Written by AbangNara | May 21st, 2012

Memang rezeki orang baru berkahwin. Sebentar tadi portal GUA telah mengesahkan yang Awal Ashaari telah dipilih sebagai pengacara tetap Melodi mengantikan Dira Abu Zahar. Sebelum ini, Awal seringkali mengacarakan Melodi sebagai pengacara jemputan. Tahniah kepada Awal atas berita gembira ini.

awal pengacara melodi

Sementara itu Dira pula mengambil keputusan untuk mengundur diri daripada Melodi untuk menumpukan perhatian kepada pelajaran dan juga perniagaannya. Semoga dengan perlantikan Awal ini, rating Melodi akan meningkat. Abang Nara tengok Awal pun memang ada chemistry dengan Zizan. Apa kata anda?

P.S: Menangi tiket Piranha 3D dengan hanya memberi cadangan selebriti mana yang harus Abang Nara tulis di sini.

93 responses to Awal Ashaari Gantikan Dira Sebagai Pengacara Tetap Melodi

  1. tupai berjanggut says:

    oklah tuu…..

    0

    0
  2. Anonymous says:

    masyuuk kau ye lpas tawen..Alhamdulillah..;)

    0

    0
  3. yusri says:

    woww. jgn nak ber-gayes sgt la k dgn zizan nanti :O

    0

    0
  4. rhaaa says:

    Tahniah…rezeki kawin tu…

    0

    0
  5. embok ketum says:

    Baguslah tu..

    0

    0
  6. nadia says:

    alhamdulillah …rezeki pas kawin makin b’tambah job.. =) tp awal ni mlut nye time jd hos mmg lg joyah dr zizan..ape2 pun..gud luck!

    0

    0
  7. Anonymous says:

    aku lebih suka afdlin shauki!! ahahah…

    tp klu dpt behonce jd pengacara mesti lagi bang!! ahahaha

    0

    0
  8. adyasri says:

    Kak Ogy tetap idaman ku….
    Kalau boleh biarlah kak Ogy yang mengacara….buka la mata & hati TV3

    0

    0
  9. shisara says:

    ok jer…

    0

    0
  10. Anonymous says:

    tahniah la Awal…ok la tu..masa tu tengok Awal ngan Zizan memang ada chemistry…tapi meletup la kalau kak Ogy yang mengacara balik….hehehe

    0

    0
  11. RIMAS says:

    Elok le tuhhhh… Dira tu bkn best mana pon… tp mel0di ada lg ke org tgk?? pr0paganza lg best uolsssss!!! berita propa kuar awal seminggu dr melodi.. mel0di tak abes2 nak laga2 kan org.. bosan kottttt! :P

    0

    0
  12. kebaboom says:

    baguihh lah tu!!!
    Lakonan Dira not bad tapi mengacara faiiiiiiiiil!!

    0

    0
  13. mamaaish says:

    yessss…….akhirnya!!!!!…….

    0

    0
  14. kecoh siak says:

    oklah, not bad awal ni mengacara. xdelah smpi tahap boring mcm dira dlu. all the best awal!

    0

    0
  15. hitam misteri says:

    tahniah Awal ! untung laaaa Scha.. :)

    0

    0
  16. […] Melodi sebagai pengacara jemputan. Tahniah kepada Awal atas berita gembira ini. … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Ashaari, Awal, Dira, Gantikan, Melodi, Pengacara, […]

    0

    0
  17. miraedora says:

    ala..xsuke awal…nanti jd mcm rancangan fuhhh plak…

    0

    0
  18. baby says:

    Ala..xminatla awal ni gedik la..tukar org len xboleh ke?

    0

    0
  19. aishiteru says:

    ok la awal…. korang dah tgk dira berlakon dlm chow kitt?? dasyat gak dia berlakon mcm tu.. xsangka…

    0

    0
  20. vio says:

    leh la tahan dari dira yang memang memboringkn 2..

    0

    0
  21. jetjet says:

    klo panggil fara fauzana balik lagi oke ..tp awal pon not bad gk..kte bkn kire mlot joyah ke x, kte kira information yg ada pd pgcara tu sndri..huhu..klo nk yg joyah sgt pggl azwan ali,..huhuhu…

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Agak x berkenan plak dua dua laki2.. Npe x ambik sarimah ibrahim,, best ape sarimah tu.. Dri start melodi sampai abis melodi.. Bnyk btul ckpnye.. Best!!! Nk sarimah

    0

    0
  23. ibu ngan anak says:

    bagus gak…2 org nih

    0

    0
  24. aishiteru says:

    sarimah ibrahim pun ok ape… best sikit ade pmpuan sorang..

    0

    0
  25. deera says:

    Hmmm… Si Awal ni selalu pakai seluar ketat sampai nampak bayang konek dia… Phuiii!!! Taste kat Zizan ler tu…

    0

    0
  26. Aku kesah says:

    ok la awal jdi pengacara melodi..x la boring mcm masa dira jdi pengacara..klau kak ogy pn ok gak tpi klau dulu boleh la..tpi skg cam x sesuai la dgn usia kak ogy..kak ogy dh tua la..

    0

    0
  27. kak Nera says:

    Zizan ngan Johan gak la yg terbaik..

    0

    0
  28. bella says:

    kenapa tak tukar pengacara jjcm sekali ? please tukar QI balik , pengacara baru ni tak best la. yang perempuan tu nampak sgt cover

    0

    0
  29. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

    bagos bagos awal di ganding kn ngan zizan minah jambu betol betol punye setuju lah…….awal n zizan best …..dorang dua ni kelakar n hapening bila dorang mengecara kn melodi paling paling best………untok dira gi jaga laki dia lagi bagos lah n jaga rumah tangga ……kalau boleh tu bertudong lah yeeeeeeeeee !!! he he heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!

