Written by AbangNara | March 13th, 2013

Amboi ~~ Abang Nara pasti memang ramai yang jeles dan cemburu melihat kemesraan Hetty Sarlene dan kekasihnya di dalam entri “Hetty Sarlene Kongsi Gambar Bersama Kekasih“. Mesti ramai yang gigit jari melihat keromantikan mereka berdua. Tak gitu?

hetty sarlene

Susulan tersebarnya gambar-gambar mesra miliknya, Hetty Sarlene telah membidas kritikan-kritikan dan kutukan-kutukan yang telah diterimanya. Menerusi Instagram, Hetty memaklumkan yang dia percaya karma akan membalas perbuatan mereka yang berkongsi gambar-gambar tersebut.

hetty sarlene

Malah Hetty turut mempersoalkan yang orang ramai cemburu dengan hubungan sempurnanya bersama si kekasih hati. Amboi ~~ Tegak bulu roma Abang Nara membacanya.

hetty sarlene

Mungkin Hetty Sarlene ingat kekasihnya kacak sangat sehingga orang ramai ingin jeles terhadap dirinya. Adakah memang benar pembaca BeautifulNara cemburu dengan kemesraan yang ditunjukkan oleh mereka berdua? Sila komen dan beri pendapat anda. Info asal Forum Cari.

hetty sarlene

P.S: Rahsia lebih ramai gadis-gadis Melayu tampil berseri dan menawan kini terbongkar. Rupanya mereka menggunakan produk Aura White. Hanya RM150 termasuk penghantaran. Email ke lorongsetia8@gmail.com atau LIKE Facebook CantikNara untuk info lanjut.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

300 responses to Are They Jealous Of My Perfect Relationship? – Hetty Sarlene

  1. abang manja says:

    pasal neelopa xde ke abg nara?

    0

    0
    • Ko Kesah says:

      awhhh jeleznya i..benda gini pn nk komen nampak sangat xde story..klu i jd u hetty diam suda xyah komen apa2..abg nara la jelezzz teww..lalala

      0

      0
      • amoi says:

        Alahai..jelesnya kami dgn ko ye hety…

        Nama je islam..tp sebaliknya..owh..betapa “kacaknya” bf ko sehinggakan kata kami jeles sbb dpt mendidik ko kearah kejahilan didunia yg sementara ini..tahniahlah sbb bahagia..tahniah jgk krn x takut akan azab yg akan ko dpt..sbb smmgnya kami rs jelesssssssss sgt sbb ko bahagia menanggung dosa ko…tahniah skali lg…semoga diberikan hidayah..aminnn

        0

        0
        • Olga says:

          JELESSSSSS NYE AKU TENGOK! PERFECT SANGAT!
          MUKA BALAK DIA MCM BURUH INDON YG KEJE KAT LADANG KELAPA SAWIT! HETTY PLAK SEBIJIK MCM MINAH PPRT YG KEJE KILANG TP BERANGAN PAKAI SEKSI2… JELESSSS SANGAT NOKS!

          0

          0
        • i'm not a monster says:

          serious beb nk muntuh aku dengar, nmpk sgt still tak sedar diri lg, dorang kutuk sebab pic ko tu memang azab, perempuan patut jaga maruah weh..bukan liar mcm ni, aku doa kau terima cahaya hidayah, amin

          0

          0
        • Rigazzi says:

          Orang tak akan cakap-cakap kalau sudah halal.
          “but posting a picture of me without permission is totally WRONG.”
          Just one thing – berpeluk cium sebelum kahwin, do you think it is RIGHT?

          p/s:my point of view,there are no absolutes for measuring relationships. only the people in it really know what works for them. don’t be offended, the concept of ‘perfect relationships’ is one of the reason for lots of marriage breakup. lots of people have been sold a myth – love movies, novels, fairy tales etc. compatibility is the right word, no perfect relationship in the human realm. eventually, we are just a normal human being that can never be perfect.

          0

          0
        • Anonymous says:

          takde sapa nak jeles ngan pakwe ko tu wei..muka mcm tom cruse ok la jugak ni muka mcm KIRAM je punnnnn… pleaseee

          0

          0
        • CIK JAH says:

          JEALOUS? NOT. AT. ALL. kami cuma geli ok.. sama je post dkt sini dgn dlm instagram. kamu approve semua org jugak kan? semua tgk jugak kan kemesraan kamu dgn pakwa kamu yg kami “””JEALOUS”””” ni kan?

          0

          0
        • maggi kari slurrpppp says:

          tak nak org curi knpa upload, maybe klau buat mcm tu kt singapore org x kisah tp kalau kt malaysia memang kena kutuk kaw2, retis malaysia sendiri pun kita kutuk apatah lagi ko..retis singapore

          0

          0
        • Anonymous says:

          sape yg jeles dgn ko..eeee tak malu

          0

          0
        • cupcake lover says:

          ur perfect relationship..?? uweekkk, tak kawin lg tp mcm dah laki bini, tak malu ke, dulu aku tak berapa suka tgk sembilu kasih sebab dia..tp ingtkan dia baik..tak tahu pulak perangai teruk mcm ni

          0

          0
        • TANTE says:

          haruuuuuuuuuuuuuuuus la bakal laki/suami kauu abes tu dah cium2 pelok2 x buat laki gak..kesiiaaaaannn la plak kat next bf ko…kalau ade~

          0

          0
        • apekejadahnyasemuaini? says:

          Salah sekor artis bimbo selepas Nabila Huda

          Dah ko kata gini, aku teringat dialog dalam filem P.Ramlee Bujang Lapok:
          Sudin: ooo si luncai terjun dengan labu-labunyaa
          Ajis & Ramlee: biarkannnn
          :)

          0

          0
        • cik embun says:

          Sekarang boleh lah cakap perfect relationship.. hello, jangan cakap besar. Allah itu Maha Besar. Sekelip mata sahaja boleh buat your perfect relationship into bad relationship. Orang tegur, dengar. Nanti jangan menyesal di kemudian hari. Sekian.

          0

          0
        • Anonymous says:

          kacak ke org nk jeles???rasenye tak kot..ko buat lawak ke nie hetty..klu ko nk berebut dgn aku sekalipun aku xnk lelaki nie..ambek jer laa..mcm lah ko 2 pun cun sgt smpai org nk jeles sgala..laki 2 muke stock indon jer lahh..sesuai la korang berdua,xde spe nk kacau oke..xheran pn..

          0

          0
        • Glamer Gilerrr says:

          Jauh langit & bumi HENSEM atok aku lg kat umah dr balak ko yg mcm kayu balak rupa nyer… hikhihik

          0

          0
        • nazrul natasha baiduri says:

          elehhh boipren saya lg hot n meletop.. x kecoh pun.. sah pompuan nih jenis suka cari publisiti murahan la tuh.. phuiituhhh!!

          0

          0
        • red says:

          ni la contoh artis rendah IQ….hetty, lebih baik diam daripada mengeluarkan kenyataan yang menunjukkan kebodohan diri ko…semoga mendapat hidayah!

          0

          0
        • tak faham says:

          Kadang-kadang aku tak berapa nak faham dengan sesetengah artis ni. Bila dah jadi kontroversi gini kemain lagi sebut pasal dosa pahala, alhamdulillah bagai. Bukannya tak layak. Macam tak kene cara je.

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          aku tak nak komen tadi..tp terbaca dua kali gossip ni..rasa nak komen gak..ni laa bila agama disisihkan dari hatimu…ko ucap Alhamdulillah, ko tau ker maksud Alhamdulillah tu apa?Takder sapa nak jeles laa dgn BF ko yang “HANSEMMMMM SANGATTTTTTTT” tu…bila orang nasihat benda baik dengar laaa!!!amik kata2 kami tu utk berubah..eeii..eii..aku koyak gak kang baju budak ni kangg!

          0

          0
        • kis says:

          are they jealous of my prefect relationship? kitog xjeles tapi tuhan jeles..sbb awk lagi syg bf dari syg tuhan…acaner tu? sekian~

          0

          0
        • Anonymous says:

          pelik lah sape yg jeles dgn ko

          0

          0
        • apa pulak dia kata kita ambil dosa dia. eh hello! sah dia ni skip sekolah agama petang2 ni. si pelaku lagi berganda tanggung dosa si pengata pasal dia melakukan sesuatu menyebabkan pengata bersuara. ni lah orang kata, setan dah tutup mata, jiwa telinga. mati hati.. ada jer alasan setan kasi dia bersenang hati

          0

          0
        • Anonymous says:

          eh..aku tak tau ler plak…si hetty nih berkawan ngan mamat sulu!!!! giler huduh siot!!!!!!!!!!!!!!!!!!

          0

          0
        • Only CT (In The World) says:

          Aku BENCI BENCI BENCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sesangat org suka guna perkataan KARMA….itu bukan ajaran Islam….x de perkataan lain ke bole guna

          0

          0
        • Minah Karat says:

          Senangnyer orang lain nak ambik dosa kau Hetty.Kesian si al ustazah Hetty ni buat statement.Dah wild tu buat hal wild-lah.Pegi kawin cepatlah.Umur kau bukan muda lagi, dah 34 tahun. Dah tak laku pun jadi pelakon, balik2 Yusof Haslam ajer yang nak ambik kau berlakon.Kau boleh berlakon dgn boyfriend kau atas katil dlm bilik hotel yang kiter jealous sangat with your perfect relationship tu.

          0

          0
        • Longgar says:

          Gambar yang dalam bilik hotel tu macam baru lepas main ajer………hehehehehe itupun nak upload ker????? Dah tua tak kawin2 tido sebilik dgn jantan pat hotel itu kau cakap orang jeles dgn kau Hetty? Karma??? What is Karma??? Aku tak tahu-lah. Yang aku tahu Qada’ dan Qadar Allah s.w.t. Bestnyer dosa yang kau buat senang2 boleh tolak pat orang lain. Mazhab aper kau ni Hetty??? Real cetek ugama.

          0

          0
      • Anonymous says:

        Berposing caM NERAKA, boleh plak ko sebut ‘Alhamdulillah’. Ginilah artis, bila kena kat btg hidung mula la nk bceramah psl dosa. Yg terang2 ko dok bgambo ‘menuju neraka’ tu, ko tak pikir lak yer.. papepun, time kasih la heti.. sekurang2nya ko dah mengurangkan populasi jantan sendu yg masih available di pasaran. senang kije aku nak tapis. yuhuuuu

        0

        0
        • n says:

          ewwww..bangga sangat ke ada bf mcm tu dapat pegang free all the time dah tak takut dgn Allah kot..takde org jeles lah..org tegur sebab tak nak you hanyut jauh..tak malu ke?

          0

          0
        • xnak mjlis grand says:

          cemburu jadahnye?ko ingt hensem sgt jantan ko ‘going to marry’ tu?hazabedah~

          0

          0
        • K.A.A says:

          x hadap pon kalo nak jelez.. ntah pape..

