Written by AbangNara | December 15th, 2011

Awie bagi Abang Nara memang mempunyai suara yang legend. Tapi kali ini Abang Nara taknak bercerita tentang kelegendan suara Awie, tetapi tentang sebuah kisah pergaduhan yang melibatkan Awie baru-baru ini di Langkawi. Tak sangka ada jugak mereka yang berani mencari gaduh dengan Awie. Kalau Abang Nara tak terbayang kena hentak dengan lengan Awie yang besar tue.

awie gaduh di langkawi

Menurut Awie, pergaduhan kecil tersebut terjadi kerana keenggannya mengambil gambar bersama beberapa orang di dalam kelab. Kata Awie:-

Punca pergaduhan tersebut adalah kecil apabila saya enggan bergambar dengan mereka di dalam kelab. Saya beritahu kalau nak bergambar, ambil di luar kelab sahajalah tetapi mereka tidak hormat permintaan saya.Kerana tindakan itu mereka melakukan provokasi dengan mengeluarkan kata-kata kurang enak sehingga membangkitkan perasaan marah saya. Kira-kira 30 orang telah datang untuk menyerang saya di luar kelab tetapi mereka tidak berjaya menyentuh saya dan disebabkan itu mungkin mereka lebih berang terhadap saya. Anda (wartawan) boleh melihat sendiri tidak ada satu lebam pun berada di badan atau muka saya, jadi laporan mengatakan saya dibelasah teruk adalah tidak benar.

Tiada sebarang laporan polis dilakukan oleh Awie dan pihak yang terbabit. Apa pun Abang Nara berharap agar Awie kalau nak gaduh pun janganlah gaduh sampai tertumbuk peti suara. Kang tak pasal-pasal negara kita kehilangan suara emas miliknya. Apa pun tak sabar nak menonton Konsert Awie dan Ella di Istana Budaya tak lama lagi. Hidup Awie ~~

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

97 responses to Awie Akui Bergaduh Di Langkawi, Kata Kesat Berunsurkan Provokasi Menjadi Punca

  1. Bro 10 Inci says:

    wor 30 org pukul, awie 1 calar pon tarak?? ni mmg ABANG LONG sebenar nih….

    0

    0
  2. U.P says:

    betul.. 2 hari lepas aku jumpa dia makan kat ukay perdana sihat and tak ada kesan lebam langsung pun.. senyum je memanjang.. nak tegur takut sebab member2 dia ramai.. awie memang rocckkkkk :)

    0

    0
  3. Ume says:

    30 orang nak pukul pon takleh sentuh??? WOOOWWWW,, cayalah Awie!!

    0

    0
  4. mokde says:

    Tak ada plk org nk 1st hr ni.awie mmg cool.

    0

    0
  5. Sembiluuu... says:

    tgk la bodyyy dia….hehehe

    0

    0
  6. ahkak puaka says:

    MMG LA ORG X BRANI CUIT KO SBB KO KN AHLI PEKIDA. PEKIDA KN GANGSTER KATENYE……

    0

    0
    • kawan ahkak puaka :) says:

      AHKAK PUAKA ni memang puaka ah mulut ko..
      HAHAHAHA!!!

      0

      0
      • Mr X says:

        bab ni aku setuju dgn ahkak puaka….sebab ade sorang member aku join pekida gak….mmg awie group silat pekida….p yela, benda ni org x tau sgt…org2 pekida & org2 yg berkawan dgn member2 pekida taulah….so, org2 yg x tau tu, doklah diam2, toksah nak marah2 ahkak puaka nih….

        0

        0
    • bujang says:

      AKU NAK TURUN RUMAH SELALU AMALKAN AYAT KURSI, DAN ADA LAGILAH AYAT2 PELINDUNG DIRI, SEMOGA DILINDUNGI ALLAH DIMANA JUA……..INSYAALLAH MEMANG MUJARAB.

      ZINA , ARAK, JUDI, PERKARA SYIRIK DIJAUHKAN.

      0

      0
    • bujang says:

      Jangan nak memburukkan Pekida…..hanya ada segelintir yg. ambil kesempatan, sebelum jadi ahli Pekida perangai dah macam tu…x berubah.

      Maaf ayah aku jugak ahli Pekida…..tapi banyak buat kebajikan.
      Motif pekida sebenarnya baik…..x tau jangan tuduh macam2.
      Masuk jadi ahli baru tau…..

      0

      0
  7. zalin says:

    Yang penting, ROCK!

