Written by AbangNara | December 19th, 2014

Ayda Jebat merupakan isteri kepada Izzue Islam di dalam drama  Suami Sebelah Rumah. Selalunya kalau watak suami isteri dalam drama-drama sebelum ini, adegan berpelukan, berpegangan tangan, berbaring di atas katil dan sebagainya adalah satu norma. Namun oleh kerana syarat Izzue Islam yang tidak mahu melakukan sebarang adegan bersentuhan dengan pelakon wanita, babak-babak tersebut tidak boleh dilakonkan.

ayda jebat

Ayda Jebat melahirkan rasa hormatnya terhadap permintaan Izzue Islam dan menganggap syarat yang diletakkan adalah sebagai satu cabaran buat dirinya. Kata Ayda:-

Awalnya saya rasa terbatas apabila Izzue beritahu babak romantik yang dia tidak boleh lakukan misalnya di atas katil. Namun, apabila saya fikirkan semula, jika dia tidak sanggup, saya pun tidak sanggup. Lagipun ada baiknya sebab dia sudah berkahwin dan saya menghormati permintaan dia.

Saya juga terfikir apabila nanti saya sudah kahwin dan masih berlakon, kalau ada perkara yang saya tidak boleh buat, saya harap orang lain juga akan menghormatinya.

Walaupun kami tidak boleh tunjukkan romantik dengan cara bersentuhan atau berpeluk tetapi Izzue ada juga memberi cadangan untuk aksi romantik dan intim itu divisualkan dengan cara lain dan kami juga berbincang dengan pengarah.

Selain itu, cara percakapan dan pandangan mata sudah boleh menggambarkan hubungan romantik tanpa kami perlu berpegangan tangan.

izzue islam

Abang Nara dapat rasakan syarat yang diletakkan oleh Izzue Islam ini bakal merevolusikan dunia hiburan tanah air. Sebelum ini tak ada lagi mana-mana pelakon yang dengan terbukanya mengemukakan syarat sebegini. Sekurang-kurangnya ia akan melatih minda pengarah untuk berfikir di luar kotak. Tak adalah asal nak romantik je kena peluk dan pegang tangan. Tak gitu? Apa pula pendapat anda? Sumber MalaysianDigest.

P.S: Lelaki buat pembedahan tiru Kim Kardashian

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

66 responses to Ayda Jebat Hormati Permintaan Izzue Islam Tidak Mahu Bersentuhan

    • KESIAN FASHA , 1M FOLLOWER JAUH LG says:

      BERITA TERKINI ,
      INSTAGRAM TENGAH NAK BUANG FOLLOWER FAKE !!!
      MAKANYE BANYAK IG YG AKN BERKURANGAN FOLLOWER NYA LEPAS NI !!!
      DIANTARANYA YG DH TERKENA

      FASHA SANDA , DIA DH TERKENA 200K LEBIH FOLLOWER DIA HILANG !!!
      KESIAN , MAKANYE JANGAN GUNA INSTANT FOLLOWER YE , GIGIH NAK JD 1M FOLLOWER , LAST2 BALEK 500K JE !!! HIHI
      NOA DENIS JUGA YG TAK HILANG FOLLOWER !!!

      0

      0
      • Mr Roger nak out. says:

        eh kesian pasha … ekau merapu ni pasal apo?. Tibo2 pegi pasa sanda nora danis pulak eh ? … Ekau dah jangkit dgn Si alif ilang hingatan ko?. Jap lagi Jemah dtg .. ekau gaduh lor berdua … haku chow dulu …

        0

        0
        • Anonymous says:

          testing testing 123 testing testing

          0

          0
        • Anonymous says:

          hello hello hello hello testing testing testing 123 123 123

          0

          0
        • ding dong says:

          mengantuk nya gossip pasaal izue islam ni. ..bila lah nak berenti berlakon….zzzzzzzzzzzzz