    0

    0
    • Kurus says:

      ingatkan amir

      0

      0
    • Anonymous says:

      Eh minah….ko dh bertudung ke blum? Ko slalu asyik kutuk2 pompuan bertudung….hari ni tetiba nasihat suh bertudung plak..confuse aku..

      0

      0
      • Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

        al maklom lah minah jambu lom iklas lagi nk bertudong ! ape yg minah jambu nasehat kn ngan si dira ni kalau dia dh iklas bertudong lahhhhhhhhhhhhhhh gitu ishhhhhhhhhhhh !! kalau dh bertudong harti mau baik tau ! macm minah jambu maseh lagi nk ngumpat2 jadi tk payah lah bertudong dulu hati lom iklassssssssssss he he …….

        0

        0
  30. […] Memang rezeki orang baru berkahwin. Sebentar tadi portal GUA telah mengesahkan yang Awal Ashaari telah dipilih sebagai pengacara tetap Melodi mengantikan Dira Abu Zahar. Sebelum ini, Awal seringkali mengacarakan Melodi sebagai pengacara jemputan. Tahniah kepada Awal atas berita gembira ini. … Continue reading → […]

    0

    0
  31. ain says:

    SETUJU! congrats Awal! Rezeki btmbh dh berumah tgga.. alhamdulillah… :)

    0

    0
  32. nyah dangdut says:

    lor..kan best kalo KIAH PROPA yg ganti..kiah tu mcm sewel je memang sesuai utk melodi..dira memang dari awal tak sesuai pon..muka garang…mcm gangster..dira ni sesuai jadi host WWF SMACKDOWN!!! atau dia masuk terus mesti dia puas dapat belasah org…kekekekeke

    0

    0
  33. Anonymous says:

    yeah..kompen meletop…
    go awal go…!!!

    0

    0
  34. giler gosip kau says:

    baguslah dari aflin yg kaki kecoh bajet lawak giler tu..hr tu aku trus off tv lepas 30 minit tgk aflin shoki yg bajet tuh.eeeeeeeeeeeeiiiiiii, sial la,,puih

    0

    0
    • Sshh says:

      BTL LA..AKU PN X SUKA AD AFLIN..SERABUT JER GAN GAYA CAM TU..X AD LAWAK PN..LAWAK BODOH AD LA..

      0

      0
  35. cun says:

    baru best……….

    0

    0
  36. meeradriana says:

    x tahan gelak tgk aflin mggu lepas..hahaha

    0

    0
  37. sapa2 says:

    kalau zizan n dira yg mengacara,aku jarang2 tgk2..ni kalau awal ada..confirm aku tak tgk terus melodi…

    0

    0
  38. nor says:

    tahniah awal, awal mmg berbakat sebagai pengacara…sentiasa ceria..komitment juga sgt baik. all the best

    0

    0
  39. kiah tonggek says:

    awal dah sesuai lah sbb before nie pun die ada rancangan sendiri. Drp amek fara fauzana muka pondan tue tak sesuai, si ogy yang menggelitis tue lagi lah aku sakit hati nak nengok…geli mak noks ! Rezeki awal lettew lepas kawen….aku suka awal, kalau kome tak suka boleh mati! Zzzz…..

    0

    0
  40. Anonymous says:

    ok la awal… aritu tgk die gan zizan mmg ada chemistry…. best per… tp btol la melodi skang suka lagakan org, kekadang bosan tgk….

    0

    0
  41. wawa says:

    ape jadi dengan sarimah?

    0

    0
  42. aku laaa tuuu says:

    ok la tu..tp jgn pakai seluar ketat sgt..malu mak nak nengOk!kuikuikui

    0

    0
  43. suzzy says:

    awal mmg best tp kalo ngan zizan tu..johan paling sesuai..

    0

    0
  44. lantakpilah says:

    cool. suka cara awal berinteraksi depan camera… muga murah rezeki. amin.

    0

    0
  45. shark says:

    awal ashaari is the best aku minat dia sangat-sangat

    0

    0
  46. cik_kipas says:

    what? hmm…

    0

    0
  47. ruhani says:

    itu peminat rita rudani atau aidil ? sudah di kata terkenal mesti lah ada buruk baik nya.awk siapa nk mengadili rita dn media.? kalau saya jadi rita lebih dari itu saya lakukan pada suami yg kebudakan2 dn masa nak khawin pandai belakang kan mak ayah skg main lari2 bila dh khawin.kalau anak saya mcm tu penangan naik ke muka anak yg tak tahu tangung jwb.

    0

    0
    • Anonymous says:

      ko pun sama menyeramkan cam rita. sian kat laki ko. nanti kalu anak ko kawen lari ngan pompuan ko tak bkenan, ko buat per lak yer

      0

      0
  48. cikjoyah says:

    Afdlin Shauki n Zizan seriously lawak giler ahad ritu. gelak manjang je tgk melodi.. awal ashaari macam bosan sikit kot, tgk fuh pon semate2 tgk content die je.. plisss. amek afdlin or johan:)

    0

    0
  49. x kelako says:

    hmmm…aku pn lama dah x tgk melodi ni x de pe yng menarik pn…adik aku suke la…kalo dia ada aku ngalah masuk bilik je la kalo x mentenet…aku tido je lg baguss

    0

    0
  50. ok la tu.. awal pun ok ape..huhu

    0

    0