Written by Bella | August 19th, 2015

Azwan Ali sememangnya penyokong tegar  Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri  Najib Tun Razak dan tidak pernah merasa malu untuk menyatakan sokongan beliau kepada kerajaan Malaysia kepada umum.

Namun, bukan semua orang mempunyai fahaman politik yang sama apabila beliau telah di ugut oleh salah seorang pengikutnya di Instagram yag mahu menumbuknya jika mereka berjumpa.

Susulan ugutan tersebut, Azwan telah bertindak untuk membuat satu laporan polis dan mahu mengheret individu tersebut ke mahkamah.  Malah beliau  juga telah membuat laporan di SKMM bagi menjejaki pengikut tersebut.

Kes ugut di laman sosial ini bukanlah satu perkara baharu dan bukan artis sahaja yang akan menerima ugutan seperti itu. Kalau di layan memang akan berpanjangan walaupun komen mereka agak kasar.  Good luck kepada Azwan Ali untuk mencari individu tersebut sehingga lubang cacing dan mengheretnya ke mahkamah.

33 responses to Azwan Ali Buat Laporan Polis Selepas Diugut Kerana Sokong PM

  1. mak jemmsssss says:

    ape lah lagi AA xhbs2…..bawak-bawak la insaf… polis byk lagi keje lain nk buat dari nk layan benda2 remeh mcm ni… tah pape..

    0

    0
  2. Anonymous says:

    apa la masalah orang sekarang ni, suka hati la dia nak sokong apa pun.ada masalah ke??. Dosa diri sendiri yang dibuat tiap2 hari takda lak nak membenci diri sendiri tapiiiii kalau nampak salah orang kemain lagi nak judge orang mcm diri tu dah gud gud… tak sabar naw naw nak kritik.

    0

    0
  3. lara tak lara says:

    hmm aku taknak komen ke dia dah la nanti pahala dapat ke dia. dah la dia block aku kt ig. muehehehe.

    0

    0
  4. chor chepor says:

    Aik.. Chor ingat semua orang yang taiko dekat laman sosial berani sangat..
    Baru orang gertak dah takut..

    Sudah2 la, polis banyak benda kena buat..

    0

    0
  5. zamzarina says:

    at last abang azwan buat tindakan yang betul. daripada meroyan tak tentu hala.negara ni demokrasi, ikut suka la nak sokong sapa pun. ntah2 najib tu kena fitnah ja selama ni. tak logik even dah ada berbilion2 still nak jadi PM. kalau betul dia dah ada 2.6 biliion tu, knapa dia tak brenti jadi PM n lari pi oversea.

    0

    0
    • che ton says:

      2.6 billion tu sebesar taik hidung je bg dia… mesia ni kaya dik non! ada otak, letak kt tempat yg btol…

      0

      0
      • zamzarina says:

        tapi kalau betul pun apa salahnya. duit derma kan. duit tu pun nak di beri kepada rakyat Malaysia kita juga. bukannya dia pakai buat benda tak betul. korang dok fitnah dia dapat apa. at least dia dapat pahala korang yang mengutk or fitnah dia.

        0

        0
        • Banggang nya says:

          SIla baca Che Det.com ya…jangan dok baca ruangan gossip je…
          Hal ehwal politik pun kena ambil tahu….
          Kalau kau jenis suka mata wang malaysia jatuh, anak cucu kita tanggung hutang berbillion ringgit, bayar 6% GST…teruskan menyokong si HARAM JADAH tu…. biarkan si Luncai terjun dengan labu labunya….

          0

          0
        • apa punya turr says:

          Najib mungkin boleh membeli kejayaannya dalam pilihan raya akan datang ini tetapi dia tidak akan mampu memperolehi dana bagi mengekalkan pembelian populariti. Kerajaan dipimpinnya tidak akan mampu untuk meminjam. Ekonomi negara akan runtuh. Dan rakyat akan menderita. Ini adalah gambar yang suram yang ada untuk rakyat Malaysia kerana Najib telah pada dasarnya mencuri Kerajaan. Sumber daeri : CheDet.cc

          0

          0
  6. aku bosan dgn ko says:

    krik krik krik….

