Written by AbangNara | January 24th, 2015

Status yang telah dimuatnaik oleh Saari Amri telah pun mencetuskan persoalan di kalangan orang ramai. Mana tidaknya, komposer itu telah menulis yang Siti Nurhaliza tahu punca sebenar tentang apa yang terjadi kepada Zamani. Untuk makluman adik-adik yang baru berusia 20-an, satu ketika dahulu, Zamani dan Siti Nurhaliza ketika zaman kegemilangan mereka pernah dikatakan bercinta. Namun tiada jodoh di antara mereka berdua.

saari amri

status Saari Amri yang menimbulkan persoalan

Dibebaskan hari ini dengan ikat jamin polis, Zamani memaklumkan yang i Datuk Siti Nurhaliza dalam kes penyalahgunaan dadah yang membabitkan dirinya. Kata Zamani:-

Orang yang berhak untuk memberikan komen adalah Shaari Amri sendiri kerana dia yang mengeluarkan kenyataan itu. Apa yang berlaku ke atas diri saya tiada kena mengena dengan dia (Siti Nurhaliza) tetapi ini adalah qada dan qadar.

zamani dan siti nurhaliza

Siti Nurhaliza juga turut enggan memberikan sebarang komen tentang status Saari Amri ini. Kata penyanyi nombor 1 negara ini:-

Saya minta maaf kerana tidak mahu memberi sebarang komen kepada status orang lain dan saya sendiri sifatkan ia tiada kena mengena dengan saya. Saya tidak mahu mencampuri urusan atau hal yang dicetuskan pihak lain

siti nurhaliza

Biarlah apa yang terjadi antara Zamani dan Siti Nurhaliza satu ketika dahulu hanya menjadi kenangan buat mereka berdua. Tak patut rasanya untuk menyalahkan mana-mana pihak atas apa yang terjadi kepada Zamani. Ia adalah pilihan sendiri. Keputusan sendiri. Semoga apa yang terjadi memberi pengajaran kepada Zamani khasnya dan kita amnya. Sama-samalah kita doakan yang terbaik. Sumber Berita Harian.

43 responses to Apa Yang Berlaku Ke Atas Diri Saya Tiada Kaitan Dengan Siti Nurhaliza – Zamani

    • mak jemah says:

      Tok Ti ni dulu perempuan pujaan jejaka Malaysia & luar negara. Last2 dapat kat Tok Kay Tok Kay kau jagalah Tok Ti ni elok2.
      Buat Zamani…semoga anda cepat sembuh dr gejala dadah.

      0

      0
      • Abang Sado Ketiak Mewangi says:

        tiada jodoh antara mereka….

        0

        0
        • jemaima sado says:

          sweet kan tok ti..nmpak spadan dgn zamani..jodoh dgn tok kay juga,mana tahu kan klu jodoh dgn tok kay takde lpas ni..kembali terjalin kan..

          0

          0
        • Minah K Pop says:

          datuk kay muda2 dulu hansem wei, pernah aku jumpa kat klinik waktu tu malam dah pkl 11. dia pakai kain pelikat bawak bini dia waktu tu bukan siti. macho beb. merebes tengok. rasa cam nak selak kain dia jer…oh.

          0

          0
        • Olga says:

          Yusry & Rameli MS pon pernah main cinta dgn SITI gak dulu..
          Yusry siap bayorkan bil tepon siti bulan2 beb pasal x boleh dating nanti kantoi! last2 xde jodoh.. Rameli dulu aktif produce album Siti then dorang couple sekejap. kira cinta agung jugak lah.. cuba hayati lirik lagu Bukan Cinta Biasa! tu lagu story cinta dorang lah.. tp bapak Siti x restu Siti dgn Rameli MS. Siti frust sekejap lp putus! then sampai skrg dorang berdua x pernah bkerjasama kat mana2 events. bersua muka apatah lg! c Fazley tu is PURE gosip je.. dorang x pernah bercinta cuma media je yg nak kenen2 kan..

