Written by AbangNara | July 2nd, 2015

Minggu ini ialah minggu Azwan Ali dalam dunia hiburan tanah air. Mula-mula Diva AA telah mencarutkan peminat yang memberi cadangan kepadanya. Selepas ‘kantoi’ tak tahu Restoran Me’nate, Diva AA kemudian menyatakan restoran tersebut tidak se’class’ Chili’s,Nando’s (padahal Me’Nate lagi mahal). Tidak lama kemudian, Mufti Perak membuat teguran kepada Azwan Ali sebelum pakcik Rani Kulup Kipidap memberi amaran akan membuat laporan polis. Takut digertak, Azwan Ali telah tampil membuat permohonan maaf kepada pakcik Rani, bukannya kepada peminat yang dicarut.

azhar sulaiman

Sebenarnya ketika kontroversi ini sedang panas membara, Azhar Sulaiman turut tampil memberikan pendapatnya. Bagi Azhar Sulaiman, Diva AA terlalu ganas dengan orang awam. Tulis Azhar Sulaiman.

azhar sulaiman

Abang Nara rasa teguran Azhar Sulaiman sangat baik, jujur dan lemah-lembut. Namun apabila diminta mengulas teguran tersebut, Diva AA mempersoalkan status Azhar Sulaiman yang bukanlah superstar seperti Aaron Aziz, Paknil atau Siti Nurhaliza. Kata Diva AA:-

Kepada Azhar Sulaiman, saya bukan tak boleh dengar nasihat, pada saya, saya tak pernah ketuk pun pintu rumah dia. Apa masalah dia?

Kau siapa nak nasihat aku, respect aku sikit. I got all my reason doing such. Jadi, kepada Azhar Sulaiman dan mana-mana artis yang nak interframe, its a shame, kerana awak yang menjolok sarang tebuan.

Kau siapa nak nasihat Azwan Ali, kau bukan Aaron Aziz, bukan Datuk Aznil, bukan Datuk Siti Nurhaliza. Level mereka yang nak tegur saya adalah level seperti itu, siapa Azhar Sulaiman?

Hmmm. Orang bagi nasihat cara baik pun tak boleh nak terima Diva AA ini. Tak kiralah status seseorang itu superstar ke, rakyat marhaen ke, yang penting kalau nasihat yang disampaikan betul dan berguna, kita ambik jelah untuk diajdikan pengajaran. Ditanya tentang dirinya yang dikatakan pengecut kerana terus meminta maaf selepas di’gertak’ oleh pakcik Rani Kulup, Azwan Ali berkata:-

Saya seorang yang tidak hipokrit. Istilah yang digunakan oleh Astro Awani dan mana-mana akhbar yang menggunakan istilah ‘selepas digertak’, saya anggap biadap.

Tindakan ayah (Rani Kulup) seolah-olah menyeru saya, saya tak anggap itu ugutan, dia nak perkara itu didamaikan. Tiba masa kenapa timbulkan perkataan gertak?

Ayah seorang yang nampak kebapaan cuba untuk menyelesaikan perkara ini, tapi mengapa ada pihak-pihak yang seolah-olah mahu memalukan saya?

azwanPelik juga manusia ini sebab bila dia malukan orang tak ada nak fikir apa. Bila diri sendiri dimalukan, habis kecoh satu Malaysia. Tak apalah Azwan Ali. Asalkan anda bahagia dengan dunia anda, sudah cukuplah. Cuma kalau berubah tak maki orang, tak guna kat kesat dan lebih berhemah di masa hadapan, pasti lebih terserlah kedivaannya. Tak gitu? Apa pendapat anda? Sumber Myra.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

178 responses to Azhar Sulaiman Tue Siapa Nak Nasihat Aku? – Azwan Ali

  1. puan dayah says:

    tanak kalah eh kau ni!! dasyat betol.. msih nk kate diri dia betol.. sedangkan org lain trime maki berbakul2 dr dia..

    0

    0
    • Mat Sahdo says:

      kan abang dah cakap..dia ni “mental”. usah diganggu. korang pergi kacau orang gila, mesti kena balik la jawabnya.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Artis2 semua xya la buat statement lagi. Menjadi2 plk kang Pkck AA tu. Biar dia terjun dgn labunya. Ish3

        0

        0
        • hanya mampu mengucap says:

          Ayah Kulup….please la buat sesuatu. Melampau gila dia ni. Report polis je lah. Biar kasi insaf dan sedar sikit. Malu la, abang MB Selangor, adik mcm dibersarkan dihutan. Binatang pun tahu hormat makluk2 lain. Apa jenis manusia dia ni?

          0

          0
        • Kiah says:

          sudah masanya kita semua bersatu masuk twitter dan tekan report @azwan ali. no more chances. makin dibiarkan, makin menjadi-jadi. nonsense betul la dia ni.

          0

          0
        • baby Larat says:

          dia maki org xper, orang tegur tahu pula nkmengamuk. what an idiot and bloody fool. tua2 pun bodoh mcm kena down-syndrome.

          0

          0
        • salwatie says:

          tahniah azwan ali, awak lah pemenang anugerah artis lelaki paling dibenci di malaysia ketika ini.

          opss,……. lelaki ke??? :D

          0

          0
        • Cili Pedas says:

          suruh awie dan geng2 setel dia ni sekor. perasan diva. padahal, diva berpeluh tak cukup hormon.

          0

          0
        • Anonymous says:

          SEMOGA LEBIH RAMAI YG TAMPIL MENGHENTAM SI SOTONG GEMOK NI. AMIN….

          0

          0
        • Anonymous says:

          Oh menceceh… (5X)
          Oh menceceh… (5X)

          Pok Pok Pok,
          Diva Bapok pakai songkok
          Celak cabok lipstick burok
          Perut boroi kening bengkok
          Badan gemok macam periok…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Diva lapuk keliling kampong
          Guna Twitter pakai bengkong.
          Maki orang sebijik jebong
          Bila termalu terpekik terlolong…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Hai Diva Bapok tak boleh harap
          Twitter cabok dah naik kurap
          Dah lama putus hai urat saraf
          Masuk angin keluar asap…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Diva lapok… perangai burok
          Sana sini hai buat buat sibok
          Guna Twitter semacam berok
          Takda job tapi hiruk pikok.

          0

          0
        • Minta Pencerahan says:

          sorry to say, orang sekali je pergi mekah, dah dpt cahaya hidayah.
          yg ko 7 kali makin teruk. apa kes ni? apa yg cuba ditunjukkan Nya???

          0

          0
        • Anonymous says:

          @minta pencerahan.
          Tanah Suci dan ’Tanah Realiti’ yang kita huni sehari-hari beza. Kaabah itu kan ertinya menuju rumah Allah. Jika niat kita benar tulus pada Allah yang kita tuju/mahu kita temu di sana, maka itulah yang kita bawa kembali ke sini. Ego yang disalut ‘baju’ agama. Allahualam.

