Written by AbangNara | May 18th, 2010

ajal kak yan

Ajal dan maut sememangnya di tangan Allah. Kita hanya merancang tapi Dia yang menentukan segala-galanya. Rasanya semua orang pun tau yang Azean Irdawaty ada kanser dan kanser beliau kini dah sampai tahap kritikal. Mungkinkah hayat beliau hanya sampai Oktober tahun ini? Berikut adalah petikan luahan hati Kak Yan semasa penangkapan anaknya Benjy:-

[note]Kalau betul cakap doktor yang Kak Yan hanya ada sehingga Oktober tahun ini sebelum kalah dengan kanser yang dah sampai ke peringkat 4 ni, adakah ini bermakna Kak Yan tidak akan berkesempatan menyentuh anak Kak Yan lagi? Atau, untuk dia menjamah masakan ibunya lagi? Sejak Februari 2009, Kak Yan menghentikan semua rawatan di hospital kerana dah tak mampu. Kak Yan hanya mengamalkan rawatan Syifa Al-Hidayah iaitu surah Al-Quran. Kak Yan memang tak tunjukkan pada orang yang Kak Yan masih sakit dan tak mengisytiharkan apa yang seorang doktor pakar (bukan dari Kak Yan) beritau Kak Yan pada Oktober 2008. Setelah examine gambar-gambar X-Ray kak Yan disaksikan 2 orang kawan rapat Kak Yan bahawa Kak Yan hanya ada 2 tahun lagi. Kak Yan tak bercerita sebab pertama, tak nak percaya cakap dari doktor sebab ajal maut Tuhan yang tentukan. [/note]

Buat Kak Yan, semoga panjang umur dan tabah menghadapi dugaan hidup ini. Marilah kita sama-sama doakan yang terbaik untuk Kak Yan.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

70 responses to Azean Irdawaty Ada Masa Hingga Oktober Tahun Ini Sahaja?

  1. dynna says:

    ajal maut ditentukan allah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • za says:

      mati itu pasti…cuma bila tu yg kite tak tau…

      yg penting…kak yan kena kuat semangat…kdg2 doktor just estimate…tp kalau kita kuat semangat di tambah dengan usaha sendiri, Insya Allah kita blh hidup lg lama dr prediction doktor tu…sbb pernah jadi dkt kakak kwn. dia dpt hidup lg lama dr prediction doktor sbb dia kuat semangat. Insya Allah.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • semoga beliau tabah hadapi semua dugaan yg melanda…setiap kita yang hidup pasti akan pergi jua..

      – – –
      Nasihat Untuk Lelaki Dan Hakikat Perempuan [Versi Fitrihadi] Part 1

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • futuremg says:

        kalo aku ckp camnie,nescayer akan dihentam..tp pepehal ckp jerk lar yerk…sumtime right, biler anak kite kene arrested, the family, sanak saudara would come out with all sort of non sense so their child would be acquitted because the sentence impact to the accused life is one of the mitigation factor…ada paham?…btw, aku tak judge Kak Yan punyer niat…aku cumer ckp senario yg selalu berlaku dlm kehidupan kita…sekian

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • standard la anon.. says:

          setuju, ada betul gak yg kau cakap tu.. tapi dalam kes Kak Yan ni, pasal dia kena cancer nih cerita dah lama, so kalau nak relatekan “nonsense issues” ngn intention dia, aku rasa tak berapa kena lah.. sebab ramai dah aware yang dia mmg ada cancer yg teruk gak..
          this is totally different from those cases yg mana standard alasan from the accused is something like “mempunyai tanggungan anak yg ramai dan terpaksa menjaga kedua orang tua yang telah uzur”

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • helmiabu says:

          sometimes mum would go an extra mile to help her children..

          makcik azean nie memang la dah lame cancer, tp kalau dah nak tobat ke , ibadat ke, tinggal sebulan ke, 7tahun lagi idup ke, buat ape buat statement macam tu?

          treatment dah stop sebab tak mampu, tp aritu cakap die punye suke la nak pegi hospital swasta nak buat treatment segala… dah tak mampu gi swasta, gi la hospital kerajaan dari awal lagi…

          statement yang anak tak bersalah dah bosan dah keluarkan eh?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. maria says:

    iye ke citer ni?..terkedu skjp

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. maria says:

    ajal maut di tgn tuhan..sentiasa mendoakn yg terbaik utk azean sekeluarga..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. SIOT says:

