Written by AbangNara | July 14th, 2015

Setiap kali Ramadhan dan juga Aidilfitri, Nora Danish pasti akan berkunjung ke rumah keluarga bekas mentuanya untuk berbuka dan beraya bersama-sama. Walaupun dirinya bukan lagi merupakan isteri kepada Jejai, namun hubungan baik antara mereka masih terjalin. Abang Nara respek Nora Danish bab menjaga hubungan ini. Seringkali kalau perkahwinan berakhir dengan penceraian, hubungan kekeluargaan juga terus tamat. Namun Nora dan keluarga mentua tetap baik seperti sediakala. Memang power!!!

nora danish

Sudah tentu kehadiran Rayqal hasil perkahwinannya dengan Jejai dahulu menguatkan lagi hubungan silaturahim antara 2 keluarga ini. Namun peliknya, setiap tahun pasti ramai yang memberikan komentar negatif kepada Nora Danish setiap kali pelakon itu memuatnaik gambarnya bersama bekas mentua. Entah apa yang dicemburui oleh mereka ini. Sepatutnya sikap Nora Danish ini dijadikan teladan, bukannya dikritik. Malah Nora sendiri bosan dengan kontroversi tahunan ini. Kata Nora Danish:-

Sebenarnya Nora pun dah bosan dengan isu yang tidak sepatutnya timbul ini. Nora sendiri tidak faham, mengapa ada yang beranggapan negatif terhadap hubungan baik Nora dengan keluarga bekas mentua. Bukankah anak Nora, Rayqal mempunyai pertalian darah dengan keluarga bekas mentua. Jadi tidak salah sekiranya hubungan Nora dengan mereka masih baik.

Nora dah lama kehilangan bapa kandung jadi daddy (bapa mentua) sudah Nora anggap macam daddy Nora sendiri. Di samping itu, Nora juga rapat dengan bekas adik-adik ipar Nora sehingga ke hari ini. Jadi tidak salah kalau Nora masih rapat dan mesra dengan mereka semua

nora danish

Nora Danish dan keluarga bekas mentua memang bahagia dan sentiasa mesra walaupun ada yang cuba mengeruhkan keadaan. Bulan baik ini, buanglah perasaan negatif dalam diri itu. Cubalah belajar untuk gembira atas kegembiraan orang lain. Hati kita pun akan rasa lebih tenang dan Insya Allah kebahagiaan akan turut singgah dalam hidup kita. Tak gitu? Sumber ManggaOnline.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

39 responses to Apa Masalah Kalau Saya Baik Dengan Keluarga Bekas Mentua? – Nora Danish

  1. nora says:

    Dalam Islam tiada bekas Mertua.. even selepas bercerai… kalau maseh rapat dengan famili bekas husband should not be any problem… jangan putus kan siraltulrahim.. So i support you Nora…do what you think is right.

    0

    0
    • siti says:

      Sokong. Dalam islam tiada istilah bekas mertua..sb tu la kita haram kalau berkahwin dgn Mak atau ayah mertua. Ayah dan mak mertua akn tetap jd mertua kita smpai bila2. even kita dah khwin lain..

      0

      0
    • amoicomel says:

      Tak habis2 cerita minah Myanmar Vietnam ni. Ceh. Nara suka sangat la kan….

      0

      0
      • aries says:

        Ko gile ea..?

        0

        0
      • melati says:

        amoicomel…hahaha, pengalaman saya org2 yg mengaku comel ni selalu nya muka dia mesti macam binatang peliharaan atau pun Mak dia pernah keja kat Chow Kit, mane tahu terkena darah Myanmar sebab tu suka sebut Myanmar….ni kenyataan lah yg mengaku amoicomel..gi hospital mesti DNA Mak ko tk samer…

        0

        0
  2. aku says:

    ntah…ape masalahnyer?

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Biasa la manusia..ad je y x puas hati…

    0

    0
  4. anon says:

    tak dak pa pa masak alah aihhh…tutup aurat. jgn p umah org dgn seluaq pendek mcm sebelum ni. tu sajaaaaaa aihhh

    0

    0
  5. Anonymous says:

    ada ka yg tak puas hati?
    ke buat cerita je

    0

    0
  6. Anonymous says:

    aku tak paham dgn dunia skrg penuh dgn manusia yg busuk hati

    0

    0
  7. MAMA LIZA says:

    Bekas mertua dan keluarga mertua saya mmg baik, bekas suami pun baik.tak salah kan kami mengeratkan silaturrahim. Mrk yang berfikiran -ve sahaja yg nampak buruk sangka. Berbaik sangka lah kita terutama di bulan ramadan.

