Written by serenity | October 5th, 2015

Tanpa peminat, siapalah artis. Sesetengah artis yang bijak akan membina hubungan yang baik dengan peminatnya untuk kekal relevan dalam industri. Sesetengah artis dilihat sangat peramah dengan peminat dan sedia bergambar dengan mereka bila ditemui. Tetapi ada sesetengahnya memandang sepi kepada peminat dan bersikap kekwat, terutamanya yang sedang popular.

Seorang pembaca BeautifulNara telah menghantar mesej kepada kami tentang sikap seorang artis ketika dua orang peminat meminta bergambar bersamanya. Menurut pembaca itu, dia bekerja di gerai bersebelahan gerai yang dijaga oleh artis ini.


 photo 12080920_10200886159551829_1775034972_n.jpg
Menurut pembaca itu:

Askum…. sapa artis nih?? Glamour sgt2 ke?? Sombong nak mampus ada lah… saya kt tepi sempat dgr budak2 ni nk tangkap gmbr dgn dia tp dgn angkuh dia jawab cepat sikit saya sibuk sedangkan time tu dia xbuat apa pun dok atas kerusi sambil tgk atas bawah khemah je.. ingt sikit kalau nk jadi artis jgn nk perasan lebih.

Mmg dia tangkap jugak gmbr tp yg xbest dengar dia jawab cam tu n dgn muka2 masam… kesian budak2… dia ingat bila ckp cam tu kt budak xblh nk fikir.. kena ingat awk tu artis(artis sgt ke?).. letih camane pun apa salah nya layan tanpa ckp kasar cam tu..

Xde org pun kt booth dia time tu.. kalau kata org ramai serbu blh la ckp SIBUK..hanya adik2 tu je ada kt booth dia.

Zaman kini jika artis bersikap sombong memang mudah saja ia tersebar. Kalau mengikut gambar yang diberi, artis itu kelihatan seperti pelakon drama dan telefilem Zul Yahya.

Diharap Zul take note tentang perkara ini. Manalah tahu pada masa itu dia baru lepas mengemas gerai atau mengangkat barang masuk atau keluar gerai sehingga kepenatan, kan?

Hi! Let's join the Festival of ASEAN Cultural Expressions 2015 on 15-20 October, at NU Sentral l, Kuala Lumpur.You will…

Posted by Festival of ASEAN Cultural Expressions 2015 – 15-20 Oct 2015 on Sunday, 4 October 2015

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

51 responses to Artis Ini Dikecam Kerana Bersikap Sombong Dengan Peminat

  1. Anonymous says:

    mmg sombong pon..pernah jumpa kt kedai mkn..beriya die tunduk cover muka..mcm la org nk g amik gmbar ngn dia..perasan..org lalu je la..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Udah dia sibok… korang menganggu apa hal? Aku kalau dia kata cepat sikit, x der nyer aku nak ambil gambar dah… sendiri mau paham ler… mungkin kita menganggu dia punya urusan… ingat sket… artis pon manusia

      Itu pun nak kecoh ke? Adoiii… baik korang gi zoo negara…. bergambar dengan binatang… binatang x der emosi…

      0

      0
      • Olga says:

        dah la x handsome mamat ni…kurus kering dan sombong plak tu. suruh dia belah saja lah wei. tetap suka sharnaaz ahmad, cool je layan peminat kt luar. siap buat lawak lagi. kipidap……

        0

        0
        • Kiah says:

          alaaaa, takkan la fans2 nk bgambar sampai 30 menet kot bang? paling lama 5 menet je pun. alasan bodoh sgt. sibuk sgt ke? puiiii……muka ko setahun sekali pun susah keluar tv. berangannnnnn je. libas dgn tudung ni kang baru padan muka ko.

