Written by AbangNara | May 10th, 2016

Vokalis kumpulan Wings iaitu Awie mengaku bersalah atas pertuduhan menyebabkan kecederaan ke atas bekas isterinya, Rozana Misbun dalam kejadian di kaunter PNB Jalan Tun Razak dua tahun lepas.

Awie atau nama sebenarnya Ahmad Azhar Othman, 48, menukar pengakuannya kepada bersalah dihadapan Majistret Husna Dzulkifly selepas pertuduhan pindaan dibacakan terhadapnya.
awieHusna menjatuhkan hukuman denda sebanyak RM2,000 atau dua bulan penjara sekiranya gagal membayar denda berkenaan pada prosiding di Mahkamah Majistret di sini pada Selasa.

Mengikut pertuduhan Awie didakwa dengan sengaja mendatangkan kecederaan terhadap Rozana, 38, di kaunter Permodalan Nasional Berhad, Jalan Tun Razak di sini pada pukul 3 petang 2 Jun 2014.
awieAwie didakwa mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan yang boleh dihukum penjara sehingga setahun atau denda sehingga RM2,000 atau kedua-duanya jika sabit kesalahan.

Pertuduhan itu dibuat oleh Timbalan Pendakwa Raya Ahmad Zikri Jaafar manakala Awie diwakili oleh Hazman Harun.
awiePada 15 Februari lepas, Awie yang juga bapa kepada lima anak itu mengaku tidak bersalah terhadap pertuduhan mendatangkan kecederaan terhadap Rozana, 38. Sumber Mstar Online.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

38 responses to Awie Mengaku Bersalah Cederakan Rozana Misbun, Didenda RM2,000

  1. pehah says:

    rm2000 ribu je denda??? mcm bangang

    0

    0
    • SMN says:

      Bawah seksyen yang Awie didakwa memang denda maksimum RM2,000.00 atau penjara setahun. Maksudnya majistret berikan denda maksimum kepada Awie.

      0

      0
    • Pekerja Gomen says:

      Sebab tu dia mengaku bersalah…
      Kos bayar peguam lagi mahal kalau nak fight.
      Belum kira masa yg dibazirkan turun naik court…

      Kalau 200ribu… konfem dia lawan…

      0

      0
      • SMN says:

        Betul. Rasanya sebelum ni Awie kena tuduh bawah seksyen yang hukuman dia lagi berat (sebab tu dia tak nak mengaku) jadi bila tuduhan dipinda dia terus mengaku salah sebab hukuman lebih ringan.

        0

        0
        • minah jambu harapan nenek says:

          kenal..ngape ngan dia ? misspoco dh kawin ngan datuk ke ? mana dia skarang ?

          0

          0
    • minah jambu harapan nenek says:

      lov u awieeee..

      0

      0
      • Black Cat says:

        Minah jambu ko umur brape
        ko knal x pngkomen dlu nickname dia MISSPOCO,knal x

        0

        0
        • Anonymous says:

          Black cat – Aritu ko cari pengkomen dulu2 kan.. Zaman2 kegemilangan BN..aku tahu sape dorg..dr BN kami berkumpul di FB serta whatsapp hahaha

          0

          0
        • Black Cat says:

          Anonymous di bwah ni knal ke depa
          sya knal miss poco,aries,pet,antu,eclipse,kasih,yanie hakim n rmai lg la tpi saya dh lost contact depa la
          awk knl sape?

          0

          0
        • minah jambu harapan nenek says:

          kenal ..kenape ngan dia ? dia dh jadi artis ke ?

          0

          0
      • minah jambu harapan nenek says:

        kenal..kenape ngan misspoco ? dia dh kawin ngan mat salleh ke ? atau dia dh tk tingal di Malaysia lagi ?

        0

        0
      • minah jambu harapan nenek says:

        black cat mana misspoco skarang ? dh lama minah jambu tk bebual atau main komen komen ngan dia..ramai pengomen yg dulu dulu minah jambu dh tk Nampak lagi dorang komen ape2 kt BN ni..