    0

    0
  8. anon says:

    wat ceta otak lu. masa dia lawat fasha branak, dia pakai seluar pendek or kain kapan???
    anon 3.01 / anon 3.58 / mak liza

    0

    0
  9. akulahperempuanittew says:

    entah nya.. x kak ipar aku dah bepuluh tahun bercerai dengan abang aku, tapi still baik dengan family kami…raya kadang2 dia balik beraya rumah kami..semua takde masalah langsung!! mak aku pun sangat happy kalo dia balik umah mak aku sebab nanti anak dia yang mak aku bela sejak baby mesti la akan balik beraya kat umah aku..sebab mak kandung dia balik sini… so aku paham orang sebaik Nora ni, macam x kak ipar aku tu, baik budi bahasa..kami sayangkan dia macam kakak sendiri… bersihkan hati wahai haters!

    0

    0
    • Tahniah tuk awk skluarga says:

      Alhamdulillah … sukee la kite tngk kuarga awk ni .. mesti bahagia. Ex akak ipar ni mesti baik orgnya. Kirim salam kat dia ky. Cuma 1 jer sy curious. Akak tu tak remarried balik ke? Klu dia da remarrd, hubby baru dia x cemburu ke sbb balik raya rumah awk?. Abg awk pun x kawin lg ke?. Klu da … akak ipar baru x jelouse ke?. Bagilah tips resepi kebahgiaan kluarga awk spya org yg ada masalah mcm ni boleh jd panduan. Baguslah bercerai tak heret ank2 turun naik court mcm kwn kite. Sian kat dia dr umur 2 taun sampai 6 taun, parents gaduh rebot ank. Last2 kwn kite ada masalah saiklogi. Dia kuat trsentap .. bapaknya … Sensitip …

      0

      0
      • akulahperempuanittew says:

        dia dah remarried, dah ada 2 anak yang besar2 pun dengan husband baru..husband baru dia pun baik sangat dengan kami..takde hal.. I think this matter is depends on “hati” kita…abang saya pun dah remarried, actually lepas cerai dengan my x-kak ipar tu, dah 2x abang saya kahwin lain.. dan kak ipar yang sekarang ni pun takde masalah..ok je bergelak ketawa nya bila berjumpa..masing2 dah ada life seniri kut..yang lepas nak kenang buat apa… hidup sekejap je, entah esok lusa kita “pergi”..simpan dendam sampai mati apa dapat, baik enjoy the moment… bersangka baik, dan buat baik pada orang yang baik dengan kita… tu je kut cara family kami…

        0

        0
        • Tahniah tuk awk skluarga says:

          Deabakkkkkk ….memang terbaikkkkkk …. Kite doakn kluarge awk … sentiasa di lindungi Allah swt dpt sakinah .. mawaddah … warrahmah … Betol tu hati yg kene jaga. Jd tak betollah akak watever tu kate melayu ni ati busuk dn PHd. Ramai mlayu yg baik tp klu kite asyik tngok yg tak baik je … mate dan ati ni mestilah tngok yg x baikkkk jer … yg baik2 smua da x nampak. Kite kawan dgn melyu tp ok jer. Biasalah bkn smua org hati sama tak kiralah bangsa apa pon. Slamat beriftar samer kuarga. Tahniah 1 mil lagi tuk kuarga awk …

          0

          0
  10. af says:

    bulan pose pon ade yg busuk ati..

    0

    0
  11. watever says:

    melayu memang sinonim dengan busuk hati dengki buruk wasangka…dah memang azali camtu..xde ubat dah

    0

    0
    • watever my foot says:

      Akak tu melayu ke … mix cam saye? …. kite kwn dgn org melayu ok jerrrr … aper masalah akak … klu mak atau daddy akak melayu atau sedare mare mlayu … dorang tu smua busuk ati ke? … alaaaa smua bangse ade yg busuk ati … Org malyu ni Cliche klu sebot Bangsa sndri Melayu … dahlah tu diri sndri pon malyu … suker sebot ” Melayu Busuk Ati ngan PHD”. Tak malu ke jatuh kan bangsa sndri?. Tak malu ke jd mlayu?. Apa daa naikkn ler bangsa sndri mcm org cina. Kite yg bkn mlayu ni pon malu ler klu baca org malyu kutuk bangsa sndri … chowlah kak …

      0

      0
      • kopi o says:

        betul ker kalau half malay tak kan dapat status bumiputera ???
        yg dapat status bumiputra hanya full melayu, peribumi sabah & sarawak shj. Bumiputera ni kalau buat pinjaman perumahan akan dapat potongan harga dalam 10% cam tu lah. Nak tahu bumiputera ke tak..blh check dekat Jabatan Pendaftaran Negara.

        0

        0
        • Sunny says:

          kalau mak bapak dua2 malay = bumiputera,
          kalau mak bapak peribumi spt iban, bidayuh dan lain2 = bumiputera.
          kalau yg mix….tak kan dapat status bumiputera.

          0

          0
        • ika says:

          kalau mix, salah sorang melayu dapat la status bumiputera.

