utk menguji tahap keimanan..
    Ujian Azwan ni kira nampak & agak berat sbb perangainy yg takbur ,riak,angkuh & suka menghina sesama manusia.
    Pergi umrah pun siap bg tau dah brp kali..

    Nauzubilah..klau dia cepat bertaubat Insha Allah tuhan bg petunjuk utk melihat kesilapan sndiri.
    Masalah Azwan skrg ni dia x nmpk kesalahannya sbb ego tinggi & x mndgr nasihat..
    Kalau msih bersikap begini keberkatan makin lenyap & hidup terus hanyut..
    Kalau dah hanyut & makin kritikal apa2 pun boleh terjadi termsuk hilang kewarasan
    Atau sadis nya di sebut sakit jiwa

    0

    0
  60. Anonymous says:

    Bipolar disorder

    0

    0
  61. Anonymous says:

    azwan bodoh…mulut longkang..kenalh muka ko yg hodoh tu….

    0

    0
  62. Just Me says:

    Azwan Ali — he is one sorry excuse for a human being!!!

    0

    0
  63. dina says:

    mentally retarded people takde dosa kut…but the rest of us ni yg potentially akan dapat banyak dosa kalau kita comment lebih2… scary thought.
    Nara please lah ….dont encourage.

    0

    0
  64. man says:

    mulut tak pandai jaga….
    ikut sedap mulut dia ja….
    sampai kaitkan pasal mati dah ni…
    memang patut kena pelempang dah nii..

    0

    0
  65. azwan..azwan says:

    Sllu klu dh klur stamnt merapu ni,he needs attention actually.lg byk org kutuk dia,lg dia ske tau.brbakul2 phala dia dpt ngn snang.lntak dia lh..mulut dia nk ckp pe skli pun.cm hrap2 dr mlut choy dia tu x kne btang hdung sndri ntt.tht moment,everyone wll clap their hnds.

    0

    0
  66. mak jemah says:

    Eh,sape yg iktiraf dia ni diva?

    0

    0
  67. GURLZZ says:

    KALAU AKU DOA DIE MATI CEPAT OK TAK??? TAPI NAMPAK AKU NI KEJAM SANGAT LA PULAK.. TP ORANG MACAM NI LAYAK KE HIDUP??? DIE NI NGAN NAJIS LAGI BUSUK DIE KOT.. UUUWERRKKK.. BUSUK SGT DIE NI

    0

    0
  68. melati says:

    semua Astro dan TV swasta tk nk dia lagi, kan dh lama tk muncul dlm TV….nk dpt perhatian lew tuuu……org yg tak tentu arah camni lah jadi nya….tk lama lagi mesti sakit otak , aku jamin nya….tah2 sekarang pun dh sakit otak..Azwan Ali saya percaya satu hari nanti mesti hang kena ludah di khalayak Ramai..percaya lah..

    0

    0
  69. Anonymous says:

    kali ni apa si aznil sahabat sehati sejiwa dia tu nk komen yek…cer komen pak nil..cer komen..you mesti nk ckp mcm ni kan..
    “Maafkan la dia..setiap org ada kelemahan..ini semua adalah ujian utk kita..supaya kita muhasabah diri…pak nil je yg paham apa yg azwan lalui..tk adil utk kita menghukum dia…”””
    PUIIIII!!!!!!
    Ko dgr sini yer…Tuhan panjangkan umur ko supaya ko dpt bertaubat..Tuhan jemput ko berkali2 ke Mekah supaya ko berubah manjadi lebih baik..tp sebab ko tk berubah setiap kali ko balik maka Allah jemput ko lg..supaya ko berpeluang untuk insaf..tp nampaknya ko ni mmg manusia berhati hitam..

    0

    0
  70. aku amik kesah says:

    AA udah2 ler..bawa2 lah bertaubat..rmh dh kata pergi,kubur dh kata mari pun..jgn terlampau mndabik dada AA,tkut satu hr nanti TUHAN tarik blik semua kmewahan yg ada masa 2 baru la nk insaf bagai..jgn mnghina segala ketentuan TUHAN..semua yg berlaku ada hikmahnya,tlg hormati perasaan keluarga mangsa,semua org tak mnta prkara mcm ni berlaku..andai satu hari nanti ia berbalik kpd keluarga AA..hmm..YA ALLAH,ampunilah segala dosa AA ni..dan lg satu,dr segi perangai mcm ni dh bole tahu wlpn AA bru blik umrah tp mngkin umrah AA tak smpurna..waallahualam..

    0

    0
  71. muka ko diat says:

    dia ni kalau mati memang bersepai muka dia pecah!

    0

    0
  72. pondan tak jadi says:

    kenapalah kau tak mati-mati

    0

    0
  73. Anonymous says:

    blok jela dia nie. jgn amik tau pasal dia lgsung. Makin manusia yg lain amik tau mkin dia tunjuk perangai giler dia. plz stop! jz nak tau time dia mati nanti jer.

    0

    0
  74. pondan kulup says:

    dan dan dan????????

    0

    0
  75. Kelilawau says:

    Di sini kita dapat buat satu kesimpulan….tiada pondan yang berfikiran waras.

    0

    0
  76. reader says:

    Apa kenalah dgn azwan ali ni. Masa muda2 dulu ok je dia. Hm..kalau dia nak sindir org yg bawak laju sampai eksiden , byk juga kemalangan yg disebabkn oleh org lain yg memandu laju.

    0

    0
  77. Anonymous says:

    masalah nya SIAPA yg mengiktirafkan dia tu sebagai DIVA…adoii sedih mak nak…
    Jangan sebab mulut binasa badan nnti..Doa la bnyak2 Zuan Ali moga Allah xbagi kifarah Nya pada ko…sedih

    0

    0
  78. anonymous says:

    Sebab sebenar kenapa TPM disingkirkan

    0

    0
  79. permatamama says:

    ajal maut di tangan tuhan…manusia hanya mampu merancang tuhan yang menentukannya..

    0

    0