          0

          0
        • Tumpang Lalu says:

          Kaabah yang Allah jadikan sebagai sebagai satu simbol taubat, keinsafan, kepatuhan, ketaatan dan perpaduan seluruh hamba2 dan umatNya. Malangnya Azwan Ali belum dapat konsep ni…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Betapa ramai yang telah pergi (Mekah) tetapi hati mereka belum 100% pergi? Mudah-mudahan kita tergolong dikalangan mereka yang telah “pergi” dengan membawa hati utk beribadat kepada Allah SWT secara total dan pulang dengan hati yg bersih seperti bayi yg baru lahir.

          0

          0
        • Anonymous says:

          terima kasih kpd minta pecerahan. saya pun juga bertanya. paham sudah. terimakasih pemberi komen2.

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          apa masalah pondan ni?dasyat sgt dah level pondan dia ni..meroyan kalahkan perempuan…berapa kali dah umrah, kenapa makin menjadi2?Ya Allah, ampunkan dosa AA ni…sama dgn dosa2 kami yang benci dia…bukan niat membenci, tp sifatnya telah membuat hati aku rasa nak benci….kenapa AA jadi cam ni AA?kenapa AA pondan?kenapa AA mulut cam diva puaka?naper AA…….naper……

          0

          0
        • Karina says:

          sorry i tak tau mcm mana nk tag or mention org yg komen2 ni, or maybe dia block komen. sy nk mention kepada BABY LARAT bawah ni yg komen AA bodoh macam kena Down Syndrome. Why u nak babitkan orang2 DS pulak? u pun sama macam AA ke?? Nk meroyan marahkan AA babitkan orang lain pulak. Padahal semua DS tak buat ape2 dekat u kan. Tolong jangan nak hina golongan istimewa ni ye. Dorang bukan BODOH! Jangan nanti Allah tu balas balik kat u. Ingat sikit bila bercakap. Jangan nak tunjuk diri tu sama mcm AA plak. Ngata dulang paku serpih la kau ni!!!

          0

          0
      • nabib baik aku puasa kalau x? says:

        ya rabbi, susah sangat ke nak berubah wahai si wayar putus diva sendu? apa yg ko cuba buktikan? mana pihak2 berwajib? gam saja lah dia ni. makin hari makin bengong. wahai pihak2 astro, rtm, media prima dan orang2 dlm kementerian penerangan, ambil la tindakan macam si alvin tan tu. dah muak dengan perangai2 artis2 mulut jamban menghina bangsa sendiri. memualkan.

        0

        0
        • Chanaz says:

          good job azhar sulaiman, good job bro !!!

          0

          0
        • okbai says:

          …..kalau di Korea dilanda birus “MERS”, di Malaysia kita ada virus baru- “Virus Azwan Ali” !!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          5 perkara2 yg menjatuhkan Malaysia :-

          1)Rasuah
          2)GST
          3)Gaji x naik
          4)Jenayah
          5)Azwan Ali

          0

          0
        • Anonymous says:

          Harga minyak dinaikkan sedangkan harga minyak mentah dunia sedang menurun. ?#?terimakasihBN?

          HARGA MINYAK SEPATUTNYA TURUN, KADAR MATAWANG YANG RENDAH MEMBEBANKAN RAKYAT…

          0

          0
        • Anonymous says:

          ntah pe2 ntah AA ni, masuk balik kunci pintu duk diam2 boleh x??.
          Taubat la

          0

          0
      • ani says:

        Abeh, dia ganggu orang bole laa??

        0

        0
      • Anonymous says:

        dia diva ker???? aper yg dia buat yg dia contribute sampai boleh capai tahap level diva???? aper yg aku tahu dia diva mencarut maki hamun segala perangai buruk dia lah diva-nya.sikit2 berbual that person not my level, setahu aku si AA ni terus tak der level. level paling bawah pun tak listed.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Dia period kot. Opss dia lelaki kan? Eh.. Ke perempuan? Kompius jap.

        0

        0
    • Diva Sebenar says:

      Aik..Azhar Sulaiman tu kira macam Aaron Aziz dulu la hoiiii…Top jgk..Ala Azwan Ali hoiii, dulu Azhar Sulaiman sama top macam kau..Senior mcm kau…Ala..tk ingat ke zaman kau masih jantan…Aku masih baby pun ingat..Kah3…Hmm ntah2 lagi top dari kau..Cuma dia low profile skang ini tknak buat benda bodoh2, cakap bodoh2 utk up diri bagi laris…Siti Nurhaliza dulu pun pernah celah2 lutut Azhar je masa menapak…Biasala, tiada lama, tiada la yg baru..

      0

      0
      • sue says:

        Abang Azhar Sulaiman hero terkenal masa saya muda dulu lah. Ingat lagi cerita ‘Abang’ yang menaikkan nama dia dan Liza Misbun. Azwan Ali pulak masa tu mcm tak wujud je..memang saya tak ingat langsung kewujudan dia dalam dunia hiburan. Azwan Ali ni yang perasan gelar diri Diva bukannya orang bagi title diva tu. Korang semua janganlah letak ‘diva’ tu depan nama dia. Tu yang buat dia lupa Tuhan, lupa sahabat, lupa adab semua. Malu ada artis mulut macam puaka ni.

        0

        0
    • apa punya turr says:

      Hahahaha.. Kalau dah bapok pondan tu memang tak akan mengaku kalah.. Tau pulak malu ekk..!! Sebelum ni seronok sangat bergaduh ngan orang.. Kali ni dah bertemu buku ngan ruas.. Tau pulak kecut telor.. Tapi ko ade telor ker..?? Sian ko Bapok AA..

      0

      0
    • Anonymous says:

      sudah2lah…cukup2ah membenci azwan ali. dia ni sebenar orangnya taklah seteruk yg anda semua sangkakan..mungkin hanya mulut dia aje yg terlebih sikit..masing2kan ada perangai tersendiri kan.jgn pandang manusia hanya pada luaran..mungkin hatinya tidaklah sejahat yg kamu semua sangkakan..memang benar adakalanya azwan ni terlebih kata atau terlajak kata..namun mengutuk dia berlebih lebihan juga boleh mendatangkan keburukan pada org yg melakukannya.membuat kita rasa kita lebih sempurna dari dia…pada pandangan aku dia hanya jahat di mulut tapi tidak di hati..

      0

      0
      • Anonymous says:

        perbuatan melambang kan hati, kalau baik dia tak maki hamun orang la. please la..jangan jadi bodoh.

        0

        0
        • Anonymous says:

          bangang nye. puiii.

