Written by Bella | January 15th, 2016

Amsterdam, Belanda cukup kaya dengan pemandangan indah selain reka bentuk bangunan yang unik, tetapi disebalik setiap benda indah itu ada juga yang buruk.

Dikenali dengan “the famous” Red Light District , ia merupakan tempat pelacuran yang diketahui oleh seluruh dunia. Pandangan mereka terhadap kaum wanita sungguh berbeza.

Pelakon Ayda Jebat yang baru-baru ini menjalani penggambaran drama di sana akui pernah diganggu oleh beberapa laki di Amsterdam agar beliau melakukan hubungan seks. Buat Ayda perkara itu sangat menjijikkan. Sepanjang berada disana beliau juga tidak dibenarkan berjalan seorang diri.

Saya tidak berapa suka Amsterdam kerana cara hidup orang sana yang terlalu terbuka terutama berkaitan seks. Saya juga diganggu beberapa lelaki asing yang menawarkan perkhidmatan itu.

Ada juga ketika sedang penggambaran seorang lelaki iaitu tukang sapu sampah di kawasan itu cuba berbual-bual dengan saya, namun selepas itu kata-katanya mula lucah dan berbaur seks, saya angkat kaki dan terus mencari kru produksi lain.

Pada masa yang sama, Ayda turut memberitahu beliau akan menolak mana-mana babak minum arak dan menari didalam kelab malam kerana tidak mahu mengundang kontroversi.

Mempunyai peminat yang kebanyakkannya masih lagi remaja, Ayda tidak mahu mereka turut terpengaruh dengan lakonan beliau.

Saya bertegas untuk menolak beberapa aksi yang saya rasa keterlaluan kerana bagi saya ia tidak sesuai ditonton peminat-peminat yang rata-rata golongan kanak-kanak.

Lagi pula sekarang teknologi media sosial tidak boleh dikawal. Saya tidak mahu ada orang luar yang ambil gambar saya ketika melakonkan aksi itu dan menjadikannya viral.

Salute la Ayda!, tidak ramai pelakon yang berani menyuarakan kehendak mereka jika diberikan watak liar. Pengaruh seseorang selebriti itu kuat, jika mereka berikan contoh negatif pasti ia akan menjadi ikutan ramai. Lebih baik untuk membuat sesuatu perkara yang memberikan kebaikan kepada semua

Sumber Berita: mStar Online

40 responses to Ayda Akui Pernah Ditawar Lakukan Seks Ketika Jalani Penggambaran Di Amsterdam

  1. Hang Jebat says:

    Salam? Berita sendu mcm ni tak perlu kot

    0

    0
    • Anonymous says:

      sape suh ko peramah sgt ngn tukang sapu tu ayda…kt tempat org tkyahlaa nk peramah sgt…

      0

      0
      • Cili Merapi says:

        piring oh piring, ubah lah perangai engkau dik. gedik terlampau tu. mana org x segan nk offer jdi pelakon porn kan???

        0

        0
        • kak nam says:

          tak malu betul. cerita mcm ni pun nak kasi tahu kt reporters kah? kamon…akhirnya orang judge diri kaw bukan org yg offer kaw tu sis.
          kaw rasa bangga; kami rasa loya. next?

          0

          0
        • maria wasawa says:

          pelakon porn apa ketot neh? betul ke sis? kat amsterdam tu pelbagai jenis mcm ragam bentuk manusia ada. drp ambik ko, baik ambik perempuan2 drp eastern european. dah la blonde, tinggi…mcm model plak. yg ko, tinggi sikit je drp tiang tong sampah.
          k bye.

          0

          0
        • adohai says:

          kau punya gaya/cara pemakaian seksi pun dah buat orang terangsang. next time pakai tutup aurat tu. tapi tang yang ko cuba nak elak fitnah dengan tak lakonkan watak liar tu bagus patut dipuji. biarla wanita ni kelihatan bermaruah sikit

          0

          0
        • Anonymous says:

          nonsense! sedangkan shaheizy sam pun sanggup menipu pasal isu kawin, inikan pulak cerita2 picisan mcm ni.

          artis msia- baca boleh, percaya jgn.

