Written by AbangNara | July 14th, 2016

Othman Misbun, bekas abang ipar kepada Awie telah mendedahkan bahawa penyanyi rock tersebut mempunyai sebuah kelab malam di Ipoh yang diberi nama Malai Rock Station Bistro di hadapan Hakim Syarie Ibrahim Deris. Othman Misbun yang juga merupakan pengarah sebuah syarikat penerbitan drama dan filem berkata, dia pernah pergi ke kelab malam tersebut itu kira-kira 4 tahun lalu. Menurut Othman, sumber kewangan yang diperolehi oleh Awie menerusi perniagaannya itu tidak sesuai dijadikan nafkah anak kerana kelab malam tersebut turut sama menyediakan arak.

awie kelab malam

Kata Othman Misbun:-

Saya pernah pergi ke kelab malam itu sebanyak dua kali, sekali saya memasuki kelab malam itu manakala sekali lagi saya hanya melalui kelab tersebut. Pada pandangan saya, bisnes yang dilakukannya (Awie) saya anggap tidak elok kerana kelab itu menyediakan arak yang haram di sisi agama apabila antara sumber itu diberi kepada anak-anaknya

awie kelab malam

Bila kes dah masuk mahkamah, memang segala apa yang rahsia sebelum ini akan terbongkar, lebih-lebih apabila kes untuk penjagaan anak. Semoga segalanya dapat diselesaikan dengan segera. Sama-sama kita doakan. Sumber Kosmo.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

50 responses to Awie Ada Usahakan Kelab Malam, Sediakan Arak – Othman Misbun

  1. Anonymous says:

    bekas laki nak jaga anak salah, tak nak jaga pun salah. korang jerlah betul,,biarkan rozana dengan bebird gold misterinya…

    0

    0
    • Pekerja Gomen says:

      Dah lama tahu pun…
      Awie pun bukan rahsiakan dia ada kelab malam…
      Umum tahu…
      Yang aku pelik… masa adik ko jadi bini Awie dulu…
      Masa ko pi kelab dia 4 tahun yg lalu dan nampak arak…
      Masa tu adik ko berjoli sakan ngan duit tu..
      Beli barang2 branded…
      Masa tu takde plak ko cakap kat adik ko…
      Duit tu haram yek?
      Confuse kejap

      0

      0
      • humble says:

        memang haram bisnes kelab mlm awie tu…tapi rasanya awie tetap ada pendapatan lain dalam nyanyian yang halal (asalkan tidak melalaikan…rujuk ustaz yea)…mungkin duit itu sesuai di beri makan minum pada anak2nya….tapi rozana tak tau pulak kalo dia ada bekerja or tak…

        0

        0
      • minah jambu - safety first says:

        kenape bekas abang ipar rozana ni sebok nk cakap pasl ni semua kenape tk cakap dari dulu lagi pasal kelab malam awie ada jual arak ? dh nama nye kelab malam tkan awie nak jual air katira pulak …arak bukan minuman untok orang islam tapi kalau nk rasa2 togok aje lah ! kalau ingat bende tu haram ha jangan togok itu terpulang lah pada diri masing2 halal haram sendiri pikir la…kenape nk salah kan arak di kelab malam ? dh dari zaman dulu2 lagi kelab malam ada jual arak pe ! lov u awieeee..abang rozana jangan nak banyak colok sangat lah !!!

        0

        0
      • ash says:

        kaaannnnnn
        mata RM semata…

        0

        0
      • Hani says:

        Betul, Awie memang ada kelab dari dulu lagi dia memang dah war-warkan. Benda tu memang dari dulu lagi dia kena kutuk, yang peliknya apahal pulak bekas abang ipar beliau tetiba keluar statement mcm ni? Dulu masa adik beliau hidup dengan duit kelab tu tak bising pula???

        0

        0
    • bbycumil says:

      mase belom cerai xde isu halal haram pon..ko gune je duit tu utk mkn utk shopping handbag mahal..now dah cerai tetibe ckp pendapatan awie haram..

      0

      0
  2. missv says:

    dah cerai mcm2 la yg buruk kuar…smpi abg ipar duai msuk cmpur…propa tul family rozana ni…

    0

    0
  3. KUCING says:

    dulu masih lagi laki bini tak de pulak nk membantah..
    disogok duit hasil haram pon terima je..kecik tapak tangan padang bola ditadah tadahkan.
    la ni dah bercerai berai ungkit pulak.
    nape dari awal mase sawi nak bukak kelab malam tak nak bantah? tak nak nasihat?

