Written by Bella | July 22nd, 2016

Setelah lama berdiam diri mengenai gosip beliau sudah berkahwin satu lagi, Adi Putra akhirnya tlah tampil memberitahu apa yang beliau lakukan bukanlah satu dosa.

Untuk menjawab segala spekulasi, Adi bakal mengadakan satu sidang media tidak lama lagi.

Kepada semua sahabat rakan media, saya akan maklumkan untuk sidang media untuk perkongsian dan bukan penjelasan sebab apa yang berlaku bukan satu dosa. Terima kasih

Sebelum ini, keluarga terdekat isteri kedua mengesahkan Adi sememangnya sudah berkahwin dengan wanita berkenaan yang seorang janda anak satu pada 19 Jun lepas di kediaman wanita itu. Menurut sumber itu lagi, perkahwinan Adi mendapat restu kedua-dua belah keluarga.

Walaubagaimanapun, Adi meminta agar pihak berkenaan tidak mencampuri sebarang urusan rumah tangganya dan beliau akan mengambil tindakan sekiranya masih ada lagi yang menjaja sebarang cerita mengenai perkahwinannya.

Kita nantikan penjelasan lanjut Adi Putra mengenai rumah tangganya pada sidang media khas yang bakal berlangsung tidak lama lagi. Setiap gosip ataupun cerita yang tersebar mungkin ada kebenaran disebaliknya..

Sumber Berita : mStar Online

60 responses to Apa Yang Berlaku Bukan Satu Dosa – Adi Putra

  1. Anonymous says:

    emmm isteri org lagi…whatever..tahniah…aida hope you ok

    0

    0
    • kentut berirama puff pufff !!!!!! says:

      aq rasa nak kentut lah…
      korang tau ???

      0

      0
    • minah jambu - safety first says:

      memang la ape yg u buat kawin lagi tu tk dosaaa kawin 10 pon boleh kalau mampu tapiii u tk hormat ngan bini u si aida u terus aje kawin ngan bini tk lawa u ni bisnes patner konon huh ! u tk kesian ke ngan bini u si aida ? u dh cerai ngan aida ke ape ? u cakap betol2 dh cerai ngan aida ke belom yg u sebok2 nak kawin lagi satu ni !!

      0

      0
  2. roke says:

    rasa kesian kt 1st wife adi putra . x sanggup kalau jadi kt diri sendiri . benci plak dgn perangai adi putra yg blakon baik .

    0

    0
  3. lisa says:

    mmg taste adi putra ni pompuan chubby2 kan..isteri no 1 chubby, isteri no 2 pun sama.hmmm bad taste jugak si adi ni.hehehe so pompuan2 yg kurus mmg x de harapan lah nak jadi isteri no 3 atau no 4 adi….kena naik kan badan dulu lah yer! :P

    0

    0
    • Anonymous says:

      bad taste ke kalau chubby. lantak dia ler nak chubby ke kurus. dia yang nak pakai…

      0

      0
    • chubbytpcurvybestapa says:

      chubby sedap pelok lah. Budak2 pon suka kalo landing atas org chubby, selesa.Kalo slim rasa tulang. Chubby xpe jangan malas & selekeh je!

      0

      0
    • Anonymous says:

      kurus tu lawo benor ker.. peluk rs tiang lampu jer..

      0

      0
    • Tumpang lalu says:

      Mesti kau ni kurus hodoh sbb Tu jeles dgn org chubby ????

      0

      0
    • Anonymous says:

      bini adi yg pertama tu slim lah masa belum nikah.

      lps dh nikah lme je baru bini nya nmpk chubby.

      gemuk ke kurus ada advntge dan disadvntage.

      0

      0
    • Anonymous says:

      wife 1st chubby sebab makan pil kesuburan..esok ni jd kat awak baru tau

      0

      0
  4. Anonymous says:

    Xdosa..yg dosa bla kau cuba ngorat bni org smpai diorg bercerai,lpstu kau kwin ngan dia..dr minat trus xminat kt kau..plik la..

