Written by AbangNara | March 7th, 2011

aznil nawawi paknil pengacara af9

Akhirnya berita yang ditunggu-tunggu oleh jutaan peminat AF9 menjadi kenyataan. Aznil Nawawi atau lebih dikenali dengan nama Paknil sah kembali menjadi pengacara untuk Akademi Fantasia 9(AF9). Untuk pengetahuan, AF9 adalah Akademi Fantasia terakhir yang bakal diadakan.

Diharap dengan kembalinya Paknil mengacara AF9, rating AF9 akan kembali meningkat seperti di zaman kegemilangan AF dulu. Apa pendapat korang?

Nantikan pengumuman untuk pengetua AF9 pula sebentar lagi.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

81 responses to Aznil Nawawi Sah Kembali Jadi Pengacara AF9

    • minah murai says:

      wah!! syoknya.. dah lama rindu nak tgk paknil jadi pengacara AF..
      syok tgk dia usik2..konsert yg xbest jadi best jadi happening bila ada dia…
      *mood excited! =p

      • cik epal says:

        yayyyyy PAKNIL kembali!! :D

        • kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

          af bosan ngan pengacara lain terutama ac mizal….

        • comei says:

          betul.kua je pak nil,aku langsung dah x tgk af.yg aku nak tau sape juara shj.sekarang,,,yes..yes..yes..go paknil.kasi gempak thn ni.

      • Dalee says:

        ermm.. drama kinglah pak nil ni… mesti nangis2 ada ni… haiii.. fenin..pastu mesti part die nyanyi pon ada…

        xpelah.. bg jelah die mengacara..

        Pak nil…anna rafali kata “Tolong ingatkan aku..(tlg jgn nyanyi dan nangis..pleaselah…xsuke tgk lelaki nangis…buwookk”

        • Mak Limah says:

          xkesahlah dia nak nangis ke..nyanyi ke…janji rancangan tu m’narik dan happening…sronok ditonton seisi keluarga…..mak sukerrrrrr!!!!!!!!

        • lelaki terkiut says:

          saya setuju dengan Dalee, bukan nak memburukkan paknil cuma, harap pak nil jadi lebih jantan lagi ya, takyah nak jadi macam gadis gadis, mengedik sgt, dah tua pun, harap jadi pengacara jantan. maaf ya, saya meluat juga kadangkala paknil menggedik sgt, hurm. maaf sekali lagi.

        • Kak Siah says:

          Astro kalau nak naik rating..pilih lah kontestant2 yg gah sikit dan pemilihan lagu dah tema yang rancak sket.

          Sebenarnya akak geli gak ngan perangai Pak Nil yang berlagak muda…especially rabut dan seluar ketat dia tu.
          Pengacaraan dia memang gempak la.

          Harap dia berubah lah ek? Dah dekat 50 an dah…cool-cool je lah Pak Nil, ya.

      • janatrafik says:

        waaa best la klu pak nil kembali…
        baru la nk tgok

    • flojerz says:

      yeayy AZNIL ! Kmi mengharapkn yg terbaik drpd Pak Nil. No pressure btw

    • Gorgon says:

      http://www.youtube.com/watch?v=88yBHO629JA

      jom Dislike komen aku ni, hidupkanlah kembali zaman jahiliah! kahkah…kah…

      ps:- B’nara pernah delete komen yang linki sebelum ni. LAME kahkah…

  1. sape2 je la says:

    ek?tgh pk2 lg nk tgk ke x af nih…mmg xpenah ber afundi pon…tp kekadg tertgk2 gak la..

    kalau BN highlight memane bdk yg bagus2 tu tgk la kot..kot betul bagus kualiti nye..

  2. Aku The Best says:

    wah, baguslah Aznil kembali mengacara…since title pengacara kasik kat org len, AF dah ilang seri n dah tiada kejutan nya….diharap Aznil mampu mengembalikan kegemilangan AF yg sentiasa di tunggu2 akan kejutan yg bakal dibuat….yakin aznil mampu lakukan nyaa….!

