Written by AbangNara | April 11th, 2014

Tidak pernah terlintas di hati ini untuk memiliki Audi R8. Apabila melihat kelibat kereta ini di atas jalan, memang kagum dibuatnya. Sporty, laju dan pastinya menyerlahkan kemachoan si pemandu. Inilah kereta pilihan Ammar Effendy, anak Rozita Che Wan sebagai hadiah keputusan cemerlang SPMnya. Untungnya menjadi anak Che Ta!!!

anak che ta

Namun buat masa ini, Ammar sendiri tidak mengetahui kereta apakah yang bakal dibeli oleh emaknya. Pasti Ammar pun berdebar-debar. Paling koman mesti BMW punya. Takkanlah Che Ta nak beli Myvi pulak kan? Kata Ammar menerusi Mstar Online:-

Hahaha… Bukan BMW X6 lah, tetapi kereta lain. Ammar rasa nak tergelak jer bila gosip itu timbul kerana itu kereta untuk ‘orang tua’. Memang benar mommy nak belikan kereta untuk saya. Tetapi kereta sport la, baru macho.

Pada Rabu saya telah ke kedai kereta melihat mana-mana yang diminati dan setakat ini Audi R8 antara yang saya sukai. Tak tahu lah pula kereta apa mommy nak belikan. Berbaloi juga belajar siang malam. Kalau keputusan lebih cemerlang, entah-entah mommy nak belikan Lamborghini atau Ferrari

ammar anak che ta

Audi R8 adalah satu pilihan bijak dan sangat sesuai dengan usia Ammar yang meningkat remaja. Jangan bawa laju-laju sangat. Pastikan mengikut peraturan yang ditetapkan. Lepas itu kalau terjumpa Abang Nara, jangan lupa ajak duduk sebelah. Nak gak merasa kerusi empuk Audi R8. Hehehe. Apa pun, tahniah atas hadiah yang sangat “awesome” ini.

P.S: UMW Toyota panggil semula beberapa model keretanya

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

158 responses to Audi R8 Pilihan Ammar Effendy, Anak Rozita Che Wan

  1. wtf says:

    yeay 1st !

    0

    0
    • Datin K says:

      chop! kenapa bahu dia tu melengkung ke dalam tu? erkkkk

      0

      0
      • Sekadar menegur says:

        Dek mmg u deserve to have a car as ur present sebab mendapat keputusan cemerlang tapi ketika bercakap beringatlah jgn sampai menunjukkan keriakan diri.. Alhamdulillah atas pemberian ibu mu rezeki sesungguhnya dtg dari Allah swt.. :)

        0

        0
        • Anonymous says:

          Seriously…….hang punya riak tahap mmg nak kena penampaq denosor!!!!!

          0

          0
        • Wawa Zainal says:

          gambar edit 360 detected..

          0

          0
        • tata says:

          alhmdllh kaya didunia….rezki dr Allah SWT…jgn lupa cari kekayaan untk akhirat sekali…

          0

          0
        • soro says:

          dia pgi kedai kreta nak tgk mn2 kreta yg brkenan.. fuyoo cm pgi kdai baju bundle tgk mn yg berkenan.. kite yg org biasa2 ni xbrapa nk brani masuk show room audi ke BMW ke merc ke segan eh.. usha2 dri internet n tny kenkawan je, kalo da btol nk bli bru pi tgk…

          0

          0
        • dah la che ta says:

          Aku pun tak faham nape la che ta ni.. TAK LOW PROFILE…. da jd FITNAH MELATA pun TAK SERIK2… criter family tak yah sensasikan msk social media bagai… lain la ANAK CHE TA YG BAGI HADIAH TU… SBB CHE TA YG BERLAKON BKN ANK CHE TA… teladan kat org ramai ank yg soleh. BAB RIAK TERSERLAHHH… Kata sayang ank tp d sbbkan ibunya tak bijak kawal keadaan anak awak di kutuk… CITER PICISAN

          0

          0
        • kis says:

          nak..pastikan audi R8 mu or watso eva keretamu itu menjadi tunggangan mase kat titian siratul mustaqim, pesanan dari yg bernama mak juga~

          0

          0
        • Anonymous says:

          Bg penampor kokodai sedas….riak sungguh..

          0

          0
        • zara says:

          geli pulak aku tgk anak che ta.
          aku rasa anak che ta ni biasa2 aja…nak kata handsome tu tak lah.
          lagi satu…aku x suka lelaki yg bergaya lebih tanpa usaha sendiri. Biar berdiri dgn duit sendiri dan berdikari itu lebih baik.
          Anak che ta ni kalau aku jumpa kt luar bawak audi R8 pun aku x kan toleh sebab aku tahu dia dapat kereta tu bukan atas usaha sendiri.

          0

          0
        • Senah says:

          Jap. Che ta ni dapat duit bebanyak daripada mana? Bisnes apa? Nak kata berlakon…dah lama tak nampak muka dia. Paling2 pun jadi pengacara primadona. Tapi boleh beli kete untuk anak macam beli baju. Anak lak dah pandai berlagak. Takyah nak berlagak sangat dik. Ni baru spm jer pun. Ade hati nak ferrari. Mampu ke mak ko beli ferrari? Maybe mampu beli kete tu tapi ingat sikit kos maintenance+road tax+insurans+minyak jer pun dah boleh buat mak ko heart attack. Silap2 boleh jual semua henbeg chanel dia. Sori che ta. Ko sangat spoil kan anak tak bertempat

          0

          0
        • Zaiton says:

          Anak che ta ni memang berlagak pun. Dulu dia ex mrsm. Pastu tukar skolah sebab kes gaduh. Che ta claim pihak skolah yang salah & tak jaga student padahal anak dia yang provoke sorg budak laki kelas dia. Pasal hal pinjam buku jer pun. Pastu g provoke lak depan budak2 pompuan. Of coz malu lah budak laki tu. Dia bajet mak bapak kaya & femes boleh senang2 cari pasal dgn orang. Then budak laki tu ajak setel dalam asrama. So anak che ta pun ikut balik asrama. Haaa…time tu lah kene belasah. Bukan belasah reramai pun. Satu lawan satu jer pun. Tau pun takut. Depan budak pompuan kemain lagi ko tunjuk tere. Aku ex mrsm ni, Yg bagitau ni pun cikgu aku. Cikgu aku cakap ape yg che ta claim kat media tu salah. Budak laki yg belasah anak dia tu kene gantung skolah. Anak che ta lak mintak keluar dari mrsm & masuk kolej yayasan melaka kalo tak salah

          0

          0
      • Fahrin Ahmad says:

        korang rasa, sape paling hensem?
        aku atau budak ni?

