Written by AbangNara | September 10th, 2014

Ala. Baru semalam Iqram Dinzly meluahkan rasa tidak puas hati terhadap kata-kata Zaquan Adha yang berang melihatnya isterinya, Ayu Raudhah diperlakukan dengan kasar dalam filem Lagenda Budak Setan 3. Tup-tup hari ini dah minta maaf dah. Kalau tak boleh la tengok pergaduhan ini berpanjang sedikit (hahah, jahat gila Abang Nara nak tengok orang gaduh). Bagus sebenarnya tindakan yang diambil oleh Iqram. Buat apa nak gaduh lama-lama kan?

iqram dinzly

Menurut Iqram Dinzly, segala apa yang dilakukan terhadap Ayu Raudhah di dalam filem tersebut adalah atas kapasiti seorang pelakon yang menurut arahan pengarah. Kata Iqram:-

Untuk Ayu, jika apa yang saya lakukan ketika penggambaran membuatkan dia rasa tak selesa atau sakit, saya mohon maaf. Apa yang kita lakukan ketika itu atas perbincangan bersama. Saya memang tak ada isu dengan Ayu seperti yang diakuinya juga.

Apa yang saya lakukan sebagai pelakon atas permintaan pengarah. Mungkin saya ‘naik syeh’ hingga tak sedar apa yang dilakonkan. Malah ada kawan pelakon saya cakap watak saya seperti benar-benar psiko dan gila.

Untuk Zaquan, jika rasa lakonan itu membuatkan dia rasa tak suka atau mungkin mencabar dirinya sebagai suami yang tak berkelakuan sedemikian, saya minta dia kalau tak sanggup jangan tengok filem ini.

Walaupun ada suara-suara yang menyatakan kontroversi ini sengaja ditimbulkan untuk melariskan filem Lagenda Budak Setan 3, Iqram Dinzly menafikan perkara tersebut. Menurut Iqram, dia tidak pernah mengenali Zaquan. Kata Iqram:-

Saya tak kenal pun Zaquan secara peribadi. Tapi dia ada hak untuk buat begitu. Saya hormatinya. Kalau ada anggap ini sebagai sensasi untuk melariskan filem, saya rasa sebaiknya masyarakat dan penggemar filem ke pawagam untuk menontonnya sendiri.

zaquan ayu raudhah

Diharap dengan permohonan maaf daripada Iqram Dinzly ini, kontroversi yang hangat ini akan tamat. Kesian pula Iqram dipersalahkan sedangkan hanya menjalankan tanggungjawab sebagai seorang pelakon. Berlakon ‘real’ sangat pun payah jugak kan? Apa pun, respek kepada Iqram kerana menghulurkan salam kemaafan terlebih dahulu walaupun dalam hal ini, Abang Nara tak rasa dirinya bersalah. Anda memang jantan!!! Sumber Berita Harian.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

51 responses to Apa Yang Saya Lakukan Sebagai Pelakon Atas Permintaan Pengarah – Iqram Dinzly

  1. azwan ali dijangka masuk syurga says:

    Scene kt kelab mlm gay tu mmg real la iqramkan….

    0

    0
    • Yahudi says:

      Iqram mesti ada crush kat Zaquan ,

      0

      0
      • miss ynwa says:

        urm zaquan pon, pdn la muke ko. tau plak sakit hati, yg ko berpsg skandal dlu
        x hengatt. sama2 sakit hati kan?bgoz la buku temu ruas…anyway kami bukan bdow nk lariskn pilem buat citew murah cmny berhasgtag bagai, da basi.
        simpan jeler bini ko kat umah tuh da la lengan peha gemok bukan lawa mane pown. ok?

        0

        0
        • phoebe says:

          eeeee jahatnya mulut…

          0

          0
        • saya sudah tgk Lagenda Budak Setan 3 sebanyak 2 kali. pertama semasa pratayangan media (Iqram hadir, Ayu tidak) dan semada malam gala minggu lepas (Ayu dan suami hadir, Iqram tidak). filem LBS3 ini sebenarnya ialah filem psycho thriller (cinta2 tu sekadar pengalas je) jadi Zaquan kena faham. kalau tak, jgn bg bini berlakon. atau auditlah skrip2 ayu tu. lakonan Ayu dan Iqram memang mantap. aku tgk ayu teringat kat dia masa belum kawin, aku geram, ah ahhh….. manakan tidak Iqram begitu menghayati wataknya. jika anda belum tonton, anda belum berhak mengkritik. baik korang layan Rindu Awak 200% je.