          0

          0
        • Mat sahdo says:

          salah korang juga, retis x femes dah masuk katogori retis sendu, kenapa sibuk nk serbu bebagai?

          ini semua…poyooooooo!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Sikit-sikt nak mengadu kat internet… dah tak ada benda nak buat ke? Baik ngko memasak tengahari kat laki ngko. Orang tu dah perangai macam tu… nak buat macamana? Dah ler artis sendu… kau mengadu hal dia lagi… makin jauh le nak dapat offer… dah kira tabur pasir dalam rezeki orang dah tu… dasar tipikal malaysian… sikit2 mengadu, seronok dapat like dan perhatian… go get a life…

          0

          0
        • adoiyaiiii says:

          ni mesti minah2 kampung. kami kat kl ni, klau nampak retis2 kat Klcc, the Curve atau Bangsar…tengok je lepas tu…MOVE ON!

          0

          0
        • Anonymous says:

          boikot je gerai dia..habis citer.

          0

          0
      • kak nam says:

        jadilah mcm nurul wahab. kat luar…relaks je. senyum je. pernah jumpa nurul dan kami nk bergambar. siap suami dia cakap, “give your phone, i will take a photo for you”. memang terbaik kak nurul dan abang eric depp!

        0

        0
    • Anonymous says:

      takkan nak tersengih sengih plak.. karang kalo tersengih, ko jugak kata dia gila pulak… nak mengata pun pakai la akai cik akak oii

      0

      0
    • melati says:

      artis kalu x brpa femes, x payah lah busy bergambar. macam sakai la korang neh. kalau tunjuk gambo hendset kat jiran2 sebelah rumah sekalipun, jiran akan cakap. “whoooooo?” hahahaha.

      0

      0
  2. beautifulnana says:

    Artis yg perasan lebih dok tapak kaki je…

    0

    0
  3. Sotong Gendut says:

    Sedihnya kau artis sendu tak laku berlakon pun kaku patutlah semua producer tutup buku.

    Sedih. Sedih.Sedih. Jenis xde JB nak berlagak.
    Sendu. Sendu. Sendu.

    0

    0
  4. Anonymous says:

    aku lu masa zaman bdk2 pnh gak tjumpa dia.. mmg muka dia x senyum.. tpi bile mntk sain.. dia layan je.. xde lak dia mengomel.. cuma dia bkn jnis senyum mcm dlm tv..

    0

    0
  5. Jari jemari says:

    Ape laa sgt c kuhus kering ne… Sombong bkn main.. Popular sgt ke??? Dah tembirang sgt… Mcm laku… Puii

    0

    0
  6. Anonymous says:

    sat sat…
    yg tangkap gambr org lain,… yg hantar cerita ke nara org lain.. yg hantar cerita ke nara ni pun sama2 beniaga sebelah menyebelah. (dah sah sah korang pesaing)… yg tukang hantor cerita ke nara ni pun dok claim dia kat tepi jek.. (tapi sempat plak pasang telinga…) … pelik plak, mana dia dapat sumber gambar ni n post ke Nara.. (dia beniaga, n sapa plak bebbudak ni berkait dengan dia..??) hohohoh… I smell shit la… nak pekena pesaing pun jangan sampai memfitnah akak oiii…..

    hope nara dapatkan jawapan dari artis yg berkenaan.. so takde la fitnah dajal yg melanda,…..

    0

    0
    • bellazai says:

      saya pun trpikir jugak…mcmana dia dpt gmbr tu…anak dia ke

      0

      0
    • Anonymous says:

      harap jangan la Zul Yahaya di sabotaj pekedai sebelah… artis ni pun nak cari rezeki.. sama sama la korang berniaga… tak payah la pihak gerai sebelah dok jaja benda yg ko cuma dengar dari tepi kedai je.. tuan yg tangkap gambar pun relak je.. anyway, kenapa di blur kan gambar berdua yg kiri kanan tu…?! mcm mana pekededai sebelah ni boleh dapat gambar bebudak ni.. musyikil den

      0

      0
  7. go go gadget go says:

    pernah jumpa dia duluuuuuuuuuu la masa kat shooping complex dia tgh tolak troli bershoping….saya pandang dia tapi tak senyum…dia yang senyum kat saya..rasa dia ok la sebab dia mulakan senyuman…hehehee