    0

    0
  8. nehkluxpublishpostakuagmmgakuboikotbeautifulnara says:

    tah…mende diorg neh nk amik gambar awie kt club…kantoi la awie….kate PEKIDA…..

    0

    0
  9. frinses says:

    jangan gado2…budak2 nk gado xpa…bapak budok jgn nooo…bughuk ghuper…haaaaaccccchhhhhuuuummmmm!!!!(frinses demam arini…uhuk..uhuk..)

    0

    0
  10. SEMPOI says:

    DAH AYAHANDA KERAMAT… TAK YAH GADUH PONG,, BUDAK BUDAK BALACI AWIE GENG PEKIDA OR GENG 30 GANGSTER MELAYU NI YG TOLONG GADUH TOK AWIEEE

    0

    0
  11. An Non Sense says:

    Abg BESAR Awie oh Abg BESAR Awie……..

    0

    0
  12. Tai Long says:

    ayahanda spe brani nk sentuh

    0

    0
  13. six pack says:

    Abg Long Wie !!

    0

    0
  14. orang malaysia says:

    wahh nni boleh lawan malik ni…memei ar…

    0

    0
  15. shiro says:

    bleh caya ke? mcm popeye plak..hukhuk..30 org kot..

    0

    0
  16. orang lama says:

    wahh ni leh lawan malik ni…baru ada fight

    0

    0
  17. Demo says:

    Karang kalau ambik gambar dalam kelab nampak botol arak dlm tu kata awie minum plak..

    0

    0
  18. Gojes girl says:

    AWIE KAKI GADUH !!!! MELUAT AKU!

    0

    0
  19. kungfu hustle says:

    yg 30 orang datang untuk menyerang tu munkin yg lembut2 kot.

    0

    0
  20. sober.i.am says:

    alahai awie…makin besar bicep mu makin katik aku tgk tangan kau ni…

    ni confirm dua dua parti mabuk…geng nak amik gambar mabuk emo awie taknak amik gambar….yg awie plak tersentap cepat sebab mabuk bile ada kata kata menyakitkan yg die dgr…cube salah satu parti tak mabuk…mesti tak layan nye aura negatif yg ada kat situ…

    kesimpulannye: kalau mabuk bende tak nak jadik senang akan terjadi…so takyah laa nak mabuk…buat hangover esok pagi je

    0

    0
  21. Minah Jambu 24jam Cium bontot says:

    Kejap aje pancut awie ne…x puas mak.

    0

    0
  22. luvlavender says:

    abes yg isu kacau ank dare org 2 caner plak. ade ke tidak…heheee

    0

    0
  23. hamba Allah says:

    Untuk pengetahuan,saya agak tak percaya awie dibelasah kerana beliau merupakan ahli tertinggi dalam persatuan silat helang putih..(saya seperguruan dgn gurunya) ..agak kelakar statement dimana dia dibelasah,mungkin tidak,,,tapi pengajaran untuk awie jua,langit tak selalu cerah,dan ada yang lebih bagus dari kita diluar sana…insyaallah jadikan pengajaran buat awie dan rakan2 artis yang lain….insyaallah…
    p/s: maaf..sekadar berkata2

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      kalau dh banyak jantan pukol satu jantan tu makna nye jantan2 semua tu tkda BODEK !!! KONEK tu campak kn kt sungai serawak kasi buaya ratah !!! kalau ramai je berani huh !!!!

      0

      0
  24. PUKIDA says:

    Eleh…umor semaking tuo..patut perangai lagi bagus. ni tidak..bergaduh jer lah.. belum kena buku dgn ruas. korang ingat bagus sgt ke PEKIDA tu? hampeh!! bagus lagi si Ambiga…..nak buat Sexsualiti Merdeka…semua melayu gi sokong dia….maner otai2 PEKIDA? gi la pukul si Ambiga tak sedor diri tu…..setakat pukul bangsa melayu sendiri…boleh la. yng lain hampeh!!!

    0

    0
  25. kekasihbotak says:

    kejap ade kate die abg long,kejap ade kate die ayahanda..korang yg xtau pape diam je la…dia ayah ke abg long ke,lantak dia la.budak die rmai kot.bkn gangster,tapi pejuang.aku suka awie ! maju lah Wangsamaju !

    0

    0
  26. Piston Pecah says:

    taiko-taiko tu nak ambik gambar… sekali tak dapat terus nak mengamuk…

    0

    0
  27. joyah sport says:

    si budak awie ni takde kijer lain ke? asyik nak bergaduhhhh aje..takde ke rasa malu kalau cerita keluar pasal kau semuanya negative? emm alahai..