          0

          0
        • amoi says:

          Bagi aku lah, kalau ayurodah tu rasa iqram ni kasar masa berlakon dgn dia, y not dia g ckp dkt pengarah…ni relax je..dah abeh shoot ape sume, baru nak kuarkan statement yg si iqram ni pukul teruk bagai..ayurodah n laki dia saje bikin kecoh…kalau teruk sgt, report or sound je time tu..ape susah..ni dah abeh sume, baru nak kecoh, sia2 jer la..menyampah betul aku dgn laki bini tu..

          Iqram, ko xyah layan lakibini gila tu…sakit otak je duk layan org x betul meroyan kat media..

          0

          0
        • “Berlakon ‘real’ sangat pun payah jugak kan?” kalau tak berlakon real, jadilah tunggul kayu macam Nora Danish atau Anzalna. tak maju la industri. aku rasa industri ni tak sesuai utk isteri org. patut jadi pengacara Kuali atau Ketuk-Ketuk Ramadhan je.

          0

          0
    • Anonymous says:

      hurmmmm soalan ko ni kan.. cam tricky sket..

      0

      0
      • yesssss says:

        maya karin kene belasah teruk dgn bront palarae .. relax jerrr..

        0

        0
        • filem ni byk adegan membelasah. tajuk yg sesuai ialah sehati membelasah. saya dah tgk 2 kali. jangan la pandai kritik kalau belum tgk. gi la tgk.

          0

          0
        • cantik says:

          ayu raudah dan zaquan…pasangan paling :-

          bodoh
          hodoh
          bajet
          bermasalah
          bini mulut puaka (batu api,cerai beraikan org)
          suami manjang injured, lembik. (psg skandal je reti)
          pasangan pling dibenci malaysia 2014
          nah terima anugerah : taik. kbai

          0

          0
        • Mirai Suenaga says:

          Jangan lupa, LBS1 Lisa Surihani kena belasah teruk dengan Que Haidar. LBS ni part belasah lagi maju dari filem KLGangster dgn Langgar. Hoo!

          0

          0
    • Anonymous says:

      Zaquan raca tercabar bininya dipukul oleh jantan gay!!!malu siootttt!!!dia dok boleh tgok jer le!!!Zaquan membalas balik pas ni iqram tk tandang dan tumbuk dah…dia gigit dan mencakar sambol menjerit garauuuu!!!dan zaquan terkedu membayagkan rita memukulnya dgn rasa keinsafan kerana meinayai rita dulu!! TAMAT SUDAH CERITA……

      0

      0
  2. Anon says:

    takpa Iqram, si Rodah tu mmg kuat propa. si Zaquan plak bajet bagus, dia tk tau ke org byk xsuka dia, ohh pleasee la. tula padahnya jadi batu api rosakkn rumah tangga org dulu, tgok kehidupan sndri pn sntiasa tk tenang & tenteram.

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Saya tak kenal pun Zaquan secara peribadi. Tapi dia ada hak untuk buat begitu. Saya hormatinya. Kalau ada anggap ini sebagai sensasi untuk melariskan filem, saya rasa sebaiknya masyarakat dan penggemar filem ke pawagam untuk menontonnya sendiri.

    Lol! Agak obvious nak promote. Normally kalau bukan sebab nak promote akan cakap ‘terpulang la pada masyarakat untuk menilai’. Kalau dah suruh pergi tengok tu, promote la maknanya.