    0

    0
  8. Oh mak kau says:

    Yang korang pun hadap sgt nk bergambar ngan retis sendu kenapa? Dia pun dah tak laku dan terpaksa cari alternative lain cari rezeki. So takyah la ganggu. Malu dia rasa gamaknya

    0

    0
  9. cik mek molek says:

    Dgn artis dah xfemes mcm ni pon korg nk bgambr.. duhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    0

    0
  10. ummie says:

    Azhar Sulaiman jgk yg best. Peramah Dan rajin membalas komen peminatnya dlm fb.

    0

    0
  11. blakedexter says:

    Pernah jumpa die die kt demc.. die temankan wife die yg ms tu pregnant check up sambil jagakan anak2 die. tp nampak sgt yg die cuba utk sembunyi2 kan muka elak org kenal. pada saya, x kisah sangat pun. sebab itu hak die. tp ada la die senyum kt org and x buat muka kekwat. tambah die ada anak2, mungkin die x nak anak die rs x selesa kalau org asyik dok perati. kalau kite pun, org dok perati selalu pun x selesa, inikan org serbu nk bergambar btol x? yang komplen ni sebab ko artis bole la ko cakap org sombong. cuba esok ko jadi artis, ade berani ko nak muncul depan2 org ramai? hahahaqa

    0

    0
    • yuwey says:

      saje je nak citer experience aku masa zaman student berjumpa artis yg bajet hot… lebih kurang taun 2000.. tgh menunggu bas nak ke KL di bus stop PJ.. di federal highway (mengadap kilang guiness tu) berdua dengan kawan.. masa kami sampai di bus stop.. terserempak Zainol McWilson.. (ayah zahirah mcwilson -heroin mencintai mu)… tgh tunggu bas jugak… masa tu mmg takde org lain, kami je… aku perasan elok sampai ke bus stop ada mamat yg tergesa-gesa bangun n pergi ke belakang dinding bus stop (dulu kan bus stop bumbung design mcm tin sardin potong dua).. lepas tu kepala terjenguk-jenguk mengintai bas bas yg lalu… terpikir jugak apasal mamat ni..?!! sekali bas sampai kelam kabut keluar blkg dinding n naik bas sekali… oo. zainol mac wilson rupanya… no hal… naik2 terus dia duduk seat paling depan dekat pemandu. dah la naik dulu…. sakit perut aku n kawan tahan gelak.. tapi kami senyum sesama kami saja. ye la… persepsi aku 2 aje.. 1) mungkin dia segan, sbb as artis terpaksa naik public transport.. 2) mungkin dia ingat kami akan serbu dia sbb dia artis… anyhow aku ngan kawan takde niat nak gelak kan dia.. cuma heran, kenapa mesti malu… kita semua manusia. ko artis ke, ko menteri ke, kalo ko relax n sincere in becoming part of humble community kan lebih manis…. so adik adik.. kalo jumpa artis, just treat them normal… sometimes they need privacy… if they smile, just smile back.. if not jangan la salah sangka.. mereka pun manusia biasa… kdg kdg ada masalah personal mereka yg tersendiri…..

      0

      0
  12. Anonymous says:

    yg korang hadap sgt nak bergambar dgn retis nie apehal??? bkn stakat senyum pandang pn xyah. so xdalah skit ati sgtkan..

    0

    0
  13. mat sahdo berok says:

    Mama mat sahdo berbulu mata palsu lagi femes kan? Mat sahdo berok pun berlagak jugak siap dgn senyuman mr. Bean….poyooooo………mat sahdo berom….

    0

    0
  14. zurina says:

    aku pnh jumpe julia ziegler,muka kekwat gile..masam mcm mintak kaki,padahal aku terpandang je..pernah jgk jumpa artis lain tp x pnh lg jumpa yg muka mcm taik mcm die..pape pun selama jumpe artis aku x pnh terpikir nak ambik gambar pun.