          0

          0
        • kis says:

          are they jealous of my perfect relationship? diog tak jeles..tapi tuhan jeles..jeles sbb awk lagi syg bf dari syg tuhan =) sekian~

          0

          0
      • zara says:

        Ya ” with man im gonna marry”…last2 kena tinggal,….mna ekau nak letak muko nk mngadap Allah….manusia zaman skrg makin bangga membuat dosa dari pahala…..org punya sayang dia xnk bg tambah dosa….dia plak bersiap sedia nak hantar diri sendiri, ayah,abg,adik lelaki n segala sedara lelaki ke neraka…kalu dah khwin…still xtutup aurat….dgn suami2 skli msuk neraka….

        kesian lh wei kt ayah ko…xsyg ayah ke

        0

        0
      • noh says:

        ape yg awk tahu pasal hukum, cik hetty?
        tidakkah awak sedar tntg kesilapan awk? jgn nak menuding jari pd org lain..
        tgk dan nilai dulu atas dasar ape kritikan2 tu dibuat pd kamu.
        jgn terlalu ego dgn menegakkan kesilapan sendiri.

        0

        0
        • rooney bangang !!! says:

          bagai mnegakkan benang yg basahh.. sudah basah.. lencun lg..hahaha alhamdulillah? mcm xkena cara kau hetty.. masa bcnta mmg sume indah blaka.. klo ko xjd kwen n kwen pstuh cerai.. aq jolok bijik mata kau.. jelessnye rasa… ><

          0

          0
      • Rita vs Ayu says:

        Sebelum bercakap ttg dosa, akhirat dan sebagainya…sila minta ampun dan maaf kepada ibu dan bapa awak yg sedang menanggung dosa kerana tidak menjaga anak dara suntinya dengan baik… Maaf, sy tau kubur kita x sama tp sy minta awak fikirkan ttg kubur ibu dan bapa awak ajer, itu dah cukup……

        0

        0
      • Anonymous says:

        don’t believe in karma but believe in qada’ and qadar heti oiiiiii.

        0

        0
      • bale says:

        nak nangis sbb jelez.terharu sbb baca luahan hetty tu..phuiii…
        cik hetty..tu baru your man that you GONNA marry..belum tentu lagi cik hetty oii..kalau bru na GONNA..tak halal lagi kau nak duduk sekatil dgn dia..tak tahu malu ke?jgn la duk sbut Alhamdulillah or Allah..layak ke ko?lain la ko dah taubat nasuha n tak ulang kesalahan yg sama 44hari..nampak sgt cetek agama kau ni dik.

        0

        0
      • lola says:

        luahan hati kau ni telah menunjukkan kan kau ni buta agama.memalukan diri.shame on you hellty shittlene..pegi blaja balik kelas agama dgn ustaz or ustazah ko zaman skolah dlu. parents dia tanak bantu ke anak mcm ni?dosa kau buat semua ayah ko tanggung weh.bukan that man you gonna marry tu.pegi akad nikah.then dosa kau dedah aurat laki kesygan kau tu tanggu.

        0

        0
      • kura kura dalam perahu says:

        mazhab mana tu yg kalau kita buat dosa maksiat dengan innocentnya upload gambar di internet pastu orang lain sebar, dosa si pembuat maksiat terus terampun dan dipindahkan kepada si penyebar? dan si pembuat dosa terus suci dari dosa. dosa pun boleh bluetooth ek? best nya mazhab tu. patut la kau tak kisah buat maksiat sebab kau ingat dosa kau dah dibleutooth kat org lain. mazhab mane tu? minta penjelasan para ulama

        oh jeles nya aku. oh no….. sangat jeles. gigit jari aku tengok. siyes jeles gile. pergh… mamat idaman dunia tu. bukan malaya je. tahap cipan la aku jeles. siyes ni woi.. korang tak jeles eh? aku jeles gile ni

        0

        0
      • kopek ko jeles. ini singapore, bukan kay hell!

        0

        0
        • So What???? says:

          So kalau bukan KL dia tetap orang ISLAM, perlu ke dia beraksi macam tue.. malulah wei.. Nauzubillah..

          Lagi satu pakcik aku orang Singapore n stay kat sana tapi tak pula aku nampak anak-anak dia pakai n beraksi macam tue..

          0

          0
      • ohsonija says:

        Heheheh Hetty Sarlene ke tu yang mengarang? kena masuk sekolah rendah balik lah. grammar dia macam banyak salah, ayat macam budak dajah 5. hehehe. no wonder lah islamic knowledge tak banyak mana. bahasa inggeris pon malas nak belajar kasi tajam. hehehe… eh terkomen pasal grammar pulak..

        Hetty, awak dikurniakan rupa paras yang cantik. saya pun secantik awak. Awak tahu tak orang cantik ni dugaan dia banyak. awak jadikan rupa paras awak sebagai dugaan bukan sebagai satu PAKEJ MENARIK untuk buat maksiat macam ni. Ni cara tuhan nak uji awak. Jadi please jaga diri wahai sayangku Hetty :D

        Orang menegur bukan benci, bukan jeles, bukan menyampah. Orang tegur sebab sayang. Sama jugak macam artis lain. Anda semua artis sepatutnya bangga dan gembira masih lagi orang nak peduli pasal awak. Saya sebagai bukan artis,,,,,, sendu dari nasihat. sedih saya. jadi ambik semua ni sebagai satu pengajaran Hetty yang cantik jelita

        0

        0
    • kak timah says:

      cemburu??????????????????plizzzzzzzzzz lahhhhhhhhhhh sikit pon xcemburu tapi cuma kesian kt ko je . . murah sgt maruah ko tu

      0

      0
    • kak timah says:

      nak taw pasal neelopa gi lah follow instagram dia

      0

      0
    • Anonymous says:

      hohoiiiiii heti… bistu ko nk jwb per kat akhirat nanti psl gamba pelok2 ko tu?

      0

      0
    • keledek si mulut puaka says:

      kalau xnak org curi gambar, dinasihatkan jgn bodoh2 nk upload n letak online. Benda dah kt online, maksudnya sesapa bleh ambik. Lain la kalo ko register gambar ko tu jadi trademark, intellectual property, hak mutlak atau sebagainya. Jeles? Setiap org ada pasangan hidup, setiap org ‘menikmati’ benda tu. Kenapa nk jeles? Isu nya antara halal dan haram.
      Dan aku paling menyampah kt org yg terang2 buat maksiat tapi mulut kata alhamdulillah, akhirat.. Seems awkward..

      0

      0
    • Mei Tal lyy Ka says:

      Mohon untuk termuntah…

      Bluwecxkkkk.bwarfffdssshh… bluwecckkkkk buarfffffxxxss!

      Sekian Terima Kasih.

      0

      0
    • bbycumil says:

      xde maknanye nak jeles klo aper yg dibuat tu dose..ade ke org len nk jeles sbb ko dpt dose?klo dpt pahale bru la jeles..

      0

      0
    • Olga says:

      hetty sarlene ni agama hindu tu pon xpaham

      0

      0
    • hany says:

      Take ur sins?? Hello girls u’re muslim right? Menegak & memberi peringatan serta teguran kpd PERKARA YG DI H-A-R-A-M KAN OLEH AGAMA ISLAM,DIULANG DI H-A-R-A-M KAN OLEH AGAMA ISLAM ITU WAJIB BAGI SETIAP MUSLIM..dalam bahasa inggeris FORBIDDEN (takut dah tak faham melayu kan) wlupn org yg menegur tu tgh buat dosa tapi kalau tegurannya adalah menegakkn hukum ALLAH,xde maknanye amik dosa awak! IGNORE WHAT PEOPLE SAID?? ok how bout this,esok awk meninggal,kapan,kuburkan diri awk sendri,CAN U DO THAT? kesian sy,mungkin awk dh xwaras ms bcakap..sb klu awk benar2 islam & waras,u’ll take that as ur sins to others..SEMOGA ALLAH AMPUNKAN DOSA AWK HETTY SARLENE !

      0

      0
      • wan says:

        em kak. nak tegur boleh, tapi kalau nak tegur maksiat orang, bukan tegur dengan terang-terangan. Dan kalau orang tu jahil, awak cakap marah-marah macam ni lagi la dia tak insaf. kan?

        0

        0
        • hany says:

          maaf dik,dia yg mbiarkan diri dia ditegur secara terang-terangan,the worse thg,cakap org ambil dosa dia..tegur disini spy yg lain2 pun dengar skali mana yg ada pemikiran mcm dia..mustahil tiada pun org islam yg tegur dia secara personal..tp dia yg balas balik as public view,kena terima la public pulak tegur dia secara open view..

          0

          0
      • kis says:

        bile kak hetty nak berlakon dalam tanah kubur? =P

        0

        0
    • hetty kos endang says:

      tang mana ek aku nk jeles??jeles tgok muka ko ke bf ko??hurmmmm..nk kena pk ni..puiiiiiiii

      0

      0
    • kamariah says:

      aku mmg lawak bc ko punye statement….
      kite sm2 ade dosa….tp salah ker klu kami menegur kamu utk menjadi yg lbh baik dr ini….kite sm manusia biase x terlepas dr dosa kecil mahupun dosa besar..
      tp utk aku nk jeles dgn ko mmg jauh sekali biar siape pun kamu aku tidak takut….
      statement kamu melambangkan IQ dan siape diri kamu….jd TEPUK DADA TANYE SM ITU HUD HUD….PEACE

      0

      0
    • x jelez langsung says:

      “Mungkin Hetty Sarlene ingat kekasihnya kacak sangat sehingga orang ramai ingin jeles terhadap dirinya…”

      hahaha ini statement terbaik dari abg nara…xleh blah..huhuu~

      0

      0
    • ikan siakap diternak kak cham/olga says:

      SERIOUSLY…. HETTY, I RASA SANGAT2 NAK TERMUNTAH DI SAAT NI. PELISSLAAAAAAA….. MCM NAK TERKELUAR PISANG GORENG CECAH SOS CILI YANG SIAKAP MAKAN TADI PAGI TAU TAK… LEBIH2 LGI TNGOK SI MAMAT 10SEN YG TENGAH CIUM KO NI..ENGKO NI DAHLAH MCM MUKE BIBIK DARI TIMOR LESTE YG ADE KT RUMAH JIRAN SEBELAH I NI.. BAWA2LAH BERTAUBAT HETY AND MAMAT 10SEN, SESUNGGUHNYA LALUAN KE SYURGA ITU ADALAH SANGAT SUKAR..TAPI KITA MAMPU BERUSAHA.. JANGANLAH KITA MEMBINA LALUAN KE N***K* PULA… insaflah sebelum sakratulmaut menjempu kita…. nasihat ni pun utk semua pembaca tau.. tak lupa juga utk abg nara and diri sendiri…

      0

      0
  2. mariam says:

    macam harey

    0

    0
    • mahaguru says:

      sekecik kentut pn aku x jeles! jgn banggakan sgt hubungan haram tu kak ti, bila2 masa jer Allah boleh tarik nyawa. nak polok2 pi kawen dulu, baru la boleh pggil so called perfect relationship. peace.

      0

      0
  3. lola says:

    1st!

    0

    0
  4. darafflesia says:

    Jelez ke?hahahahha

    0

    0
  5. den la ni says:

    erk..kau fikir sndri la dosa pahala..da bsr pnjg,ad otak kn..

    0

    0
  6. vocaloidmiku says:

    tiada karma dalam Islam. Hindu je yg ade karma ni~

    0

    0
  7. Zaza says:

    I can’t brain this………. Oh mai~ Kalo taknak orang curik gambar2 ko, jgn letak dalam internet sayang oi. P letak dalam scrapbook, takpun tampal kat dinding. Bebal abadi.

