Written by serenity | November 13th, 2015

Apabila kedua-dua Zul Ariffin dan Zahirah Macwilson mengakui mereka mempunyai hubungan yang masih baru berputik, Ayda Jebat sering dikaitkan dengan cerita mereka. Khabarnya, peminat Ayda tidak puas hati Zul memilih Zahirah berbanding Ayda. Justeru, sesetengah peminta Ayda dilaporkan telah menyuarakan ketidakpuasan hati mereka di Instagram Zahirah Macwilson.
 photo zulayda.jpg
Melalui laporan Kosmo!, Ayda bagaimanapun menyatakan semua itu tidak kena-mengena dengan dirinya. Kata Ayda:

Saya tidak mahu mengulas lanjut tentang hal itu kerana ia tiada kena-mengena dengan diri saya. Saya dan Zul hanya mesra di set penggambaran. Malah di luar set ketika sedang melepak, kami bergurau kasar dengan membahasakan diri masing-masing sebagai ‘aku dan kau’.

Dia juga menyatakan yang dia tidak ada hak menghalang Zul dari menjalin hubungan cinta dengan sesiapa.

Tidak langsung (ketawa). Dengan siapa Zul mahu menjalin hubungan, itu adalah hak peribadi dia. Saya bukan siapa-siapa untuk menghalang dia. Ingin ditegaskan, saya dan dia hanya rakan sekerja. Tidak lebih daripada itu.


Malah, Ayda mendoakan yang terbaik buat Zul Ariffin:

Bagi saya, dia bebas untuk melakukan apa yang dirasakan baik untuk dirinya. Saya tiada hak untuk memberikan nasihat kepadanya. Saya doakan yang baik-baik sahaja kerana sebagai rakan dapat merasakan dia letih dengan segala tohmahan tentang status perhubungannya. Selain itu, saya profesional ketika melakukan kerja dan yakin dia juga begitu.

Berkenaan isu memakai baju pengantin Lana Nodin unutk penggambaran iklan, Ayda enggan memanjangkan isu bagaimanapun meminta maaf sekiranya terdapat kesalahan di pihaknya.

Ya, saya memang pakai baju yang pernah dia (Lana) pakai sebelum ini dan ia adalah baju tajaan. Kalau boleh saya tidak mahu komen lanjut. Kalau saya salah, saya minta maaf. Itu sahaja. Saya tidak mahu panjangkan isu tersebut.

Diharap peminat Ayda yang tidak berpuas hati dengan pilihan Zul Ariffin agar bersabar. Buat masa ini, mungkin jodoh Zul Ariffin dengan Ayda masih belum sampai. Jika ada jodoh dan diizinkan tuhan, takkan ke mana, ya tak?

Jom saksikan bangsawan “Sumpahan Nujum Perawan” pada 13, 14, dan 15 November ini di Auditorium DBKL, Kuala Lumpur mulai…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Tuesday, 10 November 2015

31 responses to Ayda Jebat – Saya Tiada Hak Halang Zul Ariffin Jalin Hubungan Dengan Sesiapa Pun

  1. AKU says:

    baguih budak ayda nii..semua settle..

    0

    0
    • Kendall bersyukur diterima Victoria Secret says:

      Cantik Ayda Jedat nie, Natural beauty, jangan kan Gathiyyari, Zahrah Mekwislon pon xleh lawan,
      Ayda berada di kelas nya yg tersendiri !! Lagu dia pon best !! Pedulikan haters2 mu Ayda !! Love you!!

      0

      0
    • yuna says:

      Sebenarnya ayda ni terasa jugak bila zul pilih zahirah bukan dia. Kalau tak terasa, takkan tiba2 dia dgn zul awkward gila kemain jauh berdiri masa kat pentas ASK. Padahal dulu time zul dgn gaya elok je dia berkepitkepit dgn zul kat setiap event macam dia xrespect langsung yg zul ni dgn gaya. Sekarang zul dgn perempuan muda, putih mulus tinggi lampai ada kacukan cantik lagi pada dia, pandai pulak dia jauh hati. Time dia buat kat gaya dia xfikir

      0

      0
      • Pekerja Gomen says:

        Baik Zahirah… baik Ayda..
        Dua2 IQ sama level..
        Tgk statement2 yg dowang kuarkan sblm ni je dh tau dah tahap pemikiran dowang…
        Whatever it is… Gaya is the best among them..
        Dan lelaki Sado (Sasa tapi bodoh) hanya untuk perempuan BIMBO..
        You can choose either one of them or both…

        0

        0
    • Lekir says:

      Shut up la ayda mat aris!