    0

    0
  15. GADIS HOT says:

    mmg pun. pernah kena jgk dengan mamat nih. terkedu sekejap aku. mmg xkan amik dah wehhhh

    0

    0
  16. intan nur azzura mohammad says:

    dulu akak penah nk amik gambar ngan satu diva ni,tp dia berlagak nak mampos.sampai skang akak mmg banned trus amik gambar ngan retis.kalu retis nak amik gambar ngan akak pun akak tak mau…

    0

    0
  17. Leona says:

    Saya pernah jumpa Zul Ariffin. Sombong sbb dia buat muka kekwat ngan fans yg nak bergambar. Masa yg sama, Amar Baharin sgt mesra ngan fans dia yg nak ergambar.

    Jumpa Nelydia Senrose dlm 2 bulan lepas tgh nak amek gmbr passport kat UTC Sentul. Dia ngan sorg lg lelaki. Nely ok je senyum kat saya. Memula excited nak bergambar sbb saya minat Nely. Haha. Tapi yg llaki tu mcm bg isyarat mata supaya gn kacau privacy dorg. Nampak mcm dia caring sgt kt Nely. Kekeke. Tiba2 kelmarin Nely bgtau dah putus ngan Qi.

    Ramai lg artis lain dah jumpa sbb aktif nga pusat budaya kat U. Dan kebanyakannnya mesra laa.

    0

    0
  18. Yang Jakun Shj Bergambar dgn Artis says:

    Pendapat akulah kan minat sakai jer yg sibuk gambar dgn artis ni… tiap hari artis popular, x popular, sendu, da xlaku dtg hospital tmpat aku berkerja… artis yg frustrated sebab x kenal mereka …. 1 day sampai sorang artis tnya …” kenal saya x?” ada jg yg sengaja cari perhatian di kaunter pendaftaran…nak tarik perhatian la tuuu…

    0

    0
  19. Anonymous says:

    yup dia mmg sombong, saya pernah buka booth sama tempat dgn dia, dia buka di belang saya, masa dia tengah kemas2 tu saya senyum tapi dia x balas, sy anggap dia busy sebab tgh kemas kan barang2 dia, tapi bila dh ptg agk dh tenang semua dia tetap muka masam mencuka langsung x senyum, semua kenal awak sbb awak artis atlist bila org pandang dn senyum cuba lh balas senyumam tu, bukan susah pon… sy mmg terkejut dgn sikap dia, mmg x sangka zull yahya seorang yang sombong, bayangkan 3 ari kitaorng buka booth bersebelahan langsung x pernah berborak… setahu saya kita nak berniaga kena lah mesra….

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Tak nk orang ganggu…pergi jual MLM. Buatpe jd retissss!

    0

    0
  21. lilyy says:

    dulu kerja kat kafe, selalu gak jumpa artis, mostly semua okay je takdehal semua cool je tapi amar asyraf sorang je ah, bajet handsome haha.

    0

    0
  22. sleepy says:

    korg ni…artis pun manusia gak…xyah la ambil hati sgt dgn drg ni…drg pun ada masalah sendiri…ada personaliti sendiri..klu dia sombong..xde la dia nak senyum dlm gmbr tu…

    0

    0
  23. Rahsia says:

    Confirm 100% salah faham/ penat/ mood xok. Dia baik sgt pls! Lama dah kenal dia.. Zaman hartamas femes dlu ok jelah dia sgt2.. Artis pun manusia. Now hes married n ada anak like duhh never judge pls.. Kot ada masalah ke ape ke xkan nak tulis signboard kot haha mmgla nampak duduk je kot busy sms/reply ada masalah ke apa ke. KOT utk yg xfaham huhu sbb slali dgr org salah judge skali bila tau benda betul br nak simpati. Jgn igt artis happy 24/7 xde masalah. Kalau dia xde masalah kaye goyang kaki xdela dia berniaga sunyi sepi kedai dia dik oii. Nama artis=manusia stress haram ke bagi mereka? Kolot sempit betul pemikiran

    0

    0
  24. . says:

    Ini bukan salah artislah sengal.yang korang kemaruk nak sangat bergambar dgn mana2 artis tu kenapa?xde maknanya.