        0

        0
      • Neelofa says:

        malangnya, nak bagi kereta kat anak,
        tp wartawan takde pun nak bising,
        lain la mcm budak kelantan yg diberi mini cooper tu,
        femes terus..

        0

        0
      • Aaron Aziz says:

        hadiah yg paling berharga ialah bila maknya pkai tudung..

        0

        0
      • Anonymous says:

        Adik. Sudah lah. Simpan saja duit utk masa depan. Keta tu mahal sangat walaupun pmberian ibu trcinta. Adik kan bijik spatutnya berfikir dengan sewajarnya. Cik ta pun satu, baru dapat keputusan anak yg masih diprikat awal lgi. Perjlnan masih jauh. Pasti ramai yg akan mngikuti prkembangan nya nanti. Semoga berjln lancar. Jgn lupa pritah agama.

        0

        0
      • smile says:

        biarlah dia nak beli apa pun untuk anak dia
        kita tak payah nak kutuk
        buat tambah dosa free je
        kita senyum sudah la (^_____^)

        0

        0
      • kak ta says:

        Alaaa tak best lah bawak R8 dengan sticker P. 2 tahun pulak tu. Tak macho pun.

        0

        0
      • dah la che ta says:

        AKU KESIAN KAT ADEK NI… JNGN KALIAN MEMCEMUH DIA.. KLU RUPA DIA DI UMPATI .. INGTLAH ALLAH YG CIPTA BKN DIA YG NAK..KAMU MENJELEKKAN CIPTAAN ALLAH… JNGN KAMU D LAKNAT OLEH ALLAH DNGN PERKATAAN KAMU… KETA TU PUN MAK DIA HADIAHKAN … BUKAN DIA MINTAK.. APA KATA TEGUR LA CHE TA… BUDAK2 XCITED.. CUBA ANK KAMU DIHADIAHKAN keta, PUN DORANG XCITD…. che ta sian ank kamu… apa yg hang da buat… ank hang bijak.. generasi masa depan negara cuba didik elok2… jng xpose pekara bukan2 awak bkn muda bertindakla matang…. where is his dad.. takkan dok diam jer… ank d perkatakn…

        0

        0
        • dah la che ta says:

          Da way he talkd Ank che ta … mmg STYLE BUDAK2 SKRG CAKAP.. aku biasa dngn para remaja… da keje aku… “tak tau la mommy nak beli kete aper?”…. obviously dia hnya XCITED… LAWAK LG… “klu dia lg pandai mommy bg ferarri.. n krte org tua…”.. yg aku katakan terserla riak…mommynye bkn anknya.. gi xpose bdk tu kat media .. protect la ank tu… aku tnya budak2 REMAJA PENDAPAT dorang apa yg ank che ta cakap… 1. Smua kata DIA LAWAK Jer la… 2.BEST Aper klu parents nak BG KETE Tp parents tak mampu.. 3.Budget la remaja ckp dngn kwn2 mmg mcm tu.. … 4. Budak lagi.. tak matang… dia kata dia ktwa tp dia lupe org kutuk mommy dia… tu la d katakn budak2 jngn jd MCM Mommy DIA TAK MATANG2

          0

          0
    • ships says:

      cehh ayat mcm bangga n berlagak giler… mak ko kaya kan nk wat cm mn….

      0

      0
      • Anonymous says:

        eewwww…. mak ngan anak sama2 propa rupanya…well…genetik kan…. kesian che ta, mana nak menunjuk lagi, nak tanggung laki lagi… nak tanggung anak baru lagi…hahahaaaa….

        0

        0
        • Anonymous says:

          pehhhh.belagak siot ayat dia.
          kete ekau tu kete hutang ke kete cash der?

          orang lain pun belajar siang malam, lagi elok keputusa.
          takde cam ekau ayat diorang.

          pehh.pehh!
          tolong la,please la.
          meluat pula eden raso!

          0

          0
      • lols says:

        orang yang sedia kaya macam mizz nina tuh memang tak berlagak kan. aku sendiri tak pernah nampak dia tayang handbag ke, kereta ke kat instagram dia. tapi kalau yang baru hidup mewah ni, kemain lagi. aku rasalah~

        0

        0
        • noona-in-law says:

          betul2….mz nina siap berubah ke jalan yg lagi low profile untk mendapatkan keberkatan hidup…. like miss nina!!! ku bersyukur melepaskan noh untk insan yg lebih baik dari ku….

          0

          0
      • Bedah says:

        Che Ta tuh tak kaya mana pon.. bekas laki dia yg kaya..
        congrats lah awat cemerlang dalam pelajaran, dapat keta sebab berkemampuan, tp sedih laa perangai riak dan takabur.
        ramai jer yg dapat straight A dari golongan yg susah dan sederhana. tak pulak meminta2 yg bukan2.. apa yg ditanamkan untuk berjaya di Universiti kelak.

        0

        0
    • LESONG says:

      lahaii…mcm blagak pulak aku tgk anak che ta ni..
      tgk rupe pon dah tahu.
      ni sok2 kalo dah besa umo 20lbh mesti lg blagak nk mampos.
      pakai kete sport mmg la macho..tp ko tu macho ke dik? hensem xde ape lg cute.
      phui!