    0

    0
    • Sweet minah jambu merah biru says:

      tk sangka pulak si hetty ni cetek otak macm si abby bebal kan…bab tu minah jambu macm malas nk komen banya2k takot nanti jari jari runcing minah jambu ni nanti semot semot ! dh lah ! lain kali aje lah minah jambu komen nyampah lah eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee tengok muka BF dia pon minah jambu tkde nafsu ape lagi kt atas katilllllllllllll lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tk stim ! sori ye hetty muka BF u ni bukan minah jambu pnye taste !

      0

      0
  8. Anonymous says:

    haihhh menyampah!

    0

    0
  9. KIMJONGKOOK says:

    Tak lawa pun Hetty Sarlene ni. dari zaman Sembilu dulu aku memang tak suka tengok dia berlakon. tak real sangat

    0

    0
  10. Tijah says:

    Mcm kelakar bila dia kata “jwb lah kamu di akhirat nanti” .. Abistu..dia tak payah jwb??

    0

    0
    • amie says:

      apsal lak dia suruh org lain jawab? dia takleh nak jawab ke nanti? kita patutnya percaya qada’ & qadar.. karma? karwa wijaya ke

      0

      0
      • Anonymous says:

        habis ko tu special sangat ke??? “jawablah kamu di akhirat nanti”.bila dah kene batang hidung sendiri pandai plak cakap pasal agama. berpeluk ngan jantan,romen sana sini,pakai baju macam pelacur tak hengat Allah pulak.dasar artis munafik!!!

        0

        0
  11. Ugly Nara says:

    “Adakah memang benar pembaca BeautifulNara cemburu dengan kemesraan yang ditunjukkan oleh mereka berdua? Sila komen dan beri pendapat anda.”

    Amboi teruknya nak melaga-lagakan orang supaya hit blog naik.
    Isk isk isk.

    0

    0
    • Sweet minah jambu merah biru says:

      sape cakap pembaca beautipulnara ni jeles sape cakap ???????? kalau angkasawan negara tu mungkin la jugak yg kite nk jeles jeles kn huh ! minah jambu bukan nk hinaaaaa ok tapi hetty tk boleh lah cakap perfek relationchip kannnnnnnnnnn sape yg tk naik angin kalau cm giniiiiiiiiiiiii ! ustaz don oooooooooooooooo ustaz donnnnnnnnn mana u ????????? u tolong nasehat kn si hetty ni lain kali kalau nk bergambar tu jangan nk open open sangat ok ustaz donnnnnnnnnnnnnn ! mungkin hetty akan dengar nasehat ustaz don pasal ustaz kn hensemmmmmmmmmmmmmmmmm kannnnnnnnn ! lov uuuuuuuuuuuuuuu !!

      0

      0
    • Anonymous says:

      ntah…org dh xingat sape hetty ni,nara yg post entry.pastu kita2 yg komen.yg komen mengutuk tu bukan main.aku buke bn ni sbab nk bace komen2 yg kelakar je,yg mengutuk n gaduh2 rase cuak je.

      0

      0
  12. miss tweety says:

    cemburu??? hahaha wekkkkk.. ini lah jawapan bila hati dah buta untuk terima teguran org lain..

    0

    0
  13. Anonymous says:

    oh my english! hahaha

    0

    0
    • likeicare! says:

      lama dah aku tahan tapi x tertahan dah ni so aku nak masuk campur gakkk!!! ko ni mmg memalukan golongan artis je la.. baca apa ko ckp je pun dah tahu ko ni mentality rendah.. aku bagi ko zero markah utk content, zero markah utk format, setengah markah utk language.. eja ‘jawab’ pun salah, belum lagi aku nak point out suma grammatical errors ko! jantan tu pun mesti mentality mcm ko gak sbb kalo dia high taste, x de la dia pilih pmpn yg “SHALLOW”, “IGNORANT” and “SHAMELESS” mcm ko ni… moga cecepat la taubat 2-2 ni ya Allah…

      0

      0
  14. inginberubah says:

    malas nak komen . tunggu je lah akhirat nanti . sama2 kita doakan hetty :)

    0

    0
  15. Nana Ilyana says:

    Cemburu?!! Astarghfirullah. Buat apa kami sekalian hamba Allah nak cemburu melihat gambar haram kamu bersama si dia. Maksud saya di sini bukan haram seperti zina or bermaksiat. Tetapi gambar bersama lelaki, berpelukan, cium sana sini, pakaian tidak menutup aurah dengan sempurna dan sebagainya. Dan kamu menuduh kami sedang cemburu melihat semua gambar maksiat seperti ini? Fikirlah cik Hett, dunia dah akhir zaman. Kalau kamu hendak membidas kata kata pedas atau kritikan yang kamu terima, mohon berfikir dahulu. Sekarang kamu rasa siap yang akan menunggu pembalasan di akhirat? Saya juga manusia biasa dan sentiasa membuat khilaf. Maafkan saya andai teguran ini mengguris hati kamu. Tapi mohon, berfikir dahulu sebelum mengeluarkan kata kata yang tak masuk akal atau post gambar yang boleh buat hati hitam seperti ini. Sekian.

    0

    0
  16. geli says:

    perfect sgt la kn smpai kt blik tdo.kuang2.xdak sapa nk jeles kt hg oi! jgn dok perasan sgt.kawin x jgk…madu dh xda ni.habis kna isap.hahhahaaaahhhhhaaa.gelak jahat

    0

    0
  17. Ayaa says:

    amboih . peluk sakan . cium sakan . tkpe plak . tak dosa la tu ? no one is jealous with your non halal relationship . it’s not perfect at all :)

    0

    0
  18. hotak ko says:

    jeles hotak ko. statement mcm x beriman. puihhhhh ko. dah sendu mula ler nak carik kontrovesi balik. hanya skop production je abk ko kj. itu pun dulu laaaa ni haremmmmmmmmmmm

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Hmmmm…. Sebesar kuman pun saya tak cemburu. Ini lah contoh bila islam hanya diwarisi. Tidak dihayati.

    0

    0
  20. mak melah says:

    ” Mungkin Hetty Sarlene ingat kekasihnya kacak sangat sehingga orang ramai ingin jeles terhadap dirinya. ”

    kahkahkah. mcm gampang ayat nara. perli habis ni. stedi!

    0

    0
  21. dhiyaVIP says:

    we’re jealous ? HELL NO baby :) think bout it . get married first will ya ? ^^

    0

    0
  22. lili says:

    jeles la sangat..xkuasaaa

    0

    0
  23. Jemah says:

    Awak tak kahwin pun lagi dengan dia, dia masih belum halal untuk awak. So fikir dulu sebelum bercakap :)

    0

    0
    • funny says:

      peluk2 cium2 b4 kawin kalo Allah tentukan dia bukan jodoh awak bagaimana awak rugi lelaki tu sah2 dah untung hmmm…. fikir2kan lah semoga Allah memberi hidayah kepada awak

      0

      0
  24. Anonymous says:

    bodoh nak mampus…

    0

    0
  25. cik sofie says:

    minah ni dah tak betul ke?…macam dah takde pegangan agama…sape plak nak jeles takat muka mamat pecah rumah…betul2 ke mamat tu nak kawin dengan ko…pandai plak ko sebut jawab di akhirat yer…kahkahkahkah dasar otak senteng!

    0

    0
  26. ziela says:

    Sapa ppuan ni? X kenal pon. Buang karan nk jeles…. Fokus kt kes lahad datu lg pekdah…

    0

    0
  27. enon says:

    the man im gonna marry..xkawen lgik ropanye..hmmmm

    0

    0
  28. jemah oiii says:

    muntah sejuta kali

    0

    0
  29. Anonymous says:

    0

    0
    • joyah.. says:

      nasib baik hg boh video nih, ceria skit hidupku setelah muntah bertubi2 dek hetty sarlene nih..

      0

      0
  30. Anonymous says:

    apa la..lain kali buat diam dah la..lama lama orang pun diam gak..standard la tu..heh..

    0

    0
  31. Lingkaran hitam di bawah matamu says:

    Apa punya tongong pompuan ni. Org meluat dgn jeles pun x tau nak beza. Perasan bagus sangat lah tu. “They will take my sins” – tau rupanya benda yg dia buat tu dosa ingatkan x tau.

    0

    0
  32. mirae says:

    owhhhhh….. so maksudnya awak amek gamba macam tu dengan lelaki yang belum sah jadi husband awak tak berdosa laaa ya ???? come on laaa…. jangan cakap pasal dosa pahala ni… semuanya Allah yang tentukan….

    0

    0
  33. yachula says:

    perrrrgghh..nk jeles ker???aku ada suami kot… confirm halal!

    0

    0
  34. ess says:

    PANDAI LAK CITE PASAL DOSA & AKHIRAT????… HAHHAHA…. CERMIN DIRI DULU TU DOWH… SBLM NAK BERCERITA PASAL DOSA & AKHIRAT.. TU LA MANUSIA, BILA BERCKP X GUNA OTAK.. KA-SI-HAN ORG YG MCM NI… SUNGGUH KA-SI-HAAAAANNNN..

    0

    0
  35. yana says:

    jeless ?? ek ? orang bodoh mana nak jeles ?

    0

    0
  36. sorry, hetty who?? says:

    huh? memandai je letak hukum org tanggung dosa dia. lol. lawak la

    # statement artis malaysia mmg xleh blah

    0

    0
    • Eh..eh..bukan ker says:

      Ni bukan retis malaysia…dah mampus pun kt malaysia…mana ada org nak kenal dia…
      Artis kita takdelah setonggong dia nih..

      0

      0
  37. bubu says:

    biar xcantik dik, jangan bodoh.. ini bodoh bertingkat2… cukuplah malaysia ni banyak artis2 yg nan hadohhhhh, xyah menambahkan lagi bilangan BIMBO kat sini… g nikah sana, kau nak amek pic bogel pun orang x hadap dah… n btw, xperfect mana pun korang tu, yang jantan muka pelesit jalanan, yg betina muka mcm menahan nak terberak.. sila cermin diri sendiri dulu ya. ty :D

    0

    0
  38. hentak sarlene says:

    well my dear hetty,bf i jauh lg ada rupa dari bf u tu..kalo u tgk,,u yg akan jeles nti with my perfek relasensip,
    btw bf i tak anggap i murah k dgn pegang i sana sini mcm bf u wakakakaka

    0

    0
  39. rombau says:

    kesian mak bapak ko hetty… dari kecik dia didik ko, ini balasanyer ko kt mereka.. malu mereka dengan kelakuan ko tu… x payah cakap pasal agama la coz agama lain pun memang mengutuk ko.. itu antara ko dgn NYA…. tapi terang2 ko dh buat dosa… bertaubatlah… wallahualam…

    0

    0
  40. Miss Qamz says:

    Ini lah namanya kepoyoan paling POYOS… dah suam2 kuku buat publisiti murahan pula.. dah la rasanya nasihat INGAT KUBUR k :)

    0

    0
  41. sweet minah jambu merah biru says:

    tkde ape yg nk di jeles kan hetty sayang oiiiiiiiiiiiiiiiii i punye relationchip ngan bang nara lagi perfek dari u ops !!!! i main main aje lah hehe ….u mana boleh cakap cm gitu hettyyyyy ape2 pon ape yg dorang dh komen pasal u tu memang betol lahhhhh….u bergambar macm pompan tk baik mesti la peminat2 u komen n marah kn uuuuu pasal dorang sayang kan uuuuuu bukan nye apeeeee…u jangan pikir yg bukan2 ok….memang la jantan tu akan jadi u punye laki tapi u ni ekpos sangattttttt u ni terlampau opennnnnnnn…..meteair u ni pon satu ! bukan nye dia nk larang u ke pe bergambar macm tu eh makin menjadi2 pulak dia !!! dh lah ! malas lah minah jambu nk komen kalau macm ni buang masa aje huh !