  3. kaki_g0ssip! says:

    yeayy!! best2.. nti ade je bahan yg paknil nk kenakn bdk2 tu.. go paknil go!

  4. red Onion says:

    adoi..dh x minat lak kt paknil sejak ada zizan n johan haha

  5. kutu says:

    xde pendapat.

  6. BumbleBee says:

    oklah…dah last. Tuhlaa AF patut diakhirkan time berada di puncak…bukan dh tenggelam bru nk terkial2 panggil org2 lama dier balik utk tutup tirai dengan gah..

    • kucingemok says:

      bg aku, klu pengacara je yg gempak, tp peserta, pengadil sume hampeh, pun org x tgk gak…

      program nyanyi2 ni xyah la wat byk2, mentor la, af la, 1 in a million la…pastu peserta pun ‘recycle’ jer…sudahnyer, kuantiti artis betambah, tp kualiti??

      pastu, budak2 kecik sume dah xnak jd ahli bomba, cikgu atau polis, sume nak jd artis

      mesia patut bykkan reality show yg lebih menjana minda…mcm the apprentice ke, dragon’s den ke, money shot (mencari photographer bebakat) ke…cth la…

      tak pun buat game show mcm istana takeshi ke, human tetris ke…. leh gak aku guling2 gelak….

      • XooXoo says:

        + buat game show mcm WIPEOUT ke.. American Gladiator ke..”Are You Smarter Than a 5th Grader?” ke..
        + ketengahkan lagi program ‘ADIK-ADIK KU’ mcm kat TV 1 tu.. best jgk..

        ni asyik nyanyi tak hbs2..kalau suara mantap mcm peserta American Idol 10 takpe gak…

      • comei says:

        betul.aku x miss tgk istana taheshi.kalo dulu,aku lyn ninja warrior. skt usus aku gelak.blh hlg stress keja kalo tgk. skrg,nak tgk rj lawak coz pgcra.pgcra lagi lawak dari peserta.

      • boss says:

        kalu ko guling2 gelak mesti comey kaannn..ko kan kucing gemok.. :-)

  7. jed hijau says:

    akak suka……pembuka paknil dan penamatpun paknil….

  8. atieku says:

    waaa…mst best pak nil jd pngacara balik..
    mst meriah r..

  9. azrah says:

    Pak nil the best..confirm tengok

  10. erisaamieza says:

    pehh kompem best nanti bila paknil ade

  11. apisv2 says:

    dgr citer amy search jd pengetua?

    • Ryta says:

      Hqrap2 jadikla! Tak mao la amik Mat Indon si Ahmad Dhani freemason tu! Go Amy Search go!

  12. Anie says:

    Luv u Pak Nil! Disbbkan ini AF yg terakhir (katenye), so please budak2 AF9 hargai peluang ni sebaik mungkin dan jgn plak ada kes2 sengal lagi.. U go Pak Nil!

  13. dimple k.f.s says:

    SAYA SUKERRRRR SESANGAT!!!! :)

  14. bokmiah.. says:

    wow…
    bestnya paknil kembali…..

  15. eyriqazz says:

    gembiraaa…paknil memang the best…..

    paknil tak jual gelang kan?

  16. elin says:

    mmg suka sgt if betul paknil jd pengacara AF. confirm zaman kegemilangan AF tu ada nanti. pe pon diharapkan paknil buat pekak telinga dan mata je bila ada org bagi komen yg negetif tu nanti. maklumlaa manusia ni byk sgt yg tak betul itu la ini laa…

    bg mereka yg suka mengomen, ni nk bg tips sikit..
    “KOMEN YG ELOK2 ATAU LEBIH BAIK TAK PAYAH KOMEN DAN SIMPAN KOMEN YANG BODOH TU DLM PETI AIS”.. mmmmmm..