          0

          0
      • senyum kambeng says:

        dah xde cerita menarik, cerita mcm ni la dijaja supaya nama keluar dlm newspaper. sesungguhnya boring. entah betul ke idak.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Jangan salahkan negara orang lain terlalu terbuka ke ape. setiap negara ada budaya masing-masing. Aku g Amsterdam xde sape nak ganggu pun tahu sebab ape? Tutup Aurat bagi lengkap. insyaAllah dijauhi dari maksiat. #justsaying.

        0

        0
    • kak vida says:

      busuk la gossip ni. nampak sgt imej ko imej MURAHAN.

      0

      0
  2. muka pinggan says:

    ayda, adakah awak bangga/ suka bagitahu kat wartawan pasal ni? perlu ke cerita ni??? haiyooo

    0

    0
  3. Lantak kau la says:

    Kau menggedik dgn si zul ariffin tu dlu berpeluk sakan boleh pulk??

    0

    0
  4. Dastar says:

    Dear Ayda, begitu juga babak atau gambar berpeluk sakan dengan lelaki bukan muhrim, sama jugak dalam kategori dosa. tp itu semua perkara yang dah berlaku. harapnya pada masa2 akan datang ayda boleh kurangkan gambar atau scene2 macam tu. ada banyak cara lain yang lebih sesuai nak tunjukkan ‘mesra’ watak dalam cerita.

    0

    0
  5. SA, AA, ZA says:

    Gambar 1st tu tiru gaya ZAhirah ke??!

    0

    0
  6. the gojes says:

    ana and mimi saaaaaaaayaaangggg ayda jebat!!

    0

    0
  7. Melati says:

    Kan saya kater mulut ppmpuan ni jahat.. Budak2 group Myvi pun blom tentu selera .. Inikan omputih.. menipu jerr .. tgk bibir dia pun dh tau .. Sebiji lubang pungkok lembu ..eeee

    0

    0
  8. bungalily says:

    are you sure? please…..

    0

    0
  9. Anonymous says:

    pasti ke mat saleh tu ckp lucah,mane la tau x berape faham sgt kan hahaha.
    jahatnye aku haha.
    xyah kat kondem amsterdam sgt,msia ni pun ade je hahah.

    0

    0
  10. Anonymous says:

    org rasa terhina, ko plak rasa bangga. adoi la…ko ni attention seeker sungguh.

    0

    0
  11. serena says:

    Been there. Worked with the Dutch people. They are highly disciplined. Went to the red light district…takde pun mcm tu.

    0

    0
    • Lara says:

      Kan, berlambak orang ke sana takder pun kena kacau macam dia. Tu la tergedik2 tak bertempat, sampai tukang sapu pun dia nak sapu huhuhu.
      Bebas bebas kat sana pun, dorang still ada rules and laws.. bukan senang2 ko boleh jual puk kau, senang lagi kat Malaysia nun ha.

      0

      0
  12. acha citata says:

    acah acah suci… pui. next

    0

    0
  13. miss kanye east says:

    aku syak Ayda ni gatal pergi beramah mesra dengan tukang sapu… tukang sapu tu mesti ingat Ayda berminat nak buat benda tu.

    0

    0
    • Anonymous says:

      kan..dah kalau dia tgk terkinja2 tergedik2 harus la dia try and error mane tau dpt.
      lol

      0

      0
      • Anonymous says:

        BETUL perangai dia tergedik gedik…asyik nak laga tetek dengan jantan… .macam budak terencat akal…makeup tebal dah macam pekerja seks…. tak salah orang tukang sapu nak cuba try test…. apperance and behaviour is important for people to get the first impression.

        Tu lah tergedik gedik lagi… orang namapak kau macam pompuan BIRAH dan MENTEL….