    0

    0
  42. zed zedi says:

    Tak sangka ko jadik gini hetty.. dulu blakon ngan aku dlm sembilu tu,ko x mengenyam mcm ni pown? Agak2 gambo nie ko mengenyam kat singapore ke msia? Kalau msia, aku akan ambil tindakan. Bersiap sedia hetty! Hihiii

    0

    0
  43. elly says:

    Statement ko nie mmg x boleh blah kan…plzz r x sape nk jelez lagi meluat ade r…plz betukkan statement ko yg bangang abadi tu k….sebelum ckp pasal agama tengok diri sendiri dulu k….fuhhh…

    0

    0
  44. :) says:

    tak tahu nak gelak ke nak kesian dengan statement Hetty. takpa, kalau macam tu, awak pun get ready tau untuk jawab di akhirat nanti. good luck :)

    0

    0
  45. bestnya says:

    leh passing2 lak dosa camtu je ek?syok nyer,haha..

    0

    0
  46. cik pedas says:

    kahkah ayat abang nara memang terbaik, ringkas tapi sindiran penuh makna dah lama aku perasan ayat abg nara dah mcm cik kiah bini jkkk

    0

    0
  47. kaka says:

    PERVAYA KARMA JE??? DOSA XNAK CAYA KE???

    0

    0
  48. lu tun siang malam says:

    Moga diberi hidayah pada Bro Nara juga….

    0

    0
  49. Fiqa says:

    Perfect ke camtu.. ? Husband i lg handsome hetty oi..and kami halal to each other.. U can have back ur sins..nah amek..buat bekalan kot kot tak cukup yg tgh buat tu kan..ambil gambar pun mcm br lps tut, tp belum kawen..apa yg perfect? It is sad that all that amounts to perfection. Gila sempit otak u.. ‘bakal husband yang u r about to marry’ tu pandai imamkan solat tak? Kalau itu dia pandai kot lh ada yg nak jeles. Dah bodoh jgn la nampak sgt ok.. :)

    0

    0
  50. Actually says:

    Kami dgn ini merasa amat jeles ngan mak bapak u kerana berjaya membawa u ke arah yg sgt mulia d mata u nih…

    N kami jugak jeles dengan balak u yg hensem nya mcm aaron aziz ( aaron sila mkn ati he hot more than u )

    Kami dgn sedihnya jeles pd anda yg sgt bengap sbb perasan sampai mcm ni sekali…

    Pi mampus lah ngan angan2 jeles ko tuh…
    Dah lunyai buat apa aku nk jeles…
    Teruk..terukk..
    Bala..bala..bala ni..sungguh bala..,

    0

    0
  51. Zain Sardin says:

    Lantaklah kau nak buat pe pon asalkan bahgia kbai

    0

    0
  52. Roundtable says:

    Memang haku jelez ,sebab cite artis sendu dijadikan cite dalam blog ni…banyak lagi cite berfaedah untuk dipaparkan…kenaikan gaji ke..baru le ramai yang jelezzzzz

    0

    0
  53. Singapore Girl says:

    well done kepada orang yang “leak” kan foto2 kau tu hetty. memang kat s’pore boleh buat aper pun…takde orang amik kisah. but hell, bukan main bongkak statement tu. tahniah lah klau kau nak kawen dgn bf kau yg tk seberapa tu. nway matlamat kau tu tak menghalalkan cara!

    0

    0
  54. xuxagone says:

    A typical A typical Singaporean malay

    0

    0
    • sandrianasiska says:

      Wat is a typical typical Singaporean Malay. I beseech yr enlightenment please.

      0

      0
  55. lilove says:

    no comment

    0

    0
  56. Bibi says:

    Alamak xpayah lah nk ckp pascal KARMA…suluh diri sendiri pulak sebelom nk hukum org wahai hetty oiiii…ask buat begitu bukan muhrim pun kan dah mmg bedosa.

    0

    0
  57. emma mengelembong says:

    i mmg jelez kat bf u hetty…merembesss tgk kehenseman dia…

    0

    0
  58. yeah yeah whatever says:

    Like seriously Hetty???? You’re the one that should “get a life”. That man is still not “halal” to you for whatever reason you have.

    0

    0
  59. Jelesnya aku tengok ko Hetty says:

    Jealous giler aku tengok dia dapat pakwe sekacak and sejambu itu. Hetty, tak sngka plak selama ni ko perasan yg pakwe ko terlampau kacak smpai ramai aweks nk kat dia. blueek…

    0

    0
  60. miss dombol says:

    tumpang kentut jap…………….

    #puUiit!! puuiit!!!

    errGH..;LEgeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    0

    0
  61. Saiaia says:

    Hetty sayang, awak pun kalau tak berubah, akan menjawab jugak kat depan Tuhan nanti. Ingat Tuhan tak tanya ke napa awak peluk2 cium2 seksi2 tu? Pandai pula awak quote nama Tuhan ek? Masa buat semua2 tu awak ingat Tuhan tak? Hihi. Maaf yer jika terasa.. Saya tegur ni pun sebab saya takut Tuhan tanya saya, “Kenapa tak tegur si Hetty tu?” Saya doakan saya, awak dan semua pembaca BN dgn BN2 dan ahli keluarga beliau dan BF awak yg dicemburui ramai tu akan mendapat hidayah. Aminnnn

    0

    0
  62. miss fuckzura says:

    batang bf hetty ni beso sgt psl tu korang jeles!!!! miss fuck pon jeles kt bf hetty nie!! ngauummmm sgt!! bweeek

    0

    0
  63. moriemorie says:

    Of course I am jealous of your perfect relationship! How did you know? I wish I was as pretty and sexy as you to get such a great boyfriend. Then like you and your boyfriend, we can also wear skimpy clothes and take pictures like a bunch of horny rabbits! And of course it’s perfectly fine for us to do it, because we’re getting married soon! It does not matter that I am disgracing my family because by being such an easy woman, I will have nabbed a great man like your boyfriend— someone who is going to take me straight to the hell fire. Your parents must be so proud of you!

    0

    0
  64. hampes says:

    zed zaidi si pengkritik tetap, ni bukan geng bas skolah ko ke dulu. haa. apa komen anda?

    0

    0
  65. tk sesiapa pun says:

    Alah kasihanya…. syg muka cantik tp tksub pd cinta yg kompom belum tentu kekal. Ni namanya budak2 kemarok becinta. T klu dah putus cinta yg dia kta hendsome sgt tu kompom yg pling buruk kt mata dia. Budak2 biokn… budak2 ni klu kita jgn dia marah kita blik. Nama pun budak2… teruskn.. sila2 teruskn.. ank sapalh agaknya..

    0

    0
  66. Cik Kuntum says:

    THE PERFECT RELATIONSHIP is nikah-kawen yg sah ok… ini setakat jadi kekasih, kiss2, pa dia? sooo…western style. astaghfirullahal’azim…

    0

    0
  67. MKH says:

    ni semua salah anuar ibrahim

    0

    0
  68. lala says:

    mmg la kami kena menjawab kat akhirat, kena jawab kenapa tak tegur ko bersungguh2 sampai ko insaf. aku rasa tu aje kot part kitorang kena jawab. berbanding ko yg laaagi byk soalan kena jawab nnt :))

    0

    0
  69. Mat K says:

    mmg aku jeles. masa aku kapel tak pernah aku cium2 makwe aku. fine!

    0

    0
  70. der says:

    aku jeles sgt!!! puihh.. hahaha

    0

    0
  71. yuyu says:

    dulu minat sgt kat Hetty Sarlene bile tgk cite sembilu..tp skunk da x da sejak kua pic ni..haha..sorry la hetty… gua xminat lu la

    0

    0
  72. Monyet says:

    Bodohnya manusia…
    Monyet pon tak ambik gambar macam tu…

    Jeeeeellllleeeesssss monyet tau…kakakakakakakakakakaka….

    Ko yang ambik gambar cam tu..orang share nak marah2 lah.. hapraknya ko neh…
    Macam iye iye aje nak kawin nga mamat tu kan…hahahahaha

    0

    0
  73. jeleslah sangat says:

    nak ty ni siapa siot budak hetty ni? popular sgt ker? ni mesti lma tak kuar tv ni ni pasal lah ko buat statement jeles ko tu. engko tak jeles ke aku komen kat sini? jeleskan. puiii.

    0

    0
    • Mat K says:

      ngko ni mesti baru lahir masa zaman kegemilangan drama Sembilu yg tak berkesudahan tuh. :D

      0

      0
  74. SaYe says:

    jeles ke? beristigfar le dik non oii.. awak tu buat maksiat. nak jeles apanya. org tegur sbb tak nak awak terus2an buat maksiat. lelaki tu BAKAL suami, bukan suami boleh pegang2 n cium2 sesuka hati. dosa ye curik gmbr awak tu? besar lagi kot dosa berzina smpi boleh jatuh hukuman direjam smpi mati. owhh.. jgn kata awak x berzina. duduk berdua2 tak boleh apa2 pun boleh jatuh hukum zina. kalau x setuju, pergi cari alim ulama belajar agama balik. lebih baik awak diamlah drpd jawab isu nih. jwpn macam budak xde agama. kesian sungguhlah kat mak bapak awak.

    0

    0
  75. Anonymous says:

    hensem pon dak nk jeles pe lol

    0

    0
  76. lulubella says:

    haisyh kowg ni semua sebok sgt nk mmpertikaikan dosa org..tak de la org dlm dunia ni bersih dr dosa..sebok nk ckp pasal hukum hakam akhirat nnti..kowg semua dok maki2 dok kutuk2 dye kowg dpt apa ? tak dosa ? 2×5 je kowg semua nii..jaga diri sendiri sudah lah..ta ya nk jaga tepi kain org lain..

    0

    0
    • lola says:

      teguran tu satu kemestian.. im sure hetty ada baca all the comments.. bad or good about her.. mana lah tahu one of the comment berjaya membuka mata dia.. we cant support her doings.. bcoz its wrong.. pengajaran ni bukan untk hetty je.. tp pembaca2 blog nara yg “maybe” sendiri post pic cenggitu kat instagram depa.. to show that this is completely wrong… cannot be accepted..

      0

      0
  77. kasabian says:

    u took my sins…

    ooo..kire ko da berjubah berhijab bagai la skrg ni..alhamdulillah..

    aku rasa ko yg akan kena karma…real hard babe…

    0

    0
  78. lalitah says:

    apa kejadah angkut dosa dier? jelas jahil dalam agama…

    0

    0
  79. mizz says:

    absolutely not jeles dear…tp sakit mata…bdw klu both of you married for sure we happy for you…

    0

    0
  80. Anonymous says:

    pagi2 nak cari plastik coz nak termunatah…budget hot le tu…geli mak…ini semua poyo..