          0

          0
        • Anonymous says:

          bodoh!!! adakalanya org marah bukan pasal dia benci tapi pasal dia sayang..di mulut kluar kata serupa benci tapi di hati dia murni… tu namanya lain dimulut.lain di hati
          .yg kau benci sngt azwan tu apahal..baik ke hati ko tu?? bodoh betul anon 9.20

          0

          0
        • Anonymous says:

          azwan ali …hanya tahi sokong tahi.

          0

          0
        • Zack says:

          yg sokong azwan semuanya perangai sama macam dia. loser! lebih tahi drp jubor.

          0

          0
        • Anonymous says:

          ternyata rakyt malaysia tidak bermoral..suka hentam menghentam..maki memaki..kalau azwan ali maki kau maki balik kaulah org yg lebih busuk dari najis

          0

          0
      • melati says:

        alahai, ada juga fan bodoh backing si bapok ni. cuba kau yg kena maki, mesti statement camni xkan keluar.

        0

        0
        • Anonymous says:

          eii mangkuk kalau org kasi taik pada kau.takkan kau pun nak kasi taik balik pada dia..kan bagus beri nasihat supaya dia insaf atau pun tegur menegurlah cara berhemah.skg yg bersikap tak boleh kena sikit tu siapa? azwan ali ke kau? yg yunjuk benci membenci pada tika dan saat ini tu siapa?

          0

          0
        • Anonymous says:

          bukan menyokong tapi tak petlu hina org mcm tu sekali..anda ugama apa?

          0

          0
        • Anonymous says:

          so anda rasa dari situ kita boleh hentam dia sesuka hati mak bapak anda? nak tanya lagi..anda ugama apa?? ada nabi suruh kita benci org yg buat salah dgn menghina mencaci..yg stupid tu bukan ke anda?

          0

          0
      • Anonymous says:

        wahai rakyat malaysia bukalah minda..bertamadunlah sedikit..malulah oiii..maki hamun sesama bangsa..yg salah dihina sehina hinanya..kau siapa dari pandangan tuhan? baik sngt kah.??? azwan ali pun manusia biasa mcm kau dan aku.

        0

        0
        • ani says:

          Oii… anon yang paling orang mangkuk! (Bahasa enkau pun tak seindah mana )…da berapa orang yang menegur dia secara berhemah? Mufti dan azhar sulaiman semua menasihati dengan cara berhemah… apa balasan dia?! Pls think before u put down your stupid thoughts.

          0

          0
        • cinta says:

          aku senyum dulu yer…. pastu nak tanya jer dulu, kut2 salah tanya kan…
          sapa yang tak bertamadun tu erk?

          0

          0
        • Anonymous says:

          orang yg selalu maki org tu lah yg tak BERTAMADUN !!!

          0

          0
      • Daisha says:

        So what?? Jahat di mulut tidak di hati??..eh eh ustazah ko ke ustaz ko dulu xajar ke? Bahasa melambangkan bangsa..yg dia ni jenis binatang apa kalau dah berbahasa mcm tu..xtau la ye..setau saya org2 hati mulia ni kata2 dia selalunya terjaga..ayat2nya tersusun indah..bukan nya penuh ke egoan yg melampau..itu pun lambang hati bongkak tu…celah mana yg baik nya??

        0

        0
      • Anonymous says:

        kata2 yg keluar adalah dr hati..klu gitu pencuri perompak penyamun ibu segala penjenayah tu baik la…perbuatan je jahat tp hati baik…gitu ke???? berckp x guna otak!!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        mmg awak yg bodoh..marah n maki bkn sama maksud!! mak bapak marah kita..tp bkn maki kan..maki hamun mencarut bkn dtg dr org baik2

        0

        0
      • Anonymous says:

        Statement BIOL

        0

        0
    • CC says:

      Lailahailallah.. Dah kenapa ko ni azuan ali oii.. Org tegur ko baik baik ko tak nak dengar.. Nak je akumtampor jantan nih!!!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        jantan ke???? Ishhh klau JANTAN MACAM NI…mohonnn laaaa ibu-ibu dan bapa2 diluaq sana jangannnn PILIH..yang PEREMPUANpunnn jangannn RELINGG Sikitpun.. takut MUNTAH PELANGI…. isshhhh Tak TENTU ZURIAT nanti… astafirullaahhhallazimm… Ampun..ampun

        0

        0
    • miss lollipop says:

      dari dulu pun aku mmg minat azhar sulaiman, smart/ hensem giler dia zaman muda2 dulu, setaraf aron aziz tu…byk filem yang dia jadi hero.. filem bisikan cinta dia dgn amy mastura tu best giler, mira edora, abang 92, jimi asmara, banyak la.. sampai sekarang pun dia tak ditelan zaman, still berlakon dgn tiptopnya..

      ko siapa azwan..??? aku tak pernah minat kau walau secebis pun dari dulu… filem apa kau berlakon..??? watak lalu2 je ke..???watak pegang tombak pun kau tak layak… filem apa..??, aku no 1 tu..??? kahkahkahkah..
      berbakulllll aku nak gelak dengan tahap lakonan kau… maluuuu arrrr

      0

      0
    • pena Tajam says:

      Why Bodo!..Why bodo! Azwannnnnnnnnn… apa TAHAP kau NGAN Dato Aznil? Dato Siti Or Aron Aziz?? My God! You Very DUMB AND DUMBER la Azwannn… Kesiann.. kesiannn.. ingat dah reda.. rupa2nya MENGADA2 cari Pasal Ngan Semua ORANG!!.. Azwan jangan satu hari nanti kau tak dipandang org sekeliling lagi… Masa tu kau tahu level ko! Umur bukan muda punnn.. lagi satu.. “APA MAIN KETUK-KETUK ‘Rumah DIA”… Orang Melayu bagi salam la!.. Patutla BODOOO… Sebelum jejak kaki ke Mekah MOHON AMPUN NGAN SEMUA ORG YANG KAU SAKITI… takut tak sempat sampai… almaklumlah di mekah orang Macam KAU ni la akan terima Padah paling cepat… allah lihat semua sudut…

      0

      0
    • Kristal Biru says:

      ‘Tidak akan masuk syurga jika dalam hari seseorang walaupun sedikit memiliki rasa SOMBONG..’ – riwayat muslim –

      nmpk sgt AA ni x boleh ditegur.. ko biadapkan org tp ko sedar x ko lagi biadap.. dah semakin buang tebiat gamaknya..

      rakyat Msia sekalian.. x yah la tag dia ni sbg DIVA.. x layak pon..

      0

      0
    • ape ape aje says:

      AA nih prasan dye sme level ngan datuk ct, aaron aziz duk ckp psl level ngn azhar sulaiman.. azhar sulaiman tuh lg high level dr dye, kre bgus lah org high level nk bg nsihat kt org xde level cm dye nih.. diva pungkok dye

      0

      0
  2. Anonymous says:

    woi bengong.. hang ni kan mmg mangkuk. haa kena sebijik dgn aku. nasib aku tak boleh posa hari ni.