      0

      0
      • kiah says:

        komen hang memang kiah suka lesong oiii…mantop.ayat last paling aku bekenan

        0

        0
      • jemah says:

        hahahahahaha betul! tau takpe, mcm hensem sgt je, euw. Dik, takyah nak riak sgt, baru spm dik.. cipodah!

        0

        0
    • narareader says:

      Kaya gila che ta ni..bleh ajak geng pegi rompak dey’all.

      0

      0
      • Dafi Gayah says:

        senang ajer nak rompak che ta ni sebenarnya…sebab dia asyik pandang ke tepi. perompak depan mata acu parang pun dia tak nampak., “control ayu” kata nya..

        0

        0
        • Anonymous says:

          oi kau sekolah mrsm pun tak boleh nak dapat straight A+
          kalau kau belajar sekolah pedalaman barulah aku respek!
          pui, belagak tah hape2!

          0

          0
    • miss m says:

      jawab kat press belagak2 macam ni.. elak kan mak dia belikan myvi atau lebih murah, viva atau saga..

      0

      0
      • haha says:

        aku rasa nak tampo2 pipi dak neh.
        ehhh, geram pulak aku nengok muka dia ni.
        kalo laki pakai baju melayu, kain pelikat pegi solat jemaah kat masjid tu baru la macho babe!
        macho gape pkai kete 2 pintu tu dengan muka kau tu?
        budak mrsm ker?
        lahaii, budak2 mrsm bukan patut straight A+ ke?
        barulah boleh bangga!

        0

        0
    • cikgu says:

      sebenarnya, tak ada apa yg nak dibanggakan dgn keputusan peperiksaan kat malaysia. masa semakan, marking standard adalah rendah. sbb ni peperiksaan yg melibatkan satu malaysia. pihak kementerian kena consider jugak utk student yg “kurang bijak” utk dapat gred lulus. so markah utk lulus diturunkan. so kadang2 dalam 50 markah dah boleh dapat A. nak bagi contoh diri aku sendiri. matematik tambahan aku kalau ujian kelas, ujian percubaan, asyik dapat 20,%30%, 40% la paling tinggi. buku laopran penuh pen merah.. bila keluar result spm, aku dapat A2 matematik tambahan. orang lain pandang, wow. aku dalam hati, xde ape yg nak dibanggakan.

      contoh lain, ingat lagi kat amalina yg 17 A tu? kerajaan siap hantar ke UK sambung medic. heboh satu malaysia. sekarang, mane budak tu? dah bertahun2 da pun. senyap dah.. dia masih tak balik malaysia. dengar2 sangkut kat sana.

      pls. kalau result dari harvard, aku respek. result gni, takyah bangga sangat nak mintak audi bagai. cuma yg cikgu2 yg tau hihihihi

      0

      0
      • Anonymous says:

        ada je la amalina, tak silap dia sambung phd.
        memang bijak la amalina tu.
        kau tak pernah dengar cerita ke cikgu syg?
        mana ada sangkut, cikgu ni pandai2 je pitenah dia..

        ada kluar nona tak silap, dia ada buat research pasal 1 pnyakit.
        dan research dia tu dibuat rujukan doc sana..

        kalau ak silap aku lah.
        tapi dia tak tenggelam pun.
        amalina tu memang budak bijak.

        0

        0
        • dah la che ta says:

          Bijak dunia sayang… tenggelam kat dunia yg fana la jgk… sbb kena culture shock lg.. harap da bertobat… FYI bkn amalina sorang jer yg pandai…CTH PLJAR TERBAIK MSIA anak nelayan .. keputusan lg cemerlang dr Amalina .. dia hafizah quran lg… ajar kekawan kat uk mengaji d smping sentiasa cmrlang kptsan kat sana… cthi pelajar hafizah tu yg bijak dunia bijak akhir bukan ikut silap amalina tp ikut kejayaan akedmk shj. Ambik iktibar…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Anak che ta dpt 8A je pun n bukan semua straight A+..campur2 ada A+, A, A-..ramai lg kat luar sana yg dpt straight A+ lg cemerlang n terer dr budak riak ni..

          0

          0
    • Minah jambu Shameless Gitue says:

      Hodoh la anak che’ ta ni. Tapi body dia best. Mesti batang dia besar kan? Best ni kalau kena fuck ngan dia

      0

      0
    • anon says:

      Tahniah.#niat nk komen lain tp xjd tkut x jdi..bimbang jd sham dosa kt akhirat..kbai.

      0

      0
    • sotset says:

      tidak!!!!!!budak 17 tahun lpas spm dh boleh pakai r8.aku yg doktor ni jenuh menabung utk kreta idaman. damn!!!

      0

      0
  2. aku bukan abang nara says:

    perghhh spoil spoil sepooilllll

    0

    0
  3. mizs M says:

    urmmm…do i care???

    0

    0
  4. gOLdF!sH²²²!n---R.e.D says:

    audi R8??? wow cool!!! :)

    0

    0
  5. Saerah says:

    Dilaporkan: 1st time mak dia ckp: BMWX6

    0

    0
  6. saerah says:

    Mak dia cakap: BMW X6. Pastu anak tweeted cakap Mustang. Pastu arini AUDI R8 pulak? Ko xnak tulis dia nak kancil next??

    0

    0
    • Brother Man says:

      Jangan menghina Kancil okeh! Sejak aku kerja sampai sekarang, aku masih sayang kat dia. Walaupun kecil, ia keta automatik. Puas hati sebab duit sendiri. Utk anak Nenek Ta ni, kalau Myvi pun dah ok sebab awak bertuah lah dapat keta free. Fikirlah sama tentang service and maintenance nanti… Sekadar nasihat.

      0

      0
  7. Anonymous says:

    cik beltinsik bapok! meroyan nak kawin lagi hahahaha

    0

    0
    • Cikbeltinsik says:

      Kepala otak kau berjambul….aku takdo komen pon kat sini..pehal ko petik2 name aku haaa..ko panggil aku bapok pehal..nasib baik la aku ni kental sepanjang 10 tahun aku menjanda..pelbagai tohmahan yg lebih dashat pernah aku terima..apelah yg kau dengki sgt ngan akk..akak nk kawen je..sudah la akak nak merajuk bawa diri …

      0

      0
      • apa pun tak bley says:

        Korang berdua mmg lawak siot… sakit perut aku gelak..!!!!!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        bgs la klo dah membawa diri. selamat membuat persediaan fizikal dan mental. jaga2 jgn sampai roboh katil…dah 10 thn gersang..