          0

          0
        • Anon says:

          kau dh knape anonymos.??.semak taw testing2. Korng smua sdr tk?pengomen di sni saling mmpengaruhi.hahaha. Plng ketara dari segi komen dan pertuturan di blog nie.Sorang taip bangang,sewel,yg lain2 akan guna bangang,sewel. Bagi yg tk reti taip pep**,brngkali skg ni dh aktif menyebut pep** di ruang komen seterusnya.Pengomen yg suka merembes ahh ah,ew eww,yuck yuck, ehh eh,errr erkk,isk isk, cuba tengok,akan ada yg lain2 terikut skali bajet2 merembes. Bajet alim,bajet urban,bajet hebak,bajet mithali,bajet mcm2 semua ada,akhirnya smua pngomen mnjadi sama je perangai masing2,terpengaruh hahahahaha.

          0

          0
        • Pakcik tu bukan cleaner ke?

          0

          0
      • JEMAH PALSU says:

        JEMAH TENGAH MAIN IG , TU PASAL DIA LAMBAT UPDATE KAT SINI !!!
        BTW , PEKASAM JEMAH MEMANG SEDAP GILOS , ADA JUAL KAT ICITY !!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        ROGER ROGER TESTING TESTING TESTING 123 123 HELLO 123 123

        0

        0
    • Mr Roger nak out. says:

      Baguih … nama pun Izzue islam. Pompuan ni biar betolll sbb hormat laki org. Spatutnyer sbb Tuhan. Adeyyy … kire baik lor bini izu tu. Bini haku .. Haku nengok pompuan sket pun lembam tgngn peha haku yg tough lg buff sbb kene cubit. Itu lor Nasib Lolaki Hensem mcm haku ni asik kene cubet jor dgn bini …

      Jemah ekau maner?.. Sian ekau dah ader peminat togar. Asyik buru ekau yo. Ekau bg dia otogerap ekau. Jngn lupo ekau sign besor2 sket. Suruh main jauh2 bg dier 10sen. hahahhahahha … Haku polek lor apehal anon2 ni Lotak namo pun maleh … Budak lurus tu mano … ?

      0

      0
      • Anonymous Hebat Pemburu Jemah says:

        Mr Roger, jgn gtl2 ngn jemah…Ada anon2 lain ke yg buru jemah?
        Aku bru bekecimpung dlm bidang ini slama dua hr.. tp yg len tu mcm bkn pmburu jemah je, mrka cekgu motivasi jemah kn…Aku nk buru jemah sbb nk bg knl2 ngn pocik aku yg duda tu..Pocik aku mnt org yg bau pekasam…..tp aku x tau cmne nk explain mngenai kulit jemah kt dia….
        Mr roger jgn potong line plk, nnti bini tu potong mr roger bru tau..

        0

        0
        • jemah etograh sikit says:

          mah sunyi kita org kau x ada,smlm teruk mah bergasak dgn fan nora mana kau jemah!!!!!!!jemah oiiii oiiii oiiii

          0

          0
        • Tipah Kurma says:

          jemah & kak bed tgh buat roadshow introducing pekasam burma janda jendul

          0

          0
        • Anonymous says:

          Mr Roger & Anonymous Hebat Pemburu Jemah adalah org yang sama. saiko detected. tett tett tett

          0

          0
        • Anonymous Hebat Pemburu Jemah says:

          Mr Roger, anonymous mana pulak yg penuh keyakinan mengata kita org yg sama..mntg2 mr roger ngn aku mempunyai kyakinan diri yg tramat tinggi..kau nk tuduh2 plk….kau check ip la tngok kitaorg sma ke x…tnya habang nara kau tngok sistem dia plk klu x puas ht….kau tu pn anonymous jgk, x psl2 org kata kau tu aku tgh tngh mengutuk diri sndiri plk nnt.lol…

          0

          0
    • minah jambu sokong thailand says:

      > isu dh tknk bersentohan emmmmmm bagos punye kenyataan < jangan salah fahammmm si izue ni dh janji ngan dia punye bini yg dia tidak akan melakon kan watak2 bersentohan ngan pelakon2 pompan dh faham ? bagosssss… jadi izue sesuai lakon kn watak ck gu atau ustaz atau pegawai2 yg sewaktu dngan nye ..