    • lelaki terkiut says:

      komen baik dan tak baik ada gunanya. yang baik kita ambil yang tak baik kita kaji balik kenapa dikomen seperti itu, apa la ko ni, macam bagus aku lempang kang

  17. Sari Pati says:

    Harap2 peserta sumer yang terbaik jew…no DRAMA KING lg…Bosan ngan pelajar AF yang terlalu di manjakan,makan bersuap…Bile dah kuar t,ha ambik ko bersejojong…..Buat macam AI, baru lah keupayaan dorang sumer terbukti……………………………………………………………………..

    • lelaki terkiut says:

      betul tu, kurangkurangkanlah drama, kalau nak berdrama sangat masuk je PILIH KASIH, habis cerita kan, menyampah aku

  18. AcikGAGAP says:

    Yezzaaaaa…….. baru la best nk tgk AF last nieh…….
    konfem melopong depan TV………

  19. Myra Dolce says:

    huhu…..
    sesape jadi pengacara pon xksh…

  20. hmmm… nmpknye leh layan aaa AF kali ni.. tp klu pelajar nyanyi ntah apa2, ade yg tuka cenel sok. tgk part aznil je kih3x.. jgn jadi cam Raja Lawak sblm ni, klu tak kerana pengacara yg menghidupkan suasana, peserta ntah apa2 lawaknya. tp Raja Lawak 5 ni nmpknye lebih ‘hidup’ kekdg je lawak diaorg tak menjadi tp ble dimaafkan lagi aaa. paling best Raja Lawak kali ni, ade je komen2 David Teo yg jadi bahan modal diaorg wak lawak kih3x..
    so harap2 AF9 pun jgn le gah ngan pengacara je, make sure pelajar pun bagus2 dan jgn can do je..

  21. mogok lapar says:

    dah 2 taun x nengok af. taun ni leh tgk blk

  22. ct jarum peniti says:

    apa kata af buat maharaja af, macam maharaja lawak, lawan balik dr af 1 sampai af9 lps ni. ada berani mawi, vince.

  23. cik lola says:

    tapi pak nil ni beremosi cikit ler .. nyampah nengok org laki tua nangis …

    • lelaki terkiut says:

      betul tu, emosi sangat, lembik lembut sangat, adegan menangis dia tolonglah, saya yang lelaki ni rasa malu. kalau dia nyanyi di AF nanti, OMG! tutup tv, suara tak sedap.

  24. Larahati says:

    yahoooo…konfom aku tngok kmbli konsert AF ni..stat datuk wanabe Gelang tu ambik posisi lnsung tk tngok Af borinkkkkk..

  25. zulaikha says:

    abg nara xde ke pic kawen ali..adik siti nurhaliza kawen 5 march 2011??

  26. adikNara says:

    Adha Ku Kay Shah!??!!

  27. wanieta says:

    yes!!!! i loike
    truja nk tngok af

  28. go pk nil….skong sgt…
    mesti af kali ni meriah..
    pak nil jgn peduli apa org nk kata…
    pngacara no.1 malaysia ttp mantop…
    smoga pk nil terus succes!!!!!!

  29. amy.. says:

    pas af9 ni meletop balik sbb pak nil..akan ada af10..astro ckp je x ni last af…diorg nak naikkan balik rating af..so..faham2lah ye..ni semua strategi Astro saja…

  30. hot mama says:

    wau best gila paknil jd pengacara af9,ceria kembali dgn lawak2 dia yg selamba,klau nk di banding kn dgn yg lepas hampes

  31. the pink ultraman says:

    rancangan sampah macam ni pun nak produce lagi ke?
    come on~

  32. Lovely says:

    Harap2 kehadiran Pak Nil akan kembalikan
    semangat AF9 nanti

  33. ape2ajerla~ says:

    biarla org nak kata ape psl pak nil….
    saya syg pak nil
    saya suka pak nil
    da 3 tahun af suram muram tak bseri
    thn ni biarlah pak nil ceriakan balik af terakhir ni…
    i love u pak nil~

  34. Piston Pecah says:

    memang terbaik…akhirnya kan.