    0

    0
  3. Anonymous says:

    ok pls aaron aziz, siti norhaliza, dgn aznil pls nasihat MANGKUK AYUN ni sikit boleh. sbb level korang sama dgn dia . hahah.. katanya lah!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kalau bagi nasihat pun, AA mesti siap bg alasan jugak.. sebelum ni mufti dah tegur.. tak makan saman jugak. Sapala ct, aznil tu klu dibandingkan dgn mufti..
      Alahai AA..

      0

      0
  4. Anonymous says:

    woi bapok tua,sudah2 ler tu,pergi ler tobat.

    0

    0
  5. ninie says:

    dia kt siti ,aaron selevel dgn dia…iyeke…???
    Cm tipu jer…
    Kahkahkah

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Level org mcm ni kat cc tuhan aku x tak tahulah mcm mana…org x de pegangan agama…mati br tau level kau mcm mana…hidup terlalu taksub dgn duniawi….minta jauh lah ya Allah..

    0

    0
  7. Ummu Hafaldi says:

    aaron haziz, dtok ct and aznil?? Muahaha, artis artis yg ko sebut tu apalah sangat ..masing masing ketiak busok

    0

    0
  8. Anonymous says:

    report polis je lah dia ni…. please someone!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Dia nih senang ja. Tak perlu cucuk tak perlu usik. Biar saja dia.
      Buat fenin ja kalau nak panjang2kan isu dengan dia ini. Fenin melayan.
      Baik lagi layan kucing.

      0

      0
  9. Ugly Nara says:

    Inilah azwan ali ..bapuk tua yang tak pernah sedar diri…berlagak hebat macam firaun…esok2 kalau mayat mampu bergolek masuk dalam kubur sendiri boleh la nak berlagak sangat bapuk tua wehhh…sedar2 diri awak tuh dah sentu..badan pun dah bau2 tanah…kubur pun dah melambai..rumah pun dah dok babai….

    0

    0
  10. kirko says:

    MamAT ni DAH GiLa weh.. serius dah tak betul~ bezanya dgn orang gila, dia belum masuk tanjung rambutan~

    0

    0
  11. makakuijau says:

    Hahahaha…. #azwanali ? Level ke ? Pe siot anugerah yang dia menang ? anugerah utama ke ? Eerm…. tetiba high class ? Diva ? Siapa yg memberikan gelaran ? Kehkehkeh… level ko mmg high class dalam orang2 mental sedunia… mmg world wide… hahahaha… kenapa x sedor diri lagi ? Chili nandos yg dibanggakan dr kedai chef mus tu ? Tu pon ko x tau… what the fish!!! Kehkehkeh… diva bingai… hahahahah

    0

    0
  12. anonymous says:

    kelakuan yang ditunjukkan from this sucker…dia cuma nak kan cheap ads…coz why?? dia not even setaraf dengan insan insan yang lain…tak tinggi pun derajat nya… coz he knows he is super annoying, super ugly in and out and super degradable species. mcm mana pun ditegur..trying to camouflage himself by saying all this..he knows he is a skunk…lagi busuk dari skunk…how to tackle this kind of human?? let him be…kalau dia nangis waktu malam kerana memikirkan keburukan diri dia yang asli diciptakan Allah sesuatu yang indah…kita mana tahu kan???

    0

    0
  13. Rosey Posey says:

    Respect earned and gained. Kalau nak orang respect kita, kita kena respect orang juga. Tak boleh la one sided je. Dia nie semua orang biadap. Habis tu dia apa??

    0

    0
  14. lurusbendul says:

    Mcm tu pun ramai followers,mana x bangga

    0

    0
  15. nonsence says:

    Dosa dengan Allah S.W.T boleh DIA ampunkan. Tp dosa sesama manusia, hanya empunya yg dpt maafkan. Wahai Pakcik AA..xrs rugi ke bila ramai yg benci.. Allah S.W.T pula x suka. Buruk hidup dunia akhirat. Apalah sgt..roh kita hanya pinjaman, boleh ditarik bila2 masa. Insaflah..dan masih blum terlambat. Buang segala ego dan cintakanlah kedamaian.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    followers 52k….semuanya bodoh2.

    0

    0
  17. Insan Biasa says:

    Nasihatlah mcmane pun, sikit pun dia taknak dengar. Entah knapa teruk sgt perangai. Dulu masa muda2 tak mcm tu pun si azwan ali ni. Gagah je sopan bila bercakap kat dlm tv. Setan apa lah agaknya yg dah bertapa dlm bdn dia tu. Sentiasa mencari kebencian orang. Tak psl2 dah jadi lembut. Tak psl2 mulut dah celupar. Rasenya since dia punya program ChitChat azwan tu la dia start jd mcm ni. Nauzubillah..bertaubatlah azwan sebelum Allah tarik nyawa kau. Byk hati dah kau sakiti..

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Media-media pun stop la panggil dia so-called diva. Memang ramai orang panggil dia diva mockingly je, tapi untuk orang yang tak reti bahasa macam dia ni dia anggap orang bebetul refer him as one.

    0

    0
  19. Permatamama says:

    Semoga Allah memberi hidayah kepada DIVA AA

    0

    0
  20. jiwa kacau dia rasanya.. hormon tak berapa stabil.. semoga insaf la azwan ali oi isk3

    0

    0
  21. tara says:

    Orang gila x pernah mengaku gila sebaliknya akan tuduh irg lain gila.

    0

    0
  22. muntah hijau says:

    Pelik dgn dia ni. Mental ke? Dia “belasah” orang suka-suka dia tapi orang tegur baik2, melenting la pulak. Mungkin kurang kasih sayang kot!!! Ke terlebih makan ubat hormon?

    0

    0
  23. Anonymous says:

    sudah sah @azwanhjali sakit mari kita doakan dia agar dia cepat sembur dari penyakit yg tak tahu masalahnya.

    0

    0
  24. Anonymous says:

    bawak2 la mengucap…
    ko ni sebenarnya…diva fasik- konon beribadat..perangai yahudi …
    please lah.

    0

    0
  25. Anonymous says:

    dia ni bercakap mcm xde agama, pergi mekah dah 7 kali.
    kenapa ha??? apa pengajaran nya??? apa ujian nya.
    masyallah.

    0

    0
    • Esah says:

      apa yang pernah saya pelajari dahulu, ego itu bermacam ragam. Ada orang ego dengan harta dan kuasa, tetapi ada juga yang ego dengan amal dan “pahala”nya. Padahal ibadah itu (termasuk haji) umpama pokok, buahnya adalah akhlak. Apalah gunanya pokok yang tidak berbuah? Pikir kan…

      0

      0
      • Anonymous says:

        Takwa dengan Allah. Berakhlak sesama manusia. Itu lah tujuan kita ke Mekah.