      0

      0
    • abang sado says:

      bagus la kalau camtu…lagipon die da kahwin..huhu…

      0

      0
  1. kaka says:

    1 CABARAN PALE HANGGUK KO..

    0

    0
  2. ina says:

    sepatutnya sume plakon kna hadkn bataskn ble blakon.. ingat syok sgt ke tgk babak intim mesra2 atas katil ala2 somi isteri bile bckp muka dkt konon romantik.. loya tekak aku tgk dan malu bile ank yg kecik tgk bsama2.. aku klu drama mula2 ok tpi bile start intim2 romantik lebih2 sgt aku tukar je cite lain..

    0

    0
  3. Anonymous says:

    WAH.BILA IZZUE LETAK SYARAT, KORANG IKUT PULAK. YANG ALLAH BG SYARAT, BUAT2 BUTA MATA?PEKAK TELINGA?
    HARAM TETAP HARAMMMMMM

    0

    0
    • Anonymous says:

      yg dia buat ni bukan benda baik ke..??! orang baru nak berubah dan buat benda baik ke arah syariat agama pun ko nak sentap ke..? pelan pelan la.. insyallah, doakan je semuga semua berubah yg terbaik mcm yg ko nak. bukan nye terus nak menghentam.

      0

      0
      • nona says:

        dear anon, kalo semua bnda nak kna pelan2 smpi bla nk brubah.. kalo ada org tegur kasar ckt mrh org tu sbb kna tegur pelan2..tp smpi bla nk pelan2.. dh kalo pelan2 pn xjln cmna..kalo budak kcik blh la..ni dh besar gajah pn nk pelan2 lg..

        0

        0
        • anon says:

          sekurang kurang dia dah mulakan usaha untuk berubah ke arah kebaikan… kita patut support dan mendoakan yg terbaik.. bukan nya terus nak mengharap ke arah total complete.. orang buat kek pun step by step yo!.. nak sampai ke satu tahap yg mature perlakukan effort dan masa.. tua atau muda, masing masing ada kelebihan dan kekurangan sendiri.. peace no war sahabat.. salam jumaat.. sama sama membetulkan kelemahan masing masing

          0

          0
        • Nok-Nok-Nok says:

          Salam semua,

          Lama Nok tak komen.
          well., baca komen Anon ni terus nak komen sebab Nok memeang sokong Anon..
          Zaman sekarang kalau guna cara tegas atau keras, manusia akan lebih menjauhi. Dan lagi pun, bukan semua ornag lahir dalam keluarga Tok Guru Nik Aziz. Macam mana pun, Majoriti anak2 mencontohi kehidupan dan peribadi ibu-bapa.

          So kalau ada orang yang merubah diri setapak kearah kebaikan, apa salah kita bago sokongan dan jadi trugas kita pulak untuk sokong dia bertapak-tapak seterusnya.. Kalau kondem dekat sini pun hanya menunjukan diri kita ni naif and berfikiran negative.

          Moga Rakyat Malaysia terus maju..

          Daaaaaaaaa….

          0

          0
  4. Anonymous says:

    Wife Izzue kan kuat cemburu. Biasa la bila berkahwin dengan pompuan yg lebih berumur, naluri cemburu tu memang meluap2 lebih2 lagi jika suami hansome. Tapi kesian la Izzue kan . Dia nak cari makan dengan berlakon. Kalau cemburu sikit2 tak pe la tanda sayang tapi kalau cemburu macam wife Izzue ni susah juga Izzue nak bekerja. Daripada asyik bergaduh setiap kali berlakon , lebih baik keluarkan kenyataan tak boleh pegang dan peluk macam suami isteri.

