Written by AbangNara | July 21st, 2014

Penyanyi rock terkenal, Awie berjaya mendapatkan hak penjagaan sementara bagi ketiga-tiga anaknya hasil perkahwinan dengan Rozana Misbun di Mahkamah Tinggi Syariah di sini, hari ini. Peguam syarie, Datuk Mohd Zaidi Mohd Zain yang mewakili Awie turut memaklumkan yang mahkamah Awie juga mendapat perintah injuksi terhadap Rozana, 36, untuk tidak mendekati penyanyi itu serta anak-anaknya dalam apa jua cara termasuk melalui media cetak dan elektronik.

awie dan rozana

Prosiding telah berlangsung di dalam kamar di hadapan Hakim Syarie Nassir Abdul Aziz. Awie hadir dengan 2 orang rakan manakala Rozana tidak kelihatan. Agak terkejut juga Abang Nara dengan perintah injuksi yang diberikan terhadap Rozana, namun sudah pasti ada sesuatu yang kita tidak ketahui untuk keputusan sebegini diambil.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

89 responses to Awie Terima Hak Penjagaan Sementara, Rozana Dihalang Dekati Anak

  1. mambang merah says:

    mari mari kita lihat siapa yang kenaaaa…..

    0

    0
    • Tipah Kurma says:

      itulaa.. sapa suruh seleweng duit anak2..
      tgk muka pon taw, hidung tu buat, bibir cocok, dagu, pipi tu semua cocok… hisk!

      0

      0
      • Lembu Gemok says:

        tak menyebelahi rozana…dr cerita ain, mmg nampak rozana buat salah laa..tp sbg seorang suami yang betol2 lelaki, tak perlu mengajar isteri dgn memukul sampai teruk macam tu sekali walaupon teruk macam mana isteri tu..tu bukan pendekatan yang ko leh buat..cari alternatif lain laa..lelaki dayus jer pukul isteri..sbb tu suami kena banyak ilmu agama, supaya dapat bimbing isteri…yang berlaku ni pon bukan salah isteri 100%…didikan dr suami perlu..so, sapa salah?Allah jer tahu….

        0

        0
        • Noni says:

          Bab p belanja duit simpanan anak2, kalau aku jadi Awie pon aku belasah jugak… gila kot belanja duit anak2! Kita mana nak taw anak tu esok2 sakit ka, nak pakai duit ka.. at least ada duit simpanan untuk digunakan, tak perlu minta derma..! Ni kalau mak dah p berjoli sakan tak pikir masa depan anak2, yg penat kerja pulak sang suami, haish.. memang itu makan dia.. bab2 dayus tolak tepi.. kita tak taw esok2 jadi apa kat anak2, sebab tu pentingnya simpanan.. “sediakan payung sebelum hujan”. Yg jadi mak tak berakal p perabih duit tu sapa suruh.. lagi teruk sebab jadi mak yg tak pikirkan masa depan anak2!!!

          0

          0
        • Tipah Kurma says:

          lagi2 kalau salah bini laki tak reti bimbing,, salah anak mak bapak tak reti bimbing.. cliche okay!!! Jah, si Rozana tu mak budak kot, bukan budak2 belum baliaq nak kena bimbing.. Diberikan akal fikiran takmau guna, p letak celah lutut sapa suruh.. Mana dia letak dia punya akai bila dia p belanja duit simpanan anak2?? Dayus tak dayus, kalau aku jadi Awie pon, memang itu makan dia. Penat menyimpan untuk masa depan anak2, senang2 dia p berjoli katak. Kalau esok2 anak tu sakit ka, nak pakai duit ka, nak masuk U ka, kena senang dah ada simpanan..!

          0

          0
        • Anonymous says:

          zionist je sanggup pukul bunuh perempuan semata2 nak rebut tanah.. tak sangka kat malaysia pun bnyk puak zionist laknatullah, temasuk komen2 kat atas ni.. mmg rozana salah, suppose awie cerai die talak 3, which is nape awie x buat? then awie saman dia sbb amik duit anak2, klu la tu duit anak2, klu duit kelab malam tak tau la kan… klu semua benda nak guna kekerasan, nak guna penumbuk, mmg aman sgt la malaysia ni.. mana la tak bnyk jenayah, tgk la pemikiran masing2 kat bn ni, semua bpikiran terorist…

          anyway, padan la muka kau awie, sape suh kawen ngan pompuan mcm ni? arni tu baik, ko buat mcm sampah, kawen senyap2 ngan biatch, haaa amik laaa… dan pompuan, mmg sesuai la ko ngan awie tu, amik lagi laki org, rasakan… sian anak2 korang weh..

          duit dr sumber tak halal mmg takkan kekal, so terima je laaa… tak caye pegi beli no, pastu menang ko tgk bape lama je kekal kt tgn ko duit tu….

          0

          0
        • Aida says:

          I setuju ngan lembu gemok..nak wat cam ner..ginilah klau ilmu agama sebok ngan gitar..club..watever..hasil yg ada memang bercanggah…ngan aper yg dituntut oleh agama..harap hari baik bulan baik ni..muasabah dirilah..jng mementingkan diri sendiri..Boleh pulak ibu yang mengandong dan melahirkan..membesarkan anak dilarang untuk berjumpa darah daging sendir????ada betul ker????

