Written by Bella | February 28th, 2015

Bila sahaja Ayda Jebat dinobatkan sebagai juara dalam dua kategori di Anugerah Meletop Era 2015, timbul desas-desus mengatakan beliau sebenarnya berusaha keras untuk mengundi diri sendiri untuk merangkul anugerah tersebut.

 Namun, Ayda telah menafikan sekerasnya gosip liar itu dan menjelaskan tidak mempunyai masa untuk berbuat demikian.

Dalam telefon saya tiada sebarang aplikasi Astro atau Anugerah Meletop untuk undian online yang membolehkan saya mengundi diri sendiri. Malah saya sendiri tiada masa untuk berbuat demikian.

Buat Ayda semua kritikan yang diterima dijadikan pembakar semangat untuk beliau terus maju dalam industri hiburan tempatan.

Ramai yang tidak berpuas hati kerana Ayda masih mentah dalam bidang lakonan dan secara tiba-tiba telah memenangi kategori  utama setanding Johan Raja Lawak iaitu anugerah Top Top Meletop (Wanita) dan Artis Baharu Meletop yang sekaligus membawa pulang wang tunai berjumlah RM15,000.

Sebagai artis baharu dan sudah mendapat penghargaan,buktikan kepada semua pengkritik diluar sana yang anda layak untuk anugerah tersebut. Usaha sebaik mungkin agar anda tidak lagi dipandang rendah. Anugerah itu cuma bonus, apa yang penting bakat anda.

Sumber Berita: mStar Online

26 responses to Ayda Jebat Undi Diri Sendiri Untuk Menang Anugerah?

  1. Anonymous says:

    sape la yg dok vote minah ni..berlakon kayu, xbest, drama rindu awk 200% pn hrpkn hero je yg nsem+best. Law x, org xingin nk tgk. Nk kata org vote sbb rupa mybe x kot, beisa2 je, muka besar, dlm Rindu Awak 200% 24 hours make up. Tdo, bgun tdo ttp mke pnuh make up. Da make up pn trok gak nmpak.Wekk

    0
    0
  2. Anonymous says:

    Aik dlu zara zya mng pun xde ape kes pun.. Sme gak time tue retis baru.. Kalo Undi diri sendri pn ape slhnyer, daRetis lain xnk buat..

    0
    0
    • Shhh says:

      Zara Zya dh lama lah berlakon…kalo tak cay gi tgk bujang sepah talitamplon kot..msa tu aku baru perasan yg Zara Zya yg berlakon disamping Anita Baharom.(siaran ulangan)..sebelum popular dgn drama Love U Mr Arrogant..byk drama2 dia berlakon..tak popular mana drama tu..tpi ayda jebat ni berbeza nau…bukan nak menidakkan rezeki dia…serious aku kali pertama dgn nama dia melalui drama 200%…aku mmg tak tgk Af..jd aku tak tahu pasal dia ni…

      0
      0
      • X says:

        Aku tgk AF tapi serious tak tau dia yang mana, batch bila.

        0
        0
        • nani says:

          dia batch yg hazama menang tu…
          dia kakak kepada fina yg dpt no 3 kot
          masa final ,fina,ayda ngan sorg lagi adik dia ada nyanyi pastu pak nil kata family korang ni kilang penyanyi ek
          btw mana fina ek?

          0
          0
      • tuah says:

        ayda pun dh berlakon sblm crita rindu awk 200%, dlm anugerah terindah gan fezrul khan, syafiq kyle dan sariyanti tu.. aku pun x minat ayda ni tp dh tu rzeki dia kn.. nk kata dia hnya berlkon gan zul ariffin dlm drama tu jer x gak sbb dia dh belkon dh sblm2 tu….