    0

    0
    • Anonymous says:

      awak ada bukti ke..? kalau takde hatta sehelai rambut sebagai bukti, lebih baik diam ya sahabat.. itu lebih afdal dari mengada adakan benda yg takda.

      0

      0
    • jelita says:

      kesian ko. kenal personali ke dengan Awin tu? Dia sporting le

      0

      0
    • minah jambu sokong thailand says:

      elehhhhhh tk payah bukti2 lah memang dh bini izue tk kasi dia berlakon pegang2 …pegang tangan pon tk bolehhhhhh ..kenape bini dia tk suroh dia berenti berlakon je kan senang tol takkkk daripada si laki ni makan hati macm siak ngan bini ..lebih baik stay kt rumah wirit aje bini pon hepi laki ada kt depan mata…atau pon laki stay kt rumah biar bini aje yg keja lagiiiiiiiiiii hepening bini dia !

      0

      0
  5. AKU says:

    WAH.BILA IZZUE LETAK SYARAT, KORANG IKUT PULAK. YANG ALLAH BAGI SYARAT, KORANG BUAT2 BUTA MATA, PEKAK TELINGA?
    HARAM TETAP HARAMMMMM

    0

    0
  6. maleficent says:

    go Izzue!!

    thank you for doing this. at least, you jaga batas2 you as a Muslim. one small step at a time…lepas ni, we hope to see your wife wearing hijab pulak.. InsyaAllah.

    At least you are not like sesetengah artis Islam yg sanggup peluk, berkemban or beradegan ranjang dengan alasan atas “tuntutan skrip”.

    0

    0
  7. Anonymous says:

    aida jebat mestilah rasa tercabar sebab dia kan suka pegang-pegang, peluk-peluk..x gitu?

    0

    0
  8. l says:

    napelah izzue mesti digandingkan dengan ayda ni, saye minat izzue. carilah pelakon laen, nellydia senrose ke,kan lebih serasi

    0

    0
    • Qiera76 says:

      Saya setuju…bkn apa sy mmg tersangat la tdk minat dengan ayda ni mcm jobo ada,gedik ada,menyundal pun ada…..menyampah nyahhhhh…..hak tuih!!100x

      0

      0
  9. Perubahan dan contoh yang baik untuk artis yang lain juga.

    0

    0
  10. Anonymous says:

    sekarang macam dah makin berleluasa plak scenes cium dahi, anak lelaki peluk emak, anak perempuan peluk bapak… tapi tak naik jugak rating filem/drama melayu aku tgk.. kadang kadang, producer dan director pun kene sensitif dengan batas batas agama dan budaya kita di dalam karya mereka.. kalau nak bagi value pada karya anda, tak semestinya adengan intim sebegini membantu.. kami yg tengok rasa pelik dan sentap ada la..

    0

    0
  11. Anne says:

    Izzue,

    You have my respect. Slowly try to revolutionize the industry. What’s haram is haram, congratulations to you whom has the gut to implement it.

    0

    0
  12. liana says:

    saya..penah jumpa izzue ni dgn wife dia kat JPO..
    wife dia ok jer.. siap bagi arahan kat sape2 yg nak ambik gambar dgn izzue..
    tak Nampak pun kesombongan dia.. senyum jer.. wpun husband dia sibuk bergambar dgn peminat..

    0

    0
  13. PINKY says:

    maka terkilan la ayda jebat kerana tidak dpt bersentuhan dgn izzue seperti zul dlm drama terdahulu..huhuhuhu

    0

    0
  14. joyah WANG says:

    INI SEMUA MAU WANG SAJA!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  15. cik anoy says:

    hahahahahaha…weiii…nak berubah mana leh pelan2 … mcm la ajal maut kita tahu bila nk pelan2 berubah n bertaubat???? benda yg haramm..tetap harammm…dri sek dh belajar?? mak ayah pun ajar??? lagi mau pelan2 kaa…

    0

    0
    • Nok-Nok-Nok says:

      Salam,

      Tak baik cakap macam tu.