    0

    0
  5. melisa says:

    lisa ko ni msti lapaq laki org kan…ko nk jadi isteri no 3 dia ker

    0

    0
    • lisa says:

      sebab saya kurus…mmg x de harapan lah nak kawin dgn adi jadi bini no 3..uhuhuhuuhu sedih kan, saya kena gemok dulu baru bole.hehehehe

      0

      0
  6. saa says:

    Jantan melayu hanya tau kahwin je, yg si pompuan tau kangkang je. Lepas tu buat anak berderet sampai nama anak pun lupa. Yang lebih memalukan, semua tanggungjawab nanti ditinggalkan, anak dibesarkan tanpa hala tuju dan inilah punca, muda-mudi anak melayu terjerumus dengan dadah, bohsia, rempit dan segala musibah. Jangan gunakan alasan sunnah dan agama untuk memuaskan nafsu hanya orang bodoh je yg buat seperti itu

    0

    0
    • Peminatmelati says:

      Ko ni melayu ke cina ke india ke siam?gile mulut puaka

      0

      0
    • Fans melati says:

      Yg aku heran ORG ISLAM kita yg sebangsa yg kuat HENTAM org org yg nikah seCara HALAL ni.
      Nanti bab dia simpan buat yg Haram kita plak protest!!!
      Bangsa lain pun ada buat benda ni tapi dorang takde Halal HARAM.
      Almaklum NAFSU tak tertakluk pada lelaki islam aje.
      So baik la dia nikah dari NAFSU nya tak terkawal dok dia buat perbuatan keji ADA KE SESAPA nk tolong TANGGUNG???

      0

      0
    • Anonymous says:

      Awak ni mesti bukn melayu kan…kaw2 sangat kutuk melayu

      0

      0
  7. melati says:

    Memang lew berdosa ..!!! sebab awak kawin dgn Org Hutan (Hidung Kembang)…kalau dgn Manusia org tak kisah….””..

    0

    0
  8. Anonymous says:

    baru dgr kt sinar fm pg td DMFK cakap kebanyakan lelaki kt malaysia ni xlayak berpoligami sebab xfaham agama & erti sbenar poligami tu..kbai

    0

    0
  9. natalie says:

    tak salah untuk kahwin more than 1. tapi knapa mesti amek bini org? yg pelik setuju dari kedua-dua pihak? kira keluarga ppn pun setuju la kalau anak ppn dia mintak cerai hanya untuk kahwin dgn adi ke? mmg kita tak tau sapa yg cakap benar atau tak tapi baca apa yang ex-hub dia tulis, kesian pulak kat anak dan ex-hub dia.

    mmg dlm islam, tak payah mintak kebenaran isteri pertama untuk kahwin tapi jgnlah sampai isteri pertama tau melalui media atau org lain dan bukan dari mulut sendiri. takkan keluarga adi semua tk memberitau the 1st wife?

    anyway, hopefully you bahagia dan pandai bahagikan masa dan berlaku adil. walaupun bini no 2 dpt memberikan zuriat in future, jgn pelekehkan yang pertama. amek kisah ashraf muslim sebagai pedoman.

    tak tahu la reason dia nak kahwin. nak kata dia nk kahwin dengan yg lebih sexy lawa, takde lah pulak. yg 1st agi cute walaupun chubby. hanya bole katakan pasal anak je la. 1st wife bukan nya mandul. pernah pregnant tapi gugur. mungkin belum tibanya untuk ada rezeki anak. bykkan bersabar.

    all the best. hopefully semuanya bole settlekan. jgn kena ctrl sudah dengan 2nd wife dia. Adi – pandai2 la didik dua dua ye semoga bersatu dan bertolak ansur. pergi holiday bersama, ltak gmbr tersenyum tapi desebalik senyuman bini pertama dia.. pilu hati. Ada hikmah knapa ini smua berlaku. 1 hari akan dpt tau jgk the reason behind everything that happened to us.

    wasalam…

    0

    0
    • JOYAH says:

      Tepuk sebelah tangan tak akan berbunyi… kalau isteri orang tak layan Adi pun tak akan jadi… knapa nak salah kan Adi aje… ajal maut jodoh pertemuan Allah yang tentukan. Tak payah nak jadi tuan penasihat..ni soal peribadi dia..Kesian tgk orang yang meroyan bila tau Adi kahwin lagi…