        0

        0
  8. Terubuk Masin says:

    Hahahaha…lambokgini ke..pehihi ke..apa2 jer ler..duit omak ko..tak heran pun..kalo omak ko nak bina sebuah masjid betatah kan batu permata bru aku thumb up kan omak ko nenek ta tu…huhuhuhuhu..jgn belagak sudah

    0

    0
  9. koingatkosorangjebelajar? says:

    abg nara untuk soalan math atas ni… ejaan jawab la bukan jawap…

    amboi dia sorang je belajar. krik krik krik…
    ckp punya la berlagak tp ak x salahkan jugak sbb mmg pe’el budak2 baru nk meningkat dewasa la ni ..tp kena control la kan takut xkemana la klu prangai mcm tu… emmm..

    nk tnya.. dia kawan ngan ramai org ke masa mrsm?

    0

    0
  10. samsul says:

    semua mende la nk bg tau kat dunia huhuhuhu xyah la menunjuk sgt wahai manusia jd riak lak nanti…

    0

    0
  11. cik reedzydizzy says:

    saya bangga pakai viva elite je..takyah pening nak byr instalment mahal2 n maintenance pun ciput je..duit gaji boleh kasi mak n saving..syukur

    0

    0
  12. kiki says:

    belagak nya anak che ta ni.. tak payah nak bangga la harta dunia.. mati bukan boleh bawak audi tu dalam kubur…

    0

    0
  13. cecitececite says:

    rezeki dari allah swt..alhamdulillah..kalau solat jgn lupe doakan mommy ok..

    0

    0
  14. Memang!Memang! says:

    Ohh nilah mak bapak zaman sekarang…kalau anak dah spoil nanti jangan nyesal plak..dilimpahkan kemewahan terlampau even mampu..tapi boleh ke anak ni teruskan pelajaran ke peringkat tertinggi Che Ta?? Ini baru permulaan..SPM hokey..beli Honda CRZ pun ok dah..kalau dapat Master barulah beli R8..baru gempaq..takut2 nanti belajar ke mana apa ke mana..leka bawak aweks…fikir2kanlah Che Ta..skrg mungkin kita senang, akan datang x tau lagi…menabung lebih baik..walaupun aku tahu tu bukan duit aku..duit ko..berpada-pada la hendaknya..

    0

    0
  15. bam bam says:

    Cemana si che ta ni bole kaya raya?sumber belakon je ke?laki dia kaya ke?mak bapak dia kaya ke?belagak gila, aku yang kaya ni pon suka merendah diri…puiii

    0

    0
  16. Anonymous says:

    ekkk…bg pree pon xmo….sb 2 je pintu…buat susah je..beli mahai2 tp 2 org je leg masuk…huh..sah2 kedekut kan..baik pakai myvi…sah2 ramai2 leh sumbat..ahaksss

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Isyk korang nie…..Che ta share ngan ex laki dia yg pilot tu beli keta utk anak dialahhh……….semlm aku da teropong (pinjam bomoh 1 m’sia punye)…he..he..

    0

    0
  18. evo10 says:

    ni ape kes ni???beria cite pasal nk beli keta sport la keta BMW la..lu nak beli ..beli je la..bising2 kat cni plak..saje la tu riak takabur..duniawi semua ni..duniawi

    0

    0
  19. siapasaya says:

    ahhh duniawii semua ni..riak takabur…

    0

    0
  20. ada aku kesahh says:

    Ala.. takat gaya hutang apa lah sangat..takda apa yang nak diherankan pon..semua tahu che ta bukan lah datang dari family berada.. atau pun businesswoman tersohor pun sampai mampu berbelanja tahap tu….hanya mengharapkan endoresement product sementara dia masih laku ni…menang gaya je lebih.. lantak ko la membayo.. kang aku kata baik buat duit tu beli rumah ke gi Haji ke kang ada orang kata aku bajet ustazah plak. cuba tengok orang yang memang dilahirkan kaya atau memang kaya raya.. mana ada berlagak menunjukkan kemewahan macam ni.. contoh paling senang.. MizzNina.. so kesimpulannya.. che ta agak jakun di situ.. tunggu la ko dah kerepot nanti..nak beli pampers dewasa pon x mampu sbb semua duit dah kene joli… k bai..

    0

    0
  21. Cik ta Puki says:

    Poyo gile budak ni, tulaah manja sngt dgn mak dia… silap2 bawak keerta eksiden mampus, tengok ko mampu cakap besar lagi ke tak..ada orang naik lrt je..

    0

    0
  22. Anonymous says:

    “BMW x6 tu untuk orang tua..”
    berlagaknya…
    harap si adik and future step-adik tak berlagak macam nie..
    dunia2..

    0

    0
  23. ikan says:

    kereta ni nanti kalau guna bebetul, makin maju la die. klu salahguna habis jahanam. berat tu untuk sorang budak 18tahun.

    0

    0
  24. lalalulu says:

    Tbaikk. Habis duit zainn. Nakan pasir la pas ni

    0

    0
    • Bedah says:

      Zain takyah kuaq sesen pon.. bapak budak ni kan pilot.
      tu mampu sekolah kat yayasan saad..

      0

      0
  25. aku bukan abang nara says:

    aku naik bas je…

    0

    0
  26. Anonymous says:

    biarla… dh mak dia nk beli.. yg korang jeles ni apesal… lgpun press yg slalu besar2kan sume hal.. org lain relaks2 jer… pastu smpai kt korang.. meroyan mcm ntah apa2.. ~~

    0

    0
  27. Che Yah Pong says:

    Muka macam penyu kena lah pakai kereta mahal, kereta murah kang takda yang nak pandang.