          0

          0
        • kimmidoll says:

          Talk is cheap. Belom kene batang hidung sendiri. We’re talking about a huge amount here.. bukan RM2.50..

          quote
          “yang berlaku ni pon bukan salah isteri 100%…didikan dr suami perlu..so, sapa salah?”
          unquote

          She’s not a kid anymore lah so stop blaming others for “diri sendiri punye” wrong doing! it’s disgusting!!

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          “She’s not a kid anymore lah so stop blaming others for “diri sendiri punye” wrong doing! it’s disgusting!!”

          bila agama di belakang…budak kecik ker, orang tua ker, ada masa utk berubah..tak semestinya dah tua, dah matang, boleh pk baik buruk..kalau cam tu, semua yang tua semua pakai tudung…tutup aurat…yang sexy2 ni bg budak2 sbb depa budak, takleh pk lagi…hidayah Allah leh datang bila2 jer..kalau dapat suami yang betol2 paham agama dan tau mendidik, in shaa Allah benda2 cam ni leh halang…mmg betol isteri dia salah, tp “membelasah” isteri BUKAN cara yang Islam ajar kepada ummatnya…

          Firman Allah SWT:

          “Lelaki adalah pemimpin (pembela dan pelindung) bagi wanita, kerana Tuhan telah melebihkan yang satu dari yang lainnya, dan kerana suami telah menafkahkan sebahagian daripada hartanya.”

          nak memukul boleh, tp bukan membelasah:
          Telah melewati tahapan sebelumnya, tapi tidak juga berubah.
          – Tidak boleh memukul muka. Sebab muka adalah segalanya bagi manusia, pusat dari harga diri manusia adalah di wajah, dan Rasulullah SAW melarang memukul muka.
          – Tidak boleh menyakitkan. Rasulullah SAW bersabda, “ Bertakwalah kepada Allah dalam masalah perempuan (istri). Mereka adalah orang-orang yang membantu kalian. Kalian punya hak pada mereka, yaitu mereka tidak boleh menyentuhkan pada tempat tidur kalian lelaki yang kalian benci. Jika mereka melakukan hal itu maka kalian boleh memukul mereka dengan pukulan yang tidak menyakitkan (ghairu mubrah). Dan kalian punya kewajiban pda mereka yaitu member rizki dan member pakaian yang baik.” (Diriwayatkan oleh Imam Muslim).
          Kriteria ‘ghairu mubrah’ adalah;
          – tidak sampai meninggalkan bekas
          – tidak sampai membuat tulang retak
          – tidak dibagian tubuh yang berbahaya jika kena pukul.

          Paham ke dok? ke bodo supe tu gokk?kalu gitu, tok leh buat gapo dohh..

          0

          0
        • Anonymous says:

          klu dgn bini, 250k pun berkira, baik xyah berbini, hahaha.. lagi satu, sape suruh pilih org mcm tu buat bini? ade org suruh? sape suruh dia kawen lagi satu blakang arni? sape suruh????? so sape salah skarang? dua2 pun salah….. yg korg biassgt bela awie ni ape kejadahnye??? saiko? suka pukul org? in the 1st place klu awie x kawen ngan pompuan ni, abaikan bini no 1, benda ni xkan jadi… so soalan.. siapa suruh>???? mesti ade org bg jawapan, jodoh Allah yg tetapkan, jadinyaaa duit tu hilang Allah juga tetapkan… nak pukul org pasaipe??

          0

          0
        • AWiekkk says:

          LG, bkn ke dengar awie pukul x teruk mana, c rozana yg bt2 tambah2 utk nmpak lebih extrem??kn kakak nyer perlakon, pengarah??so mesti ada makeup effect yang buleh bt cam 2??klu betul dia kena belasah cam 2, smpai kuar darah dr telingga..xkn x kena tahan wad??silap2 doctor yang akan report bg pihak dia lg..coz jd mangsa keganasan rumah tangga..tp wallahuallam..kita lihat apa kesudahannya nnti

          0

          0
        • Bedah Bubur Masjid says:

          Nendia…. ramainya pakai rumahtangga (^_^)
          korang bertekak pon, takdapat apa uols…
          marilah bermaaf-maafan.. raya dah dekat ni ;o)

          0

          0
    • Wanita says:

      Sedihnye masyarakat malaysia ni. Walau ape pun sebabnye rozana xpatut dipukul sebegitu rupa. Duit bole cari bai.. wanita yg melahirkn ank ko ttp ibu pada ank ko. Sanggup pukul hingga yg memudaratkan. Nk sokong org pun agak2la. Yg slah tetap salah. Xkndpt diubah walau btul rozana songlap duit tu. Dia x ptut diperlakukan begitu.lelaki malaysia phatethic

      0

      0
      • Noni says:

        ermm.. memang duit boleh dicari, tapi fund education anak2 patut ker diboroskan beli handbag???? esok2 anak nak masuk U tgk duit simpanan diaorg dah takde.. macam mana?? kalau aku jadi Awie pon aku belasah babe… penat kot kerja, simpan duit untuk masa depan anak2.. tapi ko berbelanja sakan dgn duit simpanan anak2.. kenapa tak mintak je kalau nak duit??

        0

        0
        • Anonymous says:

          dah duit tu dlm acc dia, xyah la mintak, hak dia lettew.. sape suruh awie bodo letak dlm acc dia?

