Written by Bella | March 30th, 2015

 Semalam, kita digemparkan dengan berita pengacara terkenal Awal Ashaari dan rakan Izuan Mokhtar telah terlibat dalam satu kemalangan yang agak teruk, ketika dalam perjalanan ke lokasi karnival Jom Heboh di Melaka bagi menjayakan program Melodi. Dalam beberapa foto yang tersebar di media sosial, kereta Awal Ashaari sudah remuk teruk dan beliau telah dikejarkan ke Hospital Melaka untuk rawatan lanjut.

Menurut isteri tercinta Scha Al-Yahya, suaminya tidak mengalami sebarang kecedaraan serius tetapi merasa trauma apabila mengenangkan kejadian buruk tersebut.

Alhamdulillah dia baik dan saya bersyukur dia tidak mengalami sebarang kecederaan yang serius selepas pemerikasaan semalam (Ahad). Dia beritahu saya apa yang dia rasa cuma sedikit trauma sahaja.

Awal sudah dipindahkan ke sebuah pusat perubatan swasta di Kuala Lumpur bagi mendapatkan rawatan lanjut dan mungkin akan keluar beberapa hari lagi.

Dia sudah dipindahkan di sini (Kuala Lumpur) dan mungkin dalam beberapa hari lagi dia akan keluar. Semua itu bergantung kepada keputusan dan pemeriksaan doktor.

Syukurlah Awal Ashaari tidak mengalami kecederaan yang serius. Kalau lihat pada keretanya yang sudah remuk teruk mungkin faktor kelajuan juga perkara ini berlaku. Apa-apa pun sebelum memulakan perjalanan pastikan keadaan tayar dan kenderaan masih elok.

Sumber Berita: mStar Online

36 responses to Awal Ashaari Trauma Kerana Kemalangan

  1. mey says:

    mujur xda apa2. berhati2 sllu. ingat org tersayang.

    0

    0
    • Anonymous says:

      6 series yg used pnya knp murah ? Tp road tax mahal eh ? Bru nk mntak kt sugardaddy sy

      0

      0
  2. Anonymous says:

    syukur la.. tpi bab trauma tu mmg take time nk pulih.. even dh bole drive pun akn takot2.. sy pnah jatuh moto dgn asben thn lepas atas hgway… smpai skrg trauma walau just duduk blkng… mcm2 pikir… dan sentiasa bjaga..

    0

    0
  3. Anonymous says:

    makin kembang hidung dia lepas eksiden.. siapa perasan? sila like.. ;p

    0

    0
  4. Anonymous says:

    .. kecederaan di mulut… mungkin lepas ni boleh kurangkan sikit kelantangan. Kita tak tau apa yg kita ckp mungkin melukakan hati org walau kita tidak berniat. Fikir ye.

    0

    0
  5. nora kaki show off says:

    Ko kan hidup sempurna sgtttt. Isteri hot ( muka ke atas tangan atas bahu ) anak comel hdung mancung
    Ddk kawasan elite
    Keta bmw 6series
    Svha plak pakai audi q7
    What a perfect life
    Ko ckp lara alana mmg ptt popularr sbb mak ayah die ade 1Million followers kat instagram khennn
    Angkuh sgt ko tuhhh
    Ko la hebat
    Ko lupa Allah maha besar
    Sekelip mata satu saat total lost dh keta ko
    Nasib nyawa x melayang
    So mulut tu jaga
    Jgn nak belagak sgt wehh

    0

    0
    • whateva says:

      bmw 6series tu bukan dia punya la.. dia tumpang je kereta tu.. ape ke bebal sangat ko ni. mulut ko tu yang kena jaga.. kesian..

      0

      0
    • Anonymous says:

      tak prasan pulak AA pernah ckp rara patut popular sbb mak ayah dia ada 1million followers..mungkin lupa followers tu sume nikmat yg Allah berikan tuk menguji hati akan bersyukur atau takbur..example; ME..yes me..i dh hide & unfollow all your family fb, ig & wateva related sbb lantangnya mulut AA bbicara..

      0

      0
      • Anonymous says:

        dislike ler banyak2..tak kesah pun..memang aku xsuka org yg mulut lantang & xde insurans..kt ofis pn aku dh band org sbb mulut..org2 tua kt kerna mulut badan binasa..& pepatah islam jg ckp kata2 tu lbh tajam dr mata pedang..