  35. bosan gile says:

    bagi aku af nie nasib je…..cube korang tengok x semua perserta af berjaya jadi artis kebanyakan nya senyap saje ..mule2 jerw lepas 2 tahun senyap x de berita ..tapi x pe lah kalo x de af x de lah pulak hiburan sekeluarga hujung minggu x gitu..

  36. anti AF says:

    cukup2 la tu AF..da byk sgt penyanyi2 x berbakat yg dilahirkan..
    suam2 kejap pastu beku selamanya..

  37. no_na says:

    cek suka paknil,,,, yeah…!!!yeah…!!!!

  38. musykil says:

    suka dgr pak nil pg2 kat era..
    msti best af pasni..
    kalu korg berminat nk bekerja sambilan..
    kami ada menawarkan kerja sambilan secara online di rumah..
    xsusah,cuma jd typist je..
    click link ni utk mklumat lanjut…
    http://homeonlinejobbusiness.webs.com

  39. lolyat gang says:

    aku x tgk pun rancangan haram jadah ni

  40. lelaki terkiut says:

    mungkin kali ni, paknil buat kelainan, sesi penyingkiran, tidak perlu menangis, tapi gelak kuat-kuat, satu dewan gelak kuat kuat, huhuhu, tujuannya supaya peserta yang tersingkir tadi sedar diri dan berusaha untuk mengembalikan maruah, dan pasti, penyingkiran di AF, kali ini merupakan mimpi ngeri setiap pelajarnya, muahahahaa kah kah kahkah tersingkir padan muka u ols, kan paknil setujutak, gelak macam Dr klon, dgn cara ni, kelembutan nangis nangis paknil dapat dielakkan.

  41. puteri lelamanchanai says:

    salam dari BRUNEI..OK 2.KITA SOKONG ANIL.. Baru meriah AF9.TAHNIAH ANIL..

  42. keroro says:

    setuju sgt la paknil jadi pengetua..byk ilmu yg boleh diturunkan kepada bakal2 artis dpd af nie..skrg ni artis dah x berapa berkualiti sgt..lebih sensasi n publisiti jer…

  43. Cadangan Puri says:

    Jom kita semua sokong kak ziana zain jadi juri tetap AF nak tak?Pasti orang ramai tgk…dengan baju2 die yang meletop,kegarangannya,pengalamannya, i think ziana mmg calon paling sesuai sbb ide ade ciri2 juara…kak ogy jd second judge…

  44. ahmadhaikal says:

    yeh, akhirnya. aku tengok AF pun sebab paknil !

  45. alang says:

    pak nil mgg bgs pun….sbb af jatuh…adlh sbb pengacara lepas paknil .y x meletup…sengal je…

  46. reen says:

    wah!!!bestnye bila pak nil jd pngcara af9 kali ini…frst af pak nil n yg last plak pak nil.;)

  47. Ellyza says:

    ye3x!!!!….suke sgt2x….Go Go Pak Nil…

  48. ema says:

    Saya suka Pak nil menjadi pengacara tentang pakaian itu adalah salah satu penampilan juga. Kenapa sbb dia dh tua tak leh bergaya go go Pak nil.

  49. ema says:

    Saya suka Pak nil menjadi pengacara tentang pakaian itu adalah salah satu penampilan juga.

  50. eyntan zyryn says:

    wow!!!!!! best…pasti meletop……x de seri af tanpa pak nil….nengok af bukan nk nengok contester tp nk nengok celoteh pak nil…..hidup pak nil…wellcome back pak nil….good luck….

  51. Ash says:

    Sesuai la musim terakhir bg kat die. Semalam pun bagus dia handle konsert tirai AF9.
    Klik sini untuk lihat review paling hebat Konsert Tirai AF9

  52. Bang Iwan says:

    Tahniah…. Selamat bertugas.