        0

        0
        • Maria says:

          dah dapat!!! patut lah mufti perak cakap si azwan ni fasik. fasik maksud orang2 yg beriman tapi masih lagi melakukan dosa2 yg berterusan dan tidak mahu bertaubat. oooo…paham..paham.

          0

          0
        • Anonymous says:

          ego beramal paling bahaya wei. dimata nampak warak tapi dalam jiwanya ada agenda terselindung../ anggap dirinya maksum hingga x boleh ditegur. mcm kes si azwan ni. nauzubillah min zalik.

          0

          0
      • Anonymous says:

        bagus…thank you. sekarang aku paham. xx

        0

        0
  26. laila says:

    Ya allah kau ni azwan ali kau x bolh terima nasihat orang hbis kau hina org lagi ikut pangkat.kau nk tunggu maklaikat maut dtang jemput kau kot.bru nk minta maaf.x pe azwan ali lidah kau tu akan jdi saksi bila2 kau mati nti kau tunggu dan lihat.ape yg kau ade sekarang nii semua allah punya.dan sikap sombong kau tu sampai bila2 dekt dri kau.ingt kau dh tua esk ke kejap lgi ke dah nk mati aku minta kau taubat la kau dh jauh sngy tu.kau pkai makep cincin bgai HARAM kau tahu x HARAM x fhm ke.sedih aku tngk kau.terima hakikat dan minta maaf allah lebih suka .

    0

    0
  27. lailamanja says:

    Aku x minta bnyak aku minta kau bertaubat banyak2 la.kejap lgi ke kau nk mati x sempat nk minta maaf cm mneee.dh tua sedar tua.semua org ade buat salah.aku x anggp kau diva bgi aku.lelaki paling buruk hina aku penah tnfk kau.snggup kau jatuh kn maruah seorg wanita.ibu kau juga wanita ape tidak malu kah kau.taubat la azwan ali kalau nii pn kau x nk buat x payh hidup sebagai manusia.kau dh jauh sngt dh blek laaa azwan ali aku kesian kn kau.x nk nmpak kau nti dekt padang masyar teruk.aku kesian kn kau.

    0

    0
  28. Anonymous says:

    asyek begaduh sahaje kerje, mcm mane saat nak mati nanti…..

    0

    0
  29. lalalala says:

    byk minum air ketum dia ni

    0

    0
  30. Zarina says:

    tak nk komen lebih tapi… seseorang sudah dikira berdosa apabila dia merasa tidak berdosa! semoga ada pengajaran disini.

    0

    0
  31. Andy says:

    at least Azhar Sulaiman tu dulu hero malaya popular..azwan ali?? pengacara popular ke?? pernah menang anugerah apa2 ke???

    0

    0
  32. Anonymous says:

    adakah dia ni dibawah pengaruh dadah?
    ketum yg sharnaaz cakap tu …drug atau ubat?
    hmnnnn….hint nya disitu ya?

    0

    0
  33. yayazhamila says:

    STOP GIVING THIS WAN*ER PRESS TIME AND PUBLICITY.
    makin kita layan makin dia menjadi jadi. Ini periuk nasik dia lah!!!
    everytime dia post apa apa, dia makes money ok
    social media traffic = MONEY.

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Dia ni dari dia, Ummi Hafilda, Azmin semua gila glamer, attention seekers! Kerja asyik nak timbulkan kontroversi dan menyemakkan hidup orang lain je! Kesian Haji Ali dapat anak-anak macam ni. MB Selangor taknak ke nasihatkan adik beradik sendiri? Yelah kata MB Selangor khennn lagi kerlesss daripada Aaron, Aznil & Siti tak gituuu *tangan di bahu, mata ke atas*

    0

    0
    • Anonymous says:

      Abg dia yg MB pun tak dengaq ckp org…. ni kan plak nak nasihat adik dia si pondan tak siap ni….

      0

      0
  35. Anonymous says:

    mungkin bersebab aa berlembut dgn ayah rani… ye kau, kalo naik jadi polis kes, mau affected visa haji nya nanti.. org tu dah le nak bertolak ke mekah seminggu dua ni je lagi… mungkin itu yg buat dia berani nak maki boss me’nate n the pity girl sdngkan mereka la yg sepatutnya aa focuskan lebih utk mintak maaf.. Allah, semoga pak mus dan adik tu serta org2 yg pernah terkena dgn aa terus istiqamah dan bersabar.. tak rugi andai manusia mengaku kesilapannya dan buang ego yg sombong… sombong sesunggah sifat syaitan.. nauzubillahiminzalik…..

    0

    0
    • Anonymous says:

      dengan ayah rabi takut…dgn tuhan tak takut. nampak sangat bacul. berani maki perempuan pakai2 tudung je. cuba maki awie, tauke jambu ke…tak ke lama kena belasah.

      0

      0
  36. pak lah says:

    artis paling low class…no moral. tak rugi xde dia dlm industri….

    0

    0
  37. Tina says:

    nyampah cerita bapok xde hasil ni…

    0

    0
  38. Anonymous says:

    diva poooookieeeeeee !!!

    0

    0
  39. Anonymous says:

    Stupid news…. Berita2 mcm ni yg menyebabkn bangsa kita terus kebelakang dan asyik berkhayal. Sememangnya berita yg bodoh

    0

    0
  40. Podaahahahah says:

    diva 2 ‘s- sampah dan sendu !!!

    0

    0
  41. Anonymous says:

    ada lagi….bapok sendu ni.

    0

    0
  42. Ciko says:

    tahniah azahar sulaiman. takziah awan ali.

    0

    0
  43. Diva A+ says:

    Akk rasa la AA ni mental dah ni… period tersumbat x nak kluar2. Tu yg jd naik ke kepala terus mereng meroyan.

    0

    0
  44. hening says:

    bila seseorg berperangai begini..tentunya ada sebab dia menjadi begini. Mungkin faktor pengalaman hidup dia menjadikan dia seorg yg begitu mudah untuk meluahkan apa saja yg berada dlm fikirian. Tetapi hakikatnya, kita manusia hidup dan sentiasa berkomunikasi dengan sesiapa sahaja..dan ini mendedahkan diri kita kpd masyarakat. Sangat tak elok menunjukkan teladan begini. Sebagai seorg yg masih muda dlm pengalaman hidup, bila melihat seorg yg sudah dewasa seolah-olah hilang pertimbangan dgn ‘menghamburkan’ kata-kata kesat, secara jujur, sy berasa sangat sedih dan kasihan dgn nasib dia ni. Kenapa memilih utk menjadi begini padahal sy percaya di lubuk hati Azwan Ali sebenarnya seorg yg baik. Sy tidak berhak menghakimi, tetapi berubahlah kpd kebaikan. Tutuplah pintu kebencian dan hiduplah dgn damai dgn semua org. Ikhlas dari sy, sy doakan Azwan akan berubah.