    0

    0
  4. Detactive Conan says:

    ek eleh…tak yah kawin sama pelakon or retis ler kalo tak sggup tgok adegan bini kena belasah dlm filem…dah nama nya berlakon..kena ler ikut skrip..itu pun tak faham..myampah…anyway good job iqram..suka ler dgn lakonan u..adios…

    0

    0
  5. rodoh xsiuman! says:

    aku sokong kau iqram…kau mmg humble..biarkan rodoh ngn laky dia tu..nek muntah aku dgar alasan x masuk dek akal..x kaji dulu ka sebelum belakon?? klu xnak disentuh, xnak itu dan ini xpayah belakon! p blah dgn lakonan kau yg xseberapa nak hengat tu!

    0

    0
  6. skudiver88 says:

    ni baru kene ngn dak iqram.kene ngan dak sharnaz xtau nk koba cmno.kui3

    0

    0
  7. nok gebuzzz says:

    ekele….pang pung pang pung sudah nyer berlakon mcm tu jugak…..ini semua poyo!!

    0

    0
  8. fun club anti ayu rodoh says:

    buat apa mintak maaf,pi mampos la si rodoh n suami dia yg bodoh tu,,jenis family yg bermasalah…mengada2 lebih si zaquan tu,konon nya nk tunjuk dia syg bini,si rodoh pulak kata kononya trauma,jenis hipokrit..moral of story sila tinggalkan bidang lakonan wahai ayu,,kami tak hadap pun nk tgok lakonan hang…..ayuh semua boycot filem LAGENDA AYU SETAN……

    0

    0
  9. makcik bela anak tanpa suami says:

    ek eleh zaquan tetiba tunjuk prihatin kat isteri.

    0

    0
  10. mak jemah says:

    ini semua poyo…

    xminat tgk rodoh berlakon…

    next….

    0

    0
  11. rodah trauma taw...ewww says:

    poyo sey rodoh ngn laki die..
    bkn beria pn kne blasah ke ape..propa lebih…
    Scarlett Johansson kene tendang kt perot dlm cite “LUCY” tu pun x kecoh..
    bajet mengalahkan retis hollywood pragai..
    pdahal..sendu punye retis..

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Kalau btol kne belasah teruk msti ada lebam2 ke apa kan….nape masa tu x pergi hospital ke….x wat report ke…nape x bg tau iqram sndiri ke suh slow2 sikit ..bg tau pengarah ke….rasa2 masa shooting cite ni ko lom bertudung lg kan knp dh sekian lama shooting bru skrang ko nk kuar kn cite rodah oiii

    0

    0
  13. Krios says:

    masa baru nk up- “saya nak watak yg mencabar kebolehan saya sebagai pelakon”
    lepas da dpt watak kasar skit “saya trauma”.

    padahal industri seni lakonan negara ni kecik je. drama dgn filem balik2 tema yg sama. kecoh nk promot filem la tu

    0

    0
  14. Izz says:

    Saya tak kenal pun Zaquan secara peribadi. Tapi dia ada hak untuk buat begitu. Saya hormatinya. Kalau ada anggap ini sebagai sensasi untuk melariskan filem, saya rasa sebaiknya masyarakat dan penggemar filem ke pawagam untuk menontonnya sendiri.

    Eeerrkkk knp ak rs mcm ada unsur2 ke-promote-tan disitu…. Ke aku yg slh baca…?

    0

    0
  15. kudaa says:

    igram ckap kat zaquan “saya minta dia kalau tak sanggup jangan tengok filem ini.”…zaquan tweet marah sbb da tgok ka blum? apa ni apa ni apa ni diorg ni auta

    0

    0
  16. only me says:

    well yang ayu tu klu lah truma bagai time belakon knp tak ckp

    0

    0
  17. Alyssa Anuar says:

    salam semua,

    sini saya nak komen sikit aje lah…. berkenaan kes iqram and ayu… sya rasa lah suaminya harus faham tugas sebagai pelakon ni… dah lama kahwin dengan seorang pelakon tkkan tak faham…. dah dalam wataknya ganas tk kan nak brlakon lembut2 pula… tk nampak real lah…. hairan juga si suami ni kalu takut isteri tu cedera baik suruh berhenti saja lah…. patut lah c ayu ni jarang sangat berlakon org takut kut ambil dia cos suaminya ni kacau daun…. dan kahwin seorang pelakon kena terima lah ….