    0

    0
  81. kak bedah mulut laha says:

    kesenduan terserlah
    nampak sgt xde job…go back to your country la.
    industri seni malaysia dah cukup penuh dgn sampah sarap.ko jgn nk tambah muatan lagi.
    bajet singaporean mat saleh sgt lah…pdhal boyan spore.puiii

    0

    0
    • Anonymous says:

      betul tu kak bedah malaysia ni dah penuh dengan pendatang, semua duk pulun wat maksiat, dengan indon yer,vietnam yer,sulu yer,pilipina yer satu malaysia semua warga asia ada kat malaysia ni.ni nak tambah si hety ni berat jadinya lama-lama tengelam jugak malaysia ni di telan bumi.

      0

      0
  82. Betik says:

    A’ah… SUMPAH aku jeles dgn dosa yg ko buat… aku jeles dgn keberanian ko post gambar maksiat terang-terangan… aku jeles giler ni… aku jeles sbb bf ko sangat romentik sbb kiss ko in public… jeles giler weh,, bertuah nyer ko hetty… puuuihhhhhhhhhh!!!

    0

    0
  83. elom says:

    Pandai cakap alhamdulillah,tapi hukum haram x tau ke,,,tak perlu explain la,,lets visual story the truth,,puihh handsome lagi datuk aku…
    Memamg dah nampk kesundalannya

    0

    0
  84. gigit jari says:

    eh please la..apekah nak jeles bagai??bangga sangat ngan bf ko yg cium ko tu..tak taw nak beza mana halal haram ker??giler la….mmg akhir zaman da ni…g aku tak leh blah…ader pic kat hotel ker ape tu..yg tak pakai baju tu..ntah pape la…insaf la sebelum terlambat…

    0

    0
  85. mutiara says:

    to hetty..there is no karma in Islam.karma tu hanya ada dalam agama hindu or buddha.
    tp KALAU BUAT BAIK DIBALAS BAIK, adalah.
    we are not jeolous of your relationship, who is that man, ur husband? bukan kan.perfect? haha, xde sape pun perfect…xde ikatan sah dari segi syarie..ur are so annoying patah lagi boleh pulak nak jawab camtu bagai..ur are so jahil. ermm kalau orang lain baca komen u pun dah tau..”perempuan yang baik hanya untuk lelaki yang baik, begitulah sebaliknya” so we olls tak jeleous pun.meluat adelah.
    u tak tau malu ke..dan tak tau takot Allah ke??are u muslim..
    haih!!

    0

    0
  86. ayam katik says:

    erm..die kata kita tanggung dosa kita, haha..jadah nye lah..zda dalm dunia ni akn tanggung dosa org lain, sebb masing2 dah ade tanggungan dosa sendiri, ckap xpakai akai, sekolah agama ka dak ni?? hetty pulun baqhang

    0

    0
  87. Nescafe Suam says:

    Kata nak the whole world tau pasal perfect relationship kau tu? Sekarang dah tau nak kecoh pula. Aiyo, sebagaimana dalam gambar, Hetty ni memang jenis susah puas.

    0

    0
  88. Diri Ini says:

    inilah manusia skrg…xboleh di tegur…bile tegur melenting…siap cakap org jeleslah ngan hub. dia…apa nk di jeleskan…lainlah kalau hub. tue berlandaskan islam…nie siap peluk cium bagai…jelik betul org yg buat perbuatan salah malah bangga2 lagi…

    0

    0
  89. Anonymous says:

    bila ditegur melatah masa buat x pikir dosa kan,bila ditegur terima dengan hati yang lapang sebab apa yang anda buat itu sememangnya bercanggah dengan agama ok.bab nk kena jawab kat akhirat tue sape yang kena jawab dulu cik hetty kami ke anda?bila bercakap macam ustazah jadian tapi hakikatnya kosong…..

    0

    0
  90. tweety28 says:

    jealous?awwwwww pelissssssssssssssssssssssssssssss hokkeyyyyyyyy!!!!

    0

    0
  91. jejailani says:

    Bak mai twitter / instagram dia

    0

    0
  92. mutiara says:

    keruntuhan akhlak dan iman yang jelas.
    “perempuan yang baik hanya untuk lelaki yang baik, begitulah sebaliknya”
    hukum karma tu hanya ada dalam agama hindu or buddha je la chot..dalam Islam mane ade. QADA’ DAN QADAR ada dalam Islam.
    who is that man, ur hauband, hetty? erk, xde ikatan yang sah dari segi syarie pun.baru nak kwen.rasenye jantan tu mesti nak wife yang lagi baik dari ko.ko tu jadi lauk je.
    we olls tak jeles pun..u are so annoying la hetty. tak malu ke, dan x takot Allah ke??

    0

    0
  93. Lyss says:

    “you wanna show the whole world about your life”…well your wish has been granted…so jangan marah2 pada orng yang sharekan gambar tu sbb dia nak tolong you ‘share’ with the whole world..berpada pada dalam apa jua yang ingin kita kongsikan dia dlm net…it’s not worth it..

    0

    0
  94. apa nak di kato says:

    takda gini la….dari kita buang masa ckp pasal hetty ni….
    meh kita follow each other kat instagram…
    kan lagi molek tu….

    0

    0
  95. S says:

    Hetty Sarlene, see you in hell? Hahahaha..Ko buat dosa pastu nak lari tajuk kate org curik gambar..Budussssssssssss..

    0

    0
  96. Mirai Suenaga says:

    Perlu ke kami nak jeles dengan dosa2 yang kau buat ni, Hetty oi? Cuba kau fikir balik. Karma2…kau ni hindu ker? Pelik aku zaman sekarang ramai umat Islam percaya pada karma lebih dari percaya pada qada’ dan qadar berserta kuasa Allah s.w.t. Sikit2, karma. Sikit2 karma!

    0

    0
  97. teacher comel says:

    cakap Melayu je sudah kalau English kau jenis hok berterabur di persisiran pantai, kak Hetty oi!~

    0

    0
  98. insan rahsia says:

    abis yang awak wat tu tak yah la jawab kat akhirat yek….hehehehehehehe

    0

    0
  99. Kak Saodah says:

    Please persatuan Seniman Malaysia, banned thid artis from enter Malaysia. <>

    0

    0
  100. YNA says:

    JELES SGT………EEEIIIIIIIIII JELESNYE………ADUH CAMNE NI JELES SGT NI………HAHAHAHAHHAHA

    0

    0
  101. hahas says:

    hurm…..aku tgok dah gambo2 dia yg bangga tunjuk botol arak..berposing2 berpeluk ngn botol arak,gambar dia atas katil ngn bf tersayang…….xdenye aku nak jeles ngn ko yg kompem bangga buat dosa ni hatty oi…
    dgr2 dia nk saman sapa yg sebarkn gmbar2 dia…abg nara xtakut ker?

    0

    0
  102. 420somewhere says:

    act dia sedar ke tak apa yang dia type . cme on lah sape nak jeles ngan mamat sulu dia tu .. malu lah skit bila nak cakap cmtu . cm takda otak k . lau mcm aaron aziz or adi putra bleh la nak jeles . hetty dgn bf dia ni 2 2 muka mcm tapak kaki k . xda otak . nak ckp amik gmbr dia tak baik . abis dia yg sebarkan bnda bodoh cm tu baik sgt ke . ish

    0

    0
  103. ketipah says:

    akk mmg jeles pn kt ko heti sarlini oiiiii…lg2 ko pnye bf 2 mmg akk kenan sgt…akk brcadang nk amik die jd model utk produk masker arang akk blh dak….???

    0

    0
  104. Bengap says:

    Kawan pun sama benggap nasihat / mtivation pejadah nyer…
    By da way kan..apsal korek pasl dia nih…dia bukan org malaysia pun….
    Melayu singaporean mmg gini…

    Tak payah nak back up sgtlah org singapore ttg rakyat ko…aku bukan setakat jalan makan angin kat singapore tuh..buttttt…still ada yg baik…tp kebanyakkan aku tgk ginilah…( tp sbb mu seagama kan,hetty…. Ko berubah lah….jantan ni bukan elok pun..buat ko cam sundal, tempat melempias nafsu serakah jer aku tgknya )

    0

    0
  105. ramai lg org yg boleh aku jeles says:

    pelik sgt statement minah ni… x fhm lar…. jgn la menghalalkan benda yg haram wey…

    0

    0
  106. Mimi says:

    Wah wah wah,
    Confident si HS ni boleh transfer dosa dia pada orang eh?

    0

    0
  107. anti hetty sarlene says:

    dh la sblm n i kt bangkok ngn jantan lain.. ni ngn jantan lain plak… jelesnyaaaaaaaa ramai dah ko tayang ek….

    0

    0
  108. papejela says:

    bahahaha kalau nak jeles dengan benda yang membawa maksiat dan menuju ke neraka nak jeles apanya?baik aku jeles dengan mereka-mereka yang alim ulama sekurangnya aku dapat perbaiki lagi diri kearah kebaikan dan perbetulkan mana yang kurang

    0

    0
  109. key Pop says:

    bahasa inggerisnya boleh tahan pandai… tapi maksud tersirat dari kenyataan bahasa inggerisnya boleh juga tahan (&$&*^$(*@()^$…. kita berdoa je la moga-moga, kita ataupun sesiapa keturunan kita akan datang, di jauhi dari anasir-anasir seperti ini..

    0

    0
  110. Abang Janggut says:

    Yang dia buat tu memang salah..
    Tapi yang sebarkan gambar dan buka aib dia tu kepada semua orang memang lagi salah.
    Tak tau la kalau blog2 yang mempublishkan balik kena tempias tak.. haha. ops..

    0

    0
    • Anonymous says:

      kalau abang janggut sendiri yang publish kat instegram gambar abang janggut dan awek bermesra2 sapa pun tak hengin nak curi wey. lain la kalau abang janggut tu artis kan(walaupun suam -suam kuku)..sendiri buka aib , sendiri muka tak malu jangan nak salahkan orang yer.

      0

      0
  111. virgo girl says:

    angkuh nyer statement dia,..cik hetty ooii …tiada siapa yg nak jeles pun…if abg nara tak post gambar ni…i rasa sorang pun takkan ingat kat u….minta maaf la nyer….percaya pada Allah swt ….& bukan pada hukum karma …hopefully lelaki tu dapat membimbing diri u menjadi insan yg terbaik disisi Allah swt nanti….

    0

    0
  112. sabar je la... says:

    lor.. serabut la dia ni… dah ko yang tangkap gambar.. pastu ko yang dok show off kat instagram.. kalau instagram tu ko sorang je tengok ok la, ini berjuta orang leh tengok.. dah buat dosa lagi bangga2 plak..sendiri dedah aib.. tak tahan ada pulak yang menyokong tu..hati manusia.. rapuh sungguh! orang lain tegur nak hangin..dah ko tunjuk dosa orang tegurla..mana la tau ko “terlupa” perkara ko bangga tu adalah salah! kalau ko meninggal dunia , masuk kubur nanti orang lain jugak yang tolong masukkan ko kat dalam kubur.. bukannya jenazah ko golek2 sendiri pergi masuk kubur.. moga Allah bukak la hati biarla sedar sebelum terlambat untuk bertaubat..