          0

          0
      • Intan says:

        cuba kau cari duit dan kumpul dulu sampai 250k nak tengok berapa lama. hard earn money ya bukan personal loan dgn bank ke ahlong

        0

        0
      • Joyah Pok Pek says:

        Kalau dah langsi sgt, mulut kurang ajar dan biadap sapa pun boleh naik angin.memanglah macam x patut tapi kita x tahu tahap kebiadapan tingkah laku dan mulut dia ni cmne..kalau ak pun sepak jek sedas..teruk sgt ke kena pukul tu yg smpai esoknya dh leh kuar mall shopping berdisko bagai apahal..
        Kepada Awie pasni crilah isteri yang solehah dan cari rezeki yang halal dan membawa keberkatan.

        0

        0
        • joyah anak sapa ni? says:

          patut la malaysia bnyk penjenayah sbb ramai kaki pukul, silap sikit pukul.. mana la tak terorist..

          0

          0
      • Lau btl awie pukul wife die….msti masa tu tengah emosi sgt2..tengah marah sgt2..penat kerja kumpul duit utk anak2….dgn die diistiharkan bankrup ,mengharap kan pagar,tp pagar makan padi..dgn kes album die ngan wings lg..kos hidup meningkat,..ni realiti kehidupan kat malaysia skrg ni….tekanan…then bila jd mcm tu..agaknye tu hilang kawalan….smpi jd kes cederakan wife die…mcm kes kiki perasaan tu sama,tp situasi berbeza… Tp hakikatnya dorg bukanlah org yg jahat pun….lgpun xde keluar lg dr mulut awie menyatakan wife die songlap duit die..samaad benda tu betul atau x..atau die cuba lindungi aib wifenya…apapun…belajar menahan amarah…n mungkin juga ni kifarah…

        0

        0
        • Aida says:

          Bidalan orang orang tua ada kata…kalau Duit titik peluh dari hasil yang halal..ia akan berakhir dengan keberktan..biar sikit tapi tapi tetap mencukupi…Kalau disebaliknya..nilah jadi hasilnya…rumah tangga tonggang langgang..last last semua titik peluh dilesapkan oleh isteri sendiri…ni dah memang kehendak Tuan..Umur dah ganyut..macam macam masaalah Allah bagi..terimajerlah..habuanya..dulu..binai sebaik Arni..dibuat mcam tunggul..berbini senyap senyap..!!! Allah Maha Melihat…kita kena takut dan jadikan sempadan dalam kehidupan.

          0

          0
    • ntahpape says:

      Dulu mase nk bcerai ngan arni..awie dok kutuk arni mcm2.. tp arni xde pn kutuk awie.. skrg br awie kene buku dgn ruas. ada permata di buang..dkejar juga si kaca.. suka tgk arni skrg.. bertudung..manis je..

      0

      0
  2. ell says:

    semoga mereka dapat berhari raya bersama, sian kat anak-anak…

    0

    0
  3. Lionel Messi says:

    Betul ke awie ni pakai rejoice?

    0

    0
  4. Jwankaiser says:

    Kat sini kita dah nampak siapa benar siapa salah. Berani kerana benar takut kerana salah. We all support u awie.

    0

    0
    • dena says:

      awie ni pun xde elok mane…. harap die boleh ingat ape yg die buat kat bekas bini die pasal pompuan yg die tumbuk ni… makin tua usia buka2 lah akal lepas ni…

      0

      0
      • Anonymous says:

        Seburuk awie pun dia ayah yg bertanggungjwb. Ko tengok bekas laki rita rudaini. Macam tahi.buat anak jer pandai.

        0

        0
        • dena says:

          aku tak sebelahkan bini die pon…tp bila kenang2kan balik patutnye die fikir mungkin ni petunjuk sebab pernah abaikan bekas bini die dulu pasal rozana ni..jadi muhasabah diri…berubahlah…. hak anak2 arni pon die dapat sbb tu syarat yg dibagi kalau arni betol2 nak bercerai…

          btw…bekas laki rita mmg tahi pon

          0

          0
    • KETINGGALAN says:

      bila baca komen korg pasal awie-arni, terus aku google kisah dia dlu. haha..

      0

      0
  5. meme says:

    SEMOGA ALLAH SWT MEMBERI KEBERKATAN DAN MELINDUNGI KITA SEMUA. AMIN. SIAPA YANG BENAR SIAPA YANG SALAH BIARKAN ALLAH SWT YANG MENGHAKIMINYA. ALLAH SWT MAHA MENGETAHUI SEGALA2NYA.

    0

    0
  6. minah jambu idop umno ! merah biru says:

    tahniah awie u telah dapat hak penjagaan sementara lov uuuuuuuuuuuu semoga u dn anak2 u dapat berhari raya bersama2 god bless..

    0

    0
  7. Anonymous says:

    maaf rozana, tangisan awak x berjaya di mahkamah. awie xde kuar ape2 kenyataan kat mdia pun. tp dr segi keputusan mahkamah org dpt nilai sape betul sape salah

    0

    0
  8. senyum says:

    xpaham la uolss.. kenape awie yg dpt hak pnjagaan ank2? kenape bukan rozana. sy xtahu.. tu yg tny

    0

    0
    • kak lom says:

      dah org tak bagitahu tak payah lah ditanya2… hakim yg lebih tahu..sbb die yg buat keputusan…kita org luar baca je….jadikan iktibar utk rumahtangga kite pulak nanti

      0

      0
    • waaalaaweiii says:

      elok la dapat kat awie…dia bapak dia patut urus keperluan anak….bini dia mana keje….xder hasil pun….nanti dpt kat dia asyik mintak duit…konon utk anak tp guna sendiri….nanti jadi mcm laki rita rudaini tu….nak tunggu perintah mahkamah baru nak bagi duit kat anak…kalu tak haremmmm…..nak berbini lain pandai, buat anak pandai….keperluan anak “entah tak tahu…mak dia ada…mak dia kan keje…asal tak mintak….biar la mak dia tanggung”………kan mcm lahanat perangai jantan keparat tu

      0

      0
  9. weng weng says:

    pi keja malam2 sape jaga anak??