    0

    0
    • Anonymous says:

      saya setuju dgn pendapat anda.ada beberapa komen seblum ni sependapat dgn anda namun kebanyakannya yg komen balik tidak setuju.malah semakin marah.tak faham manusia ni.cuba baca hidden low comment atas.ramai yg benci
      dan menghentam si beri pendapat

      0

      0
  45. mawar says:

    mengada2 nak superstar yg nasihatkan ko….ko ingat aaron aziz, datuk ct nak ker bagi nasihat kat ko yg masuk telingan kanan keluar telinga kiri….buang karan jer layan ko

    0

    0
  46. Jawatan kosong di TLDM mereka berminat boleh memohon segera

    0

    0
  47. taufeeq adam says:

    sabar jela

    0

    0
  48. Zain Sardin says:

    kesian nengok divaAA nih ngan ego dia makin menjadi tak bertempat, dahla puji diri sendiri berapi2 mcm level dia tinggi padahal terima job yg retis lain reject jekkk alahaiiiiii

    0

    0
  49. anna swan says:

    Azwan ali, tinggi sgt ke level kau tu? Nk samakan dengan ct, aaron n pak nil konon. Ko dah sumbang kat negara ke? Sumbang makian ada lah kan. Esok kalau ko mati pun, level tetap sama ngan kami2 semua..level bawah tanah.

    0

    0
  50. why bodo why bodo why bodo??? says:

    TAHNIAH KAK WANA ALIA!! ANDA BERJAYA MERAMPAS TITLE ARTIS WANITA PALING DIBENCI YG SATU KETIKA DULU DIPEGANG OLEH HANEZ SURAYA

    0

    0
  51. Sapa AA ni.. says:

    Meroyan!dh dekat nk raya ni..dia kn takde family..nnt pi raya mekah la tu..konon!!!

    0

    0
  52. huhu says:

    eh azhar sulaiman tu lah artist legend..nak2 zaman dia,dia lah hero..zaman ahmad idham jd hero juga..zaman kmi 90’s membesar..hebat lg dri aaron aziz..and dia masih valid utk berlakon smp sekarang..hehe..

    0

    0
  53. Ellyn says:

    “sy bukan hipokrit”…. tu dia punya ayat… aku tgk tv…. astro kejap2 tyg iklan “aku yg msk.. kau yg panas”… dialog dia jelas “bulan pose nie kita kena CONTROL EMOSI.. bla bla bla…”…

    puih!! org ckp benda lain.. melenting siap hamun… org tegur elok2 as a friend… ayat sgt professional… pon melenting.. nk tegur pon kena pilih2 level ke? ape punya manusia la dia nie… “control emosi” la sangat… pui.

    0

    0
  54. ema says:

    manusia macam ni pun ada kat dunia ni.. elok tanam hidup2 je.. mulut mengata orang berbakul2.. org cuit awak melenting jadi macam monyet.. pondan meroyan… layan pun tak guna..

    0

    0
  55. AKU says:

    5 perkara2 yg menjatuhkan Malaysia :-

    1)Rasuah
    2)GST
    3)Gaji x naik
    4)Jenayah
    5)Azwan Ali

    0

    0
  56. Anonymous says:

    tinggi mana pun level kau. mati nanti kain kapan warna putih jugakkkk. kau je perasan kau diva. bole je tak hipokrit tapi bahasa tu jaga jaga jugak okey! seperti pepatah kerana mulut badan binasa.

    0

    0
  57. princess kejora says:

    Bertaubatlah Azwan Ali!

    0

    0
  58. Insan biasa says:

    dia ckp macam rase die hebat..kuat…di lah tuhan..dia segalanya…leh buat apa yang dia nak…maki…kutuk..mmg da makanan dia.betullah orang kata bila da masuk umor 40 ..susah nak berubah.ape2 pun kita doakan semoga hatinya lembut,bersabar.kerana sabar itu adalah sebahagian iman bagi orang-orang islam….berdosa dengan Allah….Allah ampunkan kita.tp dosa dengan manusia…kene minta maaf dgn org tu.ingat mengingati…

    0

    0
  59. Anonymous says:

    NI LAH NAMANYA DIVA TAIK KUCHING.. TAIK BAB*.. MULUT MACAM SIAL SUKA2 NAK MAKI ORANG MELAYU.. JANGAN SAMPAI 1 HARI NANTI ALLAH KUNCI MULUT SI CELAKA NI DARI BERKATA2.. BARU DIA TAU SIAPA LAGI LAYAK MENEGUR PERANGAI BURUK BAPOK TUA NI!! BANGSAT!!

    0

    0
  60. donat says:

    bila Menteri Besar Selangor nak nasihatkan dia?

    0

    0
  61. Anonymous says:

    feel so sorry for perasan diva nie…its normal la untuk others menegur kita…kita manusia…x lari dari kesilapan….just take it….
    for me …maybe dia ni nak kena band dari station tv kot…baru nak tutup mulut….

    0

    0
  62. NORA says:

    “Kau siapa nak nasihat Azwan Ali, kau bukan Aaron Aziz, bukan Datuk Aznil, bukan Datuk Siti Nurhaliza. Level mereka yang nak tegur saya adalah level seperti itu, siapa Azhar Sulaiman?” _ AA

    Kepada Aaron Aziz, Datuk Aznil & Datuk Siti Nurhaliza, merujuk kepada petikan di atas, tolong mainkan peranan anda… mana tau berkesan..

    Terima kasih..

    0

    0
  63. anti bapok says:

    sape kata azwan ali ni popular dan top …dia mane ade top pun…skrg ni dia ni dah tak laku mcm anjing kurap..tu sebab asyik sebut anjing je kerja dia,kalau korang nak tau dengan cara ni lah dia nak popular kan diri dia..masuk rancangan masak memasak konon mcm pandai sgt masak tapi sebenar nyer bukan sedap pun….juri kata sedap sebab malas nak dengar dia memaki hamun kat situ..lagi satu dalam bulan pose ni konon nak dapat pahala lebih lah tu sebab tu dia meroyan supaya org maki hamun dia macam-macam supaya dpt lah tarik pahala konon nyer…dia ni dah byk kali pegi mekah tapi tgk lah perasan diri tu ahli syurga…sebok duk kata org lain ahli neraka…Nampak sgt ilmu agama cetek…

    0

    0
  64. anti bapok AA says:

    lagi satu ko nak level yg mcm mane nak nasihatkan ko….ko tu dah tahap level kurap dah…jgn perasan sgt ko tu diva ko igt org heran ngan ko punyer diva…

    0

    0
  65. malaysian says:

    Perasan betul azwan ali. tolong la jgn guna perkataan diva!! geli la, x layak n x sesuai.
    ko ingat Malaysian nak respect ko ke?

    btw, nenek aku lagi kenal azhar sulaiman dari kenal azwan ali la!!
    ko tu x bagi sumbangan apa2 pon pd tanah air so x yah bongkak sangat la.