    0

    0
  113. alizah ali, muar says:

    artis is the role model.. so, mmg tak patutla picture mcmni keluar n sgt2 tak patut umat islam spt kita berkelakuan cmni.. sape la yg jeles tu agaknye ek?!

    0

    0
  114. Anonymous says:

    dia tak rasa lagi azab api neraka….boleh la dia jawab statement tu dgn angkuhnya…cuba dah rasa masa mati nnti….mau dia menggigil minta dihidupkan semula supaya dia boleh bertaubat…

    0

    0
  115. eh eh boleh pulak says:

    Karma: A concept of karma (along with samsara and moksha) may originate in the shramana tradition of which Buddhism and Jainism are continuations. This tradition influenced the Brahmanic religion in the early Vedantic (Upanishadic) movement of the 1st millennium BC.

    0

    0
  116. apoi nyo says:

    apa dh jd nie..dh buat dosa pun masih nk berdalih lg..issshhhh…

    0

    0
  117. Mimi Yang Divine says:

    Omg…We are jealous of your perfect relationship? Excusseeee meeee…Who do you think you are anyway? Kate Middleton? By the way, who are you to say that yours is a perfect relationship? Is it carved in stone and written in blood? A perfect relationship is one that is recognized by Allah SWT. If your intimate moments are meant to be private, why capture them in the first place? When your intimate pics get leaked, how dare you blame us for voicing how we feel. If you feel that taking and publishing those pics are your rights then, we also reserve the right to vocalize. How completely delusional can you be? Nyampah tul artis doposen mcm ni..

    0

    0
  118. Lalola says:

    Lah.. Ni bukan soal jealous ke apa.. Nak jealous buat ape kalau gamba tak senonoh gitu.. Kadang orang post gambar-gambar mcm tu bukan sebab nak jatuhkan ke apa.. Tp, untuk pengajaran.. Kalau malu gambar tersebut disebarkan, kenape tayang..? ‘PERFECT RELATIONSHIP’..? Belah mana perfect nye..? Mungkin perfect pd kebahagiaan duniawi saje.. Akhirat mcm mane pulak..? Dgn lelaki bertindik, perempuan seksi, bergambar tak senonoh.. Adakah boleh claim sbg PERECT..? Memang lah ‘MIND YOUR OWN BUSINESS’.. Tp, kat akhirat esok berhadapan dgn ALLAH.. Boleh jawab gitu..? Kami yg tengok ni turut dapat dosa.. Dosa kerana membiarkan sedare islam membuat dosa.. Saya bercakap bukan lah saya ni PERFECT.. Saya pun tak sempurna.. Byk jugak khilaf.. Tp, saya cume tegur sbg pengajaran utk diri sendiri dan semua.. :)

    0

    0
  119. rosealim says:

    dah le buat dosa…
    lepas tu nak salahkan org lain pulak
    habis tu, ko tak payah MENJAWAB KE KAT AKHIRAT nanti…?
    bengong betul perempuan ini…

    0

    0
  120. Ming says:

    Abg Nara pun boleh tahan batu api nya ye…ppffttt.

    0

    0
  121. hamekkauu says:

    eleh ini strategy nak buat comeback la ni. come on la Hetty please show some respect and ada perasaan malu sikit.

    0

    0
  122. whitelily says:

    Sorry if anyone offended with my comments..

    i ada few friends of muslim singaporean, ada 3 cases/situations when i had conversation with them. ok. yang pertama : masa tengah borak2 dgn this lady and my chinese friend, ntah macamane bole cerita pasal uban. yang jelasnye this muslim sporean lady dah mula ada uban. chinese friend suggest dia dye rambut and this lady pon agree, dia tambah lagi..”worst come to worst i might end up wearing scarf just like didi (me, bukan nama sebenar).”..i tak tau nak respond apa, just semyum kambing kat dia. end. yang kedua : my caucasian friend boypren dia muslim sporean. yang jelasnya dah duduk sama kat kangaroo country. masa kne travel pegi sana, boypren dia tanya “so.. how comfortable are you if the restaurant has no halal logo? i ok je” .. nak ikut kat tak la susah nak cari halal restoren kat sana sbb mmg ramai muslim.. jadi pilihan i tetap la halal, nandos kat sana pon halal uols!..ok.end. now yang ke 3 dan hopefully terakhir. still caucasian lady and her muslim bf. sebelum ni pernah tanya this lady whether she will convert to muslim after married. suprisingly dia cakap tak payah sebab boypren dia cakap there is a book saying that kalau lelaki muslim kahwin ngn non muslim, perempuan nya tak payah convert. i punya ilmu masih x sehebat ilmuan agama tapi kalau ikutkan xboleh kan kahwin campur? recently dia cakap dia akan berkahwin pertengahan tahun. soalan cepu emas tanya buat kat mana, kat spore or kangaroo? both salah.. trettt.. dia nk buat kat tempat kelahirannya, salah sebuah negara europe, negeri yang ala2 romantik gitu kalau honeymoon (sila pikir sendiri la ye). parents boypren tidak akan hadiri perkahwinan ni nanti, katanya jauh n kesihatan tak mengizinkan. Wallahualam.

    Tapi i bukan la nak condemn muslim spore. i sendiri banyak kena belajar dan perbaiki diri. cuma dengan apa yang ada depan mata ni, minta sangat dijauhkan dari melakukan perbuatan yang bertentangan dengan agama.

    p/s: semoga hetty sarlene sedar dengan status agama yang dipegang dan hormati peminat/bukan peminat dikalangan muslim.

    0

    0
    • hmm says:

      Dear whitelily,

      You may refer to this blog for queries on 3rd situation “http://www.bicaradariaku.com/2012/05/hukum-mengahwini-wanita-ahli-kitab.html”

      0

      0
    • mutiara says:

      jika berbalik semula kepada RUKUN NIKAH, antaranya perempuan itu mestilah ISLAM, tidak dalam ihram haji/umrah, bukan bini orang, tidak dalam iddah.
      kalau berkawen dengan pmpuan ahlil kitab(konon la) pun ada syarat2nya..salah satu syarat belum tentu dapat dipastikan susur galur keturunan adakah memang dari ahlil kitab.memang susah, beribu2 tahun dulu nak dibuktikan sekarang..adeh.
      wallahualam.

      0

      0
    • sandrianasiska says:

      Before u do yr study on muslim Singaporean y not u start it from yr own backyard first muslim Malaysian….itu lagi afdal

      0

      0
      • mutiara says:

        this is not about “study” on muslim Singaporean, ini soal akhlak pempuan tu, yang tak takot pada larangan Allah..sebagai sesama Islam, tugas kita menegur. xde sape nak study pasal muslim singaporean macam ne or macam sandrianasiska neh..ngarut, dah kena kutuk2,terasa, baru nak pulak cakap macam ne, cakap ‘get a life’ la..x paham, ada manusia yang tak boleh terima teguran or melapangkan dada berkongsi ilmu! yang baik dan benar itu kena lah sebarkan..bukan macam pompuan kat atas tu post gambar maksiat je

        0

        0
      • mutiara says:

        halamak sandariansiska neh..ko patut malu ade umat macam ne kat dunia n singapore nun..hancuss..g la tarbiyahkan hetty ne..jenis xbole ditegur

        0

        0
      • mutiara says:

        sandrianasiska poyo!

        0

        0
  123. ssshhhhh.. says:

    yelah hetty..aq JELEZ SGT2 DGN PERFECT RELATIONSHIP KO..!!!
    puas ati ko..???
    rmh ko x de cermin ke..??nak aq belikan x..??aq offer nie..
    ppuuiihh..

    0

    0
  124. Anonymous says:

    Xde sebab nak jeles….cuma kesian jea belum jadi hak milik kekal dah boleh over2 mcmnie….murahnya harga diri…..

    0

    0
  125. mutiara says:

    NARA dah delete en3 sebelum neh pasal pompuan tu..takot kena saman ler tu

    0

    0
    • kiram bongok says:

      xla….nara delete sebab dia taknak tambah dosa post gambar2 hetty ni…kan dosa kalo sebar aib orang walaupun dia salah…kesian la anak bini dia, xkan makan nak makan hasil dari gosip2 macam tu..

      0

      0
  126. Anonymous says:

    OH PLIZZ LA,,nk jelez pkwe encem…huhu langsung x ar,,owg mnyampah tgok ko dk brgmbar pluk sakan mcm laki bni bagai…papepown your gossip are to cheap hoho!

    0

    0
  127. PeaceNoWar says:

    hetty oooiiiii…kami semua ni xde masa nak cemburu dengan kau dan pakwe kau yg macam penganas sulu tu.Kau kalau susah sangat nak kahwin kat Singapore tu,pergi je la kahwin kat Thailand.Senang cik hetty ooiiii..Kau nak peluk cium bagai xde siapa nak caci2 dah…. ^.^

    0

    0
  128. Karl says:

    heheh….kata nak share with the whole world. Pastu marah org amek gambo dia…

    Dungu yg amat…

    0

    0
  129. piahhhh says:

    bkn ke dulu gambo hetty ni penah kuar pelok2 jugak..? tp dulu jantan lain… gemok ckit dr yang ni… gambo dulu pun panasss… atas katil seluar hot pants peluk2 jugak… aku rasa dia ni mmg stok boleh bw masuk bilik lah…

    0

    0
  130. x jeles pun.... says:

    are you sure you’ll be married to him????

    0

    0
  131. miss c says:

    emmm…Bukan sepatutnya Hetty lagi berdosaka?? sebab org ramai melihat aurat dia..Dosa dia akan ditanggung oleh orang lain apabila mengumpat & bercerita keburukannya yang tidak betul serta menyebarkan fitnah..kalau salah mohon betullkn..almaklumla, kite pun cetek ckit pasal agama..

    0

    0
  132. Anonymous says:

    giler KAMPUNG minah ni,hahahaha!

    0

    0
  133. joyah terbang tinggi says:

    hahhahahhahahha. lawak sungguh si heti ni.

    0

    0
  134. aku says:

    jelez ker? mcm tak kot . mari kita tgk sebab musababnyer….
    1. hetty u cuma ada bf …bkn SUAMI!
    2. perfect r ship? ….baru BF bkn SUAMI.so tak ‘perfect’ yer dik…..
    3. hensem ker…? mmg tak yer….tp both of u mmg ‘padan’…
    kesimpulannyer….org tak jeles pon dik. awk jer yg perasan…..plz………….!!!!

    0

    0
    • cicakmen says:

      hetty sarlene ‘ u mmg stupid dam dam’ hehehe dah lama tak sebut ayat tu kat org. last2 si sarlene nie yang kena….dungu tahap cipan.

      0

      0
  135. golden says:

    sadly hetty, your actions and reactions dont reflect maturity and intelligence. Silence is golden.

    0

    0
  136. perfect says:

    do you know what a perfect relationship means? perfect in whose eyes? dont speak too soon about perfection..

    0

    0
    • sandrianasiska says:

      Spot on. Unless she’s really dumb there’s no perfection in this worl tapi hanya Allah swt. Nampak sangat la gila jantan punya kes.