    0

    0
  25. timah says:

    liyana jasmay sombong nk mampos..dr sblm kawen smpai dah ada ank.. same je sombong.. bajet org nk amik gmbr dgn dia.

    tp lisa surihani the best bg aku..x pnh sombong..

    0

    0
  26. Anonymous says:

    mengada-ngada….

    0

    0
  27. masa kecik kecik says:

    Masa kecik kecik dlu minat gila dgn kumpulan nasyid raihan. Satu hari dapat tgk depan mata persembahan diaorg kat penang, punya la gumbira tak tau nak habaq. Habis persembahan, aku yg masa tu baru umur 10 tahun pun pi menyelit masuk tempat geng raihan bergambar dgn peminat. Sebab dah biasa dgn kawasan tu, aku pi dgn sepupu ja yg lebih kecik, mak tak ikut sebab tak kuasa jumpa retis. Kump raihan busy melayan peminat bergambar, ada yang mai bawak mak ayah. So bila aku tengok geng raihan nampak aku tapi buat tak layan ja. Aku yang masih budak2 ni pun jauh hati la….

    Entahlah apa yang merasuk masa tu. Terus buku autograph aku koyak and aku tulis sekeping note kat kumpulan raihan. Aku hanya tulis mcmni : kalau sudah memandang ke langit , rumput di bumi jangan dilupakan. Terus aku suruh sepupu aku pi bagi. Lepas beberapa minit , ahli kump raihan naik semula dan pegang mike. Depa minta maaf kalau ada dan silap atau ada perkara yang buat sesiapa berkecil hati. Masa tu budak2 , tak fikir salah ke betul. Semenjak tu terus aku tukar minat hijaz pulak…hehehe…zaman tu nasyid la popular, beli habis cd kaset semua….

    Kalau la sapa2 kenai kump raihan. Tolong bagitau budak yang buat note tu mintak maaf byk2 kerana bagi kump raihan serba salah….apa pun pada hari kejadian , bunga kaca yg aku beli untuk kump raihan xjadi nak diberi….dalam tu ada minyak wangi…habis pecah jatuh masa keluar kereta mak….huhuhu…..masa tu aku ingat Allah dah marah la gn aku sebab sakitkan hati org dgn note tu…..sekian.

    0

    0
  28. ana says:

    artis sendu

    0

    0
  29. sera says:

    Zul Yahya ni mmg sombong, pandang orang pon x senyum bila org tegur. Ingat famous sangat, bajet nsem. huh….

    0

    0
  30. zera says:

    mmg artis sendu ni sombong gilerr.. sy pernah beli tudung kt booth dia.. jangan kata nk senyum , pandang pun tidak tp nasib baiklah wife dia baik melayan customer dgn sopan .. klau x mmg x hingin beli tudung kt booth dia..

    0

    0
  31. Yekeni says:

    I would say oh sorry, i ingat you abang aaron aziz! Sorry salah orang. Rupanya you cuma peniaga disini. Tak perasan, tak pakai cermin mata. Sorry bang eh. Sambunglah kerja you layan pelanggan. Angkat kaki terus jalan.

    0

    0
  32. Yekeni says:

    Muka kekwat tu apa? Muka sombong atau masam eh?

    0

    0
  33. sh says:

    Laa sombong ka..minat jugak lakonan komedi dia..inilah pe’lakon’..berlakon untuk cari makan..kalau aku bye..bye..artis ‘out of date’ ni..biar dia tahu langit tinggi-rendah..

    0

    0
  34. Ape r'ship yg brgmbr ngan org sblh says:

    camner org psg telinga ader plak gmbr ni? musykil den..& aper respon zul tentang org sblh yg meniaga sblh dgn dia…ker bebudak brgmbr ni yg wat citer..why why

    0

    0