        0

        0
    • Pedop says:

      Abg awie Len kali lepuk lg trok dr ni sbb muka ex abg awie ni memang menggeramkan n mcm bapok yg belum betul2 jadi Bapok.

      0

      0
  2. Kristal Biru says:

    Baru nk ngaku.. ‘poyo’ nau la awie nih.. rozana pon penuh dgn ‘misteri’nya.. ntah pape je la dia bedua ni..

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Haa rm 2k je.. Celah gg Awie bayar.. Klu bole kali pnjara la org cmni bhaya salah ckit pukul.. Sdangkn org curi susu sbb x mmpu pun kna pnjara.. Mahkamah dunia kn..

    0

    0
  4. Anonymous says:

    senang .. bayar denda .. move on … dah banyak sangat ex wife dia makan dia .. ok la tu ..

    0

    0
  5. Anonymous says:

    ngaku jela awie benda dah terbentang depan mata..ni bukannya filem mat saleh orang nak tanya kenapa ko buat..mahkamah malaysia asal dapat bukti ko buat je memang ko kena..okla tu ngaku kena denda rm2000 je dari mati2 ko ngaku tak salah tapi dibuktikan salah lebih banyak ko kena bayar t

    0

    0
    • SMN says:

      Pembetulan ya, seksyen yang Awie dituduh tu memang hukuman maksimum untuk denda RM2,000.00. Jadi kalau bicara dan didapati bersalah dia tetap akan didenda RM2,000.00 maksimum. Bezanya kalau dia teruskan bicara dan didapati bersalah, dia kena tanggung kos perbicaraan. Itu yang buat dia keluar lagi banyak duit.

      0

      0
      • Anonymous says:

        SMN pun ckp klu didapati bersalah kn keluar lg banyak duit tuk pbicaraan. so di mana pembetulannya??? btlla anon atas tu ckp

        0

        0
  6. entah says:

    Awie ni dah tua bangka asyik nak balun orang je.. kau tak kesian ke kat perempuan?? berlakon bukan main lagi cam hormat sangat kat perempuan… Kepada bakal isteri awie.. kau ingat2lah ya sebelum kawin,, Awie ni ayat memang power.. penumbok pun power jugak…

    0

    0
  7. chetaktaulah says:

    2 ribu ajeeeee…
    lebih baik takyah denda!!
    buat penat “adminstrative work” aje

    0

    0
  8. Mek Ti says:

    Just nak bagi tau.. kenapa lagu Janna Nick mcm lagu org buta selalu kat tepi jalan tu ek? muzik keyboard tu………… :(

    0

    0
    • Anonymous says:

      hahahhaahhahaha ni lawokkkk. tetibe kuar Janna Nick. lol

      0

      0
    • Anonymous says:

      Ikut kemmmpuan suara la

      0

      0
    • whio says:

      all this while aku ingt lagu jananick tu lagu maya karin…haha..sbb suara cam nak sama…tp biasa kalau maya karin mmg jrg stesen radio mainkn. sbb tu heran yg lagu ni x sedap,suara biasa2 sj tp slu plak main dlm radio. sehari nk smpai 3x dgr dlm radio era..

      0

      0
  9. kak leha manja says:

    NIE LAH SALAH CONTOH ARTIS YANG TIME KAWIN SENYAP2..TIME BERCERAI RIUH 1 MALAYSIA…. SAMA GAK DGN SI RITA TU….
    SUNGGUH ANNOYING LA DEPA NIE

    0

    0
  10. Mma8 says:

    Kalau i tau sekadar 2k denda untuk pukul orang…i dah belasah bangla yang gosok konek dia kat punggung i di lrt… bukan i pakai seksi pon…i kenyesal tumbuk dua tiga kali jer…kalau i tau denda cuma 2k i tumbuk muka biar gigi pecah dan tarik tendang konek keras dia tu sampai hancur…sial punya bangla…

    0

    0
  11. Anonymous says:

    last2 mngaku gak sblum dulu bukn main smpi kuar anak2…klu aku dah tau manusia kepura2an ni dah malas…..apa lagi nk tgk muka dia ats stage..huhuhu…