      0

      0
      • Natalie says:

        tak cakap pun salahkan Adi. Jangan main tuduh tuduh je. Baca btl btl apa saya tulis tu. Saya stakat tumpang rasa sedih dan pilu terhadap 1st wife dia je kalau btl dia tak tahu apa apa. Byk soalan di minda semua org. Semua org memang nakkan jawapan daripada Adi. Memang bini no 2 dia layan tapi dalam hal nie, tak kenal pun bini no 2 dia. yang kita semua kenal ialah Adi. That is why we questioned him instead of his 2nd wife. Kita semua bukan meroyan tapi more to simpati terhadap 1st wife dia. Tu je. Yang meroyan marah tu awak. Kenapa nak marah2 kalau iye pun org salahkan Adi? Cerita Adi ngan 1st wife dia bukan agi 1 secret. Dulu da pun tersebar luas. Memang dulu 1st wife keguguran. Memang dulu Adi mintak cerai tapi tarik balik. Tak ada nye saya tambah2 cerita pun. Kenapa awak yang terasa dengan comment saya tu?

        Bila masa lak saya nk jadi tuan nasihat pada Adi tu. Apa yang tulis tu kan 1 doa. Saya doa supaya dia dapat bahagiakan dua dua skali dan berlaku adil. Tak ada pula saya mencaci maki hamun Adi dan cakap buruk2. Tak pulak saya tulis tentang kirafah Allah pada Adi. Semua tak ada. Jadi baca btl btl ye dan paham sebelum nak hembuskan orang lain.

        Ajal maut semua mmg di tangan Tuhan tapi semua org salah erti. Misalnya kalau ajal kita pada hari ini, tapi sebelum tiba masa, kita jumpa pulak orang yang da lama kita tak tegur sapa, Allah akan panjangkan usia kita. Kalau kita tolong orang, lalu orang tu doa untuk panjangkan usia kita, mana tahu Allah kabulkan permintaan org tu. Dapat lagi kita hidup di dunia nie. Sama jugak seperti jodoh. Doa dan usaha. Allah da kata, dia takkan ubahkan nasib sesorang selagi kita tak ubah sendiri. Jadi harap paham ye.

        Paragraph pertama saya tu, saya tulis lepas baca apa ex-hub dia tulis tentang ex-wife dia. Memang takde hasrat dengki atau benci pun pada Adi. macam saya katakan, dalam Islam mmg dibenarkan kalau mampu. Jadi tak salah. Cuma kena jujur je. Tu je. Semua ppn hendakkan kejujuran dari sang suami. Saya ppn jadi saya paham. Yang saya tanya pun kenapa Adi dan keluarga Adi tak beritahu 1st wife dia. Mungkin saya silap sebab tu tengah tunggu sidang media dari Adi.

        0

        0
  10. Anonymous says:

    kesian kat bini pertama dia…dh le dlu adi timbulkn kontrovesi si aida rilex je…telan je ap y org ckp pasal laki dia..ni laki dia kawin lagi…klau aku jadi dia…menangis x berlagu….dh le ank x ad..adi ni memg suka pompuan janda ke?chubby n y biasa2 je…bini pertama lagi lawo dari bini kedua..

    0

    0
    • JOYAH says:

      Muka tak lawa atau chubby tu no.2… tapi service mesti baik punya….

      0

      0
      • Anonymous says:

        mesti servis baik adi laki ke 3 …. pengalaman luas……. takut saja cari laki yang ke 4 lepas ni….. adi pun pandai berkata2 maklumlah pekakon dah praktis berkali2 cara memikat perempuan tak kira lah bini orang…… keluarga pun setuju sebab ada in-law serebereti macam ashraf muslim,….. mereka sudah jumpa di mekah

        0

        0
  11. Anne says:

    Memang la x dosa, yang dosa ko pegi kawin tanpa pengetahuan isteri ko bodoh..
    ko lupa tanggungjawab ko sebagai suami, ko lupa yg ko ni dah ada isteri satu..