      0

      0
  137. cik mus says:

    xjelez langsung pun……cuma kesian je kat kamu hetty sbb kurang malu…

    0

    0
  138. hetykoesendang says:

    apa kebendanya nak jeles. perasan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  139. ya maulai says:

    wanita baik untuk lelaki yang baik
    wanita jahat untuk lelaki yang jahat
    kurangkan kontroversi tingkatkan prestasi berdiri di atas bakat sendiri
    peace..semoga anda diberikan petunjuk dan hidayat untuk berubah ke arah kebaikan amin..

    0

    0
  140. Anonymous says:

    heloo please la nak jeles ____perfect la sgt _ xde bende yg perfect nye_ dalah ckp pasal hukum xbetol _ko tu yg menimbulkan fitnah na slh kn owg lae_ na sosial n terberanak pn owg xkisah tp sbb awak tu ISLAM kn then public figure plx tu _ CIK HETTY x rase ke da terkene KARMA kt dri SEDIRI bile BANGGA sgt dgn ‘PERFECT RELATIONSHIP’ tu_na tangkap gambar mcm mne pn xde hal_ tp simpan la sdri xperlu la na share_^ Btw knpe muke awak xberseri yew?????XOXO hetty

    0

    0
  141. Lola says:

    singaporean…biase larr…english berterabur..ntah abis skolah ke x die nih..

    0

    0
  142. bebehbebeh says:

    Yang hang dok post pic xcukup kain tuuu…lepas kena kutok, ingat pulak nak beristiqfar yee..haiyaaa peliks punya olang..

    0

    0
  143. Reena says:

    Konfiden diden jer gonna marry dat guy..nak jeles apanya kalau perangai cam…(fill in the blank.)…

    0

    0
  144. ct says:

    hehehe..kelaka.kelaka..kelaka..kelaka..kelaka..jeles bab mane pon.. heheh.. kelaka..kelaka..kelaka

    0

    0
  145. peah says:

    puiiii la …

    0

    0
  146. Anonymous says:

    TANG MANE LA YG PERFECT AGAKNYE….

    0

    0
  147. huh? says:

    hetty kata “they will take my sins..alhamdulillah…” die xfikir pulak dosa2 die yg belambak tu..masuk otel..begamba atas katil or wherever the place may be..i feel sorry for u..really.

    0

    0
  148. gula batu says:

    jeles nak g neraka buat apa…ko pegi la neraka seorg2..tak de sape nak jeles.. tapi yang menegur ko ni..sekurang-kurangnya dah lepas tanggunjwb.. kang kat padang masyahar ko pula ckp..tak de sape ingatkan ko..tak ke naya..tak pe la hetty..ko masih muda..ku ko panjang umur sempat la bertaubat kan.. buat la ikut suka hati ko..tp yang kita percaya..setiap yang benyawa pasti akan mati.. setiap perbuatan kita di dunia akan di tanya.. ke ko tak percaya adanya akhirat? ko tak pecaya adanya syurga neraka?.. klu ko confident mati ko boleh jangka.. buatla apa saja yg ko suka.. ketepikan maruah ko..buatla maksiat sebesar dunia..tapi ingat..kita tidak nampak malaikat Izrail..teguran yg ko dpt maknanya org prihatin pd ko..klu ko kata kubur masing2..then klu ko dah mati..ko korek la lubang kubur sendiri..pas tu ko kapan diri ko sendiri..golek2 masuk kubur sendiri..timbus sendiri..boleh buat tak?.. see..susahkan org juga kan.. apapun.. kita doakan je la semoga dia insaf sebelum terlambat..semoga dia mendapat hidayah sebelum terlambat.. ingat.. kain kapan kita tengah dikait..klu dah siap..dimana pun kita.. pastinya..ia tidak terlambat walau sesaat..

    0

    0
  149. angelina jolie nak cakap says:

    alooooo……hetty….kao ingat ko saper org nak jeles2…?wei….kalu aku angeline jolie ngan brad pitt haruzzzzz laaa org nak jelez ….pasal kapir…..yg ko ni dah lah Islam,muker boyan sejibik,bergaye bergambo berboyepren mengalahkan aku yg minat salah ni….ko cakap xsalah…?seingat aku dulu mase ko jaman2 debab,berlakon cam kayu dlm SEMBILU bagai,baik jer perangai kooo…aikkk…ko dah balik lubuk ko sendiri…singapore …gini plak perangai ko….dulu aku penah tgk gambo ko posing xhenggatt dlm bilik hotel….aku ingat ko dah insap….tapi makin haremmmm jadah plak ko ni ekk….ZEK ZAIDI…ko tolong haramkan minah boyan ni masuk Msia….perasan nak mampos,xberadap dan xtau adab…!Bikin malu kaum boyan la koooo……

    0

    0
  150. nurin says:

    siapa kite nk ckp org tu berdosa ke tak? semuanya di tangan Allah..

    0

    0
  151. lin says:

    ALHAMDULILLAH? u all take my sins? errkkk sape kate dalam Islam bile ko da buat dosa org lain mengata orang lain tanggung dosa ko? belajar katne? dosa masing2 sendiri tanggung. sendiri mohon keampunan. balek umah bukak smula laa kitab wey.. cukup2 dah laa tu burukkan nama Islam :(

    0

    0
  152. nurul says:

    perfect relationship…esok lusa kalau putus…perfect relationship sangat la…..ingat sikit…sekelip mata jer tuhan boleh tarik balik apa yang ko ada…bukannya hensem sangat bf ko pun…perasan hensem adalah…nama je islam…tapi pemikiran dah macam orang bukan islam….tak tau ke aurat pompuan ,batas2 pergaulan laki pmpuan camne…sengal!!memalukan agama jer….

    0

    0
  153. Purple Ungu Jingga says:

    Memang teruk gambar2 yang dipaparkan dan dikongsi oleh hetty dalam insta dia. memalukan sebagai seorang wanita ISLAM.
    tp satu yang saya setuju dgn dia. Abg nara tak sepatutnya mengambil gmbr sesiapa pun dalam insta tanpa kebenaran tuan punya. mmg bila dah diupload ke insta o fb o apa2 pun oleh tuan punya , ianya tidak lagi menjadi privasi kerana peminat akan melihatnya . tapi biarlah dia kongsikan sendiri . Kalau kita yang nak ambil , seeloknya lets her/him know . mintak kebenaran . itukan hak orang lain. Sama jugak macam kes Abg Nara ambik gambar Tiz Zaqyah . erm .

    0

    0
  154. keyboard princess says:

    muntah hijau aku dgr statement ko yg sgt la bimbo itu. how can u be so sure that he’ll be ur future husband? but when she says “they will take my sins” tu lg klaka. she was the one who started the fire and now she wanted to put the blame on us yg ckp psl dia?? ish2…ni bukan kira kitorg nk mngumpat ke ape…ko yg upload those pictures which absolutely mengundang fitnah. sezarah rasa jealous pon aku tak rasa. muka bf dah la mcm pengganas sulu. hahahaha pity you hetty.

    0

    0
  155. retis singapore jugekkk.. says:

    hetty…ko kasi malu kaum boyanlaaaa……dulu aku bangga ko berlakon kat msia…ko dah menaikkan imej boyan….tapi…bila ko xlaku…ader jer BFF suluk ko tu…ko lupa pd asal keturunan ko ekkk….ko janganlah mengiyakan gosip2 liar mengatakan boyan ni perangai buruk bagai…skrg dah terbukti….ko mmg pengjahanam..pengkhianat kaum boyan!plez laa…Bff ko tu hanya penganas suluk…!celah mana yg perfect sangat hubungan ko tu…Sila mohon maaf pada Puteri Jacel Kiram….dia tengah hot ko rampas bff dia…dia sedang meroyan skrg……

    0

    0
  156. ladybird says:

    Knp nk kene jealous? Nak jealous tang mane?? Geli tgk ade la. Ko sorang je yg bangga kn sgt dpt lelaki mcm tue, org lain tgk kecian…….

    0

    0
  157. hetty sulunee says:

    kompom xde ape da minah nih!!

    0

    0
  158. hetty sulunee says:

    kompom da xde ape da minah nih!!

    0

    0
  159. Hunny Bunny Bum says:

    aku hanya mampu senyum sinis je baca komen hettey sarlene ni. macam nilah kalau tak cukup didikan agama, tak boleh nak beza mana haram, mana halal. mana buruk dan mana baiknya.

    0

    0
  160. medula dok mengata says:

    org laen plak yg xpsl2 nk kena tanggung dosa dia da nape?????
    insaflah wahai kamoo hetty oiiiii……
    kita ni mkin lame mkin tua…..
    jgn teros lalai ngan dunia….
    terima semua nasihat dan teguran dgn hati yg terbuka & cube perbaiki diri…..
    insyaAllah u can get ur perfect reletionship…..

    0

    0
  161. Anonymous says:

    kalau jadi kawen…kalau tak..ko nak bagi statement ‘ not perfect r/ship’ plak ker sarlene oiii! statement tak ngagak …..

    0

    0
    • Anonymous says:

      org yg dah kawin pun tak ckp perfect relationship…dia yg kapel pulak lebih2..perfect tang mana tak tahu lah

      0

      0
  162. sandrianasiska says:

    Dolmat, if u do read my few comments on this Bimbo…u’ll realise that I do not condone her ludicrous shameless postings. WHAT i do not understand y is there a need to mention nationality…malay Singaporean muslim Singaporean. This is an individual act, period.

    0

    0
    • Sweet minah jambu merah biru says:

      malaysian malay or muslim singaporean malay or muslim samaaaaaaaaaaaa ajeeeeeeeeee prangai yg lain2……malaysian n singaporean tkde beza ..yg berbeza cara percakapan dia ada lain sikit dari malaysian punye percakapan…..malaysia dia ada penang mlacca kedah klantan perak tapi singapore dia ada bt batok bt merah bt panjang bt timah kaki bukit bt ho swee macm2 bukit lagi lah…singapore kaya ngan bukittt.. tk semesti nye kerana hetty yg buat malu satu dunia pas tu nk tudoh minah singaporean pon sama prangai macm si hettyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy tau tk !!! minah singaporean pon ada yg bertudong n tutop aurattttttttttt ada sopan santun nye jugakkkkkkkkkkkkkkkkkk ! minah jambu dh tengok yg selubong macm wahida wasini pon ada kt singapore …jangan cakap sembarang sembarang iok huh !!

      0

      0
  163. serigala jadian says:

    haih..tak sedar betul org2 Islam skg ye… hahahah. dlm Islam ader ke karma cik peah oi?
    Pastu kan, we all take ur sins?? oh my, ur sins yg exposed not cover aurah photos tu, elok pulak ye? Siap ckp Alhamdulillah. Bangga dengan dosa sendiri? Get a Life la..

    0

    0
  164. i am xoxo says:

    oh sangat jeles….jeles dengan banyaknya dosa ko tuh. ko sape nak cakap org lain ambik dosa ko?

    0

    0
  165. xsukeeee... says:

    korang sume dok gile2 hntam c htty ni igt dia bca ker????
    wat pnat jri jer uolss dok mnaip sgl bgai makian+carutansss…
    cer wat jer hal korang sdr….

    0

    0
    • sandrianasiska says:

      It’s obvious that she read all d comments that’s y she came up with this jealous issue…..dia terasa dah

      0

      0
  166. sempoi says:

    apesal tolol sangat die nih..