    0

    0
  10. mieda says:

    maybe mahkamah tgk dr segi pendapatan awie, tmpt anak2 tinggal.. sbb rozana tak kerja..lari plak rumah mak sendiri.. n maybe Awie dpt buktikan apa yg rozana buat pada dia dan anak2… mahkamah akan tgk dr situ.. kesian apabila hak ibu diketepikan.. tapi nak buat camne..kebajikan anak2 perlu diutamakan…

    0

    0
    • nira says:

      Tp walau apa pun bglah jumpa semiggu sekali ke?
      Bukan kah tidak cium bau syurga org yg memutuskan silaturrahim…

      0

      0
    • Aida233 says:

      Sy rasa bukan sebab awie ada pendapatan lebih yg buatkan rozana tak dpt hak penjagaan anak2. Kalau mcm tu habislah semua suri rumah tangga yg bercerai tak dpt bela anak2.

      0

      0
  11. no nama says:

    1) Awie bukan macam ACMizal dan lelaki yang seangkatan dengannya. Bila cerai, yahoo! lepaslah tanggungjawab nak bela anak

    2) Awie masa cerai kali pertama sanggup naik turun mahkamah berebut anak, kali ni pun sama. 5 anak semua dia nak bela.

    3) Brutal ka apa ka, yang aku tahu Awie seorang bapa yang sayangkan anak-anak. Susahlah nak cari lelaki yang macam tu

    0

    0
    • inspektor says:

      kalu ada butang like 1000000000000x nk je aku tekan.. tp xda.. aku setuju!!!!!!!!!!!!!!

      0

      0
      • minah jambu idop umno ! merah biru says:

        minah jambu tersangatttttttt la setuju ngan no nama….nama u sape ? hehe….gurau aje lah huhu …ac tu memang nk lari dari tangong jawab dia sebagai ayah dari anak2 dia….cian tengok anak2 dia macm tk terurus gitu pakaian anak2 dia pon ala sedih minah jambu nk cerite lah….anak2 pon nk jugak macm anak2 yg lain nk pakai pakaian branded…tapi ac ni buat bodohhhh aje ngan anak2 dia…..nanti kau anak2 tu dh besar n dh tau berpikirrrrrr tau lah dorang nk ajar bapak macm ac ni….nasib baik awie tk gitu …awie maseh lagi bertangong jawab tentang anak2 dia bersama arni dulu …awie sayangkn anak2 dia semuaaaa lov u awieeeee…

        0

        0
  12. sakura says:

    ape pn masalah antara awie n rozana klu leh jgn la babitkn anak2 .. kesian bila anak2 d halang jmpe dgn ibu sendiri .. apepn salah ibunye , ibu ttp ibu .. xda galang ganti ..

    0

    0
  13. poyo says:

    Itu baru exparte or kputusan sebelah pihak utk hadhanah sementara…dlm tempoh 14 ari rozana kena jawab kenapa x stuju dgn kputusan ex parte tu..then baru mhkmh wat kputusan interparte or kdua blah pihak..ni baru ex parte blum interparte..relax dlu..kisah masih panjang..

    0

    0
  14. Diambang wati says:

    Mula-mula rasa keputusan berpihak kpd Rozana, tetapi bila keputusan hakim menunjukkan sebaliknya. Sampai keluar arahan injuksi. There must be something very serious happened dan mahkamah berpihak kpd Awie…sendiri boleh fikir. Kan kan kan. Semoga apa shj keputusannya nanti anak-anak terbela. Awie dah menunjukkan beliau layak.

    0

    0
    • minah jambu idop umno ! merah biru says:

      overekossssssss awie layakkkkkk awie sayangkn anak2 dia…anak2 ada lah masa depan awieeeeee kalau jaga anak2 ngan baik kasi pelajaran kasi pelajaran ugama sampai tua pon dorang akan ingat kebaikan bapakkkk…rock rock jugak tapi kebajikan anak2 awie tk lalai atau abaikan baik anak dari arni mau pon anak dari si rozana penipu tu awie tetap bersama anak dia….awie tk kurong anak2 dia macm mak si budak oku tu…percaya lah awie dia saorang bapak yg baik..