    YG HIDUP PASTI AKAN MERASA MATI. SAMA ADA CEPAT ATAU LAMBAT TAHU DGN X TAHU. MATI ITU BENAR. DOAKAN BUAT KAK AZEAN SEMOGA DIPANJANGKAN UMUR.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. donut_cute says:

    semoga masih lagi diberi kesempatan untuk beribadah kepadaNya…hanya Allah saja yg Maha Mengetahui

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. joe says:

    speechless…simpati pada kak yan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. cili says:

    Ya Allah, bg lah kekuatan n kesihatan pd kak yan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. Jay Ar says:

    itulah kenyataan hidup…
    tpi dia lebih beruntung….
    sudah melalui usia yang agak lama…
    pelbagai corak telah dirasai…
    kini masa ITU pula dapat di jangka ketibaanya…
    dugaan hidup menang takkan berhenti…
    semoga terus tabah dan redha dengan ketentuan ini…
    tapi…. siapalah yang tahu… entah-entah kita yang sihat segar bugar ni yang dulu pergi….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. sumayya says:

    salam…kak yan, kalo kak yan belum operation, sy ada tempat berubat yg insyaallah dapat menyembuhkan kanser payudara tu..
    Sy cakap ni sbb sy pon dah di diagnos oleh doktor, ada penyakit tu 2thn lps..tp sy xikut kata doktor tuk ambil sampel tisu..
    Allah bagi sy jalan, sampai sy tak ke doktor tuk operation..skarang alhamduliillah…sy 100% sembuh dari kanser itu..
    Semoga Kak Yan tabah hadapi dugaan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Kak Dee says:

      Dimana tu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        kat mana tu? nk usaha gak sbb my sis doc kate ade cist, tatau kanser atau bkn. so harap2 u bgtau kat mana tmpt berubat tu, please..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • azilah says:

      sumayya – kat mana tmpt tu, sy nak bwk adik sy berubat, dia pun kanser stage 4

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • muniroh ahmad says:

      Salam, Sumayya boleh tak bagi tau akak tempat yg Sumayya pegi berubat tu, atau contact numbernya. Akak pun rasa mcm ada tanda2 penyakit tu. Akak amat menghargai sekiranya Sumayya dpt tolong akak. Harap2 dgn izin Allah dpt sembuh macam Sumayya. Terima kasih.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Faizal says:

      Assalam..
      Dear Sumayya. Betul kata mereka, boleh berikan tempat @ lokasi sumayya berubat sebab kita pun ingin tahu juga. Blospot ini mungkin membantu anda
      http://perihalbarah.blogspot.com . Terima kasih.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. velasrizal says:

    berat btol dugaan dia ni..

    Belajar Apa Tua -Tua Ni ?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. ieda says:

    bersangka baik dgn Allah insyaAllah Dia akan beri yg terbaik buat kita..moga kak yan tabah menghadapi dugaan ini.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. Kak anie says:

    Semoga kak yan terus tabah dan kuat menghadapi apa juga dugaan yang datang.

    Kak Yan kena percaya bahawa ajal maut itu ALLAH yang menentukan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. elmo cute says:

    ajal maut d tgn Allah.. Smoga kak yan tabah.. Kita smua xtau bila ajal smpi.. Suka lakonan kak yan dlm citer 50sen..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. jmr says:

    jgn putus asa..cam sms give up jer nih..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. Anzur Anuar says:

    buat yang terbaik

    new entry
    nak makan.. boleh ke x?? -version 2-

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. Hamba Allah says:

    Ajal maut di tangan Allah, apabila sampai ajal tidak dicepat mahupun sesaat dan tidak dilambatkan mahupun sesaat. Ade sorang pesakit barah otak yg merupakan seorang doktor pakar, katanya cuma ade brp bulan je lagi untuk hidup. Alhamdulillah lps berubat dgn ayah aku.. dia pulih sepenuhnya.. tak semua apa yg diketahui doktor itu benar… sesungguhnya ilmu manusia amatlah terbatas,… hanya Allah berkuasa keatas setiap sesuatu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. sume itu ketentuan dari Allah.. dh sememangnya kita menumpang sementara shj

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. fusemoney says:

    Kesian kak yan..banyak2 sabar yer kak yan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. pening says:

    Hmmmm…moga Makcik Yan tabah dgn ujian Allah ni…kita hanya merancang..Allah jua yg menentukan setiap kejadian tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. betty says:

    ajal d maut semuanya d tangan Allah s.w.t. Kakak ipar saya juga kancer payu dara stage 5. tp bg mrk yg sudah tahu bhw ajal mrk memang dh nk sampai, so mrk dh prepare segalanya. rasa mcm beruntung mrk nie. mcm kita yg xtahu bila ajal kita smp, tp kita msh leka dgn kehidupan duniawi. renung2kan lah d slmt beramal….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. danny says:

    [[[Ajal dan maut sememangnya di tangan Allah.]]]
    __AllaH ADA TANGAN KE????MaCAM MANUSIA PLAK..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Zaza Muhammad says:

      mereka yg baligh yg berakal waras tu faham statement tuh. dan kepada yang belum mumayyis, dinasihatkan layarilah internet under adult yg berakal waras supervision

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. HARAP BENAR... says:

    Buta Kak Yan..tabahkan ati n bdoa pada Allah semoga kembali pulih and dipanjangkan umur..