    0

    0
    • budu says:

      terbaikk komen ko cik yah pong..hahahaha..lawak..lawak..tang muka cam penyu tu.hahahaha..dia kan ninja turtle.nak selamatkan dunia.keta kena laju.ahahahah

      0

      0
    • kesahpulakaku says:

      hahahahahahhahahhahhahahahahhahahahahahhahahahahahahhahaha..suke nak mati komen ko che yah pong..

      0

      0
    • samsul says:

      wakakakakakaka aku suka kome ko

      0

      0
  28. aku dah meluat says:

    Jgn cakap byk! Berlagak lebih!
    1) make sure keta tu ko beli Cash! Klu stkt installment x heran la dik!!
    2) dah beli baru nak canang! Blum apa2 lagi dah berdegung bedegang! Org yg betul2 mampu nak pakai audi r8 tahu2 aje dah pakai n beli okay! X payah nak pukul gendang bgtau kat org lain! Ntah apa2 la punye crita!
    3) aku dah meluat !!!! Klu dah kaya sgt pegi haji atau umrah lagi baik!!!! Itu yg lebih afdhal!!!!

    0

    0
    • Bedah says:

      mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasik..
      Jah, sembang berkompang sakan mcm mak dia laaaaah…

      0

      0
  29. BUNKFACE NO.1 says:

    pergi lah beli kereta tu dulu…lepas beli kalau kau nak bising seluruh alam pun lantak kau lah. typical artis Malaysia…belum apa2 lagi dah bising.

    0

    0
  30. Reena says:

    Ni lah akibatnya apabila hanya tgk pada IQ dan bukan pada EQ atau SQ. Pandai akademik tp berlagak, riak & takabbur nak mampos buat apa..mmglah duit mak bapak ko tp percayalah org akan lebih respek kita kalau kita merendah diri, sederhana & x menunjuk2. Stakat SPM je x yah nk berlagaklah. Tu lum lagi grad degree 1st class. Mau Che Ta kena beli jet utk anaknya. Dpt keta free mmglah best..rosak ke, xde minyak ke tadah je tgn kat mak. Tak reti nak usaha sendiri. Watta spoil brat!

    0

    0
    • jas says:

      pernah berborak dgn budak pompuan cina kerja promoter kat hypermarket..dia student ipts kerja part time nak cari duit byr yuran..rupa2nya family dia stay kat banglo di damansara..secara logiknya dia x yah penat kerja parents mampu tanggung belajar tapi dia cakap ayah dia suruh dia kerja cari duit sendiri..ayah dia hanya bg duit blanja harian shj..handphone pun dia beli duit sendiri..itulah cara org2 bangsa lain didik anak..mereka berlumba2 beli property utk masa depan..org2 kita byk duit sepatutnya tambah property..ini berlumba beli kereta utk anak2..walau duit sendiri rasanya bukan satu kemestian..setakat kereta biasa apa salahnya..ajar anak2 kita berusaha utk dptkan apa yg mereka nak..value kereta depreciate 20%-30% after kuar showroom..

      0

      0
  31. MHz says:

    anak cheta ni dpt masuk university mana? asik dok propa pasal nak pakai kereta besar..takda pulak dgr dia cita dpt offer masuk mana2 universiti terkemuka….

    0

    0
  32. MHZ says:

    anak cheta ni dpt offer university mana? asik dok angan2 nak pakai kereta mewah je lebih…

    0

    0
  33. Funny says:

    Audi r8 pilihan bijak sesuai dengan usia nye?? Mmmm… Is Encik Nara stupid??

    0

    0
  34. WN says:

    aku naik LRT je hari2 .

    0

    0
  35. Danny says:

    aku pakai satria neo pn sporty gak. (-.-)

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Kalau takat gi prep class siang malam, cikgu bagi berjuta hint soalan SPM tak payah pongpang dapat result hebat. Lagi2 kalau tak dapat straight A+. Ramai je budak bukan sekolah asrama penuh yang boleh dapat straight A+ walaupun tak kena paksa gi prep, semua atas usaha sendiri.

    Haritu mungkinlah aku rasa org je propa. Sekarang ni memang nampak sangat kau memang je riak budak kicik. Alahai cikta. Sayang seribu kali sayang. Anak dari kecik dimanja sebegini rupa..semoga da besar dia tak besar kepala lupa diri.

    0

    0
  37. anonoan says:

    amboi.. kalu straight A agak2 dpt ferari??Lamborghini ?? artis2 malaysia ni bile dh tua sakit2 mula la nk buat muka kesian masuk paper mintak derma ..time bnyk duit perabih aje keja nye.. cik ta pon skrg dh msuk 40 series.. x lama dh nk jd artis..

    0

    0
  38. Mrs J says:

    Tahniah Ammar sbb berjaya mendpt keputusan cemerlang. Rezeki Ammar dpt kete mahal drpd mommy. Tapi Mrs J punya personal opinion, lebih baik Che Ta bagi hadiah yg setimpal ngan kejayaan dan USIA anaknye. Ammar ni masih muda. Org muda cepat leka ngan glamer & duit.

    0

    0
  39. ell says:

    Aku dulu dapat 8a jugak. Tapi taklah mcm ni. Mak bg kereta ape pun amek je. Aku xde nk demand yg aku berkenan sebab aku fikir aku bukan mampu nk tlg byr downpayment kereta lg. Baru nk masuk u masa tu. Lg byk nk pakai duit kat u nnt. You need to do the ‘cost vs benefit consideration’ before you buy anything.