      0

      0
  15. Kak jah says:

    Aku setuju ..
    Awie mmg tak bersalah dlm hal ni .
    Harap betina pukimk tu fikir, baik2 sblm buat hal lagi.
    Ingat mahkamah bodoh ke ?
    Cibai lebam punya pompuan

    0

    0
  16. yuhuu says:

    Adik aku satu kolah ngan ank2 awie dlu diorang slalu cite kt ckgu2 mummy zana skit2 rotan denda xkasi mkn baju kolah comot2 je aku tgk pdn muke ko rozana pasni kite dgr plak kakak dia si haliza kena lk kna pnerajang jepon ngan laki ahakkkssss…

    0

    0
  17. Snow says:

    Ibu tetap ibu.. isteri xkan songlap duit somi, sbb duit suami adalah duit isteri
    Yg dok komen cover si awie sbb korang x kahwin sbb ilmu cetek.
    Tgk mcmana dia buat dgn arni, now dia buat dgn wife dia skrang.
    Pisahkan ibu dan anak. Sok awie kahwin lain, sure bini baru kena jaga anak2 yg
    dah ada 5 org. Itu koje awie, aniaya perempuan x abis2.

    0

    0
    • minah jambu idop umno ! merah biru says:

      elehhhhh kalau awie kawin lagi pon ape salah Nyeeee..anak2 dia pon dh besar bukan Nye baby lagi nk kasi susu tetekkk…cakap macm orang cetek pemikiran pulak kau ni huh ! tkan lah awie tu kejam sangat tk kasi langsong anak2 jumpa ngan ibu diaaaaaaaa ! dh gila ke pe kau ni !! jangan cakap pasal arni lagi lah ! dia dh bahgia ngan laki baru dia…jangan campor adok kan arni ngan rozana penipu tu huh !

      0

      0
    • sendu says:

      Oh….terharu nya aku baca…zzzzzzz

      0

      0
    • Tipah Kurma says:

      gamaknyer ngko tu yg blom kawen kot, takde anak..
      gile ko bab2 isu simpanan duit anak sensitive kot… yg p perabih duit anak tu sapa suruh? esok2 anak tu sakit ka, masuk U ka, nak pakai duit banyak, mana nak cekau duit?? tu yg kena dengan Awie tuh.. penat dia menyimpan, ada pulak yg p berjoli sakan.

      0

      0
  18. sincan says:

    Btul kt poyo..keputusan tu dibuat sb kes dibuat secara exparte..iaitu permohonan secara sendiri atau hanya sebelah pihak oleh awie..silap2 rozana xtau..dlm byk kes mmg pasangan xtau sb itu dipanggil exparte..sb tu hakim trus bg keputusan..ni dh keluar keputusan br rozana tau awie dh mohon hak penjagaan tu..kita pun kn ingat silap2 rozana xbleh mohon dr aritu kerana die xde or xpegang surat nikah..slagi xde surat nikah di tgn..mmg apa2 pun xleh buat..itu mslhnya..klu surat nikah dipegang oleh aawie..xkena batabg idubg xtau..kn kt hangpa br tau..

    0

    0
    • Yani says:

      Saya rasa mcm ada kesilapan tu… kalau mereka berkahwin di sempadan maka rozana boleh kata dia xde surat nikah… tp sekiranya dia telah membuat pendaftaran
      perkahwinan di malaysia.. dia boleh mohon ambil surat pengesahan nikah di pejabat agama tempat dia mendaftar perkahwinan… x tahu bertanya jangan tunjuk yang awak x tahu jadi x ambil tindakan… awie mmg salah sbb memukul.. tapi lagi salah seorang isteri keluar meninggalkan anak dan suami yang masih belum menceraikan dia..mungkin rozana x tahan atau takut dicederakan..tp kenapa perlu keluar sendiri..bawa sahaja anak2 kamu.. adakah kerana kamu merasakan biar awie rasa susah jaga anak..ermm kita akan merana…saya juga seorang isteri…kalau kita dah tahu kita hidup dengan buaya jadi janganlah mencari dan memberi peluang untuk buaya membaham kita…

      0

      0
  19. aleez says:

    tak terkejut..dulu arni nazira pun dia buat benda yg sama…tak bg arni tgk anak

    0

    0
    • sokong awie says:

      Sapa ckp awie x bg arni jumpa anak2x dia..cuba tgok ig arni or anak2x dia..ada je pic arni n anak2x..awie pun tau la syurga tu bwh kaki ibu..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Maksud dia, waktu mula-muka nak bercerai dulu, kan Awie bagi piihan dekat Arni, kalau nak cerai kena tinggalkan anak, Arni masa tu dah tak tahan gila so dia pun sanggup jer. Masa tu kan dia tak bagi jugak Arni tengok, lepas keputusan mahkamah keluar baru boleh Arni tengok masa weekend. Tu pun ada sekali Arni terlambat hantar balik sibuk si Awie nak report polis anak kena kidnap pelbagai la. Marah ke maknya, janganla lepas ke anak tak bagi jumpa mak. Bukan nak kata Awie ni jahat, tapi gaya dia ni macam simpan dendam gak tengoknya. Tapi biarlah tu citer dah lepas……

        0

        0
  20. miss lady says:

    Nmpk sgt si minah tatoo tu melaga2 org.. klu berhutang bkn mcm tu caranya nak mintak.. yg hutang baru sembang sikit yg hal lain umahtangga org dicanangnya.. insaf2laa bertaubat ingat tuhan hidup bkn menongkat langit.. yes!! Rasanya tiada surat tiada call dan awie lakukan secara senyap2 bacul la.. tp aku rasa pihak rozana xkan berdiam.. bukti dipukul semuanya ada, kes naik court blk bln dpn jer .. tunggulah mungkin kebenaran ada disitu .. salah rozana kot amik duit suami tp mcm mana si awie ni boleh belasah mcm haiwan.. bini ko tu.. opsss lupa mungkin pompuan yg awie bwk kehulu kehilir tu yg dia bela hampir 6thn tu belum tersebar tp rasanya sbb ni kot bini dia tu berpatah arang.. tau ke perasaan dia bila tau ni ..xnak plak si minah tatoo ni bgtau yekkk .. klu nk membela sgt kawin jelah minah tu dgn awie.. myGOATsoul pppuiiiii…. fitnah ko tu xkan kemana..