    0

    0
  12. TT says:

    Sib baik dia kawen ngan org pompuan, klu carik jantan ??!?! Biasalah taste msg2 ada yg suka belacan ada yg suka budu… Apa yg korang ni sibuk pertikaikan…chubby pun ada lobang gak. Korang igt korang tu gorgeous sgt nk sibuk psl taste org nih??
    #xpahamakumanusiadengkini

    0

    0
  13. nok gebuzzz says:

    boleh 1 team dgn si serap….

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Hanya doakan yang baik-baik jer. Kita tak tau cerita sebenar. Mungkin isteri adi dah lama bermasalah dengan bekas suami..

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Doa yg baik2 je

    0

    0
  16. Intai2 says:

    Mmg x berdosa kahwin lain tp tlg jelas kn yg mmg betul dh berkahwin supaya x timbul fitnah bukan nya susah….susah lg kahwin yg sorok2 tu…bila pilih jd artis sepatut nya dh tau kesan nye….jd redha je lahhhh

    0

    0
  17. Anonymous says:

    dalam islam nak meminang perempuan pun kena pastikan bukan tunang orang dan,bukan dalam edah…sucinya ayat kau…bukan satu dosa konon….berkahwin tu memang mulia….sunnah nabi…masalahnyer…kau dah meruntuhkan rumah tangga orang sampai sanggup dia tgl anak ,laki dia kerana kau…ingat hukum karma…mana mana perempuan yang merampas suami orang sehinggakan isteri lelaki ini mengalir air mata,takkan bau syurga perampas tu tadi…begitulah sebaliknya…kalau hang tak faham maksud aku…hang p baca balik ayat bekas suami isteri kedua hang tu..sebelum ni pun hang dah meruntuh rumah tangga orang dah..kali ni pun sama juga…ingat adi hukum karma allah itu pasti….

    0

    0
  18. bedah says:

    dalam islam kifarah ..bukan karma …karma kepercayaan org hindu …..

    hang hang kat ataih ni ..sebut karma allah ..hang pun kena baca lebih sikit no……

    kalo sentap bwk ngucap…

    0

    0
    • Yekeni says:

      Seriously need pencerahan…

      In islam – kifarah
      Hindu – karma
      English – retribution

      Tak sama makna ke semua?

      In malay, kita sebut Tuhan.
      Tapi kita juga boleh sebut GOD.
      Dan kita boleh sebut OH MY GOD. As long as niat bila sebut tu bertujuan kepada ALLAH. Dan bukannya nak ikut western. (reference: ustaz azhar with regards to sebutan God dan Oh My God).

      Anyone can berikan pencerahan sikit?

      0

      0
  19. Doctor zuriat says:

    Mmg dia ni suka pompuan berisi kn…..alasan kawin lain nk anak….kalu nk anak carila yg blh mengandung….kalu ko pilih yg berisi juga mmg susahle sbb bini2 ko ada diabetic…pcos..susah nk ngandung. Adoi…sengal kn dia ni. Yg bini2 ni pun da tau laki mcm tu diet skit…..bertahan la. Exercise….kalu laki cari lain jgn meratap pi diet….insyaallah ada rezeki.

    0

    0
    • Saje nak betulkan says:

      Hmm sebenarnya berisi tak semestinya ada mslh nak mengandung dan kurus/ average body size tak semestinya takde mslh. Ada je orang yg obese senang mengandung dan sebaliknya. Sy sendiri bmi sgt ok dgn healthy lifestyle ada mslh pcos dan pernah susah nak mengandung (tp Alhamdulillah skrg tgh preggy anak no. 2). Siapa kita nak komen psl urusan Tuhan. Just my 2cents

      0

      0
  20. aku says:

    ERM… mcm same je ngan apa yg member cerita last year tentang adi putra.. wife die kantoi cek in ngan adi putra, kononye wife die g out station. husband die follow naik flight bagai, last2 nampak adi putra tunggu wife die nak g hotel. member yg cite kat ak tu org raub.. wallahualam..