          1

          0
        • heh olga…..i dgr2 citerrr dulu mmg tok ti ni bcnte2 dgn abg zamani…..tapi parents dia tak sukerrr sbb zamani ni no property cuma mashurrr pada nama je……yelaaa dat time kn zaman kgemilangan slam….
          then pastu dgn yusry tp clash sbb tok ti suka brahsia sampaikan yusry naik menyampah pulakkk….
          then dgn abg sesal separuh nyawa…..tp dady tok ti tak restu sbb datok ramli tue duda…..
          dgn dr fazley tu diorg x bcnte pun sbb mse kat london tue tok k dgn tok ti memang dah couple pun….(kn kata tok k byk help n assist dia laaa apeee laaaa)
          tp yg i dgrr2 n tau zamani dgn tok ti mmg penah bcinteee…..kn kn ??

          2

          0
      • Amy Singapore Girl says:

        sejuknya malam ni, ada sesiapa yang nak peluk Amy tak ?

        0

        0
      • tok mung says:

        dulu siti pernah bercinta dgn zamani lepas tu putus
        sebab family siti tak restu. Dan fazley cupcake masuk jarum bebaik dgn family siti tapi di caras oleh dato k..hubungan dgn dato k pon sebenarnya kurang dpt restu ayah siti. tp terpaksa redo dgn kehendak anaknye
        yg telah bagi kemewahan pada keluarganya..begitu lah….

        0

        0
        • Alyssa Anuar says:

          salam semua. komen kamu ni past is past lah. apa pula kena mengena dgn ct. zamani memilih jalan tersebut apa pula nak babit kan ct. kmu kena ingt dia bersuami. kena lah fikir perasaan suaminya dan keluarga mereka. kita tdk tau cerita sebenar so jgn main teka aje….. doakan yg terbaik utk zamani semoga dia menemui jalan kembali setelah sesak jalan.

          0

          0
  1. redantz says:

    Jahat jugak siti nie sebnarnya.

    0

    0
    • Siti Halizah Jemoen says:

      motif cakap orang jahat? ko baik sgt ke?

      0

      0
      • redantz says:

        Yang ko sakit hati comment ak apesal??? Ko jangan ingat ct ni baik je sepanjang idup die le. Kalo die baik sgt kenapa rampas hak org?? Sebelum ni banyak cite pasal die tapi di tutup oleh pihak media je.

        0

        0
        • hanya pendapat says:

          Ya rabbi, kalau Allah tak tetapkan jodoh dia; takkan menjadi juga dgn Tok Kay tu. Misal kata, walaupun dia pernah berdosa nista suatu ketika dulu, kalau dia telah buat solat taubat, Allah akan tetap ampunkan dosa2 dia tapi…. dosa kita yg menilai ni, belum tentu terampun.

          Jangan kita hitung dosa luaran manusia, sedangkan pahala2 dia buat dibelakang kita mungkin lebih banyak daripada apa yg kita nampak dgn mata kasar kita….

          0

          0
  2. Cik Yam says:

    Meanwhile, Beautiful Nari-Nari reported that Siti Nurhaliza is busy cooking apple pie with her maids……for her husband. LOL.

    0

    0
  3. syen says:

    kenapa lak tiba-tiba kau kata siti jahat ni. haih

    0

    0
  4. Jejaka Patah Hati says:

    Ramai orang yang tak tahu. Tapi memang time Siti Nurhaliza blom kawen dulu, dia sangat digilai ramai orang. Sampai ke negara seberang la. Siap Orang Indonesia pun nak claim siti time Malaysia gaduh ngan Indo.