    0

    0
  28. lucifer says:

    usah dibanggakan dgn kekuatan…. kelak bila mati, kekuatan org lain diperlukan utk angkat jenazah ko…

    p/s: mungkin mereka terlupa akan kewujudanNya….

    0

    0
  29. MANA ADA 30 ORG REMBAT AWIE,SORANG JE GURU SILAT BUNGA YG REMBAT AWIE DGN 2 BONZER DIA..TAPI DIA NK REPEAT TAPI SIDE2 3LINE LGKAWI MASUK CAMPOQ..SBB TU TAK JADI REPORT POLIS..REALITINYA MMG AWIE KENA REMBAT,SAJA DIA NGAKU DIA TAK DISENTUH,AYAHANDA W.MAJU KATANYA,ABG LONG MERAH 36,MALU LA KALAU NGAKU KENA SENTUH… KES KAT LANGKAWI NI UMPAMA BUKU BERTEMU RUAS

    0

    0
    • guru silat bunga poyo... says:

      hurm.. jalan cerita dah menarik.. ko berada di tempat kejadian ker?

      0

      0
    • jgn disangka sungai tiada buaya says:

      langkawi terkenal dengan kisah dongengnye..
      pelawat datang dari pelbagai bangse..
      klu sungguh bagai dikate..
      eloklah kite berbaik sahaje..

      p/s : buang yang keruh..ambil yang jernih..
      insyllh sumenye akan lebih baik…

      0

      0
    • mulut capoi says:

      Jangan main2 ngan orang Kedah…..bagi penumbuk berdamaq muka.
      Bagi penyepak tersungkuq.
      Bagi penampak menggelepaq.
      Belum lagi silat pulut…..melekat…….kelepiaq hang tang tu.
      Tak bolih lari pi mai pi mai dok tang tu….

      0

      0
    • mulut capoi says:

      NASIB BAIK X DICAMPAK KELAUT…..

      0

      0
    • teja_lekiu says:

      btl…neh cita yg sbnrnya….bunga jgn disangka sekadar bunga…dlm bunga ada maksudnya…

      0

      0
  30. awok says:

    aku rasa korang kalau dalam situasi awie ni mesti korang dah cabot. selalu yg sembang cakap pendek lah ape tu semua la yg kalau perang dia dok belakang. pastu orang berani kau nak kutuk plak. . cite macam korang berani je. dia mesti lah ade sebab kenapa dia taknak amek gambar dalam club tu. ape dah

    0

    0
  31. ciput says:

    tapi xde mention pun sal club pe…korg cpt sgt menghentam…kalau la club yg dmksudkan tu tempat yg bukan ada air setan ke, dancing2 ke..korg nk kate apa? fitnah ooo… bek xyah wt spekulasi awl ckp tu la ini la…ishhhhhhh

    0

    0
  32. awek selseme says:

    jgn tumbuk peti suara??????

    ahahahah lawak abg nara nih

    0

    0
  33. pukida @pukimakdia says:

    3line memang penakut sebenarya…kalau one by one xde yg berani…harap geng2 ramai berani la..bongok betul

    0

    0
    • awie x langga tmpt org..org yg langga hiburan die..nk pukul awie sorg,tpi pggl geng kt 30 org..ape cer? terang2 org sane takot..cube org yg x puas ati 2 one by one dgn awie,gerenti x berani nye..rmi2 blh la..

      0

      0
  34. saye nk komen skit bley?? says:

    ala….korg ni…asal ckp kelab je tros pk kelab malam…..pe r otak xberkembang langsung..ni mst xminom susu kecik2 ni….kot die g kelab haus disney ker..xker malu die nk ngambik gambo kt c2..kantoi r die pakai baju miki maus….pe r,..cube pk yg baik2 je…xbley erkkkk????????????

    0

    0
  35. puteri kediri says:

    awie ni mcm periuk api.kalo org tak kaco dier ..dier tak kaco org ler.

    0

    0
  36. Tina turner says:

    Aku denga awie ni abg long jelatek

    0

    0
  37. achik says:

    aku org langkawi..
    kesan berebut pompuan ja..
    kelab tu nama SUNBAR kat cni..
    kpala tgh pening maila tak kluar kata macam2

    0

    0
  38. achik says:

    Al-kisahnya, minggu lepas Awie telah turun ke Pulau Langkawi untuk menghadiri satu mesyuarat PEKIDA Malaysia dan seperti mana lelaki lain, Awie keluar untuk menghabiskan masa bersama dua orang rakan beliau yang kami di’fahamkan sebagai bodyguard Awie.