    0

    0
  7. nieyl says:

    dia ingt polis FREE sgt nk lyan repot dia yg ntah pape ni… setakat kena ugut cam tu xdk nya PDRM nk pning pale mikioq. lain ler kalo si azwan ni org yg terpenting dlm mesia, mngkin akn ada tindakan susulan… nk sokong sapa tu lantak lah jnji jgn dok sbuk provoke sna sni… lps 1 isu ke 1 isu yg lain dia ni up kn dan nmpk sgt yg azwan bapok ni tkut nama dia sendu terus.. jg2 rmai yg memerhati tu azwan oiii.

    0

    0
  8. rianda says:

    sudah la azwan. takyah attention seeker sgt. nk bekap dr PM plak ke bila x laku ni? lolz. pathetic la hidup pondan tua mcm kau ni.

    0

    0
  9. Mimi says:

    Something wrong dengan profiling AA ni. Bukan ke dia ni graduates kalau tak silap, consider berpelajaran tinggi lah kan, tapi menulis macam budak tak habis sekolah je. kadang i baca statement dia i nak kena baca ikut intonasi dia baru i paham.

    0

    0
  10. minahdiva says:

    laaaaaaaaaaa takut jgk ka…. aku ingt hg xpnah takut slama ni…. perangai mcm hanjingggggggggggggggggg menyalak xberenti2………

    0

    0
  11. mawar says:

    AA sudah2 ler tu…kes jibby pun ko nak interframe….

    0

    0
  12. Anonymous says:

    diva AA…gileeeee

    0

    0
  13. Her Ladyship says:

    Diva AA Kena Ugut ya?… Takut?….
    Why bother, why bother…..
    Engkau ada?……
    Aku Ada….
    Ada aku kisah..
    Wats go around comes around!…

    0

    0
  14. KUCING says:

    elok kawen kan AA ni ngn kulup rani tu..same je pesen sikit2 report pulis..
    kate berani sangat AA..baru kene ugut dah kecut teloq.

    0

    0
  15. AA kaki jilat says:

    haha…kelakar pulak statement AA ni….time ko hentam org,mencarut bagai mcm ko sorg je yg betul bkn main lagi…kena ugut taw lak buat laporan polis…PDRM la PM la…bajet2 sokong najib la tu…cuba la carut psl kerajaan takkan berani punye…semua kecut..phuii…

    0

    0
  16. Ugly Nara says:

    Why bodo…why bodo! Pondan tua yang sentiasa nakkan perhatian orang…kesian tengok!!

    0

    0
  17. dikcik says:

    bapok gila ni lagi !!! pfffttttttttt

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Duit derma ke apa ke , soal Nye kalo dia x ada duit tu dapat kat sapa?? penjilat2 dia ke??
    adoi sedeh le korang ni….

    0

    0
  19. Tersedak says:

    Ada dua AA dalam industri hiburan Msia.
    1. Azwan Ali
    2. Awal Ashaari

    Mulut dedua ni ya hampun….menceceh macam mak nenek. Dua2 kejar bad publisiti, dua2 jugalah rasa mcm insan lindungan Kaabah, pantang ditegur. Sib baik je Awal tu dah kawin. Kalau kesepian, mau kot tetua nanti bertukar gaya jadi mcm AA sorg lagi ni. Mulut sup bunjut 24/7.

    0

    0
  20. el says:

    Sesiapa yang kenal azwan ali..boleh take nasihat dia supaya rujuk ke physicistry…bukan nak cakap dia gila…cuma mgkin dia take sehat sangat Dari segi jiwa…selalu blame orang…n anggap orang tak betul dalam semua perkara..dia sebenar nya berbakat…cuma dia tak sehat….

    0

    0
  21. bananana says:

    Aik,,kata dh ttup akaun twitter,,,ada je dok meroyan..

    0

    0
  22. el says:

    Sesiapa yang kenal azwan ali..boleh take nasihat dia supaya rujuk ke physicistry…bukan nak cakap dia gila…cuma mgkin dia tak sehat sangat Dari segi jiwa…selalu blame orang…n anggap orang tak betul dalam semua perkara..dia sebenar nya berbakat…cuma dia tak sehat….

    0

    0
  23. nyonya mansor says:

    Oo ko rupanya..ptt la PM salah kira kata ada 3juta yg sokong dia…dia dpt nombor dr Baby AA…kesian

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Ala…poyo je…kentut la kauuu…

    0

    0