    0

    0
  5. nara pengen nikahi perawan says:

    apsal plak saari amri ni tiba2 fitnah siti? cubaan untuk buat comeback ker? zmn ko dah berlalu la. bdk2 zmn skang ni tak kenal pun ko sbg komposer popular 90an. dan satu lagi, lemah sangatkah zamani sbg seorang lelaki? terjebak dengan dadah hanya kerana cinta tak kesampaian? kat malaysia ni ramai ibu2 tunggal dan janda yang bercerai kerana dianiaya suami, dadah, dan banyak lagi sebab2 lain. ada antara mereka yang tak ada pekerjaan tetap untuk menyara anak2 yang ramai, tak pernah berdikari dan dicaci dikeji walaupun tak kacau sapa2. takder plak kita dengar diorang ni terlibat dengan dadah. malah ramai yang bangkit semula dari kegagalan dengan menjadi usahawan berjaya, berjaya mendidik anak2 sampai ke universiti dan mendapat pekerjaan yang baik, dan bahagia di usia tua walaupun tiada suami. kalau golongan wanita yang lemah ini tak selemah zamani, kenapa zamani sebagai lelaki terlalu lemah? kenapa dia sebagai lelaki tidak mahu menanggung akibat daripada perbuatannya sendiri? dan kenapa ada lelaki lain yang mahu memindahkan dosa yang dilakukan ke atas bahu orang lain? lebih2 lagi kepada seorang wanita?

    0

    0
  6. ek eleh says:

    Knapa lak korang nak defend sgt tokketi tu…day mmg dulu dia dok gila zamani pun…cuma arwah pak tarudin jer tak hendak…bodo piang tok to ni

    0

    0
    • lynn says:

      Apa yang bodohnya Tok Ti? Baguslah tak pilih Zamani. Lagipun dah Allah tetapkan jodoh dia. Kita siapa? Allah gerakkan hati dia nak pilih siapa.

      0

      0
  7. Zamanis says:

    Tok Tie nak yg kayo rayo…

    0

    0
  8. aku says:

    bagi aku siti adalah salah seorang artis yg aku respek… sebab dia xpernah nak gaduh dgn org. media prnah kutuk dia dulu sbb xnak brgambar mesra2 dgn artis llaki..siap artis llaki tu komen siti ni akan jtuh sbb bnyak syarat..xnak pkai belah dan sbagainya.. tpi siti rileks jer… org kata siti xpandai speaking bljr xtinggi dia xmlatah pun. kes org hntr fitnah dia.. dia xburukkan org tu pun serah pd polis… bla org duk buruk2 kan ssiapa dan kaitkan dia… dia lbih rela telan dri jawab…. aku rasa rmai jer artis kat luar tu jeles dgn siti. bagi aku siti dh kaya waktu kenal datuk k… datuk k xrugi apa2 dpt siti. mlh datuk k yg bertuah sbb mmiliki siti… so kisah lama… ttp kisah lama… mcm2 korang xbrcinta n kawen dgn org lain…. jodoh bkn kita yg tentukan….

    0

    0
  9. atok salah parking says:

    laen mcm muka ct nih ….

    0

    0
  10. Anonymous says:

    syukur tok ti selamat dr bersuamikan penagih dadah dan buaya darat ramli ms

    0

    0
    • motif? says:

      Masa mrk bercinta … zamani masih blm jd penagih. Jaga sikit cara pemikiran tu. Esok2 suka sgt menghina org yg dirasakn hina akan menyebbkn ank atau cucu di uji jd penagih tegar. Jumpa ramai pnagih yg dah sihat mrk berjaya dlm bidang masing2. Ramai yg mendekati agama. Malah lebih alim dr yg menulis komen diatas ni dn jg sy. Cara beri komen diatas ni nmpknya kurang iman. Jodoh Ct tlh ditentukan sejak azali lg. Motif awk komen ni spt kwn2 yg upld video tu sj. Meneguk air yg keruh. Wlpn rumah sy dn kejiranan tlh dirompak olh penagih2. Tp kami mendoakn mrk balik ke pangkl jln. Marah mmg marah. Doa yg baik2 sj.