    0

    0
    • hellooo says:

      u nie kan prempuan nama lady yg jdi pompuan simpanan awie selama 6 tahun?? jgn igt org lain xtahu

      0

      0
    • Tipah Kurma says:

      Sama laa mcm si Rozana tuh.. dok kepit Awie kehulu kehilir jugak before kawen…
      sapa2 yg pernah p DV8 masa muda2 dulu mesti taw ;o)
      So what makes she’s a good person? Dah la caras laki org, curik duit anak2 lagi.. Choi laahhhh

      0

      0
  21. WOOITT.. says:

    dosa kau awie..mempermainkan wanita.. sekarang kau pulak kena main..sakit tak??

    0

    0
  22. mimiyangdivine says:

    tak berani nak komen pasal kes pukul sebab takut kang subjudice and lagi pun kita tak tau apa yg sebenarnya terjadi. tapi mak pelik satu je la..kalau betul apa yg dia ckp kat media, ie dia sayang and rindukan ank2 dia, ngapa dia tergamak tinggalkan ank2 dia. Alasan takut. Ibu yang sebenar tak kan takut atau gentar dengan apa2. Dia akan amik segala risiko utk pastikan ank2 dengan dia. Yang kedua, mak hairan la kenapa dia tak failkan apa2 permohonan ke Mahkamah untuk hak penjagaan ank2. Kalau betul dia sayangkan ank2 dia. Setakat pegi buat interview kat media, nangis berbakul2 tu tak yah la..Cuts no ice with me. Mak tak support violence against women, tapi, if you had done what are supposed to do, all this would not have happened.

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Mak ayah bergaduh anak2 yang tak berdosa jadi mangsa… takkan anak2 rozana x nak jumpa mak dia….

    kalau anak2 x ank lain cite arr…

    0

    0
  24. xxx says:

    awie memang ayah yang bagus,tp yang bengangnya knape dia buka kelab malam??

    0

    0
  25. Sayur Sawi says:

    Dulu Awie juga dikatakan terlibat dengan beberapa kes gaduh dan pukul orang. Tanya sama pokok – “Apa sebab goyang?”, Tanya sama bangau – “Kenapa engkau kurus?”

    0

    0
  26. jeng jeng jeng says:

    awie dpt penjagaan sbb rozana keluar dr rumah..bila isteri dah keluar rumah tanpa keizinan, maka nusyuz la jawapnya..dan apabila dah nusyuz.. hak penjagaan akan berpindah pd bapa..segala bentuk tuntutan nafkah pun rozana takkan dapat…

    0

    0
    • LakiPukulBiniLoser says:

      Sebab statement-statement macam ni lah isteri-isteri yang kena sepak terajang, flying kick, helicopter kick, penumbuk, pelempang sabar je dalam neraka dunia. Sebab dimomokkan dengan perkataan nusyuz. Sebagai peringat kepada wanita-wanita di luar, sekiranya anda menjadi mangsa kebrutalan suami apa yang perlu anda lakukan adalah:

      1. Pergi ke balai polis untuk buat laporan. Ceritakan bagaimana berlaku, dimana, pukul berapa, ada saksi atau tidak, bagaimana anda dikasari. Di akhir laporan sebut yang anda ingin mendapat Interim Protection Order dan anda ingin polis mengambil tindakan.
      2. Pergi ke hospital kerajaan untuk buat pemeriksaan. Walau kena pelempang takde kesan lebam sekalipun pergi jugak sebab ini prosedur. Sekiranya suami dibicarakan mahkamah perlu lihat laporan hospital.
      3. Bawa surat Interim Protection Order dari polis ke Jabatan Kebajikan Masyarakat. Seorang pegawai daripada jabatan kebajikan masyarakat akan membantu anda untuk mendapatkan IPO dari mahkhamah. Dengan IPO ini anda tidak perlu kembali ke rumah suami sehingga siasatan polis tamat. Dan tiada soal nusyuz di sini.
      4. Follow up dengan Investigating officer (IO) di balai. Hakikatnya kekadang IO malas nak bukak kertas penyiasatan dia akan suruh anda drop chargers atau tarik balik report. Jika anda bodoh anda akan drop chargers. Dan hari-hari depan kebarangkalian besar suami akan tibai anda lagi. JADI JANGAN DROP CHARGES.
      5. Suami anda mungkin akan ditahan polis. Jika kesalahan kali pertama polis mengikut budi bicara mereka akan lepaskan suami dengan jaminan polis sementara menunggu perbicaraan di mahkhamah. Pastikan anda hadir ketika sesi mahkhamah dan dapatkan khidmat timbalan pendakwaraya atau deputy public prosecutor. Pastikan anda mendirikan victim statement dimana anda nyatakan kesan kebrutalan suami terhadap fizikal, mental dan emosi anda. Sebaiknya minta kes ini dibicarakan.
      4. Jika anda ada anak atau ingin menuntut cerai dapatkan khidmat peguam shariee. Kosnya bergantung kepada firma guaman. Anggaran dalam 10 ribu untuk buka file. Belum termasuk kos sampingan. Memang sakit. Jadi kepada para wanita sebelum kahwin fikir masak2 nak keluar daripada perkahwinan yang menyiksakan bukan murah dan mudah. Lagi satu nasihat kepada wanita yang nak berkahwin kerja supaya ada duit sendiri tak berharap kepada suami. Kalau suami nak sangat awak jadi suri rumah tangga mintak allowance paling kurang RM3000 sebulan atau sama dengan gaji awak sebelum berhenti kerja.