    Ketika berada di sebuah pusat hiburan, Awie telah bergaduh mulut dengan seorang lelaki atas sebab sebab yang tidak dapat di’pastikan dan ia’nya mencapai kemuncak apabila Awie melontar cabaran dengan memanggil lelaki ini sebagai penakut dan bacul.
    Dan, terjadilah pergaduhan fizikal yang sah sah berpihak kepada Awie dan dua orang bodyguard beliau itu. Awie turut di’laporkan menggunakan buku lima dalam pergaduhan tersebut.

    Episod 2 – Si Abang Balas Dendam
    Lelaki yang teruk di’belasah ini mengadu kepada abang beliau yang terus berusaha mencari Awie dan rakan rakan’nya malam itu juga — adik sendiri kena belasah, siapa yang boleh duduk diam.
    Awie dan dua orang rakan’nya telah berpindah lokasi berhibur malam itu dan si abang kebetulan berjumpa dengan mereka di Sunba Retro Bar. Sekali lagi pergaduhan fizikal terjadi.
    Namun nasib kali ini tidak menyebelahi Awie dan rakan beliau kerana si abang seorang diri berjaya mematahkan kekuatan mereka bertiga — maklum’lah, si abang adalah guru Silat Bunga Kedah.

    Episod 3 – Awie Buat Laporan Polis
    Oleh kerana tidak berpuas hati dengan tindakan si abang dan kerana kedudukan beliau yang agak selesa dalam persatuan, Awie di’katakan telah mengarahkan beberapa rakan’nya yang lain untuk mencari si guru silat ini.
    Dan, Awie di’khabarkan telah membuat laporan polis yang konon’nya beliau telah di’serang tanpa sebab malam tersebut. Kesudahan nasib si abang tidak dapat sumber kami pastikan.

    0

    0
  39. manoi says:

    aku 300 org pukui aku xda apa gak, hahaha sembang mamak maa.

    0

    0
  40. PAK ANG ! says:

    awie ni nk tunjuk hero…
    langgaq tempat orang pastu nk angkat kening plak…
    dia nk naikkan nama dia…
    mmng nama dia awie suka langgaq kawasan…
    ngap ngap !

    0

    0
  41. langkawiori says:

    buat uat awie dan konco-konconya. hang buat statement seperti org langkawi ni gangster. kalau org langkawi gangster takkan ada sorang pun artis malaysia mai melancong di langkawi. hang mai rumah orang buatlah cara mai rumah orang. masuk kandang harimau mengaum masuk kandang kambing mengembek. ni hang p mengembek melampau lampau di kandang harimau dapatla habuan. tu pun nasib hang boleh balik kl. kalau tak dok dalam spital jawabnya. lain kali mai negeri orang hormat kawasan orang. hang ada tanah ka rumah ka hang orang luaq. hormat orang2 tempatan sini ok. lain kali buat setakat abg long langkawi cari hang kami sendiri akan pastikan hang menginap di spital langkawi. macamni nak jadi ayahanda pekida. jadi ayahanda gangster hang bolehlaa. janganlah tambahan tomahan negatif kepada pekida ayah awie. dari langkawiori ///

    0

    0
  42. pakcik says:

    Geng 30 v Geng 36.. siap kena warning ngan tok guru silat jgn masuk langkawi lg.. awie bapak 36.. nk join byr RM3600

    0

    0
  43. JEBON says:

    AWIE MEMANG GANGSTER 36.. SAPA NK JOIN 36 BYR RM3600 JER UTK JD AHLI

    0

    0
  44. langkawi brutal says:

    kalau x nk kena kutuk pa slah nya jauh kn dri dri club tuu lagi buss knn

    0

    0
  45. rex says:

    woih, awie tu memang tau dia kat tempat orang.takkan dia nak serang orang tu tak tentu pasal.mesti orang cari pasal dengan dia la tu.dah orang tak mau ambik gambar nak paksa2 plak.nasib baik awie ni jantan kalau dia perempuan tak tau la camna nak selamatkan diri dari peminat mental camtu

    0

    0
  46. kongsi says:

    alahai aku knl sgt awie ni, kami sepayung die ok jer, kalo dia xsalah dia nak tkot watpe, korang je kaco die.. g pn aku bdk kdah aku tawu la, korang saje cari pasal ngn die, kmi ok jer,g pn die baek si awie ni… 2 pn nsib baik awie xkutip sekor2 bdk2 tu.. kalo x,aku rasa bdk2 kongsi wat smpai lunyai..

    0

    0