Written by Bella | June 17th, 2015

Ayda Jebat mungkin anda lebih mengenali beliau sebagai seorang pelakon yang kian meningkat naik namanya dalam industri lakonan tetapi mungkin anda tidak pernah tahu bahawa Ayda sebenarnya memulakan langkah sebagai seorang penyanyi dan merupakan bekas pelajar Akademi Fantasia 9. Walaubagaimanapun impian Ayda musnah apabila beliau telah disingkirkan daripada AF9 kerana prestasinya yang kurang memuaskan.

Namun rasa cinta beliau terhadap bidang nyanyian masih lagi utuh dan beliau sudah bertekad untuk kembali menyanyi apabila keluar dengan single pertamanya Siapa Diriku.

Saya suka menyanyi. Saya menyanyi bukan kerana mahu membuktikan bahawa diri ini berbakat sebagai penyanyi, tetapi ingin memberitahu orang ramai bahawa saya cintakan dunia muzik.

Saya berasa sungguh teruja kerana single pertama berjudul Siapa Diriku kini sudah menemui peminat. Apa yang lebih istimewa, single berentak pop rancak itu dijadikan lagu runut bunyi untuk drama terbaharu lakonan saya bersama Zul Ariffin berjudul M.A.I.D.

Ayda mengakui beliau  tidak pasti sama ada keputusannya  memilih untuk terjun kembali ke bidang nyanyian mampu membuahkan hasil yang sama  lumayan dengan bidang lakonan.

Selalunya, agak sukar bagi seorang pelakon untuk bergelar penyanyi dan mudah bagi seorang penyanyi untuk cuba berlakon. Namun, dalam kes saya, ia agak berlainan. Dari bidang nyanyian, saya terjun ke dunia lakonan dan cuba membina nama semula sebagai penyanyi.

Saya tidak dapat menduga apa-apa kerana ini percubaan pertama saya. Apa yang saya harapkan adalah penerimaan dan sokongan yang berterusan daripada peminat.

Bercerita lanjut mengenai single yang ditulis bersama dengan Omar K itu, Ayda memberitahu, Siapa Diriku berkisar tentang kerenah manusia yang gemar menghakimi individu lain.

Rezeki untuk berlakon mungkin datang dahulu kepada Ayda Jebat, siapa tahu selepas ini rezeki dalam bidang nyanyian juga akan bertambah? Melakukan satu pekerjaan yang kita minat dari dalam hati pasti akan membuahkan hasil. InshaAllah.

Sumber Berita: Kosmo

 

 

23 responses to Ayda Jebat Mahu Kembali Dalam Bidang Nyanyian

  1. nok gebuzzz says:

    belakon pon ke laut tergedik2 lagi kan pulak menyanyi….sape nak download lagu kau!!poyo jer lebih

    0

    0
    • hadoiiiiii rentikanlah ... says:

      Alamak lupakan jerlah … hari tu nyanyi live … suara tahap2 nyanyi karoke SUKE2. Penyanyi live band org kahwin pun suara superb … Org nyanyi kat karoke pun sodap banding budak ni nyanyi live.

      0

      0
      • Peah says:

        Sorry, drama MAID ni x best…a flop !!!

        0

        0
        • Abg Sahdo says:

          oh no, please don’t do it, sis. nanti jadi mcm si elizabeh tan dan fahzurah. stop embarrassing yourself.

          0

          0
        • Melah says:

          Pulak??? Vokal ada ke? Whatever lah.

          Jadikan Salleh Yaakob dan Asraf Muslim sebagai model dalam hidup poligami. K bai.

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          nasihat sy kepada ayda, stop sat dgn kegedikkan ko tu…aku rimas laa tgk ko tergedik2 macam bajet cute and star sgt…muka kalau dah petak, buat gedik macam mana pon nampak buruk…so chill sat ayda….~

          0

          0
    • Zack says:

      gedik je lebih…lakonan biasa2 je.

      0

      0
    • tak minat says:

      aida si muka piring ni memang syok sendiri. gedik sangat, padahal tak le secantik mana pun.

      0

      0
  2. Anonymous says:

    omg…who the $%^#$^# cares???

    0

    0
  3. mawar says:

    ok ker suara ko??? ko bekas budak AF pun aku x perasan..hmmmm!!

    0

    0
  4. yayazhamila says:

    ok, asal dalam gambar dia ni putih melepak?

    tapi aku tengok lakonan dia , dia sebenarnya hitam manis?

    0

    0
    • HoHo says:

      aku dah jumpe die ni kat luar. memang puteh budak nih. agaknye tak fotogenik dlm gambar la kot

      0

      0
  5. ANon says:

    Aku tengok ayda ni comel je..perangai pon giler2..nape uols tak suke? x paham aku!! yang pompuan control ayu & gatal bijik jugak yg korang suke!!

    0

    0
    • rita says:

      Setuju dengan ANon.rasa dia boleh berlakon secara “realistic”berbanding dengan ramai pelakon lain (termasuk pelakon ‘senior’).tengok lah di Rindu Awak 200%.
      Haiyo, kadang kadang hitam manis – make up ikut watak dalam dramalah..Cuba
      tengok foto foto publisiti untuk drama MAID. nampak cantik dan manis.

      Gedik ke, giler ke ,I rasa dia tak se hipokrit macam setengah artis artis lain. Cuba dengar lirik single terbarunya “Siapa diri Ku”- mesej dalam lagu itu amat bermakna dan benar.

      0

      0
  6. Anonymous says:

    suara tak sedap ade hati nk jd penyanyi..lupa kan jelaa…aritu nyanyi live pun cam nk terberak je aku tgk..urmm…cam ne laa malaysia ni nk ade penyanyi y berbakat,suara cam katak pun leh jd penyanyi..oh lupe..zmn skrg org nyanyi lagu mcm berckp xde tone tinggi,rndh..kah kah kah…lirik lagu pun mcm bdk skola buat karangan cth lagu “aku ingin makan di hotel”…”aduh2 syg kenapa kau curang”…its a #$%^& song..

    0

    0
  7. Insan Biasa says:

    Bawak2la sedar diri. Tak boleh nyanyi jgn nyanyi. Blakon pun tak berapa nak menyanyi pulak. Jgn nanti bile sebut nama Ayda Jebat je org terus teringat hang buat lagu sndiri- download lagu sendiri-undi diri sndiri-menang abpbh.

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Agree, drama Maid hambar !!!!

    0

    0
  9. Mangkok says:

    Vocal hazab baik lupa kan saja …

    0

    0
  10. Ann says:

    Buang sikit gedik tu plis

    0

    0
  11. HANI says:

    SALAM….KORANG PUASA X??? OOO AGAMA LAEN RUPANYA

    0

    0
  12. mawar says:

    gedik, ketawa x ingat dunia…

    0

    0
  13. karisma says:

    Ramai pelakon wanita si Ayda Jebat nie lakonannya yang paling gedik siap dengan mata terbeliak besar macam mata burung hantu lakonannya macam kayu buang perangai gedik gambar mesra dengan Zul awak bukan muhrim.

    0

    0