    0

    0
  40. sekadar nasihat says:

    ada masa musykil….che tah ni anak orang kaya ker???? waris kekayaan keluarga ke???? b4 cuma bekas pramugari jer…lepas tu berlakon tak lah famous mana pun….duta produk pun x la byk sangat…tapi kehidupan dia “wow” sungguh wow….mana dia dpt duit byk gitu yer????? dulu pernah di “gossip” dgn sorang “dato” sampai anak dato tu dengar citer gi “serang” che tah….tapi dinafikan sekeras2nya……ke gossip tu betul kotttt….ibarat sejarah silam yg “mewah”….dulu2 ada gossip yg bekas isteri “dato” ni dulu ada nak gi jumpa bersemuka dgn “sorang pompuan” tapi x dinyatakan siapa….dan dihalang “keras” oleh dato itu….nak katakan bini dato yg sekarang amat mustahil….adakah che tah???? anyway i doakan u bahagia dan satu aja pesanan (kalau rasa nak terima secara positif la ya….kalau tak nak just biarkan aja) usia dah makin senja harap che tah berubah ke arah kebaikan, ikut jejak ayu raudhah dan adik2 yg lain….tayang utk suami aja…dan lagi satu berhubung “kekayaan” seeloknya janganlah di “war-war” kan sedunia….jika ada lebih bykkan sedekah kerana itu yg akan membantu kita esok…peace no war!

    0

    0
  41. akulah aku says:

    Ni la so called “misheard” diaaa… bukan bmw tp audi . pfft.

    0

    0
  42. pak cik bedah says:

    kenapa aku tengok anak che ta ni muka macam Mr.BEan, ke aku je yang perasan ?

    0

    0
  43. cik tinot says:

    ciknot ada kancil xkecoh pon. itu pun kancil second hand, bapak ciknot belikan masa dia tengah mesin rumput rumah org ada hamba Allah nak juai. Alhamdulillah ciknot syukur merasa jgk bawak kereta

    0

    0
  44. Amareka says:

    Ptotla kena pkul. Gaya ckp cm harmjad. Belagak gle. Mak die ni kaya naw2. Produk ape?? Kiah spy?

    0

    0
  45. Anonymous says:

    BURGER FIZO OMAR TIRU BURGER LEN LEH LAKK

    0

    0
  46. Anonymous says:

    Adik aku dulu dapat stght A, pastu dpt tawaran matriks,form 6, dapat offer biasiswa menteri besar, dua tiga kali pejabat dorang call bila adik aku tolak biasiswa tu coz amik biasiswa ngan yayasan mara coz nak pegi overc ..Alhamdulillah tahun ni bergelar doktor.tapi mak aku sedekah pulut kuning jek kat masjid mase dpt adik aku dpt stght A tu..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ha tu tipu. Kalau da dapat offer matriks, automatic form 6 tak dapat.

      0

      0
      • anonymous13 says:

        You’re wrong dear. FYI, you can get both offers. I got both back then. I turned down form 6 offer and chose matriculation college . Tq

        0

        0
    • poyo says:

      ade ke biasiswa menteri besar? yayasan mara mana ada biasiswa? pinjaman boleh ubah. takkan lah orang beriya lak nak call merayu2 nak bagi biasiswa. logic sket bro.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Itulah kenyataannya…dr berpuluh org yg mohon n last cume 4 org yg dpt..biasiswa menteri besar pahang..dorang call coz adik aku pompuan n antara melayu yg dpt biasiswa tu..dorang call tnye napa adik tolak coz adik aku dpt medic gak kat UIA..Biasiswa mara bukan yayasan mara..tp itukan dh bpe tahun lps..kan aku ckp adik aku pun dh jadi doktor skang ni..n yup adik aku dpt matriks n form 6 sekaligus..Memg rezeki die dpt offer byk..mybe time tu belum ramai yg dpt stght A..

        0

        0
        • ko mmg POYO says:

          Poyo … ko ni bkn nak raikan org bijak…tp ko ckp org mcm2.. klu org citer baca betul2 sblm kluar sttmnt. Sbb ko tak bijak la krjaan ng , corp co tak call bg ko biasiswa tu… utk pengetahuan ko aper yg Sis@bro ni citer betul. Biasswa mntri besar mmg ada, mara, korprt co, Astro pun ada, sykt luar ng pun ada bg biasiswa. Berebut sbb org bijak ni susah nak cari. Pelaburan sykt besar mndpt pkrja yg wibawa. Ko klu tak tau jngn ckp org poyo. Ko dulu blaja setakat mana? Bila tak tau jngn ckp nanti nmpk poyo ko tu. Ko tngk org tu jwb budi bhs jer… aku dulu pun sykt besa2 offer aku mcm2 , aku pun tolak sbb kluarga aku mampu tanggung aku.. aku tak suka komimnt nanti balik aku kena keje dngn dorng… biasiswa beri kpd org yg lbh memerlukan… aku siap buat prt time keje kat ovrc lg.. suker2…. pengalaman … parents aku wlpn lbh dr mampu pun … aku rasa tak best tak usaha sndri…. kena maki dngn mat saleh , aku buat muka 10sen jer..

          0

          0
  47. mak jemah pemalu says:

    ko ni mesti mcm jenis gegirl yg suke amik gambar muncung itik n mata bulat kan..tp ko laki, ko amik r gambo kerut kening mata bulat..

    0

    0
  48. bilakakjemahmenulis says:

    takpala dik, kakjem tutup mata je la pasal ni. mmg cemerlang kan result dia. biaq p la mak dia nak belikan kereta apa. tapi tu la, lepas habis SPM jangan tanak belajaq lagi. nanti org dah naik ke bulan, ampa kat dalam kereta je lagi tak sudah nak gebang.

    takpa dik. nnt belajar elok2, keje elok2. sbb takkan nanti nak suh mak isi minyak kan? baru p kedai pak mat ujung simpang tu confirm2 minyak seploh hengget habis. lainla kakjem pakai kereta mesia ja

    0

    0
  49. koi says:

    lau kat u t xbjaye wat malu je..

    0

    0
  50. Pontianak says:

    Diknon, jangan riak. Bmw x6 kereta org tua katanya. Tak macho langsung dik bergaya pakai duit makbapak. Bukan atas titik peluh sendiri. Tak guna pergi gym badan ketul ketul tapi spender pun mak belikan lagi. Apatah lagi kereta. Alahai malu sikit dik. Duit mak awk, bukan duit awk. Ingat tu

    0

    0
  51. Minah Saleh says:

    he scored straight A’s right?
    How cemerlang can he get?
    AA+++ with 10 bintang?