        0

        0
    • anon says:

      Mulut laser kamu tu jaga2 sikit ye. Duk sibok mengutuk mengata org, silap haribulan esok lusa jadi kat kamu pulak.

      0

      0
  6. nora kaki show off says:

    Tu mmg keta die la wehhh
    Nara yg yg tulis tumpang, nara2 info ntah ape2
    Sah2 kat hot fm ckp keta awal
    Bimbo la ko whateva

    0

    0
  7. Boa says:

    Aku tak beranilah nak judge orang pasal kemalangan atau musibah2 yg berlaku ni,kita ni manusia tak tahu nasib masing2,korang cakap2 orang eksiden sebab2 apa yg dia pernah buat,pandai2 jer korang,korang bukan tuhan nak tentukan apa hukuman dia,itu urusan dia dgn tuhan.Muhasabah diri kita lg baik,hari ni hari dia,esok2 kena kat kita mcmana pula?kita sendiri sedar ke apa yg pernah kita buat.Muhasabah diri. .

    0

    0
    • Anonymous says:

      setuju….
      sebab xde org yg perfect…
      x berani nak cakap..takut kena time kita…

      0

      0
  8. missh says:

    Alhamdulillah keadaan Awal semakin pulih. Mungkin ini salah satu ujian dr Allah swt. Jadi ntk Awal and family,semoga tabah dan redha dgn takdir Allah. So next time, kita akn lbh brhati-hati bila driving and baca doa naik kenderan amatlah penting. Hehehe

    0

    0
  9. akuperhatikanje says:

    semoga cepat sembuh. tgk rupa keta mcm laju benor jer kwn dia bwk. kt instagram kata kwn dia ni pnya tp kt sini kata keta dia lak. konfius haku. btw pesni mu kena ati2 sket la nk tegur org. haku nengok mu skrg kemain benor lantang bersuara dgn eksyen. haku pernah jmpa dia ni kt quill city mall time solat jumaat dgn anak dia yg comey tu dan wife dier serta org gaji dia kt butik h&m. pelik haku nape dia x gi solat jumaat. anak dia org gaji jaga standard lah tu bile dh kaya. pehtu jenuh la ramai peminat menanti nak amik gmbo tp dia wat dek jerr.. dekat sejam lebih gak la diaorg tggu tp sbb diorg wat xtau je maka diaorg pon blah lah. cuma nk pesan ape jua org nasihat ko terima je la. lau xnk diaorg tegur ko private je ig. cuba la jd cam che ta tu. anak dia lg comey siap jd duta tp dia xde pon eksyen cam ngko. pehtu ank jozlynn tu lg comey bak hang laktu dia kaya tp aku suka sbb diaorg ni sgt merendah diri dan x berlagak. ni tuhan nk bg peringatan ni. dulu aku pon eksiden moto juga so bg aku beringat jgn bawak lelaju. elok la ko bermuhasabah diri dan jgn la berlagak sgt. kejap je tuhan leh tarik balik segala kekayaan yg ko ada. sbb kita ni meminjam je drp Allah jd jgn la eksyen sgt k. ape pon lara mmg comey. sbb aku nengok live depan bijik mata. apepon bak kata amir im sorry. sekadar berkata. hehe bye

    0

    0
    • Anonymous says:

      bab jozlynn tu aku setuju..tengok je macam biasa2 tp kete pun dh 7 bijik sume best2..johan pg keje pun nek moto jek

      0

      0
    • victoriabecks says:

      Erkssss……tp scha tk show off sgt pon kt ig bag kasut apa dia beli….
      ok bye

      0

      0
  10. anonymous says:

    tu lah belagak dan sombong lagi!!!!!

    0

    0
  11. zaza says:

    Allah bagi kecederaan kat MULUT. mungkin ada hikmahnya…

    0

    0
  12. nora kaki show off says:

    Dah sah2 plat keta tu AW 41
    Nara pun ngok ambik info kat mana ntah

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Orang yang tak pernah mengalami accident memang tak akan faham betapa traumanya bila kemalangan. Sampai tidur malam pun akan mengigau dan terbangun terperanjat .Terasa seperti kemalangan tu baru berlaku dan seakan2 mendengar bunyi dentuman pelangaran tu. Diharap Awal dapat hadapi trauma tersebut.