    0

    0
  12. The truth says:

    Rm2000 je ye. Hmm. Tinggi sungguh kedudukan wanita dlm islam kikikiki. Jgn jd mcm kt negara Saudi sudah lerrr ulama’ famous rogol anak sbb katanya anaknya yg umur 5 tahun tak virgin dah, pastu bunuh anak perempuan dia tu sbb memalukan family. Pastu jugde kata bayar blood money je (dah lah rendah dr blood money kalau bunuh anak laki!) je dkt mak. Fikir 10 kali sebelum sanjung benda extreme. Benda buruk depa tak tunjuk kat kita.

    http://www.judiciaryreport.com/celebrity_muslim_cleric_rapes_kills_5_year_old_daughter.htm

    Tq

    0

    0
  13. jangankasihentamsamadia says:

    say NO to domestic violence !!! ada kot cara lain nak berbincang, tak usah lerr nak naik tgn bagai…. hadooooi…

    0

    0
  14. kaki seks tak pe..jgn kaki bantai says:

    Awie hanya berani pukul bini aja…kalau dia kena pukul dengan
    lelaki baru dia tau. Siapa siapa yg kenal lelaki yang sering pukul
    bini/temanita tentu tau yg inilah jenis lelaki yg tak guna di-jadikan suami.
    Habis manis badan di-bantai…masa suka di-kongkek puas2…dah beranak
    pinak ada aja yg tak puas di-mata.

    Kepada perempuan yang nak rasa penangan Awie silalah mohon jadi calon
    isteri dengan lelaki yg tak guna ni…atau boleh juga mohon jadi isteri Jamal
    Abdilah pasti best!

    0

    0
    • Kundas says:

      Betul. Dari dulu dia ni hidup tak tenang. Muhasabah diri la Awie. Bercinta dengan Erra pun bermasalah, berbinikan anak dara sunti Arni Nazira pun dia gi poligami. Dah pompuan ni dia kata buat hal abiskan rete, ko nak salahkan sapa? Ko yang hangkut ke Siam dulu kan? Salah ko sendiri la Awie..aku sikit pun tak simpati

      0

      0
  15. natalie says:

    tak tau dalam kes nie sapa yang bersalah. tapi untuk labelkan awie lelaki yang suka pukul ppn tak adik rasanya. Sebab bila dia dengan erra 5 tahun takde pulak pukul bantai… sama jugak dengan bini pertama dia… takde kes pukul memukul pun. And kalau awie nie suka pukul ppn, da lama dia pukul bini dia tapi dia nie tak. cuma lepas dapat tahu duit lesap aru dia naik angin sampai tak bole kawal. Memang betul, org yang selalu tenang, tak mudah marah kalau naik angin ah, habis semua. Mungkin da sampai tahap da bini dia buat dekat dia. kalau awie kaki pukul, mesti anak anak dia semua takot dengan awie tapi hakikatnya anak anak dia semua suka syg dan prefer awie dari mak mak drg sendiri.

    kes pukul nie, memang semua orang mesti salahkan lelaki dan kesiankan ppn. tapi kadang-kadang ppn nie suka mainkan peranan jadi victim walaupun dia yang salah. awie amek keputusan yang bijak untuk mengakuje dan tamatkan kes kes semua nie. lepas nie da tak payah fikir mcm mcm agi. Lepas nie kena naik turun agi pasal nafkah pulak. Rasa rasanya agi lambat agi la…

    kalau nak ikutkan, artis yang cerai seperti erra senyap je. senang drg buat berbincang and takde kes turun naik pasal nafkah atau tuntuntan anak… kes awie dengan bini pertama dia pun tak byk kecoh jgak. kali nie, awie tersalah pilih ppn kot.
    harap harap awie dpt custody anak anak dia.

    0

    0
  16. Luge says:

    STUPID LAW!!

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Hai lah…jgan pkul perempuan dayus namanya..dah ko rock sngat pkul ja la drum je jgan melarat smpai pkul org…ish..ko pukul org buang duit bro ce pukul drum duit ko dpat..otak ciput la

    0

    0