    0

    0
  4. sue says:

    it’s an open secret lah. or rather it’s no longer a secret. umum tau yg awie is the owner of that club. kedua2 pi la muhasabah diri. dua2 pun ada buat benda yg x elok di sisi Islam (i.e. kelab & arak, benda2 khurafat..). apa2pun anak2 x bersalah. fikir2kanlah mak bapaknya oii.. kesian kat budak2 tu..

    0

    0
  5. cermin dulu diri tu.. says:

    nara tak sedar dia juga makan hasil haram jual gosip bg anak bini makan..awie dgn kelab malam bukan benda baru

    0

    0
  6. izzy says:

    wpun awie dan kelab malam nye bukan benda baru, haram tetap haram.

    0

    0
    • Anonymous says:

      apa dia yang tak haram . ko mengumpat kat blog gosip ni ko ingat halal ??

      0

      0
    • minah jambu - safety first says:

      haram memang tetap haram itu terpulang la pada diri masing2..kenape mesti nak cakap2 lagi pasal halal haram nyeeeeeeee…!

      0

      0
  7. anon says:

    Lepas bercerai & dah tak jadi iparnya, baru nak memburuk2kan awie. Manusia jenis ape ni…. Kalau tak, adek dia rozana jgk lah yg gih wat plastik surgery & gih shopping handbag branded guna duit tu. Dia tak halang pulak masa tu. Pelik kan.
    Othman, sebelum buka aib org, cermin & bersihkan diri sendiri dulu…
    Sudah2lah keluarga misbun ooi…..dulu adek ko rozana jugak yg tergila2 kan sngt si awie sampai sanggup kawen di siam & jadi perampas…

    0

    0
  8. serene says:

    Apa motif keluarga misbun ni??? Sudah2lah….tutup buku daa…

    0

    0
  9. Yekeni says:

    Buat drama dan filem haram tak? Bersentuhan, berpelukan dgn bukan muhrim.

    2 x 5 = gedegak

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Kalau Melayu jual arak…buka kelan malam gini bukan kafir ke? Kalau cina india ada kelab malam cepat pulak org melayu mengkapirkan mereka pulak. Nilah mentality kita org melayu. Salah org Nampak…salah sendiri sembunyikan dalam lubang Tanah.

    0

    0
  11. mabuk says:

    Motif??? Supaya nanti hak penjagaan anak pegi ke si rozana ni..pastu dia tumpang lh sekaki makan jugak duit awie..klu skrg ni ko dh tau halal haram kn..beg yg si rozana beli guna duit awie sampai bpuluh K aritu bak balik kat awie..apa daaaaa…dari dulu bg je adik n anak2 buah ko suap duit haram..skrg nk riuh..

    0

    0
    • kanji says:

      kalau awie bagi lah duit tu. aku tak rasa awie nak bagi.

      0

      0
      • kata kau! says:

        klu dia behave mcm si arni tu..xde prob nye si awie x kasi..anak2 awie yg dulu ok je awie jaga smpi sekarang..so si rozana ni kna lh ikut fikiran logik bkn meroyan myebar aib sana sini satu family..sbb nmpk juga awie ni bertanggungjawab sikit orgnya..

        0

        0
  12. AKU says:

    kenapa masa dulu tu…ko x cegah kan….kenapa baru sekarang ko nk bersuara…….palat la lu ni…….ko mkn duit halal ker….x usah pertikaikan org lain maaaaaa…ni la org melayu sekarang…x puas hati2 jer mcm2 kluar……lantak la awie tu wat ape pn….tu antara dia dgn allah…..bodo2 la lu……………………………….

    0

    0
  13. faza@yahoo.com says:

    bakal bini baru Awie renung-renugkanlah…

    0

    0
  14. Anonymous says:

    i like u faza@yahoo.com
    Past is past, yg nak mengadap masa depan nie nanti kena fikir
    Tepuk iman didada… Islam itu ad-din “cara hidup”.
    Begini ke cara hidup org yg mengaku Islam?
    Islam xde suku2 masa kawin, raya2 sahih Islam… masa cari makan semi Islam… bersosial bukan Islam
    X kisah org kata, kubur masing2. Terpulanglah…
    Hidup kita cermin kita disana.. Janji Allah PASTI.
    Jgnkan Jannah.. Jahamam lagi ada.