      Kita datang dari keturunan dan latar belakang yang berbeza..
      Orang kafir dulu pun Nabi tak pernah carut kan.

      Nok ni bukan la alim ulamak, tapi cara kita berfikir tu melambang ka peribadi kita. Apa salah kaalau kita sokong dan senyum kalau orang alain setapak ke arah kebaikan.

      Daaa…

      0

      0
  16. asal tutup aurat jer kira muslimah says:

    masalah dunia lakonan/perfileman di Malaysia — mencampuradukkan agama dan seni secara melulu, tidak dapat membezakan makna lakonan dan kehidupan peribadi.

    Apabila pelakon gagal memahami makna “WATAK”, maka dia akan menjadi dirinya sendiri. Walhal dalam dunia lakonan, seseorang itu tidak layak untuk bergelar pelakon jika apa yang dia lakukan adalah untuk menjadi diri sendiri dlm tugasan tersebut + gagal untuk meniupkan roh watak ke dalam jasadnya.

    Sangat menyedihkan apabila pelakon diberi pelbagai tanggapan sehina-hina tanggapan (berkaitan agama, peribadi) sedangkan para pelakon ini hanyalah insan biasa yang tahu bahawa lakonan bukan medan untuk tunjuk roh sendiri tapi adalah medan untuk tunjuk roh dan jasad watak tersebut.

    Rasanya kalau Allahyarham Tan Sri P. Ramlee masih hidup dan dengar komen2 yang ternyata mengaibkan seperti komen Izzue Islam (harap Islamlah, bukan selam), pastinya beliau hampa dan berduka — dunia lakonan di Malaysia tidak akan ke mana selagi pemikiran berasaskan agama yang terlalu superficial dan artificial (luaran semata) dijadikan landasan .

    Salut kepada pelakon yang cukup hina, keji dan kotor wataknya. Namun, dalam kehidupan sebenar, dia umpama kekasih kepadaNya.

    0

    0
    • Sendu sendan says:

      “gagal meniup kan roh watak ke dalam jasad nya?” ayat ape merepek ko ni?
      malaysia dh makin huru hara banjir..bala Allah makin ari makin dekat.
      roh watak mane plak nk di tiup nye sahabat oii..

      dah kat mahkamah sane esok alasan sebagai anak seni mane bleh pakai dh. sebelum roh jasad kite kne cabut..
      jom hijrah.. =D

      0

      0
  17. hana tajimah says:

    bagus baguss baguss..walaupun dok diperantauan ni menyebabkan ku tak kenal ayda jebat dan izzue islam ni, tak tahu pun berlakon cerita apa, tapi rasa respect terus bila baca berita macam ni. Contohilah filem filem dari Iran tu, takde adengan peluk peluk pun tapi rasa romantisnya sampai jugak ke penonton. Ni asyik asyik nak berpeluk sakan, tak kreatif langsung!

    0

    0
  18. Kulat says:

    Bini izzue ni x cantik…mstla xkc gilz muda yg lain pegang hubby dia…tp klu rosminah sidek yg sentuh bini dia ok kot….hehe (like komen I cepat)

    0

    0
  19. anon says:

    Izzue ni takut bini, kene queen control. Yelah rupa bini kurang, kan bersentuhan dgn pelakon perempuan kan jatuh cinta pulak. Izzue ni kan hensem. Kesian dia ni dahlah dpt isteri yg tak lawa, jealous pulak tu…

    0

    0
  20. Pocoyo says:

    izzue, dari syarat ko kenakan ni baik tak payah ambikwatak suami orang… Lagi senang tak menyusahkan semua orang

    0

    0
  21. Raine says:

    Saya bangga dgn dis. Ada tengok his drama Dia Suamiku (betul kan if salah..) lakonan dgn Anzalna Nasir, tak bersentuhan pun..obvious sgt tapi jln cerita romantis masih dpt dsampaikan.