      0

      0
      • Anonymous says:

        mcm xde plk kata2 penghinaan kat atas tu. yang ada hanya kata2 kesyukuran. pelik oh pelik. dlm menunjukkan diri awak baik, awak tersalah faham plk. lain kali baca betul2 sebelum tunjukkan diri awak tu baik.

        0

        0
  11. adyweijayasaputragilakatakubalik says:

    mmg bnr diorg pnh brcinta..zamani n tokti..xcaya g punggah blk video klip kumpulan slam aku lupa tajuk lagu apa..dlm klip konsert tu ada tokti sebagai dlm celah2 peminat sampai meloncat2..time tu slam pkai kemeja putih semua klo xsilap..checkitoutttt!

    0

    0
  12. Anonymous says:

    sbnrnya kesian kat ct dan zamani. cinta terhalang. dulu2 konon2 abg ct jaga sgt ct ni. bagus mmg bagus tapi sampai nk bercinta pun kena kawal. kesian ct dari sorang ke sorang pilihan dia kena rejek. last2 ct nekad nk kawin dgn dato k. masa ni keluarga larang tp ct nekad. ye laa umur dh brp masa tu kan…sian ct…semoga dia bahagia dgn dato k…

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Seperti mimpi perkenalan itu cuma seketika
    Namun didalam hati dirimu ku terkenang jua
    Engkaulah permata didalam genggaman tidak kusedari
    Kaca yang bersadur keemasan terus kucari

    Tertutup pintu hati, minda tak berfungsi diketika itu
    Tak tahu menilai mana yang tulin mana yang palsu
    Diakhir-akhir ini ketika aku dalam kesepian
    Terasa kejahilan itu bagiku satu kerugian

    Andainya disitu ada ruang
    Bolehkah kiranya kumenumpang
    Andai ada sisa kemaafan
    Maafkan diri ini yang dulu melukakan

    Berilah aku kesempatan
    Kubuktikan erti keikhlasan
    Andainya terpaksa aku rela
    Menepis ego aku untuk kita (demi suatu masa)

    Kupohon darimu ketulusan hati
    Menjalin kembali perhubungan suci

    0

    0
  14. ciknun says:

    Semoga Zamani kuat menghadapi dugaan Drug selepas ni….bole lah mencuba nasib di pentas gegar vaganza. saya yakin tentu ramai orang merindui suara gemersik zamani.. joinla gegar vaganza..please :)

    0

    0
  15. Anonymous says:

    kesian zamani… byk lagi pompuan lain… tok t nk dato ade umah besau juta2… agak nya kalo dato k xde umah besau tu sure xdpt tackle tok t…

    0

    0
  16. bukan sesiapa says:

    laaaa,….baru ku tahu kisah percintaan dato ct selama ini…agaknya dulu aku kurang layan cerita mcmni…tau2 dato ct kwen n dato k,n memg masa tu family ct kurang berkenan,tp ct tetap nak…betul la tu dah jodoh,tah knapa dato ct tak nekad masa brsama ex2 yang dulu,.mgkin hati tak sekuat kpd dato k..biarlah dah dia bahagia,n takda sape bersalah,.saari amri cuma meluahkan simpati pd org yang yg dia sgt rapat,.mgkin dia bukn menunding kesalahn pd dato ct,..atleast pmint tau,punca zamani terjebak dgn dadah.tersilap langkah.tp tak bermakna tidak dapat kembali,pemint2 rmai berdoa tuk zamani,.innsya ALLAH dia dpt lawan kembali hidup lebih baik..krn kejadian ini,.dia sedar ramai org syagkn dia…

    0

    0
  17. intan says:

    Siti tu tak layak dgn Zamani…Zamani punyai keperibadian yg baik…perempuan mata duitan tak sesuai dgn dia…moga Allah pertemukan jodoh yg seribu kali lebih baik…

    0

    0
  18. Ela pozostawa?a przy swoim sposobie pt: „I tak nic nie znajd?”,
    S?awek przy swoim: ”Nic tu nie widz?” Tomek chwil? potem wy?owi? drug? drobink? z?ota.

    0

    0