      5. Jika anda perlukan bantuan tambahan hubungi AWAM, Woman’s Aid Organisation dan talian nur.

      Sekian

      0

      0
  27. pandaCUTE says:

    pengalaman keluarga, once isteri lari dr rumah, jatuh nusyuz.. bila nusyuz dia x bole tuntut hak apa2 pun.. tak kira isteri di pihak salah @ betul.. kecuali kes2 tertentu.. so, belum tentu lagi rozana di pihak yg salah..

    0

    0
  28. mama mia says:

    Last year aku tengah nak pilih² baju yg bergantung kat Aeon Setiwangsa. Dalam pada tengah² aku sibuk belek baju, adala sorang mamat ni menyorok dalam celah² baju tu. Aku ingatkan sape la…. Rupa²nya Awie tengah main nyorok² dengan anak² dia. Aku memang tabik tengok dia sabar layan kerenah anak² dia tu. Tak nampak pun mana bini dia masa tu..

    0

    0
  29. gigibesi says:

    Apalah nasib bini dia tu.. dahla kena belasah mcm haiwan dianiaya plak mcm ni.. plak tu mmg ada penyibuk dlm rumahtangga dia.. kesian.. xnak plak si penyibuk ni citer kisah bini awie yg ditipu selama bertahun2 terpaksa menelan kelakuan si awie ni plak.. ditipunya bini hidup2 membela betina lain, bini xthn shopping la handbeg tup tup ko belasah dia mcm binatang.. xpikir ke bini tu bersabung nyawa melahirkan anak ko bkn sekali tp 3.. kot marah pun bkn begini caranya.. ni laa padah klu blk jer mabuk smp bini dgn pompuan simpanan xtau beza.. mygoatsoul tu muhasabah diri.. bwk2la taubat.. mcm ko yg lebih2 sudu dari kuah..

    0

    0
    • ddd says:

      ape nak heran….bekas bini die dulu kne tipu pun pasal die mmbela perempuan ni… buat kat orang…skarang rasa la sendiri plak sakit ke tidak. nak cakap bekas bini tak bersabung nyawa? beranak pinak jugak…dah besar pon budak2 tu… setahu aku jugak ‘duit anak2 yg dicuri’ tu bkn anak2 die saje…termasuk dua anak tiri die jugak..

      fikir mudah je… ari ni kita buat kat orang…esok2 orang buat kat kita….tak kena kat kita mungkin anak2 kite

      kalau shopping handbag puluh2 ribu tu jadi cara die selesaikan masalah, cara awie pulak guna kaki tangan die…

      btw, selain mygoatsoul mmg aku pernah terbaca pon lepas kena ‘belasah mcm haiwan kononnya tu’ ade orang jumpa die kat shopping mall. bukan nak kate ape lah kan…orang lain terseliuh sikit xde kluar berminggu2…tp yg rusuk retak ni boleh ke merata2 kan?

      0

      0
  30. Biskut says:

    Ramai yg kata awie tak ptt pukul rozana tu walaupun dia ada buat slh. Mmg senang kita ckp. tp kalau kita d tmpt awie blom tentu kt dpt kawal diri. bayangkan 250K d habiskan utk shopping mcm tu jer. yg penat cr duit, awie juga. tmbah plak tu duit utk anak2. tahap kesabaran seseorg ada juga bataskan. mungkin tu yg jadi dgn awie. kalau rozana spend habis duit tu utk brg2 keperluan rmh ke apa, rasanya awie takkan bertindak melampaui batas gini. tapi yer la..siapa kita utk menghakimi mereka. hanya Tuhan yg tau….

    0

    0
  31. si pemerhati yg tetap nak komen says:

    walau apa pun keaadan yg sedang dilalui, domestic violence and emotional blackmail is a big NO-NO!!!

    @mygothsoul sila muhasabah diri n minta maaf pada rozana kerana telah mengaibkannya – kalau ada bahan bukti, cara terbaik ialah dgn kemukakan di mahkamah… sila bertaubat kepada Allah juga kerana bermusuhan sesama insan n berlagak dgn rambut ala jantan yg terang2 haram…

    0

    0
  32. faz says:

    Satu je aku nak tau. Betul or tak Awie belasah si Rozana ni? Tu je yg aku tunggu2 jawapannya

    0

    0
    • jantanbertelor says:

      Confirmlah dia yg belasah.. takkanlah kepala samseng punya bini org boleh pukol sesuko hati dan dia pun takkan taknak cari sapa yg pukol. Samseng sgt dgn bini yg tak melawan tu bolehla nk digusti gaduh dgn jantan bwk segerombolan geng.. dah bantai bini tu separuh mati tap tak mengaku pulak tau takut kena sumbat dlm jail.. samseng apa samseng tak BERTELOR la jwbnya

      0

      0
  33. tambun inn says:

    selalu nmpk awie kt ipoh bermalam di hotel tambun inn bersama budak pompuan pakai braces ni.. baru2 ni kwn aku bgtau awie pegi redang xbwk bini tp dgn pompuan tu jugak.. haishhhh.. ini hukum karma… penjara janji menanti..