        0

        0
  14. nil says:

    next..
    x minat pun dgn dia…
    bila iklan dan drama dia trus tukar channel
    iklan produk minuman kecantikkan yg dia pakai baju yg sudah dipakai oleh artis masa pernikahan artis tu,..nmpak gaya dia mcm x kisah,kan…
    kalau kita dah tahu baju tu sudah dipakai utk masa hari perkahwinan,…xkan dipakai lagi. muka x malu erkk..

    0

    0
  15. ayda goreng says:

    aku rasekan konon je aida ni reka cerita..lagi satu kalau dia ni tutup aurat tak de nya org nak offer bagai.. publisiti murahan je ni.. reka cite nak glamour ..

    0

    0
  16. Mirai Suenaga says:

    dia kan suka laga2 tek time photoshoot. hahaha

    0

    0
  17. Muraitiong says:

    Hahaha… mesti ko bwk prangai menggedik ke amsterdam tu langsung org sana ingat ko salah sorang yg terlepas dr bilik kaca kat red light district tu.. oppss!

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Tukang sapu sampah je berminat kat kau ke Ayda????
    kah…kah…kah….kah…muka tak laku.

    0

    0
  19. aida pepek says:

    Bengong.mengelitis semacam je kau.mmgla mamat tukang sapu nak seks dgan kau.Dah tau la taraf kau sekarang kan?berlakon pun asyik kisah kemaruk celah kangkang.hambikla habuan.

    0

    0
  20. c says:

    Bengong.mengelitis semacam je kau.mmgla mamat tukang sapu nak seks dgan kau.Dah tau la taraf kau sekarang kan?berlakon pun asyik kisah kemaruk celah kangkang.hambikla habuan.

    0

    0
  21. monyataro says:

    ye ke? dah 2 kali aku sampai amsterdam tak pulak jumpa jantan2 mcm tu..melainkan kau pg strip club ke, night club ke, mmg berlambak la species itu..mlm2 nak tido pun dgr suara2 org mabuk di jalanan..standard la tu.tp yg saja2 nak pi usyar tanpa sebab tu aku rasa ayda ni saja biikin cerita aje..

    0

    0
  22. maria says:

    alahaiii..minah ni apa masalah derrr…eh ayda, masa aku gi paris kat moulan rouge tu penuh dengan kelab bogel, kelab tah apa2..patung2 dan gambar2 mmg tak menahan…tp takde pulak mana2 org nak offer sex kat aku..kalau kau tergedik2 ada kemungkinan la jantan sana fikir kau tu pelac atau stripper..eh jgn buat cerita boleh tak?!

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Orang lain pon pernah pergi oversea. Tak de pon kena benda2 macam ni. Even minah2 saleh yang seksi pon orang tak tawarkan benda2 macam2 ni sembrono ja. Diorang pon tahu malu. Macam mana engkau sampai “beberapa” orang boleh offer. Macam something wrong je. Orang kita nak compare dengan perempuan diorang, memang alahai, diorang punya asset umph. Rilek je tak de tiba2 datang ajak buat benda tu.

    0

    0
  24. momokosakura says:

    haiyoooo…aku dok UK 4 tahun sejujurnya takde masalah dgn org depa. mentaliti dorang bagus even pakcik tukang sapu pun…dorang kerja tukang sapu pun pakai smart2 sbb disiplin dorang tinggi. takkan la ayda ni yg baru berapa hari kat sana da kena offer bukan2 mcm2..so sad..kesian you..nak percaya ke tak je cerita you ni.nnt ada makhluk2 yg tak pernah pergi overseas support you and bg komen2 tak berfaedah kat post artis mcm “halal ke makanan tu?” “haaa tu la…org puteh ni mmg gatal” “sesungguhnya hanya di bumi Malaysia saja Islam tersebar dan ada makanan halal”

    PFFFTTTT!!!!

    0

    0