Written by Bella | October 10th, 2016

Dihimpit dengan kontroversi panas melibatkan foto bogelnya, pelakon Atikah Suhaime nampaknya kelihatan agak tenang bukan? Biarlah apa sahaja orang ramai ingin berkata, Atikah tidak pernah mengeluarkan sebarang kenyataan lanjut mengenai isu berkenaan.

Menurut Atikah, beliau tidak mahu terus tunduk dengan kritikan orang ramai dan tidak mahu terlalu tertekan memikirkan isu panas itu.

Alhamdullillah, saya berada dalam fasa kehidupan yang baik sekarang ini. Ya, saya tahu dalam keadaan ini ramai yang pandang serong terhadap saya dan mungkin melemparkan kata-kata kurang enak mengenai apa yang mereka lihat dan sangka.

Tetapi saya buat keputusan untuk tidak tunduk kepada kata-kata mereka. Saya tak mahu biarkan mereka ini yang mengawal saya, sebaliknya saya sendiri boleh kawal mereka.

Sudah beberapa dikaitkan dengan pelbagai kontroversi, Atikah akui ia membuatkan hatinya lebih kuat dan tabah untuk menghadapi setiap perkara. Oleh itu, apa yang terjadi sedikit pun tidak menjejaskan kariernya.

Kalau saya biarkan perkara ini jejaskan kerjaya saya maka saya akan terjejas. Kalau saya buat tak tahu maka saya masih boleh bekerja dengan aman. Trauma? Saya tak fikir saya sampai boleh jadi trauma. Bagi saya, hidup ini perlu diteruskan.

Bukan saya tak pandang langsung isu itu. Tetapi perlu anda tahu, saya ada banyak lagi isu besar yang saya fokuskan.

Kata-kata negatif memang boleh “membunuh” seseorang itu, tetapi pada masa yang sama apa salahnya untuk tampil dengan bukti menunjukkan anda tidak bersalah didalam sesuatu kontroversi.  Mulut orang ini kita tidak boleh tutup, selagi mereka tidak berpuas hati , perkara berkenaan tetap akan jadi bualan hangat.

Sumber Berita : Utusan Online

27 responses to Atikah Suhaime Akui Kehidupannya Tidak Terjejas Dengan Isu Foto Bogel

  1. Anonymous says:

    Kalai dulu artis kena gam bila tunjuk pepek..buat benda tk senonoh..skg bikin filem blue pun senang2 terlepas…kalau gitu ramailah artis boleh buat seukati mak bapak dorang pastu bagitau kena firnah..heran heran..artis skg maruah semakin rendah..

    37
    0
  2. hcubeshop says:

    Artis Melayu kita asyik2 ade masalah…gosip la..itu lar..ini lar

    7
    0
  3. Alamak kau says:

    Apasal aku rasa geli geleman seram sejuk kalau tengok minah ni eh

    9
    0
  4. abc says:

    cantiknya…cantikla design railing tangga tu…guna wrought iron

    11
    2
  5. kimk says:

    hodoh + takda bakat + bmasalah = atikah suhaime

    12
    1
  6. nok gebuzzz says:

    sedangkan kes dadah pon boleh terlepas lagi kan pulak isu bogel….skrang zaman duit,org boleh ttp mulut..
    Malaysia oh malaysia!!

    9
    0
  7. Bukan Ustazah sebenar says:

    Bnyak lagi isu besar lain yg nk difikirkan? Dik, ko rasa isu ko bogel dan bergambar tu isu kecik ke? Akak x faham dik… Ko islam kan? Benda ni besar tau.. Dosa besr.. Kena taubat dik.. Semoga Allah bukakan pintu hidayahNya utk ko atikah suhaimie utk berubah suatu hari nanti. Ameen.

    24
    0
  8. Hamba Allah says:

    Boring

    3
    0
  9. kukatakau says:

    tak lama besok akan jatuh le budak ni..
    ulang kes minah yg kahwin singh tu..maki hamun mak mamat bangang ex bopren dia..lupa la nama diorg..sbb tak glam, kenal pun sbb kes gaduh dan mulut longkang tu..

    3
    0
  10. kecik says:

    Apabila manusia sudah hilang rasa malu..

    7
    0
  11. sue says:

    dear atikah, who are we to say anything right? we can only tegur so much right? my take is: if you are right, then, you are right. But if you are wrong, then you are wrong. If you are indeed wrong, ok takpe, you need not say anything to us. My hope is that teruslah beristighfar dan bertaubat, dan tinggalkan yg buruk. Because at the end of the day and of our lives, it is to Allah, our Almighty creator, juga kita akan mengadap. Segala perbuatan (termasuk percakapan dan niat etc), walaupun sebesar zarah, akan dihitung. Semoga hidayah dan kebenaran milik kamu, Atikah. All the best!