    0

    0
  34. intan nur azzura says:

    akak percaya awie pukul sbb ada sbb.kalu takde sbb buat apa nk pukul.
    well awie,kalu nk cari pengganti,i sudi 200%.i juga sudi jd ibu pd anak2 u…i minat kat u sejak i lahir lagi.love u awie!!!

    0

    0
  35. aku cabar 'penyibuk' itu says:

    Aku jugak percaya bini dia shopping pun bersebab!! Aku simpan banyak bukti awie memang ada pompuan simpanan kalau betul si penyibuk tu nak betulkan keadaan mengapa sebelah pihak shj dihentam klu kwn baik takkan ketinggalan wahai penyibuk.. jgn sampai sbb penyibuk ni aku post sume bukti .. jgn sampai nama S.L.A.Q yg merosakkan rumahtangga mereka terkeluar! Kebal sgt ke kepala gangster nak melawan undang2? Tunggu… lupa ke hp penah hilang #adapistolbolehlasembang #ainpukimak #adakesbunuh #sarangtebuanjgnjolokyek? #harimautidurjgnkejut

    0

    0
  36. amran pekida says:

    naya ler… sapa S.L.A.Q tu?? habaq mai nak tau sapa dia.. ain tu sapa? amran klu tau amran ajak dia pegi redang makan angin

    0

    0
  37. pishangggg says:

    Takdak peliaq .. akai letak kt juboq

    0

    0
  38. […] Awie Terima Hak Penjagaan Sementara, Rozana Dihalang Dekati Anak (82) […]

    0

    0
  39. […] Awie Terima Hak Penjagaan Sementara, Rozana Dihalang Dekati Anak (83) […]

    0

    0
  40. LakiPukulBiniLoser says:

    Walau apa sekalipun yang isteri buat lelaki tak boleh pukul bini. Tak kisahlah isteri tu menyakitkan hati ke, biadap ke. Islam dah ajar kalau nak ajar isteri ada caranya.
    Asingkan tempat tidur, nasihat, minta orang ke tiga jadi mediator (sama ada kaunselor di jabatan agama islam, ustad dan ustazah yang kedua belah pihak hormati atau ahli keluarga), kalau tak jalan dan benci sangat isteri jatuhkan talak di hadapan mahkhamah. Bukan ambil undang2 sendiri. Suami tu sepatutnya jadi pelindung bukan penganiaya isteri.

    0

    0
  41. LakiPukulBiniLoser says:

    Mungkin ada diantara wanita yang baca tentang kes Awie dan Rozana ni pun mangsa penderaan suami jugak. Bila baca kes Awie ni mungkin anda akan terfikir alamak dah lah isteri kena pukul sampai pecah muka, anak tak dapat jumpa. Nasihat saya pada wanita saya jangan percaya apa yang tertulis di media. Awie dapat hak penjagaan sementara terhadap anak sebab dia melalui peguam telah menfailkan permohonan Ex Parte. Mahkahmah memberi Hak Penjagaan Sementara secara Ex Parte bermaksud hakim dengar permohonan Awie sahaja dia terus bagi. Rozana tidak memohon hak penjagaan anak mungkin kerana sebab-sebab tertentu seperti kekangan kewangan atau tidak tahu yang dia sepatutnya berbuat demikian. Jadi anak dapat kat Awie (sementara je) sebab Awie cepat fail. Rozana boleh engage peguam untuk mohon hak penjagaan penuh terhadap anak.

    0

    0
  42. BukanMamak says:

    Saya tidak pernah mengikuti perkembangan kes ini. Baru-baru ni saya terjumpa article dan komen orang ramai tentang kes ini. Majoriti komen di dalam ruangan ini memfokuskan tentang hak jagaan anak. Walaupun saya kurang arif tentang undang-undang islam di negara ini, saya merasa hairan atas alasan apa Mahkamah memberikan hak jagaan sementara kanak-kanak tersebut kepada Awie, sedangkan pernikahan pasangan tersebut berstatus meragukan kerana pernikahan mereka belum disahkan oleh Mahkamah dan belum didaftarkan… Macamana Awie membukti dan menyakinkan Mahkamah bahawa kanak-kanak tersebut (saya tidak menyatakan anak-anak Awie) adalah hasil dari perkahwinan yang sah di antara Awie dan Rozana… Kenapa peguam Rozana tidak tidak menggunakan alasan status pernikahan ini sebagai alasan untuk menuntut hak jagaan anaknya.. Apa yang pasti ialah, andainya pernikahan tersebut meragukan..siapa yang lebih berhak ke atas kanak-kanak tersebut??? Rekod kelahiran anak tidak meragukan dan bukti ibu yang melahirkan anak tidak meragukan. Bapa kanak-kanak tersebut hanya boleh membuktikan statusnya sebagai bapa yang sah mengikut undang-undang melalui dokumen pernikahan yang sah… waAllahu a’lam..

    0

    0
  43. […] sebelum ini Awie telah diberi hak penjagaan sementara untuk anak-anaknya hasil perkahwinan dengan Rozana Misbun, kali ini giliran isterinya pula […]

    0

    0