          0

          0
        • dida says:

          rujuk lah perlembagaan…jangan main tibai jer..

          Takrif Melayu dalam Perlembagaan Artikel 160

          1. Islam
          2. Mengamalkan adat Melayu
          3. Bertutur dalam Bahasa Melayu

          lahir sebelum hari merdeka sama ada di Persekutuan atau Singapura; atau pada hari merdeka
          bermastautin di Persekutuan atau Singapura

          Takrif Bumiputera Sabah dan Sarawak dalam Perlembagaan Artikel 161 A (6) (a) dan (b)

          Bumiputera Sarawak
          Seseorang yang merupakan warganegara dan tergolong dalam salah satu daripada ras dalam Fasal
          (7) sebagai ras asli Negeri itu atau yang berketurunan campuran yang berasal semata-mata
          daripada ras-ras itu

          Fasal (7)
          Ras Ali Sarawak ialah Bukitan, Bisayah, Dusun, Dayak, Dayak Laut, Dayak Darat, Kadayan, Kalabit,
          Kayan, Kenyah (termasuk Sabup dan Sipeng), Kajang (termasuk Sekapan, Kejaman, Lahanan,
          Punan, Tanjong dan Kanowit), Lugat, Lisum, Melayu, Melano, Murut, Penan, Sian, Tagal, Tabut
          dan Ukit

          Bumiputera Sabah
          Seseorang merupakan warganegara, ialah anak atau cucu kepada seorang daripada suatu ras
          asli bagi Sabah, dan telah lahir (sama ada atau tidak pada atau selepas Hari Malaysia) sama ada di
          Sabah atau dengan bapanya berdomisil di Sabah pada masa kelahirannya.

          0

          0
    • Wak doyok says:

      Dia orang iban

      0

      0
  12. Abng gersang says:

    Fap fap fap

    0

    0
  13. Nad says:

    Good for you Nora…jauh lagi baik daripada orang2 kampung yg x reti2 nak baik dengan keluarga mertua.

    0

    0
  14. melati says:

    manusia2 yg busuk hati ni kebayakan pakai Myvi…

    0

    0
    • owner myvi says:

      Awak minta maaf la dengan semua pemilik myvi
      kalau tak di sana tak lepas nak masuk syurga selagi tak di ampun oleh pemilik myvi yang awak dah kutuk
      saya tak ampunkan awak selagi awak tak minta ampun

      0

      0
    • tasik madu says:

      ko ni dah kenape melati oiii….??

      0

      0
  15. ubi says:

    aku sorang ke ataupun korang semua kena jugak? setiap kali bukak bn ni, keluar youtube ju on tu? anoyying betul la nara nyampahhhhhhh

    0

    0
  16. pemilik myvi says:

    tak terampun la dosa awak dengan semua pemilik myvi selagi x minta ampun

    0

    0
  17. anon says:

    bila aku kata makcik tu pakai seluaq pendek, siap masuk dlm ig bagai, dah melalot plak ckp dengki. mak aiii, tegur utk kebaikan, ramai plak syaitonnn panas. korang x ingat ke baju ketat selambak dada dia iklan safi rania weyyy???

    0

    0
  18. NIL says:

    KEPADA MELATI…
    SILA JAGA BAHASA AWAK SIKIT.
    HARI BAIK BULAN BAIK NI….HARI BIASA PUN BAHASA AWAK TERUK JUGA.
    JANGAN KATA MACAM ITU LAGI…SEOLAH-OLAH AWAK TELAH MENGHINA CIPTAAN ALLAH SWT. BAWA MENGUCAP DAN BERISQTIFAR…KITA ORG ISLAM.

    ATAU AWAK ADA SAKIT, SAKIT YANG TIDAK MAMPU DIUBATI..? ATAU AWAK ADA MASALAH…KITA TIDAK PERNAH KENAL SATU SAMA LAIN..TETAPI BAHASA AWAK SEMEMANGNYA TERUK.
    ZIKIRLAH BANYAK2 SUPAYA AWAK TENANG.

    0

    0
    • Melati gila says:

      Melati tu gila budak baru nak up. Baru nak belajar main fb. Ko abaikan aje komen gile dia tu. Mungkin dia budak lorong kot.

      0

      0
  19. mak enon says:

    abg nara dah cuti raya ke? nari blog tak update. hurhur

    0

    0
  20. Sa says:

    Dlm islam wlaupun brcerai silaturahim x pnh putus pun.. Mak ayah aku bercerai gak tp naik ngan kedua2 belah.. Setiap kli raya ayh aku g umh mak aku.. Tgok shiera ijoy tu yantzen dh pisah ngan kakak dia lyn tp diaorg tetap kunjung mengunjung hr setiap hr raya.. Dr bergaduh buruk sana sini elok berdamai

    0

    0