    8
    1
  12. dina says:

    bogel lah lagi…..apa ada hal….
    menteri komunikasi dan penyiaran kita suka kut tengok orang bogel2…apa ada hal….

    3
    3
  13. cpah says:

    Bagi dia bogel di khalayak ramai tu ok. Dia tak rasa bersalahlah. Bagi kita tak ok. jadi kita rasa dia salah. Rasa ni sangat subjektif. Dah macam haiwan dah pulak ye. Tak malu dan tak rasa salah. Nak pegi halau anjing dan kucing yang berak kat laman rumah sat.

    5
    0
  14. Anonymous says:

    “Bukan saya tak pandang langsung isu itu. Tetapi perlu anda tahu, saya ada banyak lagi isu besar yang saya fokuskan”

    OK.. bg dia zina hanyalah isu kecik. sekian

    7
    0
  15. maklong says:

    Malu tu kan sebahagian daripada iman.. Jika tiada sifat malu, kira takda iman atau kuranglah imannya. Bila sifat malu tidak berfungsi, maka terjadilah pelbagai keruntuhan akhlak.
    ‘ikhlas ni jujur buat kerja mencari rezeki yang halal’ tapi kerja tu tak halal macamana nak halal..
    ‘walaupun kita tak tutup aurat tapi hati kita baik’…ayat ni takleh guna sebenarnya…nampak macam rendah je iman tu…hati baik, luar pun kena baik…

    1
    0
  16. Anonymous says:

    Mana report polis kau wahai betina jalang???

    0
    2
  17. Jiran deris says:

    Ooooo..means kes berzina dia tu BETULLAH…..t.kasih atiekah kerana beri pencerahan secerah2nya.tunggu jgk atikah dgn deris wat repot..tp mcm jibby jgk..smpai ke sudah xde buat repot .korang rase?

    2
    1
  18. Taeyeon says:

    layan artis korea lagi bagus siap minta maaf klu ade silap sikit kat ig …. retis malaysia mane ade … … xkn ade nyerr

    5
    0
  19. Harap muka je cantekk tp labia dah londeh euww geli geleman..

    BOIKOTTTT

    3
    1
  20. Ljs says:

    Bukan nak cakap apala, tp artis Korea yg kapir tu pun klu ada kontroversi, diorg akn kne banned wlpun kejap. Mcm park yoo chun..

    5
    0
    • Taeyeon says:

      ye mcm tiffany snsd sbb slh xsegaja jer bt slh terus video dia kena edit xde dlm ceti show tu… ape dia buat… minta maaf dua kali kat ig … panjang pulak tu … retis malaysia maaf pun xde dh ..

      2
      0
  21. ae says:

    iyalah atikah..x pyhla tertekan dgn teguran n kritikan org ramai..
    tp Allah SWT nampak apa yg kita buat..xkan xda rasa tertekan wlu sdkit pun..??

    0
    0
  22. Anonymous says:

    Bila diri dah hilang rasa malu….cheap!

    0
    0
  23. X says:

    Sampah Masyarakat.Berbogel pun boleh nak lariskan drama.Drama pun kisah kemaruk celah kangkang.Padanlah tu.

    0
    0
  24. Anonymous says:

    kalau nak tegur…nak bagi nasihat tu ok..tp kalau dh smpai menghina..mencaci mmg x patut. Allah pon marah kite mencaci dan menghina sesama kite.
    “Jangan memandang sebelah mata orang yg berbuat maksiat. Jgn merasa kita lbh bermartabat dibanding dgn mereka. kita benci perbuatan maksiat mereka, bkn orgnye. mereka tidak blh kite anggap rendah dan tercela, kite jg tdk boleh sombong kpd mereka. Blh jadi suatu mlm ia dilihat Allah, lalu mnjadi seorg wali yg dicintai Allah. Sementara amalmu yg tak seberap, kerana engkau sombongkan, dihapus Allah dan engkau jadi tak punya apa2. Bahkan blh jd imanmu dicabut, dan engkau tidak diterima lg utk menghadap-Nya”. Nau’zubillah Min Dzalik

    0
    0
  25. Anonymous says:

    dia ni rambut lagi besar dari bakat…lawa la buat kocak

    0
    0

Leave a Comment

Optional