    0

    0
  14. semek says:

    Takziah.kita semua blh amik iktibar from this.So Awal, kne lebih cool lepas ni…sebab now that this incident has occured..so called public members jugak yang mendoakan u. Get well soon for the sake of your loved ones

    0

    0
  15. sofia says:

    awal kena back to basic.sentiasa igt Allah dan tenang sebelum berbicara.awal ada scha and rara yang perlu dididik denga baik supaya sentiasa humble.semua yg kita ada adalah milik Allah.termasuklah anak isteri.sentiasa beringat ya awal. ingatan utk diri saya sendiri jugak.

    0

    0
  16. zed says:

    ak pernah patahkn kaki(secara x sengaja) n sepak kucing dr tingkat 1 (mmg sengaja ak sepak) tup2 ak xcident motor 2 kali. sekali aku patah kaki n kedua aku kena langgar dari belakang(satu badan sakit mcm ak tendang kucing tu) bila dh kena baru teringat mungkin ini satu kifarah atas penginayaan yg ak dh bt sblm ni.

    0

    0
    • Anonymous says:

      jahatnye ko buat kucing camtu.

      0

      0
      • zed says:

        hati tgh marah masa tu. jgn ckp la byk2 bersabar
        klu dh meletup time2 tu jgk. skang dh xmcm dulu dh

        0

        0
    • Anemone says:

      kes aku lg best kot. Dulu aku selalu abused parking OKU. Siap lancang mulut cakap “Org OKU bukan guna pun parking ni. Dok diam2 kat rumah sudah.” Serius besar kepala, cakap tak ingat dunia.
      Sekarang, dunia berputar, aku dah jadi OKU..kalau keluar, tercari2 parking khas ni. Padan muka aku. Tuhan nak pulang paku buah keras kat aku, bagi aku rasa ‘istimewanya’ jadi golongan minoriti ni.

      0

      0
  17. Ap la ko orang ni,,, says:

    jujur aku ckp..dlm bab kemalangan ni aku x berani nk komen lebih2…nape ad pengomen y cuba nk pertikaikan awal kemalangan d sebabkan dia berlagak la..mulut lancang la..bukan ke kemalangan tu berlaku dh d takdirkn…cuba kita buka mata besar2..klau benda ni terjadi kat keluarga kita..orang2 y kita sayang..tapi bila ad org mengukit tentang perbuatan kita y lampau di sebabkan kita kemalangan..adil ke..u orang marah x klau org y u sayang kemalangan pas tu kita ckp nape x mati terus..tu la pasal mulut dia tu la dia kemalangan…jgn lupa..dunia ni bulat…sekali kita ckp takut kena kat keluarga kita…atau pn pd diri sendiri.. takut ianya terjadi pd diri sendiri lagi teruk dari awal kena..sb tu la mulut ni bila nk mengomen atau mengata kena jaga2..susah sgt ke doakan y baik2 wat mereka..aku ni pn bukanya peminat awal..tapi bila benda ni dh berlaku…simpati terhadap dia..aku harap awal cepat sembuh n wat scha harap bersabar n mesti ad hikmah d sebalik kejadian..wat awal..jangan lupa pas ni wat doa selamat…

    0

    0
  18. Olaf says:

    orang dh kemalangan…cuba jangan nk ungkit tentang beliau plk..doa kan je y terbaik wat mereka…

    0

    0
  19. Kiah Propa says:

    Aku pena jumpa die ni sbb jadi emcee untuk satu program company aku..so nak jadi kan cite aku nak la amek gamba dgn die sbb masa tu org tgh tak ramai nak serbu die sbb die tgh nak minum kat cafe bdekatan..die bley mngelak nak amek gamba same ktorg ble diajak tapi bdak die yang ckap bley la kjap jek..tu pn cm tpaksa muka die senyum kot..pastu tros da xmnat die, sbb mmg die blagak,konon cam david & victoria beckham msia??!!kpale hotakkkkk

    0

    0
  20. adaakuhesah says:

    aku tengok ramai tul orag tak suker si awal ni ,sumer komen tak suker,,eloklah tu pas ni boleh bersara dan belajar islam dgn mendalam!!

    0

    0