    Cuma satu..

    Aku harap xda sesiapa dari pihak Kak Yan mahupun pihak media..ataupun mana2 pihak lain yg memanipulasikan citer nie..citer Kak Yan ada sampai Oktober..harap nie bkn cerita rekaan mana2 pihak supaya tuduhan mahupun hukuman terhadap Benjy digugur atau diringankan..

    Dlam idup, semua kesalahan ada balasannya..mcam drama gak..anak buat jahat..mak sakit..mak pergi..anak tak sempat berbaik kembali..jika da ketentuan ALLAH, xda sesiapa dapat menghalang.. samada sempat atu tak dan benar atau tak Kak Yan ada sampai Oktober, ALLAH sahaja yang mengetahui..jgn sesekali dibuat main ajal maut..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • HARAP BENAR... says:

      perkataan 1st silap..patutnya buat kak yan n not buta kak yan..typo error

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. p-ja says:

    sabarkan k.yan, ajal maut ketentuan-NYA, terima dengan redha.. harp k.yan tabah juga menghadapi tuduhan ke atas bnjy.. takkn sbb ramaln doc, k.yan hidup smpai oktober ni.. polis kene lepaskan benjy.. yng salah ttp salah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. Dadd Cool says:

    Kalau dah pelakon tu…pelakon jugak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pizza says:

      Kenapa kau ni? Patutnya bersimpati la sama, dia tengah melalui satu fasa yang perit dlm kehidupan, sedang diuji ALLAH dgn ujian yang berat. Datang serentak pulak tu. Ini tanda Azean dipilih ALLAH untuk dikasihiNya, diberi dugaan untk membersihkan dosa. Untuk dekat dan berbicara denganNYA. Jika boleh pilih, mahukah kau diuji sebegini berat?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. Des says:

    Alahai Kak Yan…ada orang lain lagi teruk dari Kak Yan, kalau Kak Yan mati pun, anak kak yan tu entah mendoakan ke tidak roh kak yan nanti, silap-silap, lalok sampai ke langit….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • rhue says:

      Hmmm…. pikir pikirkan la..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • rhue says:

        Anak-anak ni cuma harta dunia. Yang penting amalan kita. Kalau terasa hidup di dunia makin singkat, taubat dan tambahkan amalan. Hal anak, mereka dah beso pjg… Nak mereka baguih, didik dari awal… X perlu kita ibu bapa merintih begini… Sedihnya kita ni kadang2 terlalu jahil termasuk saya….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • standard la anon.. says:

          Pasal merintih tu.. no comment lah. Tapi pasal “anak-anak ni cuma harta dunia”, rasanya tak berapa tepat..
          Nabi bersabda maksudnya: “Apabila mati seseorang insan, maka akan terputuslah segala amalannya kecuali tiga perkara, iaitu sedekah jariah, ilmu yang dimanfaatkan daripadanya dan doa anak soleh yang sentiasa mendoakannya.” (Diriwayatkan oleh Abu Hurairah)
          So, anak2 ni ada juga menyumbang ke akhirat kita.. anak2 yg soleh lah… anak2 yg perangai mcm mat saleh lain cerita, haha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. noi says:

    bersabar jelah kak yan. kalau dah tau tak lama je lagi hidup ni, banyak2kan lah beramal…tak payah lah sesak kan kepala memikirkan hal anak atau duniawi ni…bertaubat.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. Reena says:

    Mana pegi persatuan yg selama ni kecoh dan kononnya beria2 membela nasib artis yg kurang bernasib baik? Adakah sebb kak yan ni dilihat ‘kaya’, dok umah standard, bukan flet maka dia tak layak dibela? Aku tak minat ‘drama’ sebabak kak yan membela benjy pasal salah tetap salah cuma kesian dgn nasib dia..yelah..bila dah mati sok baru lah nak dibagi pingat itu ini, interview kengkawan artis dok ceta pasal kak yan..masa idop tak nak dihargai..itulah nasib ‘primadona’..lihatlah dunia..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. juli says:

    pelakon ttp pelakon…da sakit pn “berlakon” lagi. kata x nk ckp sbb tak caya ramalan doc tp ckp jgk kan? ermmmm..lebey elok klu diamkan saje. tak pyh nk raih simpati org ramai sbb slh ttp slh. spttnye bersyukur sbb benjy ditgkp sblm dia terjebak lebih teruk. tp ni tak…buat mcm drama plak. nk jmpa menteri la apa la. jgn ingt ko artis, dpt keistimewaan. di dunia boleh la…tp di sana nnt, sume same. tak kira pgkt, gelaran. seeloknye kak yan bertaubat, bykkan amal ibadat, dan doakan benjy sejahtera idupnyer. tp kan..teringin tgk bini benjy. apa kes skang? ke dah minta fasakh? ermmmmm.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. Zaza Muhammad says:

    sbg ibu, mmg dia akan buat apa saje demi anaknye… wpun aku blum bergelar ibu tp mmg kena paham aaa prasaaan dia camne. psl penyakit dia, mmg susah nk dgr org sakit kanser leh pulih tp kenalah berpantang maut sblm ajal. wpun doc kate dia ble bertahan setahun dua atau lebey, tp tetap kena ikhtiar, berdoa, tawakal dan mohon petunjuk dr Allah. semoga kak yan dan mereka2 yg menderita penyakit ini akan terus tabah.. berat mata kite memandang, berat lagi bahu diaorg memikulnye..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. kamkam says:

    kesian kak yan..tapi kak yan taleh nak salahkan pihak polis ke sapa2 ke kalo dia taleh jumpa anak dia. he’s son is to blame. benjy yang bersalah. takde orang lain yang boleh diblame. benjy patut fikir semua ni dulu2. bukan pihak lain.tak kesian ke kat mak dia. ish3….semoga Azean Irdawati sembuh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. curvy_luff says:

    sabar je la kak yan. ajal maut tuhan yg tentukan. tak yah la nak cerita kat public sampai ckp áda sehingga Okt ni’. dah tau ke bila kita nak mati. biar kan anak tu duk kat sana. brani buat brani tanggung. biar dia blajar dr kesilapan dia. skrg ni yg penting kak yan byk2 doa dan tingkatkan amalan yg dah ‘tertinggal lama’ tuh…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. apa2 ajer says:

    Aku simpati sgt ngan k. Yan.. terlalu berat dugaan yg terpaksa ditempuhinya.. apa2 pun kena banyak bersabar dan redha ngan dugaan Allah… org yg sabar dan redha ngan dugaan yg diberi pasti akan dapat ganjaran kelak. Insyaallah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. eton giler120 says:

    Terima kasih Kak Yan, saya peminat giller Kak Yan, saya giler nak tengok Kak Yan berlakon lagi..tapi apa daya Kak yan, ini semua dugaan tuhan..
    Untuk Benjy..ini lah nilai atau pergorbanan seorang ibu dari masa ko kecik..Naper buat semua ni???
    Selamat Hri Ibu kak Yan!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. pizza says:

    1stly, aku nak mintak maaf siang2 sbb kata2 aku bakal menyakitkan hati mereka yang berkenaan. Byk statement yang aku baca kat sini, ada yang blame balik Azean sbb dia dulu aktres. Perlu diingatkan, she is a normal human being with common feelings. Dalam keadaan skrang, kita perlu ambil dia sbg seorang manusia biasa, bukan pelakon lg dah. Diuji dengan penyakit kanser pun seolah2 mcm kena bom, ditambah pulak dgn anak sulung belahan hati diambang tali gantung. Org boleh hilang waras dek tekanan yang super mcm ni. Mmg… ada org yang ujiannya lebih berat tp, ALLAH memberi ujian sesuai dengan kudrat manusia. Penderitaan dia skrang sama mcm penderitaan org lain yang sedang berhadapan dgn ujian ALLAH. Degreenya sama sbb ALLAH itu Maha Adil. Tiada siapa pun kita disini yang faham dgn penderitaan yang Azean tengah tanggung kecuali dia pun tengah menderita kanser tahap 4 dan anak kesayangan dok kt “dalam”. Aku percaya, ujian yang dia lalui skrang lebih mendekatkan dia dengan ALLAH berbanding kita. Dia lebih realistik dengan kematian berbanding kita yang dok merapu meraban pasal dia. Jadi, kita yang tgh senang lenang ni jagalah sikit lidah tu. Masa kita jatuh tertiarap belum sampai lagi. Ataupun kita ni jenis manusia lemah dan dungu, tidak layak menjalani ujian dari ALLAH. Nilai sendri la kita jatuh dlm kategori mana. Seelok2nya, kita sama2 berdoa untuk kesejahteraan Kak Azean, saudara kita yang sedang berjuang ini. Doa sgt penting, doa yang ikhlas akan tembus hingga ke langit ke tujuh seperti pucuk api.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nur sumayah says:

      i stuju dgn pndapat u…mnusia x lari dr m’buat ksilapan…slagi ad wktu kte dbri ksmpatan untuk b’taubat dan m’dkatkn dr dgn allah…siapa kite utk judge org,padahal kita sndr x taw sama ad kte ney ke syurga atau ke neraka…hanya allah yg thu d mna tmpat kte…hti dn niat mst ikhlas dlam stiap tingkah laku…pd kak yan trus kn smagt…i.Allah, allah sntiasa d’smpng kita….amin……….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. axl says:

    Baguslah untie azean..at least untie bole estimate bila untie akan meninggal. Walaupun tiada manusia dapat meramalkan tarikh tepat kematian, namun orang-orang spt untie azean beruntung kerana dapat melakukan persediaan untuk menghadapi hari mati.

    Kita bagaimana? kita sendiri tidak tahu bila kita akan pergi…mungkin kejap lagi..mungkin esok hari mungkin minggu depan…renungkanlah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. Azis Bin Busli says:

    Sama-sama la kita mendoakan semoga auntie azean…tabah menhgadapi dugaan dari Allah ini….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. I agree with your thoughts here and I really love your blog! I’ve bookmarked it so that I can come back & read more in the future.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. Legalsounds says:

    I wanted to thank you for this great I definitely loved every little bit of it. I have you bookmarked your site to look at the latest stuff you post.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. You definitely know how to bring an issue to light and make it important. I cant believe youre not more popular because you definitely have the gift.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. I’m often to blogging and i actually recognize your content. The article has actually peaks my interest. I’m going to bookmark your website and hold checking for new information.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. rohayu says:

    as salam.cb hbgi pak razak di bndr baru bangi.mudahan boleh sembuh..0193981461.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. Avoid the temptation of utilizing multiple identities when visiting other weblogs. You want other individuals to come to recognize you from different locations. It will create a sense of curiosity or intrigue motivating many to click to the link with your signature file to find out what your site is all about. When this occurs, CONGRATULATIONS, your subtle marketing strategy is now working for you.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. anita says:

    ada cara untuk mengubati kanser.di sabah dia di panggil sabah snake grass.memang terbukti ada beberapa orang yang mempunyai penyakit kanser telah sembuh sepenuhnya.saya cuma nak bantu dengan aunty azean ja.kalau sudi .saya nak bagi aunty azean cuba dulu daun sabah snake grass tu.kamu boleh goggle dkt yahoo type sabah snake grass.apa betul kah dapat mengubati kanser ya.TQ

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. Great to become visiting your weblog once more, it has been months for me. Nicely this write-up that ive been waited for so lengthy. I want this write-up to complete my assignment within the college, and it has exact same subject with your write-up. Thanks, great share.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. Some genuinely great info , Gladiola I discovered this.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. Wonderful blog! I found it while searching on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Thank you.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. Hello There,I think this is article is very interesting and among the better things I’ve read this week. But I’d like to say that your site style is great, the articles are really nice. Wonderful Job, Chow !

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. Are there any hard limits on the number of images that can be transferred? When importing from Flickr, the import stopped at the rather even number of 1500 and reported finished even though the progressbar showed only about 25% done, which would roughly be more in line with the total images I actually have on Flickr (6100+)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. mrazuar says:

    Kepada kak yan
    Berhenti dengan segera merawat kanser dihospital.Kaedah rawatan yang digunakan olih hospital akan menyebabkan kak yan menjadi bertambah teruk dan kekeringan duit.
    Jika kak yan dapar mengumpulkan duit sekitar RM150 ribu saya sarankan kak Yan pergi ke Hospital Rawatan Alternatif Kanser di Germany atau Mexico.Disana mereka menggunakan kaedah “hypertemia” atau demam buatan untuk membunuh sel2 kanser.Tempoh rawatan adalah selama 4-6 minggu.

    Ia dikendalikan olih doktor bertauliah dalam bidang perubatan,cumanya mereka tidak menggunakan kaedah kimoterapi.
    Kak Yan patut baca pada web site ini untuk mendapatkan maklumat lanjut.

    http://www.cafemlm.com/kesihatan-dan-anda/kanser-rawatan-di-hospital-alternatif.html

    Diharap maklumat ini dapat disampaikan pada kak yan semoga beliau banyak bersabar dan jangan berputus asa.

    Terima kasih

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0