    0

    0
  66. aiihha says:

    tak tahu diva celah mana.. tang mana diva tu…???.. tolong highlight contribution dia pada country….

    0

    0
  67. diva abah kau says:

    eh ehhhh bapok azwan ali ni.. dah la perasan diva..diva tengkorak hang. hang malukan org, maki org berkandaq2 takpa pulak.. org tegoq hang, hang kata org nak malukan hang.. taik betoi laa bapok murahan ni. azhar sulaiman tu lagi hebat dari hang. hang tu sekadar bapok jalanan yang gila glemer saja.. puiiii

    0

    0
  68. Anonymous says:

    msalah skrg nie..ko tuh taraf datuk siti nurhaliza, dato aznil n aaroon Aziz ke smpai tak boleh ditegur? demand…

    0

    0
  69. Anonymous says:

    Dia ni kalau buat sotong goreng tepung pun tak boleh dah..sotong tua liat mcm tayar lori

    0

    0
  70. Kelilawau says:

    Minta semua maafkan sajalah lelaki (Sun**L) ini. Dia masih lg seorang manusia (walaupun mulut sepert hewan) dan seorang lelaki (walaupun pakai selendang, lipstick dan celak) yang beragama Islam (walaupun pangai cam yahudi).

    0

    0
  71. amirul azman says:

    menggelar dirinya diva?…tahap mana pencapaian dier yg smpai dier kata dia dh status diva?..skg dh tau lah npe dier tkde job kt mna2 stesen tv d msia nih..smua sb mulut lancang & perangai tk sedar diri dier tuh.

    0

    0
  72. rainbow says:

    azhar sulaiman ni, kalau die tumpu kt berlakon je waktu zaman muda dan tak kerja sebagai arkitek jugak, rasanye boleh jadi lagi glamor dr aaron aziz..+ orang sezaman ngn azwan ni menegur dikata tak top, karang yg top mcm aaron tegur die pusing cakap die lebih dulu berkecimpung dlm industri pulak..

    0

    0
  73. just sayin says:

    Eh, mufti perak tu ada tegur. Pi lah maki. Ada berani? Kata kompem syurga

    0

    0
  74. jemah says:

    pondan sundal!

    0

    0
  75. aiskrim coklat says:

    Abang Nara, tolong sangat2 la jangan refer dia ni as Diva. Siapa dia ni untuk di gelar sebegitu rupa? Apa sumbangan dia? Diva? Eh, tolong check jap dia ni lelaki ke perempuan sampai nak kena refer macam tu. Yang betul2 diva pun belum tentu berlagak, mulut puaka macam dia ni. Apa hebatnya dia sampai tak boleh kena jentik sikit? Tolong la sapa2 azankan sikit kat telinga dia nih. Kot2 boleh sedar balik sebelum raya ni. Tolong jaga mulut, jaga adab Azwan Ali. Hidup kita ni tak lama. Nak2 sekarang ni semuanya kena cash je kat dunia ni. Azab dan balasan Allah tu pasti, mati tu pasti. Jangan sebab terlalu taksub dengan diri sendiri, tak tertanggung nanti masa hari pembalasan kelak. Tak tercari orang2 yang kita buat salah dan lukakan hati dorang. Peringatan ni untuk saya jugak. Kalau rasa Malaysia ni sudah takde class macam mana yang diinginkan, jangan hina, tapi it is you, SAUDARA Azwan Ali that needs to pack your bags and moved somewhere classier as you might feel :) pssstt : janganlah terlalu memandang hina sangat kat rakan2 semelayu/seislam anda, nanti mereka2 ni jugak yang akan bertanggungjawab bila awak tu dah takde, nak uruskan jenazah, nak mandikan, nak kafankan dan talkinkan awak. In fact, mana tahu doa2 mereka ni jugalah yang akan menerangkan liang awak ni :) chill ok? Hidup kita ni tak lama. Kalau tak boleh jadik garam yang sedapkan masakan, jangan pulak jadik cuka yang merosakkan makanan. Salam Ramadhan!

    0

    0
  76. cinta peace says:

    hahahaha, lawa gila lah dia ni :-)

    0

    0
  77. takut dengan azab Allah says:

    sikap dan perangai dia tu la ujian Allah buat dia…dia x sedar lagi..manusia di uji dengan pelbagai cara..salah satu nya adalah dengan diri sendiri..mengucap panjang tgk perangai dia ya Allah..jangan sampai Allah kata “kun fa ya kun”

    0

    0
  78. Anon says:

    aku syak dia tengah buang tebiat nak meninggal.

    0

    0
  79. unknown says:

    OMG! ko nak ckp yg ko sama level ngan DCT, aznil, aaron?? hadoiiiii.. koma DCT baca statement ko.. muahahahaha

    listen here.. u r nothing compare to azhar sulaiman, bro.. ehhh sis.. ehhh wateber laaa

    0

    0
  80. 5AAAAA says:

    Bulan puasa patutnya kita banyakkan beramal tpi lain pla jadinya.
    bulan puasa nie seeloknya berzikir, berselawat
    cakap yang baik2
    doa yang baik2
    inshaallah semuanya akan baik2..
    moga dapat pahala dan ganjaran di bulan puasa nie…
    Ya Allah bukanlah pintu hati AA nie untuk berubah.

    0

    0
  81. yna macaspac says:

    mana ada orang gila nak mengaku gila… cuma 1 yang aku bleh cakap.. dia ni EGO… x jatuhnya maruah kau kalau mengaku salah.. malahan orang yang bersedia untuk mengaku kesilapan & meminta maaf pada orang sekeliling akan di pandang mulia.. bulan2 puasa ni cukup la buat onar kat orang lain.. memang AA ni suka cari gaduh… cuba tengok… sejak penglibatan dia dalam dunia hiburan ni, dengan SIAPA yang dia tak pernah gaduh??? kalau macam tu, bleh Nampak siapa yang gila sebenarnya….

    0

    0
  82. noranori says:

    jadi dia ingat dia tu diva meletop ker smpi xler terima nasihat org lain….apa popular sangat ka nama Azwan Ali tu…..setahu saya…benda yg x elok jer buat dia femes….Azhar Sulaiman tu kira bgs lg xda kontroversi selama berkecimpung dlm dunia seni…ish…kalo da jahat mulut tu tetap jg jahat….meyampah btul tgk org gini…..ketara sgt dia ni x nak bkwn dgn org2 yg x setaraf dgn dia…so …lepas ni peminat2 die kena sedarla..yg kamu ni sepa utk dia slama…dia x hadap oii kamurangpun…….dia hadap org level2 atasan jer wei….