    nasihat saya kepada si suami baik ko suruh aje isteri ko duduk diam kat rumah.. tk payah suruh berlakon tk lah hati si suami ni berkecamuk melihat isterinya berlakon… ingat iqram bodoh ke nak cederakan isteri org… commonlah guna akal sikit lah…. dah wataknya diberi yg ganas iqram paksa lah berlakon ganas… tak kan watak ganas tapi lembut2 pula waduh….. kalu bgtu alamat lingkup lah … tak ada org nak tgk…

    baik suru aje isterinya cari watak2 ala ustazah ke ibu2 ke tu yang ngam kali…. saya harap lah si suami ni open minded sikit ya fikiran.

    0

    0
  18. sue says:

    poyo lah mamat ni..meluat plak aku.. sma lah mcm abg dia tu..
    mcm xda ceta lain… pas ni suh lah bini tu jadi suri umah spnuh masa..tak yah suh blakon… tak psal2 nak trauma..pooooo daaaa… plakon omputih tu lagi dashyat,tak pnah plak kluarkan knyataan “trauma”.. mgada2 btul… sakit ati kita tau.. hu3

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Zaquan raca tercabar bininya dipukul oleh jantan gay!!!malu siootttt!!!dia dok boleh tgok jer le!!!Zaquan membalas balik pas ni iqram tk tandang dan tumbuk dah…dia gigit dan mencakar sambol menjerit garauuuu!!!dan zaquan terkedu membayagkan rita memukulnya dgn rasa keinsafan kerana meinayai rita dulu!! TAMAT SUDAH CERITA……

    0

    0
  20. lipas5 says:

    ala ayu ngan suami dia tu nk cri publisiti murahan la tu..mcm la x knl ngan kluarge dorg yg mmg suke cri publisiti murahan cam nie.poooodaaahhhhh…boooooolayannn

    0

    0
  21. Lyza says:

    Shooting bukan kah 3-4 bulan yang lepas? Sekarang baru nak trauma? Gimik nak ajak org g tgk wayang ;)

    0

    0
  22. adik noh omar tokey dadah says:

    NI SEMUA REKAAN PELAKON2 TERMASUK SUAMI PELAKON UTK DAPATKAN PUBLISITI MURAH..NAK SEMUA ORG PI KE PANGGUNG MENONTON…

    BACA SINOPSIS PUN DAH BOLEH AGAK..TAKKAN TGK CERITA MCM TU EXPECT JALAN CERITA MCM KARTUN WALT DISNEY PULAK..

    CARA NI DAH BASI LAAA…LEPAS MENONTON BARU LAKI DIA PERASAN BINI DIA DITOJAL KEPALA DITENDANG BAGAI? MASA BERLAKON TAKDE KOMUNIKASI KE LAKI-BINI? KALAU BINI KAU CEDERA ATAU SAKIT MASA BERLAKON, TAKKAN TAK BGTAHU SUAMI??? PELIK TAPI BENAR??

    SUDAH2 LAAA..TAKTIK BASI LA OIII

    0

    0
  23. dadat says:

    kenapa ayu rodah dlm filem tu tak bertudung? filem tu dirakam sebelum dia berhijrah eh?

    0

    0
    • ntahapapa says:

      aku baru nk tnya soklan yg sama. bila dorg shoot pelem ni ek??? sebelum makcik rodah ni bertudung ker??? giler lama shoot baru nk tayang ??

      0

      0
  24. anna says:

    Trauma katanyer…. kau ghase
    Katakan TIDAK pada pasangan poyo ini. No more shooting..katanyer….
    Ada aku kesah…lagi bagus x semak industry dgn baju ketat die.

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Eleh poyos mcm suami mithali la sangatttt

    Tak payah la bagi bini tu berlakon.. menyampah!!!

    0

    0
  26. Agasi says:

    Sat….mohon pencerahan….filem ni buat bila ek…consider filem baru kan…nape ayu raudah dlm filem ni free hair…bukan ker dia dah berhijab…ada sesiapa boleh tolong bagi pencerahan…confuse ni

    0

    0