    0

    0
    • mak c kina says:

      tajuk dia ‘aku isterinya’ raine..tajuk novel ‘aku bukan mistress’
      sy pun suke cite ni..sbb bersih..xperlu nk pegang2..

      0

      0
  22. badan pencegah maksiat says:

    bagus lah..bukan takat laki org..yg belom kawin..anak terune..anak dare..x boleh pgang2 tgan sebelom kawin k..!!!!

    0

    0
  23. badan pencegah maksiat says:

    bagus lah..bukan takat laki org..yg belom kawin..anak terune..anak dare..x boleh pgang2 tgan sebelom kawin k..!!!!

    abg nara ni agak2 lah..aku x komenlagi.cakap komen aku duplicate.

    0

    0
  24. rim kereta says:

    Izzue..yg ko berlakon bersyarat ok la tu tapi sila suruh bini ko tutup aurat plak k..sama la mcm ko jajah aurat bini ko kat public selagi x tutup aurat tu..kompius la

    0

    0
  25. Anonymous says:

    great…well done Izzue!

    0

    0
  26. benci says:

    to wife dia yg meroyan sgt tak payah bagi suami berlakon lagi baik, dok umah diam2 lagi pun mmg tak minat pun suami awk tu tak de karisma langsung di sebabkan takut bini

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Awak dah kawin ka belum nak kata orang takut bini? sepatutnya awak bersyukur sebab x tambah dosa bila tengok drama, x ada adegan peluk2

    0

    0
  28. Rina Man says:

    xnak bersentuhan…betul dalam agama mmg melarang…mcm tu xyahla jadi pelakon…masukla pencetus ummah ke..imam muda ke….xbersentuhan tp kira subahat gak kalau pelakon lain bersentuhan kot.sama jer timbang berat diknon…ala…izzue islam..awak xnak bersentuhan ke isteri xbagi ni….

    0

    0
  29. Kak Piah says:

    Kak Piah suka sgt dgn syarat izzue ni…betul sgt dah tu…sbb kdg2 anak2 kak piah tengok drama melayu selalu sgt diaorg tanya kak piah “mama, diaorg ni berlakon ke betul2? kenapa mcm betul2? diaorg ni islam ke?” berpeluh gak kak piah nk terangkan…last2 kak piah tak bg diaorg tengok drama melayu. tentu arah tengok filem omputeh sbb kalau ada adegan pegang2 kak piah boleh bgtau anak2 “diaorg ni kapir”….uhuk :-)

    0

    0
  30. Kak Piah says:

    Kak Piah suka sgt dgn syarat izzue ni…betul sgt dah tu…sbb kdg2 anak2 kak piah tengok drama melayu selalu sgt diaorg tanya kak piah “mama, diaorg ni berlakon ke betul2? kenapa mcm betul2? diaorg ni islam ke?” berpeluh gak kak piah nk terangkan…last2 kak piah tak bg diaorg tengok drama melayu. tentu arah tengok filem omputeh sbb kalau ada adegan pegang2 kak piah boleh bgtau anak2 “diaorg ni kapir”….uhuk :-)

    0

    0
  31. Insan biasa says:

    Izzue bkn artis pertama yg ltk syarat mcm tu. Mawi prnh ltk syarat yg sama tp tlh dihentam oleh Rosyam Nor & arwah M. Rajoli.

    Bgs Izzue ltk syarat mcm tu, tp lbh bgs jika dia mengarahkan isterinya memakai tudung dan menutup aurat.

    Tepuk dada, tanya iman.

    0

    0
  32. brader jo says:

    yang haram tetap haram….

    0

    0