      0

      0
  2. melati says:

    Pompuan Melaka mulut jahat…..

    0

    0
  3. bella says:

    Kipidap ayda jebat….u go girl…

    0

    0
  4. Salute says:

    Genius..elok ko x couple ngn mamat prasan ni.sbb laki prasan mmg d jodohkn tuk minah prasan.

    0

    0
  5. ana says:

    Statement ayda matang. Bagi aku Peminat tak perlulah terbawa2 watak ayda Dan zul dlm drama sampai ke dunia sebenar. Hubungan diorg sekadar rakan sekerja je. Yg pasal Lana tu ayda dah minta maaf kira kosong kosonglah. Mungkin dia pon tak tahu risiko nakal menanti pakai baju kahwin yg ditaja utk lana.

    0

    0
    • azu says:

      hahaha.so funny larh ayda jebat pye statement..mesra ngn zul aripin dlm set pengambaran jew..sah2 dpn mata aku kau peluk zul aripin bkn main mesra lgi..siap2 raba zul aripin lgi..wktu tu korg berdua berjalan nk g ke pintu pelepasan antrabangsa.korg berdua nk g phuket.dpn aku kau tayang muke bangga dpt peluk zul aripin.

      0

      0
  6. yuna says:

    aku rasa sebenarnye ayda terasa jugak zul pilih zahirah sbb zahirah tu lagi cantik n muda. sbb kalau tak takkan tetbe je awkward gle dia dgn zul duduk jauh2 masa ASK. selama ni elok je dia duk berkepit dgn zul tu setiap event walaupun dah tau zul dgn gaya. macam x respect langsung dgn gaya. skrg zul dgn perempuan muda n cantik, pandai la dia jauh hati

    0

    0
  7. Lara says:

    Ini blog gosip beautifulnara ker, blog gosip cintabutuhjulghipin? Semak la.

    0

    0
  8. anon says:

    Skrg zul bercinta dgn zahirah sb mereka berlakon bersama, nanti kalau dlm drama lain dgn pelakun lain pulak dia bercinta…….zul ni kan playboy.

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Ni smua cinta monyet

    0

    0
  10. Tashapeshapetah says:

    Well said ayda..and yeah im glad coz u takde pape dgn zul..u deserve someone that is way better than him..

    0

    0
  11. Aku says:

    Antara zahirah n ayda mesti lah zul nie pilih zahirah sebab cantik, tinggi ada badan… Rugi zul tolak zahirah… Org batu oi…

    0

    0
  12. Yekeni says:

    Ayda ngan zul tak kena langsung… Maybe ayda je yg perasan atau ada hati ngan zul..

    0

    0
  13. Anonymous says:

    pelik laaa knp tnya aida jebat ttg hal ni… mrk kan dah ckp dr dulu hnya kawan… pelik2 btl2 sokln wartawan malaysia nie

    0

    0
  14. puteri suraya says:

    1st time baca statement ayda jebat yg nampak cerdik … klu tak.. statement dia semua ke laut… dgn dia2 sekali kelaut… huhuhu…

    0

    0
  15. Anonymous says:

    sori.nk tnya.ak google instagram zahirah sbb xkenal dia. ap yg ak tgk adalah dia byk sgt gmbr berangan.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    i love you ayda jebat!!!

    0

    0
  17. Anonymous says:

    xpayah lah nak “kau aku” masa shooting…mcmla krew takde telinga..mcmla tuan rumah yg production sewa rumah tu xde telinga takda mata sama…dengan terkepit atas katil bukan depan camera pon…sikit sikit yang…yang…sayang sayang…baby baby…kepala hotak ko xde… makan nak main suap suap…nak pegang pegang tangan bagai usap usap pp bagai…phuik…
    btw ayda jebat gedik….
    zul nak kan si zahirah tu MUNGKIN sbb still virgin…well pucuk muda….hahaha

    0

    0