    0

    0
  15. Saerah says:

    Aku nak komen tang arak je, xnak komen bab halal haram..
    Dah namanya kelab malam, memanglah ada arak. kalo hidang coke & fresh orange nama jadi cafe je pakcik oi!!

    0

    0
  16. sara says:

    Tp duit tu la yg adik kau songlap… Sampai kena lempang…

    0

    0
  17. Darlina says:

    Ntahnye pcik othman nih..
    Dulu adik ko gi rampas laki org xdak la plak nak haram2 sume..
    Padan muka jgk ngn si awie nih. Dulu ko kutuk bini ko mcm2.. Masa tu tergila2 dgn rozana nih. Skang dua2 dah dpt balasan. Mesti gelak sakan si erni..

    0

    0
  18. Anonymous says:

    mmm patut hidup x pernah senang , hasil dari sumber2 yang tak baik….ni yang dipuja ramai…

    0

    0
  19. Anonymous says:

    statement yg menjerat diri

    0

    0
  20. Anonymous says:

    knapa lh pihak kerajaan Malaysia tak ambil tindakan mana2 muslim yg membuat bisness yg tidak halal,kan isu ini akan mburukan tangkapan org non muslim ttg islam or mmg kerjaan Malaysia subahat ignore je ttg halal haram yg di jlnkn oleh org muslim

    0

    0
    • Anonymous says:

      agree.. how awie dapat lesen utk buka club.. pity u awie, x-wife, future wife

      0

      0
    • anonymous 007 says:

      most likely awie ade gunakn nama orang lain yg berbangsa lain
      utk buka club mlm tu

      0

      0
  21. man says:

    duit adik ko joli? haram jugak la kan.asal x cakap dari dulu?? asal tak cegah..dah la move on..jgn kacau awie lagi der

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Iman yang rapuh ni….

    0

    0
  23. noli says:

    patotnya 4thn lepas lg pak cik usulkan benda ni kt dia, bgth dia sumber tu xelok utk bt nafkah anak bini…adoiii lahaiii pak cikkkkkk

    0

    0
  24. dina says:

    awie pun ada gym jugakkan.?
    apa2 pun suami adalah ketua dan imam keluarganye… jagalah anak2 n future wife elok2 berlandaskan Islam yang sebenar.

    0

    0
  25. lady says:

    ko tu perbetulkan diri tu dulu..pakai tudung, bt2 statemnt2 cmni btpe? saja nk cari dosa?

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Org ipoh sume tau kelab awie ni. Kenapa Jabatan Agama tak buat sesuatu. Lesen dikeluarkan jugak kpd org islm jual arak..? Majlis Bandaraya?

    0

    0
  27. Awe says:

    Jadikan pengajaran je la. Sumber haram hidup tak aman

    0

    0
  28. Beautiful Norra says:

    punya lah nyk biz halal kat dunia nie, kelab mlm & arak jugak yg kau pilih kan awiee…?? jwb lah kau dlm kubur nnt….sekian~

    0

    0
  29. adele says:

    baik awie atau ex wifenya tu perangai mcm haram..bukan selama dia kawen dia tak tahu sumber kewangan awie pun..eh sebelum kawen pun rozana dah tahu laa, kakaknya haliza kaki meroyan tu pun tahu..kau sebagai abg rozana takkan tak check background awie sebelum tu..tambah plak kau pun org filem, agak2 lah nak tunjuk baik tu..sudah laa, korang sekeluarga perangai mcm jahanam..

    0

    0
  30. anti fazura + emma + rozana says:

    pelik2, dulu2 memang duit tu jugak yg awie pakai utk menyara ank bini dia tpi tak pulak abg rozana pertikaikan halal haram????? Manusia2, demi RM snggup buat apa sja, dh tu nanti klau awie bagi nafkah anak2 pkai duit apa? Tak ke duit dari sumber yg sama …. ??????

    0

    0
  31. Kaktus says:

    Ni yang tak best ni….dulu dah tau hubby tu ada businesses yg tak halal tak pulak nak bagi nasihat ker….pandangan ker…. komen ker…. siap guna buat belanja and bejoli plk…. ni bila kes dah masuk mahkamah baru nak korek semua keburukan dia. sama-sama buat silap kena bincang cara baik la….kesian kat anak-anak. banyak sangat kes anak-anak bermasalah bila ibu bapa bercerai berai ni… apa lagi bila masing-masing ego dan tak nak bertolak ansur dalam pengurusan anak-anak.

    0

    0