        0
        0
  3. Anonymous says:

    rosnah mat aris

    0
    0
  4. melati says:

    ok ler dia yg menang…abis korang nak sapa yg menang? rosnah mat aris? wan maimunah? okbai

    0
    0
  5. Peti suara says:

    Tahniah aida…satu permulaan yg baik

    0
    0
  6. Anonymous says:

    pencuri kalau nak ngaku penoh penjara, masih banyak artis laen yang lebih cantek , berkualiti, tapi die orang tak terhegeh hegeh nak menang anugerah macam ni ajepon, geli……

    0
    0
  7. Fatimah Jongang says:

    Takde masa? Kau tangkap gambar kau menangis sebab nama tersenarai dalam ABPBH tu ada pulak masa? Nampak sangat kau nie propa! Tak payah hipokrit sangat lah. Masa pergi amek anugerah top top tu pun dah tergedik gedik. ‘Princess’ lah sangat, meluat aku tengok.

    0
    0
  8. mojo says:

    Rosnah Mat Aris masa muda.perangai pun sama.cuma yang terlebih gedik.terkinja2 lebih.berlakon drama kemaruk nak kawin je,aka kemaruk celah kangkang.

    0
    0
  9. Anonymous says:

    Puas dok fikir kat mana yang meletopnya Ayda ni…

    0
    0
  10. Anonymous says:

    Artis paling meletop. Berlakon dahla tak best. Gedik pulak tu. Rosnah Mat Aris

    0
    0
  11. Arisa says:

    Ala kategori TOP TOP MELETOP tu kn pihak penganjur yg pilih..sbb xde pun kategori tu mse voting sms/online/astro.apps..kalau ade mmg sah aku org 1st tak vote dye.

    0
    0
    • Olga says:

      EHH KATEGORI TU DIKIRA PALING BNYK UNDIAN KATEGORI RETIS WANITA,DENGKI X HBIS2 KO ADA DPT AWARD MCM TU????

      0
      0
      • Anonymous says:

        Ntahnya…. Sudah2 lah tu mengutuk org… Tahun pun dah bertukar, umur makin bertambah, dosa pun nak tambah jg ke dek non??? Kalo betul si Ayda tu undi diri sendiri pun ada aku kisah… Ada rabak ke duit poket korang? Dia dpt jg award, korang pulak patut masuk ward sbb ada penyakit hati. Sekian terima kasih.

        0
        0
  12. Arisa says:

    X minat jugak..

    0
    0
  13. hauwau says:

    aku tak minat die ni…tapi kenapa stiap kali ada anugerah ade je topik cenggini kuar…bagus tak yah buat anugerah

    0
    0
  14. Ayda MAT ARIS says:

    sebelum tu maaf lah. Just nk luahkan je. AJ ni baru lagi dalam industri lakonan. Ye, mmg rezeki dia menang tp menang pun sbb ramai fans. This is totally tak adil to the other artists. Sbb kan satu drama ja dia boleh menang the main award. Sapa je yg tak frush?? Others ramai lagi yg layak mcm Nelydia Senrose, Zara Zya, Emma Maembong. Dyeorg lg lama dlm bidang industry dr AJ. Mmg ramai yg tak puas hati. Hanya sbb fans, dia boleh menang. Frankly speaking, her acting is not that good pun. Others are much better. Ni lah jadi kalau fans yg vote. Cuba buat mcm anugerah skrin iaitu berdasarkan lakonan & sapa yg mmg layak shj yg akn menang. Tngk lah nnt DFKL & ABPBH… Mesti artis baru shj yg akan bolot semua.

    0
    0
  15. kah! says:

    bila tgk ayda jebat ni teringat rosnah mat aris..mmg seiras betol la

    0
    0
  16. Jha says:

    Utk pengetahuan semua, si AJ ni sanggup berhabis ribuan ringgit utk suruh minah2 fan club dia pulun vote dia. Gambar bukti pun i ada. Punya bertimbun surat khabar dia beli. Sama lah macam kes si zara zya dulu. Tp si AJ ni dia punya syok sendiri sampai sanggup bayar fans utk tweet beribu ribu sampai nama dia jd trending kat twitter.

    0
    0
  17. Anonymous says:

    kecoh je -_- asal la korang dengki sangat dengan dia :D nie semua baru nak up la nie –‘

    0
    0