    0

    0
  167. sempoi says:

    apesal tolol sangat die nih..konpius aku

    0

    0
  168. Anonymous says:

    hahaha..pompuan xde agama..ko la yg kena jawab ngn ALLAH AKHIRAT NNT..mcmne tu nk jwb..xde sape jeles..malu ada la ngn org cetek agama tp ckp2 pasal akhirat..malu la..

    0

    0
  169. AKU JELEZ GILER !! says:

    AKU JELEZ GILER SEBAB HETTY ADA PAKWE HENSEM n PANDAI CIUM CIUM !!
    hahahahaaaa~ LOLs~

    btw…. MAT REMPIT MANE KO SAPU NIH ? oppsss !!

    0

    0
  170. MULUT JAHAT GILER says:

    WTFak !! korea yang tak buat SURGERY lagi pun LAGI HENSEM dari pakwe ko…

    hahahahahahahahhahhahahahaaaaaaaaa~

    0

    0
  171. cucurjagung says:

    pundek ko la hetty… jeles???? WTF!! bajet hensem je bf ko tu… blh la… lenkali buh gmbr yg xpakai baju lngsg.. knsng… alang2 dh dosa kan….

    0

    0
  172. Mdm temah says:

    Jelez xde jelek ade la..aku dah kawin..nk jelez watpe..halal gtu..ko ade?????

    0

    0
  173. someone says:

    maybe hetty boleh rujuk program semanis kurma 14/3/2013 – cinta menunjuk-nunjuk kan abg nara=)

    0

    0
  174. yaya says:

    ek eleeehhhhhhh.. xde mkne nye nak jeles laaaaa..geli jer tgk…..

    0

    0
  175. sandrianasiska says:

    It’s obvious that she read all d comments that’s y she came up with this jealous issue…..dia terasa dah

    0

    0
  176. abu says:

    sape nk jealous? mcm org kapir

    0

    0
  177. honeywellz says:

    Jealous of your relationship? Oh please. We are not jealous at all. lts not as if your boyfriend is a billionaire or somebody famous, he is a nobody. Jealous of your fame, may be, but not of yr relationship. Maybe the person who stole your pictures wanted you to repent, to remember Allah. Come on, honey, you are a muslim. So act like one. How would your parents feel if they see the intimate pictures of both of you posing like husband & wife? Where is your dignity, girl…….

    0

    0
  178. siputsedut says:

    hensom apa namenya!!! buat pe nak jeles, dah tau diri sendiri tu retis, pandai2lah jaga diri..kalau u bkn celebrity, ada ke kitaorg nak kesah? Awak tu byk peminat, nanti peminat buat benda yg sama, hishhh…tak molek sungguh..bf ko pun tak le hensem pon, juling air je mata tuuuuu…awwww!

    0

    0
  179. anonymous says:

    mmg betul ape yg hetty ni ckp.tu privacy die.gambar2 die plus IG die private kot.so mane abg nara dpt gmbr2 die?abg nara friend dgn die then curik gmbr2 die?tak takut ke aibkan org? abg nara kire berdosa sbb menyebarkan gmbr2 yg terang2 la membuka aib org then beribu org tgk mengutuk menghina.abg nara x rase bersalah or berdosa ke? sepatutnye di nasihat secara elok bkn dgn menyebarkan gmbr.menasihat secara diam2.dgn cara abg nara sebarkan gmbr ni bole buat hetty berubah ke?tu buatkan provokasi, marah.. sudah2 la abg nara buat ruangan gossip ni menambah dosa jek. buat la cite artis yg positif jgn negatif sahaja.. terima kasih..

    0

    0
  180. Anonymous says:

    Singaporean..huhh

    0

    0
  181. Rooney says:

    Silap besar sangat Hetty menyalak.

    Nampak sangat takut pada kesalahan.

    Kalau aku, huh lagi aku bukak and buat tak tahu je. Mulut orang bukannya boleh tutup.

    0

    0
  182. Hullahoop says:

    Pandai pulak Hetty ni cakap pasl akhirat. emmm. Apa salah minta maaf and cakap dgn baik2 kalau nak kuarkan statement. Org akan judge kita berdasarkan apa yg kita cakap n buat dik. Pastu semua gmbr kat FB ker, twitter ke buat privacy or take it off. Lepas tu apa yg u nak buat in real life tu just go head kalau u rasa betul. Kalau nak ambik gmbr tak salah tapi jgn siarkan kat FB sebab media & org akan ambil peluang tu kenakan u balik. Dah nama artis kan..

    0

    0
  183. zuu says:

    Xde maknany aq nk jealous ngan ko

    0

    0
  184. chillax says:

    I’m not from Malaysia or Singapore & she’s not that famous in my country.
    I’m a Muslim though and I only have this to say to her. There are two LAUGHable and HILARIOUS statements from you – one is “are they jealous of my perfect relationship” and second is “they will take away my sins.. i have nothing to lose” In life, nothing is perfect so saying you have a perfect relationship is immature and what’s this about taking away your sins? You with your sins, them with theirs, we answer to our OWN sins. Well, girl, I think you’ve already lost and I pray you’ll find your way back :) Talk about Karma, what about YOUR karma to Him as a Muslim?

    0

    0
    • oppanenekkau says:

      Salam chillax..u must be fr brunei then :)

      No worries, most Msian dont know her either :)

      btw, just a minor correction on karma –> no such thg as karma in Islam..u’ll find karma in hinduism..Karma in hinduism means God..whenever they do sinful act, the Karma /God will punish them ON EARTH..if you do good things, Karma will do good to you on earth..if you do bad things, you’ll get your punishment on earth..

      While in Islam, we believe in the existence of haven and hell..we MAY get punishd for our sinful act(s) on earth and FOR SURE after we die (Allah’s promise). We also believe in the concept of DUGAAN/CABARAN..even to our Prophets..i give you simple example..you live at a place where 50% of your neighbours are abd Muslim, while the other 50% are good Muslims. Then, something bad happen to the neighbourhood..people will say its musibah (punishment) to the bad Muslim..but the musibah affects the other 50% good Muslim..so why must Allah punish the good Muslim for the bad Muslim’s wrong doing? This is what we call Dugaan..

      **THE CONCEPT OF KARMA DOES NOT FIT ISLAMIC TEACHING..WE HAVE MISTAKEN AND MISUNDERSTOOD THIS CONCEPT AND HAVE LONG ACCEPTED, USE AND SPREAD THIS KARMA CONCEPT AS PART OF ISLAM..WELL ITS NOT..ITS WRONG..THUS WE SHOULD STOP BELIEVE IN KARMA..COS WE ARE NOT HINDU..WE ARE MUSLIM :)

      ** To Adik2/abang2/kakak2/kawan2 sebaya, saya pun pernah ternampak ramai yg menulis pasal soal hukum karma dalam ni..alhamdulillah ramai yg menegur sebab Karma BUKAN ajaran Islam..hari ni saya sekadar menambah baik sahaja point2 anda semua mengenai karma ini..sebab pelakon / penyanyi yg sorang ni (lupa dah nama dia apa, dok menulis lama sgt) dok bercakap soal karma tapi kaitkan dengan Allah dan Islam..teguran ini termasuklah untuk lagu awie wings dan semoga penyanyi/pelakon/sapa2 pun prihatin soal2 macam ni..

      0

      0
  185. aku says:

    kalo cmni bergambar bukan Tuhan je marah…. setan pun marah…. ;-)

    0

    0
  186. Love says:

    Hetty ni Takder la cantik sgt pun….propa jer lebih. So called artist but perangai cam Minah rep! artis SG ni Sumer nak step sexy… Baik yg single atau Mak budak badan cam guni beras, Sumer pakai bukak2 … I respect Msian artistes, ramai yg dah berhijab. As for Hetty – ur a wannabe Dari dulu lagi. Mamat u choose pun Dari dulu sama, so typical Malay- haprak giler!

    0

    0
  187. Anonymous says:

    hahahaha..english pun tak la bagus sgt. subject verb agreement yg simple pun salah.

    0

    0
  188. ilmuputih says:

    nape muka hetty ni macam dh buruk aje…..maksiat byk seri muka pun x de gi…..bodoh

    0

    0
  189. pencaci dan penasihat says:

    ALA….PUBLISITI MURAH..nak ikut gaya orang barat begitulah…

    0

    0
  190. Anonymous says:

    perfect? perfect mende kawen pon idak lagi….
    dah kawen br le kt perfect relationship….

    0

    0
  191. ape pun tak boleh says:

    perfect relationship??? puiiiiii!!!!!!!! kalau ustaz don ke xpe la gak nk jeles.. bodoh hetty senget ni… ko la jwp di akhirat nnt hetty senget oi!!!

    0

    0
  192. Anonymous says:

    cam fuck la

    0

    0
  193. oppanenekkau says:

    oh please!! feel like i wanna puke!! you are big enaf to know the dos and donts, sinful and not..y only target on the ‘stealing’ act? what abt your act(s) from the very beginning? get involve in relationship of that sort is not sinful? what u did is not sinful? showing off picts of that sort is not sinful? so, what makes u think yr sins now transferred to whoever stole yr picts? dont u think that u r stupid to share this kind of picts with the public? what u did with yr bf is between u and Allah, but yr act showng off the picts was really a stupid act and dont blame other people for sharing it with others..look at this incident positively..dont act like angel just because a 3rd party spread yr picts..people dont look at the act of spreading the picts, but the act of the actors in the pict itself..

    0

    0
  194. ramos says:

    HAAA..JELES?KALAU KO BUAT PAHALA KEBAIKAN YG JD TELADAN ORG TGK-YA KAMI JELES SEBAB TENTU2 KO DI SYG ALLAH..NI JELES SBB KO ISLAM–KO BUAT CARA CMNI ISLAM KE….TAHU LA KO SINGAPOREAN

    0

    0
  195. mama mia says:

    tak kisah la ko org singapore ke mana…selagi lahirmu sbg islam,ko tetap islam walau ko tercampak kat mana pn…it’s not about state,it’s not about country…it’s about religion..faham2 sndiri la ye

    0

    0
  196. need says:

    Islam walau di mana berada..walau dia msia atau negara lain..dosa tidak mengenal negara… suruh si penyebar jawab di akhirat? how about u? dosa u bersama org bkn muhrim tu?ade sape2 nk tlg jawabkan ke?sian ayah u..kena tanggung dosa u… kawin la cpt…at least after that,dosa u,u tanggung sendiri…huhuhu…

    0

    0
  197. Taeyeon . says:

    puihhhhhhh :)

    0

    0
  198. napster says:

    boleh pulak sebut alhamdullillah bile orang kritik tapi bergambar bogel atas katil dengan org bf… apa kelas lah laki ko??… kalau dengan ko dier tak payah kawin pun boleh dapat, aper lagi oran lain…

    0

    0
  199. Nabila says:

    Puiiiiiiiiiiiiii!!! Meluat! Bodoooooooooooooooo!!

    0

    0
  200. Anonymous says:

    Go back to school. Your grammar is atrocious! You may think you’ve got the looks an talent, but, my dear, you’re nothing.without brains. Of course you dun feel a pinched, because you’re thick skinned with sins.

    0

    0