Written by AbangNara | June 17th, 2014

Kalau otai seperti Awie pun melahirkan kekesalannya, memang agak sedih juga sebenarnya. Ini semua gara-gara lagu di dalam album baru Wings telah pun dicetak rompak sebelum ia dilancarkan. Awie ternyata sedih dengan maklumbalas yang diterima oleh penerbit album tersebut iaitu KRU Music Group. Kalau Abang Nara jadi Awie pun pasti kesedihan akan menyelubungi diri ini.

awie

Kata Awie menerusi Mstar Online:-

Dulu, saya ditawarkan untuk bekerjasama dengan KRU Studios secara solo, tetapi saya tak nak. Kemudian mereka mengajak Wings pula dan pemain gitar utama kami, Joe bersetuju, dan saya pun ikut sahaja.

Selepas album siap, kami bersemangat mahu lancarkan album tersebut sebaik-baiknya tetapi malang sekali, majlis dibuat seperti ‘melepaskan batuk di tangga’. Malah tiada sebarang poster menunjukkan ia adalah majlis pelancaran kami.

Sudahlah beberapa lagu dalam Menakluk Kosmos dicetak rompak. Dan apabila meminta penjelasan Norman (Presiden Eksekutif KRU Music) dia hanya memberikan komen menerusi YouTube. Kenapa mesti YouTube? Cukuplah satu album kerjasama kami dengan mereka

awie wings

Siapa yang tak sedih apabila hasil usaha selama ini tiba-tiba dicetak rompak dan pihak yang sepatutnya menguruskan kerjaya mereka seolah-olah buat tidak peduli. Memang menusuk kalbu. Namun selaku seorang rockers, Awie kena tabah dan bersabar menghadapi dugaan ini. Cuba duduk semeja dan berbincang elok-elok. Kalau tak boleh selesai juga, mungkin jalan keluar ialah dengan keluar daripada KRU. Tak gitu?

P.S: Pramugari China pakai jersey Brazil

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

25 responses to Awie Menyesal Bekerjasama Dengan KRU

  1. Mimi says:

    Yes, akhirnye terserlah cara marketing KRU yang plastik. hihi. bagus awie.

    0

    0
    • Olga says:

      KRU mmg x boleh pakai!
      aku dgr dorang bakal terbitkan filem Upin & Ipin!
      bersiap siagalah filem tu bakal dirosakkan oleh KRU!

      0

      0
    • wannabe says:

      awie,
      ko patut fikir masalah lagi besar.. walaupun lagu ko dah bocor kat kat internet.. lagu ko tetap x famous. aku rasa x ramai pun yg berminat nak download lagi ko pun..harap cerita camni je lah baru muka ko dapat masuk tv, suratkhabar.. kesian..

      0

      0
  2. Keturunan Nabi Adam says:

    Ni sumer poyo…haktuihhhh

    0

    0
  3. r888 says:

    mungkin dari awal dah nampak lagu wings takleh jual kot..or korang byk beri masalah pada KRU team..Norman tu jenis smart, biz oriented..while korang ni ramai yg troble maker, yg kaki mabuk, kaki pompuan, mulut pun cam haram..tu sebab KRU malas nak layan kot…kot laaaaa..kan

    0

    0
    • der says:

      Ketuk paku pulang serpih, mulut engkau apa kurangnya…

      0

      0
    • Tonkoro says:

      pa jadah si nOrman kalau bisnes oriented sbb tu la tau cmner nak tindas dan menipu orang, ptuihhh, eloklar awie dedah cara bisnes taik KRU adik beradik taik

      0

      0
    • lalala says:

      ko one of staff KRU ker? aperdah…bisnes oreinted aper nyer..slow mgmt…buat movie syok sndiri…hancus ceta fav anak aku upin ipin klau drang buat

      0

      0
    • KRU sekarang mmg teruk says:

      cuba baca balik. KRU yg terhegeh2 nak bekerjasama dgn Awie/Wings. Awie tak nak pun pada mulanya. tak logik teori ‘tak boleh jual’.