    0

    0
  83. hek eleh says:

    bila dah bajet diva ni lah jadinya…bila kita rasa kita dah terbang terlalu tinggi dan lupa untuk pandang ke bawah di mana tempat kita berdiri sebelum terbang inilah jadinya…berubahlah…umur semakin singkat, akhirat semakin dekat, insaflah sebelum terlambat…

    0

    0
  84. mak kuntum says:

    mana datang nya DIVA kat nama dia tu..kembang lak tekak aku bulan2 puasa ni..aku rasa dah 70% sah dia ni ada masalah mental..dah x popular cari publisiti murahan..adik beradik pun dah x suka kat dia ni..anak buah kawin pun x jemput dia ni..kang buat malu majlis je…semakkkkkkkkkkkkkkkk aku ngan AA ni

    0

    0
  85. Biskut says:

    jadi Azwan ALi, kau rasa kau setaraf aaron aziz, siti nurhaliza juga ker? dh bgs dh azhar sulaiman tu tegur baik2. siap minta maaf lagi kat kau. pun kau tak blh nk terima. jd sebelum ni kau minta maaf mmg tak ikhlas pun. ego masih setinggi langit. kau tetap rs kau d atas segala makhluk d muka bumi ni. kau ingat kau Tuhan ker? hrp la kau sempat insaf sebelum kena lantak lori….

    0

    0
  86. mama81 says:

    SAPA LAH YANG TERGAMAK LIKE KOMEN AA TU YE…RAMAI JUGAK ORG SETUJU DENGAN DIA NAMPAKNYA..HAHAHAHAHAHA

    0

    0
  87. kuih talam says:

    walaupun secara zahirnya dia ni nampak manusia tapi hakikatnya bukan sebab mulut dia macam setan. orang spesis ni sebenarnya ibarat rumah kata pergi kubur kata mari. tak guna gi umrah 100 kali pun tapi hati tetap busuk. dah salah mengaku je la. nak jugak betul tu.

    0

    0
  88. mak c kina says:

    azhar merupaka hero malaya time aku skolah dlu..dan dia adalah antara artis yg berjaya dlm hidup even dia xde la dpt anugerah..azhar merupakan designers yg hebat ..tp apa jd kt aa?..nama je skolah tinggi,tp sudah nye hidup meroyan..seb baik dia xjd lawyer..klu x, mesti semua org dlm court kne maki

    0

    0
  89. cik kak says:

    alahai egonya awak en diva oi…haritu tgk wawancara awak kat tv awak menangis bila cita sal mak awak pastu awak ckp kat maki hamun kat awak pun awak x ambik kisah..”why bother ” konon nye la ya tp jgn ckp ape2 sal mak awak…..tp xfikir ke yg awak maki hamun selama nie mungkin mereka jugak mak seseorang.. isteri seseorang..kakak atau penjaga seseorang…apa agaknya rasa klo org maki hamun keluarga awak jgk?

    0

    0
  90. gegirl says:

    hei bapok….ko diam2 bole x….ko x da dlm dunia ni lg bagus la….wat kecoh je….bulan2 posa ni…kesian mak bapak ko dpt anak cam ko ni….sial

    0

    0
  91. I hate idiots says:

    Baby Larat July 2 6:03 pm…nak maki Azwan makilah tetapi apa Perlu heret orang Down Syndrome? Typical mentality Melayu kau ni. Sikit2 nak hina orang gemuk, cacat, hitam. Mentality ‘lawak’ Raja lawak.

    0

    0
  92. dotdot says:

    dato ct,aznil,aron semuany m’sia biase same taraf,darah merah,mati kapan kain putih, umh 7 kaki dlm,bezanya pngkt itu pon pnjman dunia..d sisi Allah SWT semua mhlknya xde beza,sesape berhak nasihat asalkan nshat tu baik…mhon maaf AA kpd org2 yg anda mki,mhon maaf pd ibu anda b4 tlwat…wallahualam

    0

    0
  93. anonymous says:

    Si diva bapok ni slalu sgt gunakan ayat “mcm anjing menyalak..” Tapi sbenarnya yg btul2 menyalak mcm anjing tu, tk lain tak bukan adalah diri dia jugak.. Pastu org kalau nak menegur atau menasihatkan dia, perlu ada “level”.. Ntah level apa yg dimaksudkan, skola pun tak habes lagi.. Nanti esok2 masuk kubur-bawah tanah, nak tau jugak ya dia masuk “level” brapa.. Haiz! Self-declared diva ni.. Taubat2lah…

    0

    0
  94. ain says:

    org malaysia kalau mengutuk orang no 1.lupa bulan puasa lupa segala..nafsu memaki hamun besemarak membakar jiwa yg kurang iman.insaflah ya…azwan ali pun manusia biasa macm kita.tak perlu merendah2kan dia ketahap itu sekali..seperti syurga dah terjamin utk kita.

    0

    0
  95. Anonymous says:

    to ain..sape yg merendahkan Diva AA nie????? kami??? nop! dia yg merendahkan dri sndri setaraf dgn serangga perosak yg ada kat muka bumi nie. mudah2an kite sume diberi hidayah dan dihindarkan dri perangai yg keji cmni.

    0

    0
  96. Anonymous says:

    gam jer terus! boikot! ambil tindakan! biar dia tau rase….diva laa sgt!

    0

    0
  97. mamacomel says:

    MasyaaAllah. bila masa ditegur malaikat maut apakah jawapanmu nanti?

    0

    0
  98. as-madinah muhammad says:

    Bismillah. Masha’Allah bertaubat lah azwan ali. Singkir kan lah sifat riak anda.

    0

    0
  99. anonym says:

    ada kebenaran jugak kata2 AA,melayu sesama bangsa tak bersatu ,sesama bangsa menjatuhkan maruah masing…tengok org ‘atasan’ sudah cukup parti melayu banyak tapi tak bersatu..sebok nak ‘makan’duit m’sia yg banyak tu…paling penting org melyu suka gossip dan fitnah..

    0

    0
  100. Jah Kilang says:

    Aku support DIVA AA!!
    Who are YOUS

    0

    0
  101. genji says:

    Diva AA??

    Cam dah potong Anu jek

    0

    0
  102. Anonymous says:

    sudah..sudah.. ramai bagi pahala free dekat AA.

    jom doakan dia selamat pergi menjalani ibadah umrah dibulan puasa di Mekah. semoga dia insaf apa2 yang dia katakan selama ni..

    aminn,.

    0

    0
  103. adudu says:

    saya sangat suka lakonan azhar sulaiman. nampak natural je selalu, sama ada bawak watak baik or jahat. teringat cerita bella yg elly mazlien jd heroin tu. azhar sulaiman bawak watak jahat, memang nampak jahat dye. cerita2 dye berlakon semua gempak & sangat jarang ada kontreversi dari dulu sampai skang. jadi, dye memang artis high level. teguran dye untuk AA pun comel je. tak terus direct. nampak yg dye prihatin & bukan cri pasal.

    0

    0
  104. afzal says:

    Artis lain elok je,taktawu kenapa artis sorg ni pelik

    0

    0