    0

    0
  52. nurol says:

    fuck you adik ^_~
    muke kerut2 nk pergi mana. bajet handsome. cakap kemain riak.

    0

    0
  53. dhia says:

    maybe anak che ta ni buat lawak lg,kot

    0

    0
  54. hairanbinajaib says:

    kaya gilerrr che ta ni eh?? siap blh bg ank RX8, bmw la bla blaa..che ta pkai kete ape weh?? brlakon pon kurang jee aku tgk..or aku yg kurang tgk tv kot..hehe..brlakon filem?? pon xde..primadonat tu?

    0

    0
  55. hamba Allah says:

    Adik, beli kete tu dulu, pastu baru cakap or show off kat kiteorg

    0

    0
  56. Preity Zinta says:

    inilah ciri2 mak yg nak spoilkan anak!….bkn stkd kene tgung utang kete nak renew roadtax insurance pun mak jgk kan! cube la bgi hadiah yg lebih bermakna..pergi umrah ke haji ke…adoyai

    0

    0
  57. zaia says:

    berlagak ke…macam biasa2 je dia jawab..kalau ada sikit pun mungkin sebab dia xcited.
    budak2 je pun..jangan tak suka mak dia, anak dia dicari kesalahan untuk dikutuk..
    jangan korang yang makcik2 pakcik2 kakak2 abg2 ni nak kutuk/bergaduh dengan budak, kesian nanti tekanan takleh belajar budak nie..

    0

    0
  58. alo says:

    kecik2 dah riak. nak tjk kat makwe dia la tu… kalau aku, hadiah rm50 1A pun dah cukup. nak bagi keta, piiiiirahhhh…!!!

    0

    0
  59. hairie says:

    layan lagu ni lagi syok… hazama for mh370… rock sedih beb… epic… http://www.youtube.com/watch?v=u6Cnv5Ob4tE

    0

    0
  60. kak Nera says:

    Mak ko nak beli ke makcik ko yg kawin laki org, dato tu nak bagi? mak ko punye kereta pun dato tu sponser kan? lagi satu ape ko buat kat gym umah aku tu, org luar xleh gune la wei!

    0

    0
  61. anak orang biasa says:

    cubalah cakap Alhamdulillah kehadrat illahi saya menerima apa saja yang mummy bagi asalkan saya tetap menjadi anak yang soleh. Mentality anak orang kaya. Aku dapat naik myvi pun tak fikir macho ke idak. janji boleh bergerak .

    0

    0
  62. foodlover says:

    Belagak nk mampos….

    0

    0
  63. Kak peah says:

    Kaya la ni che ta ni ..
    tak pernah aku dngr artis kasi hadiah keta mewah cam ni pat anak ..

    Zaman mamut Jun Pun tak kaya cam ni tau

    0

    0
  64. Raymi says:

    Tu baru mahmud Jun ..
    Abis zaman PARAM gan Hamid gurkha ?

    Haram pun tak kaya sampai cam. Ni .. Hehehhe

    Rezki artis zaman skrg takde bakat tapi ada rupa

    0

    0
  65. K-Phones says:

    ikut suka kolah nak…janji mak ko boleh bayar….

    0

    0
  66. Ammar Effendy says:

    Sebenarnya ngaku jelah koraang jeles dengan kehenseman I ni. To all my lovers and supporters lepas ni I akan adakan sesi bergambar dengan autograph kat midvalley megamall hari Ahad 13/4/2014 pukul 2 – 6 petang. Hi -Tea juga ada pukul 6- 7 petang. Haters boleh terjun ke laut. Love you alll, muaaaaahhhhxxxx.

    0

    0
  67. Kak Mala says:

    Jangan nanti kat Kolej/Universiti lingkop…asyik berfoya foya dgn Audi R8…hishh orang kita ni…nak menunjuk dan bergaya terlebih sangat lah…! Itu muka…mau nangis ke mau gelak…

    0

    0
  68. Kak Jee says:

    Tahniah dengan kejayaan anak che ta.. tapi jangan kita lupa semuanya dari Allah.. Anak yang soleh tidak mengharapkan ganjaran yang besar dr ibu kerana kejayaannya itu.. cukuplah keputusan cemerlangnya itu mengembirakan hati ayah dan ibu yang telah mendidiknya dan membesarkannya.. lagi besar atau lagi mahalnya permintaan si anak daripada ibubapa seolah-olah dia tidak penah menghargai jasa2 ibu yang melahirkan, menyuapkan nasi ke mulut ketika kecil, menyisir rambut ketika ke sekolah, tak tidur malam ketika deman..dan tak terkira banyaknya pengorbanan mereka..apakah keputusan cemerlang itu harus di bayar pula oleh ibubapa..?
    Ibubapa pula jangan terlalu memanjakan anak2 sehingga jika melakukan sesuatu mereka mengharapkan ganjaran dan bukan dengan keiklasan dan kasih sayang..Dan ketahuilah para ibubapa kejayaan anak di dunia bukan jaminan untuk kita ke syurga.. Doa anak yang soleh yang selalu mendoakan kedua ibu bapanya itu yang di tunggu dialam kubur nanti.. Didik anak dengan keimanan bukan dengan kebendaan.

    0

    0
  69. Kiah cencalok says:

    Anak sy dpt straight a (9a). W/pun asbend bisnemen bjaya dn sy cikgu graduate, ank cuma dpt hadiah smartphone aje papa diai kt klu nk smatfon kena dpt straight a. Ank sulung pun dulu mcm tu juga. Sblm ni depa pkai hp cap aym yg ada toclite tu aje. Bg smartfon sbb kperluan ict zmn skrg. Ms tggu result pun dia sanggup keja kontrak sbb nk rasa susahnye nk cari duit. Bdk2 ni bkn bleh bg muka sgt

    0

    0
  70. Adaakukisaj says:

    Mak dia mampu, tak kesahlah dia nak kereta mahal apa2 pun. Kita yg tak mampu ni,ala kadar cukupkah.