      0

      0
  4. sentap says:

    tah ape la masalah korang. KRU music bukan baru tubuh semalam. dorang da banyak sgt pengalaman. bisnes dorang pon hokei. filem pon canggih2. mungkin dorang rase lagu wings xboleh pergi. agaknye la kan..

    0

    0
  5. nok gebuzzz says:

    kru management setakat ni x d masalah….mungkin ni masalah dalaman dgn pihak wings kot….

    0

    0
  6. shahz says:

    tapi kalau dah ade produk, mestila kene ade marketing strategy. Aku rase x salah awie highlightkan bende ni sebab derang dah bersusah payah buat recording kot. Yg belajar bisnes tu remember 4 p’s – product, price, place n promotion.

    0

    0
  7. anon says:

    Kalau tak nak bekerjasama dgn KRU tak ape….. Ramai lagi artis kat luar sana yg nak. Lagu2 dia org ok be. Especially lagu rabbani “intifada”.. Selama ni aku tak pernah suka dengar lagu nasyid, tapi lagu ni lain dari yg lain. Aku cukup suka…

    0

    0
    • Orkid Indah ... says:

      Wah @anon awk ni bkn islam minat lagu nasyid ye … Alhamdulillah … jd la wlpn satu lagu nasyid iaitu Intifada … Smoga dpt hidayah …. al fatihah utk ustz asri … klu ada masa.. bnyk lagu nasyid spt raihan wlpn lama masih di gemari di seluruh dunia termasuk bkn islam …

      0

      0
      • Crumpler says:

        Hi Orkid. Alang2 u sebut ttg kumpulan Raihan, saya nk ambik peluang utk share usaha bekas penyanyi kumpulan Raihan, Nazrey Johani utk mengadakan sebuah sekolah Tahfiz di kampung beliau di Ranau, Sabah. Usaha beliau pernah highlight dlm Utusan Malaysia. Jadi kalau yg berkemampuan dan berkesempatan tu, boleh lah menderma utk menyokong usaha beliau. Setahu saya sekolah tersebut sudah pun wujud tapi masih memerlukan dana utk operasi.

        0

        0
    • nona says:

      intifada mcm lagu The Call BSB..dan byk rentak2 kru tiru BSB

      0

      0
  8. Anonymous says:

    Kalau nak tau sebagus mana sesebuah syarikat, tanya la pada ex staff dia . Tau la cerita sebenar masalah dalaman mereka.

    0

    0
  9. Joyah Bandar says:

    Bila orang Melayu bisnes. ada saja orang Melayu lain dengki. Bila David Teoh buat filem bangan pun hampa puji melantun-lantun. Bukan nak racist, tapi realiti bangsa kita memang macam tu. Hasad dengki menguasai diri. Mesti mesej Joyah akan mendapat dislike paling tinggi sebab, ramai yang sensitive tak bertempat. Sekian.

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Bagi aku wings da kurang idea utk album baru ni.
    Cara pembikinan lagu pun da takde wings nya lagi.

    Cuba la dok berbincang jgn la nk salahkan Kru kalau lagu awak tu taklaku sangat Awie

    0

    0
  11. politik says:

    pelik.. kalau kritik syarikat melayu mesti kaitkan habis dgn cina india kadazan bangla bagai. melayu tak boleh kena kritik. manja siot… hdp atas bumi ni kalau nak jd manja sgt baik duduk bwh ketiak mak masing2. tu mmg melayu sejati.

    0

    0
  12. nanako says:

    kru mmg suka ciplak karya org. kalau tak caya rajin2 la layan lagu oversea yang tak glamer. mesti ada sangkut dgn lagu2 diaorg. sama okey.. payment staff pun lambat bayar. kita tau la sebab kita penah kene dulu. sori kru

    0

    0
  13. miss olga says:

    biasa laa kalau geng-geng pencacai BN mesti diselitkan dengan menipu orang…derang ni kalau tk tipu mmg tk sah….macai!

    0

    0
  14. […] Awie Menyesal Bekerjasama Dengan KRU (23) […]

    0

    0