    0

    0
  21. lynn says:

    biaq p la kat dia, kehidupan dia kan…moga bahagia dunia & akhirat.
    heran la manusia ni, kain sendiri x jaga..yg org punya gak nak kira & comment.

    0

    0
  22. Cili itu pedas says:

    Bila aku tengok yg lebih awal seperjuangan dia dpt award..
    aku rasa mcm terkilan…sebab pd aku dia berbakat…
    skg aku nampak…rezki dia bukan kat situ…
    tapi
    bertambah isteri lagik satu..
    ada pendapat lebih baik kawin..
    takut nafsu mengatasi akal..
    tapi aku rasa.
    untuk Adi..
    keinginan mengatasi kekurangan..

    0

    0
  23. Baiduri says:

    Agaknya dia nak kawin dgn janda ni sbb dh pernah beranak. Kira x mandul. Kalo sbb nak kawin tu sbb nk ada ank sendr la. Tapi berbalik kpd rezeki dr tuhan. Kalo tuhan blm nak bg rezeki ank x leh jgk. Walaupun isteri pertama redha. Tp hati dia xda siapa yg tau. Rasa sedih kalo suami kawin lain sbb dia x dpt bg ank. Hanya org yg senasib dgn dia memahami. Boleh ke berlaku adil. Harap harap boleh. Kasih sayang bg sama rata. Nafkah zahir batin kena sama rata. Jgn ingat mudah poligami. Di dunia mungkin tlepas. Tp di akhirat kalo ada isteri yg x redha menjawab lah.

    0

    0
  24. Awan says:

    Ai tak pernah minat pun si Adi ni, kalau berlakon pun macam ada sedikit over… romantik yang terlebih, geli nengoknya. Dah la asyik buat hal gatal telur. Huh.

    0

    0
  25. bini no 3 adi putra says:

    itu lah lelaki baru diduga sikit dapat anak lambat terus cari yang baru…macam isteri tu x ada nilai..yg si isteri baru sanggup tgglkan suami dan ank semata mata nak kawen dgn artis..harap dapat lah zuriat yaaa…jangan nanti ada kes suami awk kawen no 3 pulak…masa tu rasa la langit tu tinggi ke rendah..

    0

    0
  26. Anonymous says:

    IO klia…ni..dpt ic biru ler pasni

    0

    0
  27. bodopiang says:

    power dooooo
    dia nih memang jenis suka sailang bini org nih ,..
    kah kah kah

    0

    0
  28. Kah says:

    Kami mahu berita dato red dan ruhainiessss

    0

    0
  29. anon says:

    Apa salah nya kawen lagi satu kalau dia mampu. Lagipun isteri pertama nya tak mampu bagi zuriat pd nya. Tapi first wife dia menang dari segi rupa. Buat apalah kawen janda, anak dara berlambak2, lawa2 pulak tu. Ni dahlah janda, tak lawa pulak tu, and ni perkawinan ke3 dia pulak tu……minah ni mesti yg gatal miang punya.

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Dlm islam mmg x salah kahwin 4 klu mampu,tp cara kahwin tu salah,jgn ganggu isteri org,jgn robohkan rumahtgga org,dlm islam x ajar pun kita ambil hak org sehingga membuatkan pihak satu lg bersedih/menderita,kahwin 2,3,4 tu boleh tp sebaik-baiknya balu,janda,ibu tunggal,andalusia bkn suka2 ko nk pompuan seksi,bergetah,cantik,bini org semua bagai..

    0

    0
  31. Anonymous says:

    Tunggu….nnt boleh kongsi2 cerita dgn si adira mcm mn hati disakiti selepas suami jumpa no 3 pula..

    0

    0
  32. Leha says:

    Aku ingatkan adi bwk watak sbg suami yg perangai curang setakat dalam drama lambaian ramadhan je,rupanya realiti.teros aku x minat dia ni !

    0

    0
  33. X says:

    Dulu style bagi gambar kote,tak jalan kantoi.sekg berlakon jadi agen haji..menjadi.sebut allah,allah.bagi nampak alim sikit.tiba2 kebas bini org.alahai…adi kote.

    0

    0