    0

    0
  71. baby says:

    Riaknye mr bean ni..

    0

    0
  72. Lelaki Sejati says:

    abg bace pn dh tau yang ayat tu saja nak sarkastik perli. Audi R8, mahal melampau. abg xrs die belagak pn. lelaki kalau malas layan jwb mcm tu ah.

    0

    0
  73. meluat dgn org riak n takbur says:

    baru dpt SPM cemerlang dah dpt keta sport..riak pulak tu..jgn nnt dah msuk UNIBERSITI masuk paper metro muka depan …anak artis kertu kena tgkap basah ngn pelacur thailand dalam keta..hahahahaha..memg aku nak gelak guling..puiii…

    P/s:dik …jgn riak n takbur sgt dik…nnt makn diri..biar rupa hodoh jgn perangai pun hodoh..

    salam dunia..:))

    0

    0
  74. cikdayah says:

    lamborghini? ferrari? berlagak.. riaknye.. untunglah anak retis….

    0

    0
  75. Melati says:

    Kesian…hahahaha…..anak Che Ta dia mak dia kawin gan Pelakon hollywood kot…dia ingat R8 tu harga RM100k kot, kalau nak riak pun jgn lah kat Malaysia ni….kalau nak riak ko gi citer kat org Kampung Vietnam mungkin depa terpegun kot….Org kaya yg paling saya kagumi ialah Mizz Nina…walau pun Bapak dia 10 org terkaya di Malaysia ader ker dia bagitahu kat org Kete apa dia pakai ,kawin pun senaskah Al Quran jer…Kesian Che Ta kalau org2 kaya yg btol kaya baca kisah 2 beranak ni , saya mereka tgh guling2 ketawa kan 2 beranak ni.

    0

    0
  76. Melati says:

    Kesian…hahahaha…..anak Che Ta dia ingat mak dia kawin gan Pelakon hollywood kot…dia ingat R8 tu harga RM100k kot, kalau nak riak pun jgn lah kat Malaysia ni….kalau nak riak ko gi citer kat org Kampung Vietnam mungkin depa terpegun kot….Org kaya yg paling saya kagumi ialah Mizz Nina…walau pun Bapak dia 10 org terkaya di Malaysia ader ker dia bagitahu kat org Kete apa dia pakai ,kawin pun senaskah Al Quran jer…Kesian Che Ta kalau org2 kaya yg btol kaya baca kisah 2 beranak ni , saya pasti mereka tgh guling2 ketawa kan 2 beranak ni.

    0

    0
  77. Abdul Rahman says:

    Apsal tak mintak Lamborghini Veneno terus. Tak pun Bugatti Veyron Super Sport. Lagi best.

    0

    0
  78. burning noona says:

    seriously!!!!!!!!!!!!!!!! muka budak ni buat aku rasa nak bagi penyepak je kat muka dia…..tang mana yg salah pun xtaw….tp expresi muka dia tu memg memanaskan hati dan kaki ke untuk terbang melayang laju kat muka dia!!!!!!!!!!!!!!!!!!! anak che ta jee pun!! spm jeeeee pun!!! menyampah giler siap kwr kosmo lg!!!!! mcm xde berita lain…wrtawan pun sama !!!! nasib baikla dia ni budak yg baru nak kenal dunia…haaaiiiissshhhhh!!!!!

    0

    0
  79. mak jah says:

    kaya sangat ke che ta ni…..kagum dgn linda on & samsul yusof yang sangat low profile…

    0

    0
  80. Fish Fairuz says:

    BMW X6 utk orang tua… Ferrari atau lembugini? LOL!
    susah2, ko belikan aje anak ko ni kereta lembu che ta…

    0

    0
  81. alahak says:

    Mak ngn anak sama berlagak.phuiii…!!!

    0

    0
  82. Audrey Hepburn says:

    Nak guna kereta tak salah. Boleh sebut macam2 kereta. Tapi ada fikir maintenance selepas beli tu? Road tax, insurance, petrol, rosak, tayar, service, etc etc.

    0

    0
  83. Anonymous says:

    Kalau keputusan lebih cemerlang, entah-entah mommy nak belikan Lamborghini atau Ferrari- kenyataan yg sgt riak dr seorang anak artis bajet muda remaja..untung la…tp muke die cam mr bean sket..

    0

    0
  84. wanita says:

    aku tgk muke anak cheta ni dah mcm chuckie dah. berlagak bukan men.. aiyak.. senyap2 sudah..

    0

    0
  85. cik meluat says:

    Adoiiii…apalah manjakn anak dgn benda mewah..baru spm jer kowtttt…spm beb…baru nk kenal dunia oiiiiii…dgr nk antar anak blajo luar negara, so perlu ker kerera tu?membazirrrr…sadissss nguh!nk beriya biarlah kejayaan yg lebih besar…mcm abis degree ker?master ker?alahaiiiii x worth it la mengabih duit utk spm result…che ta2 spoilkn anak btol laaaa…meluat plak aku tgk

    0

    0
  86. PANDU VIVA JER says:

    Nak kene debik jer budak ni…lesen kete belum tentu ade..

    0

    0
  87. nira says:

    Wouw,,,hadiah yang patut didapat karena prestasinya,selamat!!!

    0

    0
  88. fugly mama's boy says:

    tapi rupa tak sesuai utk lamborghini lah. ketot tak hansem. No worries, ramai betina gedik, janda muda poyo keluar dari lubang masing2 gatal nak meleseh tumpang sampai terkangkang kangkang nanti..kalo ferrari si *duda* auta bole buat retis cheapskate attention seeker teruja …..

    0

    0
  89. Nazih says:

    Budak ni kalau dh dpt kereta audi mmg kuat speedy ni…
    Kalau speedy dpn Agong/Sultan diharapkan sultan tersebut memberi Penampor COCODIED! terus kena buang daerah or negeri… brani ker Che Ta nak pergi claim dpn Sultan.?
    